Written by AbangNara | September 20th, 2012

Tekaan seorang peminat tentang keretakan hubungan Yuna dan Qi akhirnya telah pun disahkan oleh empunya badan semalam semasa press conference Yuna Homecoming Concert. Walaupun sebelum ini Qi memberitahu yang mereka masih bersama, Yuna sebaliknya mengesahkan yang dirinya kini single but not available.

yuna putus dengan qi

Bercakap kepada wartawan Malaysian Digest, Yuna memberitahu yang jarak jauh adalah punca utama mereka berdua berpisah. Namun kepada peminat Yuna dan Qi, anda janganlah risau sangat. Perpisahan ini lebih bersifat sementara. Kata Yuna:-

Saya dan Qi sekarang… senang kata kami taking a break. Tapi kami masih berkawan baik. Keputusan ni kami buat bersama, memandang saya sibuk dan terpaksa tinggal di Amerika. Dia pula di sini. Jadi kami rasa sukar untuk meneruskan perhubungan ni. Apa yang penting sekarang, kami fokus pada kerjaya. Saya ada matlamat saya dan banyak lagi impian yang saya belum capai. Dia juga ada arah tuju dia dalam apa yang dia buat sekarang. Pada saya, hubungan cinta bukan lagi pilihan. Jadi biarlah..

Kata orang, kalau ada jodoh, takkan ke mana. Bagus juga kedua-duanya menumpukan perhatian kepada kerjaya masa tengah muda ini. Cinta boleh ditunggu. Semoga suatu hari nanti cinta mereka akan bertaut kembali. Sama-sama kita doakan.

P.S: Kehidupan sebatang paku

[jetpack-related-posts]
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

118 responses to Saya Kini Single But Not Available – Yuna

  1. JJ says:

    not available???? yg sah ke tak ni???

    0

    0
  2. Ayam says:

    First! LOVEEE YUNA!

    0

    0
  3. CikBee says:

    Sama2 kita doakan yang terbaik untuk mereka.

    0

    0
  4. norma jean says:

    Hoping for only the best thing happened to her…love yuna… :-)

    0

    0
  5. apa je lah.. says:

    ala rileks la.. bercinta tak semestinya kena berkepit 24/7… aku dulu pun cinta jarak jauh gak.. tujuh tahun tu.. alhamdulillah bila balik msia, lepas setahun kahwin..
    kalau dah memang jodoh, tak ke mana nye.. doa yang terbaik buat yuna dan qi

    0

    0
  6. bukan peminat artis murahan says:

    Tak minat langsung yuna.. takde aura utk meminati dia.. dah la benci tgk taik lembu kat atas kepala dia tu… hmuhhh!!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    akuuuuuuuuuuuuuu 1stttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  8. mak yuna says:

    yuna ni hipokrit jerr, pkai tdung tpi bju/seluar ketat then klau org kutuk dia, msti dia dgn muka nangis-2.. ape salah sye? sy dah pkai tudung~bla bla bala bala~ BELAH la weiii~~
    dislikee bnyk nii

    0

    0
  9. babu says:

    Last!!

    0

    0
  10. kakak yuna says:

    yuna berlakon filem apa ni?..Cinta Pengajian Jarak Jauh ke?..akak tak tahu pun..anyone please update status yuna plzzz..

    0

    0
  11. ItaJb says:

    Single maknanya belum d miliki sesiapa secara sah….
    Not available maknanya hati Yuna sudah d miliki.. Mungkin msh pd Qi…

    0

    0
  12. KBai says:

    Tahniah !!!!!!!!!!

    0

    0
  13. roxannacash says:

    Sori siapa mereka berdua ni…penyanyi & pelakon ke? Sedap? Klau lagunye.Okla kira tudung modern as long as leher dia pakai turtle neck okla juga. Klau suara & lagu dia best nak try juga dengar.

    0

    0
  14. YUNA SENGAL says:

    Tak minat dgn Yuna bcoz mcm suara nenek kebayan…

    0

    0
  15. joyah terbang tinggi says:

    jarak jauh pun bole diusaha kan, insyaAllah.

    iye dakkkkk????

    0

    0
  16. gigi emas says:

    gila tak cun!!!!!!!!! kalaus available pun aku tak nak

    0

    0
  17. Fan yuna says:

    Lagu yuna island best!! Bila nk kuar radio trmpatan???

    0

    0
  18. faeza aziz says:

    Sape x kenal yuna nie??…katak di bawah tempurung laa anda hahahaha…Punye laa AJL tiap2 tahun masuk..kikikiki…

    0

    0
  19. drdre says:

    legaa akhirnya yuna tidak bersama lelaki kaki betina ni. nasib jarak jauh buat yuna bukak mata. tp mmg setuju pun. tudung kenya dia tu merasuk gadis2, janda2 dan perempuan-baru-nak-pakai-tudung satu malaysia. termasuk la cikgu sejarah aku. ada satu hari tu, tudung serban cikgu aku ni ada cicak jatuh atas dia. puas dikepuk tak jumpa cicak. rupanya tersepit celah ikatan mati tudung tu.

    0

    0
  20. Peminat Tok Tie says:

    Tak minat..lagu tak sedap!

    0

    0
  21. tak syok says:

    menyampah lah dia ni…OVERRATED !!!!

    0

    0
  22. Perasan says:

    Canteak sangat ke kau, Yuna??????

    0

    0
  23. Nina k says:

    Why are Malays so critical n negative towards their own race? Thank god i’m only half.

    0

    0
  24. YUNA TUDUNG JAMBUL says:

    Meh lah ngorat I……I mmg Cantik….(Haktui…)

    0

    0
  25. tak minat yuna says:

    terus tukar station lain kalau tetiba lagu yuna kuar time dgr radio

    0

    0
  26. Man Kanan Righthanded says:

    Yuna macam sesuai je dengan Mat Salih yang selalu jadi backup guitarist dia tu.

    0

    0
  27. apxb~~~~ says:

    iskh3x… ingat kn aku sorang jer… rupenye ramai sungguh yg anti ngan minah plastic ni….

    0

    0
  28. mak jenab cantik says:

    kannnnn ada je la nak ngutuk ape yang yuna pakai atas kepala tuuu…
    biar la dia nak berfesyen pun… mak jenab tak taulah… yuna yang bodoh pakai macam tu ke atau uols2 yang kutuk dia ni yang BODOH tak tau berfesyen.. itu feysen… kalau tak cantik di pandang mata uols.. bagi pendapat je dah la.. ni nak kutuk2 la ape la.. nampak sangat la uols bodoh fesyen.. kalau dah bodoh jangan tunjuk2 malu dek orang tahu tentang kebodohan kite,. g telaah buku fesyen sana.. mak jenab penah nampak gamba yuna pegi open house ke kenduri kawin.. pakai baju kurung n tudung bawal je.. manis je.. tu dia pegu majlis macam tu.. kalu dia on stage or untuk kerjaya dia.. dia pakai macam ni ok la.. nampak lagi presentable untuk kerjaya dia… TURBAN ni popular la kat luar negara.. itu rebranding… kalu dia pergi US pakai tudung ropol2 bagai nak rak.. mau kene baling telur dia kat sana…

    all the BEST yuna…
    all the BAD yuna’s haters

    0

    0
    • sweetie says:

      yuna masa mula2 kuar sopan je tdung..skrg ak nyampah sb kai tudung separuh siap cm lilit kain tuala ak lepas mandi..

      0

      0
  29. randomperson says:

    Lagu2 yuna kebanyakanya artistic.. Untuk orng yng jnis suka lagu yng jazz ni, suka la yuna. Haters, well, nama pon haters. Tapi mmng sya rasa Qi dan Yuna tak patot break. Taapii, sya tak boleh nak kata apa2 jugak sbb MUNGKIN jodoh dh x dak.. :(
    ‘MUNGKIN’ saja ya. :D

    0

    0
  30. Siapa Mau Sanggah says:

    Siti Nuhaliza 120% lebih hebat dari “si kata panggil hujan” ni !!!!!!!!

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      betol betol minah jambu setuju siti lagi hebat dari si yuna sarban ni walau pn siti tk berape pandai cakap orang puteh tapi siti ada tarekan di situ ..si yuna ni tkde tarekan walau pn dia pandai cakap orang puteh…

      0

      0
  31. Mariah Carey says:

    she is not that smart plus ugly too..

    0

    0
  32. moon says:

    yuna mudalah kot tp qi sorry dah tua k,35 tahun dah…lebih 5kali dh bercinta ngn pompuan2 cantik pas2 clash…tp makwe2 dia sblum ni bukan Islam pun,dh dpt yg Islam,muda n berkerjaya sgt plak..smpai berjanggutlah qi tunggu yuna 2 agaknya…kesian…

    0

    0
  33. nyah tetek says:

    elehhh si qi ni saje nak gunakan yuna coz nak popular kalo diorang tak kapel memang aku x kenal qi so aku harap yuna cermin diri yg laki hot mcm qi suka amik kesempatan kat pompuan kaya n popular mcm ko utk kepentingan diri
    kalo si yuni tak popular n kaya aku rasa kalo jumpa yuna pun dia tak pandang pon

    cinta sejati tak mengenal rupa atau jarak kalo cinta sejati sorang kat kutub utara dan sorang kat kutub selatan pun tetap berjanji utk hidup semati selamanya!

    0

    0
  34. Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

    Yuna ketiak bau longkang…bye!

    0

    0
    • nyah tetek says:

      aku rasa kan minah kalo ketiak yuna bau longkang pon dia tak perasan kan dia sibuk buat show dgn negro kat amerika so bau tu dah sebati dgn hidung dia kan

      0

      0
  35. Siti 4ver Love says:

    peminat-peminat Yuna semuanya pekak-pekak belaka. suara macam tu dikatakan sedap. lucu la kaurang……

    0

    0
    • Anonymous says:

      setiap org ade minat trsendiri. ko rase xsdap, tp aku rase sedap dgr. tlg hormati minat n citarasa org. hormat mghormati amalan mulia. terima kasih….

      0

      0
  36. yoo rin says:

    baru jumpe Qi dkt the curve ari tu. tibe2 tros jatuh hati dkt Qi sbb dia x sombong.

    0

    0
  37. ... says:

    ye laa tuu dah single…saje je cakap cam tuh dan sebenarnya dorang dah pakat dah sbb taknak peminat kepoh hal dorang…dan sebenarnya yuna and qi still on…

    0

    0
  38. YUNA BENGONG says:

    Sapa Yuna?…kalo colour pencil LUNAR tahu lah den…miahahahahahahaha

    0

    0
  39. eva says:

    korang ni… dia dah tutup kepala salah, tak tutup kepala pun salah. ke memang zahir orang melayu ni untuk sentiasa menjaga tepi kain/mencari kesalahan orang? so kalau yuna tutup kepala macam tu pun salah, orang negro muslim di africa yang memang tutup kepala macam tu… kira nya diorang pun berdosa lah eh?

    0

    0
  40. kalo yuna tak kaya n popular memang laki hot mcm qi takkan pandang muka bibik indon dia so mak harap yuna cermin diri dan sedar yg qi hanya gunakan awk as batu loncatan utk popular dan buat duit

    0

    0
  41. Tiqa says:

    Punyalah manis bahasa korang.

    0

    0
  42. dya says:

    apa masalah korg ngn yuna ek? dia mintak duit dr korg ke wat album kat NY tu?? tak kan?? tapi xkesahlah… memang manusia selalu tak senang tengok orang lain success… apa pun reason dia nak clash ngan qi, let them be… xeffect ngan rumah tangga korg pun. xpyh nak kutuk org sgt la.. kena kat batang hidung sdiri baru tau langit tinggi ke tak. about her music’s taste, everyone has their own preferences. Kalau korg xsuka, jgn dgr… don’t judge others by saying that she has a bad music taste. music is an art and people have their own right to deliver it.

    0

    0
  43. kak Limah says:

    wey suara yuna sedap la.. Suara Unik..manada artis lain dpt nyanyi dgn suara mcm tu.. Bak kata nenek aku suara dia mcm org zaman dulu2..kau ada? apa korg nk suara dia mcm liyana jasmay ke..ana rafali ke..ke artis yg bleh nyanyi lagu mcm ala2 kekanak riang..yg seksi seksa tu suara mcm cengkerik pn korg ckp best la..haih cube korg yg nyanyi..dpt x suara mcm yuna?k0mpem la mcm k0d0k terus..mMg aku x bpe bkenan pd benda dikepala dia tu..lg suka dia pakai selendang mcm dulu tp suara dia mMg unik..eg lagu terukir dibintangG!kalo korg pandang rupa pn ada dia pandang rupa korg…ada dia pandang penampilan korg…pdulik la…Chaiy0k yunaaa

    0

    0