Written by Bella | August 11th, 2015

Pagi tadi kami ada menyiarkan satu artikel mengenai seorang pelakon lelaki yang sudah berkahwin dan baru sahaja dikurniakan seorang cahaya mata bermain cinta bersama seorang lagi pelakon wanita di aplikasi WeChat.

Walaupun kami tidak menyebut siapakah gerangan artis tersebut, ramai pembaca boleh meneka  pelakon itu ialah Fizz Fairuz. Bermacam-macam komen daripada orang ramai yang mengutuk perbuataan curang Fizz bersama aktres baharu yang bernama Fara Mendoza.


 photo pisfara.jpg
Setelah kes mereka menjadi viral di Internet, Fara akhirnya telah tampil memberi kenyataan kepada media bahawa tujuan sebenar beliau mendedahkan perkara tersebut kerana tidak tahan lagi dengan sikap Fizz dan berharap agar aktor itu berhenti mengganggu beliau serta mengumpannya dengan wang ringgit.

Saya berkongsi perbualan itu di WeChat dengan tujuan supaya dia berhenti menganggu saya lagi. Saya tidak mahu dia terus mengumpan saya dengan tujuan untuk mengajak saya keluar. Dia juga ada mengambil gambar akaun bank peribadinya yang memaparkan sejumlah wang semata-mata ingin meyakinkan saya yang dia benar-benar mahu membelikan beg berjenama untuk saya dengan tujuan memikat hati saya.

Namun, Fara sedar bahawa tindakan beliau itu adalah satu langkah yang kurang bijak  selepas diberitahu oleh rakannya Emma Maembong bahawa perkara sebegitu boleh mengundang kontroversi seperti sekarang.

Bercerita mengenai perkenalan mereka, Fara dan Fizz mula mengenali antara satu sama lain ketika wanita berkenaan menemani Emma di lokasi penggambaran drama Hantu Rumah Sakit Jiwa. Dari situ Fizz mula mengatur langkah untuk mengorat Fara.

Saya muat naik sekejap sahaja di WeChat dan selepas itu kawan saya Emma Maembong hubungi saya suruh buang kerana akan menimbulkan kontroversi. Selepas itu saya padam gambar dan status tersebut dan saya tidak ada muat naik di mana-mana Instagram seperti yang dikatakan di dalam gosip itu.

Saya kenal dia ketika menemani Emma Maembong di set penggambaran Hantu Rumah Sakit Jiwa arahan Micheal Ang. Fizz Fairuz juga berlakon dalam drama tersebut.

Selepas pulang itu, dia tiba-tiba add saya di WeChat dan cuba menghantar pelbagai mesej. Tetapi selepas saya muat naik gambar perbualan itu, dia ada hubungi saya dan minta saya buang segera status itu dan selepas itu tiada hubungi saya lagi.

Pada kami, kalau dari awal Fara tidak mahu ada kena mengena dengan Fizz pasti beliau dah menepis perkara tersebut daripada berlaku. Kalau sudah mula langkah sama-sama melayan tu memang payah la, ibarat anda sudah bagi greenlight untuk beliau goda anda. Sekarang nak menyesal buat apa?

Sumber Berita: mStar Online

116 responses to Saya Dedah Sikap Fizz Fairuz Kerana Tidak Tahan Lagi Diganggu – Fara Mendoza

  1. aku says:

    jeng…jengg…jenggggggg

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bkn farah mendoza ni penah femes skejap kat twitter dulu sbb jd macai bn???

      0

      0
      • Anonymous says:

        KENAPA tak tunjukkan no akaun fizz fairuz..
        itu lagi membuktikan jika betul itu FIZZ fairuz..sape2 pon boleh nyamar jadi die..no wonder

        1

        0
        • apadaaaa says:

          buat apa nak menyamar sgt jadi fizz fairuz…alang2 nak menyamar baik jadi tom cruise terus…lagi hensem

          0

          1
        • Alasan tak padan dengan gaya says:

          Kerana tak tahan diganggu??????????????????????????????LOL..
          Dah mereply macam perempuan sundal merenyam…wht do u expect bett oiiii? Kalau tak suka diganggu biasanya orang cakap terus terang atau larang bukan macam kau bett sebaliknya kau lagi naik..Hengat orang lain bodoh macam kau, nampak sangat kau tu bukan tak tahan sebenarnya tapi ada sebab lain…

          2

          0
      • eni says:

        fizz ni..nk puji pmpn tu sbb bdn pmpn tu cantik..ko dh kenape.. hello.. sah2 la pmpn xkawin + beranak lg, mmg la alignment sume xlari lg.. dh bini awak tu dh beranak, mmg la akan kembang skt dr asal.. xyah nk puji org pmpn lain melambung2..

        1

        0
      • macaifrommacau says:

        itulah..mcm familiar la nama fara mendoza ni..tp taktau kes apa

        0

        0
  2. peeeiiiii says:

    fizz dengar petua aku ni..kalu almy @ wartawan tanya pasal isu ni…ko buat2 pandang siling, pastu terkebil2 pastu jawab “saya terkena buatan org”….ok bro good luck

    1

    0
  3. aku says:

    ngko tak tahan…tp ngko tulis ko x sabar naw naw..dasar perempuan @#$%… kau dh tau tu laki org..tak payah nak berbalas2 wechat la..vudusssss

    1

    0
  4. betty says:

    kalu dari awal x suka diganggu…kenapa dr msj tu nampak sgt pompuan ni melayan…aduyai…kalu x suka wat bodo lah….hbs cite..saje je nak buat isu bombastik lah..poyo

    1

    0
  5. qila says:

    Saya xmau komen banyak.. saya cuma kesian dngn Almy Nadia.. haihhh

    1

    0
  6. cik sum says:

    perempuan akhir zaman…apa nak di kata.

    0

    0
  7. mimi says:

    Ten…ten…ten…
    Dah tau dia tu dah kahwin, baru dapat anak, bini dia tengah menyusu badan lagi, yg engkau tergedik pergi layan siapa suruh. Ini mesti terbocor rahsia atau almy dapat tahu yg diputar belitkan cerita. Atau nak publisiti murahan…muka bertepek ngan foundation 10 kaki…ada bakatlah…jadi retis suam-suam kuku.

    1

    0
    • batgirl says:

      Aku dapat bayangkan stressnya nak menyusukan anak dalam keadaan laki buat hal… Kesian sangatt..

      1

      0
  8. MissLenses says:

    Ni sapa yang gedik sebenarnya… kalau tak nak layan..apasal GEDIK TAK SABAR NAK PI SHOPPING… hrmmmm geng dengan makembong ker… ? dah tak sabar nak popular la tu… saja nak cari KONTRO-BASI la tu…
    Kalau dah tak nak layan.. sila reject weechat id dia… tak yah nak berlagak so-suci sangat dik non oi…!

    1

    0
  9. nyonya says:

    Sekejap lg ad yg meroyan. Dhlah si dia kuat meroyan.

    Lenkali tak payah gunakan anak sebagai lampu hijau utk gemuk atau tak jaga badan. Or mmg dah malas dh nk jaga? habes tuh hati si suami siapa nk jaga pulak? di mulut iyerlah ckp “tak aper”, tp tindakan dan hati dier laen beb. “rela gemuk kerana anak”??? pleaselah. Kan skg lelaki dh mula langkah memburu kt luar tuh.

    1

    0
    • betul jugak says:

      walaupun apa yang ko cakap ni agak kasar utk almy.. tapi ada betulnya jugak.. haih la laki, lain mulut lain di hati.. kalau nak perempuan slim, berterus terang lah dengan si almy.. kalau almy dah tunggu ko 10 tahun, mesti dia slim kan body utk ko.. sebab ko cakap tak kisah, almy pun percaya.. nampak sangat lah fizz ni memang suka perempuan putih, cun body solid. so almy, u pun dulu cantik dan solid.. kena lah get back into shape ok.. muka dah cun :)

      1

      0
    • Lara says:

      Tapi si laiinya tu bukan ker dari dulu dah macam2 peel, even masa Almy tip top cantik lagi. Almy ni baik sangat. Badan berisi sakit takper, jangan gemok sampai sakit2, yang penting kena tegas, jangan bagi muka sangat especially laki macam tu.

      0

      0
    • zzzz says:

      eh helo…aku dh agak ad yang komen psl tubuh almy…ape ko ingt pompuan nak k bdn macam tu…lepas beranak mmg la ramai naik mendadak..yg laki tu pikir la sikit..yang beranak tu bini ko,yg kuar dr bini tu anak ko…aper ko ingt senang ker nk kurus lepas bersalin..tengok jugak jenis badan tau…jangan nak reti sembur jer,pompuan xpandai jaga badan lepas beranak…mak ngan anak sihat selamat pun dh syukur..cakap pakai lutut tul ko ni..

      1

      0
      • nyonya says:

        Che ta beranak tak der kembung mcm si almy tuh. Kak ziana ok je. Memey lg cun maser pregnant. Ak pon x der kembang mcm tuh anak pertama, malah ms bf turun kot. Nk bf bkn nk kene makan banyak, tp makan yg khasiat. Berpantang pon ikutlah diet yg betul. Dh klu hati laki tak jaga, lebih baek x payah bersuami. Ini sumer sbb makan ikot nafsu je tu yg jd kembung, laki maner sudi nk tengok. Stakat kesian jelah. Lpas tuh jadikan anak sbg kambing hitam supaya boleh gemok. Pleaselah… Almy tuh mmg cun ms kawen dlu tp berjagalah bile bf. Byk kot petua2x nk elakkan kembang ms bf.

        1

        0
        • AKU says:

          Ya Allah ya tuhanku …kau gemokkanlah badan si nyonya ni yang angkuh dan takbur..biar jadi sebesar lori sampah..ameen

          1

          1
        • Marie says:

          Kelakar manusia2 ni..
          Nyata & jelas krg memahami intipati perkahwinan tu sndri..phewww kawen sbb bdn cntik je.What a poor understanding between spouse..Lulz sgt..Smga Allah merahmati anda kerana fikir pasti bahagia dgn kurus bdan cantik aje.Choiiii.Good luck in next few years or perhaps your daughter coming soon..

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko ingat semua org badan sama ke? manusia ni Allah jadikan berbeza2.. kalu semua pompuan boleh kurus mcm ziana zain.. macam che ta mcm memey or even mcm ko.. mmg xde la pompuan gemok kt dunia nih..

          1

          0
        • Ann says:

          Ikut bdn la nyonya. Ada y senang naik. Tgk dlu juma pas bsalin mmg naik bdn, hilang hbis rupe sebenar. Amik masa die nk kurus & cantik. Jgn semua nk disamakan dgn dr sndr. ZZ kembg pas bsalin, amik masa nk get into shape. Sush org prasan bagus ni. Tgu almy kurus balik, muka keanak2an die tu lagi awet muda dr nyonya kot heehee

          1

          0
        • nana says:

          emm ‘Ak pn x der kembang mcm tu anak pertama”. anak kedua, ketiga kembang ke cik kak??lain org lain badannya..sbb tu ada ubat kurus elok utk org ni tp x sesuai utk org tu.. mcm sy nie dh sedia besar bila beranak turun berat badan..mmg kurus.. tu nak kira apa??saya terlibih pndai jaga badan sbb lpas bersalin kurus..haihhh almy tu artis tau la dia bila nak kurus semula..aku rasa almy tu tntu byak offer ubat kurus or slimming tratment org nak sponsor tp sbb menyusukan ank dia,dia sabar dlu..jgn la jd kan body dia tu satu alasan suami dia puji pomp lain..aku rasa fiz tu saja je ckp cmtu lgpn takat puji cmtu apa yg nk di heboh sgt??

          1

          0
        • bkn nyonya says:

          cik nyonya. rasenye rata2 yg tahu c fizz ni mang x guna. dr sblm almy kawen dgn dia lg dia dh bt perangai. so xda kaitan dgn body almy tu yer. berangam je cil nyonya ni.. tah2 awk tu bdn kembang menggelebeh.. lepas tu prasan shape. geli~ duk banding2 kan badam org tu nape? bole bwk ke syurga ke cik nyonya? bwk dosa ada la.. sbb riak takbur sinis sarcastic perasan diri bgus.. tempat tiket dosa ada lah..

          0

          0
        • nyonya punya nenek says:

          hello nyonya, badan kurus xkurus belakang kira..yg pntg pandai jaga mkn, minum, pakai laki maa..kalau sebab badan mau cari lain, itu bkn laki sejati brooo..itu namany pondan jadian…GET IT????

          0

          0
        • mak c kina says:

          hello adik…nk kurus bkn sehari dua ek..hr ni ko gemok..esk bgn pagi dah kurus!!!makan tahun tau!!! bkn semua org jenis yg cepat turun berat badan..tambahan dia susu badan..kne cukup mkn utk kongsi dgn baby…xleh mkn sembanrangan sbb akan jd susu utk baby..

          0

          0
        • Anonymous says:

          jaga2 sikit mulut bila bercakap klu takat ko kurus tp bila usia meningkat tak pandai jaga muka cantik cam che ta,kot2 kn tggl juga dgn laki…bila dah tua bdn je kurus muka x cantik ada gak risiko kn tggl so x pyh la nak bangga2 kan dr sendiri ye…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Wei nyonya mulut jahat takat badan slin tapi klu ko dah tua nnt muka ko x secantik n semuda che ta pastu laki ko main pompuan lg hot pd ko padan muka!!!xyah nak mengata org x pandai jg sgt,takat ckp dlm ni pompuan gemuk pun blh ngaku dia dah ada ank masih slim lg,selalunya org fakburcm ko ni realitinya x cantik pun…

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku rasa yg komen ni ialah farra mendosa sendiri…ada tokoh..mulut macm mak jujat

          0

          0
        • Anonymous says:

          Mak aih…sombongnya pompuan ni….nanti si nyonya beranak lg,pastu badan tak boleh kurus,laki pun buat hal…baru padan muka sombong sgt…jgn ckp besar la…

          0

          0
    • ika says:

      amboiiii… bercakap selepas berfikir dengan kaki ke ?

      Kau ingat senang nak kurus lepas beranak? rata2 perempuan kurus pun lepas setahun beranak. aku x penah kesah pun pasal almy nadia tu, tp aku phm betapa payahnya nak kurus especially kalau menyusu badan. hanya kerana gemuk nak cari perempuan lain? lenkali xyah nak guna alasan bini gemuk utk green light cari perempuan lain.

      Klau awak ni lelaki, kesiannya kat bini/bakal bini awk. nmpk sgt kawen tu sbb nafsu. kalau awk ni perempuan, mungkin belom pernah beranak atau xnak beranak sbb nak maintain body.

      0

      0
      • Anonymous says:

        yg korang nak gaduh2 pasal kurus gemok tu apahal? pompuan gemok kalau laki sayang sayang jugak..yg kurus kalau laki nak menggatal gatal jugak.pompan gila yg complain ni pun perasan jambu..kan dia ada kata fizz fairuz dah henti kacau dia..so dia nk apa lagi..biasalah lelaki nk test market..kalau betina muran mcm dia memang senang dapat..pas tu hebohkan crita cari jln mudah nak popular..pompuan ni ada muslihat..jaga2 amly..setan betina dah dtg nak porak perandakan rmhtagg kau.

        0

        0
      • nyonya says:

        Korg x baca ke statement dier “tak kesah gemok demi anak”.. itu pon dh tunjuk dier mmg x peduli nk kurus pon. Priority anak saje ker biler ko dh kawen nh??? hati suami pon ad haklah.. So x payahlah korg nk backup2x sgt dier nh. Hidup berumah tangga nih sumer kene jaga. Kahwin kerana cinta, so badan x payah jaga biar debablah? kampung betullah…org tnjuk jalan, korg yg komen ajet2x suci tuh harap dptlah sedarkn si almy nh sblum terlambat tak boleh gear reverse.

        0

        0
        • Emak says:

          Laki dia ckp ok la tu,laki kan selalu bujet suci..ok kat mulut je.kalau ko penah jadi mak ko tahu la perasaan jadi mak camna kan..anak yang utama..

          0

          0
        • mak tiri nyonya says:

          aah bca komen dia…tp msti ko x bca abis kn…dia kta x kisah gemuk demi anak sbb di tgh mnyusu skrg…ps abis mnyusu br dia pk dri dia plk….tu mknanya dia syg anak dia lbh pd dri dia…nk jga bodyshape msa mnyusu mna bleh sbb itu smula jadi….skrg ni dia brsbr ngn gemuk tu sbb menyusu anak dia…sma mcm pas branak kna pntang la teori dia….

          0

          0
        • Body still solid .. susu pon bnyk says:

          Adoi aunty2 kat sini bergaduh plak. Utk ibu2 yg sdg menyusukn ank2 sbnrnya boleh jaga body. Tak semestinya menyusukan ank2 , badan dah lari alaimen mcm kete rosak. Body naik sikit ok tp klu dah lari benar cube la pergi berguru cari ilmu kat doc2 atau bidan2 malah ramai herbalis blh membantu. Kite tngk akk2 yg menyusukn baby, badan dorang naik sikit jer. Ada tu akk menyusukn baby bdn mmg kturunan bdn besar2 so dia pegi cari nutritionist utk dpt nasihat … bdn dia terjaga, susu pon bnyk. To akk almy pegila dptkn nasihat kat pakar utk krgkn berat badan skit.

          0

          0
  10. pomss says:

    Fara Mendosa?????? It takes two to tango,girl. Nampak macam kau yg melayan sama pastu tetiba nak up-kan story ni. Nak cepat famous letteww

    0

    0
  11. Matahari says:

    Serius aku cakap Wechat ni tempat berlaku nya kecurangan..

    Pendapat aku je ok…

    0

    0
  12. mondozo says:

    aku xknai pn sapa mendoza ni.nk cr publisiti murahan le tuhhh

    0

    0
  13. DIKNONTAKDAPATHANDBAG says:

    NIH MESTI KES DAH PERASAN..PASTU SYOK SENDRI DAH… PASTU TUNGGU HANDBAG TAK DAPAT…!!! PASTU ORG TU DAH TAK LAYAN… MULA LA NAK WAT KONTROVERSI !!

    0

    0
  14. hmy says:

    Alasan untuk dari suam ke howttttt…nape x jmpa almynadia dulu infom hal ni..tup2 bgtau satu dunia…ermmm

    0

    0
  15. Anonymous says:

    ko pn melayan.. tgk muka lawa lg almy.. jntan klu x layan x jd la.. tu fizz sedor2 la diri.. dh ada ank bini.. muka pun klu sebaris ady putra ke aaron aziz ke ok la jgk.. ni yg hado je.. kesian sgt kt almy. mesti mnyesal gile la ko klu almy tgglkn ko.. dh byk kali dia sabar… bg can.. dasar buaya.. bole geng dgn fauzi nawawi.. jntan miang..

    0

    0
  16. bimbi says:

    Klau xnak lyn block je lh dr awl..xssh pn ?

    0

    0
  17. aku says:

    saya kena godam ni

    0

    0
  18. saya zahra says:

    ni mesti kes nak glamor cara murahan..

    0

    0
  19. kita ler says:

    pompuan ni pun melayan..fizz tu lelaki normal la kot…yang kau tulis x sabar naw naw tu apa kejadah…?

    0

    0
  20. FRUST says:

    INI LA LELAKI SEKARANGGG..N INI LA PEREMPUAN SEKARANG……
    MMMMMMMMM..SEDIH LA…..

    0

    0
  21. Entah le... says:

    Almy … sila jaga badan..memg fizz ckp x kesah sb dia leh curang blkng awk ngan cari pompuan y bdn solid molid..
    fiz..pas ni bila wrtwn tnye mesti ko ckp ko kena buatan org..
    fara mendoza… la ingt cantik mane..mantop ke badan dia…klau mcm jue aziz tu baru le d kata mantop..

    0

    0
    • Aminah says:

      Ko ingat senang ke nk kurus kan badan?
      Da puas aku cuba kuruskan badan.
      Habis aku lantak bawang putih, da bepuluh limau aku telan .
      Senaman depan laman pun tak mujarab.
      Akhirnya abg Man tinggalkan aku jgk.
      Dasar Jantan.. Nk yg sexy aje .
      KePARAT!!! Buah PELIR MELENDUT.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Nama Aminah, tapi komen tak sesopan nama. Memang bukan sebab badan buntal kau punca laki kau blah tu. Pasal tak tahan mulut dan bahasa yang setengek bawang putih bertan kau kekah tu.

        0

        0
  22. Mummy77 says:

    Assalammualaikum,

    Kesian Almy, bersabarlah dengan dugaan ini… setiap yg berlaku ada hikmahnya. Jaga anak elok2 itu harta yang tak boleh ditukar ganti. Selagi ia tidak mengganggu kehidupan dan emosimu pertahankanlah. Org Lelaki ni susah nk faham kehendak dan sikap mereka, jadi bersabar dan belajar cara mereka. Mungkin almy akan tahu kelemahannya juga. Setiap manusia ada kelemahan dan jadikan ia sebagai penguat kasihsayang rumahtangga almy. Diawal perkahwinan pasti ada dugaan dan cabaran. Bergantung pada kekuatan kita untuk mengawalnya sehingga keakhir hanyat (syurga). Pandang wajah anak, itulah kekuatan kita sebagai ibu/wanita… jangan lemah hanya kerana ‘nyamuk seekor’ kelambu dibakar… insyaallah almy seorang yg kuat.

    0

    0
  23. zzz says:

    xsuka tp dr gaya reply mcm mmg kau melayan . smp drag into nak beli handbag segala . bila takut dituduh perampas mulalah guna ayat cover diri . biar pelajaran tak tinggi tp otak ada gunalah . dah tahu dr mula dia mmg nak ngayat ko tak perlu lah approve ye dak . looser

    0

    0
  24. Perampas says:

    Klu emma x tgo ko,mngkin la ni ko xsdar dri kot.klu emma x tgo ko,msti ko dh pgi jauh lyan lki org.ko pn bdoh dn bngang..nk cr publisiti murahan,agk2 lh weiii.aku igtkn cntik mne lah..cntik lg bini dia cma skrg dia gmuk lpas branak.klu x mmg slim dr ko.ntah2 ko pn pas beranak lg besau agknya..ada akal pikiaq la ckit.

    0

    0
  25. Hajar says:

    Apa kata Farah pakai je TUDUNG LABUH farah ???
    Confirm pzza pairuz tak heran nk komen passl BODY U.
    Lagipun org jantan ni mmg banyak yg suka body sexy.

    0

    0
  26. sipot gondang says:

    “Selepas pulang itu, dia tiba-tiba add saya di WeChat dan cuba menghantar pelbagai mesej. Tetapi selepas saya muat naik gambar perbualan itu, dia ada hubungi saya dan minta saya buang segera status itu dan selepas itu TIADA HUBUNGI SAYA LAGI.”

    Aik ! Cakap tak tahan diganggu ? Lepas tu tiada hubungi saya lagi pulak. Mana satu ni minah gedik oi ?!

    0

    0
  27. nanhado says:

    Nampak mcm pmpn Ni yg terlebih gedik excited. . Propa jer nak populariti dgn gosip murahan.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Fizz fairuz goda dia?masalahnya dia pun sama tergedik melayan,pastu kata diganggu?klu dah wechat ayat mcm tu maknanya pompuan ni pun sama gatal…

      0

      0
  28. ally says:

    mungkin fara buat mcm tu utk perangkap fizz fairuz spy prbuatan fizz selama ni terkantoi. Kn td die ad ckp die dh xtahan diganggu. lps tggu ms yg sesuai, die sebarkan la.
    kami kesian sgt pd almy nadia..bru je lahirkn anak..msti stress klu tahu suami mcm tu. mgkn klu dr dlu lg kes fizz bertunang tu almy dpt fkir keburukkn kwen ngn laki mcm ni kn lebih baik.
    tp bnde smue dh trjadi..korg dh kwen tu dikira jodoh korg kuat. Tp klu ak dpt laki mcm ni..smpai bila2 pn akn ku hilang kpercyaan trhdpnya. Smoga tabah.

    0

    0
  29. anon says:

    Mmg dasar betina gatal & murahan. Dah tau fizz tu laki org buat ape gi layan. Block je line fon tu. Bkn susah sngt. Saje nak cari publisiti murahan. Menyampah dgn homewrecker ni…..

    0

    0
  30. adina says:

    Aku tak kenal perempuan ni dan aku rse perempuan ni yang nak publisiti murahan yang pg share we chat badan meletop tu nak bangga kah?

    0

    0
  31. opinion says:

    Cehh..lawo lg almy nadia dr pompuan ni..body almy lg cun kut before dia brkahwin n brsalin..biase r org pas brsalin body naik sikit..x lama lg compom cntik mcm sblm ni….alahai artis sendu yg x fofular..cari jln pintas nk popular..sggup nak tgok rumah tgga org lain bergolak..wa xtau plak pompuan ni retis..adehhh cik kak…muka x bley bla nk jd artis..jd perosak rmh tgga org bole la…kpd fizz andai u btl wat cm tu better minta maaf ngn almy..kesian almy tau..cz i tgok u too sweet sgt kt ig..sayang la kalau rmh tgga u brgolak dek kerana retis yg x ckup akal n x cun lgsg nk di bandingkan dgn almy…ho3..

    0

    0
  32. Anonymous says:

    pompan gila! kan kau kata dia dah tak ganggu.knape tiba2..kluarkan crita nii.oh aku tahu..kau frust dia dah tk layan..baru kau heboh yg kau di ganggu kan? popm sasau!!

    0

    0
  33. dee says:

    kalau tgk kt wechat tu, sama2 gatal.. yg sorang biasalah, jantan.. yg pompuan plak, melayan.. so, tak yah berlagak suci pompuan oi..

    dah baca agenda nye..

    0

    0
    • Hj.Rock says:

      Sebenarnya wanita itu pun yg layan..sifat lelaki sejati mmg idamkan wanita…mmmmm,kalau tk ON dari awal, si lelaki akan stop dari awal…

      0

      0
  34. rianda says:

    kenapa rata2 nak salahkan perempuan tu? kenapa x pandang perangai jahanam si jantan yg anak baru sorang tp gersang cari pmpuan body mantop? WTF. kesian almy! beriya pertahankan hubunagn dieorg dh kene curang bnyk kali pon terima gak. last2 mcm ni gak perangai binatang laki dia. isteri gemuk lepas bersalin sbb susukan anak tu normal. istead mulia di sisi allah sbb setiap titis susu tu pahala. yg bodo si jantan gersang ni. kalau dah mmg gersang tu, x leh nak salahkan pempuan len bila diri sendri mencari.

    0

    0
    • Whatever says:

      Jantan klu sekali dh menipu jgn la percaya yg dia dh berubah.bg aku almy yg xserik kena tipu dgn fizz ni.klu aku jd almy mmg aku xterima dh jantan yg menipu curang dgn aku bertunang dgn org lain pastu meratap nk blk kat aku.sorry!byk lagi laki lain boleh cari nk jgk jantan yg dh menipu dia.Dh bg sign tp nk juga terima so padah akan dtg mmg kena la hadap.

      0

      0
    • bossanova says:

      kalau ak jd almy xdernya ak nak fizz ni gak..almy tu cantik…kalau cantik x pyh terdesak nak kawin..lenla org x cantik apa yg ader dpn mata itu..satu2nya pilihan yg ada..

      0

      0
  35. aku says:

    Laki ni takleh pakai..kalu aku jd almy,aku tinggalkan aje..bior pdn muka dia!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    dua2 sama naikk baik jantan baik betina ni.
    sorry la fizz,skang ni bila ingat balik kes BUATAN ORG ko tu kan,ntah2 drama sandiwara ko je la wei..susah nak buang tabiat kalau mcm ni.
    kesian anak bini la lahanat.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    betina ni saje nk porak porandakan rumahtangga org..

    0

    0
  38. hiks says:

    heleh agaknya gosip yg sengaja direka sebab nk promote movie baru. kuikui

    0

    0
  39. babaicute says:

    kalau bukan sbb rambut bercelup karat,kening bercelup coklat, mata bercontact lens,make up setebal 4 inch, dia ni muka biasa je,jauh cantik lagi almy nadia yg mmg baby face tu.

    0

    0
  40. Mek Ti says:

    Mek Ti perati je minah ni dari dulu lagi… tgk gaya nampak low class. tak de la high class sgt. acah semua the best. Gambar semua serupa cikaro -.-”
    MIG tak MIG aku tak rasa dia nampak mcm seorg selebriti. Bukan nak mengata tp dah terkata dah ni sbb biar dia amek kritikan ni supaya berubah jd lebih elok.

    0

    0
  41. chlorise says:

    Dasar artis baru, saje je nk cari popularity puih! Tak malu,fizz fairuz tu nk ngorat ke awk yang gatal nk melayan, dah terang2 awk tau dia tu laki n bapa org yang awk gatal melayan wechat dia pe sal , mcm tu lh klu pompuan yang tak tau hormat kaum sejenis, ape lh

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Ntah2 pempuan tu yg gatal lebih..laki biasala melayan.hmm elokla dua2..aptb

    0

    0
  43. Anonymous says:

    mcm kau yang gatal ni Fara…mcm kau juga yang tnya dia mau minta belanja…sudah tau suami org napa mau layan msg dia.siap tnya btl ka mau blanja..hurmmm

    0

    0
  44. Anonymous says:

    ppuan ni pon gatai melayan… dah tau psangan org xyah la layan.. ni dok lyan mgkin sbb dia pon nk tunjuk kt dunia yg laki org ngorat dia… bagi saya x lyan xkan menjadi.. tlg la jg sikit perasaan bini dia sbb awk tu pon perempuan.. kalo ditakdirkan benda yg sma jd pd awak bila kahwin nanti.. br tau cane perasaan isteri2 yg punya suami hidung belang.. awk melayan umpama awk pon sma merenyam mcm fizz pastu bg alasan nk hentikan fizz kaco awak…

    0

    0
  45. Mak Kiah Ronggeng says:

    ppuan ni pon gatai melayan… dah tau psangan org xyah la layan.. ni dok lyan mgkin sbb dia pon nk tunjuk kt dunia yg laki org ngorat dia… bagi saya x lyan xkan menjadi.. tlg la jg sikit perasaan bini dia sbb awk tu pon perempuan.. kalo ditakdirkan benda yg sma jd pd awak bila kahwin nanti.. br tau cane perasaan isteri2 yg punya suami hidung belang.. awk melayan umpama awk pon sma merenyam mcm fizz pastu bg alasan nk hentikan fizz kaco awak…

    0

    0
  46. lina says:

    habis, yang ko gi reply ‘x sabar naw naw’ tu buat apa? nampak sangat yang ko memang nak dia belanja kan????!!!!

    0

    0
  47. Anonymous says:

    jodoh is complicated…sebaiknya almy sblm kawen dgn fizz ni buat istikharah..ye..mmg kkdg kt kate jodoh diorg kuat,bla2…tp kkdg kahwin pun bkn satu2 cara menyelesaikan masalah..blh jd perkahwinan tu adlh satu ujian bg kt..bahagia ke tidak pilihan di tgn kt..dan perlu igt bl kt kahwin dgn seseorg y kt syg @ cinta lum tentu tu adlh jodoh kt y sbnr…kt sering dgr ungkapan ‘laki baik tuk wanita baik dan sebaliknya’ tapi kenapa rata2 dlm perkahwinan kt sering berjumpa dgn pasangan y kontra dgn kt..cth; isteri baik,suami zalim..suami bertggjwb si isteri pulak byk skandal dan mcm2 lg..sbb tu dlm islam diharuskan perceraian sekiranya kt merasakan tiada lg rs nyaman dlm rumah tgga..wlpn perceraian adlh perkara baik y x disukai oleh Allah tp itulah jln terakhir y terbaik bg mne pasangan y menjeruk hati dgn sikap pasangan masing2..ingatlah, yang baik tidak akan selamanya bersatu dgn y jahat…utk almy,pertahankan rumah tgga anda…mne sikap fizz y x bape anda ske bgtau..komunikasi tu pntg…semua org x perfect tp percaya lah kt boleh ubah sikap pasangan kt…jgn kt letak semua di tgn takdir tnpa usaha…usaha lah..klu sudah usaha sehabis baik tp takat tu je..ade lah hikmahnya…

    0

    0
  48. lina says:

    abis, yang ko gi reply ‘x sabar naw naw’ tu kenapa? nampak sangat yang ko ni pun memang nak dia belanja kan?? patut awal2 lagi ko x layan kalau tau dia laki orang…

    0

    0
  49. puan x says:

    kesian jugak kat si almy tak kira la sapa salah. tp benda dh jadi. dia tengah menyusukan..xelok untuk ibu menyusu kalau stress, pengeluaran susu mungkin terganggu. hurm bertabah lah almy.

    0

    0
  50. wiwi says:

    reply msg mcm gedik benor nak p shopping.. tak nampak cam mengganggu pon.. nampak cam ko pon melayan..

    0

    0
  51. Anonymous says:

    aku penah tgk ig fara mendolza ni…seksi kemain lg…mana la laki2 puji melambung..ala pas kawin beranak pinak,jd kembang semangkuk le jwbnye…belom beranak pndai la jg body…

    0

    0
  52. Kantoi says:

    Ala almy, ko tinggalkan saja si Fiz tu, bukan mantop pun,pancit jer,ko da dapat anak…..lari selamatkan diri……

    0

    0
  53. Abg Joe says:

    TAKPE FIZZ, WAIMA KO KANTOI GMNA SEKALIPUN AKU TTP RESPECT KO, TP AKU X RESPECT AND MENYAMPAH TAHAP TERTINGGI TERHADAP ISU 1MDB.

    IKHLAS DARI HATI ABG JOE

    Abg Joe Was Here

    0

    0
  54. Abg Nana says:

    SEJUJURNYA ABG NANA PERNAH SERVE FARA MENDOZA KETIKA ABG NANA BERKERJA DI GERAI MAKAN SEK-12 DULU.

    NK GODA FARA DULU, TAPI TAKUT KENA REJECT, ALANGKAH TERKEJUT NYA MENDENGAR BERITA INI, ! SESUNGGUHNYA NANA TAK TAHU BETAPA RENDAH & CIKAI NYA TASTE CIK FARA MENDOZA.

    0

    0
  55. zikry haikal says:

    aku selalu ler jgk dpt mcg2 flirt mcm ni,, tp kalu aku dah kata tak nak aku mmg tkn layan…

    0

    0
  56. anon says:

    artis sampah

    0

    0
  57. PakcikHOT says:

    argh! minah ni balak dia pakai lambo.. dgr nyer tak ensem la.. duit balak dia, sah ensem!!

    – cari laki ensem (ensem ke fizz tu?)
    – kantoi ngan balak dia.. sbb main kayu 3..
    – counter balik.. sbb nak cover line, main kayu 3.. kalau balak pakai lambo tinggalkan dia, takkan dia nak layan balak pakai saga lak?
    – dia nak lepas tengkuk dia jer sbnrnyer..

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Fizz tu mmg aku tak minat lngsung. Jijik
    Dari dulu lagi aku phati je perangai dia. Puihh. Jijik gila wey.

    0

    0
  59. Haters says:

    Minah nama fara mendoza ni memang perempuan sundal yg suke nak berkawan dengan orang famous … Nak terkenal padahal ko budak biasa je .. Konon pakai kereta mewah padahal myvi je pon… Aku dah lama perhati je kau punye post and gamba yang memalukan umat islam. Ko to perempuan sundal jangan nak gune mCam2 Alasan utk famouskan diri kAu … Setan punye betina..

    0

    0
  60. cutie pie . says:

    cerita dia skrg pompuan ni upload mesej n cuma nak bagitahu semorang yg body dia mantop. padahal time aku tgk tersedu kejap. pendek pastu berisi tu mantop? kalau badan kau mcm model tu kau nak dok tayang tu aku tak kisah la sangat tapi ni kau yg perasan lebih haihh la minah yg verangan nak jadi retis ni hmmm

    0

    0
  61. pening says:

    xtau la cite ni btol ke x…boleh jd btol…boleh jd fitnah…so xpyhla kite nk cepat2 judge sgt…juz 1 je yg clear…si mendoza ni kate die x tahan diganggu…tp klu tgk whatsapp tu xde lak nmpk cm x tahan…ayat btol nk blnje shopping x saba naw2 siap ade icon tu rasenye x nmpk mcm xtahan diganggu pon…lainla klu ko maki die…or tros block die…sorry la mendoza…btol ke x cite ni aku x pcaye statement x tahan diganggu…clearly ko nmpk murahn n nk publisiti…sorry…

    0

    0
  62. che Sue says:

    Sape mandoza??? xkenl pon??? kalo btol la fizz buat cm niw cian Almy.

    0

    0
  63. Bapak Mendoza says:

    Yang betina ni pun gatal mengenyam. Dah tau fizz tu laki orang nak dok kacau buat apa. Tak kiralah tu akaun betul atau palsu. tapi nampak betul gatal betina sundal sekor ni. macam babi! badan mantop? sorry… macam baby aku tengok!

    0

    0
  64. Anonymous says:

    kalau betul pun tu memang si fizz siapa nak ngaku. tengok je contoh2 artis lelaki yang dah pernah kantoi bodoh lepas2. memang tak lah dorang nak ngaku… huhu.

    0

    0
  65. hamba Allah says:

    assalamualaikum..sy terpanggil untuk menulis..bukan nak sebok hal org..tp sy plik..alasan dedahkan sbb x thn diganggu..tp daripada ayat yg dibaca seolah2 x terganggu plk..siap sonoh ajk org g shopping..dunia2..

    0

    0
  66. honey says:

    ni pelakon yg berlakon skali dgn emma maembong ni kan…cerita projek memikat suami..

    0

    0
  67. yang benar says:

    bkn nk kutuk @ aib kn sesapa..tp pena terjadi dpn mata.
    dirahsiakan tmpt kt mana.
    fizz memang cmtuh.pantang nampak pmpuan lawa ckit.
    harap2 berubah la aminnn
    sama je dia ni gn tauke jambu…
    sapa xsuka status ni dislike ok
    baiiiiii

    0

    0
  68. gediks says:

    sesuatu yg tak dapat dinafikan ialah lelaki memang lemah kepada perempuan yg cantik. tak kisah lah lebai ker apatah lagi lelaki biasa. cuma lelaki yg beriman mungkin akan berhenti setakat memandang sahaja, tetapi lelaki yg kurang imannya akan mengorak langkah kehadapan. dalam hal ini, toksahlah perempuan bajet tak bersalah and muka lejen inesen. dah ko pun balas ala2 gediks gitu, ko pun patut makan tumit kasut bini dia. motip??? nak glamer lah tewwww..aku kalau bukan gosip nih jangan harap tau wujudnya pompuan ni kat dunia yg fana nih.

    0

    0
  69. ohw jamilah says:

    hahaha…kesian betina ni..tergedik2 ngn laki org semata2 nak kan hand beg jek..murah naw naw maruah ko ek..hand beg je rega nya..kesian sngt2 spesis pompuan materialistik gini..nak hand beg keje..xyah mengelitis.. nmpk naw naw maruah tu murah sngt2..dah fizz xblanja hang beg ko meroyan..haha..kesian naw naw dekat ko… kesian… kesiannn…

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Senang cite, dua dua gatai.. sorg nk test market, pastu sorg lagi gatai melayan..

    0

    0
  71. Puteri nur sakura atasya ajwa says:

    Inilah masalah artis zaman sekarang ni……….

    0

    0
  72. sesiapa says:

    nampak sgt betina ni nak mengikis..
    tak sabar nak sopink wakkk luuuu………………..
    mendoza mendoza.. bulldozaaaa sodok duit ko ni kan?

    0

    0