Written by AbangNara | February 11th, 2013

Sebelum ini, ND Lala telah membuat laporan polis setelah Shila hanya menghantar SMS sekali dalam tempoh masa 6 hari. Jadi Abang Nara agak terkejut apabila membaca kenyataan yang dikeluarkan oleh Shila Amzah menerusi akaun Twitter miliknya hari ini.

shila hilang

Pasti ramai yang menyalahkan Shila kerana tidak menghubungi ahli keluarga sepanjang kehilangannya. Namun apabila ditegur oleh peminatnya menerusi Twitter dengan ayat “its better if u give your parents a call. Every parents will do the same. They just worried about u. Be safe be at home”, Shila menjawap “I did,everyday.sigh“. Malah Shila menegaskan yang dia tidak melarikan diri.

shila hilang

Kasihan sungguh insan bernama Shila Amzah ini. Memang kita semua tidak dapat merasai kesengsaraan yang sedang dialaminya. Hanya kata-kata semangat yang mampu kita berikan kepada Shila. Kalau anda ingin berinteraksi dengan Shila, bolehlah berborak dengannya menerusi akaun Twitter Shila Amzah.

P.S: Berbasikal satu roda di gunung-ganang. Memang extreme

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

224 responses to Saya Hubungi Ibu & Ayah Saya Setiap Hari – Shila Amzah

  1. Peah Pening says:

    alaalaa. cerita lain boleh tak nara? -.-

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 103 Thumb down 12
    • Anonymous says:

      Dah2la.. Sepatutnya diam kan perkara mcm ni. Tak payah la libatkan media atau laman sosial lagi. Lagi buruk padahnya kalau orang2 luar yang suka menyibuk komen itu ini padahal tak tau cerita sebenar mcm aku ni.. Semoga kemelut ni dpt diselesaikan dgn baik.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 3
      • kai exo says:

        mula2 kesian…lama2 aku rasa shila ni mcm attention seeker, whats the point yg ko duk tweet2 hal personal tu, bercinta canang satu malaysia…putus cinta canang satu malaysia…semua benda kau nk update..lama2 karier tu akan hancur klau kau terus mcm ni, kisah kau ni cukup buat satu sinetron indon yg berbelit2

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 200 Thumb down 6
        • syah says:

          dia kn artis. Mayb dia cuba x nak canang. Tp dh namanye artis. Bukan senang nk sorok. Org bertanya. Org nampak. Org menyibuk nk tau single ke x. Macam2..

          Hot debate. What do you think? Thumb up 50 Thumb down 56
        • Anonymous says:

          Exactly! Memula rasa kesian. Tp now fikir dia mmg nak attention. And from the way dia explain mcm nak blah dari family dia. Just because of one guy serabut mcm tah apa apa. Sume org jatuh cinta and break up and even kawin and cerai. Tapi it’s all in our mind. Kita yg pilih jln hidup and every decision kita yg pilih. Parents just support and bangkang mana yg tak elok. Fikir lah positif sikit.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 113 Thumb down 5
        • niki says:

          ” bercinta canang satu malaysia…
          putus cinta canang satu malaysia…semua benda kau nk update..”

          ye la…
          ada tu pulak.. katanya terkentut/tercirit dlm sluar pun di tweetnya.. camna tu…??

          budak melayu ke tu..?
          patut la.. xhairan la hakuu !!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 18
        • SEINDAH KATA says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 74
        • egosis says:

          Betula,aku rasa mcm tak matangla,pas tu main gitar,menangis2 nyanyi lagu ombak rindu,berhingus-bagai..tu kn parents ko,mereka ada hak atas ko..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          Muak la dgn cerita budak tak matang ni… mcm dh takde artis lain kt malaysia ni…
          Cerita la psl artis2 matang pulak..
          Bdk shila ni dh berdrama lebih..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
        • pemikir says:

          betul tu, yang lawak ayat wartawan nara nih..”tidak semua dapat merasai kesengsaraan yang dia alami”..wth…aku tak ingin pun nak rasa…banyak lagi orang susah kat dunia ni..mangsa2 kemiskinan,kebuluran, perang, yang sakit takde duit nak tanggung kos perubatan..itu lagi sedih dari memikirkan KESENGSARAAN shilalalas dengan masalah cinta ala2 drama samarinda tu~puiii!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 70 Thumb down 0
        • lol says:

          ak rasa SEINDAH KATA ni shila sendiri yg komen. kemain marahnya=P

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
        • lol says:

          dr respek shila jd meluat plak. ko buat mcm ni buat jatuh saham ko je shila oi. adoi psal cinta pon stu malaysia tau. jagalah sikit sahamtu. ni nmpak sgt lemah n xmtgnye

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
      • lees says:

        masih ingat nd lala menceritakan kesusahan mereka sekeluarga dlm 1 rncgn tv. Bila time raya mereka terpaksa mendiamkan diri bila ada orang bagi salam. Sebab xde makanan utk dijamukn kpd tetamu. Xkn nk sediakan air je. Aku yg bkn sape2 ni pun leh ingt kesusahan mereka. Xkn shila dh lupa. Susah mana pun mereka, nd lala xtinggalkan tgjwb beliau mcm sesetengah lelaki lain. Lupa diri sudahkah kau SHILA??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 2
      • Psychoooo says:

        THESE PEOPLE????? THESE PEOPLE TU IALAH MAK BAPAK KO SHILA BONGOK OI! Ni lah padah nya kalau otak tau guna untuk menyanyi aja. VONGOS!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 3
      • anwar ibrahim says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 43
    • Mak Jemah says:

      Balik la anak mak…..sampai bila? Face the world….face the reality. Teruskan doa, lipatkan usaha dan tambahkan kerjaya. Insyallah, Allah akan menolong umatnya dengan rahmat yg lebih besar.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 2
      • RENUNGKAN says:

        LELAKI/ BF DATANG DAN PERGI, KELUARGA SAMPAI AKHIRAT DAN MATI.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 128 Thumb down 4
        • narin says:

          abes semua benda dia nk gi share kt public, lpas ni mungkin giliran bapaknya pulak bg statement, nmpk sgt drama tamil kat situ, putar belit kuat sgt….lama2 org menyampah, artis lain lg femes dr shila tak ada pulak nk share hal peribadi

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 89 Thumb down 0
        • Olga says:

          Shila masih lagi tak matang! Sila ambil contoh mcm mana Dato’ Siti boleh survive masa dia umur 20-an mcm ko, dia dijaga rapi oleh adik beradik dia. Mmg xde masa la nk huha huha sana sini! Yg dia tahu kerja..kerja..kerja…peminat.. That’s why until now xde sape yg aku nampak betul2 serius dlm industri seni mcm Dato’ Siti!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 214 Thumb down 14
        • propa btol says:

          Shila ni umo 12taon ke yg xtau mne btol,mne slh..dh laa cite psl shila ni..xtau la ak pompuan zmn skrg ni..utama kn boiren dri fmily..sharnaaz dh diam,shila je blom diam lgi..pe kes.dh2 laa..nara,next plez

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
      • ddd says:

        Nd lala propa lebih…wat report bagai…padahal anak tu dah bgtahu xde ape2 n nk cari ketenangan…lek2 dah la….bglah budak tu tenang rehat dulu…dah la nk kawen xbg…nk rehat pon xbleh? Mmg anak kne taat ibubapa tp ingat la ibubapa jga manusia…bknnye sentiasa betul…ade juga silapnya

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 29
        • betulll says:

          Control anak sampai IC and passport, ND Lala simpan. Tapi time anak tu berkepit bercinta sakan dgn boipren, macam sporting sangat. Tak pulak control.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 119 Thumb down 7
        • me says:

          nd lala tu buat report selepas tengok you tube shila menangis nangis minta maaf . Macam orang dah kawin lari . Pakai pulak baju putih macam baru lepas nikah. Mak Bapak mana tak panic. Sebab tu la mak dia sampai pengsan. Terperanjat kot…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 3
        • riana says:

          tu dia….die fan shila dh brsuara…agak2 lh nk back up shila amzah pn..wlpn struk mn pn layanan ibu bapa trhdap ank, si anak ttap wajib hormati mrka..
          sy prnh trbc artikel si ank mncurah air pnas ke arah kaki ibu gara2 x tahan si ibu mengutuk kwn ank yg miskin..slps itu,ank mendrita skit truk yg sukar dubati..hnya dgn cra,minum air basuhan kaki ibu,br ank itu sembuh…
          ketahui lh wahai shbt2 n saudara islam, walau seteruk mn pn ibu bapa kita, kita wajib hormati n turuti perintah mereka..kita jgk blh menegur ibu bapa sekiranya mrka tp bkn dgn cr maki,seelok-elok nya bw brbincang sesama keluarga tno melibatkn org luar..renung2 kn n selamat bramal…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ZorroKL says:

      kumbang bukan seekor…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 3
    • kesian shila says:

      aik….kenape peah pening pakai pic kak ain??curi gmbr org diam2 ek??

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 5
    • bukan ex-sharnaaz says:

      pls shila, satu hari nanti ko akan berterima kasih pada bapak kau sbb halang cinta ko ngan sharnaaz tu..x kemana cinta kalau keluarga x restu, dan hmm..ko ingat boleh ke bahagia kawen ngan laki baran n king control? tolonglah shila, sakit sikit je skrg, sekurang2nya ko x perlu tanggung derita kawen laki king control mcm tu..ingatlh ada hikmah nape bapak ko larang..cinta awang2an ni sekejap je manis dia, tunggu sampai realiti menampar muka, haa..time tu baru ko tahu nyesal kawen ngan laki mcm sharnaaz..silap2 x nyempat nk bercerai..nape aku tahu? sbb aku dh rasa..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 126 Thumb down 10
    • xxx says:

      Artis poyo 2013 sah menjadi hak milik artis banggang ini. Semua nak beritahu pada orang. Tahniah… anda poyo

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 5
    • hhhhhhhio says:

      kalau bodoh duduk diam diam. jangan bagitahu orang

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
    • Anti fan Si nenas says:

      Aku pun pnh mngalami cinta thalang ni.. Tp aku ikut khendak ibubp aku.. Psal apa… Yg melahirkan aku, ibu aku,, yg bagi aku mkn, bapa aku.. Btl ke slh, aku tau.. Dieorg nk yg tbaik kat aku,, mula2 mmg ssh.. But time heal evythg.. So giv time some time,, to shila amzah.. X plu jd pompuan bodoh atau anak derhaka krn seekor kumbang.. Msih byk en. Mimpi yg inginkan kmu.. :) karier br naik kan.. X slh mantapkan karier dl.. Umur msih muda.. Kawin2 tu nanti2 pun blh.. Jodoh d tgn tuhan,, sabar je,, chill.. P/s: dh tak pelu nangis2 dpn public n sedih2 di twitter.. Be strong,,

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • Selena Gemas says:

      LAGI NK MEMEKAK KT TWITTER..CUKUP2 LA TU SHILA OII.. PE KATA U STOP PAKAI ONLINE2 NI SEMUA SELAMA 2 MINGGU X YAH NK POST2 SATU BENDA PN..TGK ADA X ORG NK PI REPORT POLIS ??, RASENYA MESTI DUNIA NI AMAN DAMAI.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  2. Safiyyah Hanzalah says:

    Kesian shila.. dlm perbalahan antra bapanya dgn sharnaz, dia ler yg paling terluka.. mudah-mudahan semuanya selesai dgn baik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 13
    • Yunalis Terbarai says:

      Ditelan mati bapak diluar mati anak…biarlah Shila dengan caranya. We miss you Shila….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 21 Thumb down 19
    • aak says:

      hishh mana 1 aku nak percaya ni , tak kan lah sorang bapak sanggop buat kenyataan macam tuh pasal anaknya sndiri,kesian shila

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 3
  3. ohsemeseme says:

    shila,
    sudalah dik..kau xpayah bg komen apa2 pon..ni semua ibarat kau burukkan keluarga kau..keluarga kau melaukan keluarga sendiri..media xkan boleh setelkan masalah kau dik..kau je kene berubah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 0
    • Rigazzi Vasquez says:

      cukup-cukup lah. dah sampai tahap macam ni.
      sebolehnya jangan jadikan twitter, facebook sebagai medium tempat luahan masalah. diam-diam sudah.
      unless, wartawan/fans tanya pun, cakap “no comment”. enough said.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
  4. k says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 18
  5. Anonymous says:

    hidup hanya sekali..ceriakan hidup anda bertemakan Islam di dalam hati.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
    • Mama says:

      hidup bukan sekali.. akan ada lagi hidup selepas mati iaitu hidup yg kekal abadi di akhirat nanti

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  6. Aj says:

    Boyfriend boleh cari, mak abah Tuhan tak bagi banyak kali. Renung-renungkan….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 3
    • milah says:

      Mak abah memang Allah bagi sekali je, tapi jgn buat kat anak sampai mcm ni. nanti takut lelaki nak buat isteri. sbb mak abah lebih2 masuk campur hal rumahtangga. syurga isteri bwh tapak kaki suami.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  7. sushi says:

    kita tak tahu apa yg berlaku sebenarnya antara dorang.kita x duduk tempat dorang.kita xtahu apa2 pun.just from media kita nak cakap macam2,what do you think who you are?so ppl just angkat tangan berdoa yg baik2 utk dorang semua..

    ~sigh~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 10
  8. elhefe says:

    Dah tahap melalut dan cukup memalukan cerita Shila ni…

    Mmg patut Sharnaz berdiam diri dan berhenti ambil tahu pasal Shila. Buat apa nak pening2 kepala layan karenah melalut mcm ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 1
    • Kisahnya... says:

      Ni kalau kahwin Kompen pagai pun cam abby..sikit2 meroyan di twitter n nyanyi di youtube..
      Ko nak perhatian saper ni shila?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 4
  9. rynna says:

    plis la sheila..kau sedar x statement ko ni MEMBURUKKAN KELUARGA KAU SENDIRI..pekung sharnaz tu ko TUTUP HABIS..kau rase HIDUP LEBIH SELAMAT DI SISI SHARNAZ..????!!!!…teruskan…ND LALA,kau nikah kan sheila cepat2..BIAR DIE TAU LANGIT TINGGI KE RENDAH…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 107 Thumb down 2
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      betol tu rynna kalau shila sms bapak dia tkan bapk dia gi police station buat report yg shila ni ilang tol tk….shila ni agak nye dia sengja nk burok2 kan nama bapak dia n fmili dia…tkan lah pak ND nk bohong n nk burok2 kan shila pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !! kate shila ni budak baik, mana baik nye ? menyusah kn orang aje lah !!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        asyik bikin mslh je.. propa betul si Shila Amzah ni.. kalau dia tak lari takkan bapak dia gi buat report police??

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
      • ANAK TOYOL says:

        tu la pasal..dulu bngga btol shila ni menang kt china.maklum la berhijab tapi dpt mengalahkan ramai peserta, tapi sekarang,jadi menyampah pulak..krana si chinta hati tu.sanggup buat mak ayah susah hati.mesti cinta hati gelak sebab kebodohan shila ni sanggup buat malu family. malas la aku nak undi ko kat abp..hari tu undi gak,baik aku undi yuna si serban bonggol ala unta tu.huh…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
  10. Anonymous says:

    Dah2 la Shila ramai lagi kot llki lain…. Peluang u dlm karier masih luas Shila.. jgn musnahkn nyer hanya seorang llki… jgn sampai pminat muak ngn drama2 u ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  11. nenek lanjut usia says:

    nek dah pesan dlu, kalau nak bercinta biar berpada2.. jgn terlalu taksub. smua benda nak mention kat fb n twitter… i luv u abg, i mis u abg. bila jadi mcm ni dah kecoh 1 msia.. kalau cucu low profile x de la jdi hot mcm ni.. whai cucu shila kesyg nenek pulang la kau ke pangkuan keluarga mu. kasihani mereka. ingt la apa yg terjadi psti ada hikmahnya.. pulang la wahai cucu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 0
  12. cik zaza says:

    kalau dah kol ke mak ayah tiap2 hari… ape kejadahnya ko upload plak video kt utube mintak maaf bagai kt mak ayah ko… seolah2 ko mmg larikan diri n nk cri ketenangan pastu bgtau mak ayah ko,,ko still hidup cume nk bersendirian aje…aishhh!!! publisiti murahan tol!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 2
  13. wxyz says:

    Penangan cinta pertama… seriously, grow up la… awk tu retis, x psal jd contoh x baik wpon bertudung ok..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  14. ini semua poyo says:

    takda apa nak dikesiankan pon lah….bukannya takda rezeki nak makan….bukannya rumah kena bom….bukannya boipren dia tu dah mati…..bukannya mak ayah dia kurung and pukul dia kat rumah……weiii….balikla rumah…..shila awak tu anak dara….bahaya duduk kat luar tu sorang2…..(entahkan sorang2 entah kan tidak)…..kenapa tak pernah nak pikir perasaan emak ngan ayah? siapa yg hati kering sekarang? sbb sorang lelaki….shila nak biar hidup tak tentu arah? biar emak ayah risau tak tidur malam….risau tak makan…risaukan awak sampai sakit? .takda hati perut betulla awak shila….orang macam shila ni yg awak semua ni nak kesian kan? dahla tu….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 2
    • geleman says:

      Hantar pi palestine jer budak pompuan ni…baru dia tau..budak pompuan kat sana tak sempat nak marah2 kat bapak..bapak diorang dab kena tembak kena bom….
      Maslaah ko shila..tak berapa sangat….ibarat taik hidung jer bagi penduduk palestine.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        yesssss.. aku setuju sgt2 dgn komen ko ni ‘geleman’… better hantar je budak shila ni ke palestin biar dia tgk camana hidup kanak2 yg yatim piatu kat sana, ini bila bapak sendiri dok jaga/bela dia dikatanya ‘over-protected’ segala bagai.. satu hari kalau kau ada anak, dan anak ko di duga Allah perkara yg sama mcm ni.. masa tu baru kau tahu n rasa apa yg makbapak ko rasa skrg…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
        • lin says:

          Dulu kenyataan shanaz dia kongkong shila sb shila bakal isteri. Pastu shila leh lak ckp bpk dia over protected. Hoi pompuan, jantan baran tu kongkong ko ko xckp pe lak. Dh la dia tu bkn sapa2. Xde hak pn nk kongkong ko. Ni bpk sendiri kongkong bkn main ko kecoh. Dasar xsedar diuntung. Ko dh lukakan hati mak bpk ko n ko sudah jd ANAK DERHAKA!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  15. nanu says:

    cam bebudak la kau ni shila. kalau aku jadi kau aku malu. kau tak malu ker. baru ilang pakwe beb. orang kat syiria tu ilang famili, ilang sedara, ilang tubuh badan. kau nak jadi cam diorang ke?? bersyukur la sikit atleast mak bapak kau masih ada. nak main nyirok nyorok pulak, aduss sebijik cam drama melayu la tapi yang syoknye drama kau ni takde pengarah je….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
  16. Meeena says:

    kesengsaraan yang bagaimana PERIT sekali sampai mcm nie?

    – bukan seperti di negeri lain, anak perempuan tidak diberi pelajaran. Shila diberi didikan yang cukup sempurna.
    – bukan seperti cara di kaum2 negeri lain, anak perempuan tidak dibenarkan keluar rumah langsung. Shila diberi kebebasan ke sana kemari (sampai ada BF, even dulu bermesra, berpegang tangan dgn BF walaupun dah berhijab).
    – bukan disekat bakat yang ada, malah ibu bapa sendiri menyokong, guide dan asuh bakat & minat Shila hingga ke tahap sekarang ini.

    Apa yang diminta oleh bapa cuma satu – “jangan kahwin dulu. fokus pada career dulu.” Apa, Shila dikongkong, diikat dengan tali setiap kali kat rumah? Ibu bapa call setiap 30minit kalau shila keluar?

    Si Sharnaaz bodoh tu kata sampai bila Shila harus dikongkong? Sampai ND Lala tidak lagi menjadi WALI. Sampai ND Lala tidak lagi harus menanggung setiap dosa Shila. Stop with all the DRAMA Shila. Perangai mengalahkan wanita yang mati suami. Kenapa terlalu menagih cinta dari seorang lelaki? melainkan awak dah memberi SEGALANYA kepada dia?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 123 Thumb down 3
    • jojo says:

      aku setuju dengan meena…mgkin telah memberi segalanya?? tp ada org ckp shame on you lagi kat aku kat komen sblm ni… adoila..aku ckp sbb tgk gambo2 berpeluk sakan kat media sosial yg pernah dipost..itu public..dah berpeluk sakan.. kalau private..?? so sorilah..org judge apa yg ditunjuk..bukan saje2 buat conclusion.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  17. No comment says:

    Alahai bckp tnp bpkir ka? Statement ko ne hny memburukan family ko jea la shila ooooo… Baik buruknya family ko jg la!!! Tak kn la hal peribadi ko nk heboh kn satu dunia.., next stop la ceta shila azmah yg meroyan ne sbb jantan!!!! Smpai tak fikir maruah family dia…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  18. Sandukan says:

    Ah… Dua dua pun palui..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  19. TopiPinkMakcikBedah says:

    boleh tak shila ke nd lala ke nenas ke stoppppp komen pasal ni….. rilekssss sudah….

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  20. Anonymous says:

    menyampah i..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  21. Olly says:

    Mula2 kesian sgt dgn shila..tp lama2 dah drag sampai skrg xhabis2 lagi..rimas dn lemas jugak la..selesai la cr baik sesama family..sikit2 dah la nk publish cerita family awk saja.. -.-

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  22. fairus sulaiman says:

    “You have no idea what I’ve went through.. I didn’t ran away.. I just want a peace of mind away from all these people. Why can’t I?tell me”

    “its better if u give your parents a call. Every parents will do the same. They just worried about u. Be safe be at home” … “I did,everyday.sigh”

    Well obviously your parent dint think that way, though u ran away and that’s why they lodged a police report eventho you called them everyday .. make me wonder, u dint purposely tweet this for your parent to see , right? ..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  23. toyol says:

    tak percaya langsung.tak kan la kalau hari2 contact family..ayah nak pegi report polis.nak buruk kan anak sendiri ke.tak habis2 nak malukan family sbb sharnaz.dulu kalau pasal sharnaz selalu lak backup.tenung sedalam2 nya mata ayah dan mak.ish sharnaz pon tak nak amik tau dah hal kau shila oii

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
  24. Mya says:

    Moga semuanya baik baik saja. :) banyak berdoa yea

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  25. atarashi says:

    Shila, sedar tak yang ko dah burukkan nama keluarga ko sendiri? aritu aku tengok masa menang kat shanghai lain cerita. you’re the best dad. pastu masuk tv bagai, ckp ko nih anak bapak? takkan disebabkan laki ni, abes segala kebaikan mak bapak ko selama nih? sudah-sudah la shila..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
  26. marc says:

    ni semua drama je lebih

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  27. Anonymous says:

    Take all the time u need. Jangan lupa solat n banyak2 berzikir. Banyak2 dengar kuliah Ustaz Azhar n Maharajalawak d Youtube. It might make u laugh.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      minah jambu tk ketawa pon tengok maharaja lawak…minah jambu boleh nangis lah tengok mhrajalawak yg tk kelakar tu huh !

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • running man best says:

      Kalo x pon tgk running man….lupe kjap psl stress….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  28. Cik Peah Tak Kemaruk 1st says:

    Next pleaseeee….bosannn la

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  29. Anonymous says:

    gossip murahan

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  30. kak kepoh says:

    Haiyeeeee. Taj habis habis lagi?
    Cerita dia sekarang, bapak pembongak anak pun pembongak?
    Kahkahkah. Meluat betul aku.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  31. peti sjok says:

    aduh…”i just want a peace of mind away of these people” la knonnnnn..dk update kt fb,tweeter stiap mse gkkk..poyo

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  32. exfan shila says:

    agak2 la shila ni, sgup malukn makbapak sndiri demi sharnaz… agak2 la, desperate ka apa.. mmg patut la mak bapak dia masih kontrol dia, mmg xmatang..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
  33. mak angkat shila says:

    hehe tetiba kes ingat kes Nd lala tak bayar hutang din wahab. hahahah
    nd lala senyap .. semua senyap..

    p/s: stress aku kalo dpt ayah gitu. hahahahha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 20
  34. fairus sulaiman says:

    Well obviously your parent dint think that way, though u ran away and that’s why they lodged a police report eventho you called them everyday (contrary to ND lala said that you just called him only one time).. make me wonder, u dint purposely tweet this for your parent to see , right? ..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 5
  35. Anonymous says:

    knape hal2 yg melibatkan peribadi msti digembar-gemburkan melalui media…cian kat abg2 polis mcm xader keje lain nk kena cri orng lari dr rmh.sepatutnya gunakan akal fikiran bknnya perasaan semata-mata…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  36. Cik Kamsiah kuat main online game says:

    budak nih..

    shila ckap direct la dngan orang berkenaan..x yah duk tweet2 lagi..memburukkan keadaan….kalo sume nk publish lagi la media sibuk stir the shit up…xkan x paham2..dah kene dump still x blajar2 lagi…bukan sume bleh share…yeah you are an artist but also a human..need keep some shits to yourself..:P

    kesian…karreir dah naik memuncak pastu hancur dengn skelip mata…kalo x balajr lagi x tahu la nk kate ape shila oiiii..:P

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  37. lolol says:

    buat shila,anak dara org melayu mmg susah dpt kebebasan unless you are married..terutama kalau duduk dgn parents dr kecik xpernah duk asrama bagai lagi susah nak bebas.. And for you to runaway like that is unacceptable you have to settle everything before you will gain your peace

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • lalala says:

      betul. sebenarnya, memang inilah adat kita. anak dara memang dijaga bagai permata.sama macam jepun, china dan korea sebenarnya. bersyukarlah kita menjadi sebahagian dari komuniti yang menyayangi anak dara kan.
      berbanding gadis2 di afghanistan,afrika,pakistan dan banyak lagi yang mengahwinkan anak gadis pada usia muda.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
      • fairus sulaiman says:

        kau lupa satu negara yg mmg mengperlekehkan kaum wanita .. INDIA. teringat pulak kes yg 6 orang jahanam tu wat onar dalam bas , mmg sial

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
        • aghgy says:

          Lagi sial…ustaz hindu diorang cakap kalau mangsa merayu minta maaf dekat perogol2 tu..mesti dia selamat…..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  38. Nanny McPhee says:

    halahhhh, dah jatuh tahap meluat dah nak baca cerita shila-sharnaz-family nih.
    dulu masa duk sibuk pasal cinta hati tu, boleh lah jugak tahan lagi walaupon tak suka.
    ni dah masuk hal peribadi sangat kot untuk dibicarakan kepada umum.

    shila,saya mampu doakan supaya anda sentisa dalam jagaan serta rahmatNya. Amin.
    kuatkan jiwa ya. apa2 pun, berpada2 lah bukak cerita peribadi .sangat tak manis dipandang orang .selain menjatuhkan maruah keluarga, diri sendiri pun dapat malu.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  39. Mirai Suenaga says:

    Aku pun kesian tgk shila ni. Makin lama m
    akin bengong plak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  40. shiloh says:

    Aku x puas ati la dgn nd lala..dia asyk nk hentam shahnaz tu,mmg la shahnaz tu problem,ptutnye die setelkan hal dgn anak die tu..aku ase msg2 ada pe’el la..sume nk cte kat media..dasar nk keje glemer..bpak, anak, bkal menantu tu same je..tah2 taktik nak menang anugerah bntang popular kot

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 8
  41. No wonder says:

    No wonder nd lala protect sgt shila ni..nampak sgt kebodohan n tak matang…
    Gini perangai mmg takleh kahwin…budak2 sgt…
    Patutlah yg duk tweet dia pun semacam jer nasihat…pengomen pun budak2 setaraf ngan otak shila..
    Syang k.shila..luv k.shila…muntah hookay…
    Bapak ko ada hak nak cakap ko lari umah, atau nak campak ko duk dalam umah je pasni…sbb mental ko tak betul..tak tahu jaga maruah as gadis islam..nak meratap menghiba…ko ingat org kesian ker?
    Bukan munhrim pun ko sagap nak bercium tangan bagai..islam mana ko ikut nih…

    Aku nak nasihat malas…lantaklah mu shila…buat alah ko suka…sampai mak pak hang mati pun takper..dah tu sgap sgt ngan sharnaaz banggang tuh..ko kawin lari jelah kat siam nung…

    Stupid girl…ko nyah jelah dari industri ni…menyemak jer lah asyik citer pasal ko jer dkt sebulan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 3
  42. Anonymous says:

    udoh udoh le tu..dah mengalahkan sinetron ngan drama tamil aku tgk..sume org ade masalah..ikan jaws ade masalah..kucing ngan njing pun ade masalah..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • yana says:

      tula. wonderpet lagi byk masalah kena selamatkan haiwan lain. xde pon dorang tweet kat tweeter “itik x nak diselamatkan sebab lari dari umah.”

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 0
  43. qwertyuiop says:

    Both shila and nd lala as well as sharnaaz need to stop giving brainless statement to the medias. Stupid people.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  44. mak bedah cantik says:

    mesti peminat2 shila kat china pun dah tau pasal ni..glemer la shila kuar suratkabar kat sana….

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  45. damia says:

    statement mana yg btl ni.. hr2 kol @ hanya sekali kol…
    sape ckp btl, sape yg putar alam..
    drama2…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  46. Anonymous says:

    U hv no idea what i went tru..masalahnya beribu2 org yg alami benda yg sama dan ramai yg dapat tangani dgn bijak dan berhemah..maaf dia telah menunjukkan contoh yg tidak baik bg seorang wanita islam melayu..membelakang kan keluarga serta lari dari masalah..mmg ptt keluarga dia “over protected” dgn dia..akal fikiran sungguh tak rasional..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • JuJue says:

      itula kan.. mcm dia sorang jelah kat dunia ni di duga dgn mslh percintaan.. setiap org melaluinya jugak tapi takdelah nak bikin kecoh satu Malaysia.. bila dah bg statement camni, makin terserlah camana peribadi dan pemikiran kau.. Listen.. Listen.. Listen..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  47. you got wat u want says:

    i just want a peace of mind away of these people

    * statement ne utk siapa ? fmly ko ??? bodoh pnya anak !!!!!!!
    bru putus cinta dh tonggong . apatah lg nt klu dia kwin dgn nanas n bercerai . mau dia ne meroyan x hbs kt twitter youtube fb . nt jd mcm abby babat

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 2
  48. Anonymous says:

    hi Shila,

    I think you need to improve your English. It is ‘I’ve been through’ or “I went through’ not ‘I’ve went through’

    I didn’t RUN, not RAN.

    And I think you meant that you want some peace, not peace of mind. peace of mind = opinion/view.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 14
    • apalalu says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 17
      • Anonymous says:

        sebab tu saya cakap mungkin dia maksudkan dia nak peace. sbb peace dan peace of mind tu dua benda yang berbeza. :)

        Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 6
        • kek strawberry says:

          anon……peace of mind = ketenangan, tiada kebimbangan, tiada masalah…apa yg bezanya

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
        • Anonymous says:

          Betul la tu peace of mind. Piece of mind baru le maksud die opinion.aparaaa

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          oh yes. betul2. tq for correcting me by giving the real answer and not bashing me. :)

          Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 12
    • Freelance Copywriter says:

      Actually, peace/ peace of mind is correct. I think you are referring to PIECE of (my) mind, which would then mean opinion/view. :)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • deli says:

      eleh – ketam ajak anak jalan lughuih konon. piece of mind

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • Queen B says:

      PIECE of mind = opinion.
      PEACE of mind = the absence of mental stress or anxiety.
      Piece and peace are two different things. Get your facts right bro.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    • apalalu says:

      Ramainya melayu bingai yang like teguran ketam yang nak ajar org jalan dengan betul. Adui la. Rasanya korang ni spesis yang dengan bangga berspeaking england n antara perkataan favorite…That’s mean……hahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. penjanatamadunIslam says:

    Ya Rabbi.. Englishnye hazab punya grammar..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  50. peti ais says:

    sekiranya dengan berdiam mampu meredakan keadaan,.berdiam je la,.mungkin itu yang terbaik~

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Nak Masuk Campur says:

      kan bagus buat diam jer mcm NAJWA LATIF.. “segala kata cacian yg telah engkau berikan, membuatku rasa KOSONG.. KOSONG… KOSOOOONGGG…..”

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        Betullah la ckp ko.Even Najwa Latiff yg baru lepas SPM tu jauh lebih matang utk handle masalah.Dia lg lah teruk,dituduh jd anak derhaka oleh bapak sendiri.Tp xde kecoh kecoh.Tabahkan diri Shila.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  51. Anonymous says:

    gosip murahan betol..satu asia dh tau nie..makin femes la kau shila…psy pn tau dh cito ko…mmg xberfikiran matang…dr 1st topik smpai sekarang mcm ada yg xbetol ngan fmly nie..dr cinta hati smpai patah hati..cun sgt la lagu patah seribu tu..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • No comment says:

      Mesti lps ne org akan ingat ooo shila amzah yg meroyan kerana cinta dia hati dia ya ahahahhaha… Tak rasa bsyukur ka dik, dlu org xkenal skg bila da terkenal mula wat hal… Sdh2 la tu guna otak la skit weyyy shila amzah…

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  52. fyna says:

    doakan yang terbaik untuk shila amzah dan keluarga. semoga keluarga mereka pulis seperti dahulu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Loli says:

    Semua bnda nk share dkt public.nnt da kwin pon share mcm mn laki kongkek ko.ok shila??

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  54. Loli says:

    Sng kt shila ni nk mak ayah dia bg dia kwin dgn chenta ht dia yg samseng tu br molot dia diam.kalo x mroyan.too much drama la shila oi.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  55. taiko says:

    shila shila.point utama kat sini sbb ko X MATANG.
    1) ko terlalu ikut kata hati,sayangkan sgt sharnaz kononnye dia first love ko so u are willing to do anything for him.
    2) belakangkan family especially parent ko (mcm budak kecik bila x dpt gula2/anything they want mula nak hentak kaki,merajuk)
    3) lari dari masalah. (pergi bawak diri nun sampai pantai timur.aduiiiiiii.grow upla shila..masalah xkan selesai kalau ko bwt mcmni. slowtalk dgn parent kalau ko mmg nak sgt kahwin).
    4) sharnaz tu kurang sesuai nak dijadikan calon suami kekdahnya. ko boleh nmpk dr cara dia treat parent ko.its obvious.

    Just my 2 cents..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  56. Kucing Cina says:

    Drama gilosss ni Artis… Mmg sah x matang… tunjuk2 kat media… x malu ka nak bagitau 1 Malaysia yg cik akak dah putus cinta?? langsung x matang..
    x baik membelakangkan ibu bapa yang menyayangi kita dari lahir, mustahil bapa cik akak nak malukan akak depan polis2 sana tu.. Bapa report polis sebab risau kedudukan cik akak. cik akak tu perempuan. kalo ada apa2 terjadi bapa yg dipertanggungjawabkan.
    stop la jadi propa cik kakak oi… lebih baik layan baby AA yg paling menyampah tu daripada kisah cinta murahubbb cik kakak ni.. Learn from mistake akak ya… :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Anonymous says:

    nara, ko stop la post psl shila,sharnaz, fam diorg dan sewaktu dgn nya.. benda ni family matters.. bila ko post psl benda2 ni lg ntah ape2.. ko mana pk semua ni,pk blog ko hit ramai kan.. :P

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  58. kompom kena !!! says:

    aku salahkan ND LALA. sbagai org lama, die x patut cpat melenting dgn karenah org muda ni. open minded la sket. ko yg galak anak jd retis. tp menda2 mcm ni pon ko nk melenting. ntah ape2 ntah. attention seekers! lawak siot lagu kipas pm tuh. seyes.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 21
  59. isteri orang says:

    banyak lagi insan2 dkt luar sana yg sedang/ telah mlalui problem lagi susah dr awak shila. Sudah2 la tu.. jgn ikut nafsu, kawal diri & doa pd Allah bnyk2. of cos u want ppl to know how u feel inside tp perlukahhh? fikir panjang2 sebelum buat sesuatu.. jgn sampai malukan diri sendiri & keluarga

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  60. Wan Z says:

    Alahai Abang Nara, tolonglah nasihat si ND lala tu jgn melalok sanagt, sbb dia yg sebenarnya memalukan anak sendiri. Selepas tengok Melodi, saya rasa no big deal la apa yg si Shaanaz tu cakap. ND Lala patut bangga yg Shaanaz open said that he wants to make Shila his wife, not a plaything. mesti kena hasut dgn media ni. Kalau dia sayangkan anak dia…bukan duitnya, tak patutla dia memalukan Shila sampai mcm tu.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  61. TopiPinkMakcikBedah says:

    nahhhh shila… khas untuk ko!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
    • Abang Hensem says:

      BRAVO..!! BRAVO..!!! BRAVO…!!!!
      Love the song and the lyrics… kreatif yg bikin lagu ni… Cool….

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • one says:

      giler ahhhhhh…wa caya sama lu….sempoi giler la lagu ni..bleh join band gua x???hahahahahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  62. Nananini says:

    Hanya kerana seorang lelaki ko sanggupkan jatuhkan air muka parents ko…. Fikir2 la woi….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  63. zass says:

    benda ni hal kecik je..media yg hebohkan..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  64. Bohsan dh aku says:

    Secara logiknya…

    Shila memberi gambaran pd awalnya kepergian dier tidak diketahui lokasi oleh ibubapanya n shahnaaz. Ini dikuatkan lg oleh video youtube yg mengatakan maaf sbb bimbangkan semua org. Mcm shila x contact ibubapanya. N klu dia contact pun..maybe dier x bg tau dimana dia berada. Ibubapa mnerpun akan risau dan akan buat report polus klu lokasi aknyer x diketahui. Tpi kemudian kter ader contact.Ish shilah ni..nk buat wayang kt peminatnyer kot. Mner satu benar shila wei..

    Kasik jerlah kawin nd lala oiii..ank daramu ni dh tahap wajib kahwin..kemaruk x hingat sudaaaa…

    Baik diamkan mulut tu n jgn bg komen2 kt twitter bagai yg memburukkan lg pandangan org. Skrg ni mcm nk bg impresi shanaz tu baik n ibubapamu berniat jahat.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  65. koko says:

    jiwa kacau betul lah minah ni

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  66. sian abah dia.. says:

    sedarlah shila oiii…x de mak bapak kt dunia ni yg x nak tengok anak bahagia.jgn lh memburukkan lagi keadaan..lebih baik shila balik ke pangkuan keluarga dan mohon ampun kt mak & abah.besar dosa buat diaorang sedih & menangis dek oii..lelaki dtg dan pergi.mak abah???anggap ni semua dugaan buat kau.pasti ada kemanisan di sebalik kepahitan.janji ALLAH swt itu pasti..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  67. LalaMasakLomakCiliApi says:

    Boooo…..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  68. nina richi says:

    sepatutnya shila bukan lg keruh kan keadaan,patut jaga air muka org tua nya,ni melibatkan maruah keluarga..dia sebagai seorg ank lebey2 lg anak perempuan harus jaga maruah parents dia… kalu mcm ni perangai seolah2 mengaib kan keluarga dan diri sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  69. Bontot Mu Bontot Shila Jua says:

    hurmm…lebih baik aku ikuti perkembangan sheila mambo…lagi pekdah dari betina jongang yg pasan popular nih…

    confirm pas nie ko punya populariti merudum serudum rudumnya…biasanya kalo retis ni cepat popular, cepat gaklah dia populariti drop…

    prooottt….amacam shila jongang? wangi x kentot aku???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
  70. Team ND Lala says:

    THESE PEOPLE? THESE PEOPLE???? These people are your freaking PARENTS!!!
    No idea what you went through? Honey, because of YOU we know everything. Try to shut your piehole and itchy twitter fingers. Menyampah gila.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
  71. nora says:

    Sian jugak statement yg kt Siti nurhaliza fikir kerja dan dijaga rapi oleh adik beradiknya….hehe……..kot ramai dah lupa fakta masa Siti nak kawen Dato k dulu kot….gempar satu negara…cinta terhalang gak….last2 ayah siti makan hati …meninggal serangan jantung………..hehe Siti ada nyanyi satu lagu indon aku lupa tajuk apa nak luahkan rasa hati ….masa tu dia pun ala2 shila gak frust nonggeng…mujur arwah kasi gak kawen ..klu tak…mungkin sama cam si shila ni….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  72. merak kayangan says:

    dah2la shila publish hal personal..letih aku..baikla ko g carik ketenangan kt Mekah sna..lg byk pekdah..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  73. mak timah says:

    ikuti kisah shila ni.teringat pulak aku pada peribahasa kalo xsilap.. kasihnya ibu membawa ke syurga,kasihnya ayah membawa bahagia..jadi shila.hormatila mereka kerana anda bertuah masih memiliki mereka berdua utk melalui saat yg susah ini..jgn dsakiti mereka lagi dgn sbrg statement..tabah n berdoa byk2 kepada kekasih yg satu..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • sian abah dia.. says:

      betul tu mak timah.saya sokong awak.jgn disakiti lagi mak abah tu..saya sgt2 dan tersangat2 lah percaya bahawa nd lala & isteri nk buat yg terbaik buat shila.kalau masa shila kecik2 dulu,seekor nyamuk pun diaorang x nk bagi hinggap kt shila ni apatah lagi soal kebahagiaan hidup.perkahwinan ini bkn utk setahun 2 aje dik..kalau boleh biar sampai hujung nyawa.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  74. Samsul says:

    Semakin bertudung tmbh mengedik plak pmpn nih….x kenang budi org tua puiii!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  75. kitty kat cat says:

    budak baru nak kenal dunia..baru masalah mcm ni dah lari dr rumah..klu masalah lg besar ntah cmana la dia nak handle..hmmm…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  76. cikgi says:

    Shila, baca ni kalau u buka beautifulnara.

    Saya faham sekurang2nya 80% daripada apa yg shila alami sekarang. Tapi, apa yg shila lakukan ni bukan suatu tindakan yg matang. Ini adalah tindakan yg biasa dilakukan oleh golongan kebudak2kan. Saya tahu bila dah sayangkan sangat2 seorang lelaki tu, hati kita akan remuk bila family sendiri secara sembunyi or terbuka menentang perhubungan kita. Saya pernah alami dan mungkin akan masih alami tapi saya berani pertahankan hubungan kami kerana dia lelaki yg sangat kontra dgn shahnaz.. Saya tak kata shahnaz jahat tapi shila sendiri boleh sedar kan, kalau betul dia sayangkan shila sangat2… dia tak akan membuat sebarang kenyataan balas yg sekurang2nya tak menyinggung hati shila.

    Balik pada keluarga. Kalau shila masih inginkan lelaki itu, shila sepatutnya berdepan dgn family dan suarakan. Bukan dengan cara sebegini. Sebab, pertama tindakan shila memalukan air muka family, memalukan air muka keluarga shahnaz, dan maruah shila sendiri. Sekarang bukan zaman Laila Majnun, Romeo Juliet. Dulu yelah pegangan agama kurang, sekarang ni banyak sumber rujukan agama shila boleh dapat. Dahulukan family sebelum mendahulukan lelaki bukan muhrim.

    Sebagai ayah, dah tentu ayah shila sangat terkesan dengan apa yg berlaku. Dan dia sendiri mungkin sedar salah dia cuma semua ni tetap perlukan campur tangan shila sendiri. Bukannya melarikan diri. Tak fikir ke perasaan ayah, ibu? Janganlah nanti dari menjadi anak kesayangan suatu hari nanti shila dibenci bukan sahaja ayah ibu tapi juga adik beradik. Shila, u sepatutnya jadi contoh terbaik pada adik2.

    To shahnaz, kalau u betul2 sayangkan shila, perkara pertama yg u kena jaga adalah maruah dia. Kedua, perasaan. Kalau u sendiri pun menghentam shila, pada siapa shila nak luahkan perasaan dia sekarang? U yang mulakan, sepatutnya u jugaklah yang menjernihkan. Bukan terus- menerus respon pada media. U tak nak kalah dengan ayah shila? Saya faham, emosi bukan mudah nak dikawal, tapi sekarang u mesti sangat faham kan apa kelemahan u kan..

    Shila, u berhentilah lari2 camtu. Balik. Saya percaya ayah ibu shila bukan jenis akan buang anak terus. Jangan sampai ayah ibu jatuh sakit dan pergi menghadap Ilahi, baru shila nak sedar. Masa tu bukan adik beradik je akan benci shila, tapi saudara mara dan peminat pun takkan suka shila lagi dah.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • pemerhati says:

      sokong apa yg cikgi cakap..isu ni dah berlarutan..baik settlekan secara elok2..1 malaysia dah tau isu ni..n mcm2 orang ckp…hanya shila n family dan shaarnaz je yg tau perkara sebenar..so..sit down n settlekan baik2 yer kak shila..

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  77. Mariana says:

    Shila, jangan aib kan mak bapak sendiri. Boyfriend bila2 boleh cari mak bapak tak boleh dibeli atau dicari ganti. Shila belum matang, masih perlukan bimbingan dari mak bapak . Mat budu tu mmang tak layak untuk you, big mouth, tak ada budi bahasa,cepat marah, melenting mcm org gila. Badan byk jin, org tak solat mcm tu lah perangai syaitan

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  78. Ty says:

    Penat2 naikkan name dgn bakat dan usaha selama 12 tahun. Shila merosakkan reputasi sendiri dgn ketidakmatangan menangani masalah. Dan tolongla tetapkan pendirian untuk berkongsi cerite kerjaya dan bukan cerite peribadi yg cuma mendatangkan sensasi. Bukan salah peminat yg nk tau ataupun media yg nk korek cerite peribadi. Kalau tuan punye badan pandai simpan, memang takkan keluarla byk sensasi. Lepastu peningkan kepala shila sendiri. Belajarlah dari kisah ini. =)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  79. chani says:

    cakap melayu je la shila oi..grammar lintang pukang!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
    • who cares says:

      dia nak 1 dunia tau kekdahnya..wlpn grammar lintang pukang

      udah2 la shila…kalau kau rasa ayah kau tu kongkong kau sgt…kau pikir la mak kau..kesian dia.

      kasih ibu..anak salah mcm mn sekalipun dia tetap sayang/kasihi kau.entah mak kau sihat ke tidak,,makan kenyang ke tidak..tidur dia lena ke tak..kau pikir sedih kau je..ibu kau???eventho kau call ari2..kau ingat ibu kau xrisau??? pikir la sikit budakkkk.

      #sakitplakatiaku

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  80. akulah aku says:

    Allah dah jadikan kau cukup sempurna dr segi fizikal, keluarga yang lengkap nak dibandingkan dgn org lain kat luar tu. Allah blh tarik nikmat tu bila2 je. so, minta maaflah dgn ibu bapa tu selagi mereka masih hidup. jgn ckp yg bukan2 dkt public smpai blh menyakiti hati mereka.~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  81. bunga says:

    PM kita untuk semua!!lalalalalalalalalala..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  82. Lan Todak says:

    ko ingat ko buat mcm ni ko boleh menang anugerah bintang fofuler?? boleh belah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • dari dulu dan skrg. aku x penah minat dia…..
      nak undi dia jauh api dari panggang….merudumlah dia lepas ni,
      memalukan artis. Jiwa rapuh….habis seronok ha sekarang muka malu.
      kalau aku nak nyanyi kat Penang kudung kepala, semua orang tau kisah kau.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  83. Awek Fizo Tetek Selambak says:

    baik dok diam2 macam najwa latiff. semoga masalah ini selesai dgn baik

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  84. hoi says:

    cite ko lagi.bosan aaaahhhhhhhhhhhhhhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  85. miss says:

    berhentilah memalukan diri sendiri dan family Shila..Stop mengambil perhatian dan belas kasihan orang lain terutama mengharap perhatian Sharnaaz..makin lama orang makin benci dgn ko.Jodoh, ajal, maut semua suda ditentukan..Pasrah & tawakal kepadaNya..jalani Hidup dgn indah dan menghargai org yg lebih menyayangi ko…Ok..Stop propaganda..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  86. Anonymous says:

    “…I’ve WENT through”
    “I didn’t RAN away”
    Oh my English.
    Type dlm Bahasa Melayu je lah Shila oi…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
    • marc says:

      setuju…. drp tulis BI setengah masak, baik tulis bm je.

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • Dolton Bibiana Layola Al-Muslem says:

        tu lah…bodoh si jongos ni…sepatutnya

        i’ve gone

        i didnt run

        buat malu je…konon nak speaking…kalau setakat salah ejaan takpe la, ni grammar….stupido moron

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  87. Ty says:

    Penat2 naikkan nama dengan bakat dan usaha selama 12 tahun akhirnya dicacatkan dgn care tidak matang menghadapi masalah. Gunakanla peluang yg ada dan kongsi cerite pasal kerjaya. Simpan hal peribadi khas utk peribadi. Bukan salah peminat yg nak tahu dan bukan salah media yg nak sgt korek. Kalau tuan punye diri pandai simpan, xde la bende jadi sensasi. Last2 peningkan kepale shila sendiri. Belakar dari cerite ni shila

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  88. namn says:

    simpati…hubungan yg dasarnya baik semakin keruh.mungkin Allah ada perancangan yg lebih baik utk shila hamzah.sharnaaz ni byk mulut sgt,bg kenyataan mcm2,berperang melalui media.please la…lelaki yg baik bukan mcm ni.be gentleman la.senang bersama,bile susah ditinggal-tinggalkan…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  89. gabby says:

    Baru sikit. Bersyukur la sebab masih ada keluarga yang menyayangi.
    **no hard feeling

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  90. Shila oh shila says:

    Shila Amzah ANAK DERHAKA !!! Takkan masuk SYURGA sampai mak ayah dia ampun kan… naudzubillahiminzalik…. Dlm Islam, mana boleh anak perempuan kuar begitu shj tanpa muhrim atau sbb yg dibenarkan (spt mencari rezeki, menuntut ilmu) atau apa2 sbb yg diizinkan Islam… Tidak timbul soal ‘overprotected’ whatsoever…Itu tugas syari’e bapa terhadap anak2… Itulah, bila buta agama, terikut2 mcm citer2 omputeh yg sikit2 hempas pintu bilik, lari bila rasa dikongkong… nanti bila perut dah ter’buncit’, baru rasa nk nyesal… Sbb ko dah byk duit, ko tak sedar diri… Ehhh.. org lain kat Africa etc mati sbb tak makan… Kau, bukan stakat terlebih makan, tp terlebih ‘kurang ajar’… Elok dibenam dlm sungai je engkau niiii… Org tua2 kata, kecik2 tak nak mati, dah besar menyusahkan mak bapak… Angin betul aku dgn anak yg kurang ajar dgn mak bapak ni !!!! Eh Afdlin, ko bawak sekali budak ni bila next ime u all gi Gaza…. Bior dia belajar erti kata ‘INSAF’…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  91. Anonymous says:

    sbg ank,mmg perlu patuh dgn ibubpa…tp xbermakna semua yg parents buat adlh btul….sbg ank juga perlu ruang utk berfikir sbb smpi ble semua decision parents buat… maka parents adlh penasihat shja… aslny perkara cuma kecil tp digemburkn… dlm kdaan ni takde sape yg tahu situasi sbenar, yg pasti semua perlu bersme2 memikul tggujwb permasalahan yg berlaku.. sharnaz, shila mahupun nd lala. yg muda hormat yg tua..yg tua hargai yg muda… settle dgn hikmah xperlu buat sidang akhbar bgai sbb blum tntu media telus menyampaikan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. Tapi says:

    Tapikan..dia mari kemamang siap nyanyi ko….tuk kaum cina…Makna dia tak stress sgt…bg peluang kat dia handle…mungkin dia dah sedar n malu nak bdepan dgn family.

    Nd lala , jadi ayah pun kena blembut , jgn sbb kita ayah kta salah guna kuasa..same goes to jd anak or jd ibu…

    Still i tak suka sharnaaz jd somebody lam hidup shila after all tis..she is too soft to handle all ur crazy attitude…..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  93. rasa nak tido says:

    shila amzah..buat masa ini berhenti meng tweet, berhenti mengtweet in english. berhenti basuh laundry di tempat awam. nasihat sy, hormati ibu bapa. even jika ibu bapa kita perangai mcm hantu, kita x boleh hina mereka. ayah kamu ND lala mungkin risaukan keadaan anak dara nya yg unstable. itu sbb dia wat laporan polis. jgn cepat termakan hasutan utk jadi less potected etc..berjuta manusia mahu di protect ibu bapa. kamu yg ada parents nak lari hanya kerana seorang lelaki yg mengaku dia ‘budak jahat’. rebel bukan konsep islamic. insaf la cik kak.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  94. shilashila says:

    uuhhh…Shila Amzah ANAK DERHAKA !!! Takkan masuk SYURGA sampai mak ayah dia ampun kan… naudzubillahiminzalik…. Dlm Islam, mana boleh anak perempuan kuar begitu shj tanpa muhrim atau sbb yg dibenarkan (spt mencari rezeki, menuntut ilmu) atau apa2 sbb yg diizinkan Islam… Tidak timbul soal ‘overprotected’ whatsoever…Itu tugas syari’e bapa terhadap anak2… Itulah, bila buta agama, terikut2 mcm citer2 omputeh yg sikit2 hempas pintu bilik, lari bila rasa dikongkong… nanti bila perut dah ter’buncit’, baru rasa nk nyesal… Sbb ko dah byk duit, ko tak sedar diri… Ehhh.. org lain kat Africa etc mati sbb tak makan… Kau, bukan stakat terlebih makan, tp terlebih ‘kurang ajar’… Elok dibenam dlm sungai je engkau niiii… Org tua2 kata, kecik2 tak nak mati, dah besar menyusahkan mak bapak… Angin betul aku dgn anak yg kurang ajar dgn mak bapak ni !!!! Eh Afdlin, ko bawak sekali budak ni bila next ime u all gi Gaza…. Bior dia belajar erti kata ‘INSAF’…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  95. Orchid says:

    Beautiful Nara tolong tulis beritahu Zed Zaidi – nasib baik Sambutan Chinese New Year ada Psy. Nak harapkan Shila Hamzah…..ada local artis yg diberi peluang, lain pulak jadinya. Rasa2 bukan sikit dia dibayar tu, tak lah sampai ND Lala report polis pasal budak bodoh ni tak balik. Duit pendaluan gerenti dah dapat. Mahu tak mengelabah ND Lala. Ada Perdana Menteri lagi bodoh betul si Shila ni, instead buat persiapan dgn rehearsal, jaga suara dan especially jaga mood dan konsitersi. Ini tidak dia pergi lari melalak membodohkan diri sambil buat youtube yg memalikan diri sendiri menunjukan kebodohan dia. Selenge punya perempuan, tak malu. Tengok Psy, persembahan yg bertenaga. Bawa penari lagi. Nampak gayanya dia banyak berlatih dan very professional. Kehadiran Psy dapat menyatukan berbagai kaum dengan satu lagu satu lagu saja ….Gagnam………..bukan macam si patah seribu tu patut bersyukur dapat tumpang sekaki dgn 80 ribu org bebilang kaum tengok dia. Tanya kat Zed Zaidi..apa komen dia????????

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
  96. endo says:

    shila i know you are depressed sekarang and bak kata kau kita dont know what happen and dont judge you sbb tidak ada di tempat mu. kena ingat, awak tak special mana or yg awak seorg saja yg susah dan mendapat ujian sampai nanges2, tertekan etc. you are smart girl. tgk artist lain yg scandal lagi teruk dan dihentam masyarakat tapi tidak mcm ni shila.

    sy tak phm dan tidak tahu urusan ayah awak dan teman lelaki awak. mereka berperang mulut. tolong la explain kenapa smpai awak nak menyendiri, nanges2 nyanyi ombak rindu ni? risau fans awak ingat ada org mati ke apa cara awak buat ni.ramai org risau and sebab awak tak nak explain, lagi org ‘yg tidak memahami’ main hentam awak.

    you are right. the people do not know.

    however, you owe them an explanation. you uploaded a video singing ombak rindu nanges2. then tetiba delete. you love your fans. dont disappoint them. you nak cerita, pls cerita. jgn buat benda mcm ni..

    CHIN UP. face the life you chose. Allah sayangkan awak. Ingat itu. Semoga awak tenangkan diri dan berehat la dari dunia seni ini sementara masalah keluarga awak selesai. Shila has always been cheerful! org panggil gedik u jwb “sorry” and move on :)

    i am not a fan but i respect you. so hopefully, you will be yourself and bukan under pressure ibu bapa or teman lelaki etc.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  97. JHudd says:

    Aduhhh sudah2 laa tuh dik menangis pon tiada guna, kuatkan semangat dan hadapi hari2 depan dengan semangat yang kuat, jangan tunjuk kat org yg kita lemah, focus to your career sudah.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  98. Anonymous says:

    First point: NONE OF US HERE KNOWS THE TRUTH BEHIND THIS so-DRAMA!

    BUT! point to investigate…

    Jika benar kenyataan Shila bahawa dia menghubungi keluarga setiap hari, maka ND Lala telah membuat satu laporan polis y palsu… Ini boleh dakwa ni..!
    So what is the purpose u lodge pol
    ice report? Frame orang? Ugut anak balik? Publisiti murahan? *deepest sigh*

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 4
    • kh says:

      sebab dia takut anak dia tak muncul buat persembahan masa rumah terbuka cny pulau pinang tu :P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. Anonymous says:

    Ber SYUKUR lah shila weii, kau masih ada ibu dn AYAH…klu AYAH ko dh tak ada nnti sapa lagi nk TEGUR@ MARAH kau….jgn myesal kmudian hari…( aku rindu Arwah abah aku:'( …. )

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  100. Shh says:

    Aku rasa najwa latif lagi matured dr shila.amzah, xpnh nak bkak cerita family sendiri, biar family2 saje yg tau.. Grow up la shila…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • alya says:

      walaupun aku tak berapa minat dgn najwa latif tu (her music is just not my taste, no need to bash), aku setuju dgn tindakan dia. Hal2 peribadi terutamanya hal keluarga tak perlu dikongsi. Nanti banyak pihak yg tak ada kaitan yg menyampuk. Media pulak mestilah akan amik kesempatan, jaja cerita diorang semata2 nak melariskan media diorang. Artikel laris = $$$$
      reputasi orang tu takdenya diorang fikir.

      ni la salah satu sebabnya aku malas nak layan kerenah artis malaysia ni. Tak sudah2 bab boyfriend/girlfriend, cerai-berai, gaduh sana sini, dadah, macam2. Kalau bab nak keluarkan material baru, bukan main lama nak tunggu.

      harapkan satu bahan je utk popular, tak de buat usaha utk mantapkan/tambah baik kemahiran yg ada. Yang mana dah dapat itulah yg dirasakan cukup.

      Sepatutnya usaha lebih utk mantapkan karier, bukannya gunakan kontroversi utk naikkan nama. Tak lama pun popular macam tu. Orang ingat kau pasal benda tak elok apa gunanya.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. Ikut cakap parents. Befikir waras…. Cakap senang.
    Ini manusia.. ada emosi, ada perasaan tau.

    Kau cuba kena selit kat tengah2 bila orang2 yang kau sayang bergaduh, dan kau tak ada cara penyelesaian. Sakit hati tau. Ada siapa yang boleh yakin sendiri akan bertindak waras?

    Memang patut pun Shila jauhkan diri daripada orang2 yang tengah panas baran ni.. Kalau tak, mereka tak akan cool down dan take care perasaan Shila.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  102. Anonymous says:

    dah naik menyampah plak dengar kisah shila (nyampah tapi stil nak bc) :)..
    ayo dik oiii,takkanlah kerana satu lelaki,punah harapan hidup.u still young,masih banyak yang menanti dihadapan.ni br kecik dugaan.dah macam meroyan pun ade.tak yh sedih2 sangat.tak yh nak berombak2 rindu sangat.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  103. Shila you better read this says:

    Drama la Shila. I think that’s enough kot? You nak lari sana sini pun lari lah…tapi tak perlu la post videos, give comments to the media etc. Tak perlu inform satu dunia you nak tenangkan fikiran. As long as your parents know where you are itupun dah enough. You’re singer, right? Better la you express your sadness through your songs…buat lirik2 lagu yang bermakna sikit. The rest of the drama keep to yourself, dear. The media can make you and break you. Wishing you all the best. Lagi satu, kalau boleh, please drop the whole turban tudung style. I think mana2 perempuan Muslim harus forget this style forever. Satu, tak tutup dada. Dua…memang tak cantik nyah oiiii. Dengar la cakap mak.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  104. Anonymous says:

    kesian sangat..sebenarnya nak dapat ketenangan itu tak perlu lari ke mana-mana kerana ALLAH sentiasa ada bersama, ALLAH sentiasa ada bila diperlukan..ALLAH yang beri ketenangan itu, maka dekatlah diri daripada ALLAH, rayula pada ALLAH, dan ALLAH tak pernah pun ceritakan keaiban kita kepada sesiapa.. carila keredhaan ibu bapa akan jumpa kunci ketenangan jiwa..ingat dunia sementara.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  105. lola says:

    aku sedang melalui apa yang shila lalui. Alhamdulillah setakat ni i can manage my problem well ..
    sebenarnya wut shila’s mean for nd lala is like penyambung cita-cita beliau. so thats why she want shila to focus on her career as it is what he ever dream off .. apa yang dia tak dapat dulu so rite now dye nak shila fulfill his dream ..so thats y he keep pushing shila by the same time shila is in love with shanaaz.dan shanaaz jg kurang bijak sebab uar-uarkan kat media tp action takde. so as malay patut dtg bncg n maklumkan kat parents dulu not publish it in media. nd lala pun use this point n mereka pun berantakan as jenis shanaaz pun ckp direct .. n mangsanya anak yang dipush utk teruskan impian bapanya n mangsa kekasih yang kurang bijak actionnya..

    n dalam kes aku bapak aku terlalu membeza-bezakan kerjaan dan swasta. mcm-mcm yang ayah aku minta. dia nak bakal suami aku orang kerajaan.. mcm-mcm benefit katanya.tapi apa yang aku nampak benefit untuk diri dia.sbb selama ini dia tak mampu bg tmpt tinggal pada kami. bila aku kerja baru ada rumah guna nama aku. mcm-mcm dah aku korbankan ..tp suka aku,sedih aku ayah aku tak ambil tahu pun.. lepas apa aku korbankan pun mulut dia masih ringan maki-maki aku n mak aku. dia masih berdaya lagi tapi berhenti kerja dengan alasan macam-macam ..hari-hari aku hanya bermohon semoga aku ngn mak ak tabah

    to shila be strong k. kalau ko rasa tak mampu ada orang luar lagi besar ujiannya tp dia dapat face n cope benda tu dengan baik .so apa-apa later jangan cepat melatah n cool ja

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  106. LILI says:

    baik ko diam shila….diam akan byk menyelesaikan mslh…muhasabah diri..itu yg penting..jgn nak bukak pekung didada..tu xakan selesaikn mslh..lg tmbh maslah adela..akak nak pesan ye adik shila….”tenang-tenang dan sentiasa positif”

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  107. lol says:

    be strong shila

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  108. Anonymous says:

    salam…mk,ayah mne yg tk risau klu ank tk blik 6 hari…klu saye lah jdi ibu shila msti buat repot polis pnya…yg keja jauh2 pun mak,ayah risau..wlau pun ank tu dh besar panjang..kerana sharnaaz fmly shila huru hara jdinya…masing2 dh besar pnjng..tk kn tk boleh fikir kot..klu mak,ayah tk restu tu ada sbb…sikit2 nk lari umah..nk ikut bf lh..last2 diri sendiri yg merana..hilang kekasih blh dapt lg..hilang fmly tk akn ada penggnti..ingat suatu hari shila akn brumahtga dan ada ank jga..shila akn rsa apa yg mk,ayah shila rasa…brcnta berthn2 tk semestinya tu jodoh kita…renung2kn lah..dan selamat beramal…sekian terima kasih..wasalam…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  109. Anonymous says:

    bagi ND LALA..jgn terlalu kongkong ank..nti ank akn memberontak….jgn palk nti menyesal tak sudah…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
  110. Sherry says:

    Shila belum berkahwin tp bru bercinta.so,shila mmg xde hak pe2 pon.ayah & mak shila yg ade hak pd diri shila.klu family xnk shila kawen ngn shanaz,so terima jer la.pilihan mak bapak selalunya yg terbaik.ayah shila dh bg didikan yg terbaik utk shila.mesti la die nk calon suami shila org yg berpendidikan dan mempunyai kerjaya yg tetap.terjamin masa depan shila & anak2…cuba tgk mcm serina & chef wan.ada sbb chef wan xbg serina kawen dgn hani mohsin.skrng serina pon dh bahagia dgn keluarga sendiri sbb mendapat restu dr chef wan….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  111. likebelacan says:

    kanak-kanak ribena……….
    berpage-page cerite pasal die je…..
    ish-ish…cobaan……T-T

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  112. Ayumi says:

    Eish Shila ni..patut la serasi beno dgn Sharnaaz..sama sama kurang ajo…
    malas nak minat Shila lagi lah..perangai x elok

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  113. likebelacan says:

    berpage-page same story….
    same face………….
    urgh…..
    bosan-bosan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. nurhaliza n surihani hipokrit says:

    HAIRAN N MEMACAM LGIK…KALAU SITI NURHALIZA…SEMUA KATA BAIK…RAMPAS SUAMI ORG…WARTAWAN BUAT DOK DIAM..XDA PUN NAK KUAR AYAT JAHAT2KALAU ARTIS LAIN…AMBIK SUAMI ORG…BUKAN MAIN LAGI HIGHLIGHT..SITI PAKAI X SEDIA TUTUP KPALA…SEMUA REDHA..SEMUA BUAT BIASA…KALAU ARTIS DAH D HINA MCM2..PHUUIIIIIIII…HIPOKRIT

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
    • mak bedah tak jongang says:

      woi mangkuk!! dato siti ade ke meroyan kat twiter?? kat fesbuk?? buat bideo ombak renduu bagai?? ade ke???

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • nurhaliza n surihani hipokrit says:

        Takkan nak tgk org buat mcm tu baru nak kji…siti buat salah..runtuhkan rmahtangga org tu baik ke..baik lg buat video kat u tube mcm sheila tu..dri merosakkan rumahtngga org smpai bcerai…dia dah tau k tu dah ada bini..yg layan lg apasal..baik ke centu..phuiiiii…
        Ni artis lain buat salah sikit bukan main korng keji kutuk bagai…kalau siti..semua diam..semua tutup mata..tahik….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
        • tolong jgn merepek says:

          jgn merepek la! Kau ada bukti ke siti runtuhkan masjid? Ko kenal tak perangai bekas isteri datuk K tu??? jangan nak sebar fitnah la! Kalau tak tau hujung pangkal jangan main tembak!!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • riana says:

          wei mangkuk,kau ada bukti ke yg siti rmpas datuk k???? diorg mmg dh nk cerai lps tu, br datuk k jmp ct..at least, datuk siti x prnh nk derhaka kp arwah abah n mak dia….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  115. lala says:

    menjdi ler sharnaz blakon dlm juvana…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  116. Dolton Bibiana Layola Al-Muslem says:

    buat malu je jongos nie…konon nak speaking…kalau setakat salah ejaan takpe la (mcm i selalu salah ejaan english kat sini…haha), ni grammar….stupido moron…

    padam muka…tu lah derhaka lagi…nie yg betul sheila jongang…

    i’ve gone

    i didnt run

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  117. zizi says:

    Achik rasa najwa latif lagi matang dari shila sbb pandai tutup aib ibu bapa. Klu achik jd emak abah dia achik kawinkan aje dgn mamat poyo tu biar dia tau langit tinggi ke rendah. Masa tu dia upload lagu apa pulak ya.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  118. lala says:

    Dah mula x minat ngan shila amzah ni…. bad expression…. x matang!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  119. majulah says:

    oooohhh menggeletis nyaaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  120. Anonymous says:

    selalu speaking english bukan main lagi. tapi bila tulis english, grammar OUT. next time, tulis je in BM.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      alah setakat cakap campor2 melayu inggeris, nenek dia pun boleh…cuba suruh dia speaking dgn pure mat salleh tgk, apa jadi…sure gigi jongang dia tercabut

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. me says:

    Sebenarnya masalah Shila ni berpunca dari sikap lupa diri. Bila dah berjaya mula la besar kepala. Mula rasa apa yang dia buat semuanya betul. Keluarga dan orang sekeliling yang membantu sehingga berjaya semuanya tak betul. Hanya cinta hati dia saja fahami hati dia. Tapi sedar lah cik Shila oi…..Cinta hati awak tu tak peduli pun kat awak. Dia buat awak macam sampah pun awak tergila gila kan dia.., Biasa la … masa ni awak tengah berjaya boleh tumpang glamour… Kalau betul dia sayangkan awak , dia akan memberi nasihat yang terbaik punya pada awak agar jadi insan yang berguna bukan mengeruhkan keadaan sampai satu dunia tau..Tak kan kerana ayat ayat cinta je dah buat awak lupa apa yang awak telah lalui untuk sampai ke tahap sekarang.. tapi percaya la … bila awak dah tak punya apa apa …..masa tu la baru awak akan sedar langit tu tinggi atau rendah .. sape yang akan bersama awak masa senang dan susah.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  122. lala cenotik says:

    xpe shila biasa la nama bru nak mningkat naik(walaupn da lma knal -_-) .. anggap je suma ni satu ujian .. please be strong dear ..truskan nyanyian anda dan majukan nama negaraaaaa~~~

    *haihhh bkn senang nk dpat sore cam ko tu shila oiii ~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

      susah ke nak dpt suara mcm si shila jongang ni??? ramai je minah2 rempit yg karok suara mcm dia…and much better…

      suara dia nih kategori biasa je…xde rugi pun kalau dia ni hilang dlm dunia seni ni…kalau si sitot nurhalizot tu munhgkin laa org menangis kalau dia tinggalkan dunia rakaman vokal…tp dia ni,sorry to say, suara ning baizura punya nenek lagi sedap…

      jongang jongang jongang xsedar diri…tgklah setahun dua ni, ko punya populariti drop!..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  123. miss nurul says:

    utk shila sy ni mmh pemint shila tp lepas ape yg berlaku sy hilang respect skit pd u.cukup2 lah tu x perlulah publish everythng.berdiam diri aje la.x payah la shila nak bernalah atau nak jawb ape2 lg sbb the more u bg tau media makin trungkap segala hal2 peribadi kluagre.lg pun x salah awk mengalah they r u parents.bukan sakit atau hina pun klau awk menjg aib deorg.klaupun merka ade buat slah but they r still ur parents.sy rs dlm hal ni klau shila lebih mendiamkn diri org akn respect dan megaggap shila mtg.lg pun x kan krn parents kita x stuju dgn pilihn kita smpai kita lupa segala jasa dan perngorbanan mrk.sekutangnya u x prnh terabai dan sgt disyangi olh boh ur parents.klau sy jd nd lala sy akn rs kecil ht.sy sbnrnye sgt respect dgn NAJWA LATIF.wpun ditohmah mcm2 olh bapa sendiri tp dia ttp memilih jln utk tidak menjawap dan terus berdiam diri.sbb dia rs x perlu bercerita dan mendapat validation drpd org luar.hy kita yg tahu.sdgkn klau di ikut lg najwa latif parents dh divorce dan klau dia ade rs marah atau nk bermusuh dgn ayah dia mmg dia blh buat bgt.tp dia sggt matg dan bijak.akhornya cerita tu tutup bgt shj.masyarkat pun x blh nak hukum dia ape2.so buat shila sy hrp ape2 mslh pun biarlah diselesaikan among family x perlu lah publish lg di media.lg satu juga ini adlh ujian tuhan sebenarnya buat nd lala sekeluarga dan mungkin jg teguran drpd allah s.w.t.wallahua’alam

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  124. farah says:

    meluat da…….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  125. sara says:

    nak beri pendapat boleh..tp jgnla over sgt..semua ni ketentuan Allah..memang dia xmatang,tp kita doalah smeoga segalanya akan jadi baik..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  126. orang kata aku mangkuk says:

    salam. aku rasa la kan, tiga-tiga ada masaalah:
    1) sharnaaz – panas baran, king control, tak leh dibuat laki. orang tua boleh nampak, bakal kena sepak terajang la si shila tu
    2) nd lala – patutnya jgn tercabar dgn komen sharnaaz, ni tak , bagi statement kat meoldi, patutnya kata je, aku sebagai bapak, selagi takde rombongan rasmi ke rumah aku, aku anggap semua tu gosip and publisiti murahan je
    3) shila – boleh nangis kat youtube, ish ish ish jaga la harga diri

    consequence isu cam ni:
    takut kalau ada gambar gambar peribadi dan cerita peribadi yang bakal tersiar. maklumlah orang bercinta kebanyakannya serah segala-galanya, kalau aku jadik bapak dia, dah tau anak dara aku pun tak leh pakai, steady je la, bawak bawak bertenang, kalu si jantan tu berkokok esok ko anak beranak jugak yang malu….agak agak la ye

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  127. mak jemah masak lempeng says:

    moga cepat diselesaikan semuanya shila…we will always support u….n lagi satu jangan ketepikan parents k….mereka hanya mahukan yang terbaik untuk anak mereka…..nothing else….belive it….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  128. JHudd says:

    Harap Shila bole cepatkan press conference tu yer, nak laa dengar apa shilah, ndlala, sharnaaz seme dok semeja rungkaikan segala persoalan yg dah jadi sinetron tak abis2 lagi kalahkan masalah negara. abg nara bole tak suggestkan dorang buat besok sebab I nak berholiday ker Phuket lah nak cari peace of mind away from THESE people

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  129. Anaku Sazali says:

    Ala sudah2 lah tu Jah oi! Ko tu dah lah nak naik pun payah, dah naik kira syukurlah. Takut2 kerana kontroversi ni ko jadi suam2 kuku balik Jah. Selagi ko bukan jadi isteri orang, ko adalah tanggungjawab mak bapak ko. Dan, dia orang adalah tanggungjawab ko. Ko kena taat mereka. Dah jadi isteri, barulah ko adalah tanggungjawab suami. Ko kena taat suami. Mak bapak jadi no. 2 selepas suami. Kalau ko suami, mak bapak jadi no. 1 sebelum isteri. Understand?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  130. Linda Aed says:

    Aku pun nak larikan diri lah away from all these people. Hahaha! Tapi jgn lupe bawak gitar. Nnt nak nyanyi2 upload masuk youtube. Lagu ape yg seswai gamaknye? Chan mali chan okeh?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  131. peah gossip says:

    Shilalalalattt.. dik non.. ini masalah dengan budak2 jaman skang. internet tu gune untuk fb, twitter, u tube. lain2 tak tau gune. padahal segala mak nike ada dalam internet which u could make use of. dik shilalalat.. sudah2 lah upload apa2 kat media sosial ni.. lagi dik shilalat meroyan upload bukan2, lagi banyak menampakkan salah sini sana. kalau diam je aritu kompem dah setel dah bende ni.

    dengar la cakap mak bapak tu. ingat senang ke nak besarkan anak2 jaman skang ni?? and kalau betul sayang kat si shanananazz tu pegi aaa berdepan ngan mak bapak tuh. justify bebetol nape ko nak kat dia, nak kawin ngan dia. ni main lari2.. sampai episod ke 289 pun tak abih cite ni.

    And to shilalalalt parents, saya ada soalan cepuk emas. kenapa masa anak pakcik n macik pelok2 pegang2 tangan, over over expose masa berchinta dulu tak penah sound, nasihat skit.. skamg bile org tu nak merisik la ape la, tetibe melenting???

    okbai.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. budak gemuk says:

    cinta bukan segalanya la …cinta 2 buta..balikla pada allah..istighfar byk2..solat ishtikharah..mtk petunjuk allah…itula jalan yg paling baik..lagipun sharnaz da ludah ko..xkan ko nak rayu2 dia balik kat ko..bru ada mslh sikit si sharnaz terus wat keputusan tuk tglkan ko..xkan 2 ko xleh pk sharnaz 2 jenis cam ne..kang nt da kawin asal gaduh je ckp cerai..hbsla nt..anggap je dia bukan jodoh ko..ko muda lagi..byk msa lagi..dlm bab kawin ni jgn nak tergopoh2 sgt..tgk org tue kawin ko pun nak kawin..xblehh cam 2..family adalah segala2nya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. LIYANA says:

    NASIHAT UTK SHILA, NK CARI SUAMI BIAR YG BOLE HORMAT ORG TUA.TU YG PENTING,SBB INSYA ALLAH SI SUAMI ITU AKN SYG N HORMAT ISTERINYA.IF IBU BAPA TK RESTU,JGN LE TRUSKAN….IBUBAPA LEBIH TAHU APE YG TERBAIK UTK ANAK MEREKA.CONTOH MCM SERINA N ARWAH HANI MOHSIN, CHEF WAN BANGKANG GILER2 HUBUNGAN CINTA DIORG DULU KAN?WLUPON PAHIT,SERINA PILIH IKUT CKP BAPANYA.THEN LIHAT SKRG BETAPA BAHAGIANYA SERINA DGN SUAMI BERKAT RESTU KEDUA IBU BAPA….PAHIT TU SEKEJAP JE, NNTI AKAN DTG KEMANISAN JUA….CEEWAHHHHH!!!….FIKIR2KAN LAH SHILA..:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. peminatshila says:

    Love hurts. But that’s life. One day, you’ll be stronger.
    The world is yours to conquer, Shila. Anda ada ramai fans, termasuk saya. Usah peduli kata nista orang. Yang penting, usaha dan terus mara.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  135. me says:

    fikir2 kanlah..kerana seorg lelaki , u sanggup bertindak mcm ni.. fikir2 kan what ur parents had done for u , dear..ikut hati..mati!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  136. lancelot says:

    senang2 kau kahwin je dgn aku ye shila hamzah. aku ni ustaz. insyallah bole didik kau sehingga ke jannah. tapi syaratnya berhenti jadi penyanyi la. suara tu aurat la. kalau lps kawen nk nyanyi dpn aku 24/7 sudah pasti bole

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  137. Cikgu Timah says:

    cakap Inggeris pun tonggang langgang. tweet je la dlm Bahasa Melayu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  138. english teacher says:

    Shila tak tau bila nak guna past tense and past participle…masa menang kat cina, shila juga silap sebut ‘thank God’ jadi bunyi Gawd or Gord..pebaiki skills …pada penyokong shila, galakkan Shila ambil kelas Inggeris sbb dah pergi international…itu jer..jgn sensitive dgn feedback saya ..bright future but must improve PR and communication skills..n the whole lot of social skills…insyaallah incident mcm ni tak jadi lagi…mana yg perlu canang, mana yg tidak…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0