Written by AbangNara | June 16th, 2010

apek keluar reman

Kalau ada yang masih tak tahu atau pura-pura tak tahu, Saiful Apek telah pun ditahan reman selama beberapa hari kerana didakwa memiliki ganja 40 gram. Hari ini Apek bakal dibebaskan daripada tahanan remannya.

Kami tertunggu-tunggu dengan statement yang bakal dikeluarkan oleh Apek. Adakah dia akan cover line? Adakah dia akan mengakui kesilapannya? Atau adakah dia akan menceritakan perkara sebenar yang terjadi? Yang confirm, hari nie semua wartawan hiburan bakal menyerbu Apek untuk mendapatkan komen dia pasal hal nie.

Sebenarnya kami dari dulu tertanya-tanya apakah itu tahanan reman. Kami tahu ianya adalah penahanan untuk bantu soal siasat. Tapi kena masuk lokap ke tak? Atau tahanan reman nie macam dalam movie omputih tue? Ala yang orang kena siasat duduk atas kerusi pastue kena soal siasat separuh hari. Itu ke tahanan reman?

Apa-apa pun, kita tunggu kenyataan daripada Saiful Apek hari nie. Kami akan updatekan kalau ada berita baru nanti.

P.S: Baik korang check otak korang normal lagi ke tak.

73 responses to Saiful Apek Dibebaskan Dari Reman Hari Ini, Apa Kenyataan Bakal Dikeluarkan?

  1. x-not-x says:

    apek..apek..apa sudah jadi ni…hurm…

  2. JAI says:

    Rasa-rasa kena lanjut kut bro…

  3. taiko says:

    tunggu dan lihat ape jawapanya

  4. farapink says:

    tp kalo nak compare kes ade lab pon kne 2tahun je kat POPOC.. kalo takat 40g ni… xde pape la kot..

  5. natts says:

    apek oh apek..ada bakat.orang dah tak berapa respect dah pah ni..insaf lah.Dadah ni menyusahkan ko anak beranak lagi.nikmat nya sekejap aje..

  6. Piston Pecah says:

    aku pon tak faham sangat pasal tahanan reman nih….ish,tanya pakcik google dia taw tak?
    —————————————————————–
    Mari Memboikot Israel Dengan Avatar Ini

  7. ismail says:

    Patut nak semacam je….. Apek apek …ape le kamu nie….. Dah ade name tak pandai jaga.

  8. BumbleBee says:

    apelaa masalah si apek ni… dh kawen, ade anak…umur pun bukan budak2…iskkk~

  9. farid says:

    pe sudah jadi nih…

  10. rehan says:

    semua org melakukan kesilapan..harap apek sedar….

  11. ALOLA says:

    BELIA BENCI DADAH

  12. Khairi says:

    “Diorng ajak I minum sirap, sekali tengok ganja. I tak salah.”

    boleh?

    • atam says:

      “erm…ingat tepung, nk wat cekodok..dh rasa..x tau plak tu dadah..hehhe….lawak tullah..adoi………….kantoi plk tu…..”

  13. Dee says:

    Reman akan diberi oleh majistret sekiranya majistret berpuas hati bahawa terdapat sebab-sebab yang munasabah untuk mengesyaki OYDS (orang yang disyaki) ada melakukan kesalahan. Contohnya, Apek ditahan reman untuk membantu siasatan polis dalam kes memiliki ganja bawah Sek 12(2) Akta Dadah Bahaya, Polis pun akan bawa Apek di hadapan majistret. Majistret akan baca diari siasatan pegawai penyiasat (polis) tu. Dalam diari siasatan tu, akan ada maklumat bila Apek ditahan, di mana dadah itu ditemui, dan siasatan yang telah dibuat dalam tempoh kurang 24 jam itu. Berdasarkan diari siasatan tu, kalau majistret berpuas hati ada sebab munasabah utk syak Apek ada memiliki ganja (katakanlah, polis jumpa dadah ganja tu kat bilik tidur dia), maka majistret akan tahan reman Apek, maximum 4 hari utk permohonan kali pertama. Kalau polis tak habis siasat, polis boleh mohon maximum tambahan 3 hari utk permohonan kali kedua. Terpulang pada majistret tu nak tahan Apek berapa lama, asalkan tak lebih pada 4 hari utk permohonan pertama, dan 3 hari utk permohonan kedua. Majistret akan tentukan tempoh tahanan berdasarkan siasatan yang telah dilakukan, siasatan yang belum lagi dilakukan, dan keseriusan kesalahan itu. Kalau majistret dah luluskan reman 4 hari, Apek akan duduk dalam lokap tu dan bantu siasatan polis utk kes memiliki dadah. Kalau tak salah, boleh lepas. Apabila seseorang direman, dia belum lagi dibuktikan melakukan kesalahan tu.

  14. Dee says:

    Reman bukanlah mcm movie omputeh yang soal siasat separuh hari lepas tu bebas. Once a person has been remanded, his liberty is affected. Maksudnya dia bukan bebas lagi. Dia akan pakai baju lokap malaysia..bergari..dibawa depan majistret. Harap2 penerangan yang diberikan will give the people a better picture of what remand is all about.

  15. HAHA says:

    PRODUCER TNGH PIKIR NK WAT FILEM RIWAYAT HIDUP APEK LPS NI….

  16. BlackBerry00 says:

    mmg btol…
    takde artis msia
    skrg ni yg bleh
    dijadikan IKON…
    smuanya hampeh!!!!!

  17. uba says:

    Siapa cakap artis patut dijadikan IKON?…jadi air-cond boleh lah…tak heran pun kes artis terlibat dadah ni…dunia artis penuh glamour dan tekanan…gagal kawal diri ini lah padahnya….bukan saiful ja…mgkn ramai lagi artis terlibat cuma masa belum tiba..tunggu ja..satu persatu akan terungkai jua….

  18. uba says:

    Nak tau dunia artis terjun lah dunia hiburan…mcm para remaja kejar kan skrg…dah masuk tau lah apa yang ada di dalamnya…..hipokrasi atau kebenaran??????

  19. kesian kat anak bini die…anak dah la nk ambk PMR tahun ni…

  20. sal says:

    ape lah kau ni apek x de bnde lain ke nak isap….. hisap la setero ……

  21. jamil abadi says:

    PATUTLA APEK NI KURUS KERING…..BUAT MALU PELAWAK2 SEMALAYA BTUL……

  22. suraya says:

    kau dah berjaya.ape lagi yang kau nak.najis tu juga yang kau nak hadap kenapa? Aku harap sume cite ni tak betul. Kesian betul tgk kau kat berita tadi.

  23. ajibrich says:

    banyak harta kalau x de iman …binasa…bertaubatlah….manusia mungkin membencimu..Allah memberi sejuta peluang buat hambanya…baliklah kepada Allah

  24. efa says:

    harap saiful apek sedar dan memperbaiki diri. ingat ALLAH dan kuat semangat untuk meneruskan perjuangan. amin.

  25. sakuramalam says:

    apek2 pe nk jdi. ptutlah kurus + kering n nmpak berkarat je. rambut pnjang 2 elok beno botakkn supaya njis dadah yg terlekat boleh dibuang terus. ingatlah ank2 n isteri yg tpaksa menanggung malu. jgn lak pas ni buat knyataan kena kantoi lak…. tobat le…. tobat

  26. efa says:

    harap saiful apek sedar dan memperbaiki diri.

  27. sukasuke says:

    apek says : sebenarnye saya di perangkap!percayalah.saya tak tahu rumah itu dah d blacklist.saya ke sana just untuk lepak2 aje.tiba2 polis serbu.betul saya di aniaya,saya taktau pape!ade org sengaja nak jatuhkan saya maklumla populariti saya tengah menjunam skrg ni sejak ade nye nabil raja lawak
    (dlm hati:nabil ko hepi ye aku kene tangkap kes ni.ko ingat ko popular sangat?ko pun same mcm aku lah.dah artis.penah dpt anugerah ABP pulak tu.kita same je percaya lah)

  28. sukasuke says:

    apek says : mengenai airkencing sy disahkan positif najis dadah tu,saya no komen.mungkin masa tengah tiddo dlm rumah tu,ada antara mereka yg masukkan najis tu dlm mulut saya,suntik saya,saya memang x perasan langsung..atau mereka perangkap saya,masukkan serbuk itu dalam minuman saya.saya xtau pape betul ni percayalah.saya yakin peminat2 saya yg beratus2 ribu di malaysia ni faham keadaan saya skrg ni saya sgt tertekan dan saya yakin peminat2 akan tetap menyokong kerjaya seni saya.

  29. sukasuke says:

    apek says lagi : (dlmhati) aku tau pelawak2 lain yg seangkatan dan junior2 aku skrg ni sedang ketawakan aku.xpe xpe.harini hari aku.esoklusa korg kena lagi teruk punye la.kita ni artis.x selamanye berada kat atas.tp aku puas,aku penah jd bintang paling top!popular.korang ade??ade??sampai tua pencen pun belum tentu tau.x yah la korang ejek ejek aku.kesian anak bini aku.ni bukan salah aku sorg pun.sape xnak try dadah.aku just try n error je.silap aku sbb x kena timing.polis2 tu di upah utk menjatuhkan karier seni aku je tu..aku tau sape di sebalik semua ini.siap ko!

  30. loy_azloy says:

    whatever reason that u give…kalau dah salah tetap salah…kalau dulu video apek isap gam kitaorg diamkan,tapi bab dadah ni memang kami tak boleh terima

  31. loy_azloy says:

    @ sukasuke tak perlulah nak defend org yang buat salah…nak duit dah ada,nak keta dah menang,nak piala tak perlu masuk world cup,ape lagi yang apek ni nak?walaupun apek ni lepas,tanggapan kami tetap serong.ini hakikat…
    bukan kebetulan atau ada org perangkap…polis selalunya akan siasat dan cari bukti baru buat tangkapan…
    dadah hidangan neraka,anda cuba anda sengsara…!!!

    • Fact-oriented Person says:

      Rasa2nya sukasuke tu perli je tu..main2 je, sinis terhadap Apek. Dia tak defend kot..

  32. fatah says:

    yang komen2 tu yg x bgus bila kita mengata org lain pahala kita dapat kt org yg kita kata. siapa2 yg membaca dah xyah komen2 lg la ek. doa kan kebaikan untuk org lain malaikat akn doa kn tuk kita. kita jaga lah anak2 kita dan isteri2 kita. kta belaja la sangka baik pd sesiapa pun wlupun seorang pemabuk pncuri penzina perompak apa pun kejahatan dia kta xtau di akhir hayatseseorang manusia itu mgkn yg kta sangka jahat 2 Allah bg hidayat d akhir hayat dia dn yg menyangka kta baik kta pun x tahu mcm mana penghujung hayat kita. yg penting doa untuk sluruh umat manusia. 1 org manusia brtanggungjawab unk seluruh manusia dn seluruh manusia bertanggungjawab tuk seorang manusia. waulahua’la kpd saiful, mgkin ada hikmah di sebalik kejadian itu, yg penting persiapan kita sblm roh trpisah dr jasad, persiapan tuk akhirat perlu di ushakan. org yg sayang pd kta dia akn ingtkn tntng amal2 yg dapat menyelamatkan kta dr azab yg pedih.

    • loy_azloy says:

      betul.. tapi tolong jangan sempitkan pemikiran,kita komen benda yang kena pada tempatnya,kalau kutuk tu pahala dapat pada org yang kita kutuk,so mcmana pula situasi jika kita kutuk rejim yahudi?hmmm?dapat pahalakah mereka?
      dalam islam pun mengeji jika kita melakukan kesalahan…so benda ni adalah normal…
      namun jika kita nak bercerita pasal hukum hakam ilmu kena cari agar kita tak digelakkan…
      apapun cubaan yang bagus…
      kepada saiful apek kami sudah tak respek anda…kami tak mahu puja penagih…

  33. alex says:

    http://www.youtube.com/watch?v=cpsTOKgj0Wc
    ni la akhir zaman ape bila artis dipuja2x… aku harap saiful x terlibat la…

  34. Chef says:

    apa nak jadi artis kita di Malaysia ini ,kalau tak cerita khalwat!! dadah pulak. Insaf lah silkit ,buat bertaubat artis kan Public Figure, sepatut nya jadi chontoh buat yang muda..

  35. Rooney says:

    EUUU..

    Perlu ke..

    Sokong cakap Wardina, Artis Melayu ni tak boleh nak jadikan contoh.

    HAA AMIK KAU, memang betul pun !

  36. yakbadoi says:

    aku sokong ko blackberry…
    artis skrg mmg x leh jd idola langsung..
    da yg baik tp runtuhkan rumah tangga org lain plak..

  37. ikan todak says:

    cmne leh kantoi ni apek,,lu xnk payonk mmbr2 sape suh,,len kali cover line cntik skit,,

  38. no komen says:

    no komen..hahaha

  39. jan says:

    wa dh ckp..sekarang line mmg x clear beb….
    ganja je…bukan dadah pn…apa ada hal…

  40. mamak ajaib says:

    bak Samy Velu cakap…”gua isap dada bukan dadah”

  41. sukasuke says:

    haha sukasuke perli je tu.contoh2 jawapan yg bakal keluar dari mulut apek kot.mane la tau..x defend langsung penagih2 dadah ni.perosak bangsa melayu aje.dah glemer lupa diri mcmni la jadinye.rosak.hancus.

  42. orkid says:

    apek the best!!! ape pun yg terjadi itu smua dugaan..kita hidup x pernah lepas dari dugaan yg maha esa..ape yg tertulis itulah yg terjadi.cuma kita perlu sentiasa berdoa kepadanya moga apa yg kita lakukan dirahmati..

  43. eacan says:

    god bless u apek……………

  44. berok says:

    lari malam ko apek….

  45. aku hensem says:

    hahahahah…stylo bro….go on jeee….
    http//www.apekfans…

  46. ani says:

    apek2 apa dah jadi ni ah!!!!!!!

  47. ez_rin says:

    klo x salah wat ape perlu takut

  48. sheba says:

    My son watch cicakman 3xs a day….2 him..saiful s a real hero…but look what has he done to himself….
    How do you tell a 9yr old boy that his hero is dupe…bad example

  49. iza says:

    masalah ni kecik ja..yg korang komen mcm2 apsal..bkn nya dia bunuh org ker..hisap ganja ja,salah ker..korang memang tak tahu lngsung tentang hal dadah ni..sbb tu korang hentam dia..klu dia kena tngkap khalwat ke lain la..ganja x dak apa lah..tok wan,tok nek hampa dulu2 pun kena benda ni jgak..tumbuhan ja dan sjenis herba..

  50. iza says:

    klu ada yg sapa2 x puas hati..silakan komen aku..
    aku dah msak sngat..dlu ganja ni org buat ubat dan mkn mcm tur jer..mcm daun ketum jgak..bila dah tak terkawal,menjadi brg larangan lah..arak pelacuran tak haram malah makin berleluasa..judi bola tak pa plak..apa lah korang pkir…whatever?

  51. Well, this was kind of boring but whatever.

  52. Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

  53. Thanks for an additional fantastic weblog. Wherever else could I get this sort of info composed in these types of an incite full way? I’ve been seeking for these types of information

  54. aaa says:

    artis dah x berkualiti…ada duet semua jalan…yg salah pun xdsalahkan…

  55. Undeniably imagine that that you stated. Your favorite justification appeared to be at the internet the simplest factor to consider of. I say to you, I definitely get annoyed while other people consider worries that they plainly do not recognise about. You controlled to hit the nail upon the highest and outlined out the whole thing with no need side-effects , other folks can take a signal. Will likely be again to get more. Thanks!