Written by Bella | June 6th, 2017

Nama penerbit dan pengarah, Michael Ang tidak perlu diperkenalkan lagi. Karya-karya beliau sering mendapat sambutan hangat. Antara drama popular beliau ialah Suri Hati Mr Pilot, Dia Semanis Honey dan yang terbaru, Hero Seorang Cinderella.

Hampir semua drama beliau ditayangkan di saluran Astro dan ada pihak mengatakan Michael adalah anak emas stesen televisyen swasta berkenaan yang mendapat layanan istimewa. Betul ke?

Walaupun drama terbitan Cube Film kerap disiarkan di Astro, jangan anggap saya mendapat laluan istimewa. Kalau ada anggapan itu baik lupakan saja. Saya juga seperti penerbit lain perlu ikut prosedur yang telah ditetapkan.

Saya harus melalui prosedur, kena hantar kertas cadangan juga, kalau pihak Astro tak suka, mereka tolak saja skrip saya itu. Siapa kata saya anak emas Astro?

Menurut Michael, beliau hanya akan memilih naskhah yang baik dam berkualiti untuk diadaptasikan menjadi sebuah drama. Itulah cara beliau memikat stesen televisyen selain mempunyai strategi pemasaran bijak untuk karya beliau mendapat perhatian ramai.

Menepis  lagi dakwaan sebagai anak emas Astro, Michael akui, ada juga kertas cadangan yang dikemukakan pada stesen berkenaan ditolak hanya kerana kandungannya tidak menepati piawaian yang ditetapkan.

Sumber Berita : Utusan Online

42 responses to Saya Bukan Anak Emas Astro Dan Masih Ikut Prosedur Yang Ditetapkan Sama Seperti Penerbit Lain – Michael Ang

  1. Anonymous says:

    BERkualiti? Lol

    17

    0
    • Pinky says:

      Lofake..Fattah hmnnn berkualiti la sgt. Jgn buat lawak na wahai Cik Nyonya Ting Tong. Yg ko pilih pon.. kayu cendana sngt pelakon2 ko!!

      11

      2
      • Kak Nawi says:

        Just a suggestion, please ask your hero or heroine to go for acting classes for your next drama to save us from a misery. Thanks byeee!

        16

        0
        • Doris Chin says:

          ENOUGH OF CINTA LOKASI !!!

          18

          0
        • Kak Salasiah says:

          Baby baby can’t you see.
          Storyline cam tahi.
          Hanya busuk sahaja…..

          2

          9
        • kak nam says:

          Sbnrnya Si Michael Ang ni yg teringin nk jdi Cinderella. Hakikatnya dia ni adalah..Godzilla!!!

          8

          1
        • Lol says:

          Lagi satu anak emas Astro ialah Global Station Zaiton Jiwa punya tu. Makin lama makin cincai drama dia buat. Tapi slot drama bnyk dia dpt je kat Astro Maya tu. Start dari Papa Ricky then Arluna i dah start nampak cincai production ni. Kejar duit semata. Bilik tidur lepas kawin Anzalna and Saharul Ridzwan main sangkut sangkut kain purple pink kat dinding. Lighting hauk. Eeuwww apa benda murahan ni. Jgn la fikir nk untung bnyk je. Papa Ricky tu pelakon2 utama semua tak kenal. Sebab byr murah ke? At least Mike punya production set dia not bad. Pelakon selalu well known walaupun ada yg kayu. Takde la mcm Global Station asyik recycle rumah sama je utk drama drama dia. Pls la jgn ingat penonton skrg ni bodoh boleh tak!!

          3

          1
    • zzz says:

      tahap kemenyampahan aku terhadap mutu drama2 ko berada di atas hidung dah. lepas ni berehat la kejap. sama jew lebih kureng jew jalan cerita nyah.

      9

      0
    • Anonymous says:

      kualiti??? kau cari pelakon2 lelaki vokal x terkeluar. azwan ali vokal lagi puas i dengar nyahhhhh!!

      15

      1
  2. Penonton says:

    tolong buat drama logik sikit please. kalau x, lupakn..sbb drama2 kita xda peningkatan. drama2 korea pelakon2 muka mcm sakai bukit tapi lakonan dan jalan cerita mantap…on point!

    16

    0
    • Lol says:

      kerana dia ni lah lopah sampai xleh nk move on…kesian dia. sampai buat video true love..

      12

      0
      • Anonymous says:

        LOL…….sedih pun ada,lopah ni mcm 15 tahun sebab tu masih kebudakan n ini bukan pujian

        13

        0
        • Puteri says:

          Salah Lopak juga..siapa suruh terfeeling over2. Berlakon dah la. Berbaby baby pelbagai dulu.

          15

          0
        • amar says:

          fans fattah pulakk termeroyan disini hentam loffa, sedangkan ramai yang kondem drama apek mic kemudian diorang twist pasal true love yang tiada kaitan. esok2 fattah kembali pada loffa baru korang tau. industri seni tu bukan besar pun. pusing2 balik2 jumpa muka yang sama. cuba korang throwback sapa yang buat single dan bersajak bagai nak rak(nak termuntah tengok masa tu)….movelah fattah fans. tak abis2 salahkan loffa.

          5

          1
  3. Elle says:

    Xyah amek lofa true love yg x boleh move on lagi tu in ur next drama

    10

    2
  4. Ali says:

    sudah2 lah dgn cinta lokasi demi nk lariskn drama you, mike. letihhhh kami dgn strategi marketing you dan pelakon2 utama you yg dah lapok ni…

    next?!!!

    4

    0
  5. Kak Lazer says:

    tk perlu bprosedur sgt la kut. bosan aku dgn drama2 skrg. jln cerita smua pasal nk kawin, datin x restu, anak org kaya jatuh cinta kawin minah kg.com…
    hishhh ..perah la otak sikit. kreatif la sikit. 2017 kot..bukan thn 1987.

    12

    0
  6. Anonymous says:

    nyonya ni..ckp pung pang pung pang..tp kualiti drama tajuk dri jln cerita..

    5

    0
  7. Anonymous says:

    kau cari la pelakon jantan suara yg garau sikit…

    10

    0
  8. Anonymous says:

    Dlm HSC Fazura, Lisdawati dan Zizie je yg boleh dibanggakan pun. Yang lain2 tu…ya rabbi. Please lah..

    12

    0
  9. Anonymous says:

    Apa yg syok nya HSC tu weyyy…publisiti je lebih; kualiti mcm taikkk. Bosan lahhh!

    5

    3
  10. Jom Berhuhuhu says:

    Inilah pengasas True Love.com …huhuhu

    9

    0
  11. Anonymous says:

    dulu drama2 hantu dia best. skrg childish sngt. otak xleh nk hadam!

    4

    0
  12. Anonymous says:

    havoc…publisiti je lebih. entah haper2 je drama ko ni. x seberapa pun.

    4

    0
  13. Anonymous says:

    Mike i suka drama u.u buat drama lately banyak ikut novel kan.so,kena lah ikut story asal.drama u mmg bawak fenomena.meaning u did a good job.dalam hsc zuyyin je macam xpandai berlakon,yg lain2 best.terutama sekali fazura & zizie.semoga lepas ni u boleh buat drama islamik plak mike or drama yang berat,cinta yg sedih2 mcm tu.org malaysia suka cerita mcm tu.

    3

    7
  14. Yus says:

    Indah publisiti dr..drama!!

    7

    0
  15. Yana says:

    Lakonan uqasha kenapà teruk…cm baru berlakon..bersepah pelakon muda yg ok untuk watak puteri…next drama watak2 leading jgn bersandarkan kecantikan fake so annoying….

    2

    1
  16. Saya nie says:

    DEAR Mike and Astro tolong jangan cut drama nie masa raya please …. Teruskan aja tayangan tanpa sebarang gangguan filem/telefilem menarik waktu raya itu semua tolak tepi . I dont care …. I just want watch this drama ..

    3

    5
    • rubbish says:

      no need, i dislike this drama, please show your drama on the next holiday Gong Xi Fa Chai coming soon..this drama suitable for extra2 drama and not quality..rubbish. Very2 dislike.

      6

      3
  17. Anonymous says:

    hi mr ang plz buat movie tokey mlm kencing melayu guna melayu sendiri…cthnya mcm hi o…

    2

    1
  18. novelist says:

    Dear Readers,
    These dramas are direct adaptation of existing novels. The comments for better quality novels should be addressed to the novelists, not to the producers. MA knows the market trends and he knows how and when to market his products. Hence he manage to secure the slots in ASTRO.
    Salam Ramadhan

    0

    1

Leave a Comment

Optional