Written by AbangNara | March 7th, 2011

mentor 5

Semalam Abang Nara hanya sempat melihat 2 protege terawal sahaja disebabkan terpaksa menonton kekalahan Manchester United di tangan Liverpool semalam. Tapi daripada apa yang di baca di Facebook BeautifulNara, ternyata persembahan Salma memang mantap. Ada sesapa yang layan Mentor 5 semalam? Boleh bagi komen korang sedikit.

mentor 5

Ada kontroversi sedikit semalam apabila Nas Ahmad kata Salma tak cantik. Ramai yang panas dengan Nas Ahmad yang cuba bikin panas tak bertempat. Kepada Nas Ahmad, hati-hati sedikit bercakap. Jangan main lepas je. Dah la jutaan orang menonton semalam. Tak gitu?

Apa pendapat korang pasal persembahan protege-protege semalam? Ada can tak nak celen Black?

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

186 responses to Salma Mantap Dalam Konsert Pengenalan Mentor 5 Semalam

  1. cik epal says:

    aah tengok semalam. memang suara SALMA meletop. boleh ah nak celen celen BLACK kott

    0
    0
    • EiNS says:

      black is unique in his own way…lagipun mana leh banding sora laki vs pompuan?

      0
      0
      • jabun hensem says:

        ceh!!..sorry syafiqa..x vote ko semalam

        sbb aq layan EFL..walaupon MU kalah..

        tetap champion maaa…

        0
        0
        • sukaati akula.. says:

          btol..respect salima..relax je bwk lagu…si nas kuang ajo btol mulut hina2 org..mcmla dia hensem sngt..biala xde rupa ke apa ke..suare sedap,org suka jugek..skng bkn cam dolu2 la weh..skg org nilai bakat..

          harap salima rendah diri..tersukan usaha dier..mmg gifted..

          0
          0
        • sukaati akula.. says:

          silap..salma da…huhuu…do ur best babe..wartawan dan org TV3 sume da mcm hape tah~

          0
          0
        • red says:

          cehhhh….nas ahmad 2 xsdr ke muka dia pon cam taikk??

          0
          0
        • kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          go salma….. jgn layan si nas meroyan tuh…

          0
          0
        • Lynn says:

          yes mmg salma terbaik semalam… protege ppuan lain bajet suara besar2 konon. protege lelaki biasa2 jek.

          0
          0
        • Mak Limah says:

          **teruskan…bukan tersukan. Aper2 pon sore Salma mmg mantop & power….xptut Nas Ahmad ckp die x lawo…..lawo aperrr…..klau mak jumpa si nas ni…mak cili2 mulut die…..

          0
          0
        • nmpk jauh,tp dekat says:

          kadang2 terpikir gak..apew motif si nas ahmad uh kat blakang stage uh ha?bkn gempak pon.. mnyemak adewlah..buat kelam kabut jew..ingat org skew sgt kat die.. mnyampah !!!

          0
          0
        • kay says:

          entah pape si nas tue..rupe dia ngan rambut dia pun cam hantu k.limah daaa..aku bosan tgk owang2 tv3 alik2 farah fauzana peha gemOk, alik2 faisal botak poyo, alik si katik ally iskandar..tv3 patut berubah owang baru….

          0
          0
        • kite says:

          Go go..reds!!!you’ll never walk alone..haha

          0
          0
        • Leo says:

          Orang sekarang tak pandang rupa dah.. ketinggalan la lu Nas Ahmad…
          Salma lagi cantek dari nas ahmad.. hakikat lol!
          Nak sgt ek cakap pasal rupe…

          0
          0
        • Shahid says:

          Wah!terbaek la post ko leo..nas ahmad patut mtk maf dgn salma..sape sokong idea ni?boleh wat fb NAS AHMAD PATUT MINTA MAAF

          0
          0
    • nia says:

      nas ahmad mmg melampau mulut xreti nk jaga..
      and aku tgk wrtawan melodi sumer mulut longkang

      0
      0
      • Lipstick Hijau says:

        salma mg terbaikkk smlm…vokal mantap….x mcm yg lain tu…..setaraf dgn artis yg suam2 kuku…..

        anyway…aku menyampah gile kat nas ahmad smlm…suka ati jer ckp org kurang cantik…betul2 xde perasaan c nas ahmad tu…

        oi nas ahmad, ko ingat ko tu hensem sgt ker?,,,muka dah la hancur, hitam pula tu…rambut tu mcm dah 10 tahun x cuci…mcm busuk jer aku tgk ko…..shial…

        0
        0
        • jabun hensem says:

          fakkkkKK….to nas ahmad ada ke cakap mcm tu

          ngan pompuan..ishh!!…. ne yg aku hangin ne..

          sib baek aku x tengok smlm kuikuikuikuikui..

          0
          0
        • faz says:

          si naz ni cakap orang tak lawa, dia tu hensem sangat ke?
          rupa tu kan ciptaan Allah..
          zaman sekarang ni orang nak lawa macam2 cara boleh buat, makeup 10inci tebal lah, pergi buat facial tiap hari lah, yang takde iman pergi buat botox dan pembedahan lah….
          so, naz, janganlah nak nilai rupa orang, itu bermakna ko kutuk ciptaan Allah…

          0
          0
      • cik karma says:

        nas memang sial,.. tengok muka bini dia sket..lawa ker?? kalau dah muka keturunan sendiri pun macam kerak kuali tak cuci 2 tahun,// tak payah lah nak berlagak mengata muka orang….rambut pun ntah penuh kutu, ntah2 bekerak penuh ngan sampah macam longkang kumbahan.

        0
        0
        • hahaha says:

          mcm2 jenis ketrunan kutu ada dlm rmbut dia 2…haha

          0
          0
        • bungakejora :) says:

          napa nk marah2 nie biasa la tu dh keje dia mmg mcmtu yg kowg nk duk kutuk nas uat apa??hmm..xbaik tau..

          0
          0
        • Minyyn says:

          Salmah terbaikkkkkkkkkk ! macam Adira !

          0
          0
        • abel says:

          ya ak xtengok lah part salma apa2 pown ak negok dia cute apa dari protege gulz y len,esh2 dia nash kata salma x cntek suka suki jerk cam le hensem sangat nk kata org cantek ke x,tapi kan suara dia ble pecah gelas wook tekejut ak dengar tadi kat hot hahaha teringat lak kat adira waktu mula2 dia masok AF apa2 dia lg CUTE dari nas ahmad tuh

          0
          0
      • hinggar says:

        nas ahmad rambut banyak kutu

        0
        0
    • intanizani says:

      suara sedap tapi bile kita tengok persembahan bosan je. takde satu pun yang menarik.

      nak compare dgn balck mmg jauh panggang dari api.

      0
      0
    • oren says:

      a.ah salma best(skirt pun cun.. ekeke) SHIHA yg kena rejek AF tu suke sgt nyanyi teran.. ayoooo. sakit telinga dik ooi

      0
      0
      • kukukaki says:

        patutla mcm familiar je muka shiha tu..duk terpikir2 la kt mana aku penah tgk muka dia..kihkih.. tp bila tgk lama2 muka dia pn ade iras2 diana amir ckit.

        0
        0
        • aqu anna says:

          salma best ke? ase nye sore shiha lg okey kot dr salma…cbe nilai gune pikiran yg +ve…jgn slalu -ve jek…

          0
          0
        • aqu anna says:

          eh…eh silap ah….bile dgr byk kali kn..sore salma best! sory uols…..salma best! salma best!

          0
          0
        • Leo says:

          kami -ve kat komen ko memule..

          komen ke2… emm pulak dah… hee ok..

          0
          0
    • WOW says:

      AKU NAK SALMA CHALLENGE SI BUDAK PINOY DUA EKOR TU!!
      CHARICE N THIA MEGIA.
      GO SALMA!!!
      LAGI SATU, FIGHT FOR E HIGH NOTE SI REGINE JGAK TAU!
      PUAS ATI AKU. HEHEE

      0
      0
    • feroz says:

      mana 1 salma?

      0
      0
    • huhuhu says:

      yo la 2!!!

      0
      0
    • wan says:

      untuk nas ahmad!!!

      kalau cantik pun macam mentornya tapi suara bungkus pun tak guna nas. kalau nak harap pakej rupa sampai mana je industri malaysia ni…. Bahasa melambangkan bangsa..

      0
      0
  2. Nazim Nasri says:

    SALMA THE BEST :)

    0
    0
  3. zf says:

    vokal salma mmg mantappp

    0
    0
  4. cik epal says:

    tapi suara SALMA lagi sedap lah daripada ERRA FAZIRA. kira protege celen MENTOR ah ni :D

    0
    0
  5. EiNS says:

    I see serbanistas there

    0
    0
  6. Orang Kampung says:

    aku pun tak kenan n si shiha tu.. ntah pape jek….
    woooo salma betol3.. sore lg power dr erra fazira yg lembut cam mendayu2 tu ha….
    tp aku ase persaingan kump B memg hebat2 belaka…

    0
    0
    • Rara says:

      shiha tu dulu bdk skolah rndah aku
      mmg eksyen pun memjg
      tekong nasyid la katakan..

      0
      0
      • aqu anna says:

        mentor kn nk cri bakat…bkn nk cri prngai…yg prngai shiha 2 tolak tepi la…mgkin yg laen pon ade prngai x elok jgk tp sbb x knl kn…jnji sore shiha best!

        0
        0
  7. kaki_g0ssip! says:

    ALA X DPT TGK MENTOR SEMLM.. AKAK AKU AJK LEPAK MAMAK DAA TGK LIVER VS MU. TP XSIA2 AKU G SBB LIVER MENANG EVEN TPT KE-7.. NGIHIHIIH~

    0
    0
  8. ciksin says:

    best sgt salma.. ni tgh dgr balik lgu dye nyanyi mlm td.. =)

    0
    0
  9. naddy says:

    makcik saripah yg jmputan tu lg best hik3 mke cm zaiton sameon :P

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      anak die ar suara mantappp…tp smlm drama dorg tu mengelikan aku…

      0
      0
    • comei says:

      aku dgr sore anak die lagi bez dari mak dia.

      0
      0
    • kui3 ak xbrsalah says:

      btol2..best sgt sore ank dye… amek shiha..x best lgsg… trus ak tkr chanel..ahhaha…

      0
      0
    • wiwi says:

      Tp mcik tu tlalu taksub dgn shaini… sblm pjm mta nk tengok shaini…. Kan kta ni org islam idola kta Nabi Mohamad saw… Blh lari aqidah…bnyk2lh istifar…

      0
      0
  10. Allyen says:

    Ayish paling poyo….

    0
    0
  11. effie says:

    ala tak sempat tgk dh abih..ciss!

    0
    0
  12. mat top says:

    aku lak menyampah tgk 2 beranak yg nyanyi dgn kak pah.. mcm haram jadah..

    0
    0
  13. kuno desuki says:

    aku nmpk bkl mnjdi juara protege edry n erra jer…y len2 xble der…

    0
    0
  14. apisv2 says:

    goodluck;)

    0
    0
  15. what the? says:

    Salma : Memang Best.

    ps: Agak sinis dengan Erra, tapi semalam memang kedua-duanya telah membuktikan bahawa, NOTHING IMPOSSIBLE.

    Nas Ahmad : Adakah anda kacak untuk menyoal orang lain tidak cantik?

    0
    0
  16. tazmaniandevil says:

    tanda2 dunia nk kiamat :: hiburan diagung2kan

    0
    0
    • bungakejora :) says:

      klu ko tau dunia dh nk kiamat ko bwk2 la tuabat ….

      0
      0
    • kodok trek tek tek says:

      kwangkwangkwang…we all 2×5 jer tazmaniandevil.ni blog gosip artis. ko layan blog ni sma gak mengagungkan hiburan.ceta2 dlm blog ni kn 99% ttng hiburan…
      :D btw…salma mmang best..

      0
      0
      • naddy says:

        a’a btol tuh ak nyamph tol org nk tnjk bek kt ruang nih,klo bek yg bka ruang gossip wtpe,org komen sje2 je jgn la emo sgt…bkn agung2kn cme bg komen je pn….

        0
        0
    • wiwi says:

      btul tu… hadiahnya pun besar2…… cuba tengok hadiah ak alquran, imam muda apa2lh yg berbentuk ugama.. cput je hdiahnya… plg gah g umrah.

      0
      0
  17. bungakejora :) says:

    SALMAH..MMG BLEH JUARA LA..:)..
    CUMA DIA MCM MALU2 JER LAGI..TAPI SUARA POWER
    MMD BEST LA..:)

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      tu la yg best…malu2 kucing….tp bila perform…fuh…meletop! mantap seh….! yg lain tu over konfiden tp suara biase jer….. salma ne penuh surprise…. i like…

      0
      0
      • mummy iman says:

        best ker?? smpt tgk sampai part Shiha jer pastu rasa cm bosan jer terus tutup tv naik tido.. hadoi ruginya..

        0
        0
        • Lipstick Hijau says:

          best la mummy….salma jer yg best…yg lain tu mcm tgk af jer….g la tgk kt utube….best gileeeee…

          0
          0
        • red Onion says:

          hahaaa cam tgk af??geli lak aku bc kehkehkeh x lma ag af nk start kan aku tgk bdk2 bkl stdnt af cm “best” jek huhu

          0
          0
        • mummy iman says:

          dah tgk dah.. suara dia mantap.. cam x fair plak dgr naz ckp dia x cantk.. cantek jer aku tgk.. kot nak rupa cam erra fazira plok.. haish..

          0
          0
        • naddy says:

          shiha ta best la..org dok jrit2 name die tataw npe nk kata best suara biasa2 je…ak tgk salma tuh tade la ta cntk lngsung mk-up cntk jgk ape..

          0
          0
    • Farah Khan says:

      suara salma lbih kurang mcam Adira
      tnggi & nyaring

      0
      0
    • Sari Pati says:

      MALU??!!!
      abiz pakai baju n skirt mcm badut tu tak MALU ker??!!!
      sumer nyer buruk kat salma ni..
      then, sumer contestant pn tahap karoke jew…

      0
      0
  18. nida says:

    Black tetap yg terbaik…ha ha ha

    0
    0
  19. aspire5580 says:

    apa la nas ahmad nie…buka rupa jd ukuran..dlm bdang nyanyian..vokal la yg diutamakan..kalau setakat cantik tp vokal hancus lebor..aku pun x mau amik..

    0
    0
  20. shisha says:

    pompuan kat mentor tu bkn nye suma cantik… pandailah nas ahmad tu nak cakap salma tak cantik… mulut takde insuran… benci aku tgok dia..

    0
    0
    • Lynn says:

      kat mentor tuh 1 pun x da yg cantik.. tp bg aku salma comel la. x perasan ker? kulit pun putih.

      0
      0
  21. cokelat says:

    salma mmg hebat smlm…xpuas tgk skali…kena tgk n dgr brkali-kali pn xpuas lg rasenye…bez giler salma…terbaik la erra fazira pilih…hrp2 juara mentor 5 nati…gud luck salma……

    0
    0
  22. sweet_4aj says:

    Salma …ok la suara dia…kalo ditambah ngan kelas2 vokal…mesti lagi mantap nyer…
    Isyh….si Nas tu ape ker hal soalan nya, bawak2 la tanya soalan yg bernas sket…nama pon Nas..dah2 ler kalo nak terjah2 org pon…sok2 awak diterjah tak ker haru..

    0
    0
  23. bb says:

    salmah core mcm charice.ingat tak dia bwk lagu listen tu?aku rase yg bleh bwk lagu tu kat msia ni jaclyn dn idayu jer.sore mcm celine dion + mariah carey.apa ada pada rupa abg nas oiii…abg pun bknnya hensem.rambut ketak.sedap2 jer ckp muke anak org kureng sket.

    tgok mcm charice, wlupn tk menang kat filipina sbb kat ane pun pndg rupe, tp masuk utube jadi meletop2.duet nagn celine dion.

    0
    0
    • Lipstick Hijau says:

      tinggi rendah suara salma smua pun best…pandai dia kontrol…..kalau aku jadi Erra pajira, malu siot….protege lagi best dr mentor…hik hik….

      0
      0
      • bb says:

        yup, betul tu lipstick.betul kate Erra, klu bakat salmah btol2 digarap, tak mustahil dia bleh jadi diva.best sore dia.

        0
        0
        • WOW says:

          AKU X PUAS ATI CKIT KO CKAP CAMTU. SEYES AKU MELUAT NGN PINOY!!
          KO TGOK LAH KOMEN KAT UTUBE TU. ABIS DIHENTAM DORG ORG2 MSIA.!!!!
          GO SALMA. LAGI BEST DR CHARICE, THIA MEGIA N REGINE!!!!!!!!!!!!!!

          0
          0
        • bb says:

          hehehe.yer la.hope dia better than charice.alaaa..charice tu sbnarnya takde bnda.pinoy tu jer yg lebih2.kesian dia tau, sore best tp org tak pndg pun kat filipina.dah pemes, baru dorang terhegeh2 nak bggasame.heee…mnyampah tol aku org mcm tu.go salmah!

          0
          0
        • abg nas tk da rambut says:

          kat msia bakat no 10,ropa no 1,muka lawa bakat boleh digarap.adala yg betul2 terlepas, cam adibah noor eh ehh dia besar tp cute, penyanyi pompuan la llki tk pa tk lawa,

          tkpa klo yg tk berapa lawa,amik botok cucuk la,kasi tegang mna yg kendur,last2 ckp tu teknik solekan, dan yg tak menahan bila kata sebab berwuduk.

          0
          0
  24. sakura says:

    salma salma salma…xsuke aiman…wekkssss

    0
    0
  25. shark says:

    eyew semua pn buruk aduhhh apala…buang masa ja tenguk semua over acting ada yg tak pandai acting aduhai..

    0
    0
  26. Saz says:

    suara salma mmg p0wer r…..
    peserta lelaki dua2 nye x best……

    0
    0
  27. Tiffany says:

    Nas Ahmad…Nas Ahmad…kutuk orang macam dia tu handsome sangat.

    Cuba pegi cari cermin and say “Mirror mirror on the wall, who’s the handsomest of them all?”

    Mirror pun mcm susah hati nak jawab.

    0
    0
  28. Toblerone says:

    sapa ada record mentor semalam salma.. aku tak tgk.. nak tgk gak.. upload lah..

    0
    0
  29. shud2009 says:

    semlm perfomance ok2 je…..

    boleh diperbaiki lagi…cayok

    0
    0
  30. LUT says:

    Mentor 5 memang MEMBORINGKAN ABISSSS muke jer hensem lh,cute konon nyer lah tapi suara tak mengancam lansungggggg….salmah jer yg best ckit mngkn dia naves kut…boring lh tengok mentor tahun nie…meluat abs2..yang bg naz tu tengok lh muke sendiri sblom nak komen si salmah tu yerrr…menyibok jer kat blkang..soalan ntah ape2…:(

    0
    0
  31. sara says:

    yup proteje erra memang best gle…i tink dia bleh pg jauh…n erra pn sgt ctik mlm td..

    0
    0
  32. gina says:

    *Salma:suara salma mmg best sangt..betul ape kate errra,rupa & penampilah boleh di “grooming”,yg penting vokal yg mantap..agak2 la kan nas ahmad ni,mulut dah bau longkang dah aku rase..sape2 duk sebelah die,sure bau longkang busuk shial…hensem sangt ke kau…urghhhhhh…

    *Iqa:suara sedap gak,tapi jd over sangt la kowt,asik buat suara serak2,nak jd stacy ker???tapi untung la kau,kalau tak menang pon nanti,sure jd artis rakaman KRU..tu la kelebihan sape jd protoge edry…

    *shiha:suara ada,tapi nyanyi biar elok la,rosak lagu org la kau ni…seriously takleh blah la..mmg la kau protoge kak pah,takkan baju pon nak pakai ala2 org lamo kak,kaki suar besor..agak2 ar..tapi aku tak suke shiha gak..ekekekek..

    *Ratnah:suara pon ok,tapi asal die nyanyi cam tu..pastu suke pusing blang,gelek2 bontot..agak2 la..lagu tu rancak kowt…jgn la nyanyi cam nyanyi lagu twis plak…adoiyai,nak tergelak kowt aku tgk die ni…ekekekeek

    *Ayish:suara tak best ar…takleh tarik tinggi2,suara pecah ker???adoi…ahahaha

    *Aiman:Lembik siot..kecewa giler…lagu tu best,trus jadi tak best…background dah berapi2,skali nyanyi…hujan…adoi…rosak lagu org kau buat…

    0
    0
    • Miss Poco says:

      Ermm…tak kemane punyer lah si Salma tu n sumer2 peserta Mentor tue……Alih2 pusing kat TV3 jew, pastu masuk AJL, propaganda tv3 nak ckp rancangan dorang lahir kan bakat2 besar lah konon…so far aku tengok si Black jew yang ok,tu pun sipi-sipi jew….dah paham benar PROPAGANDA TV3 tu…….papa pun, BOSAN!!!!!

      0
      0
  33. BumbleBee says:

    salma mmg mantap..but then still early to be judged. Bak kata Dato Hj Ramli MS..melody kene jaga. Yang lain2 bleh laa utk standard Msia….

    Nas Ahmad…shame on you. Jadi wartawan tapi ketinggalan dengan peredaran zaman…zaman dah moden, paper berita harian pun dah jadi compact…tp tahap pemikiran ko still kuno yg hanya memandang paras rupa utk dicopkan ‘terbaek’…dengan jutaan saksi secara live,kutuk ciptaan Allah plak tu sbb kata ciptaan allah itu ‘kureng’ …astaghfirullah. boo to nas ahmad….should appologize to Salma’s family

    p/s: bak kata erra..grooming sket2 lagi nnt cantiklaa salma tuh….

    0
    0
  34. jena jen says:

    salma mcm agnes oiam yg kalah dgn tomok. Suara ada rupa xde. Kemane agnes skg?

    0
    0
  35. Zwiyah says:

    Sore Salma mmg POWER n MANTAP! speechless aku mlm td… tp Nas rambut ketak tu mmg biadap la ckp Salma x cantik… apalah jenis manusia dia ni? suka kutuk2 pmberian Allah swt… hrp Nas mohon maaf secara terbuka trhadap Salma… sian Salma! Sabo yer dik…

    0
    0
  36. red Onion says:

    aku suka salma jek kang klu ada konsert aku tggu turn salma nyanyi jer yg lain mls nk tgk tukar channel lain haha

    0
    0
  37. mMM says:

    Salma bagus. Ramly MS suruh org nyanyi bertenaga tapi dia cakap pun macam tak makan aje.
    Ajai kena ingat kau pernah TAJI & lawan Abang Jayjay..kau tak boleh terima teguran tapi nak nasihatkan orang lain macamana.
    Paling meriah Mak Pah dgn anak dia semalam..menghiburkan & menyentuh hati.

    0
    0
  38. nana says:

    emm..yg kutuk2 sore org x sedap tu..lebih kurang dgn nas ahmad gak la..hangpa x sedaq ka..hihi

    0
    0
  39. no name says:

    ape pasal protoge rahim maarof xbest langsung?? wat ujibakat punyer banyak kali… last2 dapat yg camtu??sedap g adik aku yg darjah 6 tu mnyanyi…

    0
    0
  40. Anie says:

    Mlm td mmg Salma the best tp aq rasa peminat kak pah yg buat special show tu lg best! Boleh pulak ada dram adlm Mentor ye? Apa2 dia nyanyi bes cuma dah jd mcm klon la plak! Mak dia lg vouge.. dahsyatttt…

    0
    0
  41. pink27 says:

    mmg best giler suara Salma ni…aku yg x brp minat artis2 program realiti ni pun dah terkesima n terminat si Salma ni padahal baru protege…suara international betul

    0
    0
  42. shiro says:

    huh mmg mantop,meletop,bombastik. kalah mentor sendiri..ngeh3

    0
    0
  43. Sari Pati says:

    Hakikat tue….atleast nas ahmad tu tak HIPOKRIT!!!
    aku pun geli nak tgok si Salma tu Nyanyi……………….
    No class!!!!

    0
    0
  44. WOW says:

    http://www.youtube.com/watch?v=gkiw7YQAoRI&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=dOk4Oowd-mo&feature=related

    GILE POWER SORA BUDAK NI.. BOLE KALAHKAN SI CHARICE N THIA MEGIA!!!!!
    DAMN U PINOY!!~!!!!

    0
    0
  45. Kak Su says:

    Salam semua. Ntah apa2 la si Nas Ahmad tu..klu tak ada segmen tu lagi bagus.

    0
    0
  46. Myra Dolce says:

    cehh….
    nape aku leh tak tgk smalam…
    tp pe yg aku tau si ally iskandar tu pkai IPAD..
    arghhh leh jadi gler aku…
    aku nak IPAD tu…

    0
    0
    • JellyFish says:

      rasanya Ally x pakai Ipad..just h/phone.. kalu x silap nampak laaa kan,
      h/pone tue dia letak atas board…ntah apa nama tuhhh…

      0
      0
  47. Jena Jen says:

    Esther bukan agnes. Thanks WOW. Sb x vogue name pn dh lupa. Suara dia husky

    0
    0
  48. babyryu says:

    salma tu aku tgok ok per ..cam japanese girl kalau nak dibandingkan ngan protege afdlin gedik nak mampuih..tp vokal salma yg last tu pancit.

    0
    0
  49. razuiiii says:

    go salma..your voice so amazing.
    hoiii nas ahmad mcm la muka ko 2 nsem sgt..muka mcm monyet zoo jer.dh la hitam mcm buntut kuali,rambut kerinting mcm tali guni jerr.2 pun ada hati nk ckp org xcntik.crmin la dr 2 sikit..ataupun umah nas ahmad ni mmg xdak crmin nk crmin dr sdr!!!!

    0
    0
  50. Kurus says:

    ntah knapa aku tk rasa apa2 bila nas cakap centuh..wakopun agak trkedu selama sesaat..pastu..over and out with it..
    mungkin sebab ianya tk relevan

    vokal salma sangat mantap. cuma kalo aku boleh cakap dengan era, ada satu prkara yg aku nk bg tahu kt dia..bgmana nk bg LAGI ‘perfecto’ vokal salma semalam..

    selain dari itu, aku nak era jangan ubah banyak sangat karektor salma yg pemalu..kepada peramah. biarlah sekadar pemalu yg mesra.

    0
    0
  51. Kurus says:

    anyway.. as time goes by..
    i am sure salma would learn more and more..
    all the best..

    0
    0
  52. Kurus says:

    kepada nas..
    as long as you tk buat fitnah n tuduh orang.
    cukup lah buat aku..

    0
    0
    • Kurus says:

      sebab dalam banyak2 mulut pe korang cakap mulut long…g? yg pernah aku dengar ada suatu ketika jerk yg aku tk pernah lupa sampai ke hari ini.. maybe agaknya aku tk boleh maafkan…kerana keterukan komen longk…g dia tu..

      hint: kt af4.. ditujukan kpda Rich (tk boleh lupa muka rich waktu tu.. terkejut yg teramat sangat..) since, then, I really hate that guy

      bukan kak ogy, bukan adlin aman ramli..

      0
      0
  53. juju says:

    sume x sedap melainkan salma jer…ntah hape2 sore diorang
    ade sorang lg y sedap..peminat kak pah tu.bleh tahan gak sore die dari bebudak y lain tu ha

    0
    0
  54. JellyFish says:

    Meremang…mendengar lontaran vokal Salma….ada aura gitue… I Like..

    0
    0
  55. kuda laut says:

    aku rs nak ahmad x de idea nk smpaikan.. sbb 2 mcm hambar jer cra dia terjah,,,boring…x lwk pon bg aku..

    suara salmah lak aku rs ok berbndg yg lain mcm
    hampaih…

    0
    0
  56. kuda laut says:

    silap…. nas* hehhehe

    0
    0
  57. bejanime says:

    Pada aku kak pah ngan anak dia( yang berduet dgn dato’ pah ) tu sedap gak .. tapi syg.. kurang pakej…

    0
    0
  58. nonie johan :) says:

    before this x penah pon amek kesah sal mentor..skang ni pn nk tgk sbb salmah je..kak erra, u’ve made a right choice :)

    0
    0
  59. zya says:

    Sharifah Aini tu pura2 je nangis bagai. Dia kan mmg dr muda dulu byk kontroversi..kalau tgk mcm baik giler pdhal byk pura2 je. huhuhu.

    Semalam semua peserta mentor over r time nyanyi..xbolehke nyanyi dgn natural voice. Ini tak semua asyik nk teran2 bila nyanyi..mcm dibuat2..mmg btl apa kata ramli ms..

    0
    0
  60. eddy says:

    nas mmg kuang aja..
    mak ayah xaja ke suh jage mulut 2…..

    0
    0
  61. titie says:

    klu nak banding kan sore salma ngan juara ajl tu rasenyer sejuta kali lebih power sore si salma ni… go girl…

    0
    0
  62. Kata Aku says:

    salma and black is different people…both of them have their own strength…

    0
    0
  63. SESUKAHATI LA says:

    hee~
    sedap la sora dia..
    dia cam tarik n alun suara dia cam ala2 mngaji pun ada…best..^^

    0
    0
  64. parah sandha says:

    mentor ni memang melahirkan juara2 yang bagus macam pija, fiq, black n mohd.. vokal masing2 mantap.. cuma sekarang ni kena ada inisiatif sendiri untuk berjuang untuk kekal terbaik dan popular dalam industri seni.. all d best mentor 5..

    0
    0
  65. bucutt says:

    mmg bijak meletak salma menyanyi last skali…bila tgok yg lain cm biasa jer..(tapi leh kata semua best)..
    tp bla time salma nyanyi..mmg meremang bulu roma..suara hebat gilaa…sedap sgt2..mmg bijak pilihan kak erra…x kenan gak c naz tu..nape nk dkait ng soal rupa lak…ada rupa kalu suara x best wtpe..tp kalu tgok laa.prati sema..xde yg cntik pom..sema sma jer…dan mgkin salma lebih lg dr smua..arap salma akn lbih brusha…n moga dpt ke final!!!

    0
    0
  66. abg leman says:

    wartawan melodi mcm xd kualiti..baik wartawan tv9 lain.. skrg aku x suka tgk melodi.. galaksi lg masyuk

    0
    0
  67. ko ade?? says:

    aku pon rasa salma bestt…yg lain 2 cm karoke jew kot…huhuhuhu

    0
    0
  68. mmg mantap sgt salma… meremang bulu roma aku dgr salma nyanyi… caiyok2 la… pasti aku vote salma nnti…

    tp benci dgn nas ahmad… dahla live, blh ckp salma tuh kureng cantik live gitu… mcmla dia tuh ensem sgt… nyampah…. bakat tuh bkn letak pd rupe okey… salma buktikan pd nas ahmad okeh… go go salma..!!

    0
    0
  69. rama2 unggu says:

    kalah semue juara rancangan realiti tv….jaclyn pon best …tp salma lg best

    0
    0
  70. lolyat gang says:

    aku tetap sokong iqa
    she’s sexy
    ada X factor

    0
    0
  71. nunu says:

    salma ni bukannya x cantik.. tapi penampilan dia biasa je.. muka dia licin jer.. nanti kalo dah masok tv, di makeoverkan.. cantik la nanti.. aliyah pon dolu mcm x lawa gak. sekarang bila dah pandai mekap dan berfesyen. ..emmm cantik gak…

    0
    0
  72. jebon says:

    salma the best… Liverpool pun the best,manu jer forever suck!!

    0
    0
  73. hmmmmm says:

    jom sume vote Salma!!! ramai ni yg sokong Salma… s0rg sekali vote seminggu.. limaploh sen je kan? ok la tu… leh menang! eheee….duk puji jek, tapi takmo vote tak guna beb… nanti yg menang tak best, korg gak duk komplen… huhu… Salma je yg layak menang… yg lain2 ntah hape2…

    0
    0
  74. Cleo says:

    Go Salma! Pedulikkan kutukan ‘Katik & Ketak’ tu (Nas la sape lagi….muahahaha)….

    0
    0
  75. ct jarum peniti says:

    sedap sore budak ni, sesuai dgn lagu bernada tinggi.Tapi klo sore sedap cam cik datuk kita tu sapa lg klo bukn datuk ct kan, nyanyi apa lgu pun sedap.cam zz yg terkenal dgn sore sampi ke syiling tu, kdg2 kesian tgk, nyanyi sampi urat kening,urat leher semua kuar,tk tahu sedap ka tak. Habisla kena tembak dgn peminat zz lps ni.bagi aku penyanyi yg bgs menyanyi bukn menjerit, nk dgr org jerit sedap, g ja padang kawat.

    ooo si nas tu kata salma tk cantik ehhh.biarla salma, org yg menilai cantik huduhnya seseorg tu, cermin2 la pd diri sendiri,tp maki hamun kat nas ni,nas baca ka blog ni.????dah keje dia pakai mulut kan,tu yg main sedap mulut ja cakap,sebab mulut tk dikawal oleh otak dia yg mengecill disebabkan rambutnya yg mayang mengurai.ka tv3 saja nak naikan rating rancangan ni????so kenala snsasi dr minggu pengenalan.

    salma minggu ni bagus tp kena tunggu minggu akn dtg sbb kdg2 peserta tk konsisten.

    0
    0
  76. hinggar says:

    nas ahmad tu mcm bgus je kn..aku rse mulut dia tu byk kot karies gigi..dah la bibir itam..tah2 ktiak pun busuk..tgk rupa je dah tau..low hygiene pnye..

    0
    0
  77. Ada aku kesah says:

    Memang lh salma x cntek mana. .Tpi dh jdi artis gerenty meletop. .Ya lah tyme tew duit dh bnyk. .Dpt ubh penampilan. .Keep itz up salma. .Cantek bkn segala2. . . .Gogogo salma. .Tpi tgk muka dia. .Ada iras2 erra lh plk. . .

    0
    0
  78. babak says:

    nas ahmad tu bukan bgs mn pon..ntah camne bley jd reporter ntah..dh la racng. TERJAH dia dlu tu kena banned sbb suka aibkn org..sndiri buruk rupa ader ati nk ckp org….piiraaaahhh!!

    0
    0
  79. erina says:

    salmah memang bersuara besh….power..
    muka dia memang lah tak lawa..tapi sweet jers…

    terperasan ramai penyanyi wanita dari sabah, bersuara hebat tapi muka sedang2 aje..
    selain stacy..yang lain ala2 tenggelam..

    protege semuanya berpengalaman kecuali Aiman, tu pasal tak berapa mantap dan tak konfiden..
    kalau dia cepat pick up, boleh tengok keupayaan dia yang sebenarnya..

    tone suara aiman sedap sebenarnya..
    go aiman hakim go go

    0
    0
  80. Reena says:

    Muka tak cun..leh kasi up sket..grooming, mekap cecantik..at least tak la selebet melampau..tapi kalo suara out, ke laut la jawabnyer..memang tak dapek nak nolong.

    0
    0
  81. salma hayek lagi hot..hahhaa

    0
    0
  82. ibuyaya says:

    dia ni x sesuai la masuk Mentor…dah hebat dah…hehehe

    0
    0
  83. hantu kak limah says:

    Sabar sabar… kite tnguk sapa yg juara nanti k… korng komen mcm nak pecah dlm laman ni pun korng dpt apa? hahahaa..!!

    0
    0