Written by AbangNara | June 13th, 2010

saiful apek hisap dadah

Aduh. Apa nak jadi dengan Saiful Apek nie. Jam 10 malam semalam, Saiful Apek dan 5 orang kawan dia ditahan polis kerana memiliki 40 gram dadah yang dipercayai ganja. Berat nie kes nie.

Saiful Apek ditahan di rumahnya di Subang Jaya dan kini ditahan reman selama 4 hari untuk siasatan lanjut. Bersalah atau tidak, kita kena tunggu bila kes ini dibawak naik ke mahkamah nanti.

Kesian pulak kami kat anak bini Saiful Apek nie. Kami rasa mesti dia dan rakan-rakannya tengah high time kena tahan dengan polis. Memang betullah kata Wardina, artis Malaysia nie tak boleh dijadikan contoh.

Kita tunggu apa kesinambungan kes Saiful Apek kena tangkap sebab dadah nie.

170 responses to Saiful Apek Ditahan Polis Kerana Dadah

  1. yaniey says:

    Xsangka nyer…

    • entah la.. nk ckp tak sangka susah juga sbb bila tgk fizikal, memang mcm ‘mat gian’.. tp sbb takde bukti, buat tak tau jer.. cuma bila dah tertangkap ni, tmbah menguatkan lg andaian gua T_T

      • FASHION says:

        itu la psl..dunia2..ape2 pon kita tggu polis siasat kes ni..mcm2 la artis ni..ape2 pon skong gak ngan kata2 wardina tu..pk2 kn la whai artis Malaysia ooooooooiiiiiiiiiiiiiii..

        • joe says:

          TAHNIAH APEK….Dapat satu lagi award. Dulu bercerita yang hidup kau tu susah. Allah dah bagi kesenangan dah dgn duit2 lakonan kau (tak susah mcm dulu). Patut kau bersyukur. Ini tidak…Kepada PDRM. Tahniah utk anda..

        • Fact-oriented Person says:

          Dah agak dah bila tengok dlm berita smlm walaupun dicencoredkan bahagian muka tu. Sy tak pikir orang lain selain Yasin, atau Saiful Apek..tapi kali ni terasa lebih kpd Apek & baca je BN, memang benar tekaan sy..

          Dulu penah berdebat dgn sorang kawan yg minat Apek bila Apek penah kantoi dlm Metro tgh isap ‘sesuatu’ yg Apek kata sbg shisha ka hape ntah, bukan dadahla nafi Apek. Tapi sy percaya benda tu ada kaitan dgn something yg boley bagi high sbb kawan sy yg lain mengaku yg benda si Apek isap tu sama dgn benda yg dia penah try sampai pengsan..sekali hidu je trus blackout dia cakap.
          Semenjak tu sampai arini memang aku sentiasa syak Apek penah layan dadah..

        • Rija|udDin uL-haQ says:

          apek nih dulu dah terkantoi gambar kat internet pekena paipon…siap btg betik lagi….patutnya hati2 la…dah terkena “cekup” secara berjemaah nih nak wat camner….
          .
          beliau mgkin ditahan bwh akta dadah, dan mgkin masuk pusat serenti sahaja,tapi tetap memberi impak kepada kerjaya beliau…
          .
          apek,yang sudah tue sudahla..

        • Rija|udDin uL-haQ says:

          ha,nilah akta nyer…

          sek.15 (1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 iaitu mengambil dadah. Seksyen 39 (a)(1) dan Seksyen 6 akta yang sama iaitu memiliki dadah dan ganja.
          nih konfem masuk pusat…

        • thug7 inc says:

          apa yg tahniahnya… anda suka melihat org tersepit… bangsa apakah anda ni!!!! mana agama anda…

      • ailynn says:

        nape erk kmpulan senario bnyk kes ngan dadah.???

      • bebola says:

        la ko baru tau ke apek tu mat gian? tgk fizikal dan lawak dia pun dah tau mmg mat gian nya style.

    • Saddam_Pencen says:

      ‘Jgn disangka air yg tnang tiada buaya’…sesuai ker aku bg ppatah tu ntuk isu ni?…buaya pun ngah ngah ‘layan’ smbil menyelam…mmg x nmpak la buaya tu klau dia ngah menyelam …tp menyelam lame mne pun mesti timbul gak ..

      moral;- jgn jd buaya ==”

  2. yaniey says:

    I’m first??

  3. yaniey says:

    Dulu kn dh kena tuduh,tp xngaku,isap shsha jer kate?

    • Fact-oriented Person says:

      Still ingat lagi..shisha buatan sendiri yg boley bagi high, new invention from Apek.

      • APIT says:

        Nak bohong pun agak agak la kawan hang isap benda apa yang sekali tarik jer dah blackout, aku ingat la dia hisap taik lembu fresh kot bukan shisa atau hashi atau ganja. Agak agak la kalau nak mengutuk orang jgn sampai nanti kena ats batang idung sendiri , ingat dunia ni bulat sekejap di bawah sekejap diatas. Walau pun dia isap ganja ka dia isap heroin ka dia tetap manusia biasa jgn la nak lebih lebih, baik jaga diri sendiri

        • Fact-oriented Person says:

          Bohong??? Ikut suka la apa yg ko nak pikir..kalau tipu kawan sy tu, tipu la sy sebab sy bukannya tau, dia yg cerita. Sy percaya sebab dia memang penah try mcm2..maybe yg dia try tu power sangat kot, Wallahu’alam. Kalau dia isap taik lembu sekalipun sy tak kisah. Ko ade pengalaman ke ckp mcm tau segala hal?

          Sy tak berniat nak kutuk, cuma kritik..itu kena tau beza. Sy tak kata dia manusia luarbiasa, semua kat sini manusia biasa yg sepatutnya mampu mengelakkan diri dari melakukan perkara2 yg boleh merosakkan diri dgn menggunakan aqal, setiap manusia biasa ada aqal. Maybe ada yg kurang beraqal jugak bila merasakan aqal tak mampu menghindarkan dari kesilapan2 yg besar spt ni.

          Malas nak cakap panjang, just nak pesan supaya sama2lah jaga diri sendiri, & usah bercakap seolah2 kita tau semua perkara di dunia kerana pengalaman setiap orang takkan sama. PERIOD.

        • thug7 inc says:

          salam…

          wahai saudara mara ku… cukuplah mengaibkan org…
          bedosa besar… adakah saudara sekalian tau apa itu ganja… betapa besarnya manfaat dari penggunaan ganja yg betul… iaitu pengenalan dan ilmu penggunaan yg sebenarnya diajar… baru org tak salah guna… ingat beb… tengok balik lambang singa yg terpampang di setiap kotak rokok… semua terdapat gambar logo singa…. pakah maksud nya… sila rujuk “buku rahsia simbol yahudi” “the new arrival part 2″ baru saudara sekalian faham apa itu produk yahudi… so bolehkah kita pandang dari sudut jauh… pandang dari mata urung bukan seperti katak bawah tempurung… siapa yg betul2 beria2 untuk mengharamkan ganja ni… padahal terlampau banyak kegunaan, kebaikan dan faedah dalam bidang perubatan… malah pengaruh nya amat besar terhadap pasaran rokok seluruh dunia…!!! siapa pemilik kilang laknat tersebut…!!!! tak salah lagi org2 yahudi… meraka mempunyai tujuan niat untuk menjatuhkan sekalian umat didunia ini… dan telah tersebut didalam al-quran… bahawa org2 yahudi ini adalah musuh utama org2 islam… kenapa saya berkata demikian… kerana mere mahu kita berfikir yg elok itu xelok… yg xelok itu adalah elok…air soya… sapa cakap baik??? sapa pengeluar soya terbesar… usa… kambing.. sapa cakap banyak kolestrol… tak elok dimakan selalu… darah tinggi cepat pitam… tapi sedangkan kambing adalah makanan kegemaran rasullullah… so bayangkanlah betapa baiknya daging kambing kalau rasul kita menyukainya… sekarang negara kita menghalalkan penjualan rokok dan arak… kedua2nya mari kita perhatikan.. lambang … singa terdapat dimana2… produk mereka gah di seluruh pelusuk negara… dunia luar sana dah start sedar… betapa besarnya pengaruh ganja untuk menjatuhkan rokok… kalau negaa islam seperti malaysia… halalkan ganja… ada ke org nak isap rokok dan minum arak lagi…??? tanya apek la… kat dalam ada tak org yg konon pandai akan berkata” de dari kau isap ganja baik kau minum je de… tak kene tangkap…” mana akidah nya… nampak tak akidah kita… kita sangat takut pada undang2 tapi tak takut pada alquran… tapi nak salahkan siapa… perkara ni dah dirancan lama dah… tengoklah picc… bentuk apa??? ya allah… bentuk mata… zoom lagi dari jauh… betuk jalan nya berbentuk 3 segi… tengok sedara… pengaruh illuminati amat kuat… adakah kita sedar??? so berbalik pada ganja… kenapa ianya sangat dikecam… renung2kan lah… munkin kita dapat menyelamatkan lebih ramai org dari tersesat….!!!!

  4. lucky girl says:

    btol ke

  5. mamee says:

    emm, tau takpe

  6. yaniey says:

    HAha..ada org x caye ak komen kt sini..well,first time kt wall..

  7. bob mrley says:

    dah agak dah dia ni mat msti mat gnja..tgk dh taw…

  8. mamee says:

    tp sape kwn2 die yg ramai tue

  9. ape salahku.. says:

    patut banyk sgt pnyaket misteri

  10. bob mrley says:

    dah agak dah dia ni mat msti mat gnja..tgk dh taw…lme dah…

  11. lucky girl says:

    first pon suke

  12. ntahapapa says:

    pulak dh . .

  13. BlackBerry00 says:

    lepas satu, satu artis msia kena tangkap berdadah
    besok lusa, lepas la dorg!!!!

    • nhb says:

      betol setuju.. t mesti lepas punyer… tah mcm ner gaknyer leh lepas..

      • futuremg says:

        isap dadah tak berat cam edar dadah…ramai artis2 kat msia nie isap dadah byk…yg dituduh edar dadah baru benjy tuh sowang kalo tak silap aku lar..sbb tuh boleh lepas…lagipon tgk berat dadah tuh lar…kalo ringan…kena penjara ATAU denda shj…penjara/ pusat serenti tuh kdg2 hakim tanak bg sbb dah crowded..takpon jd cam Jamal ngan salem..kuar masuk tak sudah2…

      • lin says:

        ada aku kesah

    • bebola says:

      mana bole lepas mesti kena gantung nya… xpun kena masuk jail… shisha mendanya… kalau budak2 bole la ko kencing… adeh… tu namanya curah pasir dlm periuk nasi sendiri.

  14. oren84 says:

    laaa.. trend kot.. artis2 ni.. pas sorg.. sorg lg.. mari kita tgk pasni sapa yg kena.. haishhhh…

  15. Mrs AuW.. says:

    Kalau tengok pada bentuk badan, memang nmpok mcm mat drug jek.. tp kita kene tunggu kputusan mahkamah hal ni ye ke idok, blm sah lg.. so jgn kita buat kenyataan yg berbaur fitnah…. nanti dapat dosa kering jek, kalau betol apek ni mat drug.. jgn kita contohi prilaku dia..

  16. Ila says:

    patot la keding semcam jea.

  17. ana says:

    cam tak cayer je… Sian kat anak dia…

  18. xsangka2.. says:

    giler ah….xdisangka2. wlaupun dh berjaya, cter yg apek buat hampir semua meletup2…tp last2..dye plak yg letupkan dri sndri..huhu..dh xsyg kuage, dri ngn kerjaya agknye..sedih2…

  19. x-po says:

    ingatkan dah insaf…abis lingkup la karier dia nmpknya kali ni..PADAN MUKA!

    • bebola says:

      tak lama lagi yassin senario plak kena cekup… kita tunggu jerk le… ngk pipi dah tau mmg kaki canabis.

  20. kiut says:

    ish..x sngka btol..
    minat sgt tgok lwk dia..
    tnggu la kputusan siasatn t..

  21. imabiz says:

    tak sangka pulak betul apa yang disangka….

  22. Miss_hujaN says:

    Lagi satu kes..Collection mat pekk dlm dunia artis ..

  23. elya says:

    EM CIAN ANAK BINI DIA.. PE LEH BUAT NASI DH JD BUBUR KERJAYA DH ELOK2 CRI REZEKI TUK KLUARGA P YELA KN SLH SNDIRI JGK..

  24. Puaka says:

    Pakai spek itam lah..nak cover mata merah…

    • Fact-oriented Person says:

      Agak setuju dgn yg ni..sentiasa pakai spek itam walaupun pd time2 yg tak perlu pakai spek itam, perhaps ada kaitan dgn mata merah bila kena ‘tut’..

      Sebenarnya memang orang yg guna benda tu boley didetect..mudah sangat sbb kebetulan dah ramai berhadapan dgn orang2 yg bermasalah spt dadah ni. Dia cakap dah berenti isap sekalipun kita boley tau dia masih isap melalui tindak tanduk, reaksi & mata merah dia.

    • APIT says:

      Mcm ada pengalaman jer

      • Fact-oriented Person says:

        Memang ada pengalaman, pengalaman berhadapan dgn orang2 sebegini atas urusan kerja. Kerja apa tu tak penting, tapi memang ada pengalaman.

  25. student bandung says:

    memang takde artis Malaysia boleh dibuat contoh..anak seni skg ni pentingkan gosip and semua nak tayang body je..
    kalau laki, tak dpt tayang, dadah..
    pfffftt.bila tak sokong industri musik/filem tanah air, marah..camne nak sokong kalau camni???
    aku minat cerita omputih, n minat pelakon2 omputih, wpon dorg lagi terok, tapi takpe la dorg mmg kafir n omputih..
    tapi ni Islam n melayu, haa how?

    kecewa loh..aku minat apek ni..now aku rasa plg best pon lisa surihani je..kalau beliau pon buat hal, aku give up ah..maleh dah nk sokong pelakon/penyanyi/pelawak tempatan~

  26. rashid says:

    dia rupanya…tadi tengok berita, tapi tak suspect plak dia…aiyok!!!

  27. 1255 says:

    dah sampai masa kifarah …kena beringat tu

  28. miss_vanilla says:

    bile la nak tgk industri hiburan malaysia ni macam kat korea n jepun…. hmmm…

    • jamil abadi says:

      heheeeee…pasal pelakon2 kita yang kat malaysia ni tak ade attitude macam pelakon2 jepon & korea…nak best je ambik dadah & ganja…mendela….

  29. Asrol Mania says:

    Dia melawak jerk tu.. wakaka…

  30. kakashi says:

    yes!!memang btol artis ni xleh jadi idola…ade ke artis yg bg contoh2 yang baik?adussss…..oh Malaysia tanah air ku..macam2

  31. Sengal says:

    ceh…jadi btoi la ada satu video clip dahulu apek isap ganja x silap aku…..
    orang lain yg x tau mesti terkejut punye.
    mmg x boleh jadi contoh langsung!!!

  32. melora says:

    suka sangat kutuk orang di landa musibah.. ntah apa apa la..

  33. Fact-oriented Person says:

    Musibah ni kalau perkara buruk yg tidak diingini tapi kerana diuji oleh Allah berupa kepayahan, kesakitan, kemalangan etc. Tapi seorang yg ditangkap polis kerana sengaja melakukan jenayah tak termasuk dlm musibah kerana memlilih utk melakukan sesuatu yg terang2 dilarang & diharamkan..golongan ni dipanggil musibat!

    • Rija|udDin uL-haQ says:

      huhu..betul bro Fact-oriented Person ..
      melora. leks…jgn emo…anggaplah ni semua pengajaran kepada kita.

    • fikir says:

      da lama ko x komen kt cni face. elok la tu. ni la bru dinamakn gossip secara bhemah. ilmu pun dpt. x la main sembarangan je org mengomen kt cni..

    • apa-apa aje la.. says:

      Bro gua skong sangat tu bro..kalau dah sendiri yang cari pasal musibat lah namenya…tuhan bagi akal pikir la mana buruk mana baik nye…

  34. fifie says:

    again!! hmm apek2…pk2 la kt anak bini tu..sian depa

  35. AbangIkerCasillas says:

    Dah agak dah..

  36. AbangIkerCasillas says:

    orang macam ni nak buat idola ke????

    • it's me says:

      ade ke orang nak buat apek ni jadi idola kalo die tak isap dadah pun?haha..

      aku pun x paham nape orang nak jadikan artis tu sebagai idola..xleh pilih orang lain yg lebih bjaye ke? hadoiiihh..

  37. AbangIkerCasillas says:

    7 8 tahun lepas terkejut bila klip lucah/zina wan norazlin tersebar, tp skrg ni dah x terkejut dah… Bak kata Radhi OAG, artis dan dadah x dpt dipisahkan…

  38. kay says:

    Apek,lu jangan risau..kesalahan lu ni tak besar pon..rakyat Malaysia ni kan baik hati dah pengasih..
    Setakat dadah ke,sosial ke,minum air kencing setan ke,seks sedap2 ke,rakyat Malaysia tak kisahh…Lu nangis-nangis,wat muka sedih,cakap lu dah insap,taubat, nanti abis cair ati rakyat Malaysia ni..Alaaa..bukti contoh dah banyakla bro..
    Haa..nanti lu suruh anak bini klu panggil wartawan ramai2,pas tu cakap “Masalahnya, Apek ni selalu pokai dan kerap minta tolong dengan saya walau untuk bayar duit rumahnya atau duit belanja untuk ke pasar.Lagipun saya dah Google (di Internet) orang kalau ambil benda itu kurus dan hiperaktif sedangkan Apek ni gemok sikit, suka tidur. Selain itu, dia sering menghabiskan masa di kolam pancing pagi, petang, siang dan malam.”

  39. its me.. says:

    semoga Allah memberi hidayah kpd mreka yg terjebak dlm najis nie..sma2 laa berdoa yer..x asyik komen jer..
    klau x dpt cegah dgn tgan..cegah laa dgn hati..subhanallah…astagfirullahalazim..

  40. ketam says:

    dah jelas2 dulu yasin dah kena dakwa pasal ada ganja dalam poket..tapi lepas jugak pasal pendakwaan lemah.

    yang apek pulak memang jelas dalam video dulu pekena bong batang betik..

    tap apa2 pun..ganja bukanlah mende yang serius..dan tak memabukkan pun berbanding arak.. patutnya arak yang diharamkan penjualannya kerana boleh bikin orang hilang akal..ganja pulak kalau kena setakat goyang kepala je..takde kesan sampingan pun…lagi kurang bahanya daripada pekena coklat cadbury tiap2 hari!

    • Fact-oriented Person says:

      Oit..takleh cakap gitu. Ganja adalah satu benda yg amat serius, walaupun tak disebut secara jelas dlm Quran spt arak, kedua2nya adalah serius. Arak pun serius, ganja pun serius kerana kedua2nya merosakkan badan. Coklat cadbury hari2 pun tak bagus utk kesihatan, tapi jelasnya arak2 & ganja ada side-effect yg teruk utk otak & badan, worse still bila terbuat something yg salah dlm keadaan high or mabuk.

      Dadah adalah antara penyebab banyaknya berlaku perceraian di kalangan rakyat Malaysia..amat ramai umat Islam Melayu yg terjebak dgn benda ni sebenarnya, amat2 ramai!

      • aku coklat cadbury la buat aku terlantar atas katil… mgrain beb migrainnnnn

      • fikir says:

        btul tu. ada ke pulak ko ckp camtu. patut la nama ko ketam. dlm agama pun da terang2 ckp, asal ada benda yg bleh menyebabkan kelalaian, kemudaratan kepada diri, dan org lain hukum nya da jatuh haram. kalo bukan sbb dadah, xkn la ada org sanggup merompak, mebunuh dan merogol bro.. dadah pun ada beberapa jenis je yang bleh digunakan untuk tujuan perubatan, itu pun dalam kuantiti yg disyorkan.
        ada ke kata amik ganja takat goyang kepala je? 1st time, bleh la ko ckp camtu. kalo da amik benda tu wat mcm mkn nasik, x rosak otak ko? ko jgn la tunjuk jahil sgt smp nk menghalal kn yg haram..

        • Fact-oriented Person says:

          Lingkup Melayu kerana dadah..kerana penyalahgunaan dadah secara berterusan. Sebab jangan cuba, takut ketagih nanti abih rosak diri. Ambillah pengakuan Jamal Abdillah sbg pengajaran.

          Dadah ni hanya scientists & pharmacists yg tau guna dlm kuantiti & kadar yg berpatutan, kalau org2 biasa mcm Melayu2 ni nescaya hancur sebab overdose. Hati2 bg statement ye Ketam..;-)

        • jane says:

          selalu bila dia berlawak dia suka kata

          apek : jom kita pergi
          kawan apek : pergi mana?
          apek : pergi jahanam….

          aaah sekarang dia yg jahanam… org yg tak bersyukur rezeki yg tuhan bagi……. maka tuhan ambik la balik….

  41. scorpioncat says:

    uiks.. kay, ‘ayat’ cam penah dgr je? heh heh heh..

    yg sbnrnyer, aku mmg geram+marah tul bila dgr ank melayu isap dadah.. bodoh betul! keje yg tak berfaedah tu sibuk nak dibuatnyer..pas tu menyusahkan org lain.. bukan musibah tapi mmg musibat!!!

  42. AbangIkerCasillas says:

    betul kata kay tu, orang malaysia baik hati. sbb tu ada artis yg jdkan pusat serenti sbg umah ke dua, tapi masih diberi peluang. sudahnya x insaf2lah mamat tu….

  43. apa la diorang ni.. dah jadi selebriti tu, jaga2lah perangai tu. jgn bg contoh yg x elok untk peminat.

    tp diaorg konfom xda rasa malu. slps ni buat muka selamba jer mcm biasa diorg buat.

  44. kriez says:

    betul la kata wardina, artis ni x boleh buat cth.Hy ada satu dua kerat artis yg ok. yg lain semua haprak.. Awat hang ni bengong sgt apek, hang dah tau artis ni jatuh krn dadah, hg tengok yasin, nama dia dah tenggelam krn dadah. tahap dah boleh baca tahlil. rugilah bakat yg ada kat hg, hg musnahkan. moga hg ngan yasin beringat, fikir dulu seblm buat, ingatlah org yg tersayang. rezeki yg Allah bg hg perabih kot tu no, lebih baik hang htr p palestin lg baguih.. hrp hang insaf n x ulang lagi..
    aku peminat hang tp aku benci perangai hang.

  45. fizie says:

    hmm btol le ckp wardina tuh x de sapa layak jadi ikon…

  46. zzurien says:

    alhai,apek2 da agk da mmg dye…aq mmg mnat kt ko tpi klu da cm nie…xtau la nk ckp…sdih tol..pe2 pown thniah la krane dpt mngukir nme kt pst srnti…ok adioszzzzzz..

  47. AkuShaml says:

    aku kecewa gilababas perkara cmni…filem baru kuar buat hal da..mmg aku kecewa ngan ko apek slama ni sokong ko…ttba ko wat hal najis dadah nie.

  48. mel da boom says:

    apek2…tidak ku sangka….cempedak jadi nangka…

  49. pakcik says:

    Sobonarnyo la,pado pondapatan pakcik ni ha,Apo la yg nk di herankan,rmai artis polpular isap dadah,cth mcm artis peberet jiran pakcik,jamal abdillah,yassin dn rmai lg,somuo isap dadah.Cumo bilo kono tangkap yo tak tau…

  50. pakcik says:

    bilo yoi kono tangkap,mulo la pominat buek andaian,kito kono la boei boliau somangat,supayo boliau sodar,apo yg boliau tolah lakukan tolah menguris hati pominat boliau,terutamonyo jiran pakcik tu ha..kosian bonar pakcik kek boliau..pakcik minat kek arwah din beramboi yo..

  51. Piston Pecah says:

    terkejut gak?betul ker?ish

  52. jamesjamba Ak Garit says:

    artis itu penghibur, tapi mereka tak dapat menghiburkan diri sendiri, maka dadahlah penghiburan bagi mereka, tak semua tapi adalah segelintir daripadanya..

  53. Mama81 says:

    Dia kata tahun ni dia nak kurang aktiviti berlakon sebab ank sulung dia ambik PMR tapi cenggini jadinya..Sian kat ank2 dialah dah meningkat remajakan

  54. Syikin says:

    lepas ni Apek leh anjurkan Raja Lawak dkt pusat serenti..dia jadi panel hakim…hehehehe

    • kriez says:

      kerjaya dia semakin berkembang ke industri serenti lak, mudah2an dpt jd insan yg baik aku doakan krn minatku padanya.

  55. cun says:

    kesian kat anak2 n istri die.. hmm.. apek..apek..

  56. NARA says:

    eleh.. artis luar pun mcm la bagus sgt.. dorg bukan takat ganja jea.. mcm2 lagi. kalau artis malaysia xleh dicontohi artis mana yg bagus sgt utk dicontohi?

    • Fact-oriented Person says:

      Ambillah para cendekiawan, ilmuwan, tokoh2 hebat di pelbagai bidang, hartawan, usahawan & ramai lagi yg boleh jadi pemangkin kejayaan diri. Artis Malaysia yg bagus utk dicontohi memang ada, tapi amat sedikit bilangannya.

      Kalau sy secara peribadi memilih utk mencontohi artis2 spt Almarhum Ust. Asri Rabbani, Noorkumalasari, Wilma Muhammad, dan mana2 artis yg tiada kontroversi lagi baik akhlaknya skrg ni di zaman yg penuh fatamorgana.

      Oh ya, kenapa perlu lihat artis2 luar kerana kita maklum juga yg artis2 luar ada yg sampai membunuh pun ada, bunuh diri, samseng, dadah & jenayah mcm2. Kenapa tetap nak contohi artis kalau dah tau masalah2 artis skrg ni, dlm & luar negara? Nak minat itu tak mengapa, tapi utk dijadikan ikon ni kena tengok btul2 la..

      Almarhum Syeikh Ahmed Hossein Deedat tetap menjadi pujaan hatiku…;-)

  57. kain batik says:

    bila fikir2 semula betul jugak apa yg wardina ckp tu…artis2 kat malaysia nie tak sesuai dijadikan ikon..

  58. Sal says:

    Ala Jamal Abdillah n Saleem Iklim pun terlibat dadah dulu2…. Tp ramai jer yg minat smpi skrg…

  59. Zaza Gabor says:

    Kak azean irdawaty pe kabar? Harap tabah mengharungi hari2 yg mendatang. Amin

  60. Leo says:

    Dadah jenis ganja kalau amik stil boleh buat keje mcm biase sbb dia tak gian mcm lain2 dadah. Tp kalau kene heroin, ais dan sewaktu dgnnye.. jahanam hidup…
    Jauhilah ganja ke ape ke jadahnye ke…
    jgn rosakkan diri..

  61. Dadih says:

    pergh…syok ooo….hihihihihih….SPAIN2..!!!

    WorldCupTable

  62. ginger says:

    setahu aku bkn ke dier dh dvorce…. masih ader ank bni ke?…hmmmm…ape2 pun, insaflah wahai saiful apek…..

  63. kawe says:

    OMG!!aku tak sangka kalau betul apek amik dadah..kecewa nyer aku…selama ni aku ingat apek tu artis contoh…..rambut sama hitam, hati lain2..dan jgn menilai buku dr kulit nya…kdg2 orang yg baik tu sbnarnya x baik dan yg nampak tak baik tu baik sesangat……duniaaaaa oh duniaaaa….

  64. mmg berita ni mengejutkan satu malaya….termasuk aku..Harimau Malaya…hehehe

  65. milo says:

    ape la nak jd dgn artis kita ni..x abis2 dgn kes dadah..

  66. budakPenang says:

    OK la tu..ganja bukan ada apa pon..kalau yg tau mmg takda hal ganja ni…ianya bukan dadah sintetik..org yg layan tau la camna..cuma media suka publisiti..cerita yg mengaibkan org ni mmg seronok la..apa pun apek,stay tuned..hg lain kali ushar line lebih skit..

    • ali says:

      yeah!!! bro wa caya la bro dgn statement lu… kes ganja je pn kn…. bukannya apek mengedar pn.. setakat nk have fun.. bknnya kacau org pn…

  67. fafa says:

    mmg da lama tau pun..dlu ada org bgtau…huhu

  68. along says:

    xpa bro….aku ttap skong ng kptusn ko apek..
    hdop msti enjoi dlu..ahak3..
    org yg x mnghayati ja xtau..ni asyik dok amik tau tpi
    kain org lain ja..pdhai lu org pn sma gak..
    awt lu org smua smyang sdh ckop kot…xsmti smua org hisap jhat..yg xisap 2 lg jhat..fitnah org laa
    curi hrta bnda org la..mcm mna plk 2..ahak3..
    apek yg terbaikpnya

  69. ali says:

    setakat ganja je kan… bknnya kes besar sgt pn.. jgn la di sebabkn ganja sume nak pandang serong pada dia…

    • Fact-oriented Person says:

      A’ah, tak besar pun kannn.. So pegi la cakap kat polis & pendakwa bagi alasan tu kot2 boley lepas gitu je, & saman le polis sebab kenapa tangkap Apek & geng2 tgh layan ganja yg takde ape2 sangat tu..

  70. Tong Sam Pah says:

    Haa…tula….
    “Pelanduk selalu lupakan jerat….Tapi, jerat tak pernah lupakan pelanduk”.. lupa diri lagi…demand lebih…

  71. sharifah shahrAN says:

    yeke…siannye..bakat besar tp kesilapan kecil yang akan membawa kemusnahan.

  72. undertaker says:

    bodoh la apek nih
    dah bebini pun nak amek dadah lagi
    kalau bujang tu takper la jugak
    aku bukannyer apa…
    kesian je anak bini ko tu…
    duk sorang2 kat rumah bila ko masuk lokap nanti

  73. […] Ini, Apa Kenyataan Bakal Dikeluarkan?ShareKalau ada yang masih tak tahu atau pura-pura tak tahu, Saiful Apek telah pun ditahan reman selama beberapa hari kerana didakwa memiliki ganja 40 gram. Hari ini Apek bakal dibebaskan daripada tahanan remannya.Kami tertunggu-tunggu dengan statement […]

  74. dayah says:

    Ntahlah, mungkin ini dugaan Allah…diuji dengan kesusahan, minta diberi kesenangan. Diberi kesenangan, tp kte lupa daratan…Tapi tula kita tak tau np diorang wat mcmtu,mayb sbb stress.Yela bkn senang nk cr idea utk wat org ketawa…Apa2 pun sblum nk wat sesuatu tu baik pkir dululaa..Nikmatnya sebentar cume…kesannnyer sampai bile2 org ingat. Nk ke bile kte dh tiada org ingt kita mcmni…”oh apek,pelawak tu…dia mmg lawak gler,tapi PENAGIH”…Ermm ape2 sajalah. Kte yg bkn artis ni jadikanlah pengajaran…smg kte sentiasa berada di bwh lindungan Allah S.W.T.Amin…

  75. mat kbx kulim says:

    ala standart la… bukannya apek pi raba punggung perempuan ke atau samun tapi di buat personal sendiri … tu hal dia ngan polis je la….itu semua lumrah dalam hidup manusia la…

  76. holil says:

    ape ar saiful apek nie,x sangka boleh terjerumus dengan dadah..malu2…patut ar badan kurus je,,isap dadah..artis memang x bole jadi contoh…

  77. lanbelowthewind says:

    Tu la….bila kata artis Msia x leh jadi idol…semua melenting ..melolong ..yang tak tau apa2 pun sma melenting….mana team terjah..apa lagi terjah la..poyo je

  78. sarmjohor says:

    bila aku tahu apek kena cekup, aku x heran sbb lawak yg dia buat pn lawak ganja. kdg2 entah apa2 ntah.

    bru2 mael kupang (xpdc), aming spring , skrg apek tak tahu lps ni sapa…

    apa pn kpd apek slmt beristerirehat di lokap. kurang2 polis btl2 saspek sama lu dan lu boleh pass away.

  79. guane pulok says:

    ramai lg artis yg amik dadah nie,,ble kene brg baru blh steady buat show,,,tgk lps nie sape plak yg kene…..

  80. rikatodorin says:

    hilang respek kat apek…anak-anak saya terlalu meminati apek..bila tahu apek kena tangkap hisap ganja mereka sedih dan tak suka apek lagi….

  81. sayonara says:

    salam smua…sy just nak komen yg kite xboleh nk nilai se2org tu mlalui luarannya shj dn kite pn kne tau yg stiap org yg kte knl tu pn bkn la smuanye brniat baik pd kite….kite xde hak utk mnilai se2org tu krna hnya allah swt shj yg brhak utk mnilai mnusia ni….so,for me “dont judge a book by its cover”…and must rmmber one thng dat yg sblm kite mnilai org,kite hrs mnlai dri kite dlu…jgn hnya pndai mmbri komen dn mmbuat andaian atau nilaian trhdp org lain…dat is unfair pd indvdu lain….hopefully dat all people around us owayz hapie with us till the end….=)tq 3vrybdy….

  82. taiko says:

    allah maha besar

  83. miex says:

    wa caya lu ar apek …. lepas lu kluar wa nak ajak lu g batam … kat sana mcm2 ada … yg lu x pnah jumpa kat sini … kat sana ada … dia punya stim …. peh mmg best

  84. sha says:

    ala..bukan bunuh org pun..tak ada hal la saiful..

  85. org.kg says:

    Malukan orang kampong je…padam muka..bila nak insaf …rumah kata pergi kubur kata MARI

  86. jonggang says:

    saya setuju sangat…kata orang kg…banyaklah muhasabbah …banyak lagi benda lain boleh dihisap..benda jadah tu kau nak hisap….habiskan boreh dok sppot apek…

  87. apek sayur says:

    Betul-betul…betul tanam sayor lebih baik hicap dadah…buat malu wa punya nama semua olang tak mahu beli wa punya sayur

  88. IMRAN says:

    KESIAN!!!!KESIAN!!!! AKU SUKA LAWAK HANG KALAU HANG MASUK JAIL MCM MANA AKU NAK TENGOK LAWAK HANG

  89. mr ex0 says:

    tu lah artis kiter sekarang.. buat sesuatu bende x pikir.
    tgok skunk aper dah jadik? memalukan kaum melayu btol la. industri hiburan tanah air pown terkene tempiasnyer..

  90. perempuanislam says:

    Kenapa sebuk mencari idola utk peminat sedangkan Nabi Muhammad S.a.W sudah cukup sempurna utk diikuti. Artis??plzzz la..mmg manusia/artis tidak akan sama, tp merekan tidak LAYAK utk ditabalkan sebagai IDOLA.

    maaf jika terkasar bahasa.adios.

  91. joe says:

    haiiiiiiiii

  92. morden boy says:

    habis la kau apek…pi jual sayur kat market je la..jgn jd plakon and ikon kat masyrkat lagi…budak2 suka kau, tp kau tunujk sikap buruk kat mrk….skali kau mlangkah isap ganja…samp bila2 kau akn gian ngan bnda tu. malu aku tgok sikap certain artis ni…konon nya up to date la…..bogel sana bogel sini, maksiat la, minum air setran, dadah…errr apa nk jadi org mlayu

  93. kiah pekasam says:

    Dah tengok feed back dr apek kat Melodi..tak baik korang ni buat andai yg bukan2..kesian anak bini dia.. bila dia dah jelaskan, tau plak korang2 kat sini diam je.. mintak maaf cepat kat dia… buat dosa kering je..

  94. kiah pekasam says:

    Artis yg betul2 nak bagi anak bini dia makan tu bagus la.. tapi yang tak bagus nyer artis yang buat mende2 ntah ape2 tu ..pastu bleh nak buat nangis2 kat media, konon tak bersalah le ape le.. tapi bila dah taubat tu kita support la.. bagus tapi bila tipu2 nie buat susah artis lain yang betul2 cari rezeki nak sara keluarga.

  95. ahahak! says:

    artis malaysia ni, entah apa nak jadi. bila berduit aje, mulalah buat hal.
    ganja la, dadah la, cerai berai, rampas laki orang. bla..bla…negative…aje

  96. Well, this was kind of boring but whatever.

  97. porno izle says:

    Just want to say your article is striking. The clearness in your post is simply spectacular and i can take for granted you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the effective work. ???????????? ??????????? ??????

  98. LANZ says:

    wa tabet la sama lu apek… aku peminat setia lu la ^^

  99. wobboy says:

    retilah apa yg ta ada jngan reti dadah……………………..