Written by AbangNara | July 2nd, 2014

Kata orang, apabila artis lelaki bujang mengakui sudah mempunyai kekasih dan mengesahkan dirinya sedang dilamun cinta, secara automatik populariti yang dikecapi akan jatuh merudum. Seperti yang semua sedia maklum, Emma Maembong dan Zizan Razak telah pun mengisytiharkan diri mereka sebagai pasangan kekasih dan semenjak itu dilihat populariti Zizan agak jatuh berbanding ketika zaman solo sebelum itu.

zizan emma

Secara jujur Abang Nara tak berapa faham kenapa populariti zizan boleh jatuh selepas mengaku bercinta dengan Emma Maembong. Adakah mentaliti peminat hanya menyokong selebriti lelaki yang ‘single’ sahaja dengan harapan si selebriti akan mengorat mereka? Macam angan-angan Mat Jenin pun ada kan? Apa pun, kesian kat Emma Maembong kerana dituduh menjadi punca kejatuhan Zizan. Namun Emma tak pernah ambil hati dengan tuduhan sebegitu. Kata Emma:-

Biarlah orang hendak tuduh saya macam-macam. Apa yang penting saya bukanlah punca populariti Zizan merudum atau meningkat, semua itu adalah ketentuanNya.

Saya sentiasa percaya hidup manusia ini umpama roda, ada masa kita di atas, ada ketikanya kita berada di bawah.

Emma juga dengan panjang lebarnya turut menjelaskan bahawa dirinya tak ada kaitan langsung dengan persengketaan yang sedang berlaku antara Zizan Razak dan Marina Juki. Terang Emma Maembong:-

Sepanjang mengenali Zizan, saya tidak pernah ambil tahu berapa bayaran beliau peroleh. Saya juga tak ambil tahu jumlah wang dalam akaun syarikatnya. Sebagai majikan, Zizan mungkin tahu tangga bayaran saya, tetapi saya memang tidak ambil tahu soal aliran keluar masuk duit syarikat.

Zizan kekasih saya, tetapi tidak bermakna saya perlu memantau atau menjaga setiap inci perkara membabitkan dirinya. Jika ada yang menuduh saya adalah dalang kepada masalah syarikat Zizan, itu terpulang kepada hak masing-masing.

Saya ingin tahu, apa salah saya sehingga diheret dalam persengketaan mereka? Bernaung di bawah syarikat sama, tidak bermakna saya suka menyibuk atau menjaga tepi kain orang.

Saya mengaku pernah tidak bertegur dengan Marina sebaik pulang dari bercuti di Los Angeles berikutan sedikit salah faham. Tetapi tidaklah sampai ke tahap memaksa Zizan mengikut jejak langkah saya.

Hanya saya yang bermasalah dengan Marina, bukan Zizan. Sepanjang di LA, Zizan dan Marina masih bertegur sapa. Malah mereka turut keluar membeli-belah bersama.

Setahu saya selepas kembali ke Malaysia, mereka masih bertegur sapa. Jadi saya pelik apabila timbul dakwaan mereka sudah tidak bercakap sejak Februari dan kononnya sayalah jadi puncannya.

Jika saya bersalah, tolong kemukakan bukti supaya saya tahu apa salah saya.

emma maembong

Fuh ~~ Panjang lebar sungguh penerangan Emma Maembong. Harap semua orang berpuas hati. Entah-entah yang tukang buat cerita ini cemburu kot Emma dapat kekasih yang hensem, kaya dan macho. Tak pun mungkin jeles sebab Zizan dapat awek secomel dan secun Emma. Ish,ish,ish. Tak payahlah jeles-jeles nie. Jodoh di tanganNya. Siapalah kita untuk dengki kan? Tak gitu? Info asal Berita Harian.

P.S: Honda Jazz 2014 sudah dibuka tempahan

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

53 responses to Saya Bukan Punca Populariti Zizan Merudum – Emma Maembong

  1. nok gebuzzz says:

    yo la tu…………

    0

    0
    • Baby AA says:

      jgn beromen atas flight kak….tak elok untuk reputasi lebih2 yg belum berkahwin.

      0

      0
      • buah kurma says:

        bukan begitu Nara, mereka ni teramat gedik, terlalu menunjuk-nunjuk & terasyik over-exposed.. sampai orang tengok naik menyampah. contoh zizan pernah tanya emma kat tv secara terang “you sayang i tak…you cakap la you sayang I dulu”. eeee, nak termuntoh!!!

        0

        0
        • Olga says:

          emma ni sejarah silam dia busuk. apa yg zizan nampak aku pun x pasti…
          sila google “emma maembong cium mulut”..pasti akan terkejutz. aummm aummm sangat.

          0

          0
        • !!!!!!!! says:

          Wow! Perkhidmatan LRT dihentikan….tanah runtuh di Jalan Imbi !!!!!

          0

          0
        • Kontak Lense Koyak says:

          strategi seteruanya…pakai tudung untuk menutup imej yg rosak.

          0

          0
    • johan says:

      mana duit gaji aku hoi…nak bayor bil ospital.

      0

      0
    • Jemah K-pop says:

      Hidup ni jangan bangga dengan diri sendiri tapi nilai keburukan kita. Kalau kita baru couple tapi orang duk puji sweet, romantik, mereka pun x membawa kita ke Syurga sama seperti lelaki memuji gambar perempuan yg free hair…pakai seksi. Akak tengok peminat2 zizan kau semua tak cerdik tak de pun yg beragama boleh menegur dia semua duk memuji …

      Memang korang berkawan dengan orang sama level dengan kau jenis tak cerdik… Kawan yg baik dan beragama akan menasihati kita bukan memuji jika perbuatan kita berdosa. Tak perlu bangga kawan puji tapi malu lah bila kawan kita pun tak pandai nilai dosa dan pahala…

      0

      0
      • hm says:

        cerdik sgt la buat komen mcm ni kat public. nak tegur jgn menghina. bukan pminat emma atau zizan ya sorry. but u buat mcm ni xde beza dgn dorg. sama sama share dosa. inbox kan ada. tegur kat situ.

        0

        0
    • jiran sebelah says:

      eei, nama sebenar fatimah rohani…tapi gediklah kau nak ber’emma’ bagai

      0

      0
    • mimi says:

      tak payah susah2 explain macam2 nak backup diri bagai. explain macamana pun orang tetap kutuk jugak. typical manusia memang suka dengar benda2 buruk and fitnah yang datang dari mulut orang. nama pun gossippp uollsss. mesti orang nak yang panas2 jer.

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      helo emma embong ! yg bagos Nye u jangan ada mateairrrrrrrrrr ! kembang kn bakat u sebagai orang seniiii…u kan jambu ape yg u nk kemarok mateair buat masa skarang ni ??????????? mateair anytime u boleh dapat tapi kalau u nk dapatkn anugerah bintang ppular bertaon2 u nk kena tunggu itu pon belom tentu dapat…jadi kalau u dh join ni bidang seni u nk kena aktif la dlm bidang ni ! buat sunguh2 keja keras ! berlakon betol2…kalau dh tknk berlakon lupakn saja pegi lah u ikot si zizan pendek tu kawin teros lagi bagos !!

      0

      0
  2. hikaru says:

    Ek elleh johan yg dah berbini pun org suka je..its all about talent and attitude k..jep pun mungkin dah ade someone cuma bezanye dia x show off..sbb tu org lg suka kat dia..perangai pon ok..

    0

    0
  3. Bakso says:

    Abg nara.. Peminat x salahkan zizan dia bercouple tapi menyampah kegedikkan emma. Org lain couple jugak x macam diorg niiihh. Cool sudahh mcm arja lee n shima anuar ke. Emma xsesuai ngn zizan dulu ngn ex bf pic ntah pape. Tuh peminat cm xsuke dia ngn emma bukan peminat mengharap kawin ngn zizannnn pun abg nara oiii! Lol

    0

    0
  4. No komen says:

    Ini lh retis skrg..asal mntk komen jek..mntak bukti.
    Stail skrg suma nk bukti..mcm mato2 pulokkk.
    Ko ckp je lh pe pn..,ckit pn x prcya.jijang tu dh buta
    dan pkak sbb ko,kembung.sbb ko,aq dh x
    minat jijang.

    0

    0
  5. Melati says:

    Apa kena mengena gan Emma kembong plak…..hahaha saper Emma ni? Siti Nurhaliza kah? Ziana Zain kah? Zizan memang patut undur diri pun…sebab poyo yg terlampau….kalau diri tu kelakar macam Jepp OKlah…ni perasan diri tu kelakar.tapi Bodoh terlampau dgn lawak kangkang yg jijik tu…amat memalukan yyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk nak muntah aku…

    0

    0
  6. lois lain says:

    Salam Nara, komen i pasal Nara je.rasanya i dah tegor lebih dari 3 kali pasal penulisan Nara ni.Nara nak bagi pendapat boleh,tak salah,tapi sebagai penulis blogger, Nara kene adil.Apa yang i dpt rumuskan melalu post ni Nara mcm menyebelahi sebelah pihak shj.dan paling best menyalahkan peminat sbb jeles ngn Emma Maembong kaple ngn Zizan.
    CHOP.CELAH MANA NARA??Xde sapa nak jeles ngn emma maembong la. tau tk andaian Nara kalau tidak benar boleh jadi fitnah? terus terang i x tau dirog ni gedik ke tak sbb i tk ambik tau.tp bg i nara tk patut salahkan peminat plak bila zizan dh tk femes. pls Nara, ALWAYS THINK before you post.sekian.

    0

    0
    • kami says:

      hurmm..betul tu.tp kalo die fikir tu sume takdelah die create blog ni. lgpon die bergerak scara solo x mcm rotikaya ke ape ,so lg la die senang nk plih bulu

      0

      0
  7. emma liar says:

    seriously.. emma tak sesuai tuk zizan.. dah cemolot bagsi ngan jantan lain pastu nk harap peminat sokong si emma ni ??sorrylah
    emma liar…
    zizan pun takyah lah bodoh sgt nk buat bini cri hok jurus sikit perangai…

    ko tgk adik beradik emma semua mengarut.. tgk si kakak dia yg bcinta ngan anak chef wan tu… over sgttttt

    0

    0
  8. aku says:

    lps ni zizan dah takde ape..dah tak popular
    emm ckp ‘sy dah takde ape2 dgn dia. jgn kaitkan kami lg'”
    for sure punya la!

    0

    0
  9. Dh lma dh aku prhati..skrg ne zizan xkira lm show mna pown msty sbut nma emma 2..melodi, karoot komedia x n etc lar yg ada zizan..owg len pown brcinta jgak..asanya xprlu show off..kmy sbgai pminat layak brsuara sbb tnpa kmy spa lar anda..igt..owg yg mngundi msa mhrja lwak mega dluw..pkay dt mngundi yg minat kau..bkn pkay ikn kmbong goreng naaa..ne lar mslhnya..bila kata bodo marah..kata pndai megah..

    0

    0
    • perhati jugak says:

      kan..dah lle baru join karoot komedia season baru ni ea tp asyik mention nama emma je..

      0

      0
  10. girl says:

    Dulu tengok diorang mcm sweet. Tapi lepas tu macam over sangat. Fahamlah tengah bercinta, tapi still..cer jaga perilaku sikit. Erghh

    0

    0
  11. anti kembong says:

    aku peratikn bila cite pasal zizan kt BN ni xramai da org nk komen. org da xmint dgn ko zizan.
    emma kembong kegedikan ko la punca kejatuhan zizan.

    0

    0
  12. pearl says:

    dah x minat zizan sebab emma mambong gediks….sekian..

    0

    0
  13. perak says:

    aku pun prasan lama dah. dah lama x tengok karoot komedia. Tiba2 1st episod aku nganga dia sebut emma..yek yek

    0

    0
  14. melati says:

    Yg paling aku Terkilan Nara boleh kater Zizan Macho dan Handsome…….Buta kah Nara..ni….Tidak pernah seumur hidup saya Sipendek dipanggil macho dan Hidung sebesar Gajah dipanggil Handsome….Nara pergi lah Hospital Hussien Onn di PJ tu hospital mata……..hehe

    0

    0
  15. Aiesha says:

    Kate populariti zizan makin meredup’ aku tengok tak juga, masih banyak acara dan film baru yang dilakonkan zizan ni, meletop juga jutaan penontonnya

    0

    0
    • melati says:

      Aiesha …awak baca surat kabar lamer ker yg kater jutaan penonoton tgk Zizan berlakon…ko pun kena gi hospital mata gak…Tgk aper jadi gan Skop production? Abang Long Fadhil?…..baru 3 hari tayangan kat panggung pastu masuk Astro First..tu pun laku ker tak?…..Aiesa Zizan ni kalau pergi minum kat Rasta TTDI org ingat dia ni Bangla bancuh Tea jer tahu tak…

      0

      0
      • Aiesha says:

        Awak kot yang harus cek’up mata ke hospital, tak baca ke berita artikel beautifulnara tanggal 3 juni 2014, disitu abang nara sendiri yang menuliskan berita filem abang long fadhil mencapai penonton 2,1 juta dalam masa empat hari, berita itu disyahkan oleh datuk yusuf haslam sendiri, untuk industri filem sekarang ni, angka sebegitu dah cukup besarlah, aku cuman preview aja kot

        0

        0
        • Bibik minat zizan says:

          eh kau indon kan? kemain control bahasa indon hahaha.

          0

          0
        • hukhuk says:

          nmpk sgt jawa kekantolan sebutan bulan…balik kg la wei

          0

          0
        • Melati says:

          Aiesa ..ni saya nk bagi tahu…yg juta2 tu Taktik lapok Produser Filem lah…awak ingat penonton sekarang cam penonton dolu2…ker mudah tertipu….hehehehe….saya tahu lah awak suka sgt kat Zizan tu..Soalan kalau Yusof Haslam tu Terpelajar adakah dia akan guna Taktik lapuk yg kater dlm 4 hari tayangan 4 juta…..awak ingat Abg Fadhil ni macam Transformers ke? Aiesa awak pun perasan cam Zizang gak yeee……..

          0

          0
  16. cecitececite says:

    aku rs zizan still popular..cuma jgn over sgt psl bercinta ni..keep low profile, focus on career.

    0

    0
  17. ketty says:

    korang tak suke emma pon tetap follow dia kat insta…

    0

    0
  18. melati says:

    Aiesa awak pun Rabun juga kah…..bila nya filem Zizang meletop contoh Abg Long Fhadil…kat panggung 5 hari trus masok Astro 1…Aiesa Zizan kalau dtg kat Rasta TTDI ..org2 kat sana mesti ingat Bangla bancuh Tea…hehe

    0

    0
  19. Semoga Zizan dan Emma tabah menghadapi dugaan. Banyak pahala diorang dapat hasil dari fitnah & kutukan korang. :)

    0

    0
  20. hukhuk says:

    paraparaparapropaaaa..lalala

    0

    0
  21. Nanako Chan says:

    Jadi artis kan mmg ikut rezeki msg2 turun naik..aku rase bukan sbb emma pun, tp sebab zizan yg xberapa lawak dah skng. Aku xminat zizan..dia xkelakar. Ok Bye.

    0

    0
  22. C Pembaca says:

    Dasyatnye korang menilai, mengutuk & mengata zizan & emma?? aku tgk biasa je.. yang bercakp buruk tu macam kenal sgt2 emma & zizan.. #bahayabetulmanusiazamansekarang ya ampun!

    0

    0
    • Melati says:

      C Pembaca ..awak ni pun macam Emma kembong gak….dah dinamakan Blog Gossip, so memang tempat gossip lah apa yg mengutuk nya…atau pun awak salah blog tak?…Saya cadang kan awak pegi blog Mari Mengaji ,kat blog tu takder kutuk2..

      0

      0
  23. daunubigosok says:

    Zizang ni dah tak lawak..buat lawak pun lawak bodo jer..pas tu ekspresi over..mcm Johan best, dia down to earth. Zizan ni bila melawak style dia cengitu je..boring..takde kena mengena dgn si emma tu pun, jd emma toksah nak melatah der..ko terasa ker? lebih baik cepat kahwin, jd housewife, senang..pokok pangkalnya, zaman kegemilangan zizan dah nak berakhir sebab perangai dia sendiri.

    0

    0
  24. C Pembaca says:

    Melati :) alahai marah plak dia.. kenape? sy ni bg pendapat je… ops! lupa ni ruangan gosip..nak komen pun kne berunsur gosip.. ok daaaa… #apeapejela

    0

    0
  25. C Pembaca says:

    Sebelum tu..baru perasan bila skroll balik ke atas nama Melati ni top ranking pengomen tegar… no wonder la you berasap dengan i… ohh… klaka lah! hahahha… ok2..teruskan lah… suke benor ye kate orang muka macam bangla… hahah klaka you ni… hahahah! #rollingeyes

    0

    0
  26. […] Saya Bukan Punca Populariti Zizan Merudum – Emma Maembong (47) […]

    0

    0
  27. […] Saya Bukan Punca Populariti Zizan Merudum – Emma Maembong (48) […]

    0

    0
  28. […] Saya Bukan Punca Populariti Zizan Merudum – Emma Maembong (49) […]

    0

    0
  29. […] Saya Bukan Punca Populariti Zizan Merudum – Emma Maembong (50) […]

    0

    0
  30. […] Saya Bukan Punca Populariti Zizan Merudum – Emma Maembong (51) […]

    0

    0
  31. […] Saya Bukan Punca Populariti Zizan Merudum – Emma Maembong (52) […]

    0

    0