Written by AbangNara | December 25th, 2013

Lana Nordin nampak tenang dengan keputusan Johan As’ari yang memutuskan hubungan mereka. Berkata kepada Berita Harian, Lana dapat mengagak apa yang akan berlaku selepas Johan sering berdolak-dalik sejak hubungan mereka ditentang keluarga. Nasib baiklah putus selepas sebulan, jadi impaknya tidak hebat sangat.

lana nordin dan johan as'ari putus

Kata Lana Nordin:-

Saya tak kecewa, tapi terkejut dengan keputusan Johan. Hubungan kami sebenarnya baru bermula. Kami juga masih dalam proses mengenali hati budi, saya anggap keputusan Johan mahu memutuskan hubungan sebagai kelakar.

Dia melamar saya selepas 3 hari bertemu, bukan saya memaksa dia melamar saya. Saya bukan bodoh, tiga hari bertemu terus dilamar sebagai isteri, boleh percayakah?

Saya beri Johan ruang untuk membuktikan janji dan ungkapan manisnya, tapi nampaknya baru sebulan lebih Johan sudah mengaku kalah.

lana nordin dan johan as'ari putus

Diharap Lana Nordin redha dan pasrah dengan apa yang terjadi terhadap dirinya. Jangan sedih-sedih. Tak perlu kecewa dengan perhubungan yang separuh jalan ini. Kalau betul seseorang itu mahukan kita, pasti dia akan berusaha sekeras mungkin untuk menjadikan ia kenyataan. Abang Nara yakin ada jodoh yang lebih baik buat Lana di masa hadapan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

166 responses to Saya Bukan Bodoh – Lana Nordin

  1. Anti Jantan Tak Guna says:

    Sabar Lana…. banyak lagi lelaki baik yang menantimu….
    Kahwin kalau tak bahagia pun buat apa

    0

    0
    • OREN YANG OREN says:

      Lawanya Lana pakai tudung. Kahwin dengan aku je la. Walaupun muka tak hensem macam si Johan, tapi hati aku baik.

      0

      0
      • EXO says:

        bukan salah Lana atau Shila….ni salah Johan.
        Johan ni spesis lelaki bermulut manis yg tak tetap pendirian N playboy kot. aku rasa Johan lebih baik fokus pd kerjaya jelah..tak payah gatal nak berkapel kalau tak tetap pendirian.

        0

        0
        • nurul says:

          betul3..npk sgt johan ni yg suke main2kan ppuan,,dulu shila..skrg lana…hari2 beriya2 dlm melodi…hampeh…

          0

          0
        • Anti Jantan Tak Guna says:

          betul tu…. dah tau mak awak tu cerewet…
          ikut lah kehendak dia….
          kekonon mcm nak menegakkan cinta sejati
          tapi hampeh….

          0

          0
        • crayon pop says:

          saya setuju….dan saya sangat mengenali diri beliau huhu….dah boleh agak kalau dah name pun JOHAN DATO” ASARI perkara mcmni sentiasa akan berlaku….johan2 bodohnya tu tak cover2 erk huhu…..kat dunia hiburan pun wat perangai mcmni…hakhakhak kelakar2…

          0

          0
        • Olga says:

          Hahahahaahhha……padan muka ko. Ya be da be duuuuuu….

          0

          0
        • dahlia says:

          Johan yg bodoh lana.. biar la dia lana.. kalau dia rasa benda ni tak blh pergi jauh yg dia lamar lana dh kenapa? Motifnya nak tunjuk hero la konon dpt ubah lana.. johan ustaz celop!

          0

          0
        • HALIMAH says:

          Johan.. ko hanya tahu mempermainkan perasaan perempuan.. dia igt dia anak datuk datin dia blh jadi kasanova la konon.. cermin diri tu dulu la johan katik oiiiiii..

          Buat mak johan.. terima kasih la menolak lana sebgai calon menantu tp datin kena igt yg jodoh itu tuhan tentukan.. jgn sentap pula kalau jodoh johan lg seksi dr lana pasni.. datin pun seksi juga sebab pakai tudung tp nampak rambut.. so, tak pyh la perfect sgt sebab kat dunia takde yg sempurna melainkan yg maha esa..

          Buat lana.. hijrah la demi tuhan.. insyaallah.. ada yg lebih baik sdg menanti.. abaikan mereka yg menolak anda.. tuhan maha pengampun kpd hamba2 nya.. byk kan berdoa.. moga hijrahmu dirahmati..

          #benciustazcelup

          0

          0
        • Baby AA Berubah Wajah says:

          Lana tak comel….muka kampong. Choi !!!!

          0

          0
        • abang kan ada. oh yeahhh. nak Lana. ah ah ahhhh

          0

          0
        • K.A.A says:

          johan ni mmg playboy agaknye… dulu dgn izreen pastu nabila pastu dgn lana lak.. cepat sgt jumpa cinta sejati…

          0

          0
        • SARAH says:

          ohh. EXO. saya sokong anda. love you EXO. HAHAHAHAH

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku dah agak dah johan c muka kemek ni mmg mcm ni perangai die..die igt die hebat sgt kot nk ayat semua pompuan pas tu pompuan dah cair die tinggalkn..hello kemek!!!ko igt ko hot sgt…stakat jantan muka mcm kau modal ayat manis je…klu dah kena 1 hari nti(bunuh@tembak@pukul@dll) jgn slhkn sesiapa laa..org mcm ni mmg patut kena pun..dlm melodi tgok cara die jwp un dah tau da..xbaek kau permaenkan hati pompuan yg baru nk mula hdup baru..pd lana xperlu ditangisi c kemek yg bermuka talam ini…pd johan sedar diri ckit awk 2 bukan hnsem pun,.nk jd palyboy biar ade rupa bang kemek oiii….sekiannn….

          0

          0
        • lynn says:

          kesian lana. harap lana bersabar. si johan tu bukan boleh pecaya sgt. masa awal2 aku baca cerita dia nak melamar tu aku dah tau dia tu bangang, bukan nak serious pun. johan ingat dia hensem sgt, byk pompuan nakkan dia, tapi hakikatnya dia seorang jantan yg hampeh, yg hanya tahu nak mainkan perasaan pompuan.

          harap lah lana istiqamah dalam menutup aurat ye.

          0

          0
        • Anonymous says:

          betul. mmg dari dulu da nmpk. mula2 Izreen then Fasha-Nabila-Shila-Lana

          0

          0
        • aina says:

          agak dah.. mesti si Johan ni jenis bermulut manis… tgk care die ckp kt artikel sblm ni psl Shila Amzah.. mmg jenis suke ayat pmpn…

          0

          0
      • Poyo La Semua Ni says:

        Jom kita nyanyi lagu…Tipah Tertipu”…

        0

        0
        • One Direction says:

          asyik nyanyi lagu kampung tu tak rasa jijik ker ? baik nyanyi lagu One Direction Best Song Ever. At least otak kau ke arah moden, aku bagi nasihat ni sebab mostly Asian asyik dengar lagu kampung tu pasal tak maju

          0

          0
        • Menguap says:

          One Direction tu kumpulan gay…kao gay ke?

          0

          0
      • hmmm says:

        Johan…johan…
        dulu permainkan Izreen Azminda…pastu bg harapan kat Shila…terbaru plk Lana yg kena.
        Jantan jenis apa la Johan ni…konon si mak ni memilih…anak sendiri pun tak berapa nk betul…
        Takpe la Lana… jantan mcm ni mmg tak guna buat suami…

        0

        0
        • bujang says:

          Maknya pun x sesuai ko buat mertua….nanti merana badan…..
          tunggu pas ni ada vip or kerabat mau kat ko….sabar Lana…
          janji Lana berubah bukan kerana Johan tapi kerana ALLAH…….

          0

          0
        • kambing gurun says:

          dia nak try Rita Rudaini la tu.. kan ari tu heboh gosip dia nak menyendeng Rita.. minta2lah Rita x layan…

          0

          0
        • kakicagu says:

          ko tertinggal nabila huda beb..hahahah

          0

          0
      • anti playboy says:

        Johan hensemmm? Oh noooooo

        0

        0
      • go girl…well done…ayat lana nmpak matang di situ ya… :D
        to lana, kalau kau buang imej seksi meksi kau tu n teruskan brpakaian sopan, brtudung, i am very sure ramai lelaki yg akan pergi kat kau..
        amek contoh macam diana amir…dulu kemain lg pakaian dia…skrg dia pon da jd jauh lebih baik dari sblum ni…endingnya dapat husband pon hensem n followers pon makin ramai…
        johan tu seswai dgn silalat tu je…masing2 tak matang n childish….silalat tu tergedik2 masa rncangan propaganza tu…name je pkai tudung….meloatttt

        0

        0
      • Busan says:

        Bukan dia nak kan muka hensem…dia nak Johan sbb anak org kaya la ngok!

        0

        0
      • Wanita biasa says:

        Hensem ker Johan tu? Dahlaa tak der pendirian..I sokong you Lana…

        0

        0
    • Olga says:

      LEPAS NI MESTI LANA NI PAKAI SEKSI BALIK

      0

      0
      • OREN YANG OREN says:

        Hoi Olga, cubalah doakan yang baik-baik. Memang hati busuk la kau ni

        0

        0
      • Kak Jemah says:

        Payudara yg besar bukan jaminan untuk jalan kebahagiaan.
        Sekian..cheers. Merry Christmas!

        0

        0
      • Dia says:

        doakanlah yang trbaik untuk Lana… supaya nnti makin bertambahlah muslimah kat atas mukabumi i..untung2 ko pn dpt pahala cz doakan orng.. ak nk dpt pahala, so ak doakan Lana berubah ke arah yng lebih baik… n ak doakan ko supaya hati ko yang busuk tu jadi wangi… peace…

        0

        0
      • Anonymous says:

        olga kn mulut longkang yg dipenuhi dgn air kumbahan..

        0

        0
    • johan kasanova says:

      Johan ni sesuatu sgt, hmmm tah2 psycho. Maklumlah nak sgt diri jd terbaik, kena plak mak kongkng bagai “anak lelaki sorg” lah katakan. Iman + napsu = kelakar… tungang langgang hidup mcm xde pendirian. Sekian.

      0

      0
    • milly says:

      Dear lana..aku doakan ko akan jmpa lelaki yg btl2 ikhlas dgn ko bukan mcm johan tu. Aku da agak da mesti xda restu family. Tgk je dk ig mak johan tu ada je muka shila kt sna. Yela johan kan keluarga vvip katakan. Mesti la dorg xnak menantu mcm lana tu. Of course dorg nak shila yg jd menantu. Family johan tu bajet2 vvip la sgt pilih menantu yg dri kalangan yg baik2 shj. Tgk la nanti. What comes around goes around. Allah itu maha adil. One more thing… Mak johan nmg pki tudung mcm tu ke. oppssss

      0

      0
      • damai says:

        Dlm perkara ini mak dia tak salah. Mana ada mak nak setuju just kenal 3 hari nak ajak kahwin. Johan tak matang, dia tak cuba sedaya upaya buktikan yg lana adalah calon terbaik. baru sebulan dah give up. nampak sgt tak kematangan dirinya. Dimelodi pun dia pernah mention wen dia nampak lana first time dia feel hot itu yg nak cepat2 kahwin. please johan jgn permainkan perasaan wanita lagi

        0

        0
    • yml says:

      Sabar ye Lana. Ini mungkin permulaan untuk Lana jumpa lelaki yg lebih baik, insyaAllah. Allah kan dah janji perempuan baik untuk lelaki yg baik. Mungkin Johan bukanlah lelaki itu utk Lana. So Lana kena kuatkan iman. Mungkin ini dugaan Allah bagi nak tengok Lana berubah sebab Dia atau sebab seorang lelaki. Saya doakan Lana menjadi yg lebih baik di sisiNya :)

      0

      0
    • Olga says:

      LEPAS JOHAN N LANA PUTUS MESTI NAMA SHILA N SHARNAAZ TERPALIT LAGI LPAS NI KUANG KUANG KUANG,TUNGGU JE ESOK LUSA

      0

      0
    • Ari2 Berani says:

      hahahaha… 2 lau kau lana angan2 nak kawin gan anak dato’ kan dah kna halang.. sape nak bg anak dye kawin gan pompuan barai cam kau.. alang2 da nak berubah 2 teruskan even da putus jgn lak pas nie ad gossip gan jantan2 mat salleh yg sememagnya jd igauan kau… hahaha…

      0

      0
    • aaasiti says:

      haha memang betul tu..nampak sgt dia lelaki tak guna..tak gentle langsung..tak matang..ingat kita ni ape? mainan ke?

      0

      0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      saya tak bodoh.. saya tak bodoh.. saya tak bodoh..
      eh?
      haha..

      0

      0
    • Anonymous says:

      lwpas ni hrp perempuan2 kat luar sana lebih berhati2 ngan johan ni.. dh bape banyak prmpuan yg dia bg harapan tinggal mcm tu je. sweet talker!

      0

      0
    • nia says:

      Johan ni mmg spesies jantan x guna. jenis mulut manis, jubo* masam. dah berapa ramai perempuan dia mainkan. mula2 izreen azminda, lepas tu shila amzah, n skrg lana plak.

      Jenis jantan mcm ni, akan gunakan ayat2 al quran, n janji manis utk kawin etc.. Bila dh bosan, mula la kluar mcm2 alasan. Tp alasan yg mnunjukkan dia mcm innocent. So kpd prmpuan, please beware dgn jantan spesies mcm ni. Jgn mudah terpedaya. Lgpun bukan nya hensem pun, jntan lombok lg hensem. Jantan lombok pun lg mulia, sbb mmg betul2 kawin dgn pmpn yg dia suka tu, x ada dolak dalik.

      Klu dpt kt aku johan ni, mmg aku kerat 14.

      0

      0
    • mizi says:

      sabar jer.. .bunga bukan sekuntum, kumbang bukan sekor. skrg ni byk bunga tahi ayam n kutu kepala jek.

      0

      0
  2. markonah says:

    Sian Lana… Sabor yek… Mesti Shilalat tengah duk gelak guling-guling skarang ni

    0

    0
  3. purrrfect says:

    nara oi! perlu ke letak gambar dia tak pakai tudung tu ? motif sangat aih! booooo

    0

    0
  4. malas nak layan says:

    cari je orang lain lana, aneh sangat lelaki ni

    0

    0
  5. kepoh je lebih says:

    Baru 3 hari, ajak kawen. Sebulan putus pulak? apa-apa jela Johan oiiiii

    0

    0
  6. Mak Bedah says:

    sabarlah je lana oi , insyallah . Mak bedah doakan lana dapat jodoh yang lebih baik . Amin , Allah maha mengetahui segalanya . sabar ye =)

    0

    0
  7. fara says:

    dah boleh agak dah nie akan berlaku !
    both shila and lana bwa bersabar ye !!

    0

    0
  8. ikan says:

    bodoh punye johan. hrp2 lana belum bagi.

    0

    0
  9. Liany says:

    johan ko mmg buaya+harimau
    so,lpas nie lana pakai tudung ke x???

    0

    0
  10. emma says:

    3 hari kenal trus nk lamar.. klu aku pn cnfirm xcye..hehehe

    0

    0
  11. Hannah says:

    Kesian Lana.
    Moga diberikan kekuatan nak hadap perkara begini. Yang Johan pun sangap sangat kenapa? Sangap in term of asyik lukakan hati orang. Cepat sangat jatuh hati. Lepas tu dah bising sana sini dan end up, putuskan pula. Dari satu wanita ke satu wanita.

    -_-”

    Harap Lana teruskan dengan mahu berubah ke arah lebih baik.
    Lepas ni mungkinkah Nedim pula akan gunakan alasan yang sama macam Johan? Eh.

    0

    0
  12. abang yang tak bangang says:

    yang paling bangang dalam kisah ni ialah johan.xhabes2 nak tabur janji manis kat pompuan. start ngan izreen sampai lah lana. xsabar aku nak tengok sapa la jadi bini johan ni. banyak sngat nak buat permain orang johan ni.

    0

    0
  13. stella says:

    johan ni gila . lps ni tdk tau sepa mangsa nya~ hati2 wahai wanita

    0

    0
  14. ika says:

    dulu AZREEN, pastu NABILA, pastu, SHILA, pastu LANA, esok AKU pulak,…hehehe

    0

    0
  15. macam2 says:

    dah agak dahhhhhhhhh,,,,si johan ni saje nk cri publisiti murahan…alim2 kucing,,,huhuhu…………

    0

    0
  16. minah jambu merah biru says:

    helo lana ! u jangan mateair ngan jantan mlayu lah ! jangan mlayu sengkek ! u cari satu jantan mat salleh jadi mateair u pasal jantan mat salleh senang nk bebuallllll ape2 pon jantan mat salleh dorang very lovingggg…..nk harapkn jantan mlayu ha cngini la jadi Nye ….keluarga tk suka la ape la macm siak aje….dh la lana u jangan sedih2 gi hepening kn diri u……..u pon muda lagi …sedang kn wan maimunah yg umr dh 60 taon pon tuhan kasi dia jodoh….lupa kn semua tu…lov u lanaaaaa

    0

    0
  17. mek says:

    xperlah….mgkin bukan dia yang terbaik untuk lana…..cantik lana bertudung……semoga tabah menghadapi ujian Allah….

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Mulai hari ini johan….ko suruh mak ko je yg cari bini utk ko, yg ko cari mesti dia tak suka, ko dah byk mainkan dgn hati org, takut satu hari ko kena santau, baru ko, mak ko, keluarga ko kenal langit tu tinggi ke rendah….

    0

    0
  19. ina aziz says:

    nampak sngat johan nie tak serius dlam hubungan.. suka mainkan prempuan.. mula2 shila then lana!! lepas nie sapa plak? lebih baik fokus pada kerjaya je lah.. sabar lana mgkin nie dugaan buat lana. hope lepas nie lana jumpa orng yg ebih baik drpda johan.

    0

    0
  20. Genggo says:

    Anugerah Playboy Terbaik Tahun 2013 jatuh kepada…… jeng jeng jeng jeng jeng… Pemenangnya ialah JOHAN AS’ARI. Sila berikan tepukan gemuruh kepada JOHAN AS’ARI ! Ingat senang ke nak dpt anugerah ini.

    0

    0
  21. kim nana says:

    dulu azreen, 2nd nabila, 3rd shila, pastu lana.. pastu couple smua sekejap2 plak tu.. haihh johan jantan jenis ape lah kau ni.. meluat aku tengok nye.. bile bcakap ngn wartawan smua nak bkaitan ngn ugama je.. hipokrit lah johan ni werccc! buat lana, u dah pkai tdung pun lagi btambah hott ape.. cantik pulak tu.. pasni mesti ade rmai lelaki baik n ikhlas nak kat u.. good luck Lana.. :D happy2 hokeyyy!

    0

    0
  22. Peminat Nara says:

    Aku respek habis pat abg Nara Ni , hari cuti pun dia buat post jgk .., inilah semangat rajin yg aku tabik sangat..

    Utk LANA NORDIN, aku harap dia banyak bersabar, insya allah AKAN ADA LELAKI BAIK dan SEJATI yg lebih DEWASA dan TINGGI TAHAP KEIMANAN , BERANI utk jadikan LANA sebagai isteri.

    Kalau takat JOHAN ni sekadar budak yg kejar glamer dan masih duduk bawah ketiak maknya aje. Hahahhahahha
    Buat malu da hoha sana sini pat media pas tu back up pulak ..  Haram jadah punya jantan! Tak guna !!!

    0

    0
    • Say No says:

      xsalah aku, Nara kan full time HouseHusband..mana ada cuti. Blogger kene kerja hari2 sebab tu masyuk…

      0

      0
      • Dena says:

        Biasa weekend jarang update kecuali ade event or anugerah2…Maknanya xde lah hari2… Mandai je ko ni ckp die xde cuti…die nk jugak kuar ngn anak bini

        0

        0
  23. lama says:

    dulu nabila huda,pastu shila,pastu lana…pastu aku pulak..:)

    0

    0
  24. suhaila isa says:

    dengar cerita sebab lana tak bagi main punggung, johan terus merajuk. betul ke?

    0

    0
  25. Sirap Limau says:

    mungkin lebih sesuai putus kot…

    0

    0
  26. izzara says:

    sapa pun x salah dalam hal ni…dah bukan jodoh diorg berdua…..restu ibu penting…ibu johan tak salah …dia nak terbaik buat anak dia…..johan tak salah kalau dia pilih ibu dia…..lana pun tak salah….dia cuma ingin dikasih…..ni semua jodoh…..dah takdir…..tuhan tak beri apa yg kita inginkan tapi tuhan beri apa yg kita perlukan….akan ada jodoh lebih baik……

    0

    0
  27. anti playboy says:

    Harap harap lepas ni jgn lah c johan playboy ni mengilat ludah sendiri ye disebabkan mak datin dia suke c shila….eh eh eh c johan juga yg cakap dia tidak cinta shila and mnganggap shila seperti adik kekekeke….senang betul menguris perasaan perempuan

    0

    0
  28. andrian king ketiaks basah says:

    johan xde telur. nk ikut ketiak mak lg..ko yg kena didik bini ko nanti.. bkn mak ko..

    dalamkan lg la ilmu nk kawin ko tu johan.. x kemana perjalanan ko klu masih di takuk yg sama.

    0

    0
  29. comel says:

    Perangai Johan pada sy xubah mcm xbf sy….lelaki yang pergunakan sifat alim dan istilah untuk melamar sebagai isteri walaupun baru kenal..motifnya???? seks…percayalah lelaki begitu mulut manis untuk suatu tujuan pastu..bila dah dpt mcm alasan la..yang paling xleh blah keluarga xleh terima….kalo dah mcm tu yg kau gatal xperkenalkan pada keluarga baru melamar bagai tu kenapa….? so perempuan hati2 la…dan salah perempuan kerana termakan pujuk rayu..

    0

    0
  30. akuNyoh says:

    ala,korangni…tibe2 jadi peminat setia lana la pulak. sbelumni bukan main hentam
    johan tu mmg playboy,mulut manis. nasib baik kaya,muka hampeh
    n serius korang marah2 mak johan ni kenapa? of course la die nak yg terbaik. kalu ko,ko nak anak teruna ko kawin ngan sombody mcm lana? bukanla nk ckp lana tu xboleh berubah ke ape,tp die tu dh 30 something. dah lama matured,dh lama tahu buruk baik. pkai seksi ketat, breast kalu xnampak separuh xsah,pakwe org putih kanan kiri
    mcm manela seorang emak yg beragama islam tak pikir 100 kali,ye dak???

    0

    0
    • akuNyahKoNak says:

      ko pasti ke johan ni teruna lagi?ekekeke

      0

      0
    • mia says:

      org yg betul2 beriman pada Islam xde menghina or memandang rendah pada org lain sesuke ati.. Sedangkan Allah SWT ley ampun kn umat sape ko nk tentukan dosa, pahala, baik n buruk seseorg tu..

      Lagisatu org yg betul2 ‘beragama Islam’ spt yg ko ckp, akan berusaha menarik seseorg ke arah kebaikan, pahalanye berlipat-kali ganda.

      Aku x pertikaikn hak mane2 ibu, sbb mereka mmg nk yg terbaik utk anak mereka. Tapi ko punye ayat, seolah-olah menunjukkn Islam ni agama yg kolot, x bertimbang-rase dan bersikp menghakimi pada org lain, Rasulullah x ajar umat die mcm tu. Sila blaja agama balik..

      0

      0
      • akuNyoh says:

        hek eleh,baik sgt konon
        aku xmmndang hina sape2pun,aku just judge based on apa depan mata
        mmg lana ni seksi,pakwe kanan-kiri. ko mari kat blog gossip tibe2 nak bagi syarahan kenape? ko rase ko tu sape nak judge sape btol2 islamke,sape betul2 beriman. ckap mmg senang,bila kene batang hidung? ko rasa tnggungjawab tu besar mcm otak ko ek? senang mcm hirup udara? dengan anak yg xsekukuh mana,tibe2 nak suruh bimbing si lana tu

        part islam kolot tu aku xpaham…bile seorang islam ingin mencari jodoh org baik2,beriman tu kira kolot ek? bile dpt calon yg sgt tidak menepati hasrat,terima ajela atas nama ‘aku seorg muslim sebenar,aku kene bimbing diani’?

        0

        0
        • mia says:

          eh, ikot aku la kot aku nk bg syarahan ke, bg ucapan ke kt mane2 blog. da blog public kalo ko ley bg pendpt ko, nape aku xleh bg..

          0

          0
      • kueteow kerang says:

        Dalam satu hadis, Rasulullah SAW bersabda, “Nikahilah wanita dalam empat kategori: Hartanya, keturunannya, kecantikannya, agamanya. Pilihlah wanita yang mempunyai agama kerana dia akan menjagamu.” (Riwayat Shaihan).

        0

        0
    • WOW! says:

      yg johan tu baik sgt ke smpai mak die nak pilih2 cengitu? pura2 alim ckp sana janji sini pastu las2 bgitau mak xkasi kawen? klu anak org tbunting pun las2 die bg alsan cengitu gak? GROW UP la johan..u r loser. nak menantukn shilalat budak poyo kekonon mangsa chenta? giteww? yg ke huluhilir ngn shanaz larik drik, tak dgr cakp owgtua tu yg ko compare kan dgn lana? duhhh! nonsense la, everybody make mistakes, who r u to judge them? kee ko ni shilalat? so kiranya spa2 yg dah menantukan pompuan busuk cm lana ni dikira mak mertua yg tak islam la yerr? omaigodddd! bluweeek ko NYOH

      0

      0
  31. yat amira says:

    skrg ni kalau citer yang ada johan terus tekan chanel lain..menyampah tul tgk dia nie…

    0

    0
  32. lanalara says:

    sepatutnya johan ni blakon dlm drama sendu PLAYBOY ITU SUAMIKU. baru sesuaiii! buat perempuan di luar sana berhati hati dgn jantan ni. lana bawak bersabar yee..

    0

    0
  33. Shanur says:

    Ini ujian buat lana… sebab lana ingin berubah ke arah yang lebih baik… bila kita ingin berubah ke arah kebaikan, Allah akan timpakan pelbagai ujian utk menguji keimanan kita… untuk lana, Allah menguji, tandanya Allah sayangkan kita… teruskan niat dan tindakan utk berubah…

    0

    0
    • sejati says:

      ye ujian Lana dan kesakitan yg dirasai untuk menghapuskan dosa, mensucikan dari sejarah hitam. kekal kan niat untuk memperbaiki diri dan bertaubat dan Lana akan merasa manisnya iman.
      dont retreat, kuatkan hati dan cari cinta sejati dengan keimanan.

      0

      0
      • bujang says:

        Bestnya boleh dibuat drama bersiri…
        Mungkin ujian dari Allah untuk Lana, tetapkan pendirian, Allah lebih
        mengasihi lana maka ditakdirkan Johan berubah hati kerana dia bukan lelaki yang baik untuk berada disisi Lana dikala hati Lana
        mulai mendapat hidayah dari Allah.
        Nampaknya ramai yang memberi sokongan …kerana dia memilih kearah kebaikan…kita doakan yang terbaik untuknya.

        0

        0
  34. durian says:

    p tanya orang melaka sapa johan yg sebenarnya… jangan terkejut dengar cerita orang kampung dia beb.. sudah2 la johan.. p sambung bljr kt kuim tu.. lg bagus!

    0

    0
    • hampehJohandotcom says:

      taknak la tanya org melaka, apakata durian sendirik yg ceta? mai la bagitau, jgn omak die ingt anaknya maksum blaka

      0

      0
  35. Dr Love says:

    anggap je ini semua pengajaran Lana , mulut yg manis jgn di sangka manis , yg manis itu lah yg paling beracun , harap lebih berhati2 selepas ini , i belive this is the best expêriance makes you more grown as interligent women in this decad !! cheer up !!

    0

    0
  36. ish says:

    sakit ati tul….laki jenis pew perangai mcm nie….buruk benor….mcm lalang

    0

    0
  37. Mei says:

    Silaka ni lelaki suka kasi main2 anak org. x pa. rilek ja ko lana. byk lg lelaki yg bagus bah :-)

    0

    0
  38. Jeng..jeng..jeng…nmpaknyer masih Ada ruang n peluang buat shilalat menjalin hbgan centa dgn J.A…yelah,mst family J.A nie bkenan sesangat ngn shilalat sbb fmly dua belay phk pun rapat ye tak?tp…berdasarkn pemerhatian,pembolehubah,hipotesis yg djlnkan,J.A ni spesis yg tak boleh dbuat laki.tak pepasal nnti kwin sebulan 2 dh kna cerai…

    0

    0
  39. Norten says:

    Johan ni harap jer blajar agama smpi ke indon..kalau betol ilmu agama tu die takkan pilih pelakon sbgai kerjaya kot..pi jadi ustaz ngajar pondok so bl ada student baru masok bole la buat bini kawin 3-4..mulut manis,desperate test market..bukan hensem pun..all da best for lana..

    0

    0
  40. emy says:

    Poyo la ko ni johan..ramainya ppuan yg ko nk try..mulut manis..ustaz celup…apa la nk jadi…kesian pd yg dh tkena ayat manis si johan ni…

    0

    0
  41. La ni says:

    He got no balllll…!!!!!!!!

    0

    0
  42. newton says:

    xpayah layan sngatlah dunia artis yng bodoh nie..wkakaka..hari tu citer lain..nie pun citer lain gak..kakah sumpah lawak dngn spesies nie..

    0

    0
  43. Jejai says:

    Bodoh johan main2, ingat hensem sanagt ke wei…

    0

    0
  44. sandrianasiska says:

    Johan Asari, I pronounce you a full-fledged BASTARD.

    0

    0
  45. puteri alia says:

    Johan ni nama je anak org kaya,datuk ke datin ke,tapi perangai hazab!Mak dia pun satu,ingat dah dapat title datin,suka suka je memandang rendah kepada orang yang kurang berada.Kalau Lana tu keturunan raja ke anak org kaya ke vvip ke pasti approve 100%.Datin,sedarlah,kita ni hanya manusia biasa,kan elok datin terima si Lana tu sebagai kawan si Johan,beri satu dua nasihat,memberi motivasi sikit ke arah penghijrahan yang lebih baik dan menepati cita rasa datin…kan elok,tu baru datin ada kelas!!!ni tak,belum kenal hati budi dah tak setuju!biarlah mereka berkawan dulu,siapalah kita untuk melawan takdir….Tak pe Lana,mudahan di pertemukan dengan jodoh yang lebih baik,bukan mempunyai orang tua yang judgemental,mcm mereka tu perfect sangat..Pangkat tu hanya di dunia saje…Johan ni psycho tahap gaban!perasan hensem!!!Macam cerita Kasim Selamat dulu…siapa itu Lana Nordin,anak orang kaya,vvip atau anak raja????Zaman ni masih tak berubah jugak attitude setengah manusia ni…Saya salute keluarga Mizz Nina,tak memilih walaupun Noh tu bukan anak orang kaya….tu baru kelas!!!

    0

    0
    • Diamond says:

      Puteri Alia,

      Kes Johan & Lana nie tak sama dengan Mizz Nina & Noh. Ibu Johan bukan tak suka Lana kerana dia bukan orang berada. Dia kurang setuju pemilihan Johan kerana kisah silam Lana. Bukan ibu Johan yang patut dipersalahkan, dia cuma terkejut dengan keputusan mendadak Johan hendak memperisterikan Lana.

      Jika Johan berpemikiran rasional, insyaAllah dia dapat memujuk hati ibunya. It takes time tapi jika dia betul betul jujur hendak memperisterikan Lana then he should accept the challenge. Ini tak, baru ada dugaan sedikit dah cabut lari. Sorry Johan, you are not man enough!

      0

      0
  46. noob says:

    kita tengok lepas ni dia pakai tudung ke tak…….

    0

    0
  47. dunia o dunia says:

    Dah bukan rezeki Lana..dah nk masuk ke mulut kalau bukan rezeki..terlepas jugak..redho sajalah..mungkin ada hikmahnya..paling tdak Lana berubah menuju kebaikan

    0

    0
  48. KT Pari says:

    Lepas kene tolak, baru kamu kata kamu tak bodoh?? Bodohlah tu sb percaya kat mamat poyo tu sampai kamu keluarkan statement sanggup berubah demi dia. Johan tu cume nak amik kesempatan je atas kamu sb dia tau kamu perempuan yg mcm mana. Lelaki ni dia suka wat nakal2, tapi time cari isteri dia org nak yg baik2. Bukan bekas org lain. So Lana, this is the right time lah kamu berubah betul2 ke arah kebaikan. Berubah kerana allah and bukan kerana mana2 jantan…..umur kamu pun bukannya muda.

    0

    0
  49. Adik mak jah says:

    Pada pendapat aku la , ada baiknya LANA nordin dan Shila pikir dua tiga kali kalau nk belaki kan BELALAI mcm Johan ni, Lelaki yg cakap berubah rubah ni mmg belum layak lagi kalau nk pikul tanggungjwb sebagai suami.. 

    Kalau betul Johan ni waras dan tegas pendirian  dalam agama dia takkan berani buat pengakuan lepas tu tarikbalik  atas dasar keluarga.. konon…

    0

    0
  50. Peeiiii says:

    Amboi Johan ke main lagi…playboy yer..kasanova yer….Kalu jantan sgt cer try Rita rudaini tgk….mahu jadi burung unta satu keluarga 7keturunan….Benam kepala dlm tanah kene laser

    0

    0
  51. cik kiah maembong says:

    Izreen Azminda, Nabila Huda, Shila Amzah pastu Lana Nordin.. tak beragak taste ko.. dah ada yg baik dpn mata leh pulak ko lepaskan.. blajar lar reti bersyukur..

    0

    0
  52. aida says:

    Nampak nor Johan katik ni..tak berapa nak stabil pemikiran dia..suloh muka kat cermin handsome sangat ke muko engkau…podah…dasar jantan tak leh nak buat laki..moga Lana jumpa lelaki yang lebeh tulen agamanya..Amin.

    0

    0
  53. johan ni sepatut nya jdi hero playboy itu suami aku haha tiba2

    0

    0
  54. Anonymous says:

    Dia ni dok main2 dgn perasaan pompuan, satu hari kena dgn pompuan yg kuat jumpa ‘mak esah’ , baru padan muka….

    0

    0
  55. entah says:

    padan muka lana nordin…

    0

    0
  56. milo ais says:

    aku rasa si lana ni akan jadi macam irma hasmi. aku doa kan.

    0

    0
    • Dena says:

      Sebelum baca komen ko td pun aku dah terlintas name “irma”… Harap jdikan irma hasmie sbgai contoh..

      0

      0
    • bangun says:

      mudah mudahan, bangun dengan jaya selepas jatuh dan kecewa. Berpegang teguh pada ilahi, kita tak akan kecewa.

      0

      0
  57. mak jemah says:

    awak,awak dan awak cukup la dengan 100 komen

    0

    0
  58. chi chi says:

    Sepatutnya lana lebih matng dlm menilai hati budi lelaki..Tuhan da tunjukkn sape mmat poyo ni yg sebenornya..mcm lalang lah..lau kawin pun if fmly dia suh cerai dia akan ikut jer…dah de contoh pemain bola tu..biar lana menangis skang dri menangis dmasa akn dtg.

    0

    0
  59. daniel hanney says:

    Nabi SAW pernah bersabda :

    ” Rahsiakan pertunangan dan hebahkanlah perkahwinan.”
    (HR Ahmad)

    brcintalah dgn orang tua pasangan kita dlu, bru tau ati budinya.. tak kenal, maka tak cinta.. ni, tak… brcinta dgn anaknya, heboh satu dunia n canang nak kawin terus sedgkn mak ayah x jmpa lagi.. tolong jgn malukan diri sendiri depan mak ayah, depan masyarakat, lebih2 lg depan Allah.

    0

    0
  60. vfbnh says:

    Teringat aku kater saiful islam, jgn nk berangan kwin klu nk ckp ngan parents pun kecut, pertah lg xder kekuatan berhadapan dgn klrg yg x bersetuju. Bukanlah nk ajar jd derhaka, tpi moral kt sini ialah kyakinan d kberanian. Johan ni mcm lemah jiwa jer. Dh 3 kli gak isu ngan pompuan. Agak2 tensen carik jln kuar, cabut. Alamatnyer gni harulah pompuan jd psgnmu.

    0

    0
  61. Gosip Kampung says:

    Hahahaha… Korang ni mangsa tipu jer ni… Mereka dah kawtim tu nak nama hit so buatlah drama sket….. ramai pula penonton tu…. sebenarnya xde papepon…buang masa korang jer nak follow!!!!!! adoyaiii artis Malaysiaaaa

    0

    0
  62. naruto says:

    JOHAN?
    muke xdela ensem mane pun, law x dek kerane anak dato’ da lame keje alam flora je kot..
    cisssssss~
    kehebatanye mungkin trletak pd poket dan ayat2 lentok leleh beliau~
    next, sape lg nk msuk tender jd menan si johan ni???hahahahaha
    retisssss~retisssssss..

    0

    0
  63. redha says:

    ya girls please jangan jadi bodoh. jangan jadi mangsa.
    usaha jadi cerdik supaya tidak tertipu.
    bila cerdik akan buat pilihan yang cerdik
    yaitu memilih untuk kembali kepada jalan yg diredhai.

    0

    0
  64. samsul says:

    sabar la lana..ada hikmah d sebalik ni semua..dan pasti ada balasan utk c mamat poyo tuh..semoga lana akan bahagia dunia dan akhirat

    0

    0
  65. mamalara says:

    La… kan….wes tak agak…. gitu le dunia artis. tak paham la mama

    0

    0
  66. Makcik Propa says:

    Jangan dikaitkan sharnaaz lagi dlm hal ni. die pun dah bersara dah dari dunia seni. Itulah Johan dulu makcik dah kate better dgn shila hamzah je. ni ko sebok dgn si Lana ni. kan mak ko dah murke. Jangan ganggu shila and sharnaaz lagi okay.

    0

    0
  67. Anonymous says:

    Kalau nak bukti cinta pun xkan nak kena lawan ckp emak dia, berdosa tau..tp kalau bini dia yg x setuju, confirm dia lawan..selalu org belum kahwin ni, mesti emak bpk nak calon yg terbaik tp kalau nak cari bini ke2 & so on mesti emak bpk x kisah sgt sbb bg diaorg apa nak buat anak dia dah suka, Islam pun x larang..silap2 nak kahwin kat siam pun berombong diaorg ikut hantar…

    0

    0
  68. suka suki says:

    jodoh pertemuan ditangan tuhan… cuma bila terlalu menonjol sangat, bila hancur berkecai sudahnya memalukan diri sendiri. terang-terang nampak kebodohannya…
    untuk lana berubahlah untuk diri sendiri dan seikhlasnya kerana Allah s.w.t

    0

    0
  69. dia says:

    Jodoh tuu kan kerja ALLAH, so jgn nak salahkan sesiapa kalau benda tuu tak menjadi. ALLAH dah aturkan semuanya, terima lah dgn hati yg terbuka. myb masing2 bukan yg terbaek tuk masing2. redha & berdoa semoga d pertemukan dengan yg lebih baek… ameen

    0

    0
  70. themightydingdong says:

    johan johan … dari aku minat kau terus jadi tak minat . tsk . ko yang beria-ria . tabah ya lana

    0

    0
  71. DiEyAN says:

    Dia melamar saya selepas 3 hari bertemu, bukan saya memaksa dia melamar saya. Saya bukan bodoh, tiga hari bertemu terus dilamar sebagai isteri, boleh percayakah?

    tapi sayang Lana memang bodoh mempercayai, dan Johan memang betol2 childish, dulu ye2 canang sekarang heh same gak macam Lana bukan bodoh memepercayai tapi duk canang satu Malaysia, post picture dengan Johan, artis Malaysia memang begitu xperlu terkejut sangat, sedangkan Norman dengan Abby boleh bercerai, Nurul dan Ajai pon bercerai, so paham2 lah dan renung2kan lah

    0

    0
  72. peanut says:

    johan ni kalau bukan artis atau anak datuk, x ada pompuan nak pandang. cuma amah indon jer gila kat dia ni… tut..tut..tut… kawin ngan indon cam sapee..hahahha..

    0

    0
  73. melati says:

    syabas Johan atas sumbangan anda pingat Emas sukan SEA yg lalu dan Lana pingat gangsa,..Syabas ..biarkan aper yg org nak komen yg penting anda tumpukan dlm bidang Sukan anda untuk pingat2 akan datang ..majulah sukan untuk negara…Lana Nordin dan Johan rajalawak syabas.

    0

    0
  74. Anonymous says:

    masa keluar cerita pasal johan melamar lana… satu malaysia kutuk lana…
    ini bila keluar cerita johan dan lana putus hubungan.. satu malaysia sokong lana…

    0

    0
  75. melati says:

    Tamak Johan ni , baru dpt sumbang 1 emas sukan SEA dah berlagak nak tinggal GF..

    0

    0
  76. kuku says:

    kesian

    0

    0
  77. markonah says:

    mamat ni sebenarnye culture shock.time sekolah pondok dulu tak dpt nak hadap perempuan.skrg dah jadi pelakon,’terkejut’ agaknye nampak ramai perempuan depan mata.tuu pasal semuanya nak di’try’nya.bodoh la perempuan2 yg tak boleh nampak mamat ni punye culture shock tu.geli betul aku dengan mamat ni

    0

    0
  78. benci mamat poyo says:

    lana..anggap ini kickstart for u to change..

    johan..kau mmg poyos..and mcm lalang..the way u were with shila..and now with lana..only shows bit by bit of your true colors..yela..no body is puurrrffekkk…but you are worst…

    0

    0
  79. siti says:

    Shila amzah tepuk tangan Berjaya hasut mak johan…sian Lana baru nak berubah,aku sokong Lana!

    0

    0
  80. Mak Temah says:

    to shila amzah, jangan sedih kena tinggal dek Johan tu
    to Lana Nordin, pun jangan sedih jugak…Johan tu mcm cari publisiti murahan jer…

    untuk Shila dan Lana, anda sebenarnya bertuah….

    to Johan, anda sebenarnya poyo!!!

    0

    0
  81. fadura says:

    Yang bagus nya Lana ni..xder pun nak emo2 kat twitter..
    Tulis ayat2 cinta lpas tu delete..post gambo lepas tu delete..
    Citer psl kaca & permata lepas tu delete..
    Bagus lah tu Lana..xyah nk bising2 lagi psl ni.
    Jaga diri sendiri lagi baik.

    0

    0
  82. suka suki says:

    kata-kata johan di kosmo…
    Ketika ditanya mengenai apakah status sebenar wanita itu dihatinya, Johan menyatakan, dia hanya menganggap Lana sebagai kawan biasa.
    “Selama ini, saya tidak meletakkan sebarang taraf ketika berkawan dengan Lana. Apa yang pasti sekarang, status saya dan Lana hanya kawan biasa sahaja.
    poyo betul mamat ni… nampak sangat suka menunding perempuan yang bodoh dan perasan…

    0

    0
  83. Miss Umie says:

    saya rasa terpanggil untuk memberi komen pada ruangan kali ini sebabnya saya merasakan niat lana untuk berhijab samada sedang @ putus cinta dengan johan sekalipon lana tetap nak berubah,salute la kan dan saya ingin menyokong hasrat murni lana,teruskan usaha lana tu,mmg bukan mudah untuk berhijrah..:))))))))

    0

    0
  84. jingga says:

    sumpah aku kesian ngan Lana n semua mangsa2 Johan sebelum ni… Izreen Azminda, Nabila Huda, Shila Amzah dan akhirnya Lana!!! apa nk jadi dgn johan ni yer??? mudah sgt jatuh cinta, mudah pulak utk memutuskan cinta… ko igt cinta tu main2??? igt sket… hati pompuan ni lembut n mudah terguris… Hr ni ko permainkan org, sok lusa org permainkan ko plak johan! Yg mak si johan ni pon satu, memilih mcm anak dia baik sangatttttt…

    0

    0
  85. lalola says:

    Buat kak lana, teruskan niat nak berubah.. biarlah johan tu.. Allah SWT datangkan johan sebagai tanjak hidayah.. fikir positif kak.. :)

    0

    0
  86. Amylee says:

    Tak payah la layan laki macam Johan ni. Tak tetap dengan pendirian. Walaupun keluarga tak restu, kena la atas sebab2 munasabah kenapa tak restu. Parents ni kadang2 ikut perasaan sangat, ikut ego dan macam2. Sedangkan kahwin tu perkara yg baik. Lagi2 kalau dapat ubah Lana ke arah kebaikan, pakai tudung etc…itu kan dah plus point? Lama2 lembut la hati parents tu. Tapi better la cari laki lain. Dah terbukti Johan ni tak tetap dgn pendirian. Restu tu kalau betul la nak dpt, kalau betul dia sygkan Lana, dia akan cari jalan jugak nak pujuk Mak atau Ayah sampai restu. Tapi nak restu mcmana kalau si sheila amzah tu asik enterprem je. Minah tu lagi satu tak reti2 nak move on. Whatever. Better la without si Johan ni. Dayus. Ok, next story pls!

    0

    0
  87. enter yr name says:

    moga kita semua berubah ke arah kebaikan, insyaAllah, amin.

    0

    0
  88. yaya says:

    aku berdoa lelaki spesis johan terima balasan la…amin,jom pakat amin

    0

    0
    • ron95 says:

      jgn doakan benda2 tak baik sesama Islam hatta sesama manusia berlainan sekalipun..itu adalah jelas dalam Islam..kita diajar utk mendoakan perkara2 yg baik.

      0

      0
  89. jejai says:

    BANGSAT KO JOHAN, buat adik aku macam tu

    0

    0
  90. green day says:

    jantan mmg ler cmtu….berayat manis kalah madu lebah..cnta sejati knon cnte itik sekati lg ok kot hahaha…………..

    0

    0
  91. Lattalilattalitamplom says:

    adoyai lana oiiii…klu ko tu smpai sanggup diri tu diperbodohkan bukan bodoh ker nama nyer tu kak oiii…

    0

    0
  92. minah propa says:

    huh…. sini putus .. sana putus…. pening arrrrr…

    0

    0
  93. zam says:

    Johan ni tak tahan tengok your body Lana so dia nak test best ker tak. Cakap mcm ustaz orang bukan islam pun boleh cakap but all bull shit !!! young and dangerous !! with the stupid media talking about him baru act a few drama dah mcm justin better talk about penipisan ozon bumi. To media stop laaa
    Touch n Go next please ….

    0

    0
  94. ayo says:

    #xsukasangatustazcelup2ni..

    0

    0
  95. Apple says:

    sejak tgk fear factor.. dah tahu johan jenis macam mana..

    0

    0