Written by Bella | April 11th, 2017

Susulan tersebarnya foto beliau tidak memakai tudung ketika bercuti di China baru-baru ini, pelakon Sara Ali akhirnya tampil mengakui bahawa beliau sudah buka tudung dan menjelaskan beliau mengambil keputusan berkenaan kerana tidak mahu menjadi seorang yang hipokrit.

Dalam penjelasan khas yang dibuat menerusi FB Live itu, Sara memberitahu tindakan beliau yang menutup aurat sejak tahun lalu bukanlah atas kerelaan ataupun keihklasan hatinya sendiri. Namun, beliau memaksa dirinya untuk berubah kerana individu dan sebab tertentu.

Apa yang saya lakukan ini bukan patut dibanggakan pun tetapi saya sudah lama berfikir dan tidak mahu menyembunyikan hal ini. Keputusan ini dibuat selepas berbincang dengan banyak pihak termasuk keluarga saya dan beberapa orang lain dalam industri hiburan terutama wartawan.

 

Setahun saya rasa bersalah dan hidup saya tidak tenang. Tidur pun tak lena. Mula-mula fikir nak diamkan diri tetapi sampai bila saya harus hidup dengan keadaan sebegini? Saya akui saya berhijab bukan kerana diri sendiri atau kerana Allah tetapi kerana sesuatu (yang tidak mahu saya sebutkan).

Sara juga memohon maaf kepada peminat yang kecewa dengan berita ini dan beliau juga sudah bersedia untuk berdepan dengan segala kritikan ataupun kecaman daripada masyarakat.

Ini silap saya, sepatutnya saya bertindak menggunakan akal tetapi tidak. Saya buat (berhijab) sesuatu atas sebab sesuatu. Saya meminta maaf sebab tidak menjadi diri sendiri, tetapi saya sudah cuba yang terbaik. Saya tidak suka bangun tidur dengan perasaan bersalah dan menipu semua orang selama setahun.

Ermm, mungkin ramai yang kecewa dengan Sara kerana sebelum ini beliau memberitahu sudah mendapat hidayah Allah SWT untuk menutup aurat tanpa sebarang paksaan. Walaubagaimanapun, perkara yang terjadi tidak mungkin boleh di ubah kembali. Janganlanh terlalu mengecam Sara dan berdoa agar satu hari nanti pintu hati Sara akan terbuka dengan ikhlas untuk kembali menutup aurat dan supaya perubahannya itu kekal.

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Video : FB Sara Ali

113 responses to Saya Akui Sudah Buka Tudung, Tutup Aurat Sebelum Ini Kerana Individu Tertentu – Sara Ali

  1. Ex-Amnet Forumer says:

    Tak terkomen……

    32

    0
    • reganathan says:

      Untuk pompuan melayu yg pakai tudung tolong tengok video you tube ni tapi dalam english la. Kalau tak paham pi belajaq la:

      8

      0
      • Anonymous says:

        Bagus, semoga ramai lagi yg buang tudung. X perlu jadi Arab. Arab pun byk yg lari ke US dan Europah malu nk duduk sana. Yg kita kepoh nk ikut budaya Arab. Padahal byk yg x betul pun..

        7

        51
        • Anonymous says:

          semoga ramai lagi yg buang tudung. byk kt luar..bertudung tapi makeup mcm nk ke disko. perlu ke msia penuh dgn org yg menunggang agama? ketat dan sendat x pyh cerita la!!

          24

          2
        • Anonymous says:

          Mai nak pebetoi skit na, tudung bukan budaya Arab. Bertudung/berhijab atau menutup aurat dituntut dalam agama. Suruhan Allah SWT. Tidak menutup aurat api neraka akan menjamah…semua ni dah tertulis dalam Al Quran…kata2 Allah.

          155

          1
        • Anonymous says:

          JANTAN TU REJECT KAU EH SARA ITU PASAL KAU BUKAK TUDUNG

          44

          0
        • Anonymous says:

          nk cakap pasal neraka konon ..diri sendiri pun masuk ruangan gosip. pesal ko x masuk je majlis ilmu atau pergi madrasah. puihhh…

          1

          44
        • Zasss says:

          Maka syaiton syaiton bersorak gembira bersama Sara. Hip hip horeeee!!

          22

          0
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          betol tu ..jangan jadi hipokrit jadi lah diri anda sendiri n bukan untok jadi orang lain yg suka ikut2an….n individu tertentu jangan jadikn alasan

          ..itu semua mengarot punye alasan ..kalau nak bukak tudung tu bukak aje la jangan babitkn orang lain !!! sape suroh kau bertudung fazura ????? bahlol punye sara ali huh !!!

          4

          2
        • Saper2 je la says:

          Ko gila ke bangang ke kafir? Nk doakan ko yg tak elok pn tak boleh sb Islam tak bagi doa yg buruk kat org lain….tp aku tetap nk ckp kat ko, ko tunggu aje balasan Allah ye wahai syaitonnirrojim

          0

          0
      • Anonymous says:

        Sejak Uqasha dan Sara buka tudung aku makin minat.
        Bagus kerana anda bukan penunggang2 agama spt org lain yg mcm lembu hanya mengikut trend!!
        Tahniah!

        5

        38
      • Mak Becok says:

        OI si pendatang paria butoh, lu ni mesti si jantan pelac*r homo tertonggeng pungkoq, si butoh berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi! Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal?!

        Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

        0

        23
        • Mak Lampir says:

          ^^Contoh Islam yg hanya di kad pengenalan? Kikikih

          11

          1
        • Anonymous says:

          Islam yg mcm Mak Becok ni la yg bakal nk mengebom gereja mcm kt Mesir sane tu. Malu nk mgaku umat like you, bitch!

          16

          1
        • Mak Becok says:

          Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal, si jantan2/betina2 pelac*r kapir2 laknat homo tertonggeng pungkoq, si burit2/butoh2 berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi!

          Itu bini2 atau suami2 lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel2-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing2 kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak2 sundal terkangkang/bapa2 homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit2 otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan2 dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

          0

          14
        • Anonymous says:

          nk cakap pasal anti jewish, glbt bla bla bla becok konon…kau pun teruk kalah isis. kau bukan becok…kau sebenarnya..biadap.
          tolol.

          11

          0
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          kesian Nyeeeeeeee kau mak becok uuk uuk…… sampai kesitu skali hahahahahahahaha……!!

          0

          0
    • Anonymous says:

      no komen….

      1

      1
    • Masitah says:

      Kalu Neelofa yg si hajah tu boleh pakai jeans ketat x segan silu…kes buka tudung ni x jdi masaalah. Lebih baek dr menjadi penunggang agama. Puihhh?

      7

      3
      • Pondan Jual Nasi Lemak says:

        yg btudong skrg bukan betol pun. mcm keparat selfie duckface segala. just be yourself lah. asalkn ko x mengaibkn org lain, mencuri dan membunuh dah!

        19

        4
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      sorry to say.. muka Sara lepas bukak tudung cam setan jer aku tengok . Dia ni pakai tudung ke tak…tetap sendu. So..pakai jelah tudung tu x rugi apa2 pun.

      12

      0
    • Bbycumil says:

      Sebab tertentu? Nk buat bisnes tudung ke?pastu x jadi kan kan kan

      1

      0
    • iw says:

      ok zed zaidi, sila ambil tindakan dengan membuat laporan polis#mencemarkan kesuciaan agama.

      21

      0
  2. tina fazlita says:

    hang gila apa saro??? hang dok main hukum tuhan,….tutup sebab tertentu….buka sebab tertentu..minah garit oiii lain kali think and thin when making a decision follow yr brain not yr lutut!!!

    15

    0
    • telur ayam says:

      Tuhan aku kata tudung tidak ada dalam quran langsung dan bukan wajib. Tak tau la tuhan korang. Tudung adalah extra-quranic tolong google

      -1

      34
      • Pekerja Gomen says:

        Tuhan ko ada suruh tutup aurat tak dalam kitab dia? Kalau tak pakai tudung pun takpe… janji menutup aurat dan rambut adalah aurat utk pmpn…

        Ke…. ko baca Quran yang telah dimanipulasikan dan diberi nama lain?

        19

        0
      • Anonymous says:

        Mmg tudung tidak a dlm quran n bkn wajib pn..yg wajibnyer ttp aurat.kt msia ni utk ttp aurat kt kepala dipggl tudung..bkn baldi..klu ko nk ttp aurat rmbut dgn baldi pn xksh..dgn baju jubah pn xksh..jnji ttp aurat..

        1

        0
    • Siti Kassem says:

      Tengok lah apa dah jadi di Syiria. Islam berbunuh berpecah. Tudung bukan jalan ke syurga..londeh kain korang la. Spender pun made in China. Islam bukan sekadar tutup kepala. Congrats Sara!!

      4

      16
      • Mak Becok says:

        lu ni mesti si jantan pelac*r homo tertonggeng pungkoq, si butoh berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi! Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal?!

        Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

        0

        6
        • Anonymous says:

          Ni lah Melayu2 yg selalu pekik perkataan syurga tapi iman… hanya layak masuk —-> jamban?!

          4

          1
        • Mak Becok says:

          lu ni mesti si jantan pelac*r homo tertonggeng pungkoq, si butoh kapir laknat berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi! Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal?!

          Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

          0

          6
        • Anonymous says:

          kimak punya becok. ko pun lebih teruk drp org yg xde agama. buat malu islam ..mentaliti mcm duduk zoo. tolong jgn malukan umat…. :(

          7

          1
        • Mak Becok says:

          SingaPORK, SingaPORK, SingaPORK! Amek lu si spesis butoh kapir laknat SingaPORK!

          Yg. lu si penyamaq kapir laknat dr. spesis mak burit dok hina sampai mcm. tu Islam/umatnya, apahal si kapir2 laknat DAPig/PAPig SingaPORK homo pelac*r tertonggeng jub*q tepi longkang busuk?!! Jilaka lu!

          Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni?!

          Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq kapir laknat si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

          0

          3
    • HUhuhu says:

      Minggu lepas aku pergi Kuching balik mendarat la di KLIA2. Waktu tunggu adik aku dtg ambil kt Gate 3..ada sorang akak ni pakai tudung menyorok balik tiang. Aku ingatkt tengah ckp phone.. bising ke haper? Rupa2 nya…MEROKOK!

      6

      0
  3. Anonymous says:

    Bila 1org artis start bukak tudung, maka akan ada artis lain yang start mengikut jugak. apapun, saya doakan agar artis2 ini diberikan hidayah dan istikomah. Aaminn…

    30

    0
    • Islam Liberal says:

      Saya mendoakan supaya ramai lagi yg buang tudung2 tu semua. Di zaman 80an- 70an ramai org x bertudung tapi Malaysia ok je aman damai dunia tiada peperangan. Skrg ramai yg jadi puak radikal berpurdah mcm pocong tapi hakikatnya Islam juga bpecah ada yg mbunuh dan mgebom org x berdosa demi agama. Buat malu je..

      11

      16
      • Mak Becok says:

        lu ni mesti si jantan pelac*r homo tertonggeng pungkoq, si butoh berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi! Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal?!

        Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

        0

        4
      • Anonymous says:

        bukan tu sebab nya, dulu zaman 80an – 70an belum lagi ada media social/cara berhubung untuk orang mebuat fitnah besar2an. fikir lah dulu before mbuat andaian. otak awak tu maybe penuh dengan ulat bulu dan mesekat saluran darah k otak awak, thats why otak awak kosong.

        0

        5
    • Qistina says:

      Byk la budak2 UiTM pakai tudung tpi kt luar merokok. Cuma x terkantoi sama dekan dan lecturers je. Time ronda KL tudung melayang! Sedih lah Melayu2 skrg.

      5

      0
  4. gadis gadis says:

    uqasha senrose no 2

    5

    1
  5. suri says:

    Allahuakbar, bangun pagi dengan rasa bersalah sebab menipu berhijab???? kalau x bangun terus mcmana??

    80

    1
    • Kuis Sikit says:

      Aku lagi rasa bersalah pakai tudung tapi makeup mcm pelakun opera cina, blouse sendat, dada terjojol, lengan pendek..jubur membuak pakai jeans berkepit dgn pakwe tanpa segan silu…tu semua budak2 melayu kite yg dipaksa berhijab padahal jiwa dalaman…sundal!!

      11

      4
  6. ... says:

    nanti kan deretan komen2 makian & hinaan ustaz/ustazah keybord’ .. lepas komen jgn lupa yaa segala komen anda juga tercatit. berhati2 lah .

    3

    5
  7. sakit mata says:

    Yang bertudung pun hipokrit..pakai tudung terkinja2, baju sendat, seluar ketat….

    9

    1
  8. Anonymous says:

    wo….statement tak hingat! x nak hipokrit? nak jadi diri sendiri? bertudung bukan kerana Allah? saya tidak menggunakan ‘akal’ ?? emmmm..btol la tu. sbb takde akal la ko menafikan hukum allah. takyah jadi ustazah pon tau menutup aurat tu wajib kot. fine, jadi la diri sendiri. next time, ckp la tak bersedia lagi…bijak la skit. ko nak pakai ke idak tu hal ko dgn allah. takyah la nak spin mcm2. selamat menjadi diri sendiri ye.

    39

    1
  9. aku says:

    Kesian..setahun tk tenang sebab tutup aurat.patutnya diri kita tk tenang bila buat jahat..membuka aurat n tergedik2 pd yg bukan mahram.ini dh terbalik pulak.baik muhasabah diri dik sebelum terlambat..

    44

    1
    • Anonymous says:

      x tenang laa sbb x blh nk g clubbing tongak air kencing setan..bl dh free hair bebas laa nk buat ape shj…mne de org masuk pub pkai tudung..kuikui…drpd dia kantoi siang pkai tudung,mlm bkk tudung lbh baik dia bukak tudung terus…

      2

      0
    • Anonymous says:

      Mgkin pnsht minah sendu ni suh jwb cmni kot..sbb da xtaw nk jwb ap kn..so jwpn main blasah je la..asl nmpk dri tu btol..pdhl mmg xbtol pn.hakltuiihhh

      0

      0
  10. Shhh says:

    Bongok..statement paling bodoh aku pernah dgr dari artis..aku ngat cukuplah uqasha dgn zed zaidi je tk cerdik..rupanya da sorg retis lgi ..wei ko buat main2 ye apa yg agama srh..ko tahu akibat perbuatan ko ni besok lusa pasti ada artis yg akan ikut..sebenarnya bukan apa..bila ko dh berhijab..ko rasa job ko dh kurang..dh tak da sapa nk ambik ko berlakon..ko tak laku..sbb kau thu penerbit mmg takan ambik ko berlakon..sama da mereka srh ko bukak tudung atau berhenti je..ko tk percya rezeki yg Allah akan bgi..lakonan tu dh sebati sgt dgn ko sbb tu ko tk kisah bukak tdung..tapi aku heran bukan nya popular mana pun…dulu aku da bca yg ko dh tak kisah pasal dunia hiburan kan..msa tu ko masih berhijab…kenapa tk cba berniaga mcm artis yg bertudung yg lain..

    3

    0
  11. Anonymous says:

    sedeyyyy la ko dik!

    4

    0
  12. Joyah sporty says:

    bodo.. ko btudung lg cantik.. ko igt cun sgt ko dgn kepala jendul..
    igtkan pak menteri je bodo dgn statement bodo msg2.. rupanya ko dgn uqasha lg bodo

    9

    1
  13. huihui says:

    pakai tudung pon selekeh bukak tudung pon selekeh… watever laaaaaaaaaa

    10

    1
  14. Bailando says:

    Ko patut rasa bersalah sebab tak tutup aurat. Adoiii

    6

    1
  15. sarahhhh says:

    to be honest, sara lagi cantik berhijab. menggambarkan macam ayu je seorang wanita.

    4

    5
    • meh says:

      this kind of comment is just a shitty super fakeFAKE…i dont agree w Sara’s action but THIS KIND OF COMMENT is a helll FREAKING CHEAP!!! just stop lah komen mcm ni.ko ingat sara budak2 nak mengayat mcm ni nak suruh dia pkai tudung balik memang tak la.

      gosh i wish ppl stop commenting on ppl wearing hijab like this yuh know.super annoying and fake.

      1

      5
  16. Jjay says:

    Da’i Wan sila buat warkah utk prmpuan ni pula.

    11

    1
  17. Leylla Majnun says:

    speechless….

    1

    0
  18. Anonymous says:

    Statement mcm ko tgh wat dosa besar.. mcm hina berhijab ni.. smpai rase bersalah bgai.. patut bersyukur la.. Allah buka pintu hati ko berhijab walaupun apa niat ko.. mula2 mmg rase tpaksa lama2 ko akn rase selesa… Kewajipan pula dirasekn bsalah.. utk apa pulak ko tayang rambut tu? Xrase bsalah?

    26

    0
  19. tweety2805 says:

    sory to say…
    ko bertudung lagi nampak cantik & ayu…
    sekian!

    3

    3
    • meh says:

      as much as i hate this kind of issue buka tudung,,,i hate those people who cant stop commenting like ‘shes prettier kalau pkai tudung’
      guys dont u know …..CELEBS are FREAKING CONSCIOUS ABOUT THEIR BEAUTY. they already know it okay!
      so yuh guys dont need to tell them theyre even beautiful in hijab cause they dont care and THAT KIND OF CHEAP FAKE COMMENT WONT EVEN AFFECT THEM LIKE nak pakai tudung balik ke apa ke..theyre not budak2 lagi yg korg boleh mngayat2 kan lawa pkai tuung la apa lla…

      cheap cheap cheap

      4

      6
  20. sutun kurita says:

    ye la kan..klau pakai tudung x de plak follower..jatuh lak rating ko…hurmmmm..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    kesian nye…

    1

    1
  22. azreen says:

    Aduh..awat keliru sampai jadi lagu ni….

    0

    0
  23. Sara says:

    Aku lebih malu tengok org islam masuk bergosip dari buang tudung. Seolah-oleh mengajar org islam mengutok. Betulkn kiblat korang dulu dari berkesah pasal aurat retis!

    2

    5
  24. bodopiang says:

    kepada manusia yg beragama islam tahu menutup aurat tu wajib..
    kepada sesiapa yg memilih untuk tak mengikutnya tu.. tak perlu lakeluar statment
    nak jadi diri sendiri ke.. xnak hipokrit ke .. hidup tak tenang ke,..?
    tak payah la memalukan diri sendiri ..
    tu dah perintah Allah S.W.T .. kalau tuhan pun korang lawan ..sapa la manusia yg nak tegur nih.. cuma .. jgn la main2 ngan agama.. kalau nak main jugak.. xpayahla tunjuk sgt ..

    26

    0
  25. Damien says:

    maka anda tergolong dalam senarai artis2 lembu malaysia seperti uqasha. tahniah!

    2

    1
  26. KasKas says:

    actually i pon dah lama nak bukak je tudung. i pakai sbb husband suruh. tapi i pakai baju still ikut shape, seluar ketat bagai. ptg2 i jogging pon cabut semua tudung. husband xtau. mati la aku menanggung dosa huhu. tp susah la nak terus terang dgn husband yg kita xde hati nak pakai tudung huhu

    1

    13
  27. anon says:

    Lantaklah, hidup masing2, org lain nak menyebok wat ape..

    2

    1
  28. Yo says:

    Fuh… kepala hotak kau.
    Sorry ah kasar but come on lah seriously

    5

    0
  29. karipap comel says:

    Kaskas….byk syaiton dok hasut awak tu…perempuan sbnarnye lbih cantekk bertudung….at least awk dpt jgk pahala wlopon x ikhlas bertudung….back to nature maaaa….

    2

    2
  30. Mak Becok says:

    Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal, si jantan2/betina2 pelac*r kapir2 laknat homo tertonggeng pungkoq, si burit2/utoh2 berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi!

    Itu bini2 atau suami2 lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel2-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing2 kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

    Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit2 otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan2 dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

    0

    0
  31. Mak Becok says:

    Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal, si jantan2/betina2 pelac*r kapir2 laknat homo tertonggeng pungkoq, si burit2/utoh2 berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi! Menyemak aja kat sini!

    Itu bini2 atau suami2 lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel2-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing2 kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

    Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit2 otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan2 dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

    0

    0
  32. Najip says:

    Islam is not religion of peace….

    1

    9
    • Mak Becok says:

      Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal, si jantan/betina pelac*r kapir laknat homo tertonggeng pungkoq, si burit/butoh berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel2-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan2 dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

      0

      0
  33. Mak Becok says:

    Tak payahlah nak mengutuk Sara ni! Ini antara dia dgn. Allah SWT. Apa2 ibadat mesti ikhlas dlm. hati.

    Asalkan jangan dia bongkak asyik berselfie lepas ni atau pi jadi si miang.

    1

    0
  34. Jgn Tertipu Mcm Tipah says:

    Ramai org yg malu dgn Islam skrg sbb org2 Islam sendirilah yg radikal dan judgemental.

    Radicalism is bad. Be yourself…sedangkn alim ulama pun x pasti sewarak mana kita yg boleh dikatakn ahli syurga!

    2

    1
    • Mak Becok says:

      Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal, si jantan/betina pelac*r kapir laknat homo tertonggeng pungkoq, si burit/butoh berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan2 dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

      0

      0
  35. Kaukenapa says:

    Why
    Why
    Why
    Why???

    0

    0
  36. lelaki macho says:

    baju xnak buka lak ke?? haha

    2

    1
  37. Anonymous says:

    bagus…x perlu jadi minah hipokrit..dah byk kt luar sana.

    1

    2
  38. anti melayu hipokrit says:

    Semuanya nk jadi pelampau/radikal kt sini. Korang pergi join Daish jelahe..janda hamba seks bertuding..biar kena rogol2 ramai.

    2

    3
    • Mak Becok says:

      Yg. lu si penyamaq kapir laknat burit dok hina sampai mcm. tu Islam/umatnya, apahal si kapir2 laknat DAPig/PAPig SingaPORK homo pelac*r tertonggeng jub*q tepi longkang busuk?!! Jilaka lu!

      Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni?!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq kapir laknat si pemakan dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      0

      0
  39. laki says:

    tak payah lah bertudung…besok nk gi overseas kena banned. mcm bini pengganas aje korang semua.

    2

    3
    • Mak Becok says:

      Yg. lu nak hina Islam/umatnya sampai mcm. tu apahal, si jantan/betina pelac*r kapir laknat homo tertonggeng pungkoq, si burit/butoh berlendir hanyir DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      Itu bini atau suami lu dah dibutohkan di jub*q oleh si DAPig/PAPig tu kah, sampai lu terlalak mcm. si sewel-pelahap taik aaahhh?! Terlepas dr. Tg. Rambutan ka anjing kurap penyamaq Zionis ni yg. dilahirkan dr. mak sundal terkangkang/bapa homo tertonggeng tepi longkang busuk?!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si sakit otak Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan2 dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK butoh oi!

      0

      0
  40. Mohon sedar says:

    Ingat mati ingat mati
    ingat lah saat kau sulit ingat-ingat hidup cuma 1 kali
    berapa banyak dosa kau buat berapa kali maksiattt.. lalalalala sila sambung.. bila bc artikel ni terbyang trs lagu ni. Moga masih ada ruang dan waktu utk sara sedar.

    3

    0
  41. Anonymous says:

    Nanti ada yg halau saya sebab baca blog gosip tapi bajet alim. Actually, kadang bukan nya kita alim sangat pun nak menegur org, cuma kita tahu benda tu salah. Dalam islam, kalau org salah, kita pun tahu benda tu salah tapi kita takda usaha nak betulkan, kat akhirat nanti yg salah tu akan blame yg tahu tu di depan Allah. Kenapa dulu tak bagitau benda ni salah, maka tersabit lah sama.

    Untuk elak saya tersabit sama, sesiapa yg baca ni saya nak share sesuatu. Dalam Al-quran memang tak cakap pasal tudung, shawl chiffon, heavy chiffon, crepe, bawal semua. Tapi wajib tutup aurat. Boleh je nak pakai kotak tebuk tang mata je. Tapi manada org nak pakai. Tudung ni alternatif je. Kalau melayu buat salah, salahkan individu melayu tu sahaja, bukan agama nya.

    Dalam Al-quran ada sebut, akhir zaman nanti agama Islam akan berbalik pada asalnya. Iaitu menjadi agama yg asing. Maka berbahagialah org2 yg asing. Itu je. Jangan kecam saya ye.

    19

    0
  42. makcik tipah says:

    rendahnya tahap IQ klu bercakap artis camni..

    1

    0
  43. hmm says:

    org islam mpermainkan hukum islam sendiri,kita dpt lihat yg mana truly istiqamah,muhasabah diri tentang aurat islam, org itu tak akan berpakaian sempit kaki terbuka, gaya pemikiran kelakuan,percakapan dan perbuatan dari sana kita kihat,so kita jgn tertipu hanya cuma pada tutup kepala..kerana manusia itu sendiri yg menipu dirinya sendiri disebabkan cuma untuk sasama manusia bukan dgn keredhaan hati kerana Allah..jgn disalahkan kerana tutup kepala tanyakn nawaitunya.

    2

    0
  44. wan peah says:

    Sara bimbang bila bangun tidur dgn rasa bersalah kpd manusia atau rasa berdosa kpd pencipta…….

    1

    1
  45. no name says:

    Benarlah bagai dikata, “SYURGA ITU BUKAN PERCUMA” ..
    nk SYURGA kena usaha.

    6

    0
  46. melati says:

    Elok ko pakai jew Tudung Sara Ali …!! Rambut awak pun dh jarang , nanti silap2 Botak..!!! hmmmmm

    4

    0
  47. rose says:

    jedjaidi mana jedjaidi?pelakon ni terang2 telah memalukan dan menghina agama islam..agama kebangsaan lg.. mcmmn nk setel ni?dia boleh berlakon lg dlm malaysia atau dah tak boleh berlakon? atau kena gam?apacite ni jedjaidi?hewhewhew

    3

    0
  48. paklong says:

    hidayah itu dari Allah….moga kita semua terhindar dari azab Allah….diberi peluang untuk berusaha menjadi hamba yang diredhai
    waalahualam

    2

    0
  49. Anonymous says:

    pakai baju seksi, bersentuhan bukan muhrim kata ikut jalan cerita dan skrip yang dibuat manusia..peraturan Allah xnak follow..susah hidup jika hanya nak puaskan kehendak manusia dan nafsu semata..berdampinglah dengan orang yang nak berubah atau mereka yang lebih alim..kerana setiap perubahan itu perlu kepada kekuatan diri dan istiqamah..

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Semoga tercapailah cita2 yg ko kejar dik oiiiii

    0

    0
  51. sentap says:

    ungkasha part2…ko pakai ke tak ke bkn glamer pun sara oiii…sib ko blh bangun dr tido lagi…klo tido x bangun2…statement bongok dari artis2 malaysia yg makin sendu…pasni sapa lak….

    0

    0
  52. Anonymous says:

    tajuk ni pun agak2 lah. sara ckp sebab sesuatu.. rsnya tak ada dia nyatakan sbb individu tertentu atau seseorang.sesuatu dan seseorang sgt jauh maknanya bella oi…

    1

    0
  53. TUdung nilopah tak laku sudah says:

    Teruknya main main pula naa zaman sekarang depa ni… la apa punya style lah nak jadi Tapi lama la yg mana pakai tudung makeup mcm nak p ke disco saja saya tengok hahahaha… teruk bebenor alim alim Kuching.

    0

    0
  54. oliviapope says:

    Media xyah la nk sensasikan hal2 artis pakai tudung mcm chipsmore ni…

    And artis, make ur mind.. nak pakai tudung sila istaqamah yang untuk ubah kehidupan u yang lebih baik. Kalau nak maintain perangai anda yang x semegah, fikir baik2. kalau pun nak pakai tudung hanya nak show off or provekn diri anda suci, pandaila cover tutup lubang sume.. jangan anggap people x tau, yg segelintir retis bertudung ni hanya propa je.. people are watching. then dah kantoi buat benda x semegah, maka trus buat statement bukak tudung, cakap x ready lah.. salah org tu lah, salah org ni lah.. and start all the blame game.. paling win, suh people doakan ko diberi hidayah.. puii.. common! bukak tudung semata2 nak bebas buat benda2 yang dilarang, ko akan cakap kubur ko, dosa ko biar Allah yang judge. Wahh.. semudah itu kan.. btollah org ckp, ramai sgt penunggang agama skrg, esp retis.. just stop it lah.. and media, x yah la nak siar berita2 yang bole pesongkn akidah org.. tu x masuk bila ko post, berjela2 kritikan dan cercaan org.. buta2 buat org buat dosa k..

    5

    0
  55. Lily says:

    Walhasil..kalau nak pakai ke..bukak ke..tu dorang punya pasal. Dia pon ada keluarga sendiri yg boleh menegur. Kita ni siapalah nak menyalak2 kat sini…korang ingat dia heran.

    Cuma kalau ada artis2 tu yg teringin atau dah pasang niat nak bukak tudung..tak payah lah kasi alasan2 yg gombal…muak lah. Diam2 sudah..sebenarnya takde orang nak kisah. Yang buat orang komen tu…kerana korang pegi kasi statement yg tak masuk akal. Sekian.

    2

    0
  56. Kesiannyaaaaaa says:

    Walhasil tak payah lah kasi statement bila nak buka tudung tu. Diam2 sudah. Tu korang punya pasal lah. Yang buat netizen reply tu pasal statement koranglah..kalau korang diam..dorang nak reply apa? Takde kan…. Tak oayah buka aib sendiri lah ya…

    Sendiri dah buat..tanggunglah akibatnya.

    1

    0
  57. Anonymous says:

    artis, len kali bukak tudung jgn komen apa2, diam2 ja. lama2 org lupa jgk.

    1

    0
  58. Pio says:

    Perluke berbincang dgn wartawan utk buka tudung…huhu..

    3

    0
  59. Anonymous says:

    Ckp lg agama lain kafir, caci maki hentam sana sini mmng jenis tk boleh pupus. Kepala bertudung tp perangai pelik, bila orng tegur adalah puak pembela acah2 perang. Tk boleh hadam asal pakai seksi kafir fine. Kalo hati yg bertudung maka ikhlaslah kepala 2 bertudung.

    0

    0
  60. meleis says:

    alahai..geng2 rambut jarang mcm cara & ukasha ni tk yah la bukak tudung. tkde org nk tgk pun rambut nipis tu. lainla rambut anjalna hitam lebat pjg mengurai tu sedap jgk mata tgk

    1

    0

Leave a Comment

Optional