Written by AbangNara | May 28th, 2013

Akhirnya setelah hampir 2 minggu berita penangkapan khalwatnya menjadi topik dunia hiburan tanah air, Shah Jaszle tampil bercakap memberikan kenyataan pertamanya kepada Mstar Online. Menarik juga apabila Shah Jaszle mendedahkan yang dirinya diperangkap di dalam kejadian ini.

shah jaszle

Kata Shah Jaszle:-

Saya tak boleh komen panjang tentang isu ini kerana ia sudah pun menjadi kes mahkamah. Cuma apa yang ingin dikatakan, saya diperangkap oleh seseorang yang tidak bertanggungjawab. Saya yakin, saya tidak bersalah terhadap kejadian itu. Kita lihat sahaja kes mahkamah pada November depan nanti.

shah jaszle

Apa pun, Abang Nara gembira kerana mendengar betapa supportivenya tunang dan keluarga Shah Jaszle dalam menghadapi isu ini. Bukan senang nak dapat keluarga dan tunang yang begitu memahami. Kata Shah Jaszle mengenai reaksi tunangnya:-

Nampak sahaja dia lembut, tetapi Puteri seorang yang bijak dan berjiwa kental. Ketika saya ditahan pihak Jais, tunang menelefon saya untuk mendapatkan penjelasan tetapi saya kata, hal ini perlu dibincangkan secara bersemuka. Syukur, dia sangat tenang dan faham selepas mendengar cerita sebenar daripada saya

Sama-samalah kita nantikan bulan November ini untuk mengetahui apa sebenarnya yang terjadi. Buat masa ini, kita doakan sahaja hubungan Shah Jaszle dan tunangnya akan terus kekal bahagia walaupun pelbagai ujian mendatang. Semoga Shah Jaszle mengambil pengajaran daripada apa yang terjadi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

121 responses to Saya Diperangkap Oleh Seseorang Yang Tidak Bertanggungjawab – Shah Jaszle

  1. AAA says:

    ERKKK

    0

    0
    • latoya bibikyana al-puaka says:

      LUMRAH artis katakan. kalau dah kena tangkap basah baru la cakap kena perangkap la, orang khianat la, bla bla bla. harap2 kebenaran akan muncul.

      0

      0
      • ddd says:

        lantak dorang la…mane tahu kot2 betul..kalau tunang dia leh terima pehal kita org luar nk kecoh2..kita yg tak tahu apa2 tengok je lah..

        0

        0
        • Yeke? says:

          Mahkamah bukan bodoh nak dengar bulat2 cakap si shah jazle ni.. Mesti ada siasatan klu dia dakwa dia diperangkap.. Kita tengok jelah betul diperangkap atau hanya propa semata2 utk cover.. Tunggu………

          0

          0
        • amoi says:

          bg lah statement kata x bersalah skali pun..ALLAH lebih tahu..kalau ko salah, walau bukan skrg, nnt akan terbukak jgk citer sebenar :)

          0

          0
        • pening says:

          kalau aku jadi tunang dia ni.. makan hati berulam jantung la gamaknya hari2.. laki ni, mcm x pernah berubah

          0

          0
      • soffy aidura says:

        kononnye kene perangkap ek. yg ko gatal dok dlm uma ko ngn pompuan kol 3pg tu buat pe. kne perangkap mendenya cmtu. trg2 ko mmg miang. nk ttup malu bg la statement kene perangkap kot. ko yg buat jerat tu sndri mmg la kene perangkap! pdn muke.

        0

        0
        • Lala says:

          Tak masuk akal langsung.. Kalau dia kena perangkap, kenapa dia dekat rumah perempuan tu pagi2 buta? Kalau kononnya orang buat perangkap panggil dia suruh pergi sana kononnya emergency, kalau lelaki yang setia, confirm dia kasitau tunang dia dulu.. Pasal tunang dia ada hak nak tau mana dia pergi lagi2 pagi2 buta macam tu..

          0

          0
      • mulut puaka says:

        SHAH JAZLE, HAKKKK TUIH!!!!!!!!!!!!

        0

        0
      • gigi emas says:

        Peduli ape aku…..perangkap ke tak ke yg nyata kau kena tangkap khalwat ……tunang dia pun sama bodoh…..tinggalkan dia sebelum terlambat…..

        0

        0
    • Anonymous says:

      YOLAH KAU… DIPERANGKAPLAH KANNN??? KALAU TAK KANTOI TAK CAKAP DIPERANGKAP KAN???? TAKKANLAH KAU TAK BOLEH FIKIR BAIK BURUKNYA????? DUDUK BERSUNYI2 DLM BILIK HOTEL DGN WANITA YG BUKAN MUHRIM

      ARTIS2 SKRG NI ASYIK BERLUMBA2 BUAT PERKARA TAK SENONOH JE, MARUAH ARTIS SKRG TERUK BEBENOR… SGT2 MEMALUKAN…

      0

      0
      • lala says:

        latar tempat nye apartment bkn hotel

        emo2 pstu slh

        0

        0
        • Anonymous says:

          Lala.. Tak kiralah hotel ke apartment, klu dah kantoi berkhalwat tetap org tahu bhw ini kes maksiat.. Soal tempat tu nombor dua.. Mahkamah ada utk pertuduhan dan hukumannya…

          0

          0
      • Maria Faridah Atienza says:

        Dlu msa always bgn lewat dia ckp “kena buatan org ” , now kna tgkap khalwat pon ckp org anaya(spelling???) ~!! Hidup ashik salahkan org jer ke ?? Tak da la ensem pon , bajet je lebih ada GF dr Uzbekistan konon ~!! puii ~!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          bangun lewat buatan org?? hahahahahahahahahahahahahahaha..apa ke lawak nya ni? hahahahahahahahahahaha! first time dgr ni!! kalau bangun lewat, takde maknyanya buatan org de!! cakap aje lah kau tido lewat (apa alasan kau nak tido lewat tu lantak kau le kan), so bangun lewat..subuh kompom mmg tak bangun laa..hahahahahahahaha! serious ini benda paling bangang dan paling ‘sedih’ aku pernah dengar..hahahahahahahahahaha!

          0

          0
        • zaia says:

          aku mcm dpt imagine camne keadaan kau masa ko taip komen ko nie…hahahahaha

          0

          0
      • mulut puaka says:

        ak cadangkan ko putri cube ko g bertenet ngn amar.. dia pun spesis sama ngn ko, dia gila buret puteri sarah.. nama ko pun sama dah kan.. mana tau konet ammar ngn buret ko sepadan gitu… mesti bahagia..

        0

        0
    • Baby says:

      dia ni ditangkap jam 3 pagi.. agak2nya siapalah yg nak perangkap dia waktu2 camni, dari takde kerja baik balik tidur di rumah dgn keluarga sendiri lagi best dari dok berkeliaran merewang tak tentu hala.. nampak sgt dah ready dan plan nak buat projek ler tu. come on lah, budak sekolah rendah pun boleh fikirlah.

      0

      0
    • Selena Gemas says:

      KAU DIPERANGKAP ATAU TERPERANGKAP ?

      0

      0
    • kak timah says:

      EIIIIIIII BENCI LAH JANTAN NI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • wat lek says:

      aku rasa betullah dia diperangkap. Tunang dia bukan bodoh. Doktor kot… lagipun shah jazle ni dah ada reputation playboy sebelum ni so bila jadi camni takde siapa percaya dia. Mana tau dia dah insaf lepas medical check up tak lama dahulu. . . .

      0

      0
      • lalalal says:

        tunang dia student doktor MSU je kot. bukan student medic UM. lain ye level kepandaian itu.

        0

        0
        • fufu says:

          alahai ko ni..mentang2 student MSU je ko dah banding2kan dengan UM.. bab belajar pandai jangan dok kait.. ingat org bijak pandai belajar tu bab cinta pun pandai gak ke.. tah2 ko ni takat SPM je..wakakakaaka

          0

          0
        • Anonymous says:

          MSU pn student medic gak…ttp MEDIC…ko igt org bengap leh ambk medic ke?

          0

          0
        • bedah says:

          Kwn aku biologi dpt 7d mase SPM skrg ngah wat medic kt india dgn pinjaman 500 000 ribu. Bijak kan kwn aku tu?

          0

          0
        • mashi says:

          alamak..tade beza nye pun study mane laa UM ke MSU ke.. rasa nak mencarut je kat commenter lalala ni..2-2 pun still become a doctor.. kau hado?

          0

          0
        • mama says:

          setujuk..hihi..sape ade duit or keputusan x layak amik medic kt ipta leh je amik kt ipts..kuikui

          0

          0
        • kasabian says:

          nah…ni sijil kedoktoran dr UM..xsama level dgn sijil kedoktoran dr MSU…doktor dr UM mst ubat orang tak pernah mati kan sbb ko cakap camtu..?

          kudos!!

          0

          0
        • lalalal says:

          kalau kat hospital cara dak2 UM approach tu educated la sikit..dak2 medic kolej universiti private ni cam taktau nak handle situation je…nak amek darah pon terketar2 tangan..

          0

          0
      • mulut puaka says:

        taik la ko.. ko ingat dr semua cerdik ke. kalo bab sakit dah memg dia expert sbb bidang dia.. ko x pernah baca paper dulu ke dr bunuh diri sbb frust bercinta.. nurse bunuh diri sbb stress. cerdik atas paper belum tentu ada kemahiran hiudp bro

        0

        0
      • Bulat says:

        wat lek, ko baca laa metro.. JAIS dah bagi statement, SJ nie ditangkap sebab die berdua2an jee dlm bilik tu, diperangkap mendenye.. ko x pikir ke, bila dah berdua dlm bilik ape mende yang doang buat kalau bukan maksiat!!!!!!!! memang lah kenyataan SJ nie mereka berlima dlm rumah.. yang masalahnye, die BERDUA dlm bilik laa!!!!!!!!!!!!!!!!!! kalau die betul2 x salah dan diperangkap, suruh SJ bersumpah laknat dimahkamah!! ada bran???? dahlaa SJ, xpayah nak propa lebey.. aku trus jd x suke dgn ko dah..

        0

        0
    • Olga says:

      DIPERANGKAP KE TERPERANGKAP????????????LAW CAKAP AWAL2 DULU KAN SENANG NI DAH LAMA BARU NAK BGTAU NMPAK SGT NK MULA BERDRAMA N REKA2 CERITA CERITA NANTI KELUAR LAH WATAK RAMLI LA RAMLAH LA TGOK LH NNTI

      0

      0
    • dihukum neraka oleh manusia says:

      “maafkan mereka, mereka tidak tahu” korang ah ni suka hati je nak cakap tunang dia bodoh lah, itulah inilah…aku penat la..kat facebook twitter semua kerja orang sekarang ni mengutuk je. korang je perfect. muhasabah diri la sikit. ambil pengajaran pastu duduk diam diam.

      0

      0
    • kak timah says:

      AKAK XPERCAYA LAH KENE PERANGKAP TGOK MUKA N KISAH2 DIA YG DULU PON DH TAW DAH SAH2 PLAYBOY . . .YG TUNANG DIA TU BODOH JADI KULI BATAK PLAYBOY MANGKUK NI

      0

      0
    • kak timah says:

      AKAK XPERCAYA LAH KENE PERANGKAP TGOK MUKA N KISAH2 DIA YG DULU PON DH TAW DAH SAH2 PLAYBOY . . .YG TUNANG DIA TU BODOH JADI KULI BATAK PLAYBOY MANGKUK JAMBAN PECAH NI

      0

      0
    • yaya says:

      ayt cliche retis..da lapuk da shah jazli oiii!!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak penah nak ngaku salah…asyik salah orang je…podah….

      0

      0
    • Luna says:

      Omg! Bodohnyerrrrr tunang dia?! Yg Shah Jazle duk berdua-duaan dengan minah lain pukul 3 pagi buatpe?!….Aduuhhh…mmg sah perempuan ni bangang, sorry ye cik kak!:P Come on, you igt dia buat apa tu? Main o-som? Main polis n thief? Dah belajar kat MSU tu, gunalaa otak fikir betul2. Jgn igt nak kahwin dengan mamat artis ni, nak glamour jer lebih!:P I harap minah lagi sekor tu, mengaku cepat and kluarkan statement. I wonder what she has to say…..what nonsense?! Shah Jazle ni, memang igt semua orang bodoh mcm dia.

      0

      0
    • haha says:

      Sebab dh selalu buat lah kena perangkap derr

      0

      0
    • kak timah says:

      ZED ZAIDI TOLONG GAM SHAHRIZAL JASZLE NI MELUAT PULAK TGOK!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
  2. Anonymous says:

    poen hang

    0

    0
  3. debah gemok says:

    ahhh kau . alasan . Muka tk boleh di percayai

    0

    0
  4. ain says:

    betul ker? kena perangkap atau dh trtangkap dgn perangai sndiri…

    0

    0
  5. Baby says:

    Dah boleh agak jawapan CLICHE ni jugak yang akan kuar dari mulut dia.

    0

    0
  6. tiwa says:

    dah agak dah…konon terperangkap..padahal duk bersenggama suka sama suka..ptuuii

    0

    0
  7. ahkak puaka says:

    KESIAN. TUNANG KO YG TERPERANGKAP DGN CITER TIPU KO NI.. TAKDENYE ORG NAK ANIAYA KO KALAU BUKAN KO SNDR YG CARI MASALAH. SENGAL KAYU.

    0

    0
    • NANA says:

      aiceh2……kena gula2 jer la cik tunang kte ni……..jiwa kental ke, bendul lurus?

      0

      0
  8. dengar je percaye jangan says:

    hurmm..dgr jela oii percaye jgn…pape pun klu bukan muhrim sklipun buat pe duduk berdua2an..keje JAIS mmg tngkap org yg disyaki berkhalwat bukn tangkap org tgh main bola ramai2…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Setuju dgn ko.. Sblm JAIS tu tangkap diaorg ni, takkanlah tak ada maklumat mencurigakan langsung, kita tengok nanti dia ni bercakap benar atau kaki putar belit penipu……

      0

      0
  9. Dells says:

    Mohon siarkan kenyataan (kalau ada) daripada pihak perempuan yang ditangkap bersama-sama dengan Shah Jaszle.

    0

    0
  10. Anonymous says:

    dangkalnya jwpn…terperangkap kt celah mana tu shah ape kebendanya nama ko ni

    0

    0
  11. Anonymous says:

    ape yg baik smoga Allah permudahkan
    law ade niat tipu psgan moge Allah tunjukkan
    law xkesian le dkt tunang..papepun berserah pada yg maha esa..

    0

    0
  12. kuku says:

    kol 3 pagi di perangkap ?? kelas kauuuu shah jazle hahahahahah

    0

    0
  13. spark plug says:

    macam2 la kau ye shah jazle…silap haribulan esk bila kes kau dh disebutkan dlm mahkamah, tunang kau pun mintak putus tunang..dia nak jaga profesionalisme dia sbg doktor so dia react la mcm tu..yg kau pula jgn rasa bangga sgt ye. bersedia la november depan…

    0

    0
  14. fatty jul says:

    tunang ko bangang!!

    0

    0
  15. loveydovey says:

    Whateva laaa shah jaszle… suka hati kau laaa…. yg penting jgn nanti si tunang plak yang menyesal bila da kawen…

    0

    0
  16. paukaya says:

    ko sape org nk perangkap..pelik aku..

    0

    0
  17. ................ says:

    ko d perangkap atau ko TERperangkap akibat perbuatan ko sendiri…dh TERkantoi la tu sb tu dia ckp dia d perangkap…sape la nk perangkap retis suam2 kuku ni….buang karen jer…kesian tunang dia d perangkap ngan kata2 manis si jantan ni…

    0

    0
  18. damai says:

    To all please find an article stating that mrk ditangkap bersama dgn pasangang suami isteri yg sdg duduk didepan manakala dia di bilik sebelah and wanita tersebut dibilik sebelah.

    0

    0
  19. Betik says:

    MEMANG DIA NI DIPERANGKAP!!!

    dia diperangkap oleh nafsu dia.. diperangkap oleh godaan setan.

    sebab terperangkaplah ko dah menganiaya diri ko sendiri. bukannya org lain.

    so blame yourself. not others!

    0

    0
  20. halimah says:

    saya diperangkappp (dengan besar harapan otak pembace BN ni stahap otak lembu nak pecaye kan ckp dia)

    0

    0
  21. Air Yang Tenang says:

    Tengokla macam mana nanti…jangan susah2 nak komen…Tenang peminat2 S.J sekalian…lalalallalala

    0

    0
  22. Pemerhati says:

    yolah 2…… ;p

    0

    0
  23. BUNKFACE NO.1 says:

    perempuan tu bodoh, dah sah2 kau kena kencing hidup2 ngan shah jaszle tu, student medic tapi tak boleh pikir tunang duk berdua-duaan dgn betina lain kul 3 pagi, buat apa?? setakat CINTA ko boleh campak jauh2 lah, bengap betul tunang dia ni

    0

    0
  24. Miss A says:

    kikiki kalau sekali dah kena tangkap konpem berkali-kali lps ni jadi. same je macam kes dadah artis2. hihi

    perempuan tu la bingai~

    0

    0
  25. modjo says:

    Orang melayu time bagi komen………memang betul bangsa lain kata bangsa kita ni banyak masalah mental….dan mundur. Tengok kat atas tu sampai ada yg beriya-iya harap org tu buat salah…..ada yg dah tuduh pun org tu betul berzina……astagha…….apekena laaaa korang…….tunggu je la perbicaraan. Yang salah itu berdua-duaan didalam satu rumah….tapi belum tentu lagi dia berzina. Cukup sampai situ…mudah-mudahan jadi pengajaran. Jangan kita memfitnah woi.

    melayu…melayu….selalu bikin malu agama.

    0

    0
  26. mama mia says:

    abg nara oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,
    siarla full statement. dlm full statement dia, dia ckp dlm rumah tu ada 5 orang, bkn berdua. tp dlm bilik dia tak pasti pulak dia berseorangan or berdua. so org dah salah faham la abg nara oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (baca nada mek siti)

    0

    0
  27. nikko says:

    shah jazle tu lelaki. perempuan tu tetap perempuan. fizikal nye lebih lemah berbanding shah jazle. bile perempuan tu ajak berdua2an dalam 1 bilik yang die ikut tu pehal,dahla pukul 3 pagi, kalau betul2 rasa terperangkap boleh je die tumbuk perempuan tu dan kuar dr bilik tu. apela yang mamat tu fikir sebenarnye. mungkin “ngappp ajalah dongg”

    0

    0
  28. gula kapas biru says:

    laaaaaaa…..perangkap ape nye klu da berdua2an dlm bilik..kol 3 pg plak tu…lain la time kne tangkp tu…ko kne ikat ke..kne tale pistol kt kepale ke….huhuhuhuh…alasan je r ko nih…islam hanye pde nme je…wt malu ngn org bukn islam…

    0

    0
  29. bbb says:

    owhh..itu macam kaa…senang laa yek..pas neh hang berkhalwat…kene tangkap…hang nanti jawab…aku diperangkap…asyik diperangkap je lah…tapi kalau tgk muka hang pun memang muka minta diperangkap punnn…

    0

    0
  30. lola says:

    dah la kau shah jaszle oiii. Bukan org tak tau perangai kau tu camne. Nasib baik la tunang kau tu baik percaya lagi kat kau. Kalau perempuan lain aku rasa dh lama putus kut! xke kurang pandai namanya nk tumpang tidur org perempuan punya bilik. Xbelajar ke abg oii berdua-duaan dgn bukan muhrim tu dosa. Ni bukan soal kena perangkap ke tidak tapi kau tu yg terlalu bijak sgt smpai nk menumpang pun dengan org perempuan. Sah2 la mencurigakan mangkuk!

    0

    0
  31. maya meira leyana says:

    dgr citer mlalui kwn c putri ni mmg dr dlu sgt obses gn shah jazel ni xp xpnh dpt..yela shah ni dok kapel gn pmpn hot2 je kn smp sgup c putri ni g kt gym tmpt c shah ni salu lpk n tye staf2 ctu num hp c shah ni weh dlu sblm dowg kapel n tunang..c putri ni sgup cll n twit adik badik shah jgk smata2 nkkn prgtian shah..mmg c putri c sgt2 obses lah…sbb tu once dy da dpt shah ni dy xnk lpskn wlpon shah ni trg2 playboye…sgup brtahan jnji shah milikye slps brhempas pulas nk tekel shah ni..

    0

    0
  32. layan jela says:

    ade org heret ko masuk bilik tu pastu kunci dari luar ke shah jaszle oiiiiiii

    0

    0
  33. takdenama says:

    hahahha..scene2 kena perangkap ni biasanya aku jumpa dalam novel je..xsgka realiti pun ada..ni adaptasi novel ke?

    0

    0
  34. Anonymous says:

    takpo SJ..kita tunggu dan lihat sapo kah orang yang tak bertanggungjawab memerangkap ekau…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    diperangkap mcm watak dia yg perangkap fahrin ngan tasya shila tu ker? yg dlm rindu bertamu di abu dhabi tuu…

    0

    0
  36. Dee. says:

    Kita yang tak tahu jangan bercakap kita ni tahu sangat. Elok-elok takde pape.. terus dapat dosa. Benda kalau kita sendiri tak tau hitam putih.. kita sebar-sebarkan.. tokok tambah lagi cerita.. dikira fitnah. Ingat..dosa memfitnah lebih besar dari membunuh. Yang mengutuk menghina tak tahu hujung pangkal..Muhasabahlah diri tu sikit. Jangan pong pang pong pang mengata orang. Esok lusa berbalik pada diri sendiri. Sesungguhnya..Diam itu lebih baik dari berkata-kata kalau kita tak tahu apa-apa.

    0

    0
  37. Dee says:

    Kita yang tak tahu jangan bercakap kita ni tahu sangat. Elok-elok takde pape.. terus dapat dosa. Benda kalau kita sendiri tak tau hitam putih.. kita sebar-sebarkan.. tokok tambah lagi cerita.. dikira fitnah. Ingat..dosa memfitnah lebih besar dari membunuh. Yang mengutuk menghina tak tahu hujung pangkal..Muhasabahlah diri tu sikit. Jangan pong pang pong pang mengata orang. Esok lusa berbalik pada diri sendiri. Sesungguhnya..Diam itu lebih baik dari berkata-kata kalau kita tak tahu apa-apa.

    0

    0
  38. akustika says:

    artis kan mane nk ngaku bile dh salah! nnti peminat lari plak!.. bg la alasan tipikal mcm 2 senang nk cr point jawab bile kes dibukak upah plak loya buruk.. silap2 lepass.. walau ape pun alsan x sebilik pon. tetap haram bkn muhrim sewa rumah berjantina lain.. x kan x tau kan

    0

    0
  39. Semih Senturk says:

    Ni kira macam kes Mat Sabu lah?

    0

    0
  40. biol says:

    Penipu !! mmg shah ne ada skandal dengan perempuan lain. Dah kerap bersekedudukan. sbb kwn aku knl perempuan yg kne tgkap dgn si shah ne. pelakon jgk tp sendu takat watak minah pacak. si shah sndri ckp xde nafsu dgn tunang dia.

    0

    0
  41. lina says:

    errrrr……………kena tangkap jam 3.30 pagi………cik abang buat apa jam 3.30 a.m tu???discus pasal projek ker???

    0

    0
  42. triple j says:

    “Saya tak boleh komen panjang tentang isu ini kerana ia sudah pun menjadi kes mahkamah. Cuma apa yang ingin dikatakan, saya diperangkap oleh seseorang yang tidak bertanggungjawab. Saya yakin, saya tidak bersalah terhadap kejadian itu. Kita lihat sahaja kes mahkamah pada November depan nanti.”

    apa maksudnya “saya yakin saya tidak bersalah?” samaada u bersalah atau tidak bersalah, manada yakin2 ni. kalau melibatkan org lain yg dituduh faham la kalau kita yakin org tu bersalah ke tak. diri sendiri pun nak kena yakin jugak ke?

    0

    0
  43. Kati Pari says:

    Haha…duk discuss pasal si Jazle yg suka bertukar2 pasangan ni kene tangkap basah, gih discuss psl doktor pulak. Bagi aku org yg nak jadi doktor ni tak perlu pandai, dia org kene rajin je. Banyak bende yg nak kene hafal. Mmg betol nak jadi doktor tak perlu result cemerlang pun kalau ade duit, blh je wat kat lndon or lndia, even dekat Malaysia pun boleh, mcm anak sedara aku sorang tu, dpt 5A je SPM, amik medic kat Cyberjaya…Yg jadi engineer lagi pandai sb banyak guna otak, sape2 yg lemah matematik, esp add maths, tak blh jadi engineer. Sb engineer ni banyak guna pure maths, calculus. Aku tak look down on doctors sb aku ada dua adek, sorang tengah wat medic and sorang lagi engineer kat petronas. So aku blh compare lah.

    0

    0
  44. Anonymous says:

    ishh….tunang dia bakal doktor…kalau nak sgt ajar shaz jazle nie, pegi inject bontot dia guna picagari yang paling besar sekali….biar dia rasa sakitnyer hati

    0

    0
  45. haiyaa says:

    klo la btl bdk ni x salah..
    semua dok kutuk dia ni berani nk minta maaf ke??
    x baik tambah dosa….

    0

    0
    • lala says:

      aku berani nak mintak maaf kat dia kalau betul dia tak bersalah, tapi bukan atas dasar mahkamah pasal dia pun artis, belum tentu mahkamah akan adil (hakikat Malaysia).
      Pikir lah, mana orang tak marah kalau buat bnde macam ni. Kalau tak kena tangkap, mana tau dia buat bnde x senonoh ke? Zaman sekarang ni budak2 mmg dah liar, so bagus bila JAIS buat tangkap macam ni, sedarkan segelintir masyarakat yang dah liar sangat tu.

      0

      0
  46. gugu gaga... says:

    agak da itu alasannya…:) sama cam apa yg ex awek dia ckap…ape nama ex awek die tu???lupa da

    0

    0
  47. maRnia says:

    Kita diberi akal fikiran untuk berfikir. Kenapa tak gunakan. Kalau status dah bertunang sepatutnya jagalah batas pergaulan tu. Jika dah tau ada perempuan bukan muhrim di situ, kan boleh minta diri balik awal . Tak perlu tunggu sehingga pukul 3 pagi. Kalau JAIS tak serbu, entah apa yang akan berlaku sehingga pagi , hanya yang empunya diri yang saja yang tau. Sudah tentu Shah akan buat diam je kan.Tunang pun tak kan tau. Kalau Shah tau jaga batas pergaulan, awal-awal lagi Shah dah boleh rasa ada orang nak perangkap. Cepat-cepat balik….ingat tunang , ingat keluarga. Rasanya alasan kena perangkap tak sesuai la. Alasan dah kantoi ok kot.

    0

    0
    • lolipop says:

      opps, nak mencelah sikit..jaga batasan pergaulan mestilah PADA SETIAP MASA ANTARA LELAKI WANITA YG BUKAN MUHRIM..bukan hanya setelah bertunang..bertunang lagilah nak jaga..sbb ramai yg guna alasan bertunang sebagai lesen untuk membuat zina..alasan: akan berkahwin juga nanti..nak test drive dulu..hampeh tahap penampau jepun!

      0

      0
  48. Anonymous says:

    miera liyana

    0

    0
  49. Anonymous says:

    sorang tu putus tunang alasan kena buatan org… yg ni pulak kena perangkap… jwb la kat akhirat nnti…

    0

    0
  50. Ayu says:

    Sekarang ni kalau you all perasan memang ramai budak2 kita yang buat medic kat private uni yang tumbuh bagaikan cendawan. Aku pernah terdengar dalam radio tempoh hari seorang bapa yang begitu berbangga sebab anak dia sedang buat medic walaupun SPM hazzab. Masuk private uni uols. Tak tau laa apa akan jadi dengan kita nanti apabila dirawat oleh doktor2 dari private uni..bayangkan kebanyakan diaorang ni kantoi masa SPM yer.

    0

    0
    • saya-nobody says:

      exactly!! family saya ada 6 doctors semuanya, 5 UM grad, dan seorang anak sedara grad dari India. 5 org ni pakar dalam bidang masing2 (3 dari mereka ketua jabatan) dan anak sedara tu masih lagi MO (baru kerja 2 tahun je)..seorang lagi anak sedara kerja nurse. Disebabkan diorang ni kerja dalam bidang sama, diorang selalu berborak sesama diorang bila berkumpul sekeluarga..dan antara topic adalah docs grad dari private college yg tah apa2, yg grad dari indon la, rusia la, etc..most of these doctors done badly in their SPM, but the parent still want their kids to be called ‘doctors’ even mereka ni tak layak lgsg ambik medic dan sanggup anak mereka belajar di tempat yg haprak dan tak diiktiraf. kerjaan Msia terpaksa serap mereka sbb desakan org atasan juga kerana private college di Msia ni kepunyaan org2 ini juga..tgk aje kes Fazley Yaakub tu, mmg sah2 menipu Masters and Doctoratenya, bapak dia pun tipu juga..eh, belambak org buat Masters termasuk saya..kami tahu berapa masa minimum untuk Masters..dan ramai juga yg buat Doctorate, termasuk saya (sedang)..kami pun tahu dan faham masa diperlukan, etc..tapi fazley yaakub boleh buat semua dalam tempoh dlm kurang 2 tahun..wow! siapa yg cuba ditipu ni? adik2 sekolah boleh laa..sbb diorang tak faham apa lagi..kami yg bekerja, yg belajar ni takkan nak ditipu jugak? please la! and dia masih tak tahu malu guna gelaran Dr. Fazley..muntah hijau la!!

      0

      0
      • lola says:

        ko citer apa ni senah? ko apo? lari tajuk….

        0

        0
        • pjbonbon says:

          lola, ko tak baca ke apa si Ayu tu cakap? aku baca dan aku baca sekali si saya-nobody ni cakap apa..kan berkait tu..ko lalok ke? mentang2 nama lola..haha

          0

          0
  51. Sekilo says:

    Bkn memandang rendah yg educated dalam pelajaran tapi tu ler selalunyer yg skolah tinggi ni bab2 sosial dia ada low sikit. Byk betul tengok org jenis mcm ni. Sekolah2 tinggi2 tapi dpt laki perangai tak betul.

    0

    0
  52. Anonymous says:

    puteri…jgnlah obses nk kawin dgn artis sampai mengorbankan masa depan kamu…kamu masih ada beberapa sem lg…fokus pd study…

    0

    0
  53. Anonymous says:

    lelaki yang perasan player macam ni la selalu..sembang nak kemaih..pastu buat gimik gimik nak menarik simpati awek awek yang tak bernasib baik..
    kena pelepap jatuh ke muka tu baru kau tau erti penyesalan..
    player konon..haktuih..

    0

    0
  54. abby adabi kari says:

    ermmmm.. c norman hakim yg kna tangkap basah pon blh x bersalah pulakkkk sekarang ni hukum Allah dah jadi bahan mainan jer oleh segelintir manusia… so klo bab2 kalwat ni…nak2 retiss .. yang salah pon blh jd x sedangkan berdua duaan.. blh pusing cite d dunia tp bukan d akhirat nantii

    0

    0
  55. what's Up! says:

    Shah jazle memang kaki pompuan..bawak kondom dalam beg selalu,,kesian doktor Putri! tinggalkan je lah..,

    0

    0
  56. damai says:

    Apa aja penggoment2 nie. Mungkin terlepas baca kot, wen kena tangkap JAIS ada terangkan dia ditangkap bersama pasangan suami isteri sdg tonton tv manakala Shah jazle berada dibilik and wanita itu dibilik sebelah with fully dressed. So JAIS just jlnkan tanggungjwawap kerana ada panggilan. Kalau ckp mrk ber2an dgn keadaan mencurigakan blh lah penggoment2 mengandaika nya. Dgn kata2 nista yg dilimpahkan, nanti tak pasal2 penggoment2 yg dapat dosa kering. And this morning Metro stating mrk semua ber5.

    0

    0
  57. nyampah I says:

    apa ko ingat ni ala2 novel adam dan hawa ke? sapa lah yg nk perangkap ko sgt.. dahlah artis sendu

    0

    0
  58. oppanenekkau says:

    mcm dah plan aje ni..mula2 minah sapa tah tu hari kata berkemungkinan kau kena perangkap..now u came up with the exact same statement aka confirming her statement laa..kalau kau berfikiran waras sebagai lelaki Islam, takkan la kau nak dtg bilik/rumah seorang perempuan bukan muhrim pada awal pagi camtu..toksah kata awal pagi, waktu siang pun kau tak patut datang! kena faham agama sebelum beri kenyataan..

    0

    0
  59. Daun Pudina says:

    Tak mustahil pun kalau betol dia kena perangkap..korang pun mesti tgk citer melayu, hero dia kena naya, kena perangkap, contohnye citerr abu dhabi kat tv3 tu, kan watak fahrin n wtak tasha shilla tu kena naya

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau perempuan tu yg menyusup masuk ke rumah mamat ni dan diberitakan kena tangkap khalwat, mgkin boleh dikatakan perangkap..tapi mamat ni berada di bilik budak perempuan tu di rumah budak perempuan tu (dalam bilik sebelah turut ada pasangan lain)..bab mana yg boleh dikatakan perangkap? kenapa mamat ni datang rumah perempuan yg bukan muhrim? sampai masuk ke bilik? awal pagi? wow! nak buat sembahyang tahajud ke kat bilik budak perempuan tu?

      0

      0
    • Anonymous says:

      drama sgt la kau ni..tu laa, tgk drama byk sgt, fakta dengan drama pun kau tak boleh nak beza..pi ngaji sikit apa2 yg patut sebelum kau petik apa2 drama..nama pun drama! tah hapa2..

      0

      0
  60. foolishground says:

    kena perangkap la sangatttt..haha..sila lihat fakta waktu kejadian ye..manusia normal mana pun akan cakap ini bukan perangkap la..ini namanya mencari bala, dan terkantoi penyudahnya..kesimpulan: jgn cari bala..guna iman dan akal..jgn guna kepala lutut sebelum dan selepas kantoi. sekian terima kasih.

    0

    0
  61. Hakak Anon says:

    Dalam rumah tu memang ada 5 orang. Tapi si Shahz ni ditangkap ketika di dalam bilik tengah tido hanya ber’boxer’. Korg oikir dia buat apa sebelum tu? Main congkak kot.

    0

    0
  62. melora says:

    aku dah agak dah mesti keluar statement macam ni punya.. boring.. next!!

    0

    0
  63. calantha says:

    Memanglah dlm rumah tu kamu berlima, tapi kamu berdua2an dlm bilek dgn perempuan. Pulak tu pagi2 buta….. Kena perangkap ke kalau mcm tu??? Dasar playboy….ee…nak wat laki ke org mcm ni.

    0

    0
  64. pok teh says:

    takde ke alasan yg bijak sikit dik? perangkap? haha

    0

    0
  65. […] Saya Diperangkap Oleh Seseorang Yang Tidak Bertanggungjawab – Shah Jaszle (120) […]

    0

    0