Written by AbangNara | June 27th, 2012

Semalam, Sasha Saidin telah dilihat mengambil borang penceraian di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur. Bagaimanapun Sasha yang ditemani oleh ibunya enggan memberi sebarang komen mengenai kehadirannya di situ kira-kira jam 10 pagi. Menurut Sasha, perkara tersebut terlalu peribadi untuk dikongsikan.

sasha saidin cerai

Berikut ialah kata-kata Sasha Saidin kepada wartawan Mstar Online:-

Saya hadir ke sini bagi menyelesaikan hal peribadi. Selebihnya, saya enggan komen lebih lanjut. Diharap anda (pihak media) faham dengan permintaan saya. Ia sangat peribadi untuk dijelaskan.

Abang Nara doakan agar kehadiran Sasha ke mahkamah tersebut tidak melibatkan permohonan penceraian dengan suaminya, Salyo Priyanto. Untuk makluman, Sasha dan Salyo telah pun berkahwin pada 2007 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yang kini berusia 3 tahun. Diharap Sasha dapat menyelesaikan masalah peribadinya secepat mungkin dan terus menjalani kehidupan bahagia di samping suami dan anak tercinta.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Sasha Saidin Enggan Komen Mengenai Penceraian

  1. ros says:

    org sekarg kawin mcm main pondok2x…

    0

    0
  2. ros says:

    Orang sekarang ni kawen macam main pondok2x je…

    0

    0
  3. Mawar Berduri says:

    Memang gilerr lah….asyik2 dengar kes artis bercerai lah…itu lah..ini lah…baik jangan jadi artis….kalau tak pasal2 jadi janda….Kawen2 dan bercerai memang mainan artis zaman sekarang….tak tahu lah ape kejadian manusia sekarang….subahanallah….

    0

    0
  4. aper2jer says:

    pantang ader silap sikit…pantang cabar sikit..senangjer buat keputusan….

    0

    0
  5. mamee monster says:

    vee & shidi ok jer… bukan sbb artis…sebab manusia itu sendiri…lagi ayat yg lebih slamat…qada & qadar

    0

    0
    • sarah_nina says:

      aku pun nak tambah lah… mak dengan ayah ogy ahmad daud tu.. pun artis jugak.. bahagia sampai akhir hayat… nanti mesti orang kata..oh itu contoh dulu2 ..kalau sekarang hmm.. shiela rosli dengan jinggo, erma fatima & bada hj azmi..ac mizal & amelia rosnaida.. ramaikan.. so aku setuju dengan ko bukan sebab artis sebab manusia tu sendiri.. :)

      0

      0
    • Lady79 says:

      bila memasing pentingkan diri sendri.. x pedulikan effect pd ank.. dan berfikiran boleh berdikari tanpa pasangan.. e2 yg menyebabkan zaman skrg.. byk berlaku penceraian.

      0

      0
  6. royazman says:

    jangan nak mengutuk ape yg berlaku suma ni..kita tak tau ape cerita di sebalik perceraian tu…jangan ingat diri sendiri terlepas dari kejadian2 yg macam ni..kene kat batang idung baru sedar…jangan rasa diri tu lagi bagus dari orang lain…tak semestinya cerai sbb org itu tak betul, jahat dan sebagainya…dalam islam pun ade bgtau bercerailah jika itu jalan terbaik..so fahami agama sedalamnya dan jangan mengata…

    0

    0
    • Mawar Berduri says:

      Wahhhhh..ada ustaz pilihan dekat sini..insaf sekejap…terima kasih atas teguran anda yang bernas sangat….alhamdulillah ada juga hamba allah yg mulia…sukran ;-)

      0

      0
      • Anonymous says:

        bila org tegur korg ni kuat ngumpat, korg perli dia ustaz, ape nak jd ngan korg ni. xtau ke neraka tu panas oiiii

        0

        0
    • Bunga says:

      Btl tu royazaman!

      0

      0
    • mislimah says:

      betul bang…mengata mengumpat tu seperti makan daging saudara sendiri kan bang…betul ke bang…

      0

      0
  7. konekko says:

    memang la ramai bukan artis bercerai..
    tapi nisbah artis lagi ramai… 9 kawin 10 bercerai.. wuuu!!
    tu la, kawin pilih agama, bukan pilih ghope atau harta semata..
    masa kawin baca doa lepas melalak-lalak karaoke,…
    mana nak berkat?

    0

    0
  8. selalu aku baca kalo artis cerai mesti yg pompuan mohon cerai so mesti laki yg ada masalah..sasha ni cantik so mustahil laki dia cari pompuan lain so laki dia mesti ada simpan anak ikan..mcm erra dgn emran..aku tengok emran tu mcm ada bela anak ikan je..eeee..benci aku..ni sume angkara nafsu! yg jadi mangsa anak2 gak..choy.

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak baik buat fitnah beb

      0

      0
    • pizza says:

      Mustahil???? Manaaaa…. lelaki dgn nafsu is a neverending story. Hanya agama yang mampu menjadi benteng lelaki melayan nafsu buas mereka. Kalau Sasha cantik, melambak lagi perempuan yang superb cantik, muda2 lagi compared Sasha yang dah 36. Anak ikan? Kreatif yer imaginasi kau buat modal nak fitnah orang….

      Suami isteri ni, rentak derang kena sekata. Ko tidak, susah nak jalan seiring, asik terpijak kaki masing2. Mcm2 faktor yang bole jadi penyebab.

      0

      0
  9. mamaamer says:

    Lagi badi Sehati Berdansa

    0

    0
  10. teratai putih says:

    hurm…ntahla.kwen pun ssh,x kwen lg ssh…tp apa yg pasti aku nk kwen jgak :)

    0

    0
  11. lady says:

    mula2 aritu adi putra tp syukur alhamdulilah tak jd…pastu raja azmi plak dah tua2 nak bercerai berai buat ape?klu tak buat ape2 salah & tak kacau org lantak p lah org nak ckp ape!tp tak blh bla…RA meroyan sakan kat master chef aritu!sasha nie plk nampak mcm ok jerk tup2 nak cerai jgk hope dia blh fkr btl2 untuk amsa dpn ank dia & harap xjd cerai lah jgk mcm adi:)

    0

    0
  12. Daku says:

    Semua manusia sama saja, yang membezakannya adalah Iman, Islam dan Takwa, bukannya sbb status duniawi kita. Berhenti ‘menilik’ dan ‘menilai’. Andai tiada ayat berfaedah hendak dilontarkan, lebih baik menjadi silent reader. Doakan yang terbaik buat semua.

    0

    0
  13. antoncute says:

    Tak semestinya artis yang salu cerai berai ni.. orang daripada golongan biasa pun 2×5 jew. It is just that artis ni sbb dorg femez tu yg cepat zas zus zus cerita kalo diorg cerai. Macam takut plak nak kawen.. Huhuhu

    0

    0
  14. triple j says:

    dulu zain saidin yg cari borang bercerai utk ayu raudhah dalam cerita Gemersik Kalbu, la ni turn kakaknya plak ambil borang bercerai tapi in real life.

    0

    0
  15. sinchan says:

    Tak semestinye klu artis je kawin cerai….maybe sbb diaorg public figure semua org kenal so klu de pe2 hal brlaku mst org pasang telinga & bawa cerita…
    Cuba mak bedah kmpg sebelah bercerai da org kisah….

    0

    0
  16. zizie says:

    I think because her husband is not rich. Her husband bukak macam2 bisnes termasuk yang macam 7E tu..

    0

    0
  17. meeradriana says:

    hopefully dorg x bcerai..
    aq lagi suka tgk shasha ngan husband baru ni daripada 1st husband dia..

    0

    0
  18. misshotstuff says:

    meeradriana :assalamulaikum!kenape kena compare kan 1st ex husband dia dgn yg sekarang nie??perlu ke di compare sape yg lebih baek,sape lebih sepadan,sepadan ke u suka tgk ke x just pada pandangan manusia !n kat sini orng bercakap pasal sasha nak bercerai dgn suaminya salyo!ko jgn nak out topic sangat boleh x?yg lepas tu lepas laaa!cuba klau ko ade husband then orng compare kan ko dgn x gf husband ko dulu ape ko rase?????wtff

    0

    0
    • Bu rita alwida says:

      Betul jugak cakap kau…..lebih baik khawin dengan mat saleh daripada orang islam yang tak reti menjalani kehidupan sebagai umat islam…..
      Meeradriana, jangan suka-suka compare kehidupan orang lain….

      0

      0
  19. stella says:

    apa apapun , hrp sasha pk dlu masak2 sblm ambil kputusan ni . . Bincang dlu ka dgn sapa2 mcmana nk slesaikan msalah . . Tp klau itu jln trbaik , apa boleh bt . .

    0

    0
  20. mak org says:

    jgn terlalu ikut perasaan…alam rumahtangga mmg banyak dugaan…tapi if jodoh dah xpanjang…redha jer la..

    0

    0
  21. Mak jemah pemalu says:

    Apelah korang ni.lantak dielah die nak bercerai ker x.g pun ade x die ckp die pg mahkamah sebab nak bercerai.die ckp nk selesaikan masalah die jek…ntah2die nak pegi kauanseling…kiter nie doakan jek yg terbaik utk rumah tangga die…Amin..

    0

    0
  22. lina says:

    suke ati dia la

    0

    0
  23. miss doyah says:

    masuk sehati berdansa

    0

    0
  24. malam yg sepi pak mat jual topi says:

    kawen cerai jela yg artis2 mesia tau..poorrdahh!! dh kawen ke brp kli pn prangai x berubah..mane umh tangge nk elok..nnt mst ckp tu sume jodoh..dh sndr pn prangai x jg..buuuu same artis!!

    0

    0
  25. Minah tonggeng says:

    Artis kan perasan cantik .peti jari 10 saje 10 Org akan datang.baik lelaki atau perempuan. Mereka tak tau hidup ini hanya sementara.

    0

    0
  26. akudanramarama says:

    Baik kita diam drpd bg komen mengarut yg xda apa2 input bahkan menambah dosa..kita xtahu apa sebenarnya yg terjadi..mungkin ada hikmahnya..Allah lebih mengetahui segalanya..kita manusia hanya perlu buat perkara yg disuruh berdoa dan tawakkal kpd Nya

    0

    0
  27. g4m3m4l4y4 says:

    macam mana wartawan tau dia nak pegi amik borang cerai?

    0

    0
  28. apa2 je la says:

    sllnye kalo bercerai kali pertama mungkin org kata dah tak de jodoh…tp kalo dah kali ke dua ke tiga ke empat….mesti org kata si siteri or si suami yg kawim banyak tu yg bermasalah…dlm adat perkahwinan nie mmg nak kn byk sgt2 tolak ansur,persefahaman,n kalo org pempuan tu jgn lar nak meak up cantik2 luar umah jer…meak up la cantik2 dlm umah n seksi seksa la lbh2 kat dlm umah…spy suami seronok tengok isteri sendiri…lg satu la kan pesanan aku kat isteri2 yg berkerjaya nie…kalo korang penat mcm mn pun pd aku umah tu jgn la berdebu2 n kotor sakan…seminggu sekali ajak la cik suami duk bersihkan umah…nie pengalaman aku sendiri lar…kat opis kumain bercantik2,baju mewah2,kat umah bila suami ajak kemas umah alasan penat…pdhal sama2 nak kemas umah…jgn mcm tu buat la sama2 nanti bl lm2 asyik cik suami jer yg kemas umah sorang2 baik tambah cawangan cari bini yg rajin mengemas umah sama,kat opis aku nie ramai suami2 cari bini lain coz tak tahan dah 20 ke 30 thn duk jd mengemas sorang2 bini kata penat ujung minggu nak rehat…sama2 lar penat sama2 penat…pd pandangan aku lar…apa2 pun kene byk tolak ansur n saling memahami…

    0

    0
  29. saya lagi says:

    Perkawinan mmg tidak mudah dan senang. ia nya susah kerana menuntut kita utk melepaskan ego sbg seorg individual and must be willing to be a team player. Give and take…hormat menghormati…diplomasi semua kena ada. Masalah artis kita ni bukan spt masalah perkawinan masyarakat normal yg selalu dikekang oleh factor ekonomi —duit kureng. saya ni yg berstatus snr exec pon ada kekurangan duit pasal rege rumah teres takde yg bawah 300k.tetapi EGO dgn Populariti and status celebrity derang tu. Let me ask: apa keistimewaan dgn status celebrity kalu rumahtangga yg dibina tak penah nak kekal?? Tuhan mmg bagi Jodoh…umpama mendirikan masjid dan Tuuhan tak suka kalu rumah nyer –> Masjid dirobohkan.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    dalam sehati berdansa dulu pun memang nampak si salyo ni macam berangin. si sasha yang banyak mengalah. emmm… entahler

    0

    0
  31. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jambu2 gini pn cerai amacam ni ! eeeeeeeeeee bab tu la minah jambu tknk kawin cepat…..kawin2 ni menyusahkn…

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Cari ustaz ajela sbg suami, tp mngkin bermadula pula

    0

    0
  33. lahabau says:

    Salam Abg Nara,

    Sasha ni sudah bertudung sekarang. Jangan dibuka lagi aib y lama. Pliz letak gambar artis y latest not dulu2 kala

    0

    0