Written by AbangNara | October 21st, 2012

Semangat sungguh Abang Nara membaca kata-kata Black Mentor di dalam B*Pop hari ini. Nampak sangat Black memang bengang dengan gosip yang mempertikaikan pegangan agama Islamnya. Ini semua gara-gara ayat “Kita ini orang Melayu, beragama Islam, jadi fikirlah apa fitrah awak sebagai manusia beragama Islam”  di dalam tulisan tersebut.

black mentor

Untuk yang tidak tahu, ayat tersebut digunakan di dalam gosip percutian Black dengan kekasih hatinya ke Pulau Redang baru-baru ini. Abang Nara petik sedikit luahan hati Black yang kecewa dengan orang yang mempertikaikan pegangan agamanya:-

Saya beritahu lagi, kalau sampai mempertikai agama, saya sanggup membunuh! Saya perlu mempertahankan agama saya. Kalau nak tulis gosip, jangan campur aduk dengan agama. Itu yang saya cakap saya nak saman. Nak tuduh perangai saya buruk, tak apa, tapi jangan sekali-kali mempertikaikan agama saya. Bagi saya isu ini sudah diselesaikan dan saya harap tidak apa pihak yang mengungkit lagi. Selepas ini saya perlu menasihatkan diri saya sendiri supaya lebiih berhati-hati.

black mentor

Diharap lepas ini si penulis jangan anggap kata-kata Black ini sebagai ugutan pulak. Kang tak pasal-pasal Black kena tahan polis. Ini hanyalah satu penanda aras apa yang Black sanggup lakukan jika ada orang yang mempertikaikan pegangan agama Islamnya. Apa pun kepada Black, semoga lebih berhati-hati dengan tindakan anda di masa hadapan supaya kontroversi sebegini tidak akan timbul lagi.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

69 responses to Sanggup Membunuh Kalau Orang Pertikai Agama Saya – Black Mentor

  1. xeph says:

    Good boy Black. Jangan jadi macam Abby Abadi si pelampau politik. kah kah kah

    0

    0
    • Imam Muda says:

      Konsep yg amat salah.

      Rasulullah s.a.w. bermaksud: Bukanlah orang yang kuat itu dinilai dengan kekuatan dalam pergaduhan, sesungguhnya orang yang kuat ialah orang yang dapat menguasai dirinya ketika marah.

      0

      0
      • JJ says:

        Ala mu ni black.. owg pertikai sbb ko dh nyata bawak kekasih hti yg bkn muhrim tu kat sana.. kalau dh tau islam kenapa buat juga.. sikit2 nk saman.. saman di dunia blh la.. kat sana ko menjawab la yeeee..

        0

        0
      • White says:

        membunuh tu amalan syaitan black.. org bg teguran ambil la secara positif.. tok kebaikan kau juga.. ni tidak.. hanya kerna agama kau nk membunuh..time kau bawa anak dara org ke hulu ke hilir kau tak igt agama ke time tu?

        0

        0
      • Yusof Wheelchair says:

        salah black juge kan? kenapa black buat sesuatu yg boleh mendatangkan fitnah? jangan kerana nyamuk..kelambu dibakor.

        0

        0
      • Carik Lembu Gemuk Raya Haji Dah Dekat says:

        Kita mesti tahu aib yang ada pada diri kita. Kerana apa? Untuk memastikan bahawa kita sedar siapa diri kita yang sebenarnya. Kata Imam Ghazali ada 4 cara untuk kita mengetahui aib kita pertama melalui guru kita kedua, melalui sahabat kita ketiga, melalui musuh kita dan keempat melalui masyarat. Merekalah yang akan memberitahu keaiban kita. Terima dengan yakin. Lakukan perubahan, terima segala teguran jangan menjadi keras seperti batu dilautan hanyut tenggelam entah kemana.

        0

        0
      • Kipas Payah Mati Neelofa says:

        Diharap black dpt mengambil iktibar atas apa yg terjadi.. membunuh bkn jln penyelesaian yg hakiki.. kita jgn la cpt menghentam dia sbb buruk baik kita pun blum tentu positif or negatifnya kat mata org..

        0

        0
      • Mas Idakayu says:

        setakat Islam berkhatan umur 7 tahun belajar agama untuk pass SPM lebih baik tak payah.

        0

        0
      • Hantu Kak Limah Naik Teksi Proton Disangka Naik Limosine says:

        lebih baik si black ni bunuh syaitan2 yg beranak dalam dirinya iteww

        0

        0
      • TERHEGEH HEGEH LA says:

        kes terkantoi la ni sebab tu melenting sakan.

        0

        0
      • Zed Zeidi says:

        ****OKAY LA TU BRO…JANGAN LUPA TWEET YE BLACK. NANTI KAMI BUAT POLIS REPORT*****

        0

        0
      • Ko Kesah says:

        diam lebih baik black, kenapa kena keluar statement mcm ni Allah lebih tahu siapa anda black jangan risau.

        0

        0
    • Budak UM says:

      kenapa mau melalak sedangkan black membuka pekung dgn pergi bercuti dan menimbulkan syak wasangka???

      bukan nak masuk/menyebelahi mana-mana pihak. biarlah Allah saja yg menghukum. kalau amalan kita pun selevel ambik kertas agama SPM lebih baik x payah. maafkan saja orang yg membawa mulut.

      sebaliknya black kena tanya diri sendiri sejauh mana kita mengaplikasikan al-Quran n sunnah dlm kehidupan kita?

      0

      0
    • tien tien says:

      ko sememangnya muslim black, xleh dipertikaikan. tpi tiba2 kluar crita crita psal agama..black mesti ko wat something kan kat sna? kan? kan? masakkan tidak pokok tetiba bgoyang

      0

      0
    • Itu Pun Tak Paham Ke says:

      orang bukan mempertikaikan agama kau. orang mempertikaikan amalan kau sebagai umat Islam. kalau dah terang lagi bersuluh bawak makwe bukan muhrim bercuti..apa citernya nya ni? please la jangan putar belit kalau diri sendiri pun tak berapa betul. sekian….

      0

      0
    • Jangan Jadi Jahil Boleh Tak says:

      pehal lak ni? orang alim pun x keluar statement mcm ni..inikan plak artis. kalau x nak orang mengumpat senang je @ JANGAN BUAT !!!!!

      0

      0
    • malas nak komen says:

      Islam & maksiat..macam air dengan minyak. mana bisa disatukan…..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Mana boleh pisah agama dgn kehidupan.

      Mana boleh pisah agama dgn masyarakat.

      Umpama pantai dan lautan.

      Black, Black.. nikah dulu laa..baru la angkut bini ke sana ke mari ok?

      Pesanan buat diri sendiri juga :)

      0

      0
    • white says:

      ok la ni..at least da ade calon nk antar g palestin..

      0

      0
    • zifi says:

      ape daa sampai nak bunuh2 org. xperlu kot. nabi tak ajar org islam utk buat bnda2 camni. lebih baek kau ckp dgn cara berhemah drpd nk ugut2 cmni. baru org respect. ni tak, perangai lebih kurang gangster je.

      0

      0
  2. Pak Ahjie says:

    Kejahatan tidak boleh dibalas kejahatan….salah tu dlm Islam.

    0

    0
  3. Bijaknya says:

    Nampak sangat black komen dlm keadaan tak puas hati.. cuba baca ayat td balik.. penulis merujuk black as org melayu beragama islam.. bukan mempertikaikan keislamannya.

    Dan penulis juga mintak black berperilaku sbg orang islam.. hormati agama yang dipegang.. kita bawa imej agama kita ke mana2.. takkan bila dating kena lupa Allah tu sedang melihat?

    Jgn cepat melatah.. kalau dah salah.. akui kesalahan.. ubah sikap tu agar lebih mencerminkan diri tu islam..

    0

    0
  4. crabzz says:

    kalau islam..jga nama baik islam…jaga kesucian islam..jgn wt bnda2 yang boleh mendatangkan fitnah dan menjatuhkan maruah islam….

    0

    0
    • Uh Uh La La says:

      dah nama pun ‘black’..iman pun hitam gak la….

      0

      0
      • aku says:

        Bilal bin Rabbah pon hitam jugak. Tapi hati dia tak hitam la cik Uh Uh La La.. Jangan judge orang cmtu.. dapat anak hitam, baru kau tau.

        0

        0
  5. hahehoohu says:

    rileks black.. jangan mudah melenting.. jaga nama baik islam.. jgn pasal2 camni pun ko sanggup bunuh org..

    0

    0
  6. Lame Lame Lame says:

    alahai, sebelum membunuh, lebih afdal jikalau kita memaafkan orang lain terlebih dahulu. kalau diri kita maksum..itu lain citer la !

    0

    0
  7. Prince Noob says:

    ooooo ye ker black… ok…

    0

    0
  8. Kipas Payah Mati Bulu Ketiak Opah Kau says:

    sendiri buat, sendiri tanggung la…

    0

    0
  9. white says:

    Black, kau tau tak dlm Islam, haram berpegangan dgn bukan muhrim? Jgn nak kecoh lebih2!

    0

    0
  10. Teruskanlah.... Ada Aku Kesah says:

    bagus ..bagus..masuk penjara lagi bagus. bukan aku yg nak kena makan bubur tidur atas lantai kat Kajang pun.

    0

    0
  11. Bang Teh says:

    Woo! Berani gitu Bang Tam. Alang-alang berani gitu, pergilah berjuang atas nama agama Islam ke Palestin ke atau ke mana-mana tempat yang menentang agama Islam. Barulah bravo!

    0

    0
  12. aduhai says:

    salah ni black,,,,itulah,,xnak org pertikai agama kita,tunjuk r prngai elok2,,,,mnusia ni mcm2,bila org ptikai tu ,jgn la nk marah,,tnjuk akhlak yg bek,,,

    0

    0
  13. oldmanstyle says:

    Black..ko ingat budak tadika ka senang2 nk bunuh..haishh!!..pegi palestin dulu tgk amacam??

    0

    0
  14. oya says:

    hekkk eleehhh tegur sikit pun tak bleh…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    poyo giler si mamat itam ni..aku x nmpk pon statement tu macam mempertikaikan agama dia..penulis tu suruh ko berpikir aje….ape punya bangang la….

    0

    0
  16. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    Apeeeeeeeeeeeeeee yg kau nk susah2 ni Black? jangan pikir kn orangggggggggggggggg n jangan peduli ape yg orang nk caci ke hina ke ……ha orang nk mempertikai kn agama kite islam ke krstian ke hindu ke peduli lah !!!! mulot orang kan macm mulot sundal !!! suka sangat nk mempertikai kn agama orang lain !!!!! untok Black minah jambu saran kan buat bodoh je ape yg orang2 ni dh kate kn asal kn Black tau ape agama Black n Black tau ape yg Black buat ok !!! soal orang sekeliling g mampos !!! Black be coollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll !

    0

    0
  17. ann says:

    black….jgn la berkata2 seperti anda tiada pendidikan dan iman didada…perlu difikirkan mengapa penulis tersebut mempertikaikan awk…membunuh bukan semudah abc…islam bukan begini…jangankan kerana awk islam dilabel sebagai agama pembunuh dan dipandang serong pula…

    0

    0
  18. si hitam says:

    ala black..sampai ko nk bunuh org sb mempertikaikan agama ko?bitch please,semayang subuh ko g x?

    0

    0
  19. Raja minah jambu 24jam mengadap computer merah biru sama aje original says:

    jangan peduli lah tu semua black ! asal kn black beragama islam dn buat amalan ape yg patut…..tentang pergi bercuti bawa mateair tu alaaaaaa tu perkara kecik jeeeeeeeeeee tkde hal lah ! dorang2 ni sengaja nk BIKIN PANAS jeeeee dh tentu black dh terang kn yg black pergi bercuti bukan nye berdua tapi beramai2 tapi dorang tu macm sial tknk dengar n tk percaya…..ha kalau dorang dh tk percaya tu terpulang lah pada dorang !!! ape nk di pikir2kn sangat pasal dorang2 yg suka menudoh ni g mampos lah !!! jangan pulak agama nye pasal sampai black nk bunoh membunoh kan ….ni semua dorang sengaja nk remeh temeh kn cerita n nk besar kn cerita yg tk perlu di isu kn di dalam blog bang nara ni…………..lagi pon black dh balek pon dh dari bercuti ape lagi yg nk risau kan…………..ape2 pon be coolllllllllllllllllllllllllllllllllll !

    0

    0
  20. firdaus says:

    ini kena buat polis report…siap lah kau black…suka2 jer nak bunuh orang…BODOH…ko ni belajar sekolah pun x penuh…ko ni ingat dah jadi artis leh cakap mcm2 ke…

    0

    0
  21. nenetBurberry says:

    tahap pemikiran kau sungguhlah rendah wahai black… SPM lulus tak?

    0

    0
    • ada orng mmg mcm tu perangai pn...tk fikir betul ke tk tindakn dr kata2 dia tu... says:

      Klau nk ikutkn dr mata kasar mcm tkde apa je apa yg siblack ni katakn.. tp klau dr mata halus bila diamati betul2..mmg tk masuk akal jgk..buat black niat kau nmpk mcm bagus smpai nk bertindak begitu untk agama.. tp sebenrny pasti tindakn kau mmg pn ada salahny sampai fikir dn keluarkn kata2 begitu dn ingin bertindak smpai begitu sekali..pasti tuhn pn tk suka apa yg kau nk lakukn sampai mcm tu sekali…apapn lebih baik merendah diri dn tenangkn diri bila orng cakap mcm tu pd kau lain kali….tkpayahlh terlalu emo dn cepat melenting…itupn dh tunjuk perangai kau yg ada panas baran dn tidak boleh kawal marah yg teramat2 diatas sesuatu perkara…tenang2knlh diri dn belajar berfikir dlu sebelum keluarkn kata2 sebelum bercakap yg bukan2 ya..harap kau bnyk2knlh bersabar lain kli ya black…;)

      0

      0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      SPM? kalau dia lulus ke tak apa kena mengena? org lain yg dpt 10A pn dikutuk.. yg tak lulus pun dikutuk.. mana la ada yg sempurna manusia ni.. doakan yg terbaik utk dia sudah la..

      0

      0
  22. dah dah lh tu says:

    tau pulak nak membunuh orang kalaw orang pertikaikan agama sendiri…dah diri sendiri pun x cerminkan budaya islam….mana x jadi fitnah orang??tu lh dh tau bende tu buruk dah tau bende tu x baik..x yah lh buat n nk show off depan org….sendiri tau bende yg dibuat tu x baik tp buat jgk…anda tu artis…..kalaw perangai tu baik jdlh diri tu ikon..tp kalau x baik..peminat2 pun ikut telatah awak tu..tanggunglh dosa dorang…..~

    0

    0
  23. dah dah lh tu says:

    tau pulak nak membunuh orang kalaw orang pertikaikan agama sendiri…dah diri sendiri pun x cerminkan budaya islam….mana x jadi fitnah orang??tu lh dh tau bende tu buruk dah tau bende tu x baik..x yah lh buat n nk show off depan org..anda tu artis…..kalaw perangai tu baik jdlh diri tu ikon..tp kalau x baik..peminat2 pun ikut telatah awak tu..tanggunglh dosa dorang…..~

    0

    0
  24. nyah dangdut says:

    ngeri la takkan sampai nk membunuh bro
    ko bagi cili giling je kesan dia lagi perghhhh hahahahaha

    0

    0
  25. Mizz Jujur says:

    amboi, yang mengutuknyer pun mcm x beragama bahasa..org yg patutnya doakan yang terbaik..bukan dikutuk2…sbb tu jgn tunding jari…Doa yang terbaik utk Black. InsyaAllah itu yang Allah makbulkan…

    0

    0
  26. Kepologi says:

    tu la black..lain kali jgn wat benda y blh mendtngkn fitnah…kalau org nk tegur ko pasal agama pn lantak dia org la..wat bodoh jer..janji u tahu ap y u buat…

    0

    0
  27. ruheis says:

    incik black! awk marah org pertikai agama awak tp awak tau atau tidak larangan2 agama islam? klu ckp ikut marah mmg semua org blh bcakap tp adakah cakap2 itu serupa bikin? fikir!

    0

    0
  28. Saerah says:

    Kalo ko memerangi kaum kafir, bole lah membunuh. itu pun tidak semudah mulut berkata2 ok…hmm ni org tegur untuk kebaikan je. so kalo untuk kebaikan pun ko nak bunuh, wat more if kene kutuk ngan musuh ko yg mmg nak tgk ko jatuh??? ish!ish!ish!

    0

    0
  29. anonon says:

    Kelakar, dia nak saman wartawan tu lepas dia buat statement dia sanggup bunuh. Bukan nanti statement tu guna pakai balik dalam court ke? Wartawan tu pun boleh counter sue. Tolonglah guna akal sikit. Malulah macam ni.

    0

    0
  30. chichi says:

    suka2 nak ugut bunuh….black nama ko, aq dah black list kn…

    0

    0
  31. peace yoh says:

    Nabi SAW pernah memberikan petunjuk. “Jika kamu marah dalam keadaan berdiri, duduklah. Jika kamu masih marah, padahal sudah dalam keadaan duduk, berbaringlah. Jika kamu masih marah, padahal sudah dalam keadaan berbaring, segera bangkit dan ambil air wudu untuk bersuci dan lakukan shalat sunah dua rakaat.”

    0

    0
  32. toknekpiah says:

    lebih baik ko bunuh diri sendiri je black…

    0

    0
  33. nabila huda lebih molia daripada black mentok says:

    buat malu org baling kedah jer… haks tuiiiii

    0

    0
  34. Anonymous says:

    pada mulanya minat sangat black ni.. tapi bila baca statement dia, ‘membunuh’ tu selaras dengan agama Islam ke black?

    0

    0
  35. lalala says:

    org tu menegur dgn berhemah..nk tegur mcm mana lg.. bkn mempertikaikan agamanya.. kalo nk membunuh, pegi berperang mempertahankan agama lg bagus.. drpd mempertahankan tingkah laku yg nyata-nyata tak berapa nk elok di sisi agama kite.. peace… !c:)..

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Kita yang buat pertikai agama kita bukan salah org yg pertikai tu. lagi pun rasanya org tu bukan nak pertikai dia nak sindir nak sedarkan org yang buat silap tu. Misalan seorang pmpuan muslim pakai skirt pendek, baju sleeveless dan rambut blond, tau ke kita dia agama apa? Kalau pmpuan tu pakai tudung litup dgn jubah ke baju kurung ke atau pakaian menutup aurat tergamak ke kita nak kata “Dia tu buddist… dia tu hindu..” boleh macam tu? So tingkah laku dan penampilan memang memainkan peranan penting. Marah itu syaitan, jadi kalau sampai nak bunuh org tegur kita buat salah, itu bukan ikut agama lagi dah

    0

    0
  37. nieja says:

    sabar lah yer… kekadang dowang ni sume cakap jer black mcm tu ini.. tp dowang pon buat jugak… black ambil pengajaran je k… gudluck…

    0

    0