Written by Bella | May 23rd, 2016

Didakwa pecah amanah dan tidak memberikan bayaran persembahan terhadap Yazit, Amy Search menjelaskan beliau sama sekali tidak akan melakukan perkara tersebut kerana pendapatan beliau sendiri sudah mencukupi buat dirinya.

Buat Amy, Yazit harus bersyukur kerana beliau masih lagi menerima pelbagai manfaat daripada kumpulan Search dan Yazit juga bukan sebatang kara kerana mempunyai anak-anak yang sudah besar.

Saya ada jutaan ringgit. Ini apa kes? Saya kawan dia, tak akan nak buat dia begitu? Jangan cakap kami penipu, tidak pedulikan dia.

Dia bukan hidup sebatang kara nak cakap begitu. Dia ada anak-anak yang sudah besar. Ada adik-beradik. Cakap macam tidak ada sesiapa, macam kawan-kawan saja yang ada.

Malah, Amy juga menyangkal dakwaan kononnya ahli kumpulan Search mengabaikan Yazit sejak beliau sakit dan tidak pernah melawat beliau di hospital.

Saya ada gambar dengan dia di hospital. Saya tidak pernah keluarkan gambar itu kerana saya tidak mahu orang ramai tengok kawan saya dalam keadaan sakit.

Isteri dia sakit kena batu karang di hospital, isteri saya dan mentua pergi melawat di hospital. Untuk elak bil RM20,000, dia dibawa dari Kuala Lumpur ke Melaka jam dua pagi

Amy juga mendedahkan Yazit sebenarnya tidak pernah suka pada beliau sejak hari pertama kumpulan itu ditubuhkan.

Dia tidak pernah setuju bila Hillary Ang hendak bawa saya masuk Search sejak hari pertama. Sejak itu saya tahu dia tidak suka saya.

Hmmph, masing-masing sudah bersahabat dan bersama menaikkan kumpulan Search berpuluh tahun lamanya, tetapi kerana isu pembayaran dan salah faham ia mampu menghancurkan segala-galanya. Cubalah untuk selesaikan kes dengan cara baik dan lebih matang.

Sumber Berita : The Malay Mail Online

49 responses to Saya Ada Duit Berjuta, Kenapa Nak Tipu Yazit – Amy Search

  1. asmidar says:

    kalau dah ada duit berjuta, bagi je laa apa yg dia nak.. xrugi pn bagi, buat amal jariah sikit.. dh nama pn duit berjuta kn.. haisshh.. xhabis2.. kalau bagi je ,kan senang.. tak payah keluar media banyak kali.. sekarang orang tu tengah sakit.. tolerate laa sikit.. awk pn bukan makin muda uncle amy, akan tiba juga waktu sakit tu.. ingat , sekarang awk buat kat orang, xmustahil nanti time awak sakit ahli kumpulan yang lain buat macam ni jgk kat awk.. what u give , u will get back.. karma..

    0

    0
    • sadoook says:

      sesuka hati nk suruh org bgi duit….ko bgi dlu harta ko,bru ko ckp mcm tu

      0

      0
      • Anonymous says:

        jgn takbur amy..klu ye pn berduit, percakapan tu jgn nampak takbur.
        lagi satu wow! after 35years, baru bagitau yazit tak suka amy.
        mase duka semua terhambur, mase senang tak ingat pulak.
        masing2 dh tua, ntah sape jalan dulu. lebih baek settle secara baek2, jumpa dok bincang sama2..ini takde pn dok bincang2..asik2 ngadu kat wartawan.asik2 tanya lawyer i. asik2 nak pc.dan wartawan pn twist cerita sebab nak lakukan paper/blog.
        bertaubat lah oiii masing2..
        termasuk aku huhuu

        0

        0
        • kak nam says:

          artis2 malaysia ni mengaku millionaire, tapi buat konsert cari penaja jugak. pelik aku..

          0

          0
      • Anonymous says:

        alah yg yazid minta pun kalau betullah ckp yazid amy atau search hutang dia..bukannya banyk snagt puluhan ribu je..berbanding jutaan yg amy ada dalm dakwan dia.

        0

        0
        • Anonymous says:

          lagi pelik bila artis artis n band group popular ni takde saving bile dah tua tua n kerap sakit… masa tgh senang dulu tak nak beringat.. nak jimat ko shospital, masuk la GH.. elak la rawatan kat private hospital.. bengkok nak bayar

          0

          0
      • asmidar says:

        sy hanya nytakan apa yg sy rasa betol je.. dh uncle amy kata dye bnyk duit berjuta.. bagi je.. bukan bnyk sngt pn rasa uncle yazid tu nak.. xhabis laa.. lgipn bukan uncle yazid nk guna untuk berjoli sakan.. nk guna utk perubatan dye jgk.. xkemana laa duit bnyk2.. sy just ckp, atas dasar simpati.. kwn dh lama kan, xkn bnde mcm ni xboleh tolong.. okey, katakn yg uncle yazid ni tipu, at least.. bagi laa duit tu skit yg dye nk.. dye tgh susah tu.. kalau anak2 dye kaya or sedara dye kaya.. xmungkin kot dye nk mintak ngn kawan2.. xkn dye xmalu menagih ,mengemis duit ni.. malu oii dok meminta duit ni.. fikir laa.. dye trdesak sbb tu dye sanggup meminta duit tu..

        0

        0
    • Corse 848 says:

      Aku pun ada duit berjuta juga..tp mggu lepas tipu duit wife aku rm15..sbb duit x leh keluar..

      0

      0
    • Me says:

      Abg Nara x letak full statement Amy so bila sekerat2 statement diambil jadilh mcm ni..rmai yg akn tuding Jari dkt Amy..nak kluarkan statement dlm ruangn gosip biar Adil..

      0

      0
    • minah jambu harapan nenek says:

      yg berjuta tu mungkin duit yazid yg kau tk kasi tu…kau kompol kompol dh jadi berjuta juta huh !

      0

      0
    • minah jambu harapan nenek says:

      berjuta juta tu pon mungkin duit yazit yg kau tk kasi pada dia..kau kompol kompol dh jadi berjta juta huh !

      0

      0
  2. Nonna says:

    Bongkak dan sombongnya si Amy ni. Ada bayar LHDN tak? Bak kata org ‘patience when you have nothing and attitude when you have everything’. Bila ada berjuta up lah sikit perangai ye Amy.

    0

    0
  3. Pandan Kaya says:

    Yazid tengah sakit macam2 dia fikir dan emo, harap amy faham dan sabar..maybe dia anggap search itu keluarga dia atau keluarga dia sendiri tidak mampu..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Out of topic sat..

    Nak tanya..nak jadi rockers kena selekeh sampai tua ke..

    0

    0
  5. AKU says:

    FUHHH BERJUTAAA DUIT

    0

    0
  6. huh says:

    lorrr…tak habis lagi ke…?
    masing2 dh berumurkan…bawa2lah mengucap dan bersabar.
    dah habis dia wat kluar smuanya…nasib baik dlam sluar pun dia tk wat kluar….geram pula lahaii…presis mngungkit lar tu…
    biasalah tu..bila ada yg x kena pasti kita juga mngungkit.
    tpi ckup2lah pkai media. tak ke mana pun kalau nk tnjuk siapa betul dan siapa salah.
    abg yazit pun lepas ni sudah2lah tu…ingat awk tu sakit…redha dan ikhlaslah.
    mngkin bukan rezeki abg yazit…jika bukan di SINI rezekinya di SANA pasti ada kelak.

    ingatlah ramai lgi org2 yg berjaya ada jatuh dan bangunnya. jika bukan milik kita,..nasi yg belum masuk ke mulut pun boleh terlepas.
    masing2 boleh fikir sndri.
    kalau dh mcm tu selepas ni,..bawalah haluan masing2..kau kau aku aku.

    0

    0
  7. Melati says:

    Biasa lah org yg ngaku byk duit , yg benor nya org tu lew takder duit ..kalau kita ader ader duit ? nk kew kita heboh kt Dunia ?? .. Nanti LHDN , kwn2 nk pinjam , sedara mara dtg nk pinjam .. Yg tk kenal pun nk pinjam !! Mungkin Amy tgh baran tu kuat kenyataan camtu ..!!

    0

    0
  8. mamamoo says:

    duit bayak pun,bukan buleh bawa ke kubur

    0

    0
  9. Childish says:

    Msg2 dh tua kerepot, tp perangai tak matang langsung. Grow up la atuk2 sekalian!

    0

    0
  10. Wawa says:

    Laki bini poyo!!

    0

    0
  11. skywalker says:

    mak aiii riaknya statement kau amy…

    datuk siti nurhaliza lagi kaya pada kau pun tak ckp gitu..

    sorry.. tak suka dah perangai bongkak kau..

    0

    0
  12. miss v says:

    amboi…riak & takburnya…sok2 kena rompak baru tau

    0

    0
    • skywalker says:

      betol2….mana tau ada org niat tak baik kat dia..terbaca plak part dia ckp camtu..hurmmm….jadi aim la kau amy

      0

      0
    • Ramli Kardashian says:

      Sape2 yg ada plan nak rompak mawi buat kesekian kali tu tlg rompak amy sekali.. bapak takbur rokers tua ni.

      0

      0
  13. nak tahu says:

    abg nara..update la pasal ASA,saya tak tgk,nak tau keputusan penuh anugerah tu…yg saya tau kereta kita menang drama terbaik..

    0

    0
  14. bayao jer.. says:

    dh ade jota2 bayao jer le bahagian orang tu..

    0

    0
  15. AwanNano77 says:

    Yazit mmg tak suka Amy dr awal Search lagi. Dia nak Joey BPR sbg vokalis Search tapi Hillary Ang nak Amy jd vokalis Search. Dah tua tua baru nak buat hal. Bak kata Abg Jamil dlm madu Tiga,dah tua tua pon bodoh.

    0

    0
    • cLn says:

      Sib baik Amy jd vokalis Search..Klu Joey mmg x merase la konsert 35thn sbb Joey skang nyanyi dh semput…huhu..

      0

      0
  16. k says:

    bodoh sombong

    0

    0
  17. damai says:

    amy x pernah abaikan kumpulan dia. kalau dia nak abaikan dari dulu, dia solo dah blh naik tapi kenapa dia sanggup pertahankan Search, he do this cos of sayangkan kumpulan. He boleh aja g solo tapi dia x buat. Dari pertubuhaan Search pertama, yazit mmg ada problematic sikit, but cos he older so semua telan aja. Bukan x kasi dah kasi tapi dia nak sama rata, dah mrk cari pengganti yazit main dram so kena bayar kan yg pengganti, so half2, lah. Skg dia sakit x tahu sape yg batu nonsense untuk yazit buat kecoh2, amy bukan takabur tapi terlalu geram. Kalau awak peminat tegar Search you know their character very well, mmg selalu problematic dari dulu adalah Yazit

    0

    0
    • peminat search says:

      setuju….lagipun aku pernah dengar yang yazid ni panas baran sket…maybe that’s why this thing happen….

      0

      0
    • Anonymous says:

      statement amy mcm orang yg dah lama bersabar dan dah meletop pun.. takde niat nak sokong amy.. tapi mmg aku perasan, yazit sgt suka hentam kawan2 search gunakan media.. dari dulu sampai la.. sebelum sakit sampai dah sakit pun masih mcm tu jugak… terpikir jugak.. selama ni beliau tak pernah buat simpanan peribadi ke.?! takkan tak pelan rancangan hari tua masa tengah top dulu dulu,,!! walaupun beliau nampak low profile, tapi rupanya kaki rengus jugak uncle ni.. i think both party Amy n Yazit kena muhasabah.. selamat Kid, Din n Nasir sebab lebih byk diam dan buat hal sendiri.. amy, lu kes naya bro sbb melayan kerenah yazit… forgive, forget and move on…

      0

      0
      • damai says:

        pasal yazid serang wife amy, itu amy yg bersuara. i know kumpulan search dari first time mereka tubuhkan dari nothing till now, jatuh bangun mrk, masa mrk mula2 baru naik ada masalah, yg selalu buat derk ialah yazit, mmg respect amy selalu sgt menjaga hati kwn2. dia x menipu tapi dia beri juga tapi yazit x puas hati, sampai kapan pun yazit x akan puas hati, lain lah jk dia dapat lebih dari yg lain baru dia akan senyap punya

        0

        0
  18. melati says:

    Lagi 1..kalau lah btol aper ko ckp Amy..!! duit ko berjuta…MLM (Multi_Level Marketing )..duit berjuta pun menipu org gak..!!!

    0

    0
  19. Kupu kupu Emas says:

    Klo pike logik betul gak ckp Amy tu…Mana anak2 n adik beradik si Yazid ni? Nape Yazid xminta tlg derg? Nape Yazid sibuk hentam2 kwn sendiri..Adik2 n anak sendiri tak nak tlg ke? Aku pn pnh masuk hospital tp xpnh bgtau kawan2 sampai aku keluar…sbb xnk nyusahkan kawan2…Klo best friend xkan bergado teruk mcm ni…Come on, masing2 dah tua..Kan Search bg gak duit walaupun Yazid x join concert…Jd aku xsuka gak tgk si Yazid ni asyik hentam kwn2 dia…

    0

    0
    • hanifah says:

      ko ingat kalu adik badik sekali pun,derang bleh tolong ke kalau bab2 camnie..lebih-lebih lagi yg melibatkan duit berpuluh ribu utk rawatan nie semua..susah beb..tp ini isu bukan sbb sape tolong sape,tp sebab hak..paham x hak? ko kalau kaya ada duit pun,tp kalau hak ko,ko tetap nk dptkan jugak kn?lagilah dia nie,takde duit..

      0

      0
  20. Anonymous says:

    masa tengah baik dlu semua wangi…bla dh gaduh..aib semua keluar…hmmmm…masing2 kn dh tua…dh magrb pn..x salah klau mengalah..masing2 nk tunjuk ego y tinggi melangit…haiiiii…ap nk jdi le ngan ko orang ni…malu weiiiiii…dh tua2 gaduh…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Bertaubatlah wahai atok2 semua…Allah bagi umur yg panjang ni bukan nk suruh bercekau pasal duit2 konsert atau show sanasini…Allah nk suruh atok2 semua ingat pada Dia yg Maha Pengasih Maha Penyayang..dh byk rezeki atok2 semua nikmati ingatlah itu semua dari Allah..sekarang atok2 semua berbaik berdamai dan bersatu sbg saudara seagama..jgn atok2 semua terus menzalimi diri sendiri bergaduh spt ini ya..

    0

    0
  22. Lorat says:

    pengajarannya… walau segah mana pun kita (menjadi ahli kumpulan rock terkenal malaya is quite gah la I think), last last kalau tak pandai saving untuk kecemasan.. macam ni la jadinya. Merayu mengemis gaduh2 satu donia tau… sedehhhh.

    0

    0
  23. mamaraniaraisya says:

    abang amy n search … abang yazid dah ada petanda nyanyuk… so maafkan dan lupa-lupakanlah.. yang lain pun semakin tua… tak manis bergaduh masa kegemilangan macam ni

    0

    0
  24. x says:

    Masalah hati lah tu.kalau amy kata sejak hari pertama dah tak suka dia.Betul juga amy kata apa.dia ada anak2 family.takkan search nak buang dia camtu aje.kita org luar tak tahu sangat kehidupan dia org nie.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Face 2 face la bro..asal main ckp blakang..sorg mcm nu sorg mcm ney..buat netizen pning yg mana btoi n salah pastu buat netizen tmbah2 dosa meneka mcm2 andaian..ayo..bnda senang knp susahkan mcm ada sbb lain yg x msok akal..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    orang yg duit berjuta ler yg kuat menipu,abis kou ingat yg dok perembat duit rakyat berbillion ringgit tu dari golongan miskin hina kaa?

    0

    0
  27. Yekeni says:

    Wow!!!

    Ingatkan wife aje yg terlebih sudu dari soup.

    Husband pun sama?

    Takburnya

    My impression on him made a 360 degrees turn.

    Kekayaan membutakan segalanya….

    Itulah ‘kehebatan’ pengaruh wang fiat.

    0

    0
  28. Encik Ikhlas says:

    Atuk Amy:
    Ko belum diuji lagi dengan kesakitan. silap2 duit ko berjuta abis buat belanja rawatan. Kuasa Allah siapa tahu kan. Masa tu nanti bini ko si Norish tak sedar diri tu pun mungkin akan maki ko tua kutuk sakit nak mampossss!

    Berganding bahu dah lama tapi bila gaduh bab duit macam bebudak. Kawan xkawan, suka xsuka..Istilah grow up cam dah xsesuai coz faktor usia. Sedar-sedarlah.

    0

    0