Written by AbangNara | September 7th, 2016

Kalau sebelum ini sumber mendakwa punca pembatalan perkahwinan antara Fara Fauzana adalah kerana Hafiz telah pun berkahwin, ternyata dakwaan tersebut adalah tidak benar. Setelah mendiamkan diri sekian lama, Hafiz muncul untuk menepis segala tohmahan, dakwaan dan fitnah tidak berasas yang telah dilemparkan kepada dirinya. Menurut Hafiz, dirinya masih belum berkahwin, bukan suami orang dan baru berusia 30 tahun, bukannya 38 seperti yang digembar-gemburkan sebelum ini.

hafiz fara fauza

Kata Hafiz:-

Status perkahwinan saya bukan alasan pernikahan saya dibatalkan oleh Fara Fauzana. Alasan mengapa perkahwinan itu dibatalkan hanya diketahui oleh Fara. “Saya juga ingin menyatakan ada beberapa perkara tidak tepat dan spekulasi yang dilaporkan oleh banyak media cetak dan media atas talian. “Pertama, saya tidak menghadiri sidang media (bersama Fara) berdasarkan kepada persetujuan bersama dengan Fara.

Ia dilakukan untuk melindungi privasi saya dan keluarga saya. “Satu lagi perkara tidak tepat ialah usia saya. Sebelum ini dilaporkan saya berusia 38 tahun dan ini tidak benar. Saya hanya berusia 30 tahun, tahun ini,

Saya masih lagi cuba menenangkan diri daripada pembatalan perkahwinan saya sendiri. Ia sangat memberi kesan mendalam juga kepada saya,

fafau

Hafiz juga turut mengakui penerbitan dakwaan berbentuk fitnah tanpa mendapatkan pengesahan itu menyebabkan keaiban tidak dapat dipulihkan kepada nama baiknya dalam masyarakat serta komuniti perniagaan. Malah Hafiz mengalami tekanan emosi yang tidak sepatutnya dan kerugian kepada beliau serta ahli keluarga terdekat. Apa-apa pun nampaknya punca pembatalan perkahwinan Fara Fauzana dan Hafiz akan terus menjadi misteri. Mungkin inilah yang dinamakan tiada jodoh. Apa pendapat anda? Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

75 responses to Saya Bukan Suami Orang Alasan Pembatalan Hanya Diketahui Fafau – Hafiz

  1. Anonymous says:

    Yeke bkn suami org?? Biasa berita2 ni jarang x tepat.. tgk la retis nafi2 tup sbnrnya bnda tu btol.. bile dh terbongkar mcm2 alasan di bg konon nk tutup kesalahan satu tu.. smpai msuk paper bgai.. klu x btol why not u saman je Akbar tu untuk buktikn u mmg blom kawin.. ke bercanggah politik.. ke u tipu umo.. Fara xnk ank ikan.. ntah..

    0

    0
    • Hantu says:

      Kalau suami orang mana boleh isi borang kahwin la. Dah dekat tarikh, confirm la dah isi dlu lagi.

      0

      0
    • minah jambu - safety first says:

      pendapat minah jambu ..besar kemungkinan fafau takot kena sondol di malam pertama perkahwinan gak nye.. tu pasal dia cepat2 batal kan perkahwinan takot punye pasal..

      0

      0
    • mamu says:

      Samada hafiz ni laki orang ka..tk kawen lagi ka..yg sebenaqnya depa takdak jodoh..tk payah la hangpa sumua dok tulis mcm2 merepek…biaq farah setel sendiri dgn budak hafoz nih…depa masing2 ada kuluarga …kita bagi sokongan kt depa utk move in dgb hidup masing2…

      0

      0
    • harris says:

      tu lah. cara dia cakap dia bukan suami org pun tak direct. Cakap “status perkahwinan saya bukan alasan pernikahan saya di batalkan”. Kalau bujang mana ada status perkahwinan kalau belum kahwin. Tak bole cakap terus kata saya sebenarnya tak pernah berkahwin. Apa nak cakap status perkahwinan. tak pernah kahwin dan tak berkahwin mana ada status perkahwinan. There’s more than meet the eyes. Kita tunggu.

      0

      0
    • Opah ko says:

      Mamat ni la dulu ada skandal dgn mimie harris..huhuhu

      0

      0
  2. hafizah says:

    yeah umur hafiz baru 30an hahahaha

    0

    0
    • astaga says:

      “saya hanya berusia 30 tahun”…pe mksd die???fara kn lebih dr 30!!

      “Satu lagi perkara tidak tepat ialah usia saya. Sebelum ini dilaporkan saya berusia 38 tahun dan ini tidak benar. Saya hanya berusia 30 tahun, tahun ini,

      0

      0
  3. Cbe la says:

    Ade ssuatu yg fara nmpk dlm solat istikharah tu yg batal trus.cbe ko lak wat solat istikharah..muka fara ke muka ruhainies??

    0

    0
  4. melati says:

    Pendek @ Kecik kot….sebab tu Jewww..!!!!

    0

    0
    • minah jambu says:

      hahahaha…besar kemungkinan fafau dia takot kena sondol di malam perkahwinan dia tak tu pasal dia cepat2 batal kan perkahwinan dia ngan hafiz..ini pendapat minah jambu la..pendapat korang pulak cmana ayohhhh cakap cakap cakap ….!

      0

      0
  5. nok gebuzzz says:

    dah xd jodoh ko ngan fara…mungkin dgn org lain,semoga fara tabah menghadapi dugaan..

    0

    0
  6. Anynomous says:

    Dah mmg sdh Allah kata bukan, bknla 2..kita hny mampu merancang..Tuhan yg tentukan..kalu bckp ikt sdp nafsu je, 2 bmkna kita xberiman dgn rukun iman yg ke6 iaitu qada dan qadar..

    0

    0
  7. Senyum la sikit says:

    Dah dah la tuuu . Tak ade JODOH la tuu!!!
    Apa yang penting kita semangat jalani hidup dengan senyum . :)

    0

    0
  8. Anynomous says:

    Xperlula mau pertikaikan apa2..kita bkn d situasi dorg..kahwin bkn sb kote 2 je melati..kahwin ni utk smua aspek..jgn sdp mulut bckp..ksian fara n bakal suami dckp mcm2..

    0

    0
  9. cik piNgu says:

    kalau dh namanya menempel ngn org industri hiburan, kena terima kalau semua identiti diri digali kaw2.. mohon jangan nk beremosi sgt bab2 tekanan emosi la ape la tekanan thdp semua pihak la terjejas pniagaan la.. standard la tu bang bila bkawan ngn org industri.

    kalau takut dilambung ombak jgn berumah di tepi pantai…

    apa2pun hanya korang berdua yg tau ape mslh cancel ni. i bukan team hafiz atau team fara.

    0

    0
  10. sukehati says:

    Yeke umur baru 30??? Knp muke nmpk mcm 40 jeeerrrr…

    0

    0
  11. zuragonenen says:

    “Status perkahwinan saya bukan alasan pernikahan saya dibatalkan oleh Fara Fauzana. Alasan mengapa perkahwinan itu dibatalkan hanya diketahui oleh Fara”.

    maksud nye sama ada die da berkahwin atau tidak bukan la alasan die x jadi kawin dgn fara???

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yup..aku pun rasa bnda yg sama..b’dasarkan kenyataan dia..dia xda pun menafikan yg dia dah kahwin..this guy, clever to play with words..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kan, ayat dia bukan nya kata dia bkn suami org. dia tak nafikan pun dia suami org. just dia kata status dia (samaada suami org ke bujang ke duda ke) bkn alasan tak jadi kahwin.

        0

        0
    • ye ker baru 30? says:

      politician sangat, pandai manipulate the situation. choiii

      0

      0
    • Naraisbongok says:

      Die punya statement xde plak nak deny die tu suami org. Tapi nara punya title ngan komen cam hafiz nafi sekeras2nya yg die tu bukan suami org.hmm

      0

      0
    • Tukang Clarify says:

      Korang ni mesti tak baca details kan..hafiz ada send melalui whatsapp kenyataan media dalam bahasa inggeris…yg korang baca ni sumber berita harian hokeyy…

      Ni antara statement hafiz…

      I would like to clarify the following:
      1. I was never married;
      2. I had never kept my marital status a secret from Fara Fauzana; and
      3. My marital status was not the reason that the wedding was called-off.

      Sila fahamkan ayat di atas..takpun pegi google translate…hehe..
      Harap Maklum

      0

      0
      • Um says:

        I WAS never married?? Kenapa ‘was’?
        Macam I was never married but now i am married kew?
        Kalau betul cakapla I have never been married. Ni ayat nak putar belit ke apa ni? LOL

        0

        0
        • bosan says:

          susah nk cakap orang tak pandai BI cam ko ni dik.
          Tula masa kelas english ko tidur.
          banyakkan baca novel english dan tgk movie english ye.
          English ni straightforward je.

          0

          0
        • sixcentsnonethericher says:

          I am single: Mungkin pernah berkahwin, mungkin belum. Cuma status terkini..bukan milik sesiapa.

          I was never married: Saya TIDAK PERNAH berkahwin.

          I am not married: Saya BELUM berkahwin.

          I am married: Saya sudah berkahwin dan masih dlm perkahwinan.

          I was married: Saya pernah berkahwin tetapi sekarang tidak lagi.

          0

          0
        • ignoranceisnotblissadik2 says:

          Lol thank sixpensenonethericher aku pun panas jugak baca comment budak atas ni. It shows how things can get misinterpreted so easily on the net and concluded as facts

          0

          0
        • ignoranceisnotblissadik2 says:

          Correction: Thank u* (fat fingers)

          0

          0
      • apekeder says:

        alaaaa… takkan korang tak sedar? berita harian, metro, 90% untuk keuntungan semata, info ke laut, pastu editor pun bungok.

        0

        0
  12. haaiii says:

    Maka akan berpanjangan lh episod drama x jd nikah mereka bdua ni..pasni wartawan dok kjar si Fafau la pulok pastu reverse ke si hafiz ni balik..gitew lh plotnye smpai ujung bulan ni..so korg2 tadah je la telinga tu ye..hmmmmmmmmmm

    0

    0
  13. hafiz40thun says:

    sori la hafiz smlm ak tersembor komen bile nAra ckp ko somi org..ni sume slh nara tau ..ape la nara ni len kli check la betol2 xpsl2 smlm ak sembor hafiz ni..ni sume kes ciplak dr blog len..xgune nara…abes tu nape fafau xjd kawen dgn ko????adehhhhh fafau ni cer bgtu kt media lebih detail xde la netizen rmi jd tok bomoh /dukun segera smlm ..podaaaaaaaaaaaaaaa

    0

    0
  14. sentap says:

    dah btol x nak ngaku plak…org x nak bang oi xyah la terhegeh2 lagi…gi la cari mana2 betina yg dahaga somi org…bersepah menunggu kat luar nun…insyaallah bertemu jodoh…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    mcm ni jelah lelaki kalau nakkan perempuan tu dia akan fight gler2 nak dapatkan perempuan tu..aku tgk hafiz tak fight xnmpk effort mmg patut si fara tinggalkan si gemok hafiz….hahahahaha

    0

    0
  16. orgtua says:

    Kalo btul bukan somi org, gi saman Harian Metro. Front page berita kemarin.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia tak nafikan pun dia suami org. headline nara misleading ni. dia cuma kata status dia bkn penyebab x jadi kahwin, tapi dia tak nafikan pun dia suami org.

      0

      0
    • Semogatabah says:

      Not siding anybody but sharing facts: I was in the same school as hafiz, it’s true his family comes from an ‘above average’ family, and has a family biz in London.having said that, it doesnt imply i know how much he’s worth, but just a mere fact his family owns 2 hotels in london. Tak bermakna family kaya, kita pun kaya, i think that’s a lesson we all learn once we start working life, right?He’s never been married, not currently, never was. and like me he is 30 years old. faFau nows Hafiz’s real age as he has introduced his friends. some are his friends back from school & who are also Fafau’s good friends.Apa2pun,this must difficult for both of them.proud of both of u on how u handle this without putting down each other. Sending love and prayers ur way, hafiz and fafau!

      0

      0
  17. Anonymous says:

    org politik..bese laa..kaki belit,tipu…mungkin fara x sggp nk terima duit dr sumber x halal kot..ahli pemuda umno katakannn….jd bisnes man pn msti ade “org tlg” klu x mana nk berjaya yee dokk…

    0

    0
  18. anon says:

    ye betul dia bukan suami org. Dia cuma penipu besar saja. Keluarga dia rugi? bila dia keluarkan apa2 duit? Sume fafau yg nak bayau dahulu katanya… ahemmmm…. perniagaan? ada ke bisnesnyaaaaa… ahemmmmmmmm………..

    0

    0
  19. Ntah sia[a says:

    Ermm.lelaki lelaki…nampak sangat tipu..setakat AJK UMNO jer…boleh jalan

    0

    0
  20. A relative says:

    Hafiz comes from a respectable & influential family. He is 30 years old and not married. These are facts. It is embarrassing for one of our family members to fall victim to silly celebrity nonsense.

    0

    0
    • anon says:

      liar liar pants on fire..

      0

      0
    • frh says:

      Amboi relative. kemain kau eh.”from respectable n influential family”, “embarrassing for one of our family members to fall victim to silly celebrity nonsense” ehh. relatives for life gituuuu. bila tak jadi kawin ni, barulah knon family forevah sgt. relative y jauh sejauh nye jadi dekat sedekat nye kalau boleh. Ang kalau boleh, biar semua salah fafau. cuba jadi kawin, ntah ape ayat omputih lagi kau lambung puji si fafau tu.

      Sorry emo. sat lagi relative fafau pulak komen. haruuuuuu

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mana u tau dia relative jauh ke dekat? The fact hafiz ni mmg dah jd mangsa keadaan. Dah la kluar cerita tak betul kat paper pasal dia. Lepas tu tak jd kahwin when preparation semua dah buat. Kalau kena kat sedara dekat u, u tak bengang ke?

        0

        0
        • Anonymous says:

          Habis, kau nak kata Farah Fauzana seorang2 salah just sebab dia yang batalkan perkahwinan diorang? Kau ingat orang perempuan ni senang2 nak called off wedding especially macam Farah ni dah canang satu Malaysia. And how about keluarga Farah? Obviously, something is not right. Aku tak kata Hafiz yang salah tp kalau kita pun, calon suami/isteri buat hal, kita buat hal or mungkin kita nmpak relationship ni tak boleh nak go on, kau nak kahwin jugak? kita nak kahwin bukan setahun dua.

          Apa2 pun, aku ada setuju sikit ngn frh. Sbb kadang2 sedara mara yang lebih2. Family redha je n kalau boleh taknak comment pun. Aku tak cakap semua orang sama eh.

          0

          0
  21. meluataku says:

    mcm keling ckp!
    cer ckp benar…abis citer..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Hahaha influential my ass…

    0

    0
  23. apasaja says:

    Hafiz ni mmg umur dia 30, sb kwn aku satu sekolah dgn dia.. and dia mmg xkawin lagi.. takpe kita tnggu next story plak, ntah bila nak habis mcmni.. bhahaha

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Wahahahaha..pening aku…masalah tang mana…p mandi bunga la fafau…

    0

    0
  25. hafarahfauzanafiz says:

    farah fauzana..mamat ni memang tak sesuai dengan kau..dia macam kanak-kanak rebina di dalam gambar

    0

    0
  26. duhh says:

    muda lagi kau Hafiz…stabilkan diri dan kerjaya u tu dulu… belajar jadi pemimpin Islam yg baik… jgn sebok nak kaya dgn jln singkat tu..
    to fafau…lain kali xpayah lah buat PC.. dua family dah tanggung malu sbb ko diva sgt padahal dah sendu…Umur dah lanjut next time nikah terus senyap2…n mungkin ni balasan sbb dulu asik buat panggilan hangit kat org.
    to friends yg duk matchmake kan diaorang ni….come on laaaa….jauh beza Umur diaorang tu….carilah yg mature sikit utk fafau ni…yg ada ilmu n boleh guide her.

    1

    0
  27. Anonymous says:

    ada la hikmahnya tuu… cam irma hasmie laaa.. dulu nabil pastu tup tup laki dia yang skarang ni.. hensem ya amatttt.. bertabah ya fafau..

    0

    0
  28. Anonymous says:

    maknanya fara taula dia suami org dr apa yg hafiz jawab…jeng jeng jeng…

    0

    0
  29. aihh says:

    fara…. u kena solve ni.. hafiz dah bagi statement.. skang turn fafau jer… jgn buat main2.. nanti kena cop perempuan murahan lak.. anda tu dah cantik, akhlak baik… sila buat statement sebelom orang buat assumptions..

    0

    0
  30. huhuhu says:

    Now turn fafau untuk bg statement. hafiz sudah. fafau bila? lgpn post dari abg nara semalam bukan dari fafau atau hafiz kan?

    0

    0
  31. ManaCommentAku says:

    Not siding anybody but sharing facts: I was in the same school as hafiz, it’s true his family comes from an ‘above average’ family, having said that, it doesnt imply i know how much hes worth, just a mere fact that his family owns 2 hotels in london. (Tak bermakna family kaya, kita pun kaya, i think that’s a lesson we all learn once we start working life, right?) He’s never been married, (not currently, never was) and like me he is 30 years old. Fafau knows Hafiz’s real age as he has introduced his friends (some are his friends back from school & who are also Fafau’s good friends)
    Apa2pun,this must difficult for both of them.proud of both of u on how u handle this without putting down each other. Sending love and prayers ur way, hafiz and fafau

    0

    0
  32. Hafiz says:

    Last sy bg tau korang..sebab utama adalah sy x sekaya mcm lelaki idaman Ida..x mampu nak wedding of the year

    0

    0
  33. mata mata says:

    Tgk la belum pape lagi dah mengungkit rugi bagai. Sah elok sgt la fafau angkat kaki

    0

    0
    • Anonymous says:

      Biasa la. Dah la fafau cancel wedding, pastu dia di fitnah pulak, dia bengang la. Sbb bukan melibat kan dia saja. Family pun involve. So hati tgh panas, ter ungkit la kot. Biasa wedding ni parents byk contribute kan so mesti dia kesian parents dia. Fafau pulak senyap je, tak perbetulkan keadaan pun

      0

      0
  34. EllySha says:

    Anggaplah semua ini ujian dr Allah. Jika Allah dh mmg tentukan jodoh Fafau & Hafiz, inshaallah akan bersama juga nnti. Bykkan sabar, bykkan berdoa & fikir sebaikkan ttg diri masing2.

    0

    0
  35. EllySha says:

    Simpati juga dgn Fafau & Hafiz. Disebabkan Fafau nie dikenali ramai makanya apa shj yg berlaku atas dirinya akan jd perhatian & bual bicara org ramai. Semua org nk amik tau pasal dia. Cuba kalu Fafau nie org biasa2 je…mesti tak jadi kecoh mcm nie. :-)

    0

    0
  36. orgtua says:

    Mana tau kot baru dpt detect ada penyakit yg menyebabkan tak boleh hamil. Atau apa-apa penyakit yg berkaitan rahim, alat kelamin. .

    0

    0
  37. mcmmcm says:

    ntah apa2 lah korang, mcm2 andaian…hahha…
    tunggu jerlah kenyataan balas dr fafau plak lepas nie….huhhu..

    0

    0
  38. anonymous says:

    tapikan ..bila dekat2 nak kawin memang rasa taknak kawin…tengok muka bakal suami macam tak rasa cinta….i pernah rasa camni dulu…i almost batalkan my marriage…tapi disebabkan takut kena parang dengan my father…i teruskan je….

    0

    0
    • anonymous gak says:

      ha ah betui… lagi sebulan nak kawen pon i camtu jugak.. i lagi la perantau. takde sape-sape.. mak bapak nun di utara, i sorang-sorang je kat putrajaya. memang tinggal nak mesej je mintak batalkan… gaduh sebab ape tak ingat lak tapi itulah pergaduhan paling besar kami gaduh. alhamdulillah dah 9 tahun kahwin dengan 2 orang puteri. moral of the story, kuat atau tidak?

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul weyy. aku tak kawin lagi tapi kawan2 aku yang berkahwin pun sllu bagitahu macam ni. yelah, nak masuk alam baru kan, macam2 lah dugaan dia. pernah aku dgr, si lelaki smpaikan cari balik ex dia sbb rasa bersalah. Ada yang nak batalkan perkahwinan lah, rasa ber salah kat ex lah, rasa sayang kat ex lah n ada yang rasa pasangan bukan calon terbaik lah,. tak nak kahwin lah. macam macam. Dugaan nk berkahwin la katakan haha

        0

        0
  39. anon says:

    Masa bercinta dia ingat lelaki tu tua drp dia, tapi bila dpt tau lbh muda, dia tak nak lah. Lelaki tu pun nampak lbh tua dari umur sebenar. Tapi lelaki ni nampak baik..
    Hmmmm…..takpe lah fara ooi, dah ditentukan ko akan jadi anak dara tua, nak wat camne kan…
    Or maybe she gets cold feet…yelah, dah tua baru nak kawen, org lain umur mcm dia tu dah anak 4, 5

    0

    0
  40. johnny bravo says:

    Elok je dua2 montel, sama sepadan……..cuma sorang anak dara tua

    0

    0