Written by AbangNara | August 11th, 2017

Akhirnya, Aliff Aziz sendiri mengakui betapa kita selaku rakyat Malaysia sudah bosan dengan kontroversi yang melanda dirinya dan juga Afifah Nasir. Tambah membosankan apabila masing-masing ada penjelasan sendiri sampai kita keliru nak buat kesimpulan. Rasanya sudah 2 minggu kontroversi ini berlarutan dan nampak tiada pengakhiran kerana masing-masing ingin berada di pihak yang benar.
aliff aziz
Kata Aliff Aziz:-

Saya fikir rakyat Malaysia sudah penat dengan isu ini. Saya fikir rakyat Malaysia sudah penat dengan isu ini. Saya sudah cakap bahagian saya.

Tiada apa lagi nak cakap. Melalui kenyataan pengarah drama, semua orang boleh menilai. Bagi saya, di situ sudah terjawab segala persoalan. Saya pun sudah penat dengan apa yang berlaku

aliff azizAbang Nara rasa kita dah boleh tutup buku dan jangan bercerita tentang hal ini lagi. Abang Nara pun dah malas nak tulis pasal diorang nie. Biarlah diorang dengan versi kebenaran masing-masing. Deep down masing-masing tahu apa sebenarnya yang terjadi. Yang penting, jangan ulangi kesilapan yang sama. Buat Aliff Aziz, ingatlah status anda sebagai suami. Jangan nak gatal-gatal lagi dah. Setialah pada isteri tercinta. Jadi role model untuk anak anda. Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

93 responses to Saya Fikir Rakyat Malaysia Sudah Penat Dengan Isu Ini – Aliff Aziz

  1. nyampah says:

    k .. dah . ko bini ko , pipahmonafendi sume diam tutup mulut . letih la tau tak

    16

    0
    • Insan Curious says:

      Abg Nara, Bella mana? Dia tak menulis dah ke? Hehe.

      1

      2
    • Anonymous says:

      Alah si nara ni..kenapa tk nasihat pipah dan sewaktu dgnnya jugak..bertepuk sebelah tangan tkkan berbunyi..pipah pun gatal jugak..
      At least si alip tu dg ngaku dan menyesal..pipah ada ngaku? ada nyesal..haram tkde.

      28

      0
      • Anonymous says:

        He is sorry because he got caught. Cuba xde CCTV…mana nk ngaku. Tipikal jantan… buat dulu baru menyesal. Loser!

        26

        1
        • Anonymous says:

          Yalah at least yg jantan dh ngaku..yg betina..cuba kau jawabkan aku..ada dia ngaku? Hmmm langsung tkde…salahkan orang lain lagi adalah..dh tentu2 kt cctv tu muka dia..pegang2 tangan..selagi dia tk ngaku selagi tu orang cap dia penipu..ni namanya orang kaya takut jatuh standard padahal terang2 ada bukti dia buat..

          18

          0
      • Wartawan says:

        Makin dilayan gosip ni.. makin tepu otak aku. Berambus je lah tutup mulut. Jaga kerang masing2!

        3

        3
        • Anonymous says:

          aku tak nak komen pape tapi dari tadi aku dok pikir gambar pertama tuu.. belakang laki bini tu wanita ke? tapi ada adam’s apple tapi muka wanita tapi ada adam’s apple ke cemana tu

          2

          1
        • Anonymous says:

          Anom 2.57..aku gelak golek2 baca komen kau..orang sibuk gaduh2 kau sibuk adam’s apple..
          Setelah buat kajian makmal..aku dapati gmbar orang kt blkng tu iras2 mak nyahlah..tak pun yg tulen..
          Ni bangsa mak nyah yg tk berapa nk ?awa sngt..jenis yg offer2 punya..

          4

          0
    • Melah says:

      Cerita korang ni membuatkan aku takut nak kawin. Zaman skrg ni kerang lebih byk dri pisang. Tu la pasal bitch2 semua sanggup bermadu.

      13

      1
    • Aza says:

      attitude problem la mamat singapork ni. si bini putar cerita takut si laki dituduh atas kesalahan “domestic abuse”. silap2 kena banned. tu la pasal twist cerita konon pergelutan. jadahnya pergelutan wei. pastu nk cari salah pipah. 2×5 bangang laki bini.

      9

      11
      • Anonymous says:

        Pepek kau tu yg bau pork..ada hati nk hina orang..memang mulut kau tu iras2 longkang tersumbat..sejenis sipipah penipu..

        2

        1
    • Jemah says:

      Wanita yang malang adalah wanita yang dimanipulasi oleh si suami dan pilih suami pon…lahai mcm mat gian kaki sedut ketum rupanya. Please lahhh, kat Spore muka mcmni reject je…humban dlm Selat Tebrau. Baik ko kawin sama Negro Nigeria aje!

      6

      3
      • Anonymous says:

        Serupalah dgn pipah..menipu boyfriend dia..yg boyfriend percaya pulak tu..tk tahulah kalau boypren dia tahap senang kena tipu..dh tua2 pun masih bodoh..

        6

        2
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      ok dh stop jangan cakap ape2 lagi angap lah semua ni dh selesai..masing2 ada kehidupan masing2 dn kebahgiaan so teruskn idup dengaaaan Idop umno ! idop jalur gemilang ! idop 1malaysia ! idop pak najib ! lov u pak najibbbb eemuah..!

      0

      0
  2. wekkkkkkk says:

    Ya rakyat malaysia sudah penat, bosan dn muak dgn tingkah laku ko yg memanaskan cerita liar kamu, dan kamu BELUM lagi jadi rakyat Malaysia kalau mengikut kepada prosedure paspot kamu, entah2 setahun sekali cop kat imigresen, betul x sbb kawinpun belum 5 tahun kan, dn Malaysia pun hendaklah berhati2 jika memberi Kad Pengenalan kepada seseorang.

    1

    6
    • Anonymous says:

      Kalau aku tk heranlah nk jadi rakyat malingsia .artis2 luar yg dtg pun bukan kerana apa..nk kembangkan bakat itu jer..kalau dpt pasangan pun dh jodoh..nk bagi balik kerakyatan asal masing2 tk mungkin..mereka tk bodoh…

      1

      11
      • Anonymous says:

        Indonesia negara terbesar pengekspor babu asia…ko diam
        la boyan!

        4

        0
      • wekkkkkkk says:

        mana2 yg kawen dgn org malaysia, x kira pompuan ke lelaki ke, kbayakan org2 luar tu bkn mau ada ic biru…mereka lebih rela dpt ic merah.
        Kalau dpt ic biru di siini, nnti mereka klau balik ke tmpt tumpah drh mereka hanya boleh 3 bulan je…sbb tu mereka x mau ic biru…x pasal2 suruh “vote” pulak.
        kalau ic merah…berapa lama nk dduk kt tumpah drh sndiri pun x apa. Sana bebas, sinipun bebas.

        0

        0
      • ewww says:

        yelah ckp x heran… padahal muka singapork boyan ni lah turun naik JPN nak IC…. tunggu 6 bulan pun sanggup sebab nk IC

        2

        1
        • wekkkkkkk says:

          apa2 hal bukan JPN yg mula2 nak bagi ic..(Permit masuk utk Suami/Isteri) apa2 hal semua imigresen yg buat, pastu police cawangan menilai, pastu polis HQ, pas tu ke imigresen balik..setelah dinilai lulus ke x, baru hantar ke JPN.
          (Kalau nk lawakkn ayat ni , silap2 haribulan si org luar yg nk ic ni akan di interview dn di tanya, siapa PM 1, PM2, PM3, PM4, PM5, sila nyanyikan lagu Negaraku smpai habis, sila namakan Agung skrg, ada berapa sultan di Malaysia…bla, bla,bla)…kalau dpt jwb…maka oklah…kalau gagap…rejekla..mugkin.
          Baru JPN bgi IC . x kiralah biru ke merah ke,
          semua tu amek masa dlm 5-10 tahun, bukan senang, melenkan ada org tertentu…malaslah nk ckp org “tettentu” nnti ada org perhati komen aku…ni

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kepala hotak kaulah…orang bodoh macm kau ajer yg rebut2 nk jadi rakyat malingsial…orang kuno macm kau ajer yg sibuk cari ic negeri penrasuah..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Hah?? Kau dari planet mana? Kau ingat orang spore suka sngt ke nk tukar ic malingsia…sana sini rasuah…kau tu tk sklh ke?…facts lari jauh..kecik2 tknak mampus..dh besar bodoh mcm lembu..

          1

          0
        • wekkkkkkk says:

          Anonymous
          says:
          August 12, 2017 at 10:24 pm

          aku brcrita dan nak kongsi sama korang lh, aku cerita pkara yg benar, setelah dilalui oleh aku sendiri, kan aku kawen gn org Pastun…barulah aku ada citer..bukan aku tangkap muat aje citer..
          Sebenaryna nya korang yg x tau citer benar…
          tau hentam saja.
          pi tanya imigresen lah kalau nk pasti…mereka bkn nak layan org yg tiada kaitan ttg tugas mereka..
          wekkkkkkk
          jgn jadi bodoh sombong

          0

          0
    • Che ah says:

      Yaa memang malaysian dah bosan n tak layan sangat gosip ni. Aku tengok orang yang sama je dok reply post n comments. Dia comment, dia reply dan reply lagi. Hahaha.. Get a life. Dah tak ada kerja sangat agknya tu dok meriahkan gossip pasal si alip ni.

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Senang jak boikot semua lakunan macam hanez sama tasa sila…. si anzalna meroyan sama si pipah …… wan c ariff pun sdh off comment di insta…. hanif pun sdh marah orgramai power lah si pipah…. dendam arwah pun x tgk lagi sebab ada anak prof nasir berlakun……

    7

    2
  4. pekerjaswasta says:

    eleh ko ingat ko suci dan mangsa keadaan ke. Tau la dah mintak maaf. takyah belagak penat sume lah. patutnya lepas minta maaf ko pun diam tak yah nak kaitkan Pipah lagi. si pipah bimbo. kau pulak gatal merenyam tak sedor bini pantang. Kalau ko betul own up your mistake, ko minta maaf pastu ko move on. jangan kait sesiapa lagi. sebab ko yang initiate gi karok tu sume kan.

    6

    5
  5. LIN says:

    SETUJU..DARI BYK ORANG BERCAKAP OR CERITA..LAGI BANYAK HATI YANG AKAN TERLUKA..SO TOPIC CLOSED!

    4

    0
    • wekkkkkkk says:

      Nara x kan padam citer di blog ni saya rasa utk bberapa tahun akan dtg…komen2 netizen akan di baca oleh anak bella&aliff …BETAPA TERUKNYA PERANGAI PAPA MASA MAK DALAM PANTANG..dn kawan2 anak u pun baca.
      Last2 budak tu “kemurungan”..kena caci cerca oleh kawan2.
      Jadi ingatlah masa ni jgn buat hal. Fikirkan masa depan kuarga. X ada guna nyer enjoy2 huhahuhahuha sana sini. Sendiri yg rugi

      8

      0
  6. Anonymous says:

    aliff….kami orang malaysia stamina tinggi, tak penat mengikuti drama keluarga kamu, kami tak suka kalau ada yg menganiaya bini dan kami tak suka kalau ada yg curi suami org

    14

    0
    • Anonymous says:

      Kalau aku tk heranlah nk jadi rakyat malingsia .artis2 luar yg dtg pun bukan kerana apa..nk kembangkan bakat itu jer..kalau dpt pasangan pun dh jodoh..nk bagi balik kerakyatan asal masing2 tk mungkin..mereka tk bodoh…

      0

      3
      • kim k says:

        sebab singapork penuh dgn cina. ko pun sama dtg blog gosip malaysia sebab singapork punya blog gosip artis cina.

        0

        0
        • Yekeni says:

          And malaysia? Penuh malay yg berPHD?

          “Saya tak takut dengan persaingan orang cina,

          Yang saya takut ialah hasad dengki orang melayu.”

          – Tun Dr. Mahathir Mohamad

          0

          0
        • Anonymous says:

          Yekeni…hahahaha yes aku setuju..orang melayu hati manyak musuk..konon baguslah tu nk tuduh singaporklah..hahaha yg kau tu bukan pork tapi maling.yes malingsial…

          0

          0
    • Anonymous says:

      Apa yg kau merepek cakap pasal stamina semua..setahu aku stamina rakyat malaysia mulut longkang gaduh2..hina menghina..kecam mengecam memang adalah..

      0

      4
      • Anonymous says:

        termasuk semua tagline Anonymous yg menggunakan akaun palsu

        0

        0
        • Anonymous says:

          Anom tk bodoh nk dedah perihal peribadi..tk bwk untung pun..

          0

          0
        • Anonymous says:

          PENAKUT..PENAKUT.PENAKUT…tu sbb komen berani mati..hentam org, ayatpun byk lucah..sbb akaun palsu

          0

          0
        • Anonymous says:

          Anom
          .3.25 aku bukan penakut.. kau tu yg bodoh sngt sebijik apipah penipu lagi bangang..yg kau suka sngt bagitau orang pekong kat dada tu apahal pulak..orang gila ajer bagitau dunia siapa dia yg sebnar…kecam2 orang pas tu bagitau akulah orangnya..ini contoh ngok..

          0

          0
  7. Eyeee says:

    tak de la penat sangat..setakat membaca dan menulis komen dlm ni..
    tp tula, boleh stop dah kot cerita korang ni..
    aku nk baca n komen gosip lain plak.

    1

    0
  8. kakikucinghitam says:

    tell ur wife to shut up.

    0

    30
  9. wekkkkkkk says:

    6 perkara Allah sembunyikan~~

    ”Menangis saya bila baca , meremang bulu roma :’) Ya Allah SWT kau ampunilah dosa dosa walau sekecil dan sebesar mana pun ia” Korang Baca jangan tak baca .

    6 perkara Allah sembunyikan

    Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan
    Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata:

    ‘Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.’

    Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. ‘Tidak’

    Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.

    Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. ‘Wahai Jibrail, kamu telahmenyembah aku dengan ibadah yangbersungguh- sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.’ Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atasperintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.’

    Kemudian Jibrail as berkata: ‘Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?’

    Lalu Allah berfirman yang bermaksud. ‘Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma’waa sebagai tempat tinggal…’

    Kemudian Jibrail as meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma’waa.Setelah Jibrail as mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:

    ‘Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? ‘

    Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. ‘Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yangtelah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan…. .’

    Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan… Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :

    1- Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat.
    2- Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat.
    3- Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.
    4- Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
    5- Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).
    6- Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.

    Aku copy & paste je…seseorg suruh sebarkannya.
    bacalah bila terluang.

    1

    0
  10. wekkkkkkk says:

    skrg ni aliff aziz bawa bodyguard utk keselamatan katanya.
    dan Wan ariff pun bawa bodyguard utk keselamatan jugak.
    hahahahahahaha

    4

    0
  11. mok cute says:

    bkn penat tp bosan…bukak2 je gossip korg…si pipah yg penipu kuat

    3

    0
  12. Jom Karaoke says:

    Jom Karaoke ?

    0

    0
  13. melati says:

    aduiiiiiiiii Bangsat2 Retis ni….!!!!! udoh2 lah Nara ..jaga lah Class skit….Retis2 Kais Pagi ni Berdosa Besar kenal mereka ni..!!! Ins Daniel punya pelakon jauh Beza mcm Langit dgn Bumi dr Mereka ni……..Ponin lew Nara…!!!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    jantan dan betina yang sama2 gedik..

    0

    0
  15. melati says:

    Rakyat Malaysia yg katergori sampah jer nk amik tahu kisah korang..!!! tu jerrrrr

    0

    2
  16. Kerawit Betul La Pompuan Skrg says:

    Budak cacing ni pon sanggup berebut. Mesti rasa bangga. Eeee…please lah.

    2

    0
  17. Anonymous says:

    Loser…go back to Singapork and STFU!!!!

    2

    4
  18. Anonymous says:

    Ini semua salah Umno.

    2

    1
    • c says:

      bukan UMNO…kerajaan singapore, org melayu kt sana kurang dpt perhatian…sbb tu melayu cari jobs / bini kat sini…trutama artis.

      2

      0
      • Sesama Islam says:

        Org Malaysia datang kerja Singapore camna???? Tak payah rasis sgt. Dunia ini hak mutlak milik ALLAH sebenarnya. So kalau ALLAH dah tentu kan rezeki kau kat mana, kat ceruk Congo Basin pun kau akan pegi. Korang dengki sgt pun buat apa???? Rezeki, perjalanan hidup kita dah di tentukan ALLAH, korang sekat mcm mana sekali pun, korang boleh tembus apa ALLAH dah merencanakan????? Jgn bongkak sgt lah. Satu artis Singapore buat kesalahan seumpama 10 artis negara korang sendiri yg buat onar setiap hari terpangpang kat ruangan gossip. So, apa beza nya sekarang???

        1

        1
  19. Fantaghiro says:

    Ok dah la tu..tutup buku..siapa eh artis pompuan bertudung yg kantoi bukak tudung..g clubbing n minum arak tu…

    0

    0
  20. #notonanyteam says:

    I sincerely want to laugh at this..

    Bila kantoi.. At 1st ckp atas urusan keje.. then kantoi lg, dan dan mengaku salah to ur wife and apologise in front of the press.. then bila cik pipah ckp, nothing happens between u and her, suddenly u go mad saying that something really happened between u guys, and u look as if u were proud when u were canoodling or god knows what ever happened in that karaoke room that made ur wife go bonkers.

    to bella and aliff, syukurlah cik pipah x ngaku she had a thing with aliff (although if she did).. on which i thinks all the netizen want her to admit, so that we can have another type of actress who loves to stole somebody’s husband and the drama goes on.. u guys go figure la pelakon mana yg pnah buat keje mencantas laki org and the damaged that had been done .. just bayangkan kalau cik pipah ckp the other way round…

    so i think, media and bloggers and people enough la nak mention about this aliff bella pipah thing. let them move on with their lives.. Allah je tahu kebenarannya. makin korang cover makin truk kantoinya nnt.

    0

    0
  21. mamizura says:

    alip biul ni sakit jiwa……………………nara bahalol pls off the topic completely……………..udah lah semua tak payah nak tegakan batang peliaq atau burit masing masing….alip biul tak suka pi balik negara hang..pipah mulai dati hari ni jaga burit saja….jangan dok biaq sapa pegang atau usap biji hang…bella pi jaga anak hang elok elok..kang bentan pulak…..yg lain semua pi solat jumaat..doa yg terbaik buat hanip botak, anzalna meroyan, bf yang kuat membela pipah kerang….alip bahalul dan bella the new mother and especiall for the beautifull sweet baby!!ameen

    0

    0
  22. Emmm.. says:

    Dia ni mesti sedara bella..

    0

    0
  23. Pipah says:

    Sedar bella ni..

    0

    0
  24. Miss N says:

    Tadi tengok kat ig si Bella, ade video dalam keta dengan si Aliff. konon tunjuk happy ending, konon dorang menang bila produksi kate diorang tak rancang Fifah layan Aliff. Pastu Aliff siap nyanyi lagu Tipah Tertipah. Macam sesuatu pulak laki bini ni kan. Tak payah laaa buat video bagai konon nak gelakkan si Fifah.

    Aku percaya Fifah ni naif dalam industri, konon nak tunjuk gud gud pada produksi yang dia bagus, berdisplin dan dgr cakap produksi. Sekali terkena.. pengarah pun cakap dorang bincang2 bagi suggestion nak buat apa kat si aliff bila bermasalah tak datang set. Fifah pun cakap dia minta cadangan / tanya2 orang nak jawab apa nak buat apa kat Aliff. Bila dorang bincang, Fifah ikut laa cadangan2 depa tu. Tapi pihak produksi berbelit2 nak jawab kat wartawan konon nak jaga nama produksi laa..

    Aku tak nak belah sapa2.. aku perhati je sorang2 punya statement dan perangai dalam video. Ni kesimpulan dari pemerhatian aku. Korang cuba jadi kosong2 dan perhatikan balik kisah dorang ni. Tu kalau ade masa laa. Haha..

    Kbai.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Aku support Malaysia…
    Go pipa go!

    1

    1
  26. Lady says:

    Aah..sabar la sngt si bella tu sampai bwk kaum kerabat kt set pengambaran sbb nak tunjuk kt pipah sblm kejadian karok tu.

    1

    1
  27. Anonymous says:

    Aliff bko dah berbini dan ada anak ni stop all nonsense. its time for you to man up. You got the look and takent. Dont waste it.

    1

    0
  28. WHI says:

    Meletop sudah, Jumaat muncul dlm WHI TV3 sudah, next?

    0

    0
  29. WHI says:

    Sulami isteri di Meletop sudah, Jumaat muncul dlm WHI TV3 sudah, next?

    1

    0
  30. Yekeni says:

    Dari pengalaman, biasanya yg muda2 ni darah masih panas. Ada yg masih player, panas darah, ada yg mertua yg tak boleh adjust yg anak dia dah berkahwin, dll. 5 tahun pertama paling mencabar. Lagipun perkahwinan masih baru. Baru dapat baby. Kalau wife memaafkan, kira ok jugaklah. Tapi, sekiranya berlaku sekali lagi, kirim salam ajelah. Ramai yg bercerai dlm tempoh 5 tahun pertama. Dan jika kita bertanya pada yg telah berkahwin atas 10 tahun, 20 tahun, pastinya ramai juga yg telah melalui tempoh panas 5 tahun pertama. Ada manusia boleh berubah dan ada manusia yg takkan berubah. So, jawapannya, minta padaNya.

    0

    0
    • XO says:

      Kat pejabat agama, trend Skrg, umur warga emas yg banyak kes cerai berai. Bukan golongan muda belia yg kahwin awal yg ada masalah rumahtangga sehingga bercerai. Skrg ni, walaupun dah 10-20thn berkahwin, anak2 dah berkahwin, siap ada cucu bagai, masih meningkat kes cerai juga. Faktor utama penceraian adalah kecurangan suami/isteri kerana bertemu kekasih lama di reunion zaman belajar, cinta kembali berputik, berhubungan melalui Whatsapp/Facebook etc. ?????

      0

      0
  31. Anonymous says:

    Yess you are right. People are tired of this issue. See what happens when penerbit pengarah drama / TV got tired of your antics. Time for you to ponder. Kasihan isteri dan anak!

    0

    0
  32. kawin dgn mangkok salahkan pinggan says:

    aku lagi penat dgn citer bodoh pompan salahkan pompan lain sedangkan laki to loser from beginning…baru2 ni ada viral pompan cantik cakap sbb pompan tu panggil dia lahanat…tapi laki tu punya peel dah terserlah sebelum kawin lagi…xder beza dgn bella tak nak terima hakikat laki tu mmg dah mcm sial perangai….bella ko dpt hapuskan pipah….tp kau takkan dpt hapuskan perangai laki kau dgn pompan2 yg akan mendatang…

    0

    0
  33. rakyat merana says:

    HAHAHAHAHA BODO JE TAJUK!! RAKYAT MALAYSIA PENAT DENGAN ISU DALAM KAIN KORANG???????
    LEBIH BAIK PIKIR CAMANA NAK JADI KAYA HAHAHAH
    HARGA MINYAK DA LA ASIK NAIKKKKKK. ITU LEBIH BAIK DARIPADA NAK TGK KISAH KORANG HAHAHHA

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Ko buat perangai bukan rakyat Malaysia saja yang bosan bahkan rakyat Singapura dll pun menyampah. Kesian mak bapak yang besarkan kamu. Yg pompuan tu biar Pk Nasir yang bagi nasihat

    0

    0
  35. Anonymous says:

    si nara laju2 up cerita aliff nii… agenda anti afifah ker aper… kasi tutup hot story lain mcm cerita Lisa ber spender show selulit kaki di langkawi..
    yusri suami dayus xmo up ker????!!!!
    lisa 2×5 perangai pipah.. can say no but do yes bukak seluar panjang nak jaga hati kwn.. xmo up ke??!!!

    0

    0
  36. nyah says:

    ada penampakan nyah ‘pecah lobang’ kat foto atas tu ..kemain dressing tapi nmpak cam bouncer lol

    0

    0
  37. Farah Alina says:

    Buang yang keruh, ambil lah yang jernih.

    0

    0
  38. kak mah kebabom says:

    Dua2 buat salah..sepatutnya mengaku lah kesalahan tu..kalau dia seorg islam bertaubat minta keampunan dr Allah..habis cetita..
    Nmpknya aliff buat perkara yg betul..mengaku kesalahan..minta maaf kt bini dia..
    Yg nmpk tk brp nk betul si apipah ni…tkdak sapa nk tolong guide dia ke..bapa dia mana?? Tolong la si anak tuu..kesian tgk dlm melodi tadi mcm tk tentu arah je statement dia..

    1

    0
  39. Lok lok kang says:

    Cuba baca mstar online, wartawan ada bukti yang pengarah konar cerita, ibarat kat ig pipah tu rakaman upahan gittewww…padahal wartawan ada etika keje laaa…sudah laa pipahhh hentikan drama swasta muuu….

    0

    0
  40. Mak Runa says:

    Kenyataan Affifah tak masuk akal.. Tak tentu arah..kelakar pun ada. Orang berakal tentu tahu kenapa. Semoga dijauhkan dapat menantu begini..

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Yess The best thing to do when you realise you have made a mistake is to apologise. Bila giving excuses and putar konar alasan, you look so badut and make the whole world laughing.!! So apologise and tutup cerita

    0

    0

Leave a Comment

Optional