Written by Bella | October 31st, 2015

Susulan pengesahan penguguran nama Kamal Adli oleh penerbit filem Abang Long Fadil 2, iaitu Datuk Yusof Haslam yang bertindak sedemikian untuk mengelak sebarang konflik berlaku di masa hadapan, Kamal dalam kenyataan terbaru beliau meluahkan rasa kecewa serta terkilan apabila menghadapi situasi tersebut.

Ini kerana sejak tahun lalu beliau tidak menerima sebarang tawaran lakonan lain dan sudah mempersiapkan diri untuk berlakon dalam filem Abang Long Fadil 2.

Tipulah kalau saya kata saya ok. Jujurnya saya kecewa kerana saya sudah ‘lock’ tarikh penggambaran setahun lalu.

Tambah pula saya bersenam dan membuat latihan kecergasan untuk tampil bertenaga dalam filem berkenaan. Malah saya sukakan karakter yang diberi itu.

Walaubagaimanapun, Kamal menganggap apa yang berlaku mempunyai hikmahnya tersendiri dan enggan lagi mengulas lebih lanjut mengenai perkara berkenaan.

Saya anggap perkara itu tidak ada rezeki dan tidak mahu bercerita panjang. Lebih baik saya fikirkan masa depan dan kerja-kerja lain yang akan dilaksanakan. Walaupun kecewa, saya cuba mengambil pendekatan untuk berfikiran lebih positif.

Penguguran nama Kamal Adli dikatakan berpunca daripada syarat pelakon utamanya Zizan Razak yang tidak mahu bekerjasama dengan aktor tersebut kerana cemburu akan hubungan rapat Kamal dan Emma. Namun, Zizan sekerasnya menafikan perkara tersebut.Wallahualam.

Sumber Berita: mStar Online

55 responses to Saya Kecewa Dan Terkilan Nama Digugurkan Daripada Berlakon Filem – Kamal Adli

  1. pes rupa nye minah jambu hehe says:

    helo kamal u sabar aje ok..

    0
    0
    • Cilipadi says:

      So skrg u tahu la antara u dgn zizan sapa yg bole lariskan filem. Kalau u lagi bagus, sah sah produser gugurkan zizan tu kan. Tapi u over konfiden la bro. Siap tak ambik job lain sejak setahun yg lalu? Adoiii. Biar betul! Ke mmg takde offer? Oppss.

      0
      0
      • sikap buruk x sudah2 says:

        Ade je la ko nk carik point..mksd dia, dia dh komitmen dgn tawaran tu..klu x ada offer pn dh knape..rezeki masing2…

        0
        0
        • Cili boh says:

          Kalau dah mmg sign kontrak abang long fadil 2 lepas tu kena gugur tanpa sebab, apa lagi silalah saman produser takyah kecoh kecoh kat sini. Tapi kalau belum sign kontrak tapi perasan nama ada dlm line up, siap tak ambik job lain sejak tahun lepas, lu pikir sendiri la lu dlm kategori A: kurang bijak, B: perasan, C: bajet hot, D: bangang, E: kesemua sekali!

          0
          0
        • emma says:

          tak pe..nanti kita berlakon adegana tampar menampar lagi k. ala, tu pun lakonan gak..

          0
          0
        • Anonymous says:

          MOVE ON JE LAH SEMUA. TAK PERLU KECOH2 LAGI.
          REZEKI ADA DIMANA-MANA.

          0
          0
        • Kamal says:

          Nasib baik la Est Cola tu kasi job kat aku, kalau tak setahun dah aku kering. Tampor pun tampor la. Janji masyukkk!

          0
          0
        • Anonymous says:

          Asyik komen kat sini jer… aku tau la korang sayang boss… tapi perhal asyik ngan telefon je? Order sapa nak ambik? kerja bbetul laa…. hampeh…

          0
          0
        • Pekerja Gomen says:

          Bro…. aku kalau jadi ko, aku takkan cakap mcm ni…
          It looks like you are so desperate for that job…
          Kalau betul la… kalau betul la Zizan tu yg gugurkan nama ko…
          Dengan ayat ko ni… mesti dia tengah sengih sampai telinga…
          Kembang kuncup hidung dia…

          Btw… mmg tak dinafikan pun… kalau rate diri ko ngan Zizan..
          Aku bagi 1:6

          0
          0
      • Zizan poyo says:

        lps keluar kenyataan xboleh berlakon dgn kamal. Xlama lps tu datuk yusoff decided utk gugur kamal.
        keluarkan Ni bukan pasal siapa bagus. Tp populariti zizan lg up dr kamal. Dan teraju utama filem pun si hidung besar tu. Komfom produksi pilih teraju utama tu.

        Zizan ni berlakon bkn bgus sgt pun. Terkinja2 lebih.
        Start nyampah dgn dia lps kes2 bodoh dia xngaku. Kes kat indon kes sms seks.
        Konon bln may nak kawen dgn org kg dia. Pdhl nk tutup citer je semua2.
        Zizan yg xprofessional.

        Sorry to say u lost my respect zizan. ?

        0
        0
        • Aurora says:

          Mmg betul, ada satu ketika dulu bertimpa-timpa masalah zizan ni, dan mmg down la reputasi dia masa tu. Tapi skrg ni dia naik balik lepas polis evo and super spontan. Harap dia takde la buat perkara2 bodoh lagi lepas ni. Tapi serius la, kalau aku nak keluar duit tgk filem kat panggung antara filem A yg heronya Kamal Adli dan filem B heronya Zizan, aku tgk filem B.

          0
          0
      • One Direction says:

        kau putus jelah dengan Emma tu, mesti banyak job yang datang .
        perempuan boleh di cari , kau x ada job nanti kena tinggal dengan Emma.
        Emma tu nak buat kau stock geli2 jer pengganti Zizan. Baru putus dengan Zizan dah gatal kapel dengan jantan lain . Apa jenis perempuan macam ni ?????? Kalau aku baru putus cinta,,,, x ader nyer nak cari jantan baru.

        0
        0
        • Peniaga Keropok Lekor says:

          Emma balik Terengganu jelah gentel keropok lekor, Kamal boleh join sekali…..masyuukkkkk $$$$ weh dari kau berlakon.

          0
          0
      • jahatnya kau cilipadi says:

        jahatnyaa mulut kau cilipadi..berpuaka sgt hahahaha

        0
        0
      • cilipadi bongok says:

        da tentu2 zizan are the main character for the movie..xkan la datok yusoff haslam nk terminate zizang poyo plk.. MAYBE zizan da letak new terms and condition yg dia xnak blakon in that movie if ade si kamal..

        0
        0
    • Anonymous says:

      kerana seorang wanita yang tak matang… rosak masa depan sendiri…
      berbaloikah???

      0
      0
  2. Hana says:

    “Tiada rezeki”. Rezeki anda mungkin ditempat lain~

    0
    0
    • minah jambu says:

      rezeki kamal tu ada tapi orang dh kacauu…orang yg tkde hati perot n tk professional si zizan la dh kacau !!

      0
      0
      • One Direction says:

        kalau ambik Kamal ni berlakon sekali,,, mesti Emma gatal tu busy nak menempal sekali time shooting. Lagi lah orang meluat tengok “belangkas” berkepit.

        0
        0
  3. minah jambu says:

    ni mesti si zizan punye pasal dia tk mau berlakon kalau u berlakon sama ! tk baik kan ? sengaja dia nk tutop rezeki u..ape salah kalau berlakon sama2 pasal nama u pon dh di senaraikn untok berlakon dlm ini pilm..pehak produser pulak dia nk pakai zizan pendek tu jadi dia terpaksa keluarkn u yg tingi huh ! sape yg bersalah dlm hal ini ? ada kah zizan ? ada kah produser ? ada kah kamal sendiri ? kite berenti berehat dulu jangan kemana2 stay aje kt beautifulnara ni..

    0
    0
  4. Anonymous says:

    Alahai mamat ni. Anggap je la rezeki takde, tak payah nak kecoh bebising sangat. Dapat apa pun kalau bising.

    0
    0
    • Anonymous says:

      Mne yg dia kecoh? Ok dah tu jwpn dia…Wrtwn tnya, dia jwp la spya org xslh fhm..Bermkna dia pn anggp x ada rezeki jgk…

      0
      0
  5. Anonymous says:

    Ye ke senaman kecerdasan bagai. Haku tgk hang duk sibuk dengan ikan kembong tu je. Malam2 pih genting bagai. Huhh.. satgi sabaq je la eh kalo ikan kembong tinggai sebab xde job. Kbai.

    0
    0
  6. sara says:

    xpyh nk kecewa sgt…. berbahagia lah dgn emma….. dan biarkan zizan bahagia dgn hidup dia…. n yg ckp zizan x profesional tu…. kau nk zizan profesional mcm mana lg?…. buatnyer bertumbok kat lokasi camner?… lebih baik xyah jumpa awal2 lg………

    0
    0
    • apeda sara says:

      kata profesional.. kalau profesional xkisah si kamal tu nak bawak emma ke x.. lantaklah dorang nk gedik ke ape ke.. nk bertumbok pasal pompuan?? alahai.. bukan kata zizan nk kawen ke?? emma xkisah pun rasanyaa.. haihhh pening .. donia suma niii haahahahah

      0
      0
      • Anonymous says:

        kalau kau dengan ex kau bergaduh….. then ex kau couple dgn kawan kau, lepas tu ada majlis makan-makan duduk satu meja, apa reaksi kau ? Selesa ker ?

        0
        0
        • sara says:

          apeda sara…. kalau xjumpe lebih senang nk move on…… kalau jumpa ex kau dok berkepiiiiitt nga kwn kau…. kau boleh bertepuk tampar lg ker? boleh lg ker nk keja sama2….. xyah citer pasal profesional lg la time tu…… makan kasut la jwbnya…..

          0
          0
        • apeda sara says:

          lol.. aku biasa je.. aku putus ngn A then couple ngn B.. dorang bukan kawan pun.. satu tempat keje lagi.. company besar so Si A ni dok level 11 yg si B ni dok level 13.. bila putus dgn si A then setahun lepas tu aku couple dgn si B baru aku tau dorang 1 company.. dorang ok je.. boleh duduk satu meja termasuklah aku.. come on lh .. kita bukan bdk2 nk fikir ko amik ex aku aku pukul ko.. JODOH kot.. yg lebih menarik lagi si A ni sepupu tiri aku lagi.. aku dah kawen pun ngn si B ni.. so raya je g rumah si A ni hahaha.. no hurt feeling bak kate omputih..

          0
          0
        • sara says:

          apeda sara…. kau nga zizan kes nya berbeza….. xyah nk sama kan…. yg zizan kwn amek awek dia main blakang pastu time ade masalah kamal plak jadi hero berkepit ngan emma…… 2..3..ari jew kejadian nya….. xsampai setahun… kalau setahun aku rasa zizan pon dah boleh terima dah…. xde masalah pon…… sekarang ni baru2 jew lg hati masih panass….

          0
          0
  7. akusebatangkara says:

    Sabarlah ye semoga rezeki melimpah ruah lepas ni…

    0
    0
  8. Aym brkokok says:

    Brlakon je ngn kmbung tu bwah michael ang.cina tu kn ske amik kmbung brlakon.dah2 lh cite psal isu d ggurkn .kitorg dh pnat bc..trima je lh knyataan.klu x puas ati pn pe yg ko leh wat??

    0
    0
  9. hhDD says:

    Kdg2 tuhan anugerahkan satu bnda, die kurangkan satu benda lain..bermakna tak sume bnda yg kau nak akan dapat..anggaplah takde rezeki..lgpun pndapat aku, kes korang tgh panas.nnt mulut ckp lain hati ckp lain..mane la tahu ttbe bergadoh or bermasam muke kt set ke..tak ke melibatkan org lain..payah la kalo mcm tu..dan ko pun kena paham la dan beringat2 la ape impak bnda yg kita buat skng ni..

    0
    0
  10. mok cik kembong says:

    kipidapp zizan…hehehe.. zizan da jumpe blik dia pnye arah.. dlu zizan meletop kebaboom… sejak kapel ngan kembong tu semua down.. semua mnde xmnjadi… now bila da clash n xde kaitam ngan kembong tu zizan kembali meletop mcm dlu…kipidapp zizan..setakat kembong tu pe laa sgt..bkn cantik pun..bedak je lebeeyyy..opsss….hahahahhaha

    0
    0
    • anon says:

      Mmg betol, masa zizan kapel dgn emma dulu mmg nama zizan jatuh. Mcm sial je, yelah bkn nak percaya dgn bende2 gini, tapi memang ade kebenarannya. Agaknya org tak suka kat emma, jadi sampai terpalit kat zizan. Skrg bila mereka dah berpisah, baru nama zizan nak naik balek.
      Tapi bab emma bkn cantek sngt tu mmg saya tak setujulah sb anak2 mix ni mmg semua comel2 lote, esp kulit dia org puteh lawa…

      0
      0
  11. fieza says:

    kalo nk tau..emma maembong tu mcm bawa bala kpd mana2 boypriend dia..tgk dulu,masa couple dgn zizan..zizan jatuh merundum..peminat pon lari..now diaorg dh break..zizan cket demi cket naik semula..n bala tu dh melekat kt kamal..soon kamal pun akan jatuh,x de job..we ll see..

    0
    0
    • nasi ayam sedappppp says:

      bukan bala… tapi mostly public tak suka couple yang menggedik show off.
      bila public tak suka… market pun kurang lah.

      0
      0
    • LALA says:

      tak baik la cakap macam tu. dah bukan rezeki dia nak wat macam mana. tapi tak payah la kata sampai orang bawa bala. tak baik kan. doakan yang terbaik ja untuk diorang. mgkn ada rezeki lain untuk kamal lepas ni.

      0
      0
  12. Syukri says:

    yang si Kamal tu over confident tak ambik job lain tu dah kenapa……kau sendiri yang tolak rezeki. Berlakon drama watak pembantu pun dah dapat ribu2….so ?? Kau sendiri yang tolak rezeki.

    0
    0
  13. Nina says:

    Kamal duduk berkepit jer tak kawin2…..Allah pun murka.

    0
    0
  14. hiks says:

    dari aspek kualiti lakonan, kamal adli mmg bagus. cuma dia xde aura nak pikat penonton… ko kena mandi bunga dik.. harhar

    0
    0
  15. Cik mas says:

    Sejujurnya Cik mas x berkenan lakonan Kamal…
    Mmg x Best… Kontrol Sgt mulut
    Jujur…masa a.long fadil tu…Cik mas pun heran knp dia boleh
    Terpilih…padahal ramai lg lebih berbakat

    0
    0
  16. anon says:

    Betol ke zizan tak nak bekerjasama disebabkan emma? Kan dia org dah putus, lagipun kan zizan dah move on sampai dah bertunang. Lagipun wat apelah perempuan mcm emma tu, wlpn cantek tapi ganas, main tampar menampar….eee…

    Tak payah nak frust2 sngt, anggap je takde rezeki. Jodoh ajal maut rezeki, semuanya ditangan tuhan. Tu semua bersabit je, yg penting kamu takde rezeki. Rezeki kamu mungkin ditempat lain… Hmm…honestly, kamal ni pun bkn pandai sngt berlakon, tak hidup mana pun lakunan dia…

    0
    0
  17. Anonymous says:

    pandai2 je laa si Bella ni bawak mulut…main tulis je…mana plak zizan kata syarat mcm tu?????

    0
    0
  18. ulat says:

    base la….rezeki masing2…susah sgt jd la p.ramlee…semua dia buat…cite die…tak prnah org jemu tgk…zizan ke…emma ke…takde sape salah…tapi bila ckp camni…umpama mcm da mnyalahkan rezeki….scara x langsung….salahkan Allah

    0
    0
  19. Anonymous says:

    aih….kamal pun satu… time abk

    0
    0
  20. Godek says:

    Anggap jer takde rezeki utk citer ni dik,..lps ni ada la org lain yg ambik ko berlakon dik since ko dh mention ko free skrg kan..lagi satu,tak pyh nak menggeletis sgt kulu kilir dgn emma tu..menyampah org d buatnye dik

    0
    0
  21. One Direction says:

    Pdn mka kamal pn yg pngarah x mtng lngsng yg zizan plk prasn lbih karma akn mnnti u zizan ni smua psl emma kmbong lani…

    0
    0
  22. anon says:

    pihak yg menggugurkan nama kamal adli ni sgt kejam..sanggup menutup rezeki kamal

    0
    0
  23. Anonymous says:

    terkejut dgn kenyataan Datuk Yusuf Haslam berhubung isu di atas .. sepatutnya sebagai artis / produser veteran dan dasar sikap professionalism beliau tak sepatut Nye mengeluarkan kenyataan sedemikian.
    Kalau beliau boleh bertindak sedemikian kepada Kamal x heran satu hari nanti dia boleh berbuat yang sama pada zizan atau artis lain…

    Motif????

    0
    0
  24. Anonymous says:

    Pada pendapat aku, ada sebab kenapa zizan tak suka/benci/tak nak berlakon sama2 dgn kamal… tak silap aku dulu ada isu kamal tinggalkan set pengambaran sbb amik emma kat airport… Tapi masing2 x mengaku…lepas tu timbul gosip2 lain plk…mgkin start dari kejadian tu zizan bermasam muka dgn kamal…emma plk jenis gedik2 dgn jantan, lagilah zizan fed up…lepas putus tiba2 keluar berita emma dgn kamal keluar bersama2, pegi situ sinin bersama2, sambut birthday sama2 dah mcm orang couple…eh mcm mana gaya pulak tu? Takkan tiba2 bole rapat pulak…bukan nak tuduh tapi dah terang2 nampak perbuatan diorang berdua…sbb tu lah zizan berbulu mata kot…kalo berlakon sama2 ada kemungkinan tak emma akan datang kat set pengambaran? Mesti ada! aku bukan haterz emma dgn kamal tapi perbuatan yg diorang tunjuk tu buatkan aku meluat dgn diorang…

    0
    0
    • Anonymous says:

      xleh nk salah sebelah pihak je…bg aku zizan pun ade slhnye…emma pun sme…y jd mangsa adalah kamal…mungkin time tu emma mmg bergaduh dgn zizan dn buat bnde2 y menyakiti hati emma..so,emma nk bls dn nk sakitkan hati zizan blek tergedik2 pulak dgn kamal…sian kamal jd mangsa…terdesak sgt kot mamat ni…ke atau die nk tunjuk kat si intan tu??allahu a’alam…hnya mrk je tau situasi sbnr..

      0
      0