Written by AbangNara | September 1st, 2009

sardin mawi ekin

Tahniah buat Ekin kerana berjaya memasak sardin untuk suaminya yang tersayang, Mawi. Ini betul-betul ucapan tahniah daripada kami. Bukan nak sindir. Walaupun hanya sekadar sardin, yang penting kenikmatan dapat bersahur bersama suami dan isteri tercinta. Lauk belakang kira. Kami pun kadang-kadang sahur maggi jer waktu zaman belajar dulu.

Tambah respek sebab Mawi pun rileks jer bila Ekin sekadar masak sardin. Ini baru betul suami yang memahami. Mawi nie jenis tak cerewet la kot. Baguslah macam tue. Mawi dan Ekin dedua pun sibuk. Balik tengah malam nak berehat dan bersenam. Mana sempat nak masak sedap-sedap kan?

Yang tambah bagusnya Ekin dah berjanji nak masak sedap-sedap bila ada kesempatan masa nanti. Semangat macam nie yang kita nak. Barulah “world”. Mula-mula masak sardin sebab tak sempat, lama-lama nanti upgrade sikit jadi ayam masak merah. Mahu Mawi makan 2 3 pinggan nasik masa bersahur nanti.

Buat Mawi dan Ekin, selamat menjalani ibadah puasa dan raya pertama kali sebagai suami dan isteri. Kami doakan agar semuanya berjalan dengan lancar. Semoga dimurahkan rezeki di bulan yang mulia ini.

239 responses to (TAHNIAH)Sardin Hidangan Sahur Mawi Dan Ekin

  1. eclipse says:

    adoi dia lg…

    0
    0
  2. ANneDeSilva says:

    makan sardin pon nk bgtau…

    0
    0
  3. puteriaquarius81 says:

    deii… apa daa sardin pun mau cirita.. cit podah.. bikin malu..

    0
    0
  4. nenekpunkz says:

    oits..apa kutok2x ni ah…sepatutnya dibulan ramadhan yg penuh suci ini kite tingkatkan amalan bukan kutok2x..hehe :P …

    ekin tingkatkan usaha anda untuk belajar memasak ok!!jangan sardin jer nanti mawi pon bau sardin…ngeh ngeh ngeh

    0
    0
  5. minnie2comey says:

    xabis2 ikan bandaraye ni…

    0
    0
  6. hantupensil says:

    kekeke…ni kes malas nih masak sadin…
    hehehehe…

    0
    0
  7. ANneDeSilva says:

    kami tak kutuk pon la….

    P/s : Kak Nara anne setuju bangat dgn cadangan buka pose tu..cepat2la planning hekk..
    around next week pon canteekkk jugak..heheheh

    0
    0
  8. aries_april says:

    aries klau page dia orng..
    mau + dosa ja…
    BBBBBBBBBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII kat dia orng…
    msk sardin pon nk heboh…
    mak aries msk spageti time sahur xda msuk BN ni pon…
    tu pn nk bt gsip…
    orng dh xda pa…
    ni pn jd nak bt kntrvsi……………..
    p rah………..

    0
    0
  9. syamiza says:

    Tahniah buat ekin…… upgradekan diri masak lagi menu yg best2 yer…… takkan ari2 nak makan sardin jer…. masak ler ayam masak kicap kerr… paru goreng pedas kerr….
    usaha tangga kejayaan…….teruskan usaha…

    0
    0
  10. ANneDeSilva says:

    korg dh bg sokongan kome tak utk buka pose nanti???

    0
    0
  11. Penari Poco2 says:

    sardin wat sandwich sedap per…
    yum yum yum…

    0
    0
  12. Penari Poco2 says:

    sardin lam tin ker per nie…
    x di mention pon…
    kalo stakat lam tin main bubuh lam mangkuk jelar…

    0
    0
  13. aries_april says:

    aries out la…
    eclipse…
    nnt da page bru msj aries ya?
    xnk bt dosa…
    bye cincau….

    p/s…
    actually…
    skrng xda show pa g…
    dt xda…
    tu yg msk sardin ja…
    esk mkn ikn krng lak…
    lusa ikn blis…
    tulat…kutip pucuk ubi cicah smbl ja…
    hehehehe

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      uiks seblm kuar smpt lg tuh.. hihi..

      0
      0
    • syamiza says:

      amboi aries niee….. meluat tahap per nierr? sampai nak kuar semata2 tak suka citer pasal mawii nie haa…… sabau aries…… rilek….. kang kita suh kak / abg nara kuarkan page baru….. sebab citer mawi ekin makan sardin dah kuar kat paper….. dah tak hot pun…. 1 malaysia dah tau…..

      0
      0
    • eclipse says:

      hahahaha…ko kutuk aries bleh tahan gak…
      kalah mulut puaka aku ney…huhuhu..
      kang klu ade page elyana aku roger ko….

      0
      0
  14. badboy says:

    sardin buat masak darat..sedap oooo.mak aku pandai buat.gulai sardin ker. sambal cili api sardin ker.mcm2 boleh buat ngn sardin bg jd sedap..hope itu la yg di masak..

    0
    0
    • syamiza says:

      harap2 mcm tu laa….. kalau buka tin letak kat pinggan budak tadika pun pandai…. ekekekek…
      dah la malas nak citer pasai mawi ekin niee… diam lebih baik…dari dok + dosa….

      0
      0
    • puteriaquarius81 says:

      SODAP EH.. LAPAAAAA. ups sbr. posa

      0
      0
  15. Penari Poco2 says:

    uuuuuiiiiiiiiiissssssssshhhhh…
    ketiak saper lak yg hangit nie…???
    pakai lar adidas pree tue…xder ler idong aku nie sakit nak ciom…hush…hush…

    0
    0
  16. ctzen says:

    cuba try plak masak sup sardin…
    betoi nih..seriyes…
    sedap woo..encik suami suka gak kalau masak sup sardin nih..

    0
    0
  17. jed hijau says:

    salam,

    tak sedap de bini kau tu masak….aku masak lagi sedap….takdepun hb aku kecoh…

    jangan marah….hehehe…

    selamat berpuasa….

    0
    0
  18. ANneDeSilva says:

    kalau nak baat serata malaysia koyakla poket kak nara..hahahah
    anne rasa kalau betol2 peminat BN u alls kena la datang..
    bila lg kita nk jupe kan..

    0
    0
    • syamiza says:

      hihihhiih tak per koyak sikit masa bulan posa ngan raya…. bukan selalu…. kita turut menyumbang per….

      0
      0
    • nenekpunkz says:

      yo la kan..kalau kak nara nak sponsor nenek mesti dia pengsan..

      wei peminat setia BN korank buat la BN FC then disana pilih sorang jdi pengurus..so senang la kan..wat la pendaftaran…

      ceywah..cmm artis lak kak nara ni!! :P

      0
      0
    • hantupensil says:

      poket aku pun da koyak nih…
      hehehehe….
      tinggal berapa sen jek…

      0
      0
  19. aries_april says:

    eclipse…xyah msj la…
    fhone lpa bawak lak..
    ko YM ja…
    aries on .

    0
    0
  20. badboy says:

    korang jngn main2 dieorg dah ada butik tau..ME WORL….

    0
    0
  21. ANneDeSilva says:

    kawan2 semua..
    malunya anne..
    makcik anne dari australia call anne dia ketawakan anne..
    sebab dia baca beautifulnara kat sana dia tanya contest ape anne masuk..
    dia kata siap terpampang besar gambar tu..hahahhahaha

    0
    0
  22. tOmEii says:

    i’m back….
    pesl cite psl diorg plak nie….
    mnyampah mak…
    adehhh benciny…..
    nk2 lg tgk muka si botak….hehe….

    0
    0
  23. tOmEii says:

    lol aq msuk xdew org
    xde org aq msk….
    korg pi mne….
    blja msk srdin ngn ekin ker wehhh….

    0
    0
  24. Penari Poco2 says:

    isssssssssshhhhhhhhhhh…
    sakit kaplo den nih…
    punyo lar byk kojo…

    0
    0
  25. siezan says:

    haha..lawak giler..

    0
    0
  26. eclipse says:

    sejuk nya kat cni…
    klu kena milo tarik dgn sandwich sardin sdp ney…huhuhu…

    0
    0
  27. ANneDeSilva says:

    ko pose ke tak eclipse?

    0
    0
  28. nenekpunkz says:

    wei korank sume nek nak kuar jap..nak jumpa atok korank..hehe..selamat menjalankan ibadah pose..bubye uolz…

    0
    0
    • tOmEii says:

      knp nek tkar nme jd nenekpunkz plak…..
      gnas tul….hehe…..

      0
      0
    • eclipse says:

      nek bln pose yg nek p jumpe atuk tue ape plak urusan nya??heheheh…
      nik take care ya…
      jgn nakal2 dgn atuk…muahahaha…
      kem slm syg kat atok…huhu..

      0
      0
  29. tOmEii says:

    ble bn nk kua nme pemeng tuk contst pengkomen t’byk ekk…
    xsbr nk tau spe meng….

    korg rse spe ekk????????
    huhu

    0
    0
  30. eclipse says:

    la sume dh hlg…
    p mkn sardin pe??huhu…

    0
    0
  31. puteriaquarius81 says:

    kojo byk,,.. huhu tensioooooooooooooonnnnnnnnnnnnnnnnn
    dah la sjuk.. ujan lebat giler..

    0
    0
  32. eclipse says:

    mn korunk sume ney mghlg??
    xkan nak kena seru kot??

    0
    0
  33. ANneDeSilva says:

    eclipse dh email kak nara tak details???

    0
    0
  34. eclipse says:

    korang sume cuti 3 hari g mn??

    0
    0
  35. eclipse says:

    tomei mn yg lelain ney?
    tdo ker?
    ney mst bz msk keje je…keje byk…
    aku gak yg xde keje…huhuhu…

    0
    0
  36. tOmEii says:

    adoii memg xde org lgsg dh nie…..
    komen sorg2 jela…..

    0
    0
  37. eclipse says:

    Pernahkah kau bicara
    Tapi tak di dengar
    Tak di anggap
    Sama sekali
    Pernahkan kau tak salah
    Tapi disalahkan
    Tak di beri
    Kesempatan

    Kuhidup dengan siapa
    Ku tak tau kau siapa
    Kau kekasihku tapi
    Orang lain bagiku

    Kau dengan dirimu saja
    Kau dengan duniamu saja
    Teruskan lah.. Teruskan lah
    Kau begitu

    Kau tak butuh diriku
    Aku patung bagimu
    Cinta bukan
    Kebutuhan mu

    0
    0
  38. eclipse says:

    aduh…boringnya…
    kwn2 sume…
    mn korang p ney???

    0
    0
    • hantupensil says:

      keja la weii…
      hahaha…
      ko xpe la…
      ko boss…hhahaha

      0
      0
      • eclipse says:

        hahahaha….
        yea aku boss…
        di alam fantasi jer lah…
        di alam maya aku juz kuli jer…huhuhu..

        0
        0
        • [email protected] says:

          sama la kita…..

          0
          0
  39. pening says:

    Sardin pun sardinla..asalkan knyg…nk msk pun x ssh, x do poning kpalo den..hehe

    0
    0
    • [email protected] says:

      atok kg lagi senang..bukak jer tin sardin tu..masukkan dlm piring, then perah limau nipis pastu letak ler bawang potong…yum yum yum

      0
      0
  40. eclipse says:

    ble lah ekin ney nk dpt baby yea…
    tgu gak…
    semoga tuhan bg rezeki kt korg bdua…
    tp aku lg xsbr nak tgu baby ct…hehehe..

    0
    0
    • [email protected] says:

      kg pun tak sabar nak tunggu baby kg..tapi camne nak ada baby ek..kawin pun belum lagi..hihihihi…

      0
      0
      • eclipse says:

        kawen la cpt…hik…

        0
        0
        • [email protected] says:

          hmmm tak tau ler nak kena tunggu sampai bila..huhu

          0
          0
        • ANneDeSilva says:

          nanti2 adala kg..
          sabar…

          0
          0
        • eclipse says:

          ade jodoh…adela…
          eclipse ney umur dh 38 xkawen2 pon lg…huhuhu..

          0
          0
  41. ANneDeSilva says:

    kampung..
    anne menang..huhuhuhu
    berkat doa eclipse anne dapat….

    0
    0
    • eclipse says:

      aane ko bz ker?
      sume org hlg….
      aku dhlh boring kat cni…huhu..

      0
      0
    • [email protected] says:

      tulah..kalo dah rezeki tu…x lari kemana gunung yg dikejar..aik???apa kena mengena gunung dgn rezeki ni..huhu

      tahniah anne! kg tumpang seronok :-)

      0
      0
  42. [email protected] says:

    Kak Nara……yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    Beta sokong cdgn buka puasa tu. bila2 pun set ajer…blh celeb birthday kg skali..jgn lupa kasi hadiah skali ek….hihihihi…dah ada idea nak wat kat mane? member ckp kat KGPA, menu not bad. dlm RM38 sorang.mcm2 ada…

    0
    0
    • eclipse says:

      best ker kat situ?
      klu lauk kg eclipse xsuke…hehehe..
      lenla buffet yg bt bbq tpi pool…
      br seronok…

      0
      0
      • [email protected] says:

        member kg cakap menu western and eastern…dia kata mmg bes..

        0
        0
        • eclipse says:

          klu mcm tue ok la…
          eclipse xsuke mkn buffet dhlah mahal…
          sume lauk menu kg…
          tue kat umah pon leh msk kn??

          0
          0
    • ANneDeSilva says:

      KGPA anne dh g la kg..
      not bad la..
      bau jek last week pergi..huhuhu

      0
      0
  43. eclipse says:

    APE LEN PLAK SISTEM KOMEN NEY…
    TAPI BN SLOW LAH ARI NEY…

    0
    0
    • [email protected] says:

      hmmm betul3x…….kena repeat tekan butang submit tu…

      0
      0
  44. eclipse says:

    BORINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

    0
    0
    • [email protected] says:

      sah dorang g rehat ler eclipse….

      0
      0
  45. eclipse says:

    adoi bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnya……………

    0
    0
  46. Zaza Muhammad says:

    Tol tu…kire alhamdulillah aaa leh hubby x cerewet bab2 mkn…

    0
    0
  47. hantupensil says:

    arrggghhh……
    penattt…..
    meh sape2 tlng masagge aku jap nih…

    0
    0
  48. LaLuNa says:

    waahhh bznya ari nih..dh lewat br sempat bukak BN…

    0
    0
  49. eclipse says:

    mn yg lelain ney….
    btl2 bz ney…

    0
    0
  50. eclipse says:

    aku out dlu la…
    dh sume pon xde…
    bek aku g tunaikan kwjpn dlu…

    0
    0
  51. violet says:

    salam..
    i`m back..
    aik xder org ke…

    0
    0
  52. violet says:

    wehuuuuuuuu..
    sok besday aku..
    erk…..
    cm dh tua lak….
    huhu…
    xper yg penting aku ttp muda….

    0
    0
  53. suri says:

    ok la tue..kurang2 tak ngaku wat itu ini..masak itu ini..tp x buat..xde la nak mbangga diri…klu org tak tny..xder la dia punyer citer kluar, hrhp2 yg bengang sgt tu mmg masak bkn bli jer…sardin pun sedap..yg penting berkat sahur tu diambil..wlu sebijik kurma

    0
    0
  54. violet says:

    sardin pon ok wat..
    aku time2 sahur ni suke mkn benda ringkas2 jer.
    br msuk prt.
    law x.tuiiii x msuk sey…
    :)

    0
    0
  55. ANneDeSilva says:

    eclipse..kampung…
    KGPA anne dh g la last week..
    tempat dia pon ok la not bad…

    0
    0
  56. ANneDeSilva says:

    kak nara jadi kew tak buka pose nie??
    ramai dh excited nie/…

    0
    0
  57. Z says:

    POYO APE NTA..
    mcm le owg len xpenah makn sardin!!!!!!
    i2 pown nk jd isu…

    0
    0
  58. ANneDeSilva says:

    violet..
    just to wish u..
    happy bezday in advanced…
    hope panjang umor..
    murah rezki…
    and success….

    0
    0
  59. pingkypanthers says:

    oklah tu masak sadin..
    best pe pastu wat telur dadar…
    x sedar plak nnti mkn 3 ke 4 pinggan…

    0
    0
  60. ANneDeSilva says:

    hidop ni ibarat RODA…
    kadang DIATAS…
    kekadang kat BAWAH..

    0
    0
  61. ANneDeSilva says:

    mana yg lain nie?

    0
    0
  62. ANneDeSilva says:

    lalalalalalla..
    eclipse?

    0
    0
  63. eclipse says:

    buka pose kuih ape ha yg sedap dimkn lazat dirs??…heheheh…

    0
    0
  64. syamiza says:

    mana member2 yg lain…..?
    sibuk ker?

    0
    0
  65. violet says:

    n or eclipse
    yg mail tu kna mail cmbiasa eg kt alamat mail tu??
    xsempat la nk e-mail…

    0
    0
  66. BumBLeBee says:

    aduih…byk lagi bende simple2 lain buleh kalo x sempat sgt….sayur cmpur ke, ayam masak kicap ke, ayam goreng kunyit ke, sambal telur ke…..

    cmner jd isteri masak sardin jer boleh canang kat orang ek? duniaaa duniaaaa…dh takde perasaan segan, malu dh laa nih.

    0
    0
  67. pingkypanthers says:

    susah gak jadi org jujur nikan..
    bila di beritahu betul2 salah..
    membohong lagi ar salah…
    hai manusia manusia…

    0
    0
  68. abrablog says:

    woohhh..sedap apa sardin. kene plak masak cili atau kicap..

    0
    0
  69. ANneDeSilva says:

    eclipse udah2 la jupa tunang..
    keje..

    0
    0
  70. syaz says:

    ala…biasa la tu..sahur makan sardin ok pe? mmg ramai lagi orang sahur makan sardin pa…saje je nk highlight ekin mawi ni eh..

    0
    0
  71. lanToK LeW says:

    ek eleh…stakat masak sardin je ke??xkan laa x leh nk masak lebih dari tu??pelbagaikan laa…ni konpem kes pemalas mo masak nie….huhuhuhu ape daaa….kahwin ni x leh nk buat men bantai macam masa bujang….makan maggi pon ok…huhuhu….

    0
    0
  72. hantaran kawen beriban2…..
    kenduri kawen 3 hari 3 malam….
    kain baju n kad kawen bli kt indon…
    tp sahur lauk sardin jer…
    baik mawi kawen ngan aq……
    huhuhuhu

    .

    0
    0
  73. lyn_huan says:

    tak pelah janji dia cuba utk perbaiki diri..

    0
    0
  74. ixorasufia says:

    alahai bnyk duit pun mkn sardin jer?lain lah mcm sy ni tk ada duit,tp blh gak mkn daging msk merah,msk sendiri apa..hehe jgn marah ye mawi,senang2 ko ambik je pembantu rumah,duit ko kn bynk tkkn abisnye byr org gaji

    0
    0
  75. Yuhuuuuuu says:

    MASAL SARDIN WAKTU SAHUR
    ISK TERUS TAK LALU NAK MAKAN
    WAKTU PAGI2

    0
    0
  76. Yuhuuuuuu says:

    MASAK SARDIN

    0
    0
  77. Yuhuuuuuu says:

    CUBA ARTIS TANYA LAIN APA DIORANG MASAK UTK LAKI DIORANG PULAK MESTI RAJIN BANGUN PAGI DAN MASAK UTK SUAMI

    0
    0
  78. ROSE MAWAR says:

    kalau hati da sayang sardine pun orite tapi kalau dah tak sayang masak rendang ke masak yang best2 pun kata tak sedap……….ugh

    0
    0
  79. Petai Hangit says:

    mana sardinnya..? tnjuk la.. chef nk komen ni

    0
    0
  80. Gojes says:

    Sy ske pasangan nie…sweet je n tak over sgt. kire molek la utk dipandang. Tak macam retis2 len,over yg amat. tup2 bercerai…huhu.

    0
    0
  81. 1001cures says:

    sadin pun sadin laa..

    0
    0
  82. Yuhuuuuuu says:

    Betul tu granger hantaran ribu riban majlis 4 minggu berturut2. Masak sardin je sahor utk laki…mmmm kesian kesian Mawi.

    0
    0
  83. Akak Leen says:

    x kisah la nk msk apa, janji laki suka, klu msk canggih2 tp laki x nk mkn, x guna jugak…

    0
    0
  84. sardin pn sardin la… klik kt nama saya tu…

    0
    0
  85. fina says:

    dn muke c mawi ni,dulu wktu lom kawin org bg dia roti die mgamok xnk roti nk burger.pas ko kawin mkn la ko sadin hari2..

    0
    0
  86. wanie says:

    ok r 2 ekin..jnji pandai msak kan..sdp r tuh…

    0
    0
  87. zarul666 says:

    bgus le msk sardin.sdp jgk woo..jgn mawi plk yg msk sardin bg ekin mkn dh le..hikhik!

    0
    0
  88. lala says:

    makan sardin pon nk g tau ka..poyo???X PANDAI MASAK CKP JA LA…ROMEN PANDAI PALK

    0
    0
  89. alies says:

    ekin , geli jea …

    0
    0
  90. Irah says:

    SELAMAT BERBAHAGIA MAWI DAN EKIN…..

    0
    0
  91. irah says:

    Jangan la suka kutuk2 orang nanti diri sendiri terkena.Jaga la tepi kain sendiri.Berdosa besar kalu suka fitnah orang.Doakan la ke arah kebaikan..Semoga Allah akan melimpahkan rahmat kepada orang yang sentiasa bersangka baik…AMIN

    0
    0
  92. suria pagi says:

    sedap ape sardin……

    0
    0
  93. rulles says:

    OK LAH TU..ADA ORANG..MASAK SARDIN PUN X LALU NK MKN!!

    0
    0
  94. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.

    0
    0
  95. Carisa Toban says:

    Awesome post, hey I found this post while googling for lyrics. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.

    0
    0