Written by AbangNara | October 1st, 2012

Minggu ini dan minggu lepas memang banyak Abang Nara keluarkan cerita mengenai Nora Danish. Ada yang suka dan yang pastinya ada yang benci. Siap ada cadangkan Nora Danish jadi bini nombor dua Abang Nara. Kecil tapak tangan, nyiru Abang Nara tadahkan. Sayangnya Nora Danish berkata kepada Pancaindera yang dia bukanlah perosak rumahtangga orang mahupun seorang perampas.

nora danish

Kenyataan ini dikeluarkan kerana namanya pernah dikaitkan dengan Adi Putra ketika Adi mengalami krisis rumahtangga dengan isterinya. Ada peminat yang ekstrem telah melabelkan Nora Danish sebagai perosak rumahtangga. Ternyata dakwaan itu langsung tidak benar apabila rumahtangga Adi Putra pulih seperti biasa. Kata Nora:-

Saya dah masak dengan cerita-cerita dan gosip yang melanda saya selama ini. Saya anggap itu satu dugaan kepada saya dalam membina kerjaya sebagai pelakon. Saya bukan jenis perosak rumahtangga orang bahkan bukan perampas. Saya tahu apa yang saya boleh lakukan dan jauh sekali untuk melakukan perkara terkutuk seperti yang dikatakan.

nora danish

Yang terbaru, Nora Danish mengakui dirinya sedang dalam proses mengenali hati budi seorang ahli perniagaan. Hubungan mereka masih berada di tahap kawan namun Nora berjanji akan mengumumkan sekiranya hubungan tersebut maju setapak di masa hadapan. Lebih penting, Nora Danish berkata yang dia akan bertudung sepenuhnya tidak lama lagi.

Saya sudah berubah, namun perubahan yang saya lakukan itu bukan secara mendadak tetapi perlahan-lahan. Alhamdulillah, saya sudah dua kali menunaikan umrah. Insya Allah saya akan bertudung tidak lama lagi, saya sedang menantikan masa yang sesuai. Saya tidak mahu nanti ada yang kata saya bertudung kerana ikut trend sekarang. Saya ingin lakukannya dengan hati yang ikhlas.

Semoga masa yang sesuai itu akan tiba tidak lama lagi. Pasti banyak peminat yang akan gembira melihat penampilan Nora Danish dengan imej bertudung kelak. Confirm lebih cantik, manis dan ayu. Semoga perubahan itu akan membawa satu titik baru dalam kehidupan insan bernama Nora Danish.

P.S: Meja pool yang unik dan pelik tak ingat.

120 responses to Saya Bukan Jenis Perampas Dan Perosak Rumahtangga Orang – Nora Danish

  1. sya says:

    like u..perubahan itu harus

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 3
    • AnakAyam says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 39
      • Kak Siah says:

        alasan demi alasan….kalau nak berubah nak berhijab, malam ni juga kau boleh berubah. tak payah nak bedolak dalih la. dah muak baca kisah hipokrit kau…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 30
      • Ahakssssss says:

        2 kali tunai umrah atau 2 kali pergi………… “melancong”?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 27
      • Tok Tie says:

        pandai kau ‘cannon’ aku kan. cam sial… !!!!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 14
      • elina says:

        Tak pyh la ckp pergi umrah 2 kali kalau perubahan tu ko tak pastinya lg nora danish oiiiiiiiiii… ROSAK!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 22
      • Fasha Sendhat says:

        kalu nk berubah, x payah la sindir2 orang..bodoh!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 27
      • euwwwwwwwww says:

        Mcm menuju ayat ke fasha jer si nora ni.. jodoh tu kan tuhan yg tentu kn.. kalau jodoh ko ngan laki org jugak tuhan tentukan ko nk tolak ke nora? Bermuka2 betul si nora ni..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 29
      • Jamilah Jamali says:

        Ayat sindiran dr bekas isteri “J” kpd isteri “J”…. Apa2 je la nora.. Mereka dah bahagia pun skrg… Ada mereka kisah?

        Ckp siang pandang2, tak reti ckp baik DIAM!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 32
      • Tipah Tak Tertipu says:

        nak bertudung pun kena heboh satu Malaya ker?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 14
      • Tsk Tsk Tsk Bangang Betul says:

        semakin aku baca cerita dia; semakin terserlah kejahilan n kebodohan ND ni. putar saner, putar sini. cakap macam keling..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 20
      • Zed Zeidi says:

        ~~~~~~~~saya baru dapat gaji, enjoy dulu. nanti saya nasihatkan dia. i promise~~~~~~~~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 2
      • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

        so lepas ni xde lah pose2 maut mendongak ke langit lg from nora ye?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 8
      • Dayang Nurfarhana says:

        Salam Nora,

        Suami saya peminat setia anda.. Beliau selalu mengikuti perkembangan anda di Instagram.. Pernah sekali beliau lewat mengambil saya pulang dari kerja hanya kerana leka membelek gambar-gambat seksi anda di Instagram.. Kami bergaduh kerana hal tersebut.. Anda la perosak rumah tangga kami!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 88 Thumb down 42
        • Anonymous says:

          hahaha…dayang ..kena nasihatkan husband tu jangan dok tengok benda yang haram…nampaknay dayang kena posing maut leplak letak dlm i phone husband tuk dia tengok dan belek2…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Tok Tie says:

        perampas? perosak? macam mengata aku je ?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 6
      • macam mengata Fasha je

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 8
      • Tali Coli Terputus Tiga says:

        macam mengata Ustazah Sharifah Khasif je…kekekekekekeke

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 4
      • Kak Idah says:

        statement yg berbaur dendam kesumat..selamat maju jaya la ye nora..jgn lps ni dicop ckp tak serupa bikin pula sudah la..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 11
      • Propasaja says:

        JANDA TERDESAK NEH, PERGI KE MEKAH ORANG BAYAR BOLEH LA

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 14
      • sudahlah says:

        sebab kau dah terkantoi dgn Ady Put dipeluk, diraba, digesel, segalanya? begitu?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 16
      • Kami Bukan Bodoh Macam Kau Betina Ketot says:

        ND nak tutup kes dia dgn Ady; sindir Fasha? Alahai.
        Amat licik perempuan ini, silalah berhati-hati dgn si betina seperti ini di luar sana.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 27 Thumb down 19
      • be_positif says:

        Ak ni bknlah peminat tegar ND n peminat tegar FS.Just few observations ak dpt simpulkan dr komen2 korng sume ni:

        1. Komen penuh hasad – Nasihat biarlah berpada.Jgn menghina dengan perkataan ‘bodoh’, ‘jahil’, etc.Kita dah nasihat.Doakanlah ND utk berubah.MMg salah ND x bertudung tp slow2 la xleh la expect dia trus pakai purdah esk…be rasional. Ingat manusia tidak masuk syurga Allah kerana ibadat walau seribu tahun tp rahmatNya. Nak dptkan rahmat Allah kene ada sifat IKHLAS dlm diri bkn paksaan…

        2. Pergi Umrah – siapalah anda nak tentukan umrah ND x diterima? Hanya Allah yg tahu.kita solat ni pun blum tentu diterima..kdg2 kita x leh sombong dgn diri sendiri. statement x guna pegi umrah bagi saya agak angkuh la..sori kalo terasa…

        3. ND menyindir? – Dia sindir sape? apakah org yg disindir tuh merasa tersindir? atau anda yg penah jd perampas rasa tersindir? wallahualam.tiada nama pun disebut..bab sindiran tuh korng sendiri yg melebih-lebih..lebih sudu dari kuah!!! tak payahlah nak ada adakan sesuatu yg tak nyata.

        4. Hebahan tudung – mmg lah sesuatu ibadat x perlu dihebohkan..sy setuju. Tp ND keluarkn statement tu sbb tekanan korng semua jgak..duk kondem2 dia blk umrah x bertudung..so at least bila dia kuarkan statement cmtuh dpt meredakan perasaan peminat dia..skang korng tuduh dia menunjuk la plak..pendek kata apa yg dia buat semua x kene..believe me bile ND dah berubah korng still akan kondem dia jgak..well typical malay behavior

        Pendek kata x perlulah nak membenci org sbb anda semua pun belum tentu disukai org laen.FS pun sy suka tp x la minat sgt2.ckp kat sy sape yg x da kelemahan.sy sendiri byk kelemahan.be positive n pikir cmne nak majukan diri..bkn duk menjatuhkan org jer.

        Peace no war..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 111 Thumb down 31
      • ND Lala akan mengambil tindakan saman malu ke atas sesiapa yang masih menggunakan ND sebagai ringkasan namanya kerana dia bukan perampas, hanya ayah kepada Shila Amzah.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 4
      • itonlyhurtswenisneeze says:

        maknanya kau masuk juga le klau tak apamcm leh nmpk? Atau tak nampak bawak mulut je?

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
      • NAK JUGAK PERLI SI SENDHAT TUH, SUDAH2 LA ND OI… ADA JER ALASAN DIA NIH….

        Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 17
      • amoi says:

        alah nora..ko baru 2 kali g umrah..orang lain siap g haji lagi, balik pun terdedah sana sini tak cukup kain utk tutup badan n kepala..so takyah lah cakap ko dah g umrah n nak bertudung n tunggu masa yang sesuai..nak mati nanti takdenye ALLAH nak tunggu masa yang sesuai…anytime leh cabut nyawa ko…sendiri mau ingat…g umrah lum tentu akan betul2 berubah kalau pakai tudung tp baju ketat sana sini, mekap tebal bagai opera cina…berubah kerana takut akan azab ALLAH..kan lebih bagus…pastu, jgn lepas ni masuk politik plak..kuang kuang kuang…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 8
      • niat tak menghalalkan car says:

        berhijab itu diwajibkan. macam mendirikan solat. tak perlu dapat hidayat. wajib sebagai Islam. jangan nak putar belit. jangan jadi jahil. jangan buat pembaca tergelak geleng kepala. titik.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • tapi kau menyenyenyenyenyenyenyenyenye tiup tiup biy atototootototototototokan rumah tangga orang macam Bella Evans, Nora!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 15
      • audi r8 says:

        Alhamdulillah..bgus lah kalu dh nk brubah…knp abng nara ltk gmbr ND x brtudung tu…berdosa tau…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 4
      • Wak Subardijono says:

        keras & liat sunggoh hati si janda muda ini ya…masyaallah!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 16
      • Senyap La Monyet says:

        ala, kau dulu kawin ngan si jejai sebab dia anak orang kaya. puihhhh

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 15
      • Janji Palsu says:

        haisihh, nak cover line la tu dah gambar2 dia masuk blog dgn Ady Putra berlakon macam nak bersetubuh. macam kita tak tau muslihat si ketot ini !!!!!!!!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 14
    • Nak Termuntoh says:

      motif nak berubah kena cakap kat wartawan????????

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 13
    • Olga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 38
      • cover line baek punye says:

        sebab tu la dia mengelabah………nak pakai tudung tetiba.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 13
      • No One says:

        semoga Tuhan ampun kan ko Olga… klu ND x buat ape yg ko cakap aku minta Tuhan berikan ko balasan yg setimpal…
        takot aku ngan komen ko ni…. baik ko bertaubat Olga..minta Ampun kan ND & Tuhan

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 5
      • izzah bkn nama sebenar says:

        Olga..ko tau x ape hukumnye menuduh org b’zina?ko ade saksi ke ckp die cmtu?cmne nnt ko nk mintak maaf kat die cmne?b’istigfar la byk2…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • No One says:

      Alhamdulillah…sekurang2 nya ND ada niat nk berubah ke arah kebaikan…
      kita doakan saja yg terbaik..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 8
      • baik says:

        Korang semua ni kan, kalo tak mengutuk takleh ke…. kurang kan la skit dosa mengutuk org tu… dh dia nak berubah, biar lah… doa yg terbaik.. bukan bg kutukan… bayangkan kalo korang jd dia, apa yg korang rasa org duk kutuk tak habis2….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  2. nugget gay says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 27
    • nugget gay says:

      awat avatar nugget gay kaler pink.? nk kaler kuning. sama dgn nugget

      Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 3
    • Sasha Sandha says:

      Sindir org konon , sedar lah diri sikit , Nora pgl Fasha permpuan buruk , LOL , buruk2 dia pon kau kena tinggal dengan laki kau , RASAKAN dona Danish !!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 26 Thumb down 28
  3. AnakAyam says:

    alaahaii…statement bajek baek je….org nk tutup aurat tak tgu masa mak janda oiii….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 17
  4. gerter says:

    Mcam sindir seseorang je ah kan kau ni?lol tau sangat isokay ah kalau kau pun explain macam tu maybe la,tapi jangan cakap je .hmm

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 13
  5. hoihoi says:

    eh.biarla die nk brubh skit2.bkn smua org brubh terus mcm tu je..yg korg dok bising ni,korg pn blm tntu tk buat dosa kan..skurngnya nora danish xrampas laki org mcm manusia tu tu tu..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 22 Thumb down 24
  6. alhamdulillah….syukurlh klau dh brubah…abng nara jgn lah letak gmbr ND yg x brtudung……brdosa tau…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
  7. MeLia says:

    Elok la tu Nora. Yang penting tanamkan niat utk berubah menjadi lebih baik. InsyaAllah bila niat dah pasang, Allah bukakan jalan ke wah tu. Baca Al-Fatihah bnyk2 dan fahamkan maksud dia. Sebagai ayat pembuka, mudah2an ia membuka jln buat Nora ke arah yg lbh baik. Trust me. I’ve been in jahiliah before. But I always remind myself, I know Im not solehah, but I dont want to be in Neraka. InsyaAllah, bila kita tanam azam utk kebaikan, kebaikan akan dtg kpd kita. Jgn ragu2. Yg penting, jgn tangguh2 utk sesuatu perkata yg baik. Kita x tahu bila masa kita utk mengadap Ilahi sampai. Yg penting kita tahu IA akan sampai bila2 masa. Good luck Nora.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
  8. nowa denisyh says:

    nk bhijab itu bgus. tp xperlula nk bgtaw ygknon2nya akn btudung.. n knp plk ckp btudung itu trend??isy.mnutup aurat tu bkn trend, tp wajib.klu dah wajib xperlu ms yg ssuai.esoklusa blm tntu kite msh bnyawa.:)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 15 Thumb down 8
  9. isteri setia says:

    amboi.bang nara..sampai ati ckp mcm tu ya.isteri dgr sedih kot.ada niat nak pasang laen:(

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  10. izzah bkn nama sebenar says:

    Nora comel sgt…mmg bertambah comel n cantik kalo bertudung. Kita manusia ni x pernah sempurna n asyik nk cari kesalahan org je..kamu lupe ke, 1 jari kita menunding pada org, 4 jari lagi menunding semula pada kita? Doakanlah Nora ke arah kebaikan daripada sentiasa bersikap buruk sangka. kan itu lebih baik?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 5
    • abg pasa malam says:

      eh eh apsal plak abg nak doakan ND neh? baik abg doakan dia jatus chenta ngan abg.. err er abg pong ahli perniagaan jugak tawwww…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. jane jamilah says:

    Klu plan nk btudung x prlula nk bg satu dunia, nti x btudung org ungkit statement awk. Klu ada niat, buat dlu then org blh nilai sndri.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 12
  12. I luv nd says:

    Weiiii yg korang nk salah kan die bgtau nak pakai tudung pekehal plak… Die kne desak dan dpaksa bcerita lau x story di label poyo plakkk .. Pesalahnye atleast lps die btudung mgkin ramai lg gadis2 dluar nk ikut tutup aurat … Ini perkara baik pe .. Cuba la think positive skit …

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 6
  13. harper seven says:

    korang tak rasa apa yang nora rasa. .cakap memang senang. .si fasha memang perosak rmh tangga nora n jeajai. dahlah kena cerai masa pregnant. . pas tu si fasha sibuk buat press conference dia n jejai break off. . time tu,nora join fmly jejai g vacation. . wlwpun crita tu lama dah berlalu,tp,nora takkan senang nak lupa history tu tau. kalau sapa2 yg nak cakap i team nora.memangi ngaku k?peace no war! love nora danish

    Hot debate. What do you think? Thumb up 33 Thumb down 36
    • Allah Jadi Penentu Bukan Kau says:

      jodoh ditanggan tuhan…kbai!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 3
    • Siti says:

      Sedangkan Nabi ampunkan umat.. ni kan pulak nora danish.. dia bkn sesiapa pun.. kenapa perlu dendam dan memerli sesama manusia..? di mana letaknya IMAN kalau tidak blh terima ketentuan Tuhan?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 17
      • Puih says:

        sebab si ND ni kat luar bukannya baik pun. orang dah meluat..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 22 Thumb down 16
    • ayu says:

      ni mesti si nora yang tulis ni…hehehhee emo semacam je

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  14. Tali Coli Terputus Tiga says:

    si kaki disko tak nak berubah…muah muak muak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 11
  15. Loving Peace says:

    Walau apa2 pun aku respect kat nora…sejak bercerai dia tak pernah membuka aib bekas suami nya dan tak pernah menceritakan sebab2 perceraiannya sampailah sekarang…memang wanita selalu disakiti tapi wanita juga lah yang selalu menyakiti hati sesama wanita……

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 15
    • xuan says:

      Sebab kalau dia cerita umpama mkn diri dia sendiri di depan bekas keluarga mertua.. bekas keluarga mertua dia bkn mcm keluarga aidil si pemain bola itu.. biasa la.. mahukan perhatian walaupun dh bergelar bekas..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 12
    • Anonymous says:

      ayat dtuju untuk rita je…hehe

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  16. Mulut Manis Itu Racun Sebenarnya says:

    setelah dinilai komen2 diatas ternyata orang sudah tahu tembelang kau nora yg sebenar. sepandai-pandai tupai melompat kehnnn? pecah juga rahsia kau jatuh berderai ke tanah.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 19
  17. lulu says:

    apa lah korang nie,, dia bg stament 2 pn sb dia nk bersih kn nama dia agar tdk di kait kan dgn ady lg… yg korang nk prasaan lbh yg dia kata kt fs 2 npe… adoiiiiiii itu lah orang tua2 slalu pesan,, sape yg mkn cili dia yg trasa pedas…. aku x sebelah mana2 tp dr stament dia 2 mmg kes ady dgn dia pe… dlu sibuk je org ckp dia dgn ady ada skandal… bila dia jelas kan smua ckp dia perli si fs… hmhmhmh x fhm btl la aku…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 31 Thumb down 7
    • lala says:

      sambil menyelam minum air.. sambil tegak kan benang yg dah basah dgn ady menyelamkan kisah silam bersama fasha pun dia tak kisah..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 11
      • Anonymous says:

        saya tak tahu kenapa anda sesama islam suka sangat kutuk mengutuk.
        cubalah bagi contoh yang bagus dgn yang non muslim.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 6
      • apa nak buat, dalam hati pengomen2 ni ada kesyaitanan yang membuatkan usaha2 untuk menjadikan seseorang insan itu suci dan kembali ke jalan yang diredhoi nampak kabur. tiap hari mereka penuh kebencian dan hasad dengki.

        Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 4
      • ntah apa2 diorg nih... says:

        lala.. ko dh jatuh fitnah kat ND tuh… dia jwb pertanyaan wartawan psl org tuduh dia berskandal ngan adi.. tul la tu.. apehal lak ko nak kaitkan jawapan dia ngan fs? sbb fs yg rosakkan umah tangga dia? dia cakap psl adi.. xde sangkut paut ngan fs… xde maknanyer sambil menyelam smbl minum air… dia seksi ker..itu antara dia ngan Allah.. kita doakan jer..bg nasihat baik2.. bkn kutuk kaw2.. camlah korg nih dh tentu ahli syurga… dia x rosakkan umah tangga sesapa.. bini adi pun terangkan..

        baik berdosa ngan Allah dari berdosa ngan sesama manusia.. dengan Allah,,Allah akan ampunkan jika manusia itu benar2 bertaubat.. kalu ngan manusia.. kalu ko wat sekecil dosa pun ngan dia.. lagi2lah fitnah, walhal ko banyak buat ibadah.. ko jgn harap dapat masuk syurga melainkan dapat kemaafan dari manusia tuh.. sapa2 yg kutuk2 kat sini.. beringat2lah… kalu ND x maafkan korg.. boleh ke korg nak bau syurga..?

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • ntah apa2 korg nih... says:

        lala.. ko dh jatuh fitnah kat ND tuh… dia jwb pertanyaan wartawan psl org tuduh dia berskandal ngan adi.. tul la tu.. apehal lak ko nak kaitkan jawapan dia ngan fs? sbb fs yg rosakkan umah tangga dia? dia cakap psl adi.. xde sangkut paut ngan fs… xde maknanyer sambil menyelam smbl minum air… dia seksi ker..itu antara dia ngan Allah.. kita doakan jer..bg nasihat baik2.. bkn kutuk kaw2.. camlah korg nih dh tentu ahli syurga… dia x rosakkan umah tangga sesapa.. bini adi pun terangkan..

        baik berdosa ngan Allah dari berdosa ngan sesama manusia.. dengan Allah,,Allah akan ampunkan jika manusia itu benar2 bertaubat.. kalu ngan manusia.. kalu ko wat sekecil dosa pun ngan dia.. lagi2lah fitnah, walhal ko banyak buat ibadah.. ko jgn harap dapat masuk syurga melainkan dapat kemaafan dari manusia tuh.. sapa2 yg kutuk2 kat sini.. beringat2lah… kalu ND x maafkan korg.. boleh ke korg nak bau syurga..?

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • sj menyinggah says:

        lala.. ko dh jatuh fitnah kat ND tuh… dia jwb pertanyaan wartawan psl org tuduh dia berskandal ngan adi.. tul la tu.. apehal lak ko nak kaitkan jawapan dia ngan fs? sbb fs yg rosakkan umah tangga dia? dia cakap psl adi.. xde sangkut paut ngan fs… xde maknanyer sambil menyelam smbl minum air… dia seksi ker..itu antara dia ngan Allah.. kita doakan jer..bg nasihat baik2.. bkn kutuk kaw2.. camlah korg nih dh tentu ahli syurga… dia x rosakkan umah tangga sesapa.. bini adi pun terangkan..

        baik berdosa ngan Allah dari berdosa ngan sesama manusia.. dengan Allah,,Allah akan ampunkan jika manusia itu benar2 bertaubat.. kalu ngan manusia.. kalu ko wat sekecil dosa pun ngan dia.. lagi2lah fitnah, walhal ko banyak buat ibadah.. ko jgn harap dapat masuk syurga melainkan dapat kemaafan dari manusia tuh.. sapa2 yg kutuk2 kat sini.. beringat2lah… kalu ND x maafkan korg.. boleh ke korg nak bau syurga..? fikir2kanlah…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • ntah ape2 korg nih... says:

        lala.. ko dh jatuh fitnah kat ND tuh… dia jwb pertanyaan wartawan psl org tuduh dia berskandal ngan adi.. tul la tu.. apehal lak ko nak kaitkan jawapan dia ngan fs? sbb fs yg rosakkan umah tangga dia? dia cakap psl adi.. xde sangkut paut ngan fs… xde maknanyer sambil menyelam smbl minum air… dia seksi ker..itu antara dia ngan Allah.. kita doakan jer..bg nasihat baik2.. bkn kutuk kaw2.. camlah korg nih dh tentu ahli syurga… dia x rosakkan umah tangga sesapa.. bini adi pun terangkan..

        baik berdosa ngan Allah dari berdosa ngan sesama manusia.. dengan Allah,,Allah akan ampunkan jika manusia itu benar2 bertaubat.. kalu ngan manusia.. kalu ko wat sekecil dosa pun ngan dia.. lagi2lah fitnah, walhal ko banyak buat ibadah.. ko jgn harap dapat masuk syurga melainkan dapat kemaafan dari manusia tuh.. sapa2 yg kutuk2 kat sini.. beringat2lah… kalu ND x maafkan korg.. boleh ke korg nak bau syurga..?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • ntah aper2 korg nih... says:

      to lala.. ko dh jatuh fitnah kat ND tuh… dia jwb pertanyaan wartawan psl org tuduh dia berskandal ngan adi.. tul la tu.. apehal lak ko nak kaitkan jawapan dia ngan fs? sbb fs yg rosakkan umah tangga dia? dia cakap psl adi.. xde sangkut paut ngan fs… xde maknanyer sambil menyelam smbl minum air… dia seksi ker..itu antara dia ngan Allah.. kita doakan jer..bg nasihat baik2.. bkn kutuk kaw2.. camlah korg nih dh tentu ahli syurga… dia x rosakkan umah tangga sesapa.. bini adi pun terangkan..

      baik berdosa ngan Allah dari berdosa ngan sesama manusia.. dengan Allah,,Allah akan ampunkan jika manusia itu benar2 bertaubat.. kalu ngan manusia.. kalu ko wat sekecil dosa pun ngan dia.. lagi2lah fitnah, walhal ko banyak buat ibadah.. ko jgn harap dapat masuk syurga melainkan dapat kemaafan dari manusia tuh.. sapa2 yg kutuk2 kat sini.. beringat2lah… kalu ND x maafkan korg.. boleh ke korg nak bau syurga..?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  18. Dah Terlambat says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 14
  19. stupidity says:

    orang yg kutuk ND ini macam orang atau team yg sama saja..dari cara bahasa dan maki-makian…bila ada cerita ND keluar, mesti team ini keluar mengutuk ND…mesti peminat atau kerabat FS sebab terasa pedas benar bila nora sebut perosak tu..siapa makan cili , tentu rasa pedas. bagi saya semua statement ND tak ada salahnya..sekadar menjawab soalan wartawan, sekadar menyatakan pendapat beliau. kalau nak kutuk ND tu sosial ke, sexy ke…berlambak lagi artis lain yg sexy dan sosial….yg macam belangkas sebelum berkahwin, desperado, so tak perlulah nak kutuk sangat…kalau dah haters tetap haters..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 5
  20. nim says:

    love ND….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 6
    • sugar baby says:

      eleh abang nara.. malu tapi mahu lak..sesuai ape nora danish ngan abang nara.. bagai pinang di belah ngn kapak je..kikikikiikki..abang nara jgn mara..gurau je…:P

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  21. cik kiah says:

    sesuai ape abang nara ngan nora danish… sesuai amat.. bagai pinang di belah kapak.. kikikikikiki..:P abg nara jgn mara gurau aje..~~~ hehehe ,

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  22. Anonymous says:

    fasha ade post kat die punya instagram,”kalau kita jatuh cinta dua org dalam masa yang sama,,pilih la org kedua tu sbb klu kita betul2 cintakan yang first,kita x kan jatuh cinta pada yang ke 2..nmpk sgat ayat menuju ke nora,tp indirect way la..xpelah pasha,tggu plak org seterusnya ckap choose the the 3,bcause if u are really love the second one,u will not fall for the third one,masa tu tau la cmana rase :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 12
    • Naisah says:

      ko ni mulut longkang… sape ko nk kate mcm 2 kerana Allah lebih mengetahui….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 7
  23. whosebadsinbad says:

    Abg nara…gurau-gurau jugak nanti wife cubit-2 u baru tau…
    Bagusla Nora semoga semua yg baik akan dipermudahkan yg Esa…makcik-2 Esah yg kat atas yg kutuk-2 ni mungkin wanita-2 yg tersangatlah baik…tapi mereka lupa bertudung bukan hanya dikepala tetapi dihati, iman & yg paling penting mulut juga harus bertudung…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  24. joyah says:

    kesian nora dahlah dia ditinggalkan mase pregnant kerana perempuan lain, memang betul lah suami dia dirampas oleh perempuan yang tak berhati perut, walaupun perempuan tu dah baik, tetapi perampas tetap perampas………ramai yang dah tertipu dengan lakonan baik perampas tu…….so janganlah nak kutuk nora plak ok?….. kalau kena kat batang hidung korang macamana?…….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 21 Thumb down 15
  25. kolot says:

    org yg cakap bukan2 pasal ND ni mesti RAPAT GILER BABI, TIDUR SEBANTAL SETILAM dengan ND kan? muahahahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • ayu says:

      memang la..kau baru tau ke??? kalau dh nama kolot tu mmg pemikiran pun kolot kan…muahahahahhahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Mr Loba Loba says:

    Mengapa perlu menunggu utk berhijrah jika telah benar2 berubah.
    Apa yg manusia seringkali lupa adalah setiap kata2 itu boleh kembali mengenakan kita kembali. Adalah lebih baik ND tidak berkata yg dia ini bkn jenis perampas suami org. Adakah beliau boleh serta mampu utk menghalang qada’ & qadar Allah swt sekiranya suatu hari nanti beliau akan ditemukan jodoh kpd seseorg yang telahpun menjadi suami org? Apakah pula alasan beliau utk “mengharuskan” perbuatan itu nanti?
    Saya paham perasaan beliau bila mana Fasha Sandha muncul dlm kehidupan beliau dikala beliau sedang bahgia dgn bekas suaminya dulu. Tapi ingat, semua itu adalah ketentuan Allah swt serta jodoh mereka. Sama ada kekal atau tidak kelak, itu adalah cerita lain.
    Akhir sekali, adalah baik berdiam dari meluahkan sesuatu yg boleh memakan diri suatu hari nanti. Kita mampu merancang tapi Allah swt yg akan menentukan.
    Wallahu’alam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    • sj menyinggah says:

      mr loba, ND pun dh redha psl perkara ngan fs tuh.. siap ucapkan tahniah lagi.. ND pun dh move on dah.. tul la tu dia cakap tuh.. tp haters ND kat sini cepat ajer nak kaitkan ngan fs… awak pun x yahlah cakap lagi psl hal ngan fs tuh.. dia hanya jawab psl org tuduh dia berskandal ngan ady.. abis tuh nak suh dia cakap camne.. “saya x nak jadik perosak umah tangga org.. tp kalu tuhan dah takdirkan nak wat camne..?” camtu ker awak nak dia jawab? mmg tul jodoh rahsia Allah..tp kita doakan jer dia menemui kebahagiaan yang dicari2… dan tidak dgn cara menyakitkan hati wanita lain spt mana hatinya pernah disakiti

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • ntah aper2 korg nih... says:

      sila baca elok2 kenyataan ND di atas.. dia dh redha ngan perkara psl fs tuh..siap ucak tahniah lagi dulu.. xde perli sesapa.. cuma menjawab pasal skandal dia ngan ady.. dia x nak jadik perosak umah tangga org.. la ni org duk tuduh dia jadik perosak.. wife ady pun terangkan.. xde orang ketiga.. alahai mr loba nih..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  27. No One says:

    bole x doakan yg baik2 jer?
    syukur la ND x rampas laki/bf korang…
    x yah nak sakit hati sgt ngan ND
    terserlah korang nye kejelesan…
    klu suka x yah komen…senang kan…hati x sakit..dosa x bertambah…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
    • Anonymous says:

      bole x doakan yg baik2 jer?
      syukur la FS dh selamat kawin dan pregnant kn anak jejai..
      x yah nak sakit hati sgt ngan FS
      terserlah no one punya kejelesan…
      klu x suka x yah komen…senang kan…hati x sakit..dosa x bertambah…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
      • No One says:

        perlu ke nak copy paste ayat org…
        sah2 ko ni otak lembab x de idea nk tulis kan…
        kesian lerrr…
        ntah2 masa sekolah pon suka meniru…
        tu pasal bodoh nk mammm

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  28. kenal FS says:

    kalu nak kata ND xbaik, sexy segala…tapi dia xsakitkan hati org lain dgn jadi perampas…kalu perampas tu dh tentu2 sakitkan hati org lain…kan kalau kita sakitkan hati org kita perlu minta maaf pada org tu baru Tuhan maafkan kita…tp ND xtutup aurat, g pub segala..tu antara dia ngan Tuhan je..kalu dia betul2 bertaubat…InsyaAllah Tuhan akan ampunkan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  29. mama meah says:

    bak kata kiah propa.. ghetisssss…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  30. lol says:

    haters kat atas yang ramai2 nih confirm orang yang sama… name je tukar2… get a life laa… otak sempit… doakan je la yang terbaik

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  31. ade aku kesah says:

    nora danish ni jenis suka ambik gmbr syok sendiri, edit bg cantik pastu post..bluuuuueeeeekkkk

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 5
  32. Kepologi says:

    x ad manusia y sempurna..orang y mengutuk ND ni aku rasa dia lebh terok dri ND ni..lain kali cermin la diri tu dulu sblm mengutuk orang lain sampai keterlaluan..pada sy baik fasha atau ND sama jer…dua2 ad baiknya n ada keburukanya..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  33. aji noh motor says:

    kami muntah beramai-ramai kat muka nora danish. bweeeKKK!! PROPA!! org yang tak mampu pergi umrah pun boleh bertudung litup..tak payah lah nak cari alasan oii..kalau dah galak sangat nak tunjuk badan tu, teruskanlah..tak kesah.. kau kan suka..kalau bertudung macam irma hasmie, memang gerenti tak lekatlah ahli perniagaan ngan VIP bagai kau tu..hakktuuiihh!!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 10
  34. Aku pemerhati says:

    mgkn ND ni bkn nk menyindir FS…tpi ap y dia ckap tu mungkin btl dari hati dia y ikhlas..FS pn dah bahagia ngan jejai..yg mengukit segala pn pengomen kt BN ni..seburuk2 ND pn dia x pernah mengaibkan bekas suami dia jejai..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  35. ngok ngek says:

    korang ni tau nak complen orang je kan
    sebelum kata org tengok diri tu sendiri weii
    korang dengki dia popular..korang ke yang bagi nafkah untuk tanggung dia?
    korang yang cari kerja untuk dia ke?ntah2 korang pun de couple dgn hak org tapi nak salah kan org lain lak.biar nora danish dgn cara dia korg nak sibuk nape.doakan dia bahgia dgn hidup dia.korg doakan yg xbaik…sok akan di balas balik pada korang padan muke.redha n bagi sokongan pada dia

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  36. jadore says:

    bagus! teruskan dgn komen2 yg syok sendiri! tahniah nora… semoga pahala2 pengkomen2 diatas beralih ke kamu…. mereka melebihi yg di ATAS! percaya lah setiap apa yg kita lakukan DIA yg mengetahui dan setiap yg tersurat dan tersirat hanya DIA sahaja yg tahu…..!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  37. Mak Jemah says:

    Korang ni semua berdosa jugak. Duk kutuk si ND ni. Sama je korang ni. Cube kalau semua benda yg artis ni tempuh, dikluarkan di Media, hal peribadi rumah tangga, hal dalam kelambu, apa KAU RASA? OREN? Fikir2kan lah. Mak jemah sekadar pemerhati.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • abg pasa malam says:

      hai mak jemah… mak neh mak ND ker? bulehkah kite berkenalan.. anak mak seksi la walopon cuma cup A

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  38. laici says:

    bukan perampas..tapi PENGGESEL badan suami orang…giler tak rosak rumah tangga org tu..berlakon pun macam dah melekat dah badan ko ngan ady tu.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  39. lisa a says:

    1) hormatilah jela kenyataan ND tu…tak perlu marah2 korang ni.nama pun retis dia ni.macam2 dia leh cakap.cuma bab nak berhijab tu…tak perlu cakap la.rase2 nak pakai..pakai ye ND.jgn telan ayat sendiri.coz tgk cara hidup u tu…esp yelah di Instagram…tak menunjuk ke arah berhijab kecuali lakonan anda. Saya sarankan supaya tak payah la post gamba pakai tudung byk sgt kalo sekadar berlakon.mcm mana pengikut2 tegar ND ni x condem selalu..use ur head pls.kalo nak post…private kan aja IG tu.

    2)Tak usahlah mention nama FS tu.terang & jujur sgt dah jodoh dia ngan J.FS pun sgt simple org nya…mng sesuai ngan J compared to ND.ND kenal J tak smpi 6 bulan…terus kawen.nak salahkan siapa dlm hal ni? perampas atau tidak.. hidup reality ni lagi byk perampas la.tak perlu burukkan nama FS semata. Tok Ti pun kawen laki org mase tu.nama tak cakap Tok Ti? kisah hidup RR lagi sedey drp ND ni la.Kalo ND sayang rumahtangga dia..kenapa setuju nak cerai? Korang tau ke sape yg mintak cerai actually?? jadi..jgn salahkan org lain. marriage ni kita sendiri yg pilih..jgn salahkan org lain.kalo takdir Allah dh tentukan..inilah dia…redha.

    3)Korang ni jgn lupa beramal…maki hamun bukan main lagi…sabar2. retis je kot..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  40. Moi says:

    Kesian Nora Danish dihina dan diherdik. Sabar je la. Diam itu lebih baik. Papepun dalam hal berhijab kita tak boleh tunggu. Tutuplah biar pun terpaksa. Sekurangnya dapat tutup dosa buka aurat :)

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  41. imah says:

    xda spa yg smpurna dlm dunia ne.kcuali Allah,.xda sapa layak tuk mghina spa2,juz keep it easy..biarkn n0ra dgn hdup dia.tu hak dia,not us..kita ne cuma mnsia besa,xpna lri drpd buat ksilapan juga dosa.. kmu yg mg0men sakan memaki2 nora,,kmu rsa dri kmu tllu smpurna ka smpi ckp2 tntg kslhn dia????? sory jka ada y kcik aty..sa sja mluahkan apa y patut sa ckp..crmin dri dlu sblum mgta org..sa bkn fan nora,but i juz fell very sad bcoz the malaysian people had a bad attitude..they keep talking about nora’s wrong but they cannot see themselves wrong..jka dia benar salah,xda spa layak mghukum dia slain Allah..tpuk dada tnyalh ati,akal juga fkrnmu..jka kmu rsa kmu da ckup ilmu d dada n tlebih smpurna ddunia ne k????.gnakanlh ruang ne utk nsht mnshti,bkn utk maki memaki..kita sesama Islam harusnya mdoakn antara stu dgn y lain,bukan berbalah spt ne..bwt nora danish,sbr,d0a,usaha juga tawakal,insyallah Allah pmudahkn sgla urusan kmu,dn kmu akan mnemui jalan kbnrn,,,amin..proud to be muslim..:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. yaya says:

    alaaaa bla la ko nora danish. bajet comel jew. padahal ko yg rosakkan hbgn fasha & jejai dulu kannn. bkn dorang best fwen ke dulu, pstu ko yg gedik2 ngn jejai. ish2 ade ati lgi nk kate bkn pewosak umah tngge owg. waddddehekkkkk

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
    • hoi yaya says:

      masa tu fs dan jejai kawan jer..walaupun bercinta tiada ikatan..bukan berumahtangga lagi yer..bukan nyer jejai diletak pisau kat leher dipaksa kawin dgn nora pun..dia lelaki..buatlah stand sebagai lelaki..skrg mereka pun dah kawin kan..apa yg ko meroyan marah sgt kat janda tu..kacau ko punya boyfren ker?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  43. Mummy^Mia says:

    wat xnk ngaku ble…. desperate ke pe..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  44. hoihoi says:

    korg tk pyhla nk blagak ustaz ustazah segera dsini.silakn lihat anak adik sdara pmpn ada tk yg sempurna auratnya ditutup.klau tk,korg skali ke neraka.sblm ckp ND ni lbh2,sila pastikn korg check dosa pahala korg.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  45. hoihoi says:

    nila org melayu..bila tk pkai tdng ngata bukan2.agknya bila ND pkai tdng nt,sbuk plak nk ungkt kisah2 lama kot.sudah2 la korg.jgn nk mengukur dosa org.sila ukur dosa sndri.kalau rasa ada bt dosa tk pyh gedik sgt ckp dosa org bgai..awk pn manusia.ND pn manusia.tkada beza kte smua tp sblm nk ckp soal dosa org,silakn lg tgk ibadat kte ckup ke tk.jgn dok pong pang mgata tp trlist dlm ahli neraka jgk.minx djauhkn..yg ckp suami die dok usha gmbo ND smpai tlupa amek die dr tmpt keje,toksah salahkn ND sgt.laki awk yg tk jaga mata.dah tahu aurat tdedah tu bdosa yg dok gatai mgusha lg apasal? Jd sila henti mgata ND. Dan ND tk pelu kisah dgn si pgata ni sb diorg sndri msti tk ikt suruhan ALLAH. Buktinya, dorg mgutuk ND.kan allah mlarang mgata sesme sndri dan dah sah pgata ni dpt dosa free. Jd korg smua tk ada beza k.tetap bt dosa.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  46. kaynin3 says:

    tudung d pki bkn tgu ikhlas pki…tdung wajib d pakai. mula2 mmg tpaksa…lama2 jd ikhlas… nora…nora… aku x benci pun kau.tp npk sgt kbodohan kt ctu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little bit analysis on this. And he actually purchased me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If attainable, as you develop into experience, would you thoughts updating your blog with more particulars? It is highly helpful for me. Big thumb up for this weblog publish!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0