Written by Bella | November 9th, 2015

Selepas beberapa siri gosip yang mengatakan Zul Ariffin sedang bercinta dengan Zahirah MacWilson  lebih-lebih lagi apabila foto mereka berpegangan tangan tersebar, ramai yang ingin tahu apa sudah jadi pada hubungan percintaan Zul bersama kekasihnya Gayatri Su Lin Pillai. Menjawab persoalan itu, Zul akhirnya mengakui beliau dan Gayatri sebenarnya sudah lama berpisah.

Saya dengan dia (Gaya), kami sudah lama tiada apa-apa hubungan. Masing-masing pun dah move-on.

Berbicara mengenai hubungan beliau dan Zahirah serta isu yang bangkit selepas foto mesra mereka menjadi viral, Zul sama sekali tidak melatah dan menganggap ia sebagai satu perkara biasa apabila bergelar anak seni.

Kami masih baru sangat. Rapat. Tapi tiada apa yang boleh dikongsi lebih-lebih. Saya tak marah tentang orang ambil gambar kami ketika itu. Itu perkara biasa. Sedangkan kalau saya ambil gambar dengan mak saya pun pernah jadi isu.

Sebagai seorang anak seni, itu antara cabaran dan dugaan yang kami terpaksa hadapi di mana orang seperti kami sentiasa diperhatikan.

Akhirnya segala persoalan sudah terjawab, apa nak buat mungkin jodoh Zul Ariffin dan Gayatri tidak panjang. Kata orang jangan di ingat kisah lama, masing-masing dah move on bukan? Zul pun sudah bertemu pengganti. Heh..

Sumber Berita: Malaysian Digest

78 responses to Saya Dan Gayatri Sudah Lama Berpisah – Zul Ariffin

  1. nok gebuzzz says:

    dah mcm sinetron plak kesah korang ni…..boleh kalahkan cite rita n aidil

    0

    0
    • amoi says:

      Dah move-on plak..bukan ke baru je lagi dorg g vacation dgn family si zul ni ke???

      ckp mcm keling..dulu kemain lagi ko ckp Gaya masih GF ko lah bla bla bla..skrg bila dgn betina celup ni, dan2 la ko dah clash dgn Gaya…apa punya jantan lah…menyesal jgk aku sbb dulu minat ko dlm citer 200% tu…nasib makin lame aku makin x brp gemar cara ko yg player ni…puiiiiii

      Zahirah : bravo lah…mst ko bangga diri sbb zul nak kat ko…aku x tahu knp aku rasa Ayda Jebat lebih baik dari ko..walaupun dia tu jenis gedik…sekurang2nya dia xde lah nak menyendel2 dgn si zul ni..HAHAHAHA..

      1

      0
      • Anonymous says:

        poyo berkapel dgn poyo. amat sesuai.
        zahirah mac wilson kejadah?
        padahal…zahirah binti zainol.
        x pernah dibuat org guna nama atok nk glamer.
        puiii sikit.

        0

        0
        • mika says:

          diharapkan zahirah binti zainol boleh kurangkan propa lepasni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Eh hello mac wilson is the surname of her dad’s family la.zahirah mac wilson binti zainol mac wilson la.apa masalah kau?sedangkan melayu pun dah letak nama bapak contoh macam ‘aziz’ jadi surname anak2 sekarang ni woi

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kalu Islam mana ada surname..kenapa bangang sangat ni?!

          0

          0
        • Sekadar Berkongsi says:

          Sebenarnya memang negeri barat mcm di US,UK semua dia org pakai surname. Bapak dia nama Zainol MacWilson, so dia akan dipanggil Mr MacWilson, bukan Mr Zainol yer (dan isterinya pula digelar Mrs MacWilson). So anak dia ni Zahirah pun akan dipanggil Zahirah MacWilson, sampai dia kahwin baru tukar nama ikut surname suami dia, itu pun kalau suami dia ada pakai surname lah. Ini memang system di negeri barat…mcm kalau buat bank account ke…surat.. bills semua, memang system negeri sana pakai family surname.

          Sekadar maklumat dan pengetahuan bersama supaya kita dapat jauhkan diri dari memandang serong/fitnah pada org lain akibat kejahilan diri sendiri. Harap maklum. Wassalam.

          0

          0
        • momoii says:

          Kalau dimelayukan tetap zahirah binti zainol

          0

          0
      • Anonymous says:

        dah dpt semua kereta..ko tinggalkan. x ubah mcm giggolo zaman moden. yucksss.

        0

        0
      • x kuasa mak mcwilson neh says:

        entah.dia ingat peminat ni bodoh kot boleh lupe dia gi becuti ngn family gaya raya aritu.mungkin dia ingat 3bulan tu mcm 3tahun kot

        baik reporter gi tanye gaya sendiri tgk plak betul ke dah lame breakup ke baru 3hari breakup wakaka

        0

        0
      • ----------- says:

        Nyendel Ayda Jebat free. No commitment. X perlu belanja teh ais pun dapat nyendel.

        0

        0
      • Anonymous says:

        setuju hehehe

        0

        0
    • Pekerja Gomen says:

      Syabas Gayathri…..
      Akhirnya kau ambil keputusan bijak..

      0

      0
  2. ummhanani says:

    aik?? hari tu masa Raya siap mintak peminat doakan. Moving to the next level katanya. Now dah lama break? dasar penipu..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    baru rapat?? dh pgang tgn… huhuu zahirah so murah ok.. zul ni nma dh up duit dh penuh poket pastu say bye2 to gaya… ksian la si gaya.. ari tu bkn ke bru g bcuti sama2.. pastu kta lma dh bpisah.. ckp putar belit..

    0

    0
  4. kikilala says:

    propa je lebih. tak minat awak ni dr dulu lg. skrg ni pun tak minat jgk. budget hensem tp biasa2 je la dr takda…

    0

    0
  5. Rome says:

    Abih yang ko angkut bercuti beberapa bulan lepas saka si Gayatri ke? Takpelah. Jantan menempel cam ko ni tak layak untuk wanita bijak dan Berjaya mcm Gaya. Ko pelakon je pon.

    0

    0
  6. chantekkkk says:

    dulu rapat ngn abby ,rasa abby tak dpt buat ape ape untuk naik kan nama dia, dia rapat ngn gayatri pulak, skrg dia dah dpt ape yg dia nak, tak kan nak kahwin ngan tua kriput sooo moveonnn lahhh

    0

    0
  7. nur kaseh says:

    Aku rasa cita dia cam ni; zul terkantoi pegang tangan si minah, gaya dpt tahu terus ganyah zul pakai cili padi..zul tak tahan lalu minta putus.. then baru berani cakap dia dan si minah actually baru berputik.. whekkkkkk

    0

    0
  8. mawar says:

    moral of the story kau memang suka gunakan pompuan utk naikan nama kau…dulu abby, kemudian gayatri pastu ayda now zahirah..lepas ni kita tgk siapa yg kenaaaa

    0

    0
  9. badang says:

    kau org igt kapel ni pernah berendek tak…tgk mcm pernah je..mesti ada bideo

    0

    0
  10. Zul Buaya says:

    lepas tumpang Abby dulu, nama naik sikit je.. lepas tumpang Gaya, nama meletops, byk jobs sebab org tu penerbit.. gila pandai ko nih Zul.. gigolo versi halusss… zahirah toksah nak bangga.. tunggu madu ko habis kena sedut, ke longkang ko dibuang… puiii..

    0

    0
  11. Aqilahlalala says:

    Dia dh break dengan gaya 4bulan yg lepas…semua sangkakan dia ada skandal dengan ayda mat aris. Ayda mat aris dilemparkan mcm2x tuduhan tp dia masih jaga nama baik zul..i tuduh ayda perampas rupanya dalam diam…….zahirah orangnya..nama ayda yg busuk..ayda i minta maaf dgn you..i ingt u yg rebut zul dari gaya…rupanya 4bulan yg lepas bukan you punca perpisahan antra mereka..you cuma jadi kambing hitam yg dipeluk diusap dan di cium di majlis2…klu i jmpa ayda mmg i nk minta maaf sgt wlaupun u xkenal i..org sebaik u difitnah masyarakat sekeliling hny kerana sorg jantan keberet..

    0

    0
  12. Mereput says:

    maaf la ckp, tp zul ni tabiat dia kot. mcm menggunakan someone utk naik. bakat, rupa mmg ada mmg x nafikan lah. Dulu dgn Abby abadi kan, time tu baru nak naik, then dgn Gayatri plak, masa tu byk cite zul ni dpt blakon.. ntah le, skg dgn pucuk muda lak ye.. ok.. lebih ssuai.. cuma pas ni x tau la sape lak ko nk caras ek..

    0

    0
    • uwekss says:

      zahirah ni berlakun pn sendu…1 drama pn tak best… perasan nak damping ngn jejaka tampan.. ayah dia pn berlagak… rupanya dia ni perampas..

      0

      0
    • uweks says:

      zahirah ni siapa,, berlakun pn sendu… ooo ni perampas… issue culik tu pun tak logik,,, nak perhatian la tu….

      0

      0
  13. Zul takde telor says:

    Segedik ayda m.aris dia tahu batasan antra persahabatan dan percintaan…eh tetiba pulax i suka kt ayda aris ni…..tak kesah laa dik muka mcm dulang roti nan cheese ke muka pinggan antik ke..asalkan ko tak caras boyfren org..nanti dituduh sundal pulak..baru nk up dh pandai menyundal.

    0

    0
  14. siapa says:

    bukan nk bela mana2 pihak.. tapi jodoh pertemuan,ajal maut ketentuan illahi..kita siapa nak menilai n mghukum seseorg itu dgn melihat luaran seseorg…artis juga manusia biasa..jgn tahu menilai org…menilai diri sndri dahulu sblum menilai org lain…adakah kita nie sempurna..

    0

    0
  15. dulu suka..dulu la says:

    Apa isu zul dgn mak dia? Ada siapa2 boleh ceritakan?

    0

    0
  16. lara alana says:

    kesian, gayatri tu kaya kot. tapi takpelah. harap berkekalan la hubungan engkorang ek, jangan hanya nak publisiti murahan dengan cerita2 bercinta putus bercinta putus, jadikan korang berdua femes. hahhh

    0

    0
  17. AWAL bodoh says:

    yang ruginya perempuan….habuan bercuti bersama…berpelukan sakan ditempat orang hasilnya…move on…..hmmmmm

    hye zahirah zainol…lepas ni discuss la dgn zul percutian mana korang nak pergi lepas ni…sebab tu update kt public setahun dua putus….

    artis murahan…..

    0

    0
  18. Ubah taste says:

    Jul dah tukar taste dari oghang tua ke pucuk muda. Think positive sekurangnya seagama, masing2 single.

    0

    0
  19. cik meng says:

    aku tak minat dgn mamat ni dah… langsung… aku tak nak jadi follower die lagi woiii….

    0

    0
  20. Zahiroh kampung says:

    Motif nak bubuh last name macwilson atok kau ? Nak cakap ko mix ke? Bibir juih je lebih.. Dalam instagram gambo kemaen lawo tapi bila tengok dlm drama biase je muke kampung je minah ni

    0

    0
  21. Inni says:

    Gigolo sangat si Zul ni. Dah la x hensem.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kannn….lubang hidung kembang semangkuk…badan je berketul2 tp menikus…buat cerita knn awek ko y x cntk tu nk kene culik tp x kenal muke penculik tu…puii..

      0

      0
  22. aq da agak da!!! says:

    kesiann gayatri..
    tp x pe awk da tlepas dr mlot buaya betine ni..
    ko mmg da nmpk cam gigolo slalu wat cmni jul ripin..
    gayatri nyanyi je lagu ni kt die..
    ‘terpulanglah mau mau jadi apa, mau jadi hantu mau jadi buaya..
    terpulangla mau bikin apa, mau bikin masalah sila troskn saja’..
    puihhhh!!
    dasar kaki betine! ko ingt pmpn ni mcm tukar2 bju je kn..
    ksian sgt2 kt mangsa2 ko sume..
    skg zahirah mek wilson..hahahah..
    who will be next?!!
    nantikan sambungannyee…..

    0

    0
  23. Janda gendut says:

    Nak naik atas stage ambil award pn sempat lg ramas tgn gf baru..atau gentar ke semalam nak naik stage dgn anak pak jebat.takut gf baru jeles. Oh patut la naik lambat..sang kekasih yg setia tulus nk jaga hati gf baru. Anak jebat tu bekas kekasih ke..awkward semacam je atas stage. Bukan dh biasa peluk meluk.tup2x macam tak kenal.. kena mandrem hagaknye

    0

    0
  24. aku says:

    so pelir boyyyy

    0

    0
  25. kak anon says:

    Tak rugi tak minat.Tak rugi tak tgk.Ingat ZA,ZMW, apa yg kita buat kat org, pusing2 dtg balik kat kita.Sekian.terima kasih.

    0

    0
  26. FC says:

    This guy is sooooooo yesterday….yawn!! :(

    0

    0
  27. krios says:

    tumpang abby time baru nk masuk industri, tumpang gayatri time nk bnyk job, skrg da femes cari pucuk muda la, nama dah stabil dlm industri kot haha

    0

    0
  28. zahirah ni kalau polok batang zul…mesti best kann..mulut angelina julinggg..dok plupp..plupp.plupp ja

    0

    0
  29. Anonymous says:

    zul berlakon x sberapa, tgk drama zul berlakon smpai konpius tajuk ap sbb cara lakonan sama je. pastu playboy..tukar pmpuan sana sini utk cr peluang nk naikkan nama. Jgn stu hari ko dh betul2 cintakan perempuan tu last2 rupanya pmpuan tu mainkn ko pulak. what goes around comes around.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Zul n gaya GF je kut, belum kawin lagi. Org da kawin pun bole bercerai. Lagipun gaya bukan Islam pun, tengok kat insta dok dgn dog peliharaan la bagai. Geli rasanya. Elok la zul cari org islam…kita doakan semoga hubungan mereka berkekalan ke jinjang pelamin. Lagipun dia bujang lagi, bukannya suami org. Bujang sama bujang…ok la tu. yg risau bila laki org usha bini org, yg tu patut dikeji.

    0

    0
    • I hate Mc Chiken says:

      memang dari mula pun tak patut Gayatri dengan Zul, Zahirah dengan Zul memang sesuai, akal cetek, kucing dengan lauk, Sama bimbo…

      Gayatri move on.., awak tidak setaraf dalam dunia drama episod mereka…

      # the curve Kat mana?

      0

      0
  31. Anonymous says:

    Ye la..aku tengok kat insta gaya siap dgn dog lagi dlm kete. Besar puak tu….risau aku. Aku terfikir gak x kan lah zul nk terus2an dgn GF cam tu…aku suka gak dia break tu. kalau gaya betul2 ikhlas da lama dia peluk islam. Dok berkapel lama2 pun x elok. Aku suka jer kalau zul dgn org islam kita, x kisah lah anak kacukan ke haper ker..yg penting she is a muslim. Pas tu mungkin family akan suruh pinang ikut adat biasa..kita doakan yg baik2 je la…x yah marah sangat, dia pun ada hak memilih psgn hidup.

    0

    0
    • Momo says:

      Kalo kau tu Gaya, kau rasa berbaloi ke Gaya peluk islam kalo zul takde ajak dia kawen pun?

      0

      0
    • ayoyo says:

      org bkn marah bab dia nk kawen org islam. kalo dia akhirnya kawen la, kan. tp dlm hal gaya n zul ni jelihatan dia guna kan position gf dia yg mnerbit drama utk dpt job yg meletup. lps dh famous, psg gf baru. itu yg org nmpk la.

      0

      0
  32. Lara says:

    Lantak la gosip korang nak naik langit terjun turun pun, tapi… satu jer… tak pelik ker tengok muka si Zul ni terik semacam, sesuatu sangat. Dulu masa dengna Abby tak la seterik ni muka dia, dah macam seterika pun yer.

    0

    0
  33. misz m says:

    dia ni yang belakon dalam MENCINTAI MU dengan shahnaz tu ke???

    0

    0
  34. anon says:

    hodoh betul moka zulripin dlm gmbr atus tu…cam muka kartun popye…tapi mashaallah perasan hensem..sombong

    0

    0
  35. Anonymous says:

    tgk je laa bape lme hbgn diorg berthn….aku rs xlme ni…keh keh…

    0

    0
  36. Ms zumba says:

    Cpt betol dpt penganti…Si zul ngn zahirah ni sekejap je couple kang breakup la tu..dunia hiburan suka cr publisiti…yg laki playboy yg pempuan xsedar diri..dah la baru berlakon heboh ngn kontroversi….

    0

    0
  37. Jiji says:

    Jodoh tu rahsia Nya..tak yah marah marah…mcm korang punya laki pulak…ayda jebat pun dulu suke mengendel juge…lagi parah

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Tak yah sibuk sgt hal orang. Doakan aje diorang bahagia. Kalau ari ni dia kita nampak x baik, esok lusa entah2 dia lebih baik dari yg mengutuk dia tu. Yg asik mengutuk tu pun belum trntu baik lagi. Entah2 lebih teruk laginperangai. Apa yg kita cakap buruk kat org lain tu selalunya benda tu akan jadi pd diri sendiri juga nnti…hati2 dlm berkata, jgn nnti terblik kat diri senditi.

    0

    0
  39. anon says:

    aku confius la, masa awal2 kena gosip dgn zahirah dia ckp hanya gayathri dlm hati dia, ttiba da lama pisah? move on lagi. menyampah aku laki cakap smua x btol

    0

    0
  40. zill faezrul says:

    yg org nak marah ngn mamat ni sebab satu jer.sbb dia ni womanizer main perasaan wanita wanita tidak bersalah.cuba dia setia mencintaimu.takde org nak marah maki hamun mamat ni.tul tak? hehe. pape pun harapnya berubah la mamat ni. setuju ngn komen kat ats ni tadi.jgn ko dah syg gila kat zahirah mcd ni.dia plak yg tinggalkan ko.nanti jadi lah drama sedinya seorang zul ariffin.sekian dr sy zill faezrul 200%.hahaha

    0

    0
  41. ayda hang jebat says:

    baru korang seme tau aku ni kambing itam, sbb betina birah Z tu. nasib aku still ada followers walau muke mcm piring. aku meghan trainor msia, ko hado?

    0

    0
  42. Anonymous says:

    Moleklah barulah setaraf, orang kata pipit dengan pipit, enggang dengan enggang.. Kikis dengan kikis, bodoh ngan bodoh, kucing dengan lauk..

    Gayathri just move on… Sememangnya dari dulu budak akal cetek ni memang tak patut dengan u.

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Sesuai apa depa berdua tu…sama2 muda sama2 cantik. Zul memang x sesuai langsung dgn org tua..dah mcm emak dia je…elok la cari yg muda sikit..segar lagi. Yg tua cepat menopose, bila da meno mula nk cari yg muda juga.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sesuai lah memang sesuai akal cetek.. Kaki kikis dengan perempuan dahi licin..

      Itu lah nama akal cetek… Sempit fikiran.. Ala muda pun akan menapouse..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Nak tanya sikit, Kat mana parking the curve.. Hahahaha

      0

      0
  44. Anonymous says:

    Hahaha…betul la kan…ex dia tu dah mcm emak dia je..aku suka kalau zul kawen dgn yg lebih muda..barulah padan…dah tua cepat menopose..hahaha…ayat tu x bole tahan betul…huhu…

    0

    0
  45. apun bola says:

    sorry ye oeminat zul…zul ni sombong..ramai kwn sy kate pernah nk amek gmbar dgn die…tapi die tak nak…boleh blah la kau..

    0

    0
  46. Daisy says:

    Ayat Zul Ariffin yg BN post on 28th september iaitu sebulan lebih yg lepas,

    “Dia lebih tahu siapa saya sebenarnya. Dia faham kerjaya saya sebagai seorang pelakon dan hubungan kami baik-baik sahaja. Hampir empat tahun bersamanya, hubungan kami semakin erat. Doakan sahajalah yang terbaik buat kami berdua.”

    Conclusion nya semua org kena troll dgn mamat ni kikiki

    0

    0
  47. Linzy Longkang says:

    si jularipin nih dah femes skang mulalah tunjuk belang dia asyik2 nak tukar gf seme, dulu2 belom femes tak mcm tuh sgt

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Dah bape kali dia tukar girlfrien?…lebih 10x ke..cermin diri sendiri dulu, entah2 perangai sendiri lebih buruk lagi , sbb tu asik nampak butuk org je. Semua org da sejarah silam masing2, x perlu sibuk nk jaja buruk org lain. Cermin diri sendiri dulu…

    0

    0
  49. Hye Yatti says:

    jodoh pertemuan…ajal maut ketentuan Yang Maha Esa… bagaimana.. kenapa…hanya mereka2 saja yang tau. Artis pun manusia seperti kita… sedangkan disekeliling kita pun ada perkara seperti ini berlaku…malah ada yang lebih tragis.. usah kita persoalkan ketentuan Allah.. Bukan soal siapa benar siapa salah…siapa rampas. Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Hanya Allah yg Maha Mengetahui.. Setiap perbuatan mau baik @ salah/buruk pasti ada balasannya.

    0

    0
  50. bukan peminat says:

    Dapat job dan dikenali sebab Gayatri.

    0

    0
  51. anak keling says:

    hahahahaa zul A.. gigolo malaya.. ada2 jer laaa…

    0

    0