Written by AbangNara | June 17th, 2010

saiful apek baju lokap

Memang kelas gitu abang Saiful Apek kita. Masih mampu membuat tanda bagus dengan ibu jarinya. Siap tersenyum riang sambil memakai baju lokap. Kalau dah memang cool tue tetap akan cool. Kami respek anda disebabkan ke”kool”an anda. Lu memang macho bro ~~

Nasib Saiful Apek dan 5 orang lagi rakannya akan ditentukan hari ini. Berkemungkinan besar Apek bakal dibenarkan ikat jamin sambil menunggu kes ini dibawa ke mahkamah. Kita tunggu dan lihat.

Apa-apa pun bro Saiful Apek memang cool dan kelihatan 100 kali ganda macho dengan berbaju lokap.

UPDATE: Apek kini dibebaskan dengan ikat jamin polis. Apek telah melarikan diri mengikut pintu belakang untuk mengelakkan diri daripada wartawan. Apek kemudiannya masuk ke dalam sebuah Honda Civic hitam dan dibawa keluar daripada balai polis tersebut.

200 responses to Saiful Apek Masih Riang Gembira Berbaju Lokap

  1. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    bakat ada..
    syg…
    jd cam ni lak.

  2. open mind says:

    patutla kuruh kering .. ngisap upenya ..

    • mahmoud says:

      klau minum ubat batuk x apa ker? telan biji ker…? sebab x ngisap cuma telan trus…..huhuhuhuhu….. relaxssss pek…..,lu masih ada peminat bro…..,

  3. natts says:

    ambil iktibar lah apek.ko masih ada peminat..sayang r ko buat cam ni..apek ooo apek…”hidup susah..’ mati pun susah”

  4. serabai je tengok..adess apa pun tak dapat cerita sebenar lagi. jadi tanak kata apa2..

  5. Miss_hujaN says:

    Ku dah agak dah..apek ni mmg kaki mat pekkk ..huhuhu ..kesian anak2x ko apek oiii


    Sent on a phone using T9space.com

  6. mamar says:

    selekeh nk m*m**s apek ni…….huhuhhu

  7. loy_azloy says:

    paling aku sendiri tak boleh tahan malu time dia ucap kat wartawan masa kena heret masuk kenderaan polis “terima kasih atas sokongan semua” haah kami semua akan memberi sokongan agar artis2 spesis mcm anda dihukum oleh undang2.hoh dahlah positif air kencing
    Perasan pulak kita sokong dia,kalau benda baik kami sokong,kalau amik najis dadah dia ingat org kita ni tak tau hukum hakam nak sokong dia?
    bukannya tau malu siap sengih2 mcm lakonan,yup lakonan anda boleh lepas,tapi sekali kita buat salah selamanya org ingat…
    pengajaran kepada semua golongan artis terutamanya…

    • rashid says:

      kesalahan ni macam cermin pecah, memang boleh tampal balik, tapi masih nampak retak belah dia…

    • mat rock says:

      betul ka ko org sokong… dia ambik tu pakai lu punya duit ka bai… dia punya pasal lah nak buat apa… pa pun pek wa caya sama lu

    • baby cautut says:

      wa rasa dia rasa bersalah sbb peminat sokong dia selama ni, tp dia kantoi sap ganja.. tu yg dia kata tima kasih atas sokongan semua.. Tp lu org sume malaikat..suci dari dosa..sukahati mak bapak kasik jatuh judgement sama orang yg buat salah.. wa ingat lu olang baik jadi tuhan.. jgn jadik olang lagi..makam kasi naik tinggi2…

      • not perfect says:

        bukan suci lagi tu…bgus2..gua ingt ingt mnusia mcm ni lahir x de dosa,,,..
        p/s..
        rasulluh saw…kalu dia nak mngajak org unt kebaikan.,kalu org tu peminum arak..dia akn duduk sekali bersama2..bukanya,mencaci marut…..x tentu hala…yg dh tentu seorg yg maksum….tpi korang ni semua suka jual maruah org degn air liur!!!!

  8. Fairytopia says:

    betul apa yg wardina cakap artis kat malaysia tak layak nak di jadikan ikon…hmm

    • Joe says:

      Jangan Fairytopia, nanti Zed Zaidi marah, dia panas hati statement dari Wardina…Wakakakakakaka Zed Zaidi

      • ika says:

        awat zed zaidi nk marah pulak sal statement wardina???? dia nk diri dia jd ikon ker??hahaha…betul la tu ckp wardina….artis x bley dijadikan ikon….mana bley…geli weh…hahhahaha

    • mashitah ibrahim says:

      harap nabil janganla ikut jejak hitam mcm ni,sbb dia je pelapis pelawak yg bersih n best in mlsia just now

      • Dreba Lori says:

        Alaaa… Pehal plak Wardina nk panaskan isu artis Malaysia x leh jd contoh? Dia dulu sblm kawin, sblm insaf pakai tudung masa zaman couple dgn Yusri KRU, bleh tahan gak dressing dia dlm URTV. Peluk sana peluk sini gak. Baik diam drp nak api apikan…

        • profesor klone (bukan aznil ok) says:

          mmg la mangkuk. ko dulu time kecik pon sama gak pakai suar dalam terlondeh org nampak diam jer. time tu ko kecik cube ko buat skg nie. kesimpulannyer. berhijrah lah wahai sahabat ku ke arah kebaikan. aku puji wardina cakap. tu yg korang nampak. byk lg artis penyamun ko
          rang tak nampak. merokok la minum arak la. takan bila polis tangkap baru nak nampak salah kot. siasat la sendiri. one step forward

        • mizan Kerinchi says:

          betul beb….at least wardina tu dh brhijrah n pakai tudung…siap tnjuk contoh yg baik. dia ckp artis kt malaysia xleh wat ikon tu aku sokong….pehal bro nk jdkan ikon…lau sokat ntah ke mana time wat konsert..dr mgrb ke isyak xtau kemana..tudung xpakai…hisap rokok, arak..mcm2. bab tudung ni bukan main2 derrr….lau seurat rambut nmpak jer, dh kna gantung dr langit ke bumi n dibakar dlm bogel kelak dlm neraka… lu pn sndiri kita org islam… nk wat ikon lg? perggghhh..malu weehhh..

        • Fact-oriented Person says:

          Setuju dgn prof klone & mizan. Wardina cakap tak salah, dia cuma meluahkan apa yg dia rasa dgn artis2 Malaysia zaman skrg..yg kaki clubbing & enjoy tu kawen taknak, tau nak enjoy je tak hengat..dadah & arak tak mau2. Bagusla mcm Wardina tu, at least dia dah tinggalkan segala perkara tak elok masa jadi artis dulu setelah berumahtangga.

          Sy sendiri puji Wardina, Noorkumalasari dan Wilma Muhamad atas ‘penghijrahan’ mereka, semoga diberkati bagi mereka2 yg mencari keredhaan-Nya.

          Kalau nak kenang masa silam or kenangan pahit atau zaman kegelapan, Sayyidina Umar al-Khattab sendiri banyak melakukan kekejaman sblm masuk Islam, ketika dlm kejahilan (jahiliyyah). Bunuh anak perempuan dll, tapi skrg beliau adalah antara sahabat Baginda yg terhebat & antara tokoh Islam yg teragung…

      • kopiah says:

        lu buat jer apa nak buat bil…..,lu isap ganja ,tembakau cap ayam lg power….,huhuhu….,janji x minum…..,x buat dosa2 besar…..,seperti rasuah….,menfitnah org(.sesama artis)..dalam agama ni smua dosa besar tapi ada kita kecoh2 kan kan media……lu org cetik ……ar….
        lain ar main chemical……heheheh….apa2 pun jagalah diri anda dari benda2 yg merugikan diri sendiri……..lu pikir ar sendiri!!!!!!!!!!

        • mat rock says:

          hey ko org ingat pakai tudung semua baik ka? tengok lah vidio lucah budak sekarang ada yg pakai tudung bai… tu yg stailo bai….

  9. kayct says:

    aku kecian betul dgn artis sekarang
    apa nk jd.. ada bakat… tp x guna otak…
    dadah/ganja & sekutu dgnnnya klu ditry sekali pun boleh jd ketagih…
    ingatlah semua. fikir dulu klu nk wat sesuatu…
    guna otak utk berfikir x bukan ikut perasaan…
    berhati-hati pilih kawan

  10. E-yan says:

    korang sume prasan x sjak awl tahun 2010 lg kes dadah ngan ganja melibatkan golongan artis makin menjadi2 lak bila wardina ckp artis x leh djadikan ikon diaorng melenting! sokong wardina…..

    • profesor klone (bukan aznil ok) says:

      100% sokong wardina dan artis lain yg baik2

      • kopiah says:

        kat sini x der baik x der jahat bro…..
        cuma perlu pikir lbih skit untuk berusaha supaya kita sama2 lbih sempurna sebagai insan didunia nie….
        ni x……..,melagakan org no1 ….lu pikir ar …….

  11. Khairi says:

    Err…

    Baju mcm tu ada jual kat mana2 tak? kalau dpt pakai turun town kerek gak tu…

    • profesor klone (bukan aznil ok) says:

      ko nak ker. aku da lebih.ada 2 kaler.warna purple pon ada gak. lg nampak garang. siap ada tulis kat suar ngan baju lg.kira jenama dia la (LOKAP POLIS) sm gak cam jenama adidas ngan nike. kain cotton tebal punyer. lkeh lawan jean levis 505. aku leh anta kalo ko serius buyer la

      • mizan Kerinchi says:

        kelakar ko bro……mamat tu satu..bj lokap pn nk pakai…senang jer..ko g wat keslhn mncuri ker…rogol ank ayam ker…pastu ko report kt polis, ckp ko yg buat…compirm dpt 2,3helai bj free…xyah byr derrrr..

  12. ajuera says:

    x sangka ko apek..isap ganja jgk wpon dh popular..em mmg btol la mcm wardina kata dulu “artis tak layak nak dijadikan idola”..see what??

  13. Lola says:

    nape mesti nak ckp cool lak abg nara? kan die isap dadah. Mcm ade nada menyokong perbuatan apek tu. apek shud be malu n tutup muka.

    • joe says:

      ala..standard ar tu..abg nara pada kebiasaannya akan buat statement ‘positif’ kat artis. tak percaya, kau boleh tengok yang lepas2..semua statement, abg nara mesti ‘memuji’….kan abg nara??hak hak hak….bak kata abg nara yg aku masih ingat…’semua artis2 malaysia baik2 belaka’…

    • nad says:

      abg nara tulih dgn nada sinis la. mcm tak biase je lola nih.

    • lal0 says:

      hukal0h k0 nie l0la..abang nara kan selalu memberi pujian berbaur sinis..sl0w la k0 nie l0la..ish3..

  14. amy says:

    ada dadah baru syiok buat show…tengah stim/layan/lalok…
    tu yang tak sedar dunia tu…
    melayu oh melayu!

  15. Piston Pecah says:

    gembira ada makna tu!

  16. akuzle ayu says:

    dlu sy cukup respek Apek neh psl dier down to earth n berbakat. juga seorang yg prihatin. tp biler dh kuar mender mcm neh, sy pon x tau nk ckp aper, bkn skali plaks tuh. aperlaa perasaan Abang dan Adik….hmmmmm

  17. ataicha says:

    apa nak jadi.. bakat ada.. tp…

    • lal0 says:

      0tak takde..

      • not perfect says:

        emm…bgus komen ko…kang…org tu bru kantoi mcm tu..pun ko dh ckp x de otak….ni la manusi yg suka tengok org jatuh…..selama ni dia hiburkan org,aku rasa ada sorang je saiful apek kt malysia….tu brmakna tuah dia lebih dri ko…….ni level dia..cuba org lain kena tgkap..mesti x kcoh mcm ni..cause dia pun x top mcm tu…
        aku rase ko..la yg x de otak…skit ati dengr komen2…yg suka hukum n jtuh kan air muka org lain..ni…

  18. aku pon rase sedih sgt bace kes apek ni…org ramai minat die..bg anugerah tu anugerah ni..budak2 pon lg la ramai minat die sejak dr senario lg..

    aku xsalahkan apek…bg aku yg bersalah member2 die yg xbergune…ajak org join sekali hisap bende2 mcm tu..member2 die mmg xbergune punye org….

    • profesor klone (bukan aznil ok) says:

      sma cm ko la. kalu buat salah jer salah kan kwn2. nanti ko ada anak jg anak ko bagus2 skit. nanti anak ko buat salah kena tangkap salahkan kwn2 dia juga. apa punyer manusia la ko nie kan. tak mengaku salah punyer org.

      • lal0 says:

        yela..jangan salahkan 0wang..nawaitu dari diri sendiri gak..tak bagus ar salahkan 0wang laen bila dah kant0i..sepatutnya sendiri la muhasabah diri..apadaaa..

      • Mizan Kerinchi says:

        hihihii…kan dh kna si gmbar bogel ayu..jgn main2 nga prof klon..nama pn dh profeser…ayat gempak…btol x prof klon? hahaaha..

  19. kay says:

    Bagus apek ni, dia dengar nasihat aku aritu..
    aku pesan kat dia jangan tutup muka..nak tutup muka mende sumer orang kenal rupa dia.hahaha..
    Alaa..dadah dan artis tak boleh dipisahkan..kantoi tak kantoi je..

    • lal0 says:

      artis yang camnie patut kita rem0ve terus dari dunia hiburan..mencemarkan industri jer..

      • Yoshiro says:

        HAHA..PASTU KO LAK JADI ARTIS KAN.. PASTU DA BYK DDUIT NNTI MAIN POMPUAN, MINUM ARAK.. BEST KAN?..

  20. sian dengan nasib anak-anaknya…
    my blog: jom cuci mata dengan koleksi cantik kaum hawa

  21. member2 die mmg xboleh pakai…abis dgn apek2 skali kena cekup…

    berhati-hatilah bila memilih teman….

    • lal0 says:

      k0 nie apahal..asik2 salahkan kawan2 dia..katakan k0 kant0i atas sesuatu kesilapan, k0 akan cakap ar kat masyarakat..”salah kawan2 saya yang mempengaruhi saya”..what da ****??? kita sendiri la br0 yang kemudi hidup kita..n0t kawan2..

  22. stamina waka says:

    aku mmg peminat apek dulu..tp sekarang TIDAK LAGI!!

    • lal0 says:

      dari dulu hingga sekarang aku tidak pernah menjadikan diri aku sebagai peminat kepada mana2 artis..just minat dengar n lohat hasil karya yang bermutu aje dari mereka..

  23. amy says:

    menyampah ..betul2 hipokrit…hisap shisha konon huh! sengal…moga anak2 dia xmngikut perangai syaitan si ayah…

    • not perfect says:

      masyallah…ada juga ..mnusia mcm ni….smpai mcm ni..ko bleh letak hukum pd sesorg..syaitan trus…..dsyat2..ko…bgusla..ko pun salah sorang malaikat suci yg trlepas kt bumi…malysia..

  24. jmr says:

    chare gk apek pakai baju oren nih..

    ni shooting filem apa ek?..

    hahahah

  25. ahhas63 says:

    patutlah rapat dengan yassin… rupa2ya satu spesis, skrang dah kantooooiiiiiiii

  26. putri says:

    mcm xpcaya,,,
    namun apakan daya itulah lumrah dunia
    hdup artis pnuh dgn kepura2an

  27. Wan says:

    Ni lah dia contoh terbaik orang bodoh. Dapat duit beribu-ribu buat movie tapi semua tu di sia-siakan. Tau tak sia-sia tu apa??? Usaha dari zaman senario dulu boleh hilang sekelip mata. Lepas ni tgk la dia akan sepopular dulu lagi ke tak. Kalau suka sangat dgn ganja, lepak je la kat chow kit. If u don’t know how to appreciate god’s blessings, then live your life in the gutter like the way you’re meant to be in the first place.

  28. Joe says:

    Wardina statement kita jgn usik, nanti ZED ZAIDI hati panas…

  29. fusemoney says:

    eh apek makan dadah jugak ke? Masya Allah..tak tahu langsung aku..

    • lal0 says:

      ye la fusem0ney..kalau tak takkan la pihak p0lis p0n dah sahkan yang dia p0sitif dadah..jangan s0k0ng artis tak guna camnie..

  30. AbangIkerCasillas says:

    Apek apek……

  31. Leo says:

    buat muka cool.. relek je.. xkan nak nangis plak.. pelawak la katakan. depan camare buat muka senyum …
    ape pun support apek dr segi moral… bkn support suruh dia ber’ganja’ lagi..

  32. efa says:

    apek x bersalah

  33. di4 says:

    bongok kau apekk

    • gadis says:

      bongok kuasa dua kau ni apek oii…. :O org mcm ni tembak mati je penyudahnye…

      • Leo says:

        tak baikk… cepat sgt nk menghukumnye pon…
        bia mahkamah kasi hukum…

        • lal0 says:

          b0d0h k0 gadis..dah sah p0sitif dadah la ng0kk..apa ke jadahnya???

        • not perfect says:

          lai kali ko blajr pandai2 lpas tu ko jadi hakim laa…pasal ko pun malaikat suci yg trlepas kt bumi ni……manusia yg suka tengok org lain jatuh…..MCM NI PUNYA ORG PUN ADA…BGUS2 TIP TOP LA LU..BRO!!

  34. di4 says:

    ko ni bagus la.mat pek ko.sama jer dgn penagih tegar yang lain….blah la ko apekk…. isap dadah… woi polis baik letak apek dekat pusat serenti nuh… buat best konon…

  35. rileks la..hidup ni ada turun dan naik…apek pon tau skrg orang bising2 kejap jer..lama2 org lupa la..tengok salem dan jamal cool jer masih terus nyanyi…..

    • lal0 says:

      g**p**g sape yang s0k0ng jamal n salem + apek..aku suka lagu2 dia jer..penyanyinya?0h tidakkk…never ever..

      • not perfect says:

        tu aku kata bgus2 …habis ko dngr lagu tu sape yg nynyi….langsuir,pntianak…mmg ko bgus2…..respet lu bro!!

  36. karimi says:

    sepatutnya byk lagi artis y perlu kena tngkap..minum arak jgn tnya la..punya banyak artis xkira tua muda y mnum..tu la masalah bila manusia skrg xtkut ngn tuhan..hukum ALLAH perlu dilaksanakan baru selamat dunia n akhirat

  37. wtf says:

    kalo isap dadah patutnya gemuk..bakpo dio kering?

  38. wtf says:

    isap ganja maksudku

    • lal0 says:

      a’ah kan..ada 0wang cakap camtuh..aku p0n pelik la..mungkin metab0lisme dia aktif sangat k0t..tak simpan lemak dalam badan..

  39. sazz says:

    Tahniah.. bangga tull… kena tangkap..

  40. Fact-oriented Person says:

    Ntahla Apek…populariti ngko memang sedang menurun, tapi biasala yg tu..peminat tak marah. Tapi bila ngko kena tangkap positif ganja & ada 40g ganja ketika diserbu, ngko sendiri buat peminat2 menyampah ngan ko..

    Bila kita kritik & cakap tak suka dgn benda ganja & dadah etc ni, ada pulak kat sini yg anggap isu ganja ni small matter la, takde mende la, takde efek sangat la, dll..siap sokong Apek guna ganja.

    Nasihat sy, bercakap biarlah mcm ada aqal yg waras..kononnya diorang lebih tau (maybe biasa try). Tapi benda yg haram, sket or banyak tetap sama kecuali utk perubatan.. Arak teguk sket maybe tak mabuk, setitik dua konfem takde efek..tapi tetap HARAM & salah. Kalau takde mende, kenapa kena tangkap & nak kena dakwa?

    Geng2 Apek pun muka semacam je..memang ada tanjak guna ganja.

    • profesor klone (bukan aznil ok) says:

      aku sokong100% apa ko ckp. tp 1 jer aku nak cakap. mmg benda menghayal tu haram. aku penah rasa pon. dulu la. tp cuba kita pi belah utara. ganja nie cam isap rokok jer la. tp arak dorang tak minum pon. 1 alasan yg boleh terima dr mulut org2 tua kat sana. ganja tuhan buat dan arak manusia buat. so renung2kan.

    • Yoshiro says:

      YES DADAH JENIS GANJA AMAT MERBAHAYA DIDALAM AKTA MAHKAMAH MALAYSIA.. INI KAH CARA UMAT MUHAMMAD? MENEGUR DGN CARA MENGAIBKAN ORG? KLU AWAK ADA ANAK.. APALAH NASIB AWAK KAN KLU JADI MACAM NIE PADA ANAK SENDIRI..

  41. noah says:

    sapa yg percaya dulu apek isap shisha pakai batang betik lagi sengalll!!!!!!…hahahaha…dulu percaya sgt…dah terang2 isap batang betik…tapi apek kata dia isap shisha….hahaha….kebayakan artis mcm tu la….tak amik dadah kalau minum arak…sama jaa….

  42. zubeauty says:

    apek apek.. apa nak jadi ni..

    Jom jaga kesihatan: Therapy Hayat, Jus Anti Penuaan

  43. christal says:

    patut lah kurus semacam jer…..
    ingat kan x ckp zat makan….
    tetapi dh over doz ngan dadah lah ni ek…

    • lol says:

      sape ajr ko isap gaja bole kurus? ko igt isap batu ke apa?
      org slalu hsp gnja ni sbb na bg slera mkn b’tmbah or tido nyenyak je. skg ni doktor buat ganja as ubat bg org yg m’hidap insomnia. SEKIAN TOCHEY2..

  44. Lil' Princess says:

    Suhla dia ikat skit rambut tu, serabai benar dh tgknya…

  45. Super_power says:

    apek ni dianiaya ni…hahahahaha

  46. nas says:

    zaman skrg,bila wt salah punya la bangga.. tp bila wt kebaikan malu..

  47. gegel says:

    dah agak dah… sepatutnya apek malu bukan berbangga….

  48. aku mmg kesian kt anak die…mmg xblh bg contoh kt anak2 die….

  49. nana says:

    dasar sampah masyarakat,memalukan bangsa melayu.
    dah kene tangkap pon nak tunjuk bangga.
    wth is wrong with the society?

  50. fae says:

    ceh! klu setakat ganja atok nenek korang pn kene gak dulu, ape adehal bende boleh benti bukan dia amek heroin ke cocaine ke……sampai gelarkan dia sampah masyarakat yg sampah bukan jenis2 org yg mcm ni…..yg sampah org2 atasan yg bnyak makan rasuah yg bnyak tipu masyarakat yg bnyak menindas golongan bawahan 2 yg sampah the real sampah…..

    • Leo says:

      haah… banyak lagi manusia sampah dalam dunia ni kite x nampak n x tahu… baru mcm ni dh kate sampah masyarakat…kene kat sedare mara darah daging sendiri baru tau… takkan nk buang family sendiri mcm sampah..
      bg sokongan moral supaya berubah..

    • ahmad says:

      apa hal lak ko bleh kata ganja takde apa2…?? dah tak igt agama ke apa?…

    • loy_azloy says:

      tolong jangan tukar topik…sekarang kita semua dah tau apek memang artis yang nama dia dah busuk,tak kisahlah kalau polis bebaskan dia,namun dia positif dadah…kalau negatif belakang cerita…
      tolonglah jangan nak tukar topik berkaitan rasuah dan etc…nak kaitkan dengan politik sila pegi tempat lain…
      diharap segala piala dan trofi2 kemenangan ditarik balik…

      • fae says:

        loy – yup dadah itu sampah tp yg penghisap nya blm tentu die sampah zaman skarang sampah pn dh boleh dikitar semula apatah lagi manusia ko ckp cam gini ko tau ke apa yg akan berlaku kt ko akan dtg ALLAH maha isa klu dia nk satu ari nanti ko pulak yg hisap dadah apa ko nk ckp…….. tp rasuah & penindasan terhadap golongan bawahan bg aku tetap sampah tp itu la yg rakyat selalu bangga2 kan terhadap golongan yg macam ni aku bukan nk cita pasal politik cuma nk bg pendapat aku yg politik tu sndiri sampah…… Apek mmg hisap dadah tp die x penah meyusahkan hidup rakyat tu bezanya……

  51. fae says:

    ini la yg menyebab kan aku menyampah ngn bangsa melayu walaupn kt i/c aku berbangsa melayu tp aku xpenah mengku yg aku ni melayu sb org melayu hanya pandai menunding jari kpd mereka2 yg sebegini menghina mencaci mengherdek 2 pasal la ramai golongan yg kluar dr pusat masuk semula kedlm pusat disebabkan mereka dihina mcm nila sptutnya kite bimbing mereka ni semua kejln yg korg yg sepatutnya bukan menghina mereka ni semua…….walau pn artis yg diceritakan ni seorg penagih ganja tp selama ni die bnyak menghiburkan kita membuat kita gembira memberi kita gelak ketawa bukannya selama ni dia buat jenayah yg besar rompak bank ke rogol anak org ke bunuh org ke klu cam 2 lain r cite klu stakat dia hisap ganja ape salahnya masyarakat beri sokongan supaya dia kembali kejln yg normal…..dia x pernah menyusahkan hidup kita selama ni korg 2 yg kena bukak minda korg luas2 jgn jadik seorg melayu yg hipokrit……**** nana bangsa melayu yg sebenarnya x berfikiran seperti awk sebelum awk nk mencaci bangsa melayu yg lain & mengaku yg awk ni melayu awk kaji dulu apa itu melayu & asal usulnya…..

    • Pyrate Punx says:

      aku mmg sokong ko fae…org cam korang la yg buat penagih masuk pusat balik…tau nak hina..kutuk..caci..maki..korang sume x penah wat salah ke hah? bezanya apek tu artis..dpt liputan meluas..padahal dia manusia sama cam kita sume..hari ni dia nasib dia x baik..mungkin dia sedar pas ni…hari malang korang ..tau ke bila?pada pengalaman aku la..sapa yg hina penagih ni lebih2..selalunya akan jadi kat diri dia plak.x pon kat keluarga..sbb skang ni tuhan bayar cash..kat dunia lg dia akan tunjuk..sndri mau ingat!!

      • fae says:

        thanx pyrate punx kerana berfikiran terbuka & berfikir diluar kotak x seperti golongan yg lain yg hanya pandai berkata tampa berfikir sehingga sanggup meletakan mahluk tuhan sebagai sampah….. klu benda kecik cam ni pn susah nk fiker xpayahla nk tunjuk bagus nk nasihatkan org lain nasihatkan diri sndiri dulu supaya diri 2 nampak kesalahan bukannya terus berkekalan ia boleh diselesaikan dgn cara profesional bukan dgn cara maki hamun siap suruh bunuh lagi kita bukan tuhan kita manusia semua sama jgn nk pandai2 meletakan diri sesorg 2 kelembah yg hina esok rusa x tau ape yg terjadik pd kita….jdk kn ini sbagai pengajaran bukannya bahan hinaan…..

        • Fact-oriented Person says:

          Sy sendiri memang tak setuju bila ada yg kutuk lebih2..tegur biarlah beradab, tapi kalau boley elakkan dari mengutuk kaw2 sampai cop sampah masyakat etc..in fact dia blum sampai tahap tu. Janganlah menghina..

          Cuma kalau boleh janganlah pulak anggap ni sbg benda kecik..sebab benda yg tak elok, sket atau banyak WAJIB dihindarkan, especially berkaitan ngan dadah. Tak kira la ganja ka..heroin ka..ice ka..crack ka..morfin ka, whatever it is, DON’T TRY AT ALL. Salah tetap salah, kalau benda kecik diorang takkan ditangkap & didakwa, simple. Bila try ganja, tak mustahil diorang akan try jenis lain jugak..

        • kunta_kinte says:

          Fact-oriented Person,
          Rasanya tak ada orang nak nafikan kesilapan Apek, cuma isunya di sini banyak sangat pengkomen2 yang rasa dirinya taraf maklaikat yang suka cop orang lain bukan-bukan.

          Kalau mau kira salah, jangan lupa untuk ambil kira artis2 yang merokok.

          Salah tatap salah, macam perokok.
          Lagu haru mereka yang merokok ini, sebab orang di sekeliling pun dapat musibahnya.

          ;-)

        • Fact-oriented Person says:

          Sy tak sure plak kat mana pengkomen2 di sini yg merasakan diri diorang taraf malaikat..takde rasanya. Kalau yg suka cop org lain bukan2 tu, kena ingat la bahawa tidak sepatutnya begitu. Maybe komen dgn penuh emosi tanpa pikir panjang jadi gitu la hasilnya..

          Artis2 yg merokok? Perokok itu tak salah, tiada undang2 dlm Akta yg cakap menghisap rokok ‘per se’ adalah salah di sisi undang2. Yg salah kalau isap di tempat2 yg ada sign ‘DILARANG MEROKOK’. Rokok ‘per se’ adalah bukan suatu kesalahan di sisi undang2 spt ganja. Sila rujuk Akta Dadah Berbahaya 1952, ada seksyen yg jelas ttg ganja (dadah).

          Berkenaan merokok yg boley menyebabkan org disekeliling terkesan dgn asap rokok tu, itu atas kesedaran & moral consciousness si perokok sendiri. Thing is, kalau ianya begitu merbahaya, kenapa kerajaan Malaysia tak ban je penjualan rokok2 di negara kita? Think it over, PEACE.

    • loy_azloy says:

      wah tak mengaku diri melayu?hipokrit sungguh…apekata ko jangan duduk bumi Malaysia ni lagi,buat malu org melayu,come onlah yang kutuk ni bukan sebab hati busuk tapi marah kerana ditipu hidup2 oleh pelawak yang selama ini mereka sanjungi…dan mereka marah sebab apek makan najis dadah tu…tak pernah aku jumpa orang yang dangkal pemikiran mcm ko….

      • profesor klone (bukan aznil ok) says:

        aku melayu juga. makanm belacan juga pon. tp aku ok jer. biarkan si luncai terjun bersama labu labunyer loy azloy. aku sokong kau . dimana bumi di pijak disitu langit dijunjung. takkan melayu hilang didunia. melayu aper hal gak. kalo ko ckp ko tak mengaku islam lg bagus. pi makan benda sial sana kedai benda haram. ko nie la melayu yang bodoh dan kayu. bagus kjo balik cium tangan mak bapa ko baru ko mengaku ko tu melayu lahabau

      • fae says:

        mana ko tau asal usul malaysia ni org melayu punya???

        • loy_azloy says:

          baca sejarah la,org suruh belajar ko main…

        • fae says:

          klu ko stakat baca sejarah yg di cipta oleh kerajaan malaysia yg telah di ubah suai oleh org2 british ko x payah nk kecoh la oi! melayu asal dr mane pn aku ingt ko x tau melayu tu ape pn aku ingt ko x tau melayu cam ko ni patut dh pupus time 69 dulu…….

      • kunta_kinte says:

        Loy Azloy,
        Please GROW UP!

        You reacted just like a wife that have been cheated by her husband.

      • Yoshiro says:

        BILE MASE APEK TIPU KAU? BUKAN KER APEK DAH NGAKU KAT CAM RANCANGAN ASTRO.. X IKUT PERKEMBANGAN NI DER.. AL-QURAN ADA CAKAP AKTA NIE DOSA BESAR YG X BOLEH DIAMPUNKAN KE? MAHKAMAH DI DUNIA ADA AKTA.. DI AKHIRAT? ALLAHUAKBAR..

    • profesor klone (bukan aznil ok) says:

      aku melayu juga. makanm belacan juga pon. tp aku ok jer. biarkan si luncai terjun bersama labu labunyer loy azloy. aku sokong kau . dimana bumi di pijak disitu langit dijunjung. takkan melayu hilang didunia. melayu aper hal gak. kalo ko ckp ko tak mengaku islam lg bagus. pi makan benda si?l sana kedai benda haram. ko nie la melayu yang b???h dan kayu. bagus kjo balik cium tangan mak bapa ko baru ko mengaku ko tu melayu lahabau

      • kunta_kinte says:

        Orang lain mesti gelak tengok korang bertegang urat sebab isu makan belacan dan pasal isu ketulenan Melayu korang tu kan?

        ;-)

        • fae says:

          hahahahahaha………… klu ilmu cetik xpayah nk hina aku la kt dunia ni bukan kaum & bangsa yg membeza kan sesama antara manusia x smestinya bukan melayu bukan bermakna dia x beragama & bukan islam…… tp klu lu org nk cita psl melayu ngn gua tolong terang kn skt apa itu MELAYU & asal usulnya dgn TERPERINCI…..klu korg sendr x tau ape itu melayu & asal usulnya baik x payah mengku yg korg ni melayu…..mengku melayu tp khidupan seharian ikut budaya barat melayu ke? aku berani ckp macam ni sb aku dh cukup kenal apa itu MELAYU & asal usulnya aku dh kaji dgn mendalam apa itu melayu klu korg hanya pandai tau sebut pekataan melayu hahaha….. gi baca buku dulu r bnyak2 klu dh org melayu pn brani ckp org melayu sampah ape kejadahnya org cina pn x penah ckp kt bangsa dia sampah bukak akal & minda fikir dgn mendalam ape yg aku maksud kan…….

      • fae says:

        hahahahaha…….org cina, india mat salleh pn pernah makan belacan kahkahkahkah…………

        • fae says:

          melayu xkn hilang didunia…. buat apa klu xkn hilang didunia klu kewujudannya x dirasa…… melayu dh lame dh hilang yg kekal namenya aje ko sndiri pn blm tentu 100% melayu bro………

  52. yaya says:

    macam pa lg…ahh bg aku lantak kat dia laa… biarlah idop dia, dia pandai2 la yg penting aku terhibur dengan lakonan dia yg besh..haha..dia masok jel ka kena gantong ka xda efek pon ngn idop aku..haha

  53. mamat sebelah apek tu pn berpotensi utk jadi pelawak tu….tgk muke pon dah nk tergelak rase….hehe

  54. smll piese says:

    klau nak tengok mse dye isap,,,mse dlu2 ar kat youtube kome 2lis apek? mesti ad

  55. lavender says:

    bila nampak gambar diatas…terfikir..itu adalah luaran sahaja. kesian…hati yang menderita.sumbanganya pada kita ,adalah buat kita Ketawa dan gembira. sebaliknya..tiada siapa yang tahu antara dia dan tuhan. harap dia akan pulih. kebaikkan tetap di kenang…keburukkan boleh diubah..

    • Fact-oriented Person says:

      Harap dia sendiri cuba ubah keburukan tu, jangan diulang sebab isu dadah memang pastinya memburukkan reputasi diri sendiri. Jangan marah kalau peminat kecewa akibat perkara ni terjadi sbb after all, itu semua pilihan Apek. Semoga Apek insaf & berubah kerana tuhan takkan ubah melainkan usaha dari diri sendiri..

      • miss suka masak says:

        salam…

        nak kenal ngan fact-oriented person…

        if terbaca comment nie…reply segera kay…asap…

        suka baca comment2 anda….open minded n penuh ngan information y bguna….

        selalu if tgk ur name kat cnie mang saya akan baca ur comment walaupon meleret2 panjangnya…ehehehhe

        semua y u btaw 2 byk y btol bkaitan ngan undang2 n isu semasa…hope leh borak ngan u…suka ngan owg camnie…

        dats all….

        ~~~silent reader….

        • Fact-oriented Person says:

          Salam..

          Sy rasa anda ni bergurau kot..;-). Ntah2 kenal sy tapi nak pekena pon boley jadi..hihi. Takdelah, kalau bukan tu sori bebanyak k..

          Tq atas komen2 tu, tapi sy tak berani reply banyak2 takut nanti org anggap kembang semangkuk ke..riak ke..apa ke, yg baik adalah semata2 dari Allah.

          Sekali lagi sy cakap, sy tak berani nak komen banyak2 sebab takut ada salah anggap plak, wal’iyaazubillaah..

          TQVM, itu je. Nak saling komen di sini no problem, tapi jangan ada sbrg pujian lagi ya…takut nanti timbul ‘ujub plak dlm diri sy, bahaya tu.

          ~~ silent killer ~~;-)

        • compaq says:

          eleh2…malu2 lak FOP..
          d fan upenye FOP ni..
          sy pon nk knl jgk la…hohoho..=D

        • Fact-oriented Person says:

          Sy memang pemalu compaq..mcm daun semalu gitu.hehe.

          Nak kenal jugak ke compaq? Boley…sy ACER ASPIRE;-) Ko ni compaq jenis apa, presario ke?;-)

          Just kidding.. Miss suka masak tu gurau2 je tu..jangan amik serius ya compaq.

  56. Leo says:

    Sudah-sudahlah menghina. ubah la diri sendir dulu.
    dah confirm masuk syurga ke hangpa…?

  57. ApekFans says:

    pergh…
    caya la der…
    syok ooo…
    hehehehe…
    Apek dilokap

  58. adam says:

    bg gua aper y tjadi kt brader apek ni pkare bese jer r. adat lah tu sbagai mnusia biasa kn.kecik pnya hal la beb..no body is PERFECT.hidup msti mau HEPPY.gua caya sama lu bro///nk wt caner kn>WAKENABEB!

  59. dani says:

    CAstELLoOoOo,,,,,,,

  60. dunia artis says:

    buktikan jika di pihak yang benar…kenapa dunia artis jadi begini?
    adakah ini yang di katakan artis millineum? artis kini sinonim dengan dadah dan perceraian..

  61. gud person says:

    hrp apek akn berubah n kt yg brada d luar amibl iktibar

  62. Nadri says:

    apa nk jadi dgn artis malaysia..sorang2 kena tangkap pasal najis dadah..mcmana nak jd contoh pd masyarakat..

  63. K says:

    aku skong ape wardina ckap…artis skrang memng xleh nk wt cntoh

  64. tim says:

    cukup2lah lu org mangata tu.., lebih baik kamu semua sembahyang tolak bala pada keluarga kamu, moga d ampunkan dunia dan akhirat….org yg mengata seseorang itu juga di angap melakukan dosa..katalah diri kamu sendiri..amin…auzubilahminzalik…

  65. kim kardashain butt says:

    Bro APEK, i don’t blame you. I blame the EVIL DEVIL. You are are good human.

  66. kesian kat anak bini die…

  67. mr mustapa says:

    kite ni nk ckp org lebih2 pn tak gune jgk .. kene kt batang hidung sendri baru rase .. pegi jahanam la korang asik sibuk jaga tepi kain org .. suke hati nenek tiri jer nk ckp org itu ini .. korang bagus sgt ker ? klu korang bagus sgt .. berusaha la nk kurangkan jenayah .. ni asik dok depan pc kutuk2 org .. nenek aku pn boleh mcmtu

  68. mrs purple says:

    aku minat kt apek..tp bila da tau dia mcm nie..hilg rasa minat aku kt dia..hmm..ksian…

  69. apo says:

    apalah tak kesian anak bini kew!!!

  70. apo says:

    stupid!!that’s all i can say

  71. velasrizal says:

    susah nk pecaya artis zmn ini..

    Awek – Awek Piala Dunia 2010 !

  72. kunta_kinte says:

    Ganja tu perlu untuk Apek jadi lebih kreatif. Lagipun dia bukan nak declare dia bangga hisap ganja, dan dia tak pernah pun promote ganja kat peminat dia. :-)

    Biarlah dia hadapi semua ni secara sendiri. tak perlu kecoh2.

    Anak jiran @ sedara mara korang yang hidap heroin tu korang tak amik kisah pun, tapi bila kena kat artis korang marah bukan main macam anak korang hidap ganja…

    Yang korang hentam dia sangat macam korang yang tentukan syurga neraka dia buat apa?

    Baik duduk atas sejadah dan doakan kesejahteraan dia…

    • Fact-oriented Person says:

      Elakkan bagi komen yg emosional sbb kesan dia berbeza dari komen yg diberi dgn beradab & beretika. Tak perlu kecoh, cuma tanyalah polis & pendakwa kenapa tangkap & nak dakwa Apek kerana isu ganja yg ‘kecik’ je nih?

      Tak kira la dia pernah promote kat peminat dia atau tak isu ganja ni..tapi bila undang2 dah jelas anggap benda tu sbg jenayah, buat sorang2 pun dikira salah..

      PEACE.

      • kunta_kinte says:

        Tapi kau pun kecoh jugak dalam ni.

        Can’t i have my fame in here? ;-)

        PS – You get my joke, don’t you?

  73. fariman says:

    betul ke saiful apek ambik dadah..??
    mcm mna pon..
    saiful apek tetap di hati saya,,
    saya orang langkawi..
    saiful apek….
    we love u…

  74. fariman says:

    korang jgn memperkotak katikkan saiful apek..
    aq satu satu nya peminat nya dari langkawi…

  75. Anzur Anuar says:

    macam ko sorang je peminat dia. dah dia salah. nak diam je?

    My blog : Jom baca pelbagai cerita yang aneh, pelik, comel, ajaib disini

    • kunta_kinte says:

      Jadi, kita kena canang dan kecoh satu dunia yang dia hisap ganja?
      Apa yang kita nak dapat dari buat kecoh pasal isu dia hisap ganja?

      Bukankah lebih baik mendokan kebaikan untuknya?
      Apa-apa keburukan yang terjadi kepada orang lain patut dijadikan iktibar, bukan dibuat bahan kutukan.

      Bak kata Fact-oriented Person, “Elakkan bagi komen yg emosional sbb kesan dia berbeza dari komen yg diberi dgn beradab & beretika. ” (kononnya)

  76. shah says:

    ape pun relek je,smua orang ada bat salah kan kwan2,x pe la sy doa kan apik lpas dri seksaan polis k

    • murat says:

      alo bro shah,polis nak seksa apek apa hal lak..apek bkan peragut laa…ini kes sangkut uren air kencing ja…x da hall besar pon….jentik pun polis x kan buat laa…dia bkan tokan besar….gua tau arr..gua dah pernah masok dlm lokap 4 kali,kes sama cam apek..huhuhu..kantoi!!! :P

  77. dzul says:

    ape la apek ni..
    name dh hebat tp maen dadah jgk..
    tp btul ke die maen dadah??
    klau btul, kesian kat family die..
    ishh3

  78. anna says:

    i love u apek..
    xkisahla apa pun

  79. Sukeri says:

    Keep going apek..!!
    suport lu..!!

    Kenyataan apek di Metro

  80. harap2 apek insaf drp perlakuan sumbang ni….sayang kalau bakat tenggelam sbb kes2 mcm ni…

  81. pejo says:

    kalau dah terjebak dadah..
    insaf apanya..??
    sama macam rokok jugak..

    ++ Anti Hellioz ++

    • murat says:

      woi..jgan pandang penagih dadah ni x bleh berhenti arrr….aku tau arr,dulu aku hisap syabu 3 tahun,skrg ni alhamdulilah,aku boleh berhenti..x da masalah pon..syabu lagi kuat kesan ketagihan drpda ganja.semuanya atas hati masing2 la broo…lu jgan suke2 je hina orang arr..rokok pun bleh bhenti laa..&#$%!@&^ tul laa ko ni!!!

  82. jue says:

    kenapa mesti nk jadikan artis ni idola atau contoh…byk lagi org yg boleh d jadikan contoh dan idola….sendiri mau ingat la…

  83. jue says:

    kenapa mesti nk jadikan artis ni idola atau contoh…byk lagi org yg boleh d jadikan contoh dan idola….sendiri mau ingat la…yg dok pg jadikan artis ni idola tau contoh buat pe…mana yg baik jdkan tauladan mana x baik x yah la ikut…

  84. mak mah says:

    go go fact oriented person….nak berkenalan boleh hehehe…sy pun minat dgn tulisan anda, hujah yg bernas..

    • Fact-oriented Person says:

      Ya..go go mak mah, sy lagi teringin nak berkenalan ngan mak mah,hehe.

      Tulisan sy tak bernas pun..mcm org len la jugak, kebanyakannya pendapat peribadi je mak mah..;-)

  85. ParanormalAttack says:

    fahami situasi sebenar.. penilaian semua adalah umum.. seharusnya kita membantu bukannyer membuatkan dia terus terjerumus..
    boss lu mmg de best – master-

  86. kucing betina says:

    xyah la dok sibok ngata perangai org baik ke burok….cermin dulu diri sndri…klau rase dah ckup perfect…kompom masuk syurga….baru la persoalankan kebaikan atau keburukkan org lain….smua manusia xde yg sempurna…
    apek…lu buat salah masih ada jln utk kembali…gua ttap skong lu apek !!!!

  87. miss suka masak says:

    2 fact oriented person…

    maaf yer…

    apa y saya comment 2 adalah ikhlas dari hati saya…

    xdak tipu2 maaa….

    saya xsuka cakap kosong n ampu owg xtentu pasal…

    macam y saya cakap sebelum nie…

    tiap kali saya baca ur comment…hati saya rasa happy..

    n walaupon meleret2 komen2 awak saya stil baca sampai habis…

    comment awak xmemihak pada mana2 pihak//

    awak bcakap bdasarkan pengalaman…

    n importantly…bcakap mgunakan akal y waras dan tidak dpengaruhi emosi y bcelaru…

    suka sgt baca coment2 awak…

    hope teruskan usaha dalam menyedarkan masyarakat luar mengenai rasionalnya bcakap mgunakan akal fikiran y waras…

    salam ikhlas dari silent reader~~~

    • Fact-oriented Person says:

      To miss suka masak..

      Sori kalau sy ada slh ckp kat atas tu. Bukan apa, sy komen di sini sekadar berkongsi apa2 yg sy rasa patut selain bg pandangan setakat yg sy tau..tu je. Lagipun sy komen ni bila free je.

      Thanks a lot kalau anda suka dgn komen2 sy, kerana kebanyakannya bersifat pandangan peribadi. Tapi sy maklum bahawa kat sini ada jugak certain2 org yg tak senang dgn komen2 sy..yg skeptikal sebab kononnya mcm nak tunjuk baik etc. Itu terpulang pd masing2.

      Sy ada pengalaman sket2 je..maybe ramai lg yg ada pengalaman yg jauh lebih banyak. Sy komen bukan nak tunjuk sy pandai, apatah lg nak bagi org minat or suka dgn pandangan sy sbb sy tau kt sini ramai lg yg lebih bijak dlm berkomen.

      Cuma yg pastinya sy pastikan sy takkan komen dgn penuh emosi tanpa pikir panjang, & supaya komen sy tak menyalahi agama serta perspektif undang2.

      Thanks again..moga2 sy tak berasa ‘ujub dgn komen2 anda di atas msm. PEACE

  88. Rooney says:

    Miss Komen Masak, ini bukan ruangan untuk FLIRT ok?

  89. dead_system says:

    hahahah kawan gua pun ada daaaa,hampeh malu kan kawan je sebelah 2 adoiiiiiii

  90. kulaan says:

    apa2 pun bertaubatlah,pintu taubat msh terbuka..hari ni kita buat org ketawa,jgan nanti bila mati org. ketawakan kita pulak..sedih.

  91. +? says:

    laaa x payahla komen2, c apek tu senaja je mintak kena tangkap.., kan lepas ne dia berlakon ceta “Penagih M’sia” sebab tu dia nak rasa dulu cammana baru ada feel filem…, kan apekkk….

  92. anto fighter says:

    nobody is perfect…sapa rasa dia perfect sgt…

  93. Faith Causby says:

    He that makes a good war makes a good peace.

    ———————————–
    Tsukuba

  94. “You possess a genuinely fascinating weblog. As well quite a few blogs that I see now do not really present something that I’m serious about, but I am definately interested in this one. Just imagined that I would pass that message on. ”

    my website is Birdhouse Skateboards .Also welcome you!

  95. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

  96. perennials says:

    In total, it took me approximately 25 minutes to pull out this awesome post. Thank you very much.