Written by AbangNara | July 7th, 2014

Sebenarnya Abang Nara tertanya-tanya juga satu persoalan yang sama ketika membaca artikel mengenai Sham Kamikaze oleh bekas isterinya, Farazila di BiPop semalam. Sham sebelum ini menafikan yang dirinya sudah berkahwin lain sedangkan pada ketika itu memang benar-benar dia sudah berkahwin. Adakah apabila penafian sebegitu dilakukan, talak boleh terjatuh? Rasanya perlu ada alim ulama yang tampil untuk menjelaskan perkara ini untuk mengelakkan selebriti-selebriti membuat penafian perkahwinan mereka.

farazila

Apa yang lebih menarik mengenai pengakuan bekas isteri Sham Kamikaze, Farazila semalam ialah kewujudan cakera keras (CD) yang mengandungi bukti kecurangan bekas suaminya itu. Bukan satu bukan dua, tetapi 5 cakera keras. Kesemuanya itu kini dalam simpanan polis. Kata Farazila:-

Sham melafazkan talak kepada saya pada jam 7 malam, 1 September 2011 bersamaan 3 Syawal. Puncanya berkaitan dengan sikap mata kerajangnya. Bukan saja dikaitkan dengan Nurul Halimin, tetapi dia juga bersama wanita lain yang berhijrah ketika itu.

Bagaimanapun Sham datang merujuk secara perbuatan di rumah keluarga saya di Batu Pahat, Johor selepas 15 hari melafazkan cerai. Saya terpaksa akur dan duduk kembali bersamanya di kediaman di USJ, Subang, sehinggalah saya ingin memfailkan penceraian pada Ogos 2012 apabila menjumpai bukti cakera keras yang merakamkan kecurangan bekas suami itu. Lima cakera keras itu kini berada di simpanan pihak polis.

Maknanya saya masih isterinya ketika dia berkahwin secara senyap-senyap dengan Nurul Halimin. Saya dan Sham bercerai kerana saya tahu kecurangannya. Saya tahu apa yang saya katakan ini akan menjadi bahan kritikan penyokong Sham. Saya tidak peduli kerana saya tahu penyokongnya masih buta hati.

Saya sudah beri amaran, jangan kaitkan nama saya lagi. Selama ini sudah lama saya berdiam dan sabar apabila kenyataan saya dianggap fitnah dan tuduhan liar, sedangkan Sham tahu apa yang dilakukan.

sham kamikaz

Daripada apa yang Abang Nara baca, Farazila tampil memberikan kenyataan sebegini untuk memberitahu orang ramai sikap sebenar Sham Kamikaze yang berselindung di sebalik imej alimnya. Agak menarik juga sebenarnya kerana penipuan yang dilakukan oleh Sham bagi Farazila tidak melayakkan dirinya diangkat sebagai pendakwah. Kata Farazila lagi:-

Apakah hukumnya apabila seorang suami menafikan perkahwinannya? Bukankah sudah jatuh talak apabila menafikan perkahwinan secara terang-terangan? Adakah dengan kenyataan ini orang di luar masih mengatakan saya membuat tohmahan dan dakwaan liar. Kenapa sekarang Sham berani memutar belit kenyataan mengatakan dia berkahwin kali kedua dan bukannya berkahwin dua, sedangkan ketika berkahwin, saya masih isterinya!!

Di sini saya berharap orang luar dapat membuat pertimbangan sendiri. Layakkan manusia sebegini diangkat sebagai pendakwah sedangkan beliau suka berbohong? Saya pelik sebagai seorang penceramah yang sibuk membetulkan kesalahan orang sana sini, tidakkah Sham tahu rukun pernikahan sehingga melantik orang yang tidak bertauliah.

Sekiranya anda tidak tahu, baru-baru ini perkahwinan Sham Kamikaze dengan isteri barunya telah dianggap tidak sah oleh mahkamah dan mereka perlu berkahwin semula. Apa pun pendapat Farazila ini ada benarnya jugak. Namun Abang Nara pasti, Sham lebih tahu apa yang dilakukan oleh dirinya sendiri. Diharap Sham tidak menipu diri sendiri dan tidak menipu masyarakat. Tak gitu? Apa pendapat anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

61 responses to Saya Ada Bukti Cakera Keras Kecurangan Sham Kamikaze – Farazila

  1. erikahbudu says:

    semoga semua skandal, inc my x-scan baca kenyataan ni. mengaku xkawin lagi? jatuh talak kan?? so kalau wifey mengandung, still sah ke?? harap ade ustaz yg jawab.. z.. sila tanggung

    0

    0
    • miss ynwa says:

      dan itu la padah jadi munafik…berpura-pura alim….tuhan bayar cash skrg ko serabot nak kasi settle semua masalah ni….ape ingat islam bole main2 kowtt

      0

      0
      • aku la.. says:

        bile dh berhijrah, anggap diri tu perfect.. tu yg jd cmtu… mmg dlu mati2 menafikan… tup2 btl… so.. agak2 ape yg dikatekan ex wife die, btl jugak even die mmg menafikan… huh..!! mmg dasar putar alam betul…

        0

        0
        • Ana Penyapu says:

          Tahukah Anda antara kereta kebal dan tok guru ilmu kebal, akhlak kereta kebal adalah lebih baik kerana kereta kebal walaupun ia kebal tapi tak pernah
          membanggakan diri dan riak akan kekebalannya.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kenapa sekarang Sham berani memutar belit kenyataan mengatakan dia berkahwin kali kedua dan bukannya berkahwin dua, sedangkan ketika berkahwin, saya masih isterinya!!

          Apa yg perempuan ni cuba sampaikan? Kalau betul pun statement Sham tu kejap lain kejap lain, yang pastinya skrg ko bukan wife dia lagi. Diam2 sudah.

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          bahaya siot bini,
          siap nak tunjuk bukti lagi,
          hbis la ko sham..

          0

          0
        • Neelofa says:

          tak habis2 aibkan orang,
          tau la nk blas dendam..

          0

          0
      • Aaron Aziz says:

        acah2 cakera keras la pulak,
        pggil la harddisk ke..huhu..

        0

        0
        • Biskut says:

          tu la..cakera keras tu hard disk kan..bukan CD. CD tu cakera padat. apa la BN ni..sukati dia jer…

          0

          0
      • hamba Allah says:

        Astaghfirullahalazim.. Jangan suke2 panggil org lain munafik sedare.. kita ni xtahu lg dimata Allah mcm mne.. sebaiknya doa yg dia tak seperti yg disangka.. fitnah tu besar dosanya.. selamat beramal..

        0

        0
    • rapunzel says:

      aku pena jumpa org yang berlagak alim dpn org ramai tp kt dlm rumah hya bini die yang tau perangai…dpn org pakai jubah putih, kopiah… time org dtg dan2 tu nk mengaji quran nk smyang… tp hakikatnya time blkg org solat, jubah, quran ntah ke mana… so xmustahil la sham ni dlm kategori yg sama….

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      ai lm habis2 lagi si dia ni punye cerita ?????? dh cerai ape lagi ni ?????? pada baca dia ni punye cerita yg takde faedah Nye mari sama2 kite laongkn perkataan yg satu ni > idop umno ! idop pak najib ! idop jalur gemilang ! lov u pak najibbbbbbbb ! ada jugak faedah Nye huh !

      0

      0
      • joe jambul says:

        bangang jugak ko ni…agak2 keturunan ko pun bangang asyik nak berpolitik…mesti orang dapigs ni….hahahaha

        0

        0
  2. shiema ema says:

    First!!

    0

    0
    • leesofea says:

      bosan!!

      0

      0
      • Tipah Kurma says:

        Setuju… bosan!
        Cite diaorg ni macam cite Adil vs Rita jugak, berpanjangan tak berkesudahan sampai org baca naik jelak!
        Korang bergaduh 7 keturunan blom tentu settle, so tak payah laa nak sensasikan cerita rumahtangga korang yg dah runtuh!!!
        Sebab tuh sebelum kahwin, selidik latar belakang pasangan masing2, kenal isi budi pasangan masin2.. jgn dah gaduh cerai berai semua yg dulunya wangi terus jadi taik! ppffttttt !!!!

        0

        0
        • Anonymous says:

          TIPAH KURMA BODOH.. cerita ni lain dgn rita.. sbb sham keparat ni munafik dan gunakan agama nak dapatkan buret

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          jaga bahasa kamu di bulan Ramadhan..

          Sama aje kisahnyer..! Perang dgn ex-wife ex-husband yg tak berkesudahan.. Sorang kuar statement, sorg kuar bidas.. Sorang keluar fakta, sorang lagi bidas! Jalan cerita yg berlainan…!

          Kasihan kamu yer.. bahasa melambangkan diri kamu yg sebenar! Penggunaan bahasa kesat di bulan yg mulia detected!

          0

          0
        • sabun buku says:

          Meh aku tambah skit lg.mmg kau BODO punnn wahai tippah masak kurma.menyamakan 2 kisah yg berlainan kronologi.skali lg utk nko..BODO 18 kali !!

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          Nampak sangat ko yg slow. Scroll pahamkan balik.
          Jalan ceritanya memang berbeza.. yg samanya menggunakan media untuk bergaduh ex-suami ex-bini.. Please lahh.. provoke2 org cakap org dengan bahasa kesat bukan style tipa laaa…
          itulah, suruh sekolah taknak sekolah pastu nak maki org cakap org bodoh..
          bahasa melambangkan diri kamu sendiri!
          Sekian

          0

          0
  3. sj says:

    tumpang lalu…

    info yer..
    cakera padat = CD
    cakera keras = hard drive/ hard disk

    tq…

    0

    0
  4. ustat celop toq!! says:

    ak mmg dr dulu xprnh minat si sham ni lps dia ‘berhijrah’ rse mcm ‘weird’ jer .. rupanye betul la memang dia ni bermasalah.. kdg xphm dgn perangai lelaki mcm sham ni nk berpura2 alim baik tp hampeh .. xtakut ke balasan tuhan? tp rupanye tuhan itu maha adil mcm peribahasa sepandai2 tupai melompat akhirnye kedebuk jga .. jd utk kaum adam yg sudah bkahwin dluar sne jdikn lah cerita ostat sham celup ni sbg pengajaran .. life is simple ‘klu da kahwin mengaku je’ xpyh nk sembunyikn status anda tu .. at the end satu mesia akn tahu juga …

    0

    0
  5. ngantukwei says:

    Cakera keras = hard disk
    Cakera padat = compact disc aka CD

    0

    0
  6. jong jong inai says:

    cakera padat = CD
    cakera keras = hard drive/ hard disk
    Cakra Khan = penyanyi

    0

    0
  7. phoebe says:

    hmm apa motif farazila ni buat kenyataan ye? Mcm menangguk di air keroh je. Dia dh takde apa2 ikatan tu dah laa…tutup mulut je…biarle si sham ni yg jawab…kalau tak cakap pun org akan tau sham ni mcm mana…peminat sham mesti kata sham betul punye…tapi kalau awak cakap apa2 pun mcm takde guna…diam2 je dah laa pas ni…

    0

    0
  8. Habibah says:

    HAHAHAHAHHAHAHHAHA
    HAHAHAHAHAHHAHAHAHAH
    HAHAHAHAHHAHAHAHAHAH
    CAKERA KERAS !!!
    INGATKAN BATANG LELAKI JE YG MENGERAS !!!
    HahahahhahahahhahahhahahahhahHha
    Hahahhahahahhahahahahahah
    Hahahahhahahha
    Keras nk kahwin tk pass ..hahahhahah

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap compter says:

      hahahahahahahahahahaha hadoiiiiiii boleh tekentot minah jambu kalau ketawa bila baca bende yg keras2 ni hahahahaiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! bang nara u ni asek asek tolak campor tolak campor bila nk habis ni !! 9 – 2 brape cuba teka =

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Bosannnlah.. asyik2 dok melalak jer pompuan ni.. dah2 la tu..

    0

    0
  10. nurin says:

    Seeloknya Farazila x payah komen ape2. Biar lah Sham menentukan haluan hidup dia sendiri. Sekurang-kurangnya Farazila tidak lagi merasa disakiti. Redhakanlah setiap dugaan yang telah berlalu. InsyaAllah, hidup mu akan tenang.

    0

    0
    • YEKE says:

      Korang komen macam bagus je. memaafkan la, jgn dendam la.tp cuba klau jd kt korg. yeke korg nk maafkan laki cmni? pastu kau plak yg dipersalahkan? bajet je korg punya komen ni. i bet bila korg jd cmni konfem korg mngamuk jgak.

      and for me biar la bkas istri dia nk bgtau smua org prngai dia ni, bukan isu buka aib ke apa, tp taknak org lain terkena mcm dia jugak. laki ni guna agama utk dptkan prmpuan. kalau kau nk tau rmai dh buat cmni. bajet alim pastu masuk minang smua prmpuan baik2 tau. tup2 pnipu. yg kesiannya kt prmpuan baik2 ni. so dgn cerita cmni org boleh berjaga2 la.

      0

      0
  11. dia says:

    benda yg lepas tu sudah lee, tak perlu d buka aib org. setiap org ada sisi baik & sisi buruk dia kan?? mmg menyakitkan bila kita di khianati tp kalau pujuk hati tuk memaafkan tak salah rasanya. sampai bila nak hidup dengan dendam. janji ALLAH tu pasti kan so kita serahkan jew segala2nya pada DIA.

    0

    0
  12. S says:

    Bukan nak sokong sesiapa, tapi move on la farazila, lantakla sham tu alim kucing ke apa, dia pun dah happy dgn bini baru dia.. At least uols tau dia alim kucing and uols dah cerai ngn dia.. Patutnya uols dah happy.. Cukup2 la buat statement, orang tgk and baca ingat uols meroyan plak.. Kesian iols tgk uols..

    0

    0
  13. hamba Allah says:

    Kepada Farazila
    Hentikanlah. Anda dan bekas suami anda sudah tiada ikatan lagi. Ingatlah, sekali ada buka aib bekas suami, sama seperti anda membuka aib anda sendiri. Sekiranya betul cerita anda, biarlah ianya menjadi rahsia anda, bekas suami anda dan Allah SWT. Anda carilah bahagia anda, sesungguhnya bumi Allah ini luas terbentang. Selagi kamu menyimpan dendam dihati, selagi itu hidup anda tidak akan aman dan tenteram. Manusia boleh berubah sekelip mata sekiranya dikehendaki Allah. Berdoa dan minta lah dari Allah swt, sesungguhnya Allah sentiasa bersama dengan orang yg benar. InsyaAllah.

    0

    0
    • Tipah Kurma says:

      setuju..
      diam tak semestinya anda salah.. kebenaran akan terungkai jugak suatu hari nanti.. sabar yang penting!

      0

      0
    • nira says:

      Ya…teruskan kehidupan jgn membuang masa memikirkan masa lalu. .apa yg blaku pasti ada hikmahnya..sy ambil cth arni nazira…berbahagia dia bersama suami baru…dikurniakan ank dan hidup lebih islamik..kebahagiaan insya Allah milik anda

      0

      0
    • PI says:

      rasanya dia dh move on, cuma dia terkilan sbb orang masih berkata2 tak baik tentang dia, padahalnya mungkin bukan salah dia pn

      0

      0
  14. Peachy Kax says:

    Symptom ustaz/ustazah mee segera:
    – hijab tapi mekap tebal 5 inci
    – kopiah tapi kawin lari kat Siam (bini mesti ada at least dua)
    – before/after sembahyang hebahkan kat FB
    – sedekah, charity pastu update kat twitter
    – selfie every 5 minutes kat Insta
    – kalu org lain kantoi that means kafir and it’s ustaz/ustazah business to judge
    – Kalu diri sendiri kantoi mesti quote al Quran cakap manusia tak sempurna… And none of your business.. Konon between dia and Allah…

    Melayu memang buta hati…

    Oktnxbai

    0

    0
  15. allah maha mengetahui says:

    Kalau dah kahwin tapi menafikan maknanya dah jatuh talak.

    0

    0
  16. AkuNakKomenJgk says:

    Sham ni mmg xboleh pakai. Dari first lagi hti aku dpt rase dye ni xbetul. Kaau xcaye tgk Fb dye la. Bertaun2 friend dgn dye dlm fb, mmg byk berlaku perselisihan pendapat dye dgn Ahli Agama lain. Mane dye belajar agama tah. Tgk mcm Unic. Relax cool, sejuk je hati tgk diorang dlm tv n mahupun dkt lua.. Simple jer. Xde nk jubah2 poyo je ni. U DonDanial, UAI pn relax je kt lua, xde pakai jubah pn. Ni baru jinak2 dlm agama da pandai nak jd ustaz.. Puii!! Jawab la Kau dgn Allah Taala nnt. Ingat Agama Islam blh main2 ker. Xde otak agk nye..

    0

    0
  17. Anonymous says:

    tolong jawab…. ak kenal sorang pompuan pulak yang dah kawen tp x mengaku dah kawen camne plak tu…………… siap status single dlm fb…. dah tu bukan main mengedik ngn fan club artis.. malu nk ngaku dah ada suami sbb suami hodoh.. cmne tu… jatuh talak tak????

    0

    0
  18. rembo 4 says:

    Rilex brader.. Brader rilex…rilex brader braderrr rilexxx…rilexxxxxxxx

    0

    0
  19. haha says:

    farazila..yg lopeh tu biar lopeh..biau la 5 CD tu kek sano…x payah lah nak di amik-amik yoo

    0

    0
  20. unknown says:

    sudah-II lah nak bukak aib bekas suami tu.. bengong

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Dahla tu farazila

    0

    0
  22. anon says:

    Kenapa marah ex wife dia kata buka aib sham???? Dia cume memberitau bende yg betol supaya peminat2 mamat putar alam ni tak terus tertipu….. Habis nak biarkan je si sham ni teruskan kegiatan tak bermoral dia??? Bila timbul satu2 kes, selalu bini yg di persalahkan. Dlm kes ni terang2an si mamat ni yg mata keranjang, sampai ade bukti….so jgn tertipu dgn dakwah dia. ltu saja. Berpada2 lah kalau minat dgn mamat ni pun. Yg bersalah tetap bersalah…..ni sakit hati kat bini dia pulak.
    SEX TAPE…..hmmm…..mcm bintang hollywood pulak. Syabas sham, anda setaraf paris hilton, kim kardashian….wow, teringin nak tengok, lepas bulan puasa la…

    0

    0
    • Taqiyyah cr ostad mee says:

      yg x bg buka aib tu peminat2 ostad ostazah segera….bsr kemungkinan dr Parti Agama Syiah ckp mmg pandai taqiyyah…switch topic mmg pandai…tang kn batang hidung tu je modal dorg.

      0

      0
  23. Manje says:

    Aku rase btul la syam ni propa sbb dulu mase aku duk cardiff die ade dtg sane tuk bg ceramah pastu dekat fb rasmi die ckp jom solat dhuha sedangkan mase tu die ade kt cardiff n waktu pun berbeza

    0

    0
    • r0009 says:

      mcm tak logic je cerita kau..takkan syam tu sebodoh tu..sah2 la student or malaysian muslim yg dtg ceramah tu tahu FB si syam ni..dan zaman sekarang zaman IT..semua benda nak update..dtg ceramah pun nak update kat FB, nak tag nama org itu org ini nak tag syam kamikaze..kalau benar dia buat kebodohan mcm tu, mesti korang dah question dah..kenapa skrg baru cakap? apapun, aku tak berani nak kata apa, sebab kisah syam ni antara dia dgn Allah..kalau benar dia seperti yg dikata, biarlah dia jawab esok di akhirat..dan kita kena percaya yg setiap perlakuan buruk dan baik kita akan diperlihatkan kesannya bukan sahaja di akhirat kelak, namun di dunia lagi dah nampak tembelang @ keberkatannya..namun apabila org lain yg diuji atau aib akibat kesilapan sendiri, kita tak perlu lah terus terusan mengaibkan dia..doa aje untuk dia berubah..

      0

      0
  24. valerie says:

    alah. kalau dia x cerita pun wartawan tanya jugak. media publish jugak. beautifulnara pun dpt story nk tulis bg korang baca bukak n komen. so kalau korang rasa semak pasal dia mencanang cerita rumahtangga dia, korang yg sibuk2 sgt buka page bg dalil hujah fakta ni berserta rasa tak tenteram korang pasal isu yg xde kne mgene dgn hidup korang nikita panggil apa pulak?

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Apa yg Sham kaitkan dgn dia? Aku tgk pompuan ni je byk bg statement.

    0

    0
  26. Lki gatal says:

    Sham ni klu pndai x yah sorok2 kwin dua,bljrlh
    ngn Ashraf..dh bhgia skrg walupun aku bnci
    ngn Sakinah jawa tuh.ni nmenye mnusia
    brtopengkn syaitan.ntah pe darjat ko yg lyak
    d pnggil ustaz??takat jmbang,pki kurta dh lyak
    ke??alih2,nikah yg no dua ni x sah??pdan muka
    ko lki bini..

    0

    0
  27. nana says:

    Cakera keras??? pembetulan: -Cakera padat…translation from hard disk.

    0

    0
  28. asal tutup aurat jer kira muslimah says:

    BWAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAA….
    aku dah kata, semua ni plastik… tapi korang tak nak dengar…

    si Ashraf Muslim tu pun 2×5.. in fact, dia tu kepale persatuan jantan giler betina
    cuma plan dia berjaya… lari ke siam kawin,
    dan si bini tua yang tak da maruah
    (tak tau malu ditipu tahap cipan oleh suami, masih nak terhegeh2 duk celah kangkang laki, just utk buktikan kat semua orang yang suaminya/dirinya terbaik… LOLLLLSSSS)

    sudah la… kalau hijab atau serban janggut dijadikan alat pengukur kebaikan,
    memang inilah PADAHnyer… LOLLLLSSSS

    bawalah bertaubat korang2 yang masih nak jadikan hijab dan serban janggut sebagai alat pengukur..
    taubat lah sebelum bertambah lagi maruah pompuan Melayu tergadai macam si bini tua Ashrap dan bini si S. Kamikz ni…. LOLLLSSS

    orang yang tak tutup aurat tapi tahu nilai CINTAnya
    (tidak pernah tunduk dengan rasa ‘CINTA’ bodohnya pada lelaki yang tiada integriti utk sebuah hubungan mcm Ashrap dan S. Kamikz),
    lebih mulia daripada semua pompuan hijab yang buta tuli duk celah kangkang laki yg kononnya ALIM, pdhal kaki betina

    berhenti lihat pada hijab dan serban janggut,
    lihatlah pada tindakan orang tersebut.
    Hanya tindakannya yang akan membuktikan siape dirinya yang sebenar
    (sama ada jantan atau Prince Charming)

    0

    0