Written by Bella | May 16th, 2015

Mengharungi kehidupan sebagai seorang ibu tunggal bukanlah satu perkara yang mudah, melihat pada keadaan Rita Rudaini yang ditinggalkan oleh suami bersama dua orang anak yang masih kecil tanpa alasan kukuh memerlukan ketahanan mental dan fizikal yang kuat untuk menghadapi segala ujian.

Buat Rita, tindakan Aidil Zafuan itu merupakan satu penganiyaan besar terhadap dirinya dan anak-anak yang masih memerlukan kasih sayang seorang bapa.

Saya belum memaafkan dia! Apa yang dia lakukan terhadap saya dan anak-anak satu penganiayaan yang sangat besar. Anak-anak saya tidak bersalah dan masih kecil namun kenapa sanggup lupuskan kasih sayang seorang ayah di kala mereka sedang memerlukan, dan dimanakah pula silap saya sebagai seorang isteri selama bersama lebih empat tahun.

Mungkin serik dengan sejarah lalu bersama Aidil, Rita kini lebih selesa tanpa kehadiran lelaki istimewa didalam hidupnya dan hanya ingin bersama dua orang satria dalam hidupnya iaitu Rayyan dan Arjuna. Namun, jika ketentuan takdir menyatakan sebaliknya beliau tidak akan menolak.

Saya tidak perlu menumpang kasih kerana sudah terlalu banyak kasih sayang yang sedang membunga antara saya, Rayyan dan Arjuna namun, kalau sudah jodoh saya terima ketentuan Ilahi.

Cumanya, andai ditanya tentang perkongsian hati dengan lelaki, rasanya saya rela bersendirian sampai tua. Bukan kerana dua kali gagal dalam berumah tangga tetapi saya letih dengan lelaki dan kepercayaan saya terhadap lelaki sudah hilang.

Kata orang setiap yang berlaku ada hikmahnya, memang sukar untuk hati yang telah terluka memaafkan mereka yang menyakiti kita. Parut luka yang dalam tidak boleh sembuh dalam sekelip mata.

Sumber Berita: Pepatung

 

 

255 responses to Saya Belum Maafkan Dia! – Rita Rudaini

  1. Sahdo says:

    Berok sakit otak ni masih berdendam rupanya. Patutlah meroyan nak duit mutaah. :(

    0

    0
    • Zanariah Mat Dom says:

      Mungkin jika rita memaafkan, tidak mengaibkan bekas si suami pada umum, sabar, bersihkan hati dan redha.. mungkin Allah akan membuka pintu rezeki, jodoh dan nikmat pada Rita. Mungkin duit akan digandakan kepada 3k kepada 5 k sebulan. Sekadar menegur..

      0

      0
      • Reset Minda says:

        saya percaya pd konsep redha (dan takwa). jika kita redha, hati kita secara automatis jd bersih tenang! amarah, dendam kesumat, iri n cemburu tu…”syaitan”. rezeki akan senang masuk jika hati, niat, nawaitu, aura kita bersih n tulus. x percaya? sila maafkan orang2 yg pernah sakitkan hati, memaafkan dan bersangka baik. masyallah, nanti berganda-ganda rezeki masuk. akak dah cuba…

        0

        0
        • Aku Pun X Paham says:

          sedangkan nabi muhammad saw (pesuruh allah tu wei, pilihan para makhluk, nabi terakhir, dialah penolong dan pemberi syafaat, dia adalah penutup para nabi dan rasul namun paling utama di antara mereka dalam darjat dan pangkat.) pun….. ampunkan umat, inikan kita manusia biasa!

          0

          0
        • Mira says:

          Sedangkan Nabi maafkan umat…

          0

          0
        • Puiii says:

          hey rita,,, ko bukan saja sibok dok bukak pekung orang, kepala ko pun asyik dok bukak bukak. please, bila ko nk berhijab, sis?

          0

          0
        • kisah benar says:

          Akak cleaner office aku ibu tunggal anak 4. yg besar habis SPM. Laki angkat bungkus ikut betina lain. Dia pagi cuci office, petang tolong kt restaurant. Hidup x mewah tapi “mampu” menyara anak2 nya. Awal bulan kami kt opis kumpul duit-sedekah. Kekedang bergenang airmata tengok akak ni. Aku respect orang2 cenggini. X pernah mengeluh dan komplain. Itu saja aku nak cerita.

          0

          0
        • Dr DiRaja Bomoh says:

          saya lah doktor psikologi yg bakal merawat rita. rita sis, please kasi kerjasama. awak dah kronik.

          0

          0
        • Isteri Bahagia says:

          drp haku melayan gossip yg takde berkesudah titik penamat, baik haku buat asam pedas ikan bawal, sayur kobis dan telur dadar. kasi laki aku dan anak2 makan. dapat juga pahala sikit. ye dak?

          0

          0
        • Lana N says:

          cincin kawin aku 100k…..ko hado? hahahahaha. ada aku kesah?

          0

          0
        • Aku Pun X Paham says:

          eh, cakap pasal nabi pun kena dislike ke? hmnnn…

          0

          0
        • Olga says:

          enough la bang nara, jaga anak bini kao sudah la. letih la membaca cerita yg xde penghujungnya.

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku harap si aidil jgn bersuara. biar si pesakit mental ni menyalak sendirian. dia ingat dia queen of dubai n first lady. kasi betis nk peha. biar dia je bro…nak attention tu..

          0

          0
        • Penyokong Terlajak Laris says:

          susah la kalu lubang atas mcm lubang depan dan belakang. tak reti2 senyap dan tutup.

          0

          0
        • Zack says:

          korek jubor ko tu rita…lepas tu bau sendiri.
          mcm tu la gossip kau kt blog ni. harum tak? tak kan?

          0

          0
        • Sahdo says:

          Good job #Zack !!! Give me 5 bro….. :)

          0

          0
        • Daud McKingsie says:

          Fans Rita Rudaini….full of taikkk kering. Menceceh. Busuk la sebusuk dia juge le.

          0

          0
        • One Direction says:

          Rita patut korek punggung lepas tu calit di muka fans2 dia yg mcm mawas kt sini. :D

          0

          0
        • S'porean Gurl says:

          Yes Sahdo, drag those stupid bitches here out of Rita’s ass ……so they can see the light! Thank u.

          0

          0
        • Bani Yisrayels says:

          Sudah2 lah

          0

          0
        • Reset minda, koreksi diri. says:

          Salam … buat rita.

          1. Bnyakkan zikirullah , dekatkn diri dgn Allah dan berjumpa alim ulamak atau kaunselor spt Tuan Hj Husim Solleh utk nasihat spya hati lbh tenang. Mungkin tekanan mental dan jiwa serta fizikal yg di tanggung oleh Rita mnjdkn dia bersikap begini. Hnya org yg mengalaminya mengetahui.

          2. Pengainayaan bekas suami telah berubah mnjd penganiayaan kpd diri sndri apb Rita bnyk berkata2 dgn mengeluarkn pndapat yg mencemarkn maruah rita sndri krna rita telah menimbulkn fitnah kpd dirinya sndri.

          – Diam itu lbh baik dr berkata2 yg blh bnyk mngundang fitnah wlpn ia satu kebenaran. Rita buat prkara betul tp sayangnya” Caranya Sgt Salah”

          3. Harap Rita lbh bnykkn bacaan Kisah2 perjuangan islam terutama kisah2 Rasulullah. Satu soalan kpd Rita. Adakah rita rasa bhwa Pengainayaan zmn rasulullah dizalimi lbh ringan apa yg dialami oleh Rita?.

          – Ada seorg sahabat mengadu kpd Nabi yg dia tdk tertanggung dgn kezaliman olh kaum Quraish. Nabi memnta phknya bersabar dahulu dan mengatakn kezaliman yg dilakukan oleh pemerintahan zmn nabi2 terdahulu lbh teruk dr apa yg dialami smasa zmn nabi muhammad.

          – Walhal kisah bilal bin rabah. Besi panas di letakkn keats bdnnya dan diletakkan batu diatasnya di tngh2 pdg pasir dan brmacam2 seksaan lg

          Kesimpulannya. Belajarlah BERSYUKUR atas rezki yg Allah berikn krna penderitaan dizalimi bekas suami sgt2 ringan tidak terbanding dgn kezaliman mrk yg berjuang di Jalan Allah swt wlpn tujuan Rita utk perjuangkn Hak diri dan Anak2.

          – Rasulullah pun memaafkan Hindun bt Utbah yg telah memakan hati bapa saudara nabi. Dr aidil rita dpt zuriat yg comel2 itu. Jd maafkn dia.

          – Jgn melihat kesusahan diri shj krna kesusahan org lain ada yg lbh teruk. Olh itu kita akn jd Hamba2 yg tahu BERSYUKUR dan REDHA.

          – Jk kita Redha dgn Qada Qadarnya dan Bersyukur mk ingtlh janji Allah dlm Al Quran. Allah tambahkn rezki kpd mrk yg bersabar dr jalan yg tdk disangka2. Janji Allah itu Pasti.

          4. Kisah Masyitoh Haruman Israk Mikraj iaitu tukang sikat ank prpuan firaun yg dihumban kedlm kwh minyak panas bersama2 keseluruhan kluarganya krna mempertahankn akidahnya kpd Allah yg Esa.

          – Adakah nasib Rita spt Masyitoh yg teraniaya ini. Keseluruhan kluarganya di bunuh termasuk bayinya. Adakah ank2 Rita mengalami nasib spt ini?. Jwpnnya ” Tidak” bukan.

          – Malah anak2 mu membesar dgn sihat dan baik wlpn trdpt kekurangan kasih syg. Sy sndri adlh ank yg tdk mndpt kasih syg seorg ayah.

          – Bukan Rita seorg shj yg mengalami nasib sptmu. Ramai ibu2 tunggal dianiaya lbh teruk lg. Wang saraan tidak diberi. Di fitnah oleh bekas suami sbg nusyuz dan di sepak terajang serta diugut bunuh pun ada.

          5. Kekurangan kasih syg ank2 dr Ayah mrk bkn penyebab mrk akn mnjd seorng insan yg cacat jiwa, mental dan fizikal di bumi Allah ini. Insya Allah …. ksh syg itu akan digantikan olh Allah dgn kasih syg disekeling2 mrk. Kasih syg yg dtg dr Allah itu sgt2 amat luas.

          – Mrk masih mempunyai ayah tp ank ank yatim? Mrk tdk punya ayah lg. Kisah 5 org ank2 yatim di Cheras tdk punya sesiapa hnya maksu mrk shj begitu jg kisah myvi iaitu adk akilah yg kehilngn parents mrk. Blajarlah mnjd insan yg Bnyk2 Bersyukur.

          6. Didik mrk dgn kasih syg Allah mk mrk akn mnjd ank yg soleh dan taat kpd ibu bapa dan berguna kpd umat keseluruhannya. Jgn didik ank mnjd Pendendam dan rosak jiwanya krna sikàp yg ditunjukkan oleh ibu mrk.

          – Kisah ibu sy seorg wanita solehah yg sentiasa memaafkn org lain wlpn dirinya terinaya. Kami adk beradik mnjd ank2 yg sentiasa redha dan bersyukur dgn setiap Qada dan Qadar Allah swt.

          7. Ya! Mmg mudah bercakap tp praktiknya sgt sukar. Mmg sesekali sy akn mengalami depressi tp ibu mengajar kami tikar sejadah tmpt munajat.

          BUATLAH PERUBAHAN DLM HIDUP YG SINGKAT INI.

          1. Jadilah ibu yg baik akhlaknya terhdp diri sndri dan org lain terutama kpd Allah. Berubahlah mnjd muslimah sejati. Maka hati akan jd tenang.

          2. Blajalah utk berfikir sblm melontarkan pendapat atau kata krna kata2 itu mencerminkn nilai diri dan harga diri sbg ibu dan wanita.

          3. Setiap kata2 yg di keluarkn itu adalh Refleksi kpd Nilai Iman didada dan dalaman sbg muslimah.

          4. Blajar memaafkan diri sndri dan org lain utk meningkat darjat kita di sisi Allah swt krna hidup di dunia hnya pinjamn. Seorg muslim dihidupkn bukan utk dunia smata2 tp utk negeri akhirat yg kekal abadi.

          5. Blajar Bersyukur dan Redha atas setiap kejadian yg menimpa. Itu adalah wajib sbg seorg muslim. Nasib rita tdk seburuk dr ibu2 tunggal yg lain. Rasanya Rita kena bnyk menuntut ilmu agama bab Redha dan bersyukur.

          6. Jdlah org yg bijaksana. BERHENTI APB TIBA MASANYA UTK BERHENTI.

          7. Jika rasa dizalimi. Jk kita sudah berusaha sehabis daya maka bertawakkallah kpd Allah swt. Nikmat Allah itu luas. Biarkn Allah yg membalasnya. Adakh Rita kurang yakin dgn Kekuasaan Allah yg Maha Berkuasa?.

          8. Teruskan hidupmu krna masa tidak menunggu sesiapa. Lg beberapa tahun Allah akan menjemput kita ke alam Barzakh. Hindar kata2 yg penuh noda di gantikn dgn zikrullah.

          – Knapa buang masa dgn mengingati kisah2 yg tdk akn dpt diubah.
          Ubah dan reset minda kpd hidup yg lbh tenang dan bahagia.

          9. Ayah mrk tetap ayah mrk dunia akhrat. Prinsip hidup sy. Sy tdk dpt kasih syg ayah sy di dunia. Sy pohon dan berdoa kpd Allah agar sy dpt jumpa ayah sy di jannah dn dpt ksh syg ayah di sana. Tiada dendam tiada duka nestapa di dunia ini. Kami skluarga baik2 shj. Ayah kami tetap ayah kami dunia akirat. Begitu juga ank2 rita.

          RESET MINDA … TAMBAH IMAN DAN ILMU DIDADA … KOREKSI DIRI.
          INSYA ALLAH BAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT.

          SAYANGILAH ANAK2 , SUAMI , HARTA BENDA DAN SEGALA2NYA DUNIA INI HNYA KRNA ALLAH SEMATA2.
          INSYA ALLLAH … ALLAH AKN SENTIASA MNJAGA IMAN, MINDA DAN DIRI KITA DUNIA AKHRAT.

          0

          0
        • Anonymous says:

          btw…abby abadi tetap relak wlaupun si farhan dah kawin bru….huhu..farhan dh demukkk skrg…

          0

          0
        • Jamelia says:

          Dulu Datuk K bercerai dgn ex-wife sblm kawin CT x dengar pun cerita perbalahan acara “berbalas pantun”. Tiba2 je ex-wife kawin lain dgn orng kaya Sabah… :)

          0

          0
        • (sambungan) says:

          orang yg hatinya bersih, tulus dan redha para malaikat senang mendekati dan memakbulkan doanya. orang yg hati kotor dan pendendam, syaitan dan iblis la menjadi peneman anda siang dan malam. sekian.

          0

          0
        • nak cuit sikit says:

          sangat sangat pelik persepsi masyarakat melayu ….bila orang yang di zalimi di aniaya di paksa untuk minta maaf, bila tak diberi kemaafaan akan di kata hati tak bersih, dendam kesumat, cemburu..bukan ke hak memaafkan itu hak orang yang dianiaya dan dizalimi…sedangkan dalam Islam sesiapa yang membunuh jika tidak di maafkan ahli keluarga waris harus si pesalah di hukum bunuh juga…

          inilah mentaliti silap orang melayu..sepatutnya orang yang senantisa menzalimi, menganiaya, mengumpat, mengeji, membuka aib ini di sekolahkn untuk berhenti daripada menyakitkan hati orang lain bukan mendesak orang yang teraniaya untuk memaafkan apatah lagi melabelkan mereka … hak memaafkan itu hak mereka….yang berdosa tetap berdosa …perlu bertaubat dan mintak keampunan daripada orang yang dianiaya itu yang sebetulnya…ramai manusia terkandas di sirat al mustaqeem disebabkan dosa-dosa mereka pada manusia…termasuk dosa menganiaya, menzalimi, mengumpat, mengkeji dan yang seangkatan…so melayu please change your mentality yang lari dari ajaran Islam..

          0

          0
        • Reset minda, koreksi diri. says:

          Salam cuit sikit … memaafkan adalah amalan yg ditinggikn darjat oleh Allah swt sgt2 dianjurkan. Terdapat dlm surah2 AlQuran dan Hadith. Tnyalah kpd alim ulamak pewaris nabi. Memaafkn bukan amalan org melayu ttp Islam yg Indah atas suruhan Allah. Benar kata2 awk mmg hak mrk yg di zalimi utk berdoa samaada buruk atau baik kpd si pnzalim. Allah bg pilihan tp pilihan itu krna RAHMAT ALLAH bkn sbb diri manusia. Cnth Allah beri pilihn seorg ibu samaada ketika marah kpd anknya. Adakah ibu itu berdoa buruk atau baik?. Keduanya2 Mustajab.

          0

          0
        • Reset minda, koreksi diri. says:

          Dear cuit sktt. Memaafkn lari dr ajaran Allah?. Istighfar olhmu krn kamu tlh mengatakn apa yg Islam tdk ajar malah menyimpang jauh apa yg dibw olh Rasulullah. Mmg benar Mengumpat didlm mahkamh , phk brkuasa atau kpd yg layak spt kaunselor Hukumnya Harus. Tp ada jg rita bercerita dgn phk wrtwn ke 1 tahap yg melanggari syarak. Blh bercerita pd umum tp ada had2 tertentu. Hnya skadar utk mnjwb fitnah2 trhdp dirinya. Cnthlah Para tabiin dn alim ulamak mutakhir. Mrk di fitnah dgn teruk tp mrk mnjwb sekadarnya fitnah itu dn bertawakkal kpd Allah swt.

          0

          0
        • Reset minda, koreksi diri. says:

          Kdg2 Pilihan Allah itu adalh salah satu utk menguji Iman seseorg. Cthnya ibu yg brdoa yg kurang baik. Tetap Allah izinkn. Adakah itu yg Trbaik utk dirinya dn ank itu?. Hidup Utk di Ujii bkn utk brsantai krna tmpt bg HambaNya brtaqwa adlh di Syurga kelak. Dingra Arab baru2 ini. Seorg pemandu yg cuai tlh menyebbkn seorg ank kpd syeikh trbunuh. Dia tdk memaafkn trus tp mndidik si pesalah brkenaan. Jk psalah td dpt mghafaz AlQuran mk dia akan dimaafkn. Memberi Kemaafan Perlukn Masa tp sblm itu brdoalh kpdNya utk mmudahkn hati yg luka itu sembuh

          0

          0
        • Reset minda, koreksi diri. says:

          Allah swt tlh BERJANJI kpd sesiapa yg memafkan saudaranya maka Allah jg akn MENGAMPUNI dosa2nya yg terdahulu di Akhrat kelak. Sila rujuk AlQuran dn Hadith. Sy tdk beri krna apb kita mngeluarkan Hadith dn AlQuran mk kita perlu perincian dn tafsiran. Kita x dibenarkn mntafsir Al quran Hadith scra direct tp dgn ilmu yg trperinci. Displin ilmu. Mk ia tdk sesuai disini. Mk apa yg sy katakn berbentuk umum. Sila rujuk sndri. Scra x langsung kita akn bljar utk mncari ilmu. Kpd yg mngeluarkn kata2 mlampaui batas kpd Rita jg perlu bringt krn kata2 itu bukti d akhirat klak.

          0

          0
      • Bosaaaaaannnnnn! says:

        dah x rasa malu ke ha asyik mengadu kt reporters???
        mengadu la kt allah swt dan senyap la woih.
        malu tauke. msia ni bukan takde tok kadi/makamah syariah.

        0

        0
        • enough of this garbage says:

          akak ni drp simpati terus dah xde simpati.
          udah2 le tu. naik muak org baca tahu ke?
          muak!

          0

          0
        • Tolong Redha says:

          maruah dilempar demi mutaah dan duit. malu la wak.

          0

          0
        • Lana N says:

          tumpang tanya, nak service kereta i nanti.
          service BMW mana yg bagus ha?

          :D

          0

          0
        • LAILY says:

          MELAYAN GOSSIP BASI NI AKU JD SAKIT JIWA MCM SI RITA. SUDAHHHHH…..LETIH !!!

          0

          0
        • Jem ahhh says:

          Sekarang ni janda cepat betol laku dr ank dara ya???

          0

          0
        • hujan says:

          Zack, awak korek jubor sendiri dan makan tahi sendiri ok! Mulut bangkai!

          0

          0
        • posh says:

          Sahdo (si berok di akhirat), korek jubor ko sama zack and eat shit together. Do enjoy eating ur own shit. Dont forget to share with ur mama bapa berok akhirat ok?

          0

          0
        • Norhafiza Md Noor says:

          Rita sibok mengorek jubur sendiri. Sikit hari dapatla panggilan..Rita Al-Juburi..

          0

          0
        • Applause!!!! says:

          Komen Zack…pedas lagi dalam! Haluss bro….hehehe

          0

          0
      • Shane says:

        nak cakap tentang perjuangkan maruah wanita? Cover yourself first then talk.

        0

        0
        • fast food says:

          attention seeker …biasala. jual cerita sbb nk balas dendam. eeeee…..no class. dah jadi mcm wanita desperate. 3 k cukup…kalu bersyukur dan berjimat.

          0

          0
        • Anonymous says:

          yasss, letih…letih…letih.

          0

          0
        • melati says:

          ko dh mintak maaf kat bekas mertua ko? perangai x hormat mertua ..pigi jaaa…daaaaaaah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          alhamdulillah.. u deserved lana

          0

          0
        • shhh.. says:

          LAILY, siapa suruh layan gosip di sini, bodoh dan memang awak yg sakit jiwa, bukan rita yg tengah seronok bercuti.

          0

          0
        • shine says:

          If one day rita covers herself, plz go bang ur head against the toilet seat and eat the shit as well Shane

          0

          0
        • Kak Bed says:

          Rita Rudokkorekjubursendiri. Busok la siot. Full of shit!!!

          0

          0
      • wani says:

        ‘Aku pun tak paham’, sebelumni ko kutuk rita jugak, ni mulut longkang ko tak layak sebut nabi! Konon nak tunjuk baik!

        0

        0
      • Nak cakap sikit says:

        kalau benda ni jadi kat you Zanariah ….adakah redha? manusia bukan malaikat, pasti hati terluka dan tergores ….berkata kata itu lebih mudah dari mempraktikkannya…Rita bukan mengaibkan suami…bila kes dirujuk di mahkamah segalanya perlu di dedahkan sbb itu dalam islam mengumpat yang dibenarkan ialah apabila kita berada di mahkamah…bila pihak mahkamah menyoal takkan nak jawab saya taknak bukak aib suami, taknak malukan suami…..sampai bila bila la wanita Islam akan ditindas dan di aniaya oleh lelaki yang tidak bertanggungjawab jika berpegang kepada taknak aibkan suami…

        0

        0
        • bontotayam says:

          Rita tak pernah cerita kat REPORTER ke…………..??????
          This is HOT news sebab saya cuma baca kenyataan Rita di surat kabar,
          bukan jawapan dalam mahkamah ketika dibicarakan. Dalam mahkamah,
          soalan dan jawapan tepat dan ringkas, tak boleh cerita berbelit-belit macam yang Rita buat kat Reporter

          0

          0
      • Anonymous says:

        Cakap memang senang.. Kita xdpt pikul beban yg dia rasa,sedaplah mengata.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Betul…insyaallah..

        0

        0
    • wanie says:

      knp rezeki aidil lebih murah berbanding rita?
      mungkin ada sesuatu yg dia buat antara dia dgn allah kita x nampak tapi tuhan je yg nampak. pikir2 lah.

      0

      0
      • Anonymous says:

        entah! dia sendiri pun asyik bukak aib bekas laki je, padahal dia tu tk tutup aurat/berhijab tu. mungkin makamah syariah pun x rasa simpati tengok gaya dia ni.

        0

        0
      • barokah says:

        Rezeki apa yang kamu maksudkan?

        Rezeki bukan terletak pada melimpahnya wang ringgit dan harta benda.

        Hakikat rezeki adalah keberkatan dan rahmat Allah kepada hambanya berbentuk kelapangan hati, kebersihan hati, bebas dari penyakit jiwa raga dan bagusnya kesihatan serta kebahagiaan berupa kekayaan hati nurani seperti yg disebutkan di atas.

        Manusia yg paling kaya adalah hamba yang kaya hatinya.

        Manusia yg memilih harta benda menjadi kebahagiaan adalah manusia yg paling miskin..miskin hatinya.

        0

        0
        • Rooney says:

          You tell to Rita. so she could shut the fark up! I’m bore already. *yawn*

          0

          0
        • Lana N says:

          best nya kawin uolsss. terutama kawin dgn jantan sado lagi macho.
          cik ta mana…cik ta. oh jam baru i ni yg bercost 25k dah menunjukkan pukul 6. sorry, i xleh lama. nak kena pergi kasi nafkah kat suami. nafkah tu la..apa lagi. sila jelos ya? ;)

          0

          0
        • Orang Asli says:

          Dah2 la 2 rita… move on jela… x abis2 mendengki ngn aidil 2… lps satu, satu ko mintak… ade jaminan ke klu lpas aidil byr rm300k nie c rita xkn mntak ape2 lg??? ak berani ckp rita nie xkn puas ati tgk aidil bahagia… msti keje die stalk ig aidil atau zarema nie… die nmpk je dorg g bercuti ke aidil bg ape2 kat zarema ke, msti lpas 2 kuar knyataan kat media tuntut mcm2… ak rs la, klu blh di undur mase, msti aidil nyesal kawen ngn rita… da la x hormat mak bapak aidil, tp suke memburuk2kn org lain.. g belajar dr fasha care amek ati org tua.. belajr ngn nora danish care forgive n forget then move on..

          0

          0
        • Anonymous says:

          bagi aku rita ni mulut lancang le, dalam dia konon duk cerita jadi mangsa org pitnah dia, sempat lagi dia burukkan si zaquan dulu…kaki mabuk, kaki disco n kaki pompuan, itu belum baca lagi kata2 hazab dia kat family mertua….isshhh….mmg jenis suka gaduh le dia ni, tak habis2.

          0

          0
        • anak rita says:

          mama, adik bosan. mama selalu meroyan. j bai.

          0

          0
        • tahapeaetah says:

          Wei org asli… sebijik2 ko copy paste komen aku dr post nara sblum nie… x de idea ek…. kot2 ye pon, edit la cikit… nie sebulat2…

          0

          0
      • Baby Larat says:

        biar la dia melalak….biar nama dia yg busuk akhirnya. orang bukan makin simpati hanya mampu senyum.

        0

        0
        • Lana N says:

          kenduri kawin i 2 juta uolssss. berbiillion dtg nk berselfie. meriah tau. rugi korang tak serbu. eh, tak serbu pun xper. lagi bagus. somi i nanti korang caras pula.

          whoppssss. :)

          0

          0
        • anak zarema says:

          Kenapa bapa belum bayar hutang rita? Malu saya dapat mak perampaslah. Malu…

          0

          0
        • anak rita says:

          mak aku selalu korek jubur sendiri sambil termenung supaya orang semua bau…

          0

          0
      • nad says:

        Cik wanie, jangan ingat mewah dan banyak duit tu tanda Allah sayang atau tinggikan martabat Aidil berbanding Rita. Semua ni rahsia Allah, Allahu a’lam. Baca tafsir al-Fajr ayat 15-16.

        0

        0
      • coco says:

        Yucks! Contohi Nora danish? Dah mcm pel*c*r kepit sama jantan bukan laki pun! Jijik!

        0

        0
      • sm says:

        Rezki Aidil murah? Habis hutang nafkah BELUM bayar apahal? Cakap pakai otak sikit boleh wanie?

        0

        0
    • Anonymous says:

      Embarrassing to be a woman like Rita Rudaini. I mean, common lah. We often heard that Malaysians especially women are strong, equal to men and capable of taking care of our children with or without men. Unfortunately, you are SO FUCKING hard-up for your ex’s money until you forgot that your ex-husband is STILL the father of your kids. Please grow up sis. Try to so something more productive other than barking like a mad dog!

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      eh helo ! sape tknk duit mutaah ?? nanti kalau zarima kena cerai ngan Aidil zarima tknk duit mutaah ke !! cakap tu macm orang mengong aje huh !!

      0

      0
    • hamba Allah says:

      Sahdo ni dah kena sumpah mak bapak, diri sendiri dan keturunan di bangkit sebagai berok masih meroyan kat sini! Oh Sahdo, Alhamdulillah, rita dapat pahala lagi! Enjoy ur holiday rita, biar psycho Sahdo menyalak dgn hati yg busuk

      0

      0
    • sis says:

      Cakap ikut nabi maafkan, tapi perangai kutuk rita tu ikut nabi? Hipokrit sangat! Nak tau apa, dosa antara manusia tidak akan hilang srlagi org yg disakiti tak maafkan!

      0

      0
    • rita says:

      Seronoknya cuti! Haters rita sila kutuk sy, sambil enjoy sambil dapat pahala dari kamu, kan bagussss….

      0

      0
      • Standing Ovation says:

        Keep telling em the truth Sahdo. They are idiots. Malay women like Rita and her donkey fans should take their heads out off their asses!!! :(

        0

        0
        • rita fans says:

          Standing ovation, kami tuntut awak di bangkitkan sebagai keldai di akhirat, termasuk mak bapak awak dan keturunan awak. Ya ALLAH, sesungguhnya engkau maha adil dan maha mendengar dan tidak mungkir janji, kami tuntut orang yg kutuk kami keldai di jadikan sebagai keldai di akhirat, amiin…

          0

          0
    • rr says:

      Yg sokong Sahdo ni nnti pun kena bangkit sebagai berok!

      0

      0
    • lana says:

      Kasihan Sahdo ni, dia yg pertama menyalak kat mana2 saja, sentiasa tunggu berita pasal rita. Sungguh menyedihkan hidupmu oh Sahdo. Bukan rita yg sakit jiwa tapi awak yg sakit jiwa. Dan penyokong awak pun sama juga (penyokong si dayus + perampas). Makin kalian kutuk rita makin rita dpt tawaran jadi cover girl sana sini. Dia dpt cakap di depan semua org tapi kalian hanya dpt meroyan di belakang rita, losers oh losers!

      0

      0
      • Love U Sahdo says:

        We want Sahdo….! Keep telling em the truth bro. Expose those hypocrites!!!

        0

        0
      • S'porean Gurl says:

        yes Sahdo, drag those stupid bitches here out of Rita’s ass so they can see the light.

        0

        0
    • Anonymous says:

      orang2 lama cakap kalau lelaki tu nak kahwin dia bersusah payah dan berusaha dari segi kewangan untuk meraikan bakal isteri..bila berlaku salah paham dalam rumahtangga org lelaki akan lebih sabar dan x senang melafazkan cerai..sbb nya dia rasa keperitan keluar duit nak kan anak org..selain duit masa dan perasaan utk menyesuaikan diri dgn keluarga juga mainkan peranan..tapiiii kalau dia dpt perempuan murahan mcm perempuan tepi jalan..ajak2 kahwin jommm kita kahwin x payah redha sapa2…bila time x puas hati ..dgn sekali petik dia bole cakap aku ceraikan ko..pengajarannya ikut saluran yg betul jgn ambil mudah dgn perkahwinan..kawin lagi kat siam..nii la padahnya..skrg hadap la…

      0

      0
  2. Anonymous says:

    kita maafkan orang bukan sebab seseorang utk perlu dimaafkan. kekadang maaf tu perlu supaya diri kita tenang.

    0

    0
  3. kak nam says:

    dah la…..move on je.
    ko pun mulut jahat juga rita.

    0

    0
  4. Gigi emas says:

    Begins Mata duitan….patutle Lena cerai….puaka gila

    0

    0
  5. ahli bomba says:

    kekadang jadi “air” lebih elok drp jadi “api”. dah la tu….berserah kpd tuhan aja.

    0

    0
  6. Annoyed says:

    This woman is really sickening, busuk hati to the core. Sanggup menggunakan anak2 untuk agenda sendiri. Move on lah…

    0

    0
  7. Miumiu says:

    Tu la, duk canang pertahankan hak wanita.rase nk je ckp..ko je yg sggp meroyan to this extend.wanita lain semua ada maruah

    0

    0
  8. Anonymous says:

    dah la tu rita, drp orang simpati terus nanti orang naik melaut. shuddup la.

    0

    0
  9. K bye says:

    bosaaaaannnnnn nya lah. adoi…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    mencirit-cirit la gossip ni. tak habis-habis daaaa!

    0

    0
  11. Nonok says:

    drp melayan gossip janda sakit otak ni, baik aku pergi tanak nasi, goreng ikan, sayur bayam dan buat sambal tauhu. daaaapppppppp.

    0

    0
    • lina says:

      Nonok ni jilat muntah sendiri, yg ko cakap kat si dah layan gosip kat sini tapi ckp tak nak layan, bodoh sangat ko tu!

      0

      0
  12. Lana N says:

    meriah kan wedding I olssss????….hari ni i pakai sunglasses je…sebab sakit mata tengok kilauan wedding ring i yg berharga 100k tu.

    aduh….. :(

    0

    0
  13. Anonymous says:

    bla bla bla….ya kami tahu kau nk duit. next story pliz.

    0

    0
  14. mak jemah says:

    Rita kena redha dan cuba baiki hubungan dgn bekas suamu..Beri peluang kpd Aidil utk jenguk anak dan sekali-sekala bawa ke rumahnya..
    cuba lihat hubungan abby-memey,fasha dan nora..Jd anak2 tak akan kehilangan kasih sayang ayah walaupun sudah berkahwin lain..

    0

    0
    • Tok Jemah Middleton says:

      REDHA ITU LEBIH BAIK…redha lah dengan apa yg telah terjadi….lagi byk aib aidil dibuka, sebanyak itu juga aib rita akan dibuka…tidak guna duduk di tempat lama yg masih memendam perasaan marah…lebih baik hargai apa yg ada sekarang dan melangkah ke alam baru….hidup ini tak mungkin dapat suami yg 100% sempurna…begitu jua kita yg tak sempurna kecuali Allah…

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        memang la tkde laki yg sempurna ..kawin n cerai ngan laki cacat pon nk kena bayar duit mutaah tau ..

        0

        0
        • Mama says:

          mutaah tu saguhati. 5 k x cukup ke?
          lepas ni minta apa pulak?
          memang pun sakit hotak dia ni.
          tak reti nk bersyukor.

          0

          0
    • minah jambu terlajak habis says:

      pasal norman bayar duit mutaah gak Nye ngan abby n anak2 abby stay ngan norman n memey makan hati pon tkan dia nk kasitau orang ! ape ! kasi peluang ngan Aidil jengok anak2 dia ??????? dh lah tk bayar duit mutaah suka2 pulak nk kasi jengok anak huh ! nanti anak2 rita pulak kena hasot suroh benci ngan rita eeeeee tk boleh tk boleh tk boleh huh !!

      0

      0
      • aku pun taknak says:

        aidil bukan x nak tengok benci anak2 tapi saper yg nk jenguk kalau muka si mental tu ada khennn?

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          ape pulak bukan tknk tengokk pasal muka rita tu macm muka garang gitu ? huh ! memang aidil tkde bodek ! tk tau la mana bodek dia terselit huh ! gentlemen la sikit anak aidil ngan rita jugaa..kalau aidil dating rumah rita tengok aanak tkan la rita tk kasi tol tk…rita tu Nampak aje garang tapi hati dia tk segarang muka diaaa…muka zarimah yg macm harimau tu aidil berani pulak hari2 mengadap muka dia huh !! jangan kasi alasan yg macm kiwak lah aidil !

          0

          0
  15. Bloodyfool Nara says:

    janda mulut puaka…senyap lah kaw. fed up la.

    0

    0
    • gaga says:

      Awak mulut lagi puaka, sama mcm toilet!

      0

      0
      • aku cantik says:

        aku rasa mcm ada rita dlm komen2 ni. betui ka??

        0

        0
        • PagiPetangSiangMalam says:

          Rita lah tuuuuu. Ko hingat, fans dia, nak tulis berekor-ekor Kat sini? Rita lah tu. Dorang ni, tau jgk psl blog2 ni, Rotikaya, OhBulan. Dorang baca semua. Biasalah, vain. Kan.

          0

          0
  16. angela says:

    nak sangat kan kawin dgn pemain bola.
    sekarang, duit mutaah ko pun mcm bola…kejap nk datang..kejap nak pergi.

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      ini terpulang pada bekas laki masing2 ..bukan kerana kawin ngan pemain bola ! bekas laki si Aidil tk tau ugama agak Nye duit mutaah di buat main2..eh helo ! cerai ngan pompan sundal pon nk kena bayar duit mutaah tau..

      0

      0
  17. Nora Danish says:

    Cuba belajar Sabar dan Redhoooo.. blh dak Rita? Tiada berkesudahan mcm ni cerita awak ni..Org bosan n meluat tau..dari simpati menjadi benci..Saya tau awk lebih dari mampu drpd duit muta’ah yg awk tuntut tu utk anak2 KONONNYA..so plssss…tutup mulut dan binalah kehidupan baru dgn lebih tenang..

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      duit mutaah mana boleh redha macm tu aje ! tu bermakna mengalakan Aidil ni tk bertangong jawab tentang anak2 dn lain2 Nye ! nk bina idop baru macmana kalau duit mutaah maseh belom di setle lagi ! kau tk kena kau cakap senang la suroh redha ! cuba kalau kau kena tingal n kena cerai ada kah kau redha duit mutaah bekas laki kau tknk bayar ?

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sekarang ni janda cepat betol laku dr ank dara. Jambu kena la jadi janda…

        0

        0
    • jee says:

      Hoi nora yg kepit sana sini dgn jantan tak pemalu, ko yg sepatut diam dan tutup mulut ko, penyibuk betul. Sekurang2 rita tak gatal mcm ko!

      0

      0
  18. Anonymous says:

    nikah siam…x berkat. sekarang naik la ko makamah syariah.

    0

    0
  19. osman alie says:

    gossip sendu yg xde hasilnya pd negara.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    nak termuntohhhhhhhh….eeee. move la bitch. so desperate mcm minah jambu …

    0

    0
  21. Lana N says:

    aku bahagia…aku bahagia….aku bahagia….!!!

    0

    0
    • Beyonsee says:

      Oi Lana N…jalan ada kangkang sket nampak..? Melecet kat bawah ke..? hi! hi!

      0

      0
  22. Takut Nya Saya says:

    gossip pesakit otak muncul lagi…lariiii.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    contohi la erma fatima…koporm masok syurga. k baiiiii.

    0

    0
  24. menguapppppppp zzzzz says:

    korek jubor ko tu rita…lepas tu bau.
    mcm tu la gossip kau kt blog ni.

    0

    0
    • hai says:

      ‘Menguap zzzz’, ko menguap buka mulut ko besar2 dan makan tahi ko sendiri…

      0

      0
  25. melati says:

    hoi rita tonggong lagi bahlol,
    ko dh mintak maaf kat bekas mertua ko? perangai x hormat mertua ..pigi jaaa…daaaaaaah laaaa..musibat punya pompuan.

    0

    0
    • girl says:

      Hoi melati betina biadap bodoh, tak cukup meroyan kat rotikaya, sini lagi menyalak! Bekas mertua yg hasilkan anak dayus tak bagi nafkah tak payah di hormati! Buat apa nak mintak maaf? Melati bodoh

      0

      0
  26. dotdot says:

    nasihat utk rita…..
    sburuk mane sikp suami thdap kita,kita wjib mnutup aib serta keburukn suami d mata dunia,ada insn d wnita yg hiduonya lg ssh dn teraniaya lg trk dr rita,ttp allah beri seribu kebahagian pdnya krn menutp keaiban rumh tangga wpon maruah drinya tercalr….ckup la rita,membuka cerita sebegini wpun igin menegkkan martabat wnita,nmun dgn cara menceritakan sgalanya adlh berdosa….ingt,kita boleh mengingkari suami jika suami menyuruh kita melkukan kemungkaran yg dbenci allh swt…hanya nasihat…

    0

    0
    • hamba Allah says:

      Boleh dotdot nasihatkan Aidil supaya jangan dayus bayar hutang nafkah yg di perintahkan oleh ALLAH?

      0

      0
      • 300k says:

        suda ada kptsn mahkamah ka jmlah yg perlu dbyr? ke kptsn dah bocor? mutaah mmg wajib tp x smestinya 300k tu….

        0

        0
  27. wyn says:

    wahai wanita&ibu yg bernama rita rudaini,sudah2lah membuka aib bekas suami anda.tidak perlu menghebah2kan benda yg dh sememangnya sume org sedia maklum.saya fhm perasaan awak sbg seorg wanita.tetapi,kdg2 sy rs tindakan awak ni keterlaluan.awk hanya menuding jari pd satu pihak shj.asyik slhkan ex hubby awk.awk tu xde wat slh ke?sometimes,kite kna pkr btul2 nape sume dugaan ni dtg pd kite.Allah xkan bg dugaan yg kite x mampu nk tempuh.byk2kan beristigfar.muhasabah diri.jgn hanya pkr slh ex hubby awk je.satu lg,jgn dok mencanang benda ni.awk menjatuhkan maruah kaum wanita.bile awk wat camni,awk bg anggapan pd msyrkt umum yg awk ni mata duitan.pd sy,awk sepatutnya bersyukur kerana awk masih ade 2org anak yg masih bersama2 awk.psl duit mutaah tu,jgn r fight sgt2.mane aje awk nk bawa duit sbyk tu.kalo ex hubby awk x byr pun,masing2 akan terima akibatnya di akhirat kelak.skrg ni pd sy,awk fokus shj besarkan anak2 awk.bile awk kata awk x percaya pd laki,ayah awk tu bukan laki2 juga ke?awk kna igt,awk ni public figure.setiap ape sahaja yg kluar dr mulut awk,bole dijdkan kontroversi.pd sy,baik awk diam shj&teruskan hidup seperti biasa.tolonglah jaga maruah kite sbg seorg perempuan&ibu.sy berasa malu kerana terlalu kerap awk mempersoalkan hal duit.tolonglah rita rudaini.berhentilah membuat spekulasi sebegini.

    0

    0
    • wanita says:

      Wyn yg bnyk cakap dan jatuhkan maruah wanita. Rita adalah wanita sehebat-hebatnya! Dahlah memikul tanggungjawap seorang lelaki dayus, sungguh tabah! Kami sokong rita berjuta-juta percent! Go rita go!

      0

      0
  28. Farid says:

    Rita Al Juboria…busuk la dia ni!

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Enough la biatchhhhhhh!!!

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Sahdo….I likeeee uuuuuu bro!

    0

    0
    • Sahdo says:

      I like u too, lets eat shit together tonite and be my berok partner di akhirat!

      0

      0
      • Rita Pukidani says:

        Sahdo lambang kuning la…bukan biru…kantoi. Fans Rita Pukidani terdesak. Losers!

        0

        0
  31. Fuck off bitch! says:

    Rita Rudokkorekjubursendiri. Busok la siot. Full of shit….kimak senyap je lah!

    0

    0
  32. Drag Those Berok says:

    We want Sahdo….! Keep telling em the truth bro. Expose those hypocrites!!!

    0

    0
    • Shado says:

      I want u guys to be my berok friends too…i am busy eating taik with Zack and my mom and dad, wanna join me?

      0

      0
    • zack says:

      What a great party eating shit with Sahdo! Do join us, hope Sahdo’s supporters get some share coz Sahdo already ate so much of his own shit! Now Sahdo is poking at his mum’s jubor! Hurry guys! Get some share before Sahdo finish eati g his mom’s shit!

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sahdo lambang kuning la…bukan biru…kantoi. Fans Rita Pukidani terdesak. Losers!

      0

      0
      • rr says:

        Bodohkan Sahdo? Sendiri bagitau lambang, kalau bukan dia pun, gang dia yg makan taik juga

        0

        0
  33. Sahdo says:

    Cepatlah ikut aku, sedap tau makan taik sendiri! Ni aku nak cuba taik Zack lagi!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sahdo lambang kuning la…bukan biru…kantoi. Fans Rita Pukidani terdesak. Losers!..

      0

      0
  34. mak Sahdo says:

    Sahdo ni dari kecik memang suka makan taik sendiri. Saya mempersilakan yg sokong anak saya Sahdo menjamu taik bersama Sahdo.

    0

    0
  35. lana says:

    Rupanya Sahdo suka makan taik, patutlah mulut bau busuk bangkai, pigi jauh2 Sahdo, saya tengah happy honeymoonni, jgn kacau!

    0

    0
  36. rita says:

    Hahaha….hahaha…seronoknya bercuti!

    0

    0
  37. NotsoRita says:

    Isn’t it about time dia ni move on? Memula geddit jugaklah pasal nak perjuangkan hak anak-anak, maruah wanita and all. Yeah, we got that. But rasanya its about time you seriously get the move on in life. I believe you deserve every happiness in the world too.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Org mcm tu layak ka dpt pahala??..

    0

    0
  39. Sahdo says:

    Rooney kalau bosan mari ikut Sahdo makan taik!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Sahdo lambang kuning la…bukan biru…kantoi. Fans Rita Pukidani terdesak. Losers!

      0

      0
  40. Khalid says:

    memburit la ko rita….

    0

    0
  41. semuanya kaki makan taikkk says:

    rita patut korek pungkor dia lepas tu calit kt muka2 fans dia….lalalalalala

    0

    0
  42. Chanaz says:

    Komen Zack paling ….

    #halussssss #baek #cantek #tangkapdalam #syok #laser #panas #mendidih

    0

    0
  43. Sahdo says:

    memang susah kalau betina x reti bersyukur cakap guna jari korek lubang najis. kesian nya …eeee.

    0

    0
  44. Tutup Hidung Kalian says:

    Rita Al-Juburi- the sembelit shit.

    0

    0
  45. gadis jelita says:

    kadang-kadang diri perlu rasa bersalah supaya tak rasa diri sentiasa betul, lembutkan hati untuk meminta maaf dan memaafkan supaya hati tidak memendam kebencian.. peace yaww:)

    0

    0
    • aidil... says:

      niceeee….boleh kenal…

      0

      0
      • zarema says:

        Hoi Aidil! Jgn nak menggatal! Dah dulu sama rita kau gatal sama aku, tak cukup ker? Dasar dayus si miang! Dah letih aku meroyan kat sini pakai nama lain2, kau nak menggatal pulak!

        0

        0
  46. S'porean Gurl says:

    yes Sahdo, drag those stupid bitches here out of Rita’s belancan kampung ass so they can see the light. Congrats….

    0

    0
  47. mak Sahdo says:

    Anak sial ko Sahdo! Anak celaka ko Sahdo! Pigi tidurlah kalau ko dan kawan2 ko dah puas korek jubor dan makan taik!

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Rita Rudokkorekjubursendiri…. tahniah. Nama kau yg busuk akhirnya.

    0

    0
    • sms says:

      Yg kutuk sebut jubor semua adalah Sahdo pakai nama lain, what a loser Sahdo! Ko ni Robyn jua kan? Oopps… kalau ALLAH dah nampakkan kebodohan dan kejahatan ko, takde apapa ko boleh buat kecuali menyalak! Dah tidur Sahdo? Dah makan? Hmmm

      0

      0
  49. Hati perempuan says:

    Aku paham apa yg rita lalui. Kalu aidil take care ank2 wlpun dah brcerai, rasanya rita bole terima. Bukan tinggal bodoh camtu. Tp xpe la rita, baik u move on…besarkn ank2 & anggap la aidil dah mati….

    0

    0
  50. sian korang says:

    kesian kat korang yg duk ngutuk rita..wat dosa kering, die yg teraniaya korang yg panas..mcm korang pulak nk kn byr mutaah kt die..nnt agak2 susah nk mati ingatla sbb korang pnh ade dosa kutuk die ye

    0

    0
  51. imlan says:

    Nampaknya Sahdo yg pakai nama lain2 menyalak kat sini sepanjang malam. Perhatikanlah rooney zack station ovation dan bnyk lagi, sama cara dan sama biadap. Kasihan makhluk ‘Sahdo’ ni, mak bapak dia apalah nasib di dunia akhirat. Dah sah2 Sahdo dari keluarga dayus dan perampas, jiwa tak aman dan bnyk buang masa di blog nara, rotikaya. Mengutuk rita hanya tambah pahala rita di sisi ALLAH dan menambah dosanya. Tapi rasa Sahdo tak kisah pun hukum ALLAH janji dia puas sebab jiwanya amat terseksa.

    0

    0
    • haha says:

      Sahdo si makan taik sibuk dislike sbb malu besar hahaha, bodoh macam org tak tau, go eat shit Sahdo….it well do good for syaitan like u…booo…

      0

      0
  52. rr fans says:

    Sahdo kutuk rita jubor nanti Sahdo dapat cancer jubor amiin…Sahdo tak tidur semalam sibuk like dislikes, hmmm..dah hidup macam binatang (berok, murai, kerbau, anjing….). Sementara Sahdo menyalak, rita dan fans rita menikmati hidup yg cukup bermakna dan bahagia. Rasanya Sahdo makan pun macam telan taik kot?

    0

    0
  53. sahdo jubor cancer says:

    Aduh! Kantoilah aku. Pakai nama lain2 dan sibuk dislike like pun terbongkar! Berok lebih baiklah! Takpe, Sahdo tutup muka pakai taik supaya takde org kenal Sahdo, malunya…

    0

    0
  54. mak Sahdo berok akhirat says:

    Sahdo kau ni memang anak jahanam, buat malu aku, tak cukup makan taik semalam pakai nama zack rooney dan macam2? Jom korek jubor mak dan makan taik supaya kau diam!

    0

    0
  55. rita says:

    Salam pagi semua, Alhamdulillah sweet dream tidur sama mylittleheaven semalam. Rupanya tidur pun dapat pahala kena kutuk…seronok betul cuti!

    0

    0
    • rumahtangga 1 mesia says:

      hai acik rita…
      apesal acik rita britau mahkamah acik rita kata aib kna cerai sms dan kesah rumahtgga tesebar dgn cepat…bkn acik rita sendrik yg sebarkan.. org xtau pun acik rita kna cerai sms klu acik sndrik xbgtau org ramai… kesian acik rita… simpati sgt2… smpai hati edel tamo bayar 300k

      0

      0
      • ustaz kassim says:

        Sahdo dan keluarga binasa dunia akhirat hanya sebab mulut, mohon yg lain ambil sebagai pengajaran.

        0

        0
  56. love rita says:

    Tetap sekali! Yg kutuk rita jubortu adalah Sahdo seorang pakai nama lain! Perhatikan kutukan Sahdo semua sama dan paling menyedihkan dia jawap dan sokong diri sendiri. Memang sibuk malaikat tulis apa Sahdo kutuk semalam!

    0

    0
  57. makcik says:

    Wah,Rita cuti lagi! Patut pun cuti dah dapat bnyk duit berlakon, jadi cover girl sana sini dan bisnes. Nampak enjoy sangat. Kami doakan yg terbaik utk rita, rayyan dan arjuna… Allah sentiasa pelihara rita sekeluarga amin…

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Aku bukan nak cakap aku tak sokong Rita. Aku pun perempuan. Aku pun sakit hati kalau ditinggalkan suami macam tu je. Waktu mengandung pulak tu.

    Apa beza Rita Dengan Nora danish? Kedua nya di tinggalkan waktu mengandung, tapi beza nya, Nora pandai ambil hati Mertua Sampai mertua sayang gila kat Nora.

    Kita ni jadi Isteri, bila kawin dengan lelaki tu kita kene hormat keluarga dia macam keluarga kita sendiri terutama Ibu yang melahirkan Suami kita hatta sekalipun ibu tu tak suka kita dan tak menerima kita.

    Tugas kita utk menjaga dan mengambil hati dia. tugas kita untuk menghormati dia sebagai Ibu. Jangan terlalu ego dengan diri sendiri. Kita berkahwin dgn anak nya tanpa restu jdi kena lah buat sesuatu utk ambik hati dia. Dia tak nak tgk kita..tak pe, hari hari kita pegi rumah dia bawak cucu dia. Lama kelamaan lembut lah hati dia. Sekeras keras hati org tua pasti akan lembut kalau kita ikhlas berlembut dengan dia.

    silap rita.. terlalu ego.

    Saya pasti, kalau dulu rita ambik hati mertua dia, pasti, pasti tak akan bercerai. Tapi kalau bercerai sekalipun, pasti Mertua akan tolong Rita tuntut hak Rita. Pasti!!!

    0

    0
    • anon says:

      Mertua yg hasilkan anak dayus, yucks! Buang masa ambil hati mertua bodoh macamtu!

      0

      0
      • lolipop says:

        Aidil DAYUS……………………….??????????????????
        Kalau Aidil tu dayus, dia duduk bawah ketiak Rita, ikut jah cakap Rita.

        0

        0
  59. Anonymous says:

    tak pakai tudung rezeki melimpah ruah kot…tp soalannya berkat ke dengan sengaja membuka aurat semata2 utk mencari rezeki…sy pn tak pandai bab agama2 nie…tp mushkil la…motif tak pakai tudung just untuk cr rezeki…org lain fight pada majikan yg tak benarkan pakai tudung dia nie plak rela hati buka tudung nk cr rezeki…pakai tudung elok2 dh sblm nie…mintak2 hati dia tak tersasar jauh

    0

    0
    • nora danish says:

      Aku pun tak bertudung macam rita. So what? Aku suka menggatal sama Nedim, so what?

      0

      0
  60. Yucksss says:

    Dia terpaksa menagih simpati dgn peminat.org ambik dia pun sbb kesian dan tlg rakan artis.kesian je tgk jd juri dewi remaja.komen ntah pa2 pastu tak pndi komen.cuba la sedar sikit.dekatkan diri dgn Allah. Klu aidil dosa tuhan akan bls jg nnt klu bukan skrg. Kau tu pun byk dosa jg. Pegi la bertaubat drpd aibkan org bg tmbh dosa je.

    0

    0
    • Anonymous says:

      bila dah bercerai n sang bekas suami mengahwini anak orang kaya,maka sang bekas isteri berasa tidak adil,,sedangkan bekas sang suami berkongsi wang dgn sang isteri yg bru,tetapi bekas sang isteri tidak dapat menerima kenyataan yg bekas sang suami sudah hidup bahagia disamping sang isteri yg baru n memperolehi pula anak yg baru

      0

      0
    • aidil... says:

      ada whatsapp? nak kenal boleh?

      0

      0
      • zarema says:

        Hoi Aidil dayus miang, tak cukup2 nak menggatal? Aku sibuk skodeng ig rita tak tolong aku ker, jgn miang macam kembar ko tu, kesian bini dia bohong tutup aib dia!

        0

        0
  61. mami jarum says:

    juboq hang la rita.

    0

    0
  62. Jamelia says:

    pindah aja ke israel…kau dan yahudi xde beza cik rita hoi….

    0

    0
  63. Anonymous says:

    makin byk bukak mulut makin byk kelemahan diri yg keluar.

    0

    0
  64. Anonymous says:

    hmpa tak ken akt batang idung sendri pndai la ckp..rasa tgk sakitnya mcm mna apa yg rita ckp sya setuju ok bai

    0

    0
  65. eanak says:

    Mak saya ibu tunggal.mmbesarkan ktorg adik beradik tanpa mndapat nafkah ataupun mutaah dari ayah ktorg.but yet still,ktorg boleh guna handphone mahal2 sama macam org lain.boleh dapat apa saja ktorg nak.cukup.redha lah rita.Allah akan menggantikan kesedihan san kelukaan itu jika kita redha.

    0

    0
  66. Bang Mat Misai says:

    Kalau ikutkan hati sangat boleh memakan diri Rita oii! Tuhan dah bagi kau muka yang cantik…kesihatan yang baik..kerjaya yang bagus..anak2 yang sehat…sudah lah dengan dendam di hati tu. Let it go…move on with your life. Jangan dilayan sangat iri hati kat bekas suami tu. Biarkan mereka gembira dgn kehidupan mereka. Dari kau layan perasaan tu banyakkan berdoa untuk kamu dan anak2. Life’s too short to feel angry all the time.

    0

    0
  67. Anonymous says:

    burit…..

    0

    0
  68. happy says:

    Sahdo oh Sahdo! Walaupun ko tak simpan nama Sahdo pakai anonymous, yg keluar dari mulut ko tu takde lain busuk2 belaka. Kesian ko dan lagi kesian mak bapak awak dpt anak mcm ko! Oh Sahdo the shit eater! What a pathetic life u have!

    0

    0
    • mila says:

      Sahdo sembahyang tak? Yg selalu keluar dari mulutnya ju or burit pukima dahsyat betul. Yg sokong dayus dan perampas pu bahasa ‘fucking’ sumpah sana sini, terbukti zar*m* stalking sana sini, kasihan ‘makhluk2’ Allah. Dari sana nampak macamana didikan ibu-bapa mereka. Tapi mereka tak sedar masyarakat dah betul2 faham perangai jijik mereka. Terfikir jugak adakah nabi akan terima mereka sebagai umatnya, dah kena tuntut apa yg mereka kutuk.

      0

      0
  69. joun says:

    Dendam yg terindah ialah:
    1. Memaafkan kerana ia melapangkan dada. dunia akan terasa lebih luas, dan lebih menyenangkan.
    2. Hidup dengan bahagia. Tanpa dia hidup akan berlangsung spt sediakala, seadanya. Apa yang ada itu rahmat, apa yg telah hilang itu hikmah.

    0

    0
  70. Mak Non says:

    Sian mak non tengok rita nie mcm forever alone. Kurang kasih sayang pun ade. Semoga rita cepat ketemu jodoh ye. Amin.

    0

    0
    • ibu tunggal says:

      biar lah rita…Allah tu Maha Adil..serahkan segalanya pada Dia..
      saya pun mcm rita jgk diceraikan suami tanpa sebab..ank2 tinggalnya tanpa ada perasaan kesiaan,,disebabkan kan mengejar nafsu..Allah ada..

      0

      0
  71. Anonymous says:

    biar lah rita…Allah tu Maha Adil..serahkan segalanya pada Dia..
    saya pun mcm rita jgk diceraikan suami tanpa sebab..ank2 tinggalnya tanpa ada perasaan kesiaan,,disebabkan kan mengejar nafsu..Allah ada..

    0

    0
  72. ibu tunggal says:

    biar lah rita…Allah tu Maha Adil..serahkan segalanya pada Dia..
    saya pun mcm rita jgk diceraikan suami tanpa sebab..ank2 tinggalnya tanpa ada perasaan kesiaan,,disebabkan kan mengejar nafsu..Allah ada..

    0

    0
  73. nak cuit sikit says:

    pompuan pompuan yang banyak cakap ni konon Rita salah la itu la ini la…tunggu bila nasib ko ditinggalkan laki nanti …. kena cerai kena tinggal …nak tengok redhooooo sangat ke meroyan….kalau tak kena kat diri sendiri jangan la sedap mulut dan tangan tu nak mengata..ujian Allah tu macam macam ok…daripada korang menyalak menyalahkan rita bagai….lebih baik diam and doa banyak banyak supaya laki korang pompuan lain tak kebas…selalunya yang bercakap konon ala ala bagus ni kalau ujian macam ni menimpa diri sendiri mau bunuh diri uols !

    0

    0
    • ada iman says:

      acik…rita je ke yg becerai kat mesia ni… klu rita je aku picaya la dia mroyan… ni rmai juga artis becerai…smua boleh move on..ada yg jadi kawan baik… yg xda iman ja bunuh diri uolss… takkan psl laki ja bunuh diri… banyak lagi keja bepaedah yg boleh di buat…

      0

      0
  74. kes mahkamah says:

    Sebenarnya x mudah seorang wanita nk melupakan ex suami yang pernah dicintainya walaupun perit if teringat perlakuan si ex suami yang x bertanggungjawab ni. Tapi perasaan cinta masih ada sbb kita x boleh nafikan, mungkin dlm perhubungan rumah tangga tersebut bnyak kenangan mereka berdua. Bayangkan pengorbanan yang si isteri lakukan demi cinta akhirnya dikhianati dan ditinggalkan tanpa sebab musabab oleh lelaki yg dicintainya. Mana la ex isteri ni tak kecewa. Masa sayang bukan main si lelaki janji macam2 sampai konon2 sanggup hidup semati sampai ke syurga.Bila dpt dapt miliki isteri ni si suami pula x reti nak hargai. Bagi ex isteri Cinta dan sayang masih ada cuma hati masih lagi sakit n perit teringatkan perlakuan si ex suami bagaikan x de perasaan lansung sanggup bertindak demikian. If x de perasaan sayang lagi pada ex isteri ckp je la terus terang x perlu berdolak dalik cari keburukan isteri untuk bercinta dengan orang lain. Maybe dengan cara tu ex isteri boleh terima dengan hati terbuka. WANITA SANGAT SETIA DENGAN CINTANYA..PERCAYALAH JIKA ANDA JUGA SEORANG WANITA…PASTI ANDA MERASA PERSAAN TERSEBUT. if x caye pergi la ke mahkamah syariah berapa banyak kes penceraian yang masih dibicarakan bertahun2 msih lagi x settle sbb si suami x pernah hadir n paling teruk tingglkan bini n anak2 sehelai sepinggang tanpa khabar berita. Sian kt kami wanita yang ditindas. X semua orang faham perasaan kami wanita dianiyai oleh lelaki yang rakus.

    0

    0
  75. Anonymous says:

    rita masih lagi bertnya apa salah dia diceraikan.. ini bermksd dia hnya mmndg salah pada aidil.. 1 jari dtnjkkan pada aidil jari kembali pada dia.. mcm dia sempurna xada salahnya.. rita, awk asyik gaduh dgn adkbrdk aidil.. xhormat makayah aidil.. langsung xnak mengalah utk ambil hti mereka.. sy rs ini salah 1 sbb knp aidil blh berubah hati.. sapa xmrh kalau duk ngutuk adik brdik kita.. zaquan to dahla kembar dia.. mesti lagi kuat perasaan mrk atr satu sama lain.. to la salah awk yg sy rs aidil blh tinggalkan awk walau dulu dia pernah ckp dia cintakan awk.. xada org blh thn dgn sikap awk ni.. masa dia msh suami awk, awk aibkan dia..makayah dia… lepas dah bercerai awk msh aibkan dia.. aibkan isteri baru dia.. mcm2 yg awk cetakan..

    0

    0
    • bibi says:

      Dari cakap anonoymous 3.30pm, ko ni keluarga si dayus dan si perampas. Tak payah burukkan rita dgn penipuan ko.
      1) ibu bapa aidil tak restu dan sakiti rita
      2)keluarga aidil halau rita jahat sungguh
      3) si kembar batu api hasut si dayus tinggalkan anak2 yg masih kecil.. lebih teruk dari binatang si dayus sbb binatang pun sayang anaknya
      4) aidil tak bagi nafkah sebaliknya tak malu tuduh rita bukan isteri baik. Suami dayus TAK PAYAH di taati!
      5) cerai pakai sms macam takde agama

      0

      0
      • Reset minda, koreksi diri. says:

        Kronologi yg benar. Inilah nasib sebenar rita. Kesian sunngguh anak kpd 2 putra comel kni.. Cuma sy brharap Rita lbh bnyk brsabar dan tawakal serta lebih berhati2 bila jwb soalan2 dr wartwn dan msyrkt umum. Ramai yg mneguk di air yg keruh. Akhrnya yg mndpt nama trcemar adalh rita sndri. Harap Rita mndpt kawan2 yg blh mntenteramkn dirinya. Dekatkn diri dgn Allah dn minta nasihat mrk yg arif hal2 agama. Hnya berbalik kpd Agama shj sbg Jalan Petunjuk dan Penyelesaian trhdp smua masalah yg ada strusnya ia akan mntenteramkn jiwa yg gundah gulana dan duka nestapa.

        0

        0
      • Anonymous says:

        rita isteri yg baik ker..? aibkan suami… xikt perintah suami… itu dikira baik ke..? xkanla sbb dia jaga elok anak2 dia dah dikira isteri yg baik…? ish3….

        0

        0
        • rr says:

          Aidil suami yg baik ker? Dah tak bagi nafkah memanglah rita tak ikut cakap dia! Ni kaum dayus dan perampas tak habis2 cakap perkara yg sama, masyarakat bukan bodoh dan jahat macam kamu, buang masa saja. Jgn tak faham2 tunjuk bodoh yg terlampau kat media biar org baca. Kalau dah dayus dan keluarga pun macam tiada beragama, inilah akibatnya.

          0

          0
  76. jgn siakan umur dgn berdendam says:

    1) hal rumahtangga rita hanya mereka berdua tahu cerita sebenar so tak payah la kita komen mcm kita tahu semua & hidup serumah dgn mereka. Beri nasihat yg baik sbg motivasi.
    2) hak rita utk menuntut apa yg patut dimahkamah. Lps usaha tuntut hak dimahkamah, doa & tawakal lah. Selesaikn dlm mahkamah cukup & jgn ckp apa2 diluar mahkamah
    3) blogger x payah lah besarkn isu ini kerana komen pembaca akan tambah fitnah pd rita & ex husband
    4) yg salah & menzalimi mmg wajib minta maaf pd yg dizalimi dan terima hukuman. Jika terlepas didunia, di akhirat lebih sengsara.
    5) yg dizalimi diberi pilihan samada mahu memaafkan @ tidak. Mmg payah mahu memaafkan. Namun didik hati utk memaafkan walau maybe ambil masa tapi berusaha & doa agar hati kita boleh maafkan org yg zalimi kita. Waktu akan ubati hati kita yg sakit. Bila kita maafkan org ln yg sakiti hati kita…Hati kita akan rasa tenang & lapang. Selagi kita x dpt maafkn hati akan rasa gundah gulana & tertekan. Dgn memaafkan org lain InsyaAllah Allah akan maafkan dosa2 kita yg lalu. Itu balasan atas usaha kita yg bersungguh2 mencari keredhaan Allah. Jgn sia2 kan umur dgn berdendam kerana hidup takkan tenang (sy pernah dizalimi oleh org yg sgt sy percaya. Sy rasa kecewa, marah & tertekan & hati rasa tidak tenang.Namun atas kesedaran sendiri sy berusaha memaafkan. Mmg ambil masa tapi sy doa agar Allah lembutkn hati sy. Skrg sy teruskan kehidupan dgn lebih tenang & x rasa apa2 bila ingatkn kisah lalu)

    0

    0
  77. farha says:

    wei, shut up la bitch. kalau tidak sila daftar diri masuk hospital sakit jiwa, please!

    0

    0
    • anonymous says:

      Farha go eat shit with Sahdo and his stupid supporters!

      0

      0
      • anonymous says:

        Farha, Sahdo dan siapa2 saja yg kutk rita dan fans, iingat baik2, setiap yg kamu kutuk tidak akan terlepas begitu saja. Lain kali fikir masak2 dulu sebelum kutuk, kamu dan keluarga kamu yg akan rugi dunia akhirat. Lihatlah dari awal sampai akhir di blog ini, sebab kutukdan keji, kamu telah menerima nasib lebih teruk dari binatang! Jangan bnyk cakap dah terang2 Aidil dayus tak bertanggungjawap, kalau tak malu kpd manusia, malu sikit kpd Allah. Buat malu saja pakai nama lain2, like dan dislike sendiri, tolong jgn nampakkan kebodohan yg melampau.

        0

        0
    • Sahdo says:

      Farha jgn meroyan kat sini, ikutlah sy mkn taik, sy suka farha…

      0

      0
  78. nak cuit sikit says:

    MCAM BAGUS JE RESET MINDA KOREKSI DIRI NI….kalau kena diri sendiri baru tau rasa camana….

    0

    0
    • suka koreksi diri says:

      masalah rita ka paling berat kat dunia ni… klu kena kat diri sendrik pun aku bkn jnis pong pang jaa hal rumahtangga… ingt semua wanita cara pikir mcm rita ka..puii

      0

      0
      • Reset minda, koreksi diri tercuit says:

        Maaf nak cuit sikit … sy mmg ada pengalaman hidup begitu. Maksud redha bukan berdiam diri shj. Berusaha dan bertawakal itulah yg dinamakan Redha dlm Islam. Sy setuju Rita mmperjuangkn hak2 diri dn ank2nya. Cuma sy tdk bersetuju trlalu mengeluanrkn cetusan rasa emosi keterlaluan kpd phk wrtwn. Akhrnya mndtgkn fitnah. Urus emosi dgn baik dan bijak. Ramai ibu2 tunggal samada selebriti atau tdk, mrk yg tdk menguruskn emosi dgn baik akhrnya diri mrk yg mndpt nama buruk. Ada yg trlalu bnyk brcerita hal2 prkhwinan mrk dgn rakan pjbt tp di belakang mrk di kutuk sbg org sakit jiwa.

        0

        0
      • jantan says:

        ‘Suka koreksi diri’ yg ko pong pang kat sini tunjuk bodoh! Cakap tak serupa buat. Tak habis2 meroyan kat sini, tak puas hati dan sakit jiwa kan? Tak hairan pun penyokong dayus dam perampas murahan selalu buat mcmni.

        0

        0
      • Reset minda, koreksi diri tercuit says:

        Cuba baca apa yg sy sampaikan betul2. Mungkin awak tdk faham konsep redha dlm agama. Apb kita redha setiap kata2 yg dilontarkn lbh terurus dan kita lbh fokus dlm perjuangkn hak2 kita berbanding dgn org yg tdk redha kata2 mrk akn mengundang fitnah. Apakah kebaikan yg rita dan ank2 dpt jk terlalu mengikut emosi dimasa akn dtg. Ank2 mrk akn mmbesar dgn isu2 yg memalukan mrk apb dewasa kelak. Saya TIDAK sarankn rita PASRAH tp REDHA. Allah suruh kita redha setiap ketentuanNya. Bila kita redha Allah akn mengilhamkan tingkah laku tutur kata yg elok2 brsama hati yg tenang.

        0

        0
        • Reset minda, koreksi diri tercuit says:

          Sy brdoa rita dan smua ibu2 tunggal yg kes2 masih trtangguh di mhkmh berjaya dlm Perjuangan dlm menuntut hak diri dan ank2nya. Insya Allah. Aameen. Berjuang habis habisan dan sntiasa brdoa krna ramai bekas2 suami yg mengabaikn nafakah trhdp keluarga yg mrk tinggalkn. Skira tdk berhasil, jgn sedih krna rezki Allah amat luas buat diri dn ank2. Smasa kes sdg brjalan, sy sarankn Sesiapa shj yg mnghdpi masalah sntiasa bersolat tahajud dan istikharah utk mndpt petunjuk. Smoga ibu2 tunggal tabah mnghdpi ujian ini ketahuilah Allah Maha Pengasih.

          0

          0
        • nak cuit sikit says:

          RITA EMOSI ADA SEBAB..YANG RESET MINDA KOREKSI DIRI BERIYA IYA IYA EMOSI…APA SEBAB??

          0

          0
  79. miss venezuela says:

    Wow…hebatnya makian pada ibu tunggal yg lantang mempertahankan hak… uollss hati2 yeeee…. Kenapa rita jer disuruh redhaaa..move on.. tanggung anak sendiriii….kenapa ramai tak suruh aidil tu redha bg jer jumlah yg munasabah kat rita.. kenapa tak suruh aidil tu lagi gigih bekerja cuba cari pndapatan tambahan sebb dia LELAKI…kederat lg kuat dr rita… I tak kata rita baikkk..tp bila fikir2 balik pusing2 duit tu sampai jugak kat anak2 dia… zalimnyaa manusia menyuruh ibu tunggal bekerja keras padahal si suami tu lagi gagah orgnya…suruh suami kerja keras…ceraiii bini mampuuu kau yeee

    0

    0
    • mila says:

      Tepat sekali miss venezuela! Kalau dah tak takut balasan Allah, inilah perangai manusia yg tak malu buat kemungkaran di bumi Allah swt. Penyokong dan kaum keluarga Aidil melemparkan kata yg jijik dan kotor sudah mencerminkan peribadi dan perangai yg lebih hina dari binatang. Apalagi Aidil tak melawat dan mendidik anak2nya tapi ada masa bercuti sana sini lepastu tuduh rita tak bagi jumpa anak. Apapa pun Allah maha mengetahui apa yg mereka lakukan dan sudah tentu mereka tidak akan terlepas dunia dan akhirat. Walaupun mereka asyik menunjuk2 bahagia tapi hakikatnya hidup gelisah dan tak tenteram.

      0

      0
  80. anonymous says:

    Kadang2 terlintas di hati nasib apakah yg sedang menunggu ibu-bapa Aidil semasa menghadapi nazak, didalam kubur dan di akhirat? Cucu darah daging sendiri buat lebih teruk dari binatang. Orang tua sepatut buat perkara ikut hukum Allah tapi nampak lebih suka ikut nafsu. Lepastu yg sokong kata rita tak pandai hormat org tua, nanti rayyan dan arjuna dah besar akan tahu segalanya dan adakah mereka akan hormat keluarga Abdul Razakni?

    0

    0
    • sukahatiakulah says:

      kau pikir nasib ibu-bapa Aidil je…kau ade pikir tak nasib rita dan kau plk camna?
      kau tau ke apa yg dh makpak Aidil buat kat rita sampai kau tuduh diorg cam binatang kau dh ada satu saham kat akhirat iatu menfitnah!!!… rita plk masa tempoh berkahwin kurang hajar dan isteri derhaka yg tu kau x nampk plk ke? rayyan & arjuna blom tahu lagi masa depan dia… itu kau x yah nk sibok pikir…
      dari penulisan kau ni aku rasa kau ni Rita meroyan tu kot sbb cara ckp tu punoh sifat sakit hati… dan x puas hati je….

      0

      0
      • anonymous says:

        Fitnah? Kurang ajar? Yg halau rita tu apa? Islam wajipkan hormati tetamu inikan ahli keluarga yg mereka halau, tak kurang ajar? Aidil tuduh rita bukan isteri baik masa di bicarakan tanpa sedikit perasaan malu, dia tak ingat dia masih BERHUTANG NAFKAH katrita sampai masani. Fitnah? Banyak cakap dan menipu tidak akan ubah kebenaran! Oh ya, sy bukan rita tapi awak kata sy rita, bukankah awak ni PENFITNAH besar yg sebenarnya??

        0

        0
        • tetamu ka says:

          wahhh banyak cantik… dah buat slah… bajet pula dtg sbg tetamu… klu rasa diri tu anak menantu .. patut mohon maaf…ambil hati mertua… tgk la bila sendrik jadi mertua.. anak kawin lari… mroyan x…

          0

          0
        • anonymous says:

          ‘Tetamu ka’, sila baca dgn betul, pergi belajar kat nursery lagi kalau tak paham, jgn. Tunjuk bodoh kat sini.

          0

          0
      • baca saja says:

        Kenapa kaum keluarga, kawan dan penyokong si dayus dan perampas nampak bodoh sangat? Tak habis2 kutuk rita. Bnyk ckp perkara yg bodoh dan kutuk mcm org tak beragama (ada yg sentap!).

        0

        0
      • makcik says:

        Eh! ‘Sukahatiakulah’ yg terlebih emosi dan sakit hati kat sini tapi putar belit macam termakan bangkai!

        0

        0
  81. matskodeng says:

    lemas perut kalau bca komen kt ig rita. fan dia die hardcore pnya fan.tp nak gelak ada kesian pun ada bca komen2 certain peminat tegar rita kt ig tu. yg tak sokong or atas pagar tak belah mana2 pun rita kena cop puak belah sana. yg bg nasihat sikit kena cop alim ulamak. yg tegur sikit kena ayat “tak kena kat diri sendiri pandai la ckp “. payah lah lagu tu. dok melalak kata puak sana dok skodeng ig wanita keagungan depa pdhal depa jugak yg dok tag nama puak2 sana suruh baca sumpah seranah depa kt ig rita. fan yg extra tegar lg hebat.dok buat lawak kt ig aidil laki bini dgn kembaq dgn bini. kena block, marah pulak. apa daaaaa..hgpa masuk rumah org lepastu dok merapu dlm rumah org bila kena halau hgpa marah tuan rumah pulak?? lawak aihhhh hgpa..dok kata zarema sakit mental tp hat nmpk ketara sgt sakit mental sebenaqnya fan2 rita yg jenih over reaction tu la. hat over tu kebykkn hat budak2 baru nak up + hat wanita-wanita kekurangan kasih syg. kesian!

    0

    0
    • choiii says:

      karat rita ni lain mcm sikit… xboleh beza baik buruk.. aku baca koreksi post tu.. ok je.. boleh je tenangkan hati… tapi kalau hati pun busuk.. nasihat pun dikata kutuk…bodoh biol btul…maksud redha pun xphm .. xmkn nasihat pigi dahh.. hidup la dlm dendam smpai kiamat…

      0

      0
      • anon says:

        Choii ni yg bodoh mcm Sahdo, diamlah and go eat shit with him coz kamu dari kelompok yg sama. Go meroyan kat Sahdo, kn kamu sekepala? Shut up and enjoy d shit Choii….

        0

        0
      • Anonymous says:

        sy setuju dgn awk… kalau buka ig rita… tgk mereka2 dgn rita kalau dah mengata sizarema, si ayu… tkut plk rasa… mrk ckp zrema skodng ig rita… tp mrk yg duk skodng ig zarema xpa plk

        0

        0
    • anon says:

      Kantoi! Kantoi matskodeng! Rupanya awak yg skodeng ig rita! Bodoh sangat cerita mcm tu. Sebab manusia2 mcm korang iatah rita fans buat mcm itu! Siapa suruh baca dan layan?
      Lemas perut? Yg kutuk rita berok anjing babi awak tak lemas perut? Rita kurang ajar? Kan dah terbukti Kutuk rita dari kaum keluarga Aidil si dayus dan kawan2 dia. Bukan saja kutuk rita tu kurang ajar, adakah Allah tuhan mereka? Patut rita tidak mahu ikut Aidil balik, siapa sanggup bergaul sama ‘manusia’ yg KURANG AJAR DAN JIJIK!

      0

      0
    • anonymous says:

      Kesian? Matskodeng yg paling kesian sebab bodoh tahap kronik! Kenapa?
      1) sibuk dan skodeng ig rita. Buktinya awak kata awak baca komen kat ig rita. Takde kerja ker atau kekurang kasih syg atau????
      2) lemas perut baca komen ig rita tapi tak terkesan yg kutuk rita kat sini. Awak ni hipokrit + bodoh sbb kantoi konon kesian org. Awak sepatut kesian yg kutuk rita kena TUNTUT di bangkitkan sebagai berok anjing babi keldai dll.
      3) Awak yg sakit mental sebenarnya bnyk meroyan

      0

      0
  82. beautifulnara says:

    Kami sokong rita rudaini yang cukup tabah membesarkan dua orang putera yang di tinggalkan seorang bapa yang dayus lagi bodoh. Kami doakan semoga rita teruskan perjuangan rita dan sesungguhnya Allah sentiasa bersama orang-orang yang sabar dan Allah akan menghukum manusia yang zalim dan keji, amin…

    0

    0
  83. rena says:

    uols x takut Allah ke? menyumpah seranah seorang ibu tunggal? I support Rita Rudaini & selalu berdoa Rita & anak2 sihat, selamat & dibawah baraqah dari Allah. Kita akan berdiam bila satu hari nanti bala menimpa kita..betul tak? so baik diam dari mengumpat org lain x tentu hala.

    0

    0
  84. Arina says:

    daripada kemarahan rita ni rasenye dia ade perasaan syg kat aidil ni….perempuan kan…mcm mane pun husband buat sampai cerai (kecuali memukul lah) dia tetap ade syg tu yy tersimpan walau sikit. So bila aidil dah nove on maybe rita x bleh accept kot. Hopefully one day rita akan maafkan aidil dan mulakan hidup baru…rita dah berusaha besarkan anak2 tapi kalau Allah dah kata ini yg terbaik untuk rita..rita kene belajar menerima ketentuan dan teruskan hidup bahagia dgn anak2. Dendam2 ni buanglah..hubungan dgn manusia kene jaga juga…

    0

    0
  85. makcik senah says:

    kalau dah tak nak diskodeng private je lah ig tu

    0

    0
  86. anti poyo says:

    Solution paling mudah adalah bagi aidil jaga anak2 dia tu. Rita datang la melawat beberapa hari seminggu. Memang perit sebagai seorang ibu, tapi tu jugak untuk ajar aidil untuk bertanggungjawab. Lepas setahun tengok, aildil lagi sanggup nak jaga anak, or nak bagi duit. Habis cerita

    0

    0
  87. soccer news says:

    You’ve one of the best webpages.

    0

    0