Written by AbangNara | August 24th, 2011

Tampak manis Datuk Siti di dalam gambar yang ditweetnya menerusi Twitter Datuk Siti Nurhaliza. Untuk makluman, Datuk Siti kini berada di Mekah untuk menunaikan umrah. Sama-samalah kita doakan agar segala hajat Datuk Siti diperkenankan olehNya.

datuk siti

4 hari lagi Datuk Siti akan kembali ke tanah air dan ini bermakna Datuk Siti akan menyambut Hari Raya di Malaysia. Sebenarnya Abang Nara teringin benar nak pergi open house Datuk Siti dan jumpa face to face dengannya. Saja nak tengok kecantikan Datuk Siti yang asli di depan mata. Kepada Datuk Siti, jemputlah diri ini ye. (muka tak malu)

datuk siti

Sekali lagi marilah kita mendoakan agar urusan Datuk Siti dipermudahkan di Tanah Suci.

P.S: Sumpah kelakar video Pendekar Bujang Lepuk (bukan lapok) di bawah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

54 responses to Salam Rindu Datuk Siti Daripada Mekah, Jom Doakan Urusan Beliau Dipermudahkan

  1. watanabe mika says:

    Harap2 jambul tu teros tutup la ye bila dah blk mesia nanti…
    Slmt Hari Raya..Maaf zahir Batin *wink

    0

    0
  2. cik jelyta says:

    MUKA BERSERI2 N BERCAHAYA..

    0

    0
    • langkah mayatnya dulu !!! says:

      muka berseri2 ker?? berchaya ker??? KUSAM jer aku tgk ;) hehehehe

      0

      0
    • HambaAllah says:

      alah..lighting jer tu….cuba tgk bebetul kat dahi putih kat dagu gelap…

      0

      0
    • kasturi says:

      cik jelyta.. kenapa ramai org dislike awak punya komen.. mesti dorang ni jeles kan… sepatutnya kita memuji kecantikkan ciptaan Illahi… bukannya mengutuk… dorang ni semua kutuk2 nampak sgt dorang akal cetek… hmmmm…

      0

      0
      • HambaAllah says:

        kau punya statement lagi mcm cetek akal..org dislike sbb org x setuju..bkn benci or jeles..demi Allah takde langsung nak jelesnya….cuma ayat tu exaggerate sangat….kalau dh lebih 50% org tak setuju mungkin ada kebenarannya….jgn la cepat nak buruk sangka….berseri2 mungkin…tpi bercahaya tu mmg sah2 sbb lighting….tpi kalau ko nk ckp sbb cahaya keimanan ikut kau la…mata kau nmpk lain…mata kitaorang nmpak lain….

        0

        0
  3. tulip says:

    erk..wat umrah pun masih nak update tweeter~..

    0

    0
    • mulut capoi says:

      moga kali ini pulang umrah akan mendapat hidayah, jangan kerana hendak nama dan diri dipandang baik,
      Riak jangan sekali….buatlah sesuatu dengan ikhlas,
      tangan kanan memberi sorokkan tangan kiri…antara lirik lagu Herman Tino yg. jadi kegemaran aku..
      Beribadat dan ugama jangan buat main-main dan di persenda…..balasan tuhan akan diterima nanti.

      0

      0
    • justme says:

      biasa ar.. aaron aziz pun tweet jugak.. byk kali.. sbb peminat2 nk tau keadaan diaorg kat sana.. apa salahnya.. tweet tu kan khas utk peminat2 diaorg..

      0

      0
  4. hehehehe says:

    semoga balik dr umrah nanti dah pakai tudung sepenuhnya mcm org lain n yg paling penting cukup2 la menari berjoget2 di atas khayalak ramai…berdosa besar ke atas diri sendiri n ke atas org yg menontonnye…selamat beribadat n selamat berpose

    0

    0
  5. Jejari Kontot says:

    nak beribadah pun sempat tweet lagi.alahaiiii

    0

    0
  6. ct jugak says:

    tok ti.. u look so young! mcm anak dara! ^__^

    0

    0
    • 1/2 tiang says:

      Buat apa x subur zuriat sendiri pun x ada …..mungkin permulaannya merancang keluarga kut
      akhirnya …..elek pucek….
      harta kekayaan bolih habis dan hilang tapi anak….sampai akhirat walau pun dapat anak cacat.

      0

      0
      • jezz lenz says:

        awak ni dah beranak pinak ke berani sgt komen mcm ni.Klau blum ,mulut tu jgn bacul sangat

        0

        0
        • 1/2 TIANG says:

          DAHHHHHH……1/2 DOZEN..

          0

          0
        • jezz lenz says:

          Syukur la klau da 1/2 dozen.Jgn pla myesal klau ada salah sorang tu kena tempias kebaculan mulut mu itu setengah tiang@ low IQ@ x brapa nak waras

          0

          0
        • 1/2 tiang says:

          Marah nampak….. ko ni kulaan rapat ngan ct.
          kut, keh.keh.keh…..
          Anak2 aku semuanya ada yg. abis belajar dan sedang belajar…..
          Semuanya profesional….maaf bukan riak…..
          Ada sorang tu dulu minat ngan lagu2 ct. study main2, sekali aku campak habis cd dia…amek ko…
          Alhamdulillah …..sekarang dah buat master pun,
          aku antar kat Mesir…ha sekarang puas…jadi manusia
          yg. berilmu.
          1/2 tiang x biarkan zuriatnyanya jadi tak ketahuan.
          Biar aku 1/2 tiang , tapi anak2 ada tiang dlm. hidup..punya prinsip dan pegangan.

          0

          0
        • ................ says:

          apsal aku mcm x percayaaaa….jer….1/2 tiang awak ada sejarah konon nk memperbodoh2kan pembaca BN dlm entri “Edra Rafael, Anak Adlin Aman Ramli Dan Emilda”…skali awak yg nmpak bodoh sbb Bumblebee dpt kesan penipuan/kebodohan awak….

          0

          0
  7. zaia says:

    hahaha video tu kelakar..
    semoga urusan dato ct d permudahkan.Amin..

    0

    0
  8. Alhamdulillah, semoga segala berjalan dengan lancar..Dato’ Ct tetap maintain ayu walaupun tanpa makeup!!
    http://amoibeautiful.blogspot.com

    0

    0
  9. kakmimah says:

    datin kat mekah pun pakai tudung nampak jambul lagi ke.

    0

    0
    • bujang says:

      Disisi Allah x ada beza datin ke apa…sama aje.
      Allah x pandang darjat dan pangkat , hanya dia lebih berkuasa.
      Yang Allah pandang ketaqwaan dan ibadatnya….perkara mudah nk. tutup aurat pun x mau…apa ke hal…….gi mekah serupa makan
      angin aje leee……hidayah x dapat.

      0

      0
  10. zim says:

    korg nak ckap apa siti tetap cntik….

    0

    0
    • 1/2 tiang says:

      Aku kata ct ni x cantik cuma suara sedap, dulu semua org. minat ingat baik sangat, pakaian semasa show sopan….tapi hampeh…kawin ngan laki org. keluarga angkat pulak tu, bak pepatah harapkan pagar pagar makan padi.
      Dia ni kalu x mekap….x lawa langsung, nasib baik make-up….bolih touch-up nampak idung tinggi sikit.
      Kulit nampak gebu licin dah pakai bedak sekati, bulu mata palsu…jika bukan artis pun pakai cam ni lawa, malah lebih dari srtis lagi.
      Udah2lah tu dok sanjung dia , tu yg, dok perasan lebih..sampai sayang nk. lepas dunia hiburan.

      Inilah doa dari anak2 dan bekas isteri Dato k dulu..dah sampai….aku rasa hidupnya x bahagia walau pun kaya. Hati x tenteram kacau selalu tu yg. gi umrah lagi…..
      Berdoalah ditaman Raudhah …..salah satu taman disyurga….doa kita jika x dimakbulkan oilh Allah ada beberapa sebab…nk. taip panjang disini…sila rujuk..
      SEBAB2 DOA TAK DITERIMA OLIH ALLAH.

      0

      0
  11. Semerah Padi says:

    mmmm baru dpt info td……rata2 yg selalu kutuk dan nak jatuhkan Siti is kalangan artis juga…..well Siti is hebat than uols kan artis2 cheap!….terima la kenyataan………

    0

    0
    • 1/2 tiang says:

      Tak juga….tapi entah macam mana skrg. ni…ramai yg. nyampah, bukan jeles tapi sikap dia sendiri, masih lagi nk. nama dan akan buat sesuatu lebih dari org. lain. Dahlah tu zaman dia dah berakhir.
      Cuma banyak menonjolkan diri aje….punya nk. org. dok ingat dia dan masih gian nk. glamurey cam dulu.

      Kalu x tweet org. x tau dia berada disana….hipokrit…
      Kalu bolih dialah yg. kaya antara artis jangan sesiapa teng dia….dialah hebat.
      Dulu aku minat sekarang takk…..

      0

      0
      • Honey Bee says:

        org kalau nk buat ibadah lbh2 lg dlm bulan puasa yg mulia ni, jgnla nk menunjuk2 pd org yg kita skrg berada di mekah… tu x ikhlas namanya cik ct wan kembang oooiii… tumpukan perhatian pd ibadah tu dahla…

        orglain pun pegi mekah gak, xdela sampai nk tweetkan diri tu….aiyaaakkk… mentang2 byk duit, org miskin kalau baca ni, mmg terliur jer, x mampu nk p sana…

        pendek kata : NAK BUAT IBADAH BIARLAH IKHLAS KERANA ALLAH SWT…

        0

        0
        • honey bee 2 says:

          hebat honey bee boleh tau org ikhlas x ikhlas..mungkin mak bapak die dewa muruga n dewi kwan yin kot?? ye la boleh tau n ramal2 pulak keikhlasan org… sebab Islam x de pulak ajar mcm tu… nahhh honey bee semoga u ikhlas juga ye….rensek bee bee ni..ki kik ki..

          0

          0
        • lolok says:

          manalah tahu dia tak pernah terfikir pun nak menunjuk, cuma menjadi kebiasaan dia share dengan peminat dia apa dia buat. manusia selalu ada khilaf isnit. chill~

          0

          0
  12. nyampah siti says:

    kalau setakat pegi nak menunjuk2 baik tak payah. rambut tetap gak nampak. buat menyesatkan orang je. ceh…..

    0

    0
    • ikan keli says:

      wei .. berdosa buruk sangka .. x baik tau .. tunjuk x tunjuk tuhan jer tau ..Dah dia mampu nak pegi tiap tiap taun ..

      0

      0
  13. lady in red says:

    luv u ct……
    selamat menjalani ibadah……..n semoga d permudahkan segala urusan…

    0

    0
  14. myramyra says:

    moga segala urusanny di permudahkan. jangan sesdap aty n mulut jea nak cakap owg bulan pose ni ye… kita ny ati yg akan bertambah keruh ti. jgn dok kata ati owg pangai owg. tgok diri dulu before nak kutuk2 ni. kita taktaw niat di sebnarny nak pg sana untuk apa, yg pasti untuk kbaikan. tak kan untuk yg jahat2 plak ye x. pg mekah bukan g disko. lu pikir la sendiri. ahahhaa. x minat ct pon ;)) tapi dia idol aku tok jadi org berharta dan bernama sbb bg aku di bagus. n pandai rancang kehidupanny.

    0

    0
  15. ehem says:

    sdgkan ustaz2 sdr penah berckp, biar buat bende baik kite tunjuk.sbb biar menjadi pengajaran dan tauladan pada org lain riak tu terletak dlm hati sdr.

    0

    0
  16. moon says:

    dah berjuta kali pergi mekah pn xnk pakai tudung betul2 lg..berdepan ngn rumah Allah pn xrasa takut lg ke?ni mst xpenah doa diampunkn dosa n diberi hidayah,asyik doa anak jer kot…kot2 xdpt anak smpai skng sbb Allah nk ko pakai tudung betul2 dulu,jgn hipokrit…kalo x xkn xdpt lg,ko bukannya dh tua…datok k 2 kompem subur,so ko jelah masalahnya,ada hikmahnya 2 Allah nk tunjuk kt ko ct…

    0

    0
  17. -ell- says:

    hati masih belom mampu untuk tinggalkan dunia hiburan…

    0

    0
  18. hehehehehe says:

    bkn nak ckp per nie la bila duit dah banyak pegi umrah mcm pe holiday jer setiap thn pg umrah banyak kali tp bl blk sama gak duk tyg rambut siap berjoget2 menari…sepatutnye bl dah blk haji n umrah semua tu kn tinggalkan..baru lah dpt keberkatannye n mamburnye…dah jd tren pegi umrah nie sebenarnye…harap2 lar berubah ke arah kebaikan…bkn fans ct

    0

    0
  19. wanza05 says:

    Tak nak berlitup terus ke kepala tu…, x payah nak tunjuk jambul laaa….

    0

    0
  20. cinta ct says:

    Ala semua komen kat atas dengki dengan siti.. mesti ramai dislike komen aku ini..hahaha ada aku kesah.. love ct forever… lagi satu yg suke nk bagi peringatan dan tazkirah tu..haaa bagus tindakan tu, baik untuk renungan untuk ct dan semua pengutuk2 di atas..kelasss gitu!!! selamat hari raya..x sabar nk tgk siti di TV 9 raya nnti…l

    0

    0
    • mulut capoi says:

      Dia ni sebenarnya suka menunjuk bukan org..dengki..permulaannya ok….tapi lepas kawin nampak pak belang…..ingatkan leh buat Idola tapi hancur…..pakaian pun dah x sopan.
      Kamu peminat fanatik dia x dapat membuat penilaian geraf perkembangan positif dia….tau ikut saja semua nampak baik.

      Tengoklah bisnes kosmetiknya pun org. dah was2.
      Lepas kecoh2 tu dia gi umrah…mungkin nk. mintak kepercayaan org. atau org. ingat ct tu alim x kanlah macam tu, apa yg. dia buat betul dan suci…org.. bodo bolihlah kelentong. Kita bukannya ferpek….kadang2 luaran lembut baik tapi dalam tuhan saja tau…..

      0

      0
  21. hehehehehe says:

    sokong ape yg mulut capoi katakan…kite nak dengki pe nyer…harta dia tak melimpah kat kita pun… org mcm kt nie kalo komen tuk kebaikan dia gak…coz kita nie tak buta mcm fans dia yg dah tak tau menilai baik brknye…aku ingt mesti tak lm lg dia akan bertanding tuk jd menteri pulak ms tu mesti ramai la fans dia duk sokong dia…tak caya tunggu jer la sepulh thn lg…mesti nye…org tak nak jatuh n ilang populariti akan bt mcm2 tuk org pandg dia jer

    0

    0
  22. adajerygkonakkata says:

    AKU TAK MINAT SITI, X KUTUK PUN. PAKAI TUDUNG MCM KORANG TP KUTUK ORG MCM SAKAI, ADA BEZA KER? BUKAK LA WEB LAIN MCM AKULAH MALAIKAT, JGN BUKAK BLOG MCM NI MALAIKAT OI.

    0

    0
  23. bertaubatlah says:

    aku rs yg komen kat sini bknnye mengutuk tp memberi komen supaya penyanyi kesayangan ramai ( ci konon) tu berubah ke arah kebaikan…sebab pd aku kalo aku bkn fans ct nie tak kuasa aku nak twit dgn dia nye…jgn anggap org yg menegur sebagai mengutuk…tengok ke arah positive bkn ke arah negativ

    0

    0
  24. jezz lenz says:

    Org yg sentiasa berprasangka buruk trhadap org lain sebenarnya adalah manusia yg paling d laknat Tuhan.Kita sesama manusia x layak mengukur amal ibadat org lain.Paling baik urus diri sendiri,baiki kekurangan diri dan x la suka sgt mengutuk org lain mcm diri tu 100% sempurna.

    0

    0
    • 1/2 tiang says:

      serupa macam kamulah……..contohnya…..
      Nak tulis statement ni pun x tepat…..kena belajar lagi….x habis lagi ni…..berguru sekerat tiang.

      0

      0
  25. kelab bebe says:

    siti klu make up cantik tp klu tak make up nampak buruk lah pulak….

    0

    0
  26. bawakmengucap says:

    Assalamualaikum..
    fans siti bukan xtau mane baik mane buruk. lau die salah xdelah kami nak cakap die betul cume korang ni bukan tegur..banyak yang kutuk n fitnah.. xtaw betul or tak main hentam kromo jek.. men cakap jek.. cakap lak cm tau sangat..camlah korang tu satu rumah ngan siti. tau sume bende yang siti buat. sampai ikhlas x ikhlas pon tau. itu dlm hati org sayang oii.. Allah je yang tau.. lau rase die salah..just doa kan die berubah ke arah kebaikan. lau rase tak kuase nak doakan die sbb x minat..x payahlah nak ngutuk..dlm islam kan lau nak tegur org jgn sampai melukakan hati die… korang kutuk mcm ni..org agama lain akan cakap “mcm ni ke org islam, lau saudara muslim die buat salah mmg kene kutuk giler2 cm ni ke?” org akan pandang rendah lagi kat agama kita. so tegur x salah tapi kenelah kene ngan caranya.. lau die xnak terima n still x berubah..kite berdoa je pada Allah..tu kerja Allah nak buka pintu hati die…wsalam..

    0

    0