Written by AbangNara | November 18th, 2013

Tak tahu sama ada Abang Nara memang kolot atau Marsha Milah Londoh ini terlalu “open minded“. Rasanya semua orang tahu mengenai filem Laga yang menampilkan aksi ranjang antara Marsha dan Wan Hanafi Su. Jadi kalau dah adegan yang kurang manis ditampilkan, sudah tentu ia menjadi bualan hangat walaupun filem ini hanya akan ditayangkan tahun hadapan.

marsha laga

Selaku pelakon yang melakonkan adegan tersebut, Marsha beranggapan sesetengah pihak masih kolot mengenai perkara ini. Kata Marsha kepada Sinar Harian:-

Saya ingin memperbetulkan sedikit persepsi kolot sesetengah orang. Bagi saya, lakonan itu mempunyai seni tersendiri yang tidak mampu ditafsirkan dengan mudah atau dilihat dengan mata kasar.

Pada dasarnya, saya sudah diberitahu oleh pengarah Laga, tentang adegan ini. Awal-awal lagi saya sudah berbincang tentang teknik pengarahan untuk babak ini.

Sebenarnya, babak ini dihasilkan berpaksikan kepada jalan cerita. Bukan sengaja diwujudkan bagi mempopularkan filem ini bagi meraih ‘box-office’ atau sebagainya.

marsha laga

Marsha juga berpuas hati kerana dapat merealisasikan wataknya di dalam filem Laga. Tambah Marsha lagi:-

Sebagai pelakon, saya puas dapat merealisasikan watak ini seperti yang dikehendaki oleh pengarah. Saya tidak mahu memandang hal ini sebagai satu tembok untuk saya memperbaiki mutu lakonan saya.

Yang pasti, peluang berlakon dan bekerjasama dengan aktor-aktor seperti Wan Hanafi Su, Datuk Rosyam Nor, Eman Manan sudah dianggap satu penghormatan kepada orang seperti saya yang ingin meningkatkan kualiti lakonan dari semasa ke semasa,

Mungkin orang biasa seperti Abang Nara ini tidak memahami jiwa orang seni yang penuh dengan kreativiti dan imaginasi seperti Marsha. Mungkin di mata Abang Nara nampak tidak elok untuk melakonkan aksi sebegini, namun di mata Marsha, ia adalah ekspresi daripada dalam jiwanya. Siapa tahu kan? Setiap orang punya pendapat masing-masing lebih-lebih lagi hal yang subjektif seperti lakonan. Tak begitu?
azalea

P.S: Produk kecantikan dan kesihatan TERKINI dan TERHOT dipasaran. Dijamin HALAL dan LULUS KKM. Kandungannya yang terhasil dari ramuan terbaik mampu menyelesaikan masalah kulit, keguguran rambut dan luka-luka. Sesiapa yang tercari-cari minuman DIET, inilah JAWAPAN. Sungguh berkesan. Layari www.azaleadenaturale.com untuk pembelian segera.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

105 responses to Saya Ingin Betulkan Persepsi Kolot Sesetengah Orang – Marsha Milan Londoh

  1. rifa says:

    ewwwww

    0

    0
    • eh! says:

      ala.. minah ni bkn islam pun.. tp si lelaki tua itu… kesian kek bini…

      0

      0
      • Anonymous says:

        wan hanafi su – org pantai timur.. malu demo ni laaahh..

        0

        0
        • Abby adabi says:

          @Anonymous

          Kau mmg takde kerja ke??cyan penganggur..Muka kau je terjah blog nara..Setiap page msti ada komen kau..Sampai aku nak berdakwah pun terasa semak je dgn komen2 kau..Aku nak tarbiyahkan kau pun malas..Sebab kau ni dpt aku klasifikasikan sebagai seorang yg panas menerima teguran..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko baru join blog nara ke ????

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          Takpe, kbur lain2..
          kata si macai..klik me..

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          ada aku kisah, janji aku dah kahwin
          aummmm…klik me..

          0

          0
        • One Direction says:

          guys malam ni 1D fan club ada buat party. jemput semua hadir. party start pukul 8:30 – 11:30 pm. harap maklum

          0

          0
        • Mr tak Arrogant mencari Zara says:

          gile lah… tak geli ke berlakon scene ni dgn orang tua. Pak cik tu islam kan ? hohoho..nak merasa pucuk muda nampak. ada ke orang nak tengok filem macam ni. tengok trailer pun macam filem low budget murahan

          0

          0
        • derr says:

          aduhh..tak tercapai dek akal… sanggup berlakon cenggitu..geli la.. klau ngan Mr Arrogant tu boleh terima lg.. ni ngan org tua tu wekkk… klau aku kena berlakon ngan org tua tu, trauma 10 thn kot… ngeri..
          yg si tua tu pun tak malu kat anak bini ke… jiran sekeliling…
          tak yah nak berseni sgt lah… bab2 ni jer nk berseni pun..

          0

          0
        • K.A.A says:

          marsha bukan islam mmg la bercakap ala2 orang open minded dan artistik la konon..

          0

          0
      • Ntah says:

        Kemain abg nara kutuk marsha yg terang2 non muslim..yg neelopak terkangkang nampak peha kau x lahar pulak? ker adegan nampak paha neelopak masih x ekstrem dan masih diterima akal? haha..lawak lawak lawak..

        0

        0
        • Maya says:

          gatalnya puki… kenapa gatal sangat tuuuuuuuuuu

          0

          0
        • Maya says:

          kalau dah gatal puki macam gini lah jadinya, marsha ni saje nak test free…yelah kalau bawak balik jantan kan kena bash dgn reporter pulak, buruk nama…yg si tua tu tak ingat anak bini kat rumah ker ?? nasir bilal khan pun ada duk main skodeng2 atas pokok tgk marsha berkemban, tak senonoh betul director film ni

          0

          0
        • a.francis says:

          saya sokong, sikit sikit hina non muslim macam yg muslim tu baik sangat. X payah cakap pasal agama la di sini. tengok siapa kuat rogol anak atau kanak2? buang bayi? Mabuk dlm pub? diaorg ni cakap x sedar diri. bila kita komen mengamuk. f**k off la, kami x takut mcm dulu sdh.

          0

          0
      • UnKnown says:

        mmgla marsha tu non muslim..tapi itu bukanlah prsoalannya.. pengarah2 n artis2 sepatutnya sedar yg Malaysia ni negara yg majoritinya islam n agama rasminya islam. jadi isu kolot tu tak perlu timbul dah.. kalo tak nak peminat kritik janganlah buat aksi panas..senang cerita. kita ni hidup berbilang kaum,pelbagai agama..jadi sensitiviti tu kenalah jaga.. filem tu bukannya orang kristen,buddha jer yg tengok … peminat2 marsha pun takkan ada yg non-muslim jer kan..? jadi kalo peminat kritik tu,kenala terima…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Masalah nya nampak sangat berat sebelah bila komen marsha seksi..stacy seksi..yang pelakon muslim seksi seksa siap dikomen, “biarlah itu hak mereka”…perghhh..

          0

          0
        • redmerah says:

          asal non muslim mesti mcm ni ke..huhu
          ramai jer org muslim mcm ni..

          0

          0
      • Abby Adabi says:

        Sesungguhnya Allah swt telah memerintahkan orang-orang beriman untuk menjaga pandangan dari melihat aurat atau kehormatan orang lain, sebagaimana firman Allah swt

        ??? ???????????????? ????????? ???? ????????????? ???????????? ??????????? ?????? ??????? ?????? ????? ??????? ??????? ????? ???????????

        ????? ???????????????? ?????????? ???? ?????????????? ???????????? ???????????? ????? ????????? ???????????? ?????? ??? ?????? ??????? ?????????????? ????????????? ????? ???????????? ????? ????????? ????????????

        Artinya : “Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman: “Hendaklah mereka menahan pandanganya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, Sesungguhnya Allah Maha mengetahui apa yang mereka perbuat. Katakanlah kepada wanita yang beriman: “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya.” (QS. An Nuur : 30 – 31)

        0

        0
      • Peah_Focus says:

        Adengan biadap nafsu duniawi. kena mandi hadas si tua tak sedar diri ni..Sedar lah wei…rumah kata pergi kubur kata come come…nak terjeluak hijau aku tengok. Tak payah lah nak buktikan tahap kehebatan lakonan….werkkkkkkkkkkkkk!

        0

        0
    • Wan Hanafi Su says:

      XPE LA YG PENTING SEDAP DAPAT RINGAN2 NGN PUCUK MUDA

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        hahahahahahahahahahahaha….pandai u jawab ye tahniah minah jambu sokong ngan u yg berani melakon kn adingan yg sebegini ngan si marsha…tahniah marsha !! lov uuuuuuuuuuu !!

        0

        0
        • Abby adabi says:

          @minah jambu merah biru @Wan Hanafi Su

          Bertaubatlah korang berdua ni..Disini dgn jelas korang menyokong kedua2 pelakon tersebut melakonkan adegan ranjang..Islam ke begini?Mengapa masih ada umat Islam seperti anda di Malaysia..Hukum hudud patut dilaksanakan ke atas pelakon n pengomen di ats..BERISTIGHFAR BYK2..

          0

          0
        • Abby adabi says:

          @minah jambu merah biru

          Kpd pengarah filem Laga lakonan Marsha Londeh n Tua ni ,tak de nak pakai pelakon extra ke??Nak bagi minah jambu merah biru berlakon watak ranjang ni dgn si tua tu sebab dia desperate sgt nak berlaki..

          0

          0
      • akusukadia says:

        jangan disebabkan terlalu open minded sangat, bumi malaysia nie ditimpa musibah…
        malaysia kan agama rasmi nye islam,patut diorg yang bukan islam tu ikut or hormat agama rasmi kat malaysia..jangan kt yang islam plak ikut telunjuk diorg tu..
        *same2 muhasabah diri sebelum terlambat

        0

        0
    • Abby adabi says:

      Salah siapa bila berlambak-lambak filem melayu kita berwajah porno..Minta maaf la saya mmg tidak akan menonton filem-filem bergenre demikian..Bukan sahaja merosakkan akhlak malah merosakkan minda masyarakat Islam..LPFM pls tapis filem2 sebegini..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Jangan pandang pada filem saja..drama..photoshoot..stage show..banyak gila artis pakai seksi..kau xnak tapis sekali ke? tapis habis2 lah weh…lana nordin lagi lah..dah ber”kerak” je aku tengok, bajet hot, berlakon ke laut…pastu xleh terima org komen dia berlakon tak bagos..sedehhhhhh!

        0

        0
    • Abby adabi says:

      CINTA ILMU TV ALHIJRAH SEKARANG TENGAH MEMBINCANGKAN TOPIK KHATAN aka KHITAN UNTUK ANAK PEREMPUAN..Marsha bukan islam sebab tu dia tak khatan n nafsu dia 7 kali ganda dari nafsu wanita islam..sebab tu dalam ISLAM perempuan islam diwajibkan berkhatan..Ustazah tv alhijrah sendiri komen ni..Renungkanlah..

      0

      0
      • a.francis says:

        apa bukti, tahyul saja. sikit-sikit cakap non muslim ini la itu la tapi sekali dibalas mengamuk pula. Your teori kampung itu tiada bukti, statistik perempuan melahirkan anak luar nikah dan buang anak adalah islam. so siapa yg tinggi nafsu? megarut habis bulls**t teori ajaran sesat

        0

        0
    • nickname baru says:

      tak senonoh.. dari pengarah sbb arahkan adegan gini, pelakon pun sama.. laki tu dah tua pun tak malu lakon watak gini …

      0

      0
  2. suhana says:

    wan hanafi tu dah tua…beringat laaa…adoiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      marsha pompuan murah. islam ke bukan ke, ko tak malu ke belakon mcm tu. tak geli ke tengok badan si warga emas tu naik badan ngko…yuckk!!

      0

      0
  3. Anonymous says:

    What the fish

    0

    0
  4. azlynn says:

    mak aiiii…dah tua2 pun masih nak blakon adegan camtu ke wan hanafi??????

    0

    0
  5. miss s says:

    stupid statement.
    xyah tunjuk “murah” sgt harga diri tu,walaupun hanya lakonan

    0

    0
  6. samsul says:

    geli la…ewwwww

    0

    0
  7. mek says:

    marsha x kesah la..dia bukan muslim pun.. yang lelaki tu..bang nara nak sensasi je kan..

    0

    0
  8. nyonya mansor says:

    Alah apa nak kecoh bukan islam pun dah tentu2 takde halal haram nya pun..ni yg patut kita kecoh si tue tu

    0

    0
  9. skali skala says:

    eee…kesiannya kau marsha watak murahan mcm ni pun kau nak buat!! yg org tua tu pun sama ja..

    0

    0
  10. wan hanafi su bertuah…

    0

    0
  11. nyonya mansor says:

    Apa nak kecoh bukan islam pun.aduh!! Mungkin ini satu strategi filem2 Malaysia nak lakukan filem kat antarabangsa..yalah bila lagi nak tunjuk kecantikan pelakon kita ni..masalahnya cantik sangat ke ^—^.. (sebenarnya nak cakap filem prono pertama Malaysia tapi malu letaklah laga kan lebih kurang jer bunyinya)

    0

    0
    • Mr tak Arrogant mencari Zara says:

      strategi bodoh. aku tengok trailer pun tahu ni filem murah apatah lg kalau org luar tgk. confirm kena kutuk kaw2. filem omputih pun ada macam ni..tapi standard film omputih tak kampung mcm ni. film omputih nampak high class. yg ni punyer taraf murahan

      0

      0
  12. ikan says:

    huiyo.. main sampai habis ke?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    y pompuan tu x ap le sb bukan islam…tpi y lelaki tu..ishhhhh..dh le tua tpi wat adengan ranjang mcm tu…gelinya….nk muntah ijau aku d buatnya….agak dh x tahu malu ke….

    0

    0
  14. Mdm Temah says:

    Bkn Kira tua @ mda..dosa tetap dosa..subhanallah..bg la taufik dan hidayahMu kat para pelakon, pengarah n penerbit..Amin

    0

    0
  15. Erk says:

    Agaklah pun wan hanafi nii… tak sesuai lah dah umur senja bawak watak mcm tu. Aduiyai.

    0

    0
    • anggerik says:

      bistu, dah xde org tua laen nak buat watak tu. peluang ni x selalu dtg. bini pun x belai rambut cenggitu … acanerrr … dahaga kasih dan sayang tu. tu yg sanggup jekk. ..

      0

      0
  16. Anonymous says:

    astagfirullah….semoga ALLAH memberi hidayah kepadanya dan kepada diri ini juga.

    0

    0
    • Abby adabi says:

      @Anonymous

      Alhamdulillah, akhirnya kau mendoakan juga agar Allah memberi hidayah kpd diri kau jgk..Ameen Ya Rabbal Alamin..

      Komen kau sblum2 ni mcm org tak de agama..mmg kesian….

      0

      0
  17. sha says:

    astagfirullah….semoga ALLAH memberi hidayah kepadanya dan kepada diri ini juga.

    0

    0
  18. Peace says:

    Pengarah pun satu bahalol.
    Perlu ke tunjuk adagen mcm ni?
    Tak luak pun lah rezeki kau kalau kau x tunjuk adagen mcm ni.
    Pengarah dengan pelakon sekali tanggung dosa. Hambek!
    Ni malaysia la. Penuh org beragama islam, segan la sikit.
    Kau suka ke kalau anak2 kau yg kecik2 tu tengok filem yg kau buat ni?
    Bangga ek? Phuii!!!

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Kepada semua pengomen2 kat sini, TOLONG JANGAN LAYAN KOMEN ABBY ABADI tu.. jgn like atau dislike. Dia dah kene block oleh abg nara tpmasih jugak nak masuk tukar nama lain.
    Dia tak tau ke, abang nara tak izinkan c abby abdi tu masuk ‘ RUMAH ‘ nara ni, tapi dia nak masuk jugak . kalau masuk rumah TANPA IZIN dari tuan rumah maka hukumnya HARAM..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    JANGAN LAYAN KOMEN ABBY ABADI.. ABG NARA TAK IZINKAN DIA MASUK BLOG NI PUN DIA NAK MASUK JUGAK. MASUK RUMAH TANPA IZIN DARI TUAN RUMAH HUKUMNYA HARAMMM!!!

    0

    0
  21. Ketinggalan Zaman says:

    aku pon CONDEMN habis sebab *HERO* nya KAMBENG TUA. FED UP asik KAMBENG TUA aje yg beraksi hebat dgn betino mudo!!POTONG STIM habis… mesti bau ORG TUA dgn misai dan rambut penuh UBAN ! Yg terkejar giler gi nonton mesti beruk2 tua tak sedar diri. Ini mesti FANTASY si pengarah. Ppuan Melayu patut BOYCOT aje filem SEXIST macam ni.

    0

    0
  22. otomen taro says:

    salah satu sebab aku x suke cerita melayu. nama cerita melayu. tapi unsur2 barat tetap ada. kolot.

    0

    0
  23. aku says:

    aku tak kisah aku di gelar kolot or buta seni.Yg penting aku tetap tahu bertindih atas badan bukan muhrim tu dan di jadikan adegan filem itu namanya BODOH!

    sila jangan marah kalau anak2 muda update status cium pipi beromen dalam FB/instagram/twitter.

    trima kasih.

    0

    0
  24. sebenarnya aku bukan isteri die says:

    Si Marsha ni Non-Muslim- benda2 mcm ni tak pelik
    Yang si tua bangka tu, tak malu ke berlakon cam gitu
    Pengarah ni pun satu, syok sangat la dapat buat adengan bodoh tu
    Mmg la adengan tu halway je, sbb halfway lagi pnonton kena pikir sendiri
    bagus sgt la mengajar penonton membayangkan aksi2 panas selepas tu
    bnayk la saham ko ye
    Choi!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    geli nya. tak tau malu.

    0

    0
  26. anon says:

    Semua org tak suka di kritik or menerima kritikan. So relaxlah Marsha…. Aku rase kamu lagi kolot kot, serawak kan negeri yg kolot and mundur. Neway, kamu kafir suka hati kamu lah nak tunjuk tuboh kamu bagi org tengok free. Tapi Wan Hanafi tu takyah lah terima tawaran filem mcm ni kalau ye pun nak cari rezeki dgn lakonan. Naik loya tengok. Tapi kesian jugak si Marsha tu kene berlakon dengan org tua mcm ni. Kene pegang2 lagi….Eeeww….geli..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak baik ckp negeri orang mundur.. cuba datang ke sabah dan sarawak baru tau camne rasanya kat sana.. penduduk sabah dan sarawak kebanyakkannya x nak jual tanah.

      0

      0
      • Maya says:

        mangkuk betul anon 9:19 pm….Sarawak tu pun Malaysia, sanggup kau kutuk negara sendiri, Sarawak tu kaya dgn sumber alam, minyak & aku suka tengok dorang tinggal kat rumah panjang, rasanya tak perlu kot buat bangunan tinggi2, kalau semua tempat macam KL….tak ke bosan duk menghadap konkrit 24jam

        0

        0
    • Lenny says:

      Hahahaha! Betul sgt dah apa yg ko ckp tu. Patutnya org sarawak ni innocent la kan.. Ni marsha bajet2 urban, padahal urban tahi kucing.. Bila jadi artis terus konon ‘open minded’. Suka hati kau je cakap kolot. Dah agama kami cakap benda tu haram, haram la dia. Dah banyak kali main letteww

      0

      0
      • Anonymous says:

        marsha bukan org sabah ke?

        0

        0
      • chika says:

        Lenny ooiiiii….klu nak kutuk org, kutuk la individually…x payah smpai melalut dan meleret membawa smpai kutuk negeri org…Marsha tu Sabahan…yg kutuk sekali ngan sarawak tu apsal? Meh sini aku Sarawakan ko cukup2…boya kat sungai sarawak teringin nak rasa kelazatan ko!

        0

        0
    • chika says:

      Sejak bla pulak Si Marsha ni jd org Sarawak?? Nak komen pun agak2 la anon..dah sah2 si marsha tu Sabahan…ni masuk citer kutuk sarawak tu apasal?? Aku org sarawak berasal dari Kuching..meh try datang tempat aku tgk mundur x mundur? Otak tu kasi jalan sikit la..nampak sangat KOLOT dan MUNDUR nyer…lagi hina dina daripada Sabah Sarawak negeri yang ‘mundur’ bak kata ko tuh..

      0

      0
  27. Atierah88 says:

    Oiyt ANON,ilek jak ko pdh serawak mundur!ko pnah dtg ctok ka??try ko dtg jak,diam ko ctok sbulan duak ka..sak ko tauk sapa kaya sbnarnya,mundur xmundur..hasil negeri kmk org la byk mnjana pndapatan negara..agak2 la..klaka bge urg xberutak ;)

    0

    0
  28. yakss says:

    Persepsi aku ? ….. DESPERADO!!. Yakksss…. main dgn datuk tarap grandfather ni …LOYA nak muntah.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    TO ANON: ko gile ek.. try datang sarawak sekali.. mesti ko tak pernah travel kan????????kan kan kan??????? ayat cam katak bawah tempurung gitu baik ko telan masok usus dah. si marsya tu pun bukan dari srawak.. sewel tak btempat. agak2 nak bodoh pun pegi tempat lain la…

    0

    0
  30. Jayanara says:

    0

    0
  31. ina says:

    hahaaaaa…anon..cik/encik anon…hahahaaa…..kau kena gelak je. nk bagi komen agak2 lerr….asal ko x kutuk negeri wan hanafi su skali?…mgkin sebb ko ingat negeri sabah dan kelantan tu lain2 mcm london dgn malaysia ye. org sibuk dok komen pasal w.hanafi su & marsha londeh tu,..x pasal2 ko yg kena komen.
    kahh..kahh…! nampak sgt buta geografi…ko ni,..aku rasalh kalau nk dikira sabah, srwak & klntan..lagi mundur negeri cik wang kembang tu..x gitu?..org klntan masuk tmpat org lain bukan main buka tudung, pakai seksi2 dh tu sggup brlakon cerita cenggitu (tgok ajelh cara w.hanafi su tu brlakon)…masuk negeri sndri, kontrol cantik…semua wajib bertudung.
    aku lebih suka tengok AZURA 1984…walaupun dh lama movie tu 10x tengok pun x jemu..ko ada?…agak2nyalh, boleh ke wayang gini ditayangkan di pawagam di kelantan?..

    0

    0
    • aku pun kelantan!! says:

      tak payah nak ‘bernegeri’ sangat lah…
      kita ni satu malaysia…
      ni la yang buat pecah belah…ape pun tak bleh…
      aku pun kelantan..tak penah aku nak kutuk orang negeri mana2..perak ke..pahang ke..perlis ke…zimbabwe ke…
      ape punye otak…

      0

      0
    • Anonymous says:

      To ina.. kompom ko dok dlm gua n jenis mkn org suap ni.. bukak intenet pun sbb guna wireless opis x pun kopitiam sbb nk buka BN n fb je.. yg lelain ko x reti.. cuba ko g tanye pakcik gugel statistik negeri paling miskin negeri mna wei???? Skolah biar hbs wei jangan tunjuk sgt busuk ati kita tu.. simpan2 sket utk anak2 kelak.. kbai

      0

      0
  32. KAMJAT MUSIBAT says:

    Toksah nak berdalih lagi kalau dah mmg dasar KAMJAT MUSIBAT

    0

    0
  33. kak ton comey says:

    kak ton sgt gembira seandainya Dato CT dapat menasihati semua golongan yg terlibat dalam dunia seni ni, kerana k.ton yakin, mereka ini lebih dekat dgn Dato CT berbanding KJ tu.di bimbangi merebak penyakit hati dan akhlaq di kalangan penonton nanti. ape kah namanye seni itu indah dengan aksi sebegini. apekah nilai seni mcm ni?
    tak kira la muslim atau non muslim. NEGARA ISLAM ini sepatutnya ada garis panduan dalam setiap segi seni atau hiburan atau gaya hidup yang di benarkan publish pada umum.bg pendapat k.ton, Bkn sekadar nak jelaskan jalan cerita, penerbit, pembikin filem perlu ada akhlaq dlm hasil kerja merka..
    ape2 pun.. semoga industri seni negara kita ditambah baik dan berquality.

    0

    0
    • adab says:

      kenapa pengarah dan semua terlibat, pelakon muslim semua sanggup terbabit dengan penggambaran cerita sebegini?

      kita kan penduduk ramai muslim, melayu, kenapa dah hilang ilmu dan budaya melayu yang sopan dan beradab.

      0

      0
  34. myazara says:

    kolot la sgt sampai susu payudara terserlah hahaha….montok je aku nampak !

    0

    0
  35. nedim says:

    marsha belanje siottt!nampak unjuran gunung kinabalu tu..berkilat!emmmm dapppp nyeeee

    0

    0
  36. mencari redha Allah says:

    Nauzubillah..amar ma’ruf nahin mungkar.

    0

    0
  37. sue says:

    In many cases, pengarah patut mainkan peranan. Pertahankan yang elok, sesuai dgn budaya2 & agama2 yg ada di negara ini. Bukan nak kata apa, tengok filem2 Iran. Tak payah pun nak aksi ranjang ker apa, menang jugak awards.

    0

    0
  38. Akulah says:

    Kalau yg hempap Marsha tu Aaron Ajis apa komen korang agaknya???
    Muahuahuahuahua!!!

    0

    0
  39. rozi says:

    Yg Marsha ni satu hal lah…org muda pastu bukan islam plk…
    Tapi apa dah jadi dgn Wan Hanafi Su tu plk…dah tua, lelaki islam lagi…tak fikir ke sblm nak buat semua tu…kita yg nengok rasa malu yg di lakukan takda perasaan ke?

    0

    0
  40. Anonymous says:

    seni apanya..mcm gila mengamput plak korunk ni…bluwekkk..nk tmuntah aku tbayangkan kena kangkang dpn pelakon lelaki lain..sbb tu la artis ni xlyak dijadikan ikon..sanngup mhalalkan cara demi wang ringgit..korunk ni xde harga diri ke??walaupun cara begitu korunk cari duit(blakon) tapi perlu ke bpeluk ,bpegang tgn,bkemban,bcium dahi dgn yg bukan muhrim???apalah status upah lakonan yg korunk dpat tu??? hanya allah SWT yg mampu tentukan samada hala@ haram upah yg korunk terima tu???

    0

    0
  41. limbong says:

    Hello Miss Marsha, do you what the term kolot means? Kolot bila pengarah2 citer malaysia fikir ada adegan ranjang boleh naikkan martabat industri filem, kolot bila fikir citer yg 99% berkisah cinta boleh bawak filem ke peringkat antarabangsa. Kalau cerita berkualiti, xpayah adegan mcm ni pun boleh dpt pengiktirafan la. Penapis filem, ada beza ke adegan kissing dgn ranjang? sama je beratnya.

    0

    0
  42. mimiyangdivine says:

    am i so backwards because i cannot tolerate exploitation of my gender even in the name of art? am i artistically challenged because i’m intolerant of all forms of pornography? all you have shown to us is how completely ignorant and insensitive you are. to be dumb is one thing, but to perpetuate the stupidity by coming up with something like this is just unthinkable..

    0

    0
  43. MAXMORA says:

    wowww.. ngeri aqu tengok filem melayu mcm ni..tang ni hebat pulak!! tang lain?? kosong kosong..

    0

    0
  44. Anonymous says:

    yg aku heran..klu nk sgt tnjuk seni bagai..apsal x amek je wan maimunah utk jd heroin gnti utk lakonkan watak yg marsha 2 bawak…xpon amek mak jahh..lg sempoi..padan la ngn plakon lelaki tua 2….bru sesuai ngn seragam…knape msti marsha..?

    0

    0
  45. hello kitty says:

    ASTAGHFIRULAHALAZIM. tak senonoh. nak muntah!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    ubah persepsi kolot????
    nk ubah camne klau jln citer dh nmpk kolotttttt

    0

    0
  47. bluepill junkie says:

    kalo tak ada bakat kena lah appeal kepada rupa. Rupa tk seberapa kena lah appeal kpd keLUCAHan. Yg si mama tua tak sedar diri pon 2×5 – rupa tarak bakat lagi hancur…tapi dapat hempet2 betina macam ni dah kira bagus sangat lah utk dia…… MELOYAKAN aje………KKKKKKKKKKKKKK

    0

    0
  48. letih tgk artis Msia says:

    cerita melayu dah makin hanyut dengan idea filem barat yang terang2 dikuasai oleh yahudi. Yahudi mmg kita tahu agendanya utk merosakkan umat Islam dan antara cara halus mereka adalah menerusi cerita/filem yg mempromosikan cara hidup bertentangan dengan cara hidup Islam. Yahudi cuba dan berjaya masuk dalam hidup masayarakat Islam dalam segenap aspek, ekonomi, sosial, politic. Namun agak memalukan dan memualkan bila pengarah2 filem / drama di Malaysia meniru cara Yahudi menggarap filem di Holliwood..semata2 atas nama ‘Holliwood’ semuanya nak diikut, semuanya nak ditiru tanpa memikirkan soal agama, bangsa, masyarakat, negara, etc. Kalau pun ada scene ranjang, tak payah la nak tunjuk scene tu..tunjuk secara body language, tunjuk secara metaphore pun org faham berlaku aksi ranjang..kenapa mesti nak buat jugak aksi si pelakon perempuan berkemban, atas katil, ada pelakon lelaki naik pulak atas badannya..aksi2 pre-sex yg memualkan ni tak payah tunjuk pun org faham! Pengarah filem ni apa agamanya? Takde agama ke? Kalau pengarahnya Islam lagi lah memalukan. Nama pun mengarah filem, patutnya filem ni ada cara untuk digarap supaya org faham apa yg berlaku walaupun scene perlakuan tersebut ditiadakan..tak payah nak holliwood sgt laa..sudah2 la dengan akhlak/moral artist Msia yg makin teruk..berpakaian dah mcm berbogel..nak kawen pun ada pre-wed photo shoot, terpegang terpeluk sana sini macam dah halal..ini satu-satunya industri dalam Msia yg menjelekkan, baik artist, pengarah, crew, producer, semua yg terlibat laa..

    0

    0
  49. Nelli says:

    kamu marsha yg berfikiran kolot, tak perlu nak anggap masyarakat kolot..sekalipun kamu christian, apakah ajaran agama kamu membolehkan perlakuan seperti yg kamu buat? tak perlu kebaratan kerana kamu masih di malaysia.

    0

    0
  50. londeh says:

    kalau kamu benar pon ,biar londoh tapi jangan londeh sudah.aku ingat citer hantu jerangkung berambut putih,rupa2 ketua kampong keparat.

    0

    0
  51. muhasabahdiri says:

    mmg la kubur masing2.. tp klau kna musibah,?? xkn sorang2..
    hidup saling mengingati,, x rugi..

    0

    0
  52. a.francis says:

    kadang camera angle tu boleh buat satu scene nampak lebih extreme. tidak untung juga orang tua tu, bukan terasa pun. bukan saya cakap saya setuju dgn scene mcm ni, tapi taulah juga ada yg cuba buat satu kontravesi supaya cepat up nama, biar baik atau buruk, masuk melodi la ni x lama lagi. anyway, soal agama jangan sentuh, jgn suka cakap non muslim begini la begitu la, padahal sendiri lagi teruk. just say scene begini x sesuai dgn budaya kita. yg extremist tu bagus pigi mengancak dlm hutan.

    0

    0
  53. papoi says:

    ee kalo aku kristian skali pon, aku xnak la berlakon cenggitu dgn org tua sarat dgn jambang putih camtu. haha

    0

    0
  54. SabahanGuy says:

    Wahhh.. Komen2 disini.. Orang Melayu memang, bajet BAGUS, ALIM.. Tanpa disedari, penyumbang masalah sosial paling besar kat Malaysia, diorang sendiri.. *Facepalm*.. Tapi xpela, yang penting Islam kan, ‘ gerenti masuk syurga ‘.. Kwang3..

    0

    0