Written by Bella | December 6th, 2016

Beberapa hari lepas, kecoh media sosial dengan gosip dimana Aeril Zafrel dikatakan “gatal” kerana membalas komen seorang peminat yang menawarkan diri untuk menjadi isteri kedua Aeril.  Meskipun ia sekadar gurauan, ada pihak yang menganggap ia satu perkara yang serius dan mengkritik Aeril serta gadis berkenaan.

Menurut Aeril, beliau hanya melayan peminat dengan sama rata dan jika benar beliau ingin mengorat seseorang, beliau tidak mungkin akan melakukannya secara terbuka.

Saya mempunyai 1.5 juta pengikut di Instagram yang terdiri daripada lelaki dan wanita. Saya melayan mereka sama rata dan apabila ada masa terluang saya akan membalas komen mereka. Namun, jika ada yang tersalah anggap atau tersilap tafsir, perkara itu di luar kemampuan saya.

Saya bukan membalas komen dia saja, tetapi juga peminat lain. Bagaimanapun ada pula individu yang memadam komen orang lain. Jadi, ia nampak seperti saya hanya berbalas komen dengan peminat terbabit saja hingga ia menjadi viral. Sebagai artis, sokongan peminat adalah tunjang utama kejayaan dalam karier saya.Saya amat menghargai mereka yang sentiasa mengikuti perkembangan saya di Instagram.

Buat Aeril apa yang berlaku adalah sebahagian daripada dugaan dalam rumah tangganya dan Wawa Zainal. Malah, Wawa juga tidak marah mengenai isu berkenaan.

Sebagai isteri Wawa amat mengenali saya dan dia juga pelakon. Ketika saya membalas komen peminat di Instagram, dia ada di sebelah saya dan turut membacanya. Jika ada komen nakal daripada peminat, dia senyum saja.

Saya tiada masa untuk memikirkan hal lain, apatah lagi usia perkahwinan kami masih ‘muda’ serta dua anak yang masih kecil. Lebih baik saya fokus pada kerjaya dan keluarga saya. Kami berdua juga saling mempercayai dan saya akan menjaga kepercayaan Wawa dengan saya.

Semua yang berlaku cuma satu salah faham sahaja. Kami juga “respect” dengan sifat Wawa Zainal yang tidak mudah melatah apabila Aeril Zafrel dikatakan menggatal dan macam-macam lagi. Harapnya  mereka berdua akan saling memahami seperti ini sehingga akhir hayat.

Sumber Berita  : Harian Metro

19 responses to Saya Layan Peminat Sama Rata,Tidak Boleh Buat Apa- Apa Kalau Ada Yang Salah Tafsir – Aeril Zafrel

  1. kentang jenner says:

    semoga kalian berdua bahagia hingga ke jannah…kurangkan media sosial yang melalaikan dan boleh mnimbulkan fitnah.. korang berdua pun sepadan dan anak2 pun comel..perfect looking family…so jagala umah tangga tu

    9

    0
    • minah jambu - safety first says:

      mana ada aeril di situ ada bini dia wawa ape yg dorang kate aeril gatal pulak !!! ini bermakna ada minah tudung yg sengaja nak prak pranda kan rumah tanga aeril ngan wawa..biasa la minah tudung ni lain keja takde asek asek nak kacau laki oraaaaaaaaaaaaaaang aje ..wawa u sabar aje ok lain kali ape2 yg kt twit fb u aje yg reply senang crite…comel2 anak2 u soooooooooo cute…!

      2

      0
  2. damai says:

    itu menggatal ehk, dah org tanya nak jd isteri no. 2, dah dia jwp itu kena tanya Wawa, menggatal ker? if dia jwp ok blh aja, kalau awak sudi, blh lah ckp menggatal, apa aja netizen nie, itu pun nak kecoh. sy pun pernah alami ini, suami kacak mmg jauh beza dari sy, org ofis dia pun ada direct ckp dgn sy, you are lucky to have hensem hubby and so baik, kalau lah sy dpt kahwin dgn dia wpun jadi isteri ke2 sy rela, tapi apa suami hanya ketawa dan ckp itu tanya isteri tersayang sy, sy just senyum aja. lumrah if lelaki hensem dan baik mmg ada wanita yg blm bernikah berkenan, so kita tahu sape suami kita, dan anggap aja itu guruan dan pujian untuk suami.

    14

    1
    • Pekerja Gomen says:

      setuju…
      kang mamat ni jawab…
      Sorry, i tak minat…
      Tajuk – “Aeril Zafril berlagak dengan peminat.”
      Serba salah org tu

      17

      0
    • minah jambu - safety first says:

      kalau aeril nak kawin lagi tak payah lah minah2 tudung gatal nak offer2 diri aeril tau la nak cari sendiriii..kalau aeril nak cari pon dia akan cari pompan yg muka macm wawa bini dia…dia tkan nak cari pompan muka kopak felda kampong huh !! jangan nak macm bagos sangat lah minah tuduuuuuung huh !!!

      4

      1
    • Anonymous says:

      Dah ada tanda2 jelak dengan bini….jaga2 wawa..kata orang bila dah kwin..cinta akan pelan2 pudar pudar… lama2 hilang hilang hilang..kalau ada pun ?esian ajer yg tinggal…boleh giteww..

      1

      0
  3. tweety2805 says:

    when a nitizen got no chills…..
    rilekssss k!!!!!!

    2

    1
  4. Anonymous says:

    lyn je pada comment yg lain, ignore je la comment yg boleh mencetuskan kontroversi mcm ni…nk beramah mesra dgn peminat pun kena la pada tmpt nye…

    4

    0
  5. kakmah says:

    Nasib tak minat.

    1

    0
  6. zzzzz says:

    aku rse anak wawa yg1st tu tak comel lansg. muke ikut wawa. dah mcm cite corpse bride katun tu. yg n2d ikut aril comeyyyy jaaaa. sorry tu pandangan aku.

    0

    5
  7. brokoli says:

    eleh.. ayat pujuk wawa…AHHAHAHAA

    1

    1
  8. Anonymous says:

    aeril ni try harder nak pegang watak sunan ni…tgok gaya pun dah nmpak…kot2 filem sunan nak buat pun lagi 10tahun kot..dah tua dah nnti tu

    1

    0
  9. anon says:

    Kenapa perlu dilayan sama rata? Kene ade batasan antara peminat lelaki & perempuan. Kecualilah dia ni mmg suka menggatal…

    4

    1
    • minah jambu say no to DRUG says:

      kalau mengatal pon ape salah nye ? dia lelaki boleh kawin 4 pe ! kalau minah tudung mengatal tkde pulak yg mengata !! mengarot ini orang2 semua..huh !

      0

      0
  10. anon says:

    Org lelaki ni, tak kiralah baik, alim ke, kalau ada peluang, mmg dia org akan menggatal.

    3

    0
  11. hihi says:

    mybe dia suka post pic dia kt insta…kalo tlalu byk…da org dngki..yela dpt isteri lawa…tp if slalu post jgk x best kn…

    1

    0
  12. Anonymous says:

    adoiiii..makin meluat pulak aku dgn pasangan ni…x abis2 lg ke cite perasan ko ni bro…aritu si bini try hard buat video bagai….chill laa…perempuan tu bergurau je pun..x pyh nk pnjg lebarkn isu ni…klu ko x menggatal ko pn msti tau y peminat ko tu pn gurau je…alaaa…y komen kutuk2 perempuan ckp perempuan menggatal laa ape laa dh kenapa…klu laki menggatal x pe..klu perempuan menggatal berdosa??camtu??mazhab mne korg bljr…x kisah laa laki ke perempuan ke JAGA BATAS PERGAULAN LBH2 LG KLU DH BERKAHWIN….xde pulak dlm islam ckp “lelaki je blh menggatal,perempuan xblh”….klu sorg laki tu ade MARUAH die tau jg batas pergaulan die..sme laa dgn perempuan…zmn skrg ni laki,perempuna sme je perangai…ade y jns menggatal..

    0

    0