Written by AbangNara | June 14th, 2011

saerah siti nurhaliza

Maaf agak terlambat untuk update cerita berkaitan dengan Siti Saerah, adik kepada penyanyi Siti Nurhaliza. Ahad lepas, wartawan hiburan paling hebat di Malaysia melaporkan yang kini Saerah sedang menjalankan perniagaan menjual cupcake di gerai tepi Sungai Kuantan, Pahang. Khabarnya cupcake yang dijual oleh Saerah dijual dengan harga RM4 satu.

Abang Nara bila baca tulisan Zubir ini terasa seperti Zubir cuba menyindir status Siti Saerah sebagai adik kepada Siti Nurhaliza. Mungkin bagi Zubir tidak sesuai untuk Saerah berniaga di gerai kecil sedangnkan kakaknya merupakan penyanyi nombor 1 Malaysia. Bagi Abang Nara, lagi bagus Saerah berniaga asalkan pendapatan yang diterima halal dan datang dari titik peluhnya sendiri.

Apa pun semoga Saerah, suami dan bayi mereka berdua hidup bahagia tanpa spotlight daripada dunia hiburan lagi. Baca entri ini sepenuhnya untuk membaca hasil tulisan Zubir Ahad lepas.

SEMPENA cuti persekolahan baru-baru ini, Zubir mengambil kesempatan membawa keluarga bercuti panjang ke sebuah resort di Pantai Timur. Selepas menikmati ikan patin gulai tempoyak dan keropok lekor, sebelah malamnya pula Zubir dipelawa beberapa rakan melepak di sebuah pusat hiburan menyaksikan persembahan live band terbaru dari Filipina.

Sedang asyik melayan beberapa lagu kegemaran, tiba-tiba melintas di depan Zubir seorang pemuda yang pernah Zubir lihat sebelum ini, tapi tak ingat di mana. Zubir dimaklumkan seorang kenalan, pemuda berkenaan ialah Saiful Anuar atau Epul, suami Siti Saerah Tarudin. Saerah pula ialah adik penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin. Zubir macam kena loteri saja pada malam itu.

Selang beberapa minit, Epul menghampiri Zubir dan kami bersalaman, namun tidak bercakap apa-apa. Mata Zubir pula melilau mencari kelibat Saerah, manalah tahu dia mengikut suaminya ke pusat hiburan itu. Tidak lama kemudian, Zubir terpandang wajah Saerah di celah-celah ratusan pengunjung yang sedang ligat berdansa pada malam minggu itu. Saerah terus menghampiri Zubir dan melemparkan senyuman, sekali gus bertanya bila Zubir sampai ke sana (Pantai Timur).

Zubir sekadar memberitahu baru sehari dua bercuti, namun tidak berkesempatan bersembang lebih lanjut kerana keadaan sekeliling begitu bingit ditambah bunyi muzik yang kuat, tidak mengizinkan kami meneruskan perbualan pada pertemuan singkat itu. Sebaik saja band berkenaan selesai membuat persembahan, Zubir bersama beberapa rakan, sempat menjamu selera di sebuah gerai berdekatan.

Maka, cerita terbaru Saerah bersama suaminya, Epul rupa-rupanya bersambung pula pada tengah malam itu. Seorang kenalan memaklumkan kepada Zubir, sudah lebih sebulan Saerah dan Epul membuka sebuah gerai kecil di kawasan peranginan popular, Midtown D’Muda atau Esplanade, Benteng di tepi Sungai Kuantan, Pahang.

Saerah dan suaminya menjual kek cawan (cupcakes). Tambah kenalan tadi, Saerah dan Epul turut membawa anak mereka ketika berniaga dan mereka bergilir-gilir menjaga bayi berkenaan sambil melayan pengunjung. Sebiji kek cawan dijual RM4.00.
Maka terdetik di hati Zubir, kenapa begitu terdesak kehidupan Saerah selepas mendirikan perkahwinan sehingga terpaksa membuka gerai yang hanya beroperasi setiap Jumaat, Sabtu dan Ahad setiap minggu itu?

Seorang kenalan lain memberitahu, Saerah perlu menambah pendapatan keluarga membantu suaminya yang bekerja sebagai penjual kereta di Kuantan. Khabarnya pendapatan Epul tidak menentu, justeru, Saerah terpaksa melakukan perniagaan sampingan, maklumlah dengan kehadiran anak yang baru lahir, pastinya pendapatan isi keluarga akan bertambah.

Tapi, ada juga suara nakal di kalangan teman Zubir memberitahu, sekalipun Saerah adik Siti Nurhaliza, dia tidak kisah orang ramai memerhatikannya menjual kek cawan. Gerai Saerah pula hanya selang satu dengan gerai menjual minyak wangi, apabila ada kenalan memaklumkan, ada kalanya Saerah berkaraoke di tepi sungai itu, maklumlah dia pernah menyertai program realiti One In A Million (OIAM) musim kedua.

Maka, timbul lagi suara lebih nakal, Saerah ni tak jaga nama baik Siti Nurhaliza ke, kakaknya seseorang yang dihormati dan disanjung, adiknya pula hanya peniaga gerai! Bagi Zubir, apa salahnya Saerah berniaga menambah pendapatan keluarga, asalkan kerja itu halal. Tapi, daripada dia menjual kek cawan, lebih baik dia menjual dan mengedar produk kakaknya, Simply Siti, gerenti berduyun-duyun orang membeli!

Seperkara lagi, ada juga yang membisikkan ke telinga Zubir, kalau benar sekarang Saerah tak hidup senang sehingga terpaksa berniaga secara kecil-kecilan, tapi dia masih berkesempatan berhibur di pusat hiburan! Ooops…. itu Zubir tak mahu komen apa-apa.

Tapi, sebagai adik kepada seorang penyanyi yang begitu berpengaruh di Malaysia dan Indonesaia, Saerah perlu menjaga nama baik kakaknya dengan tidak terlalu menonjol bersuka ria di khalayak ramai. Tapi, kalau dah berniaga tu, nak buat macam mana, mungkin orang beli kek cawan yang dijual Saerah kerana dia adik Siti Nurhaliza!

Harap Saerah dan suaminya tidak berkecil hati dengan kata-kata Zubir. Ia sekadar nasihat dan pandangan peribadi. Tapi, dalam pada bercuti itu, sempat pula bergosip. Nak buat macam mana, gosip dah jadi sebahagian kehidupan Zubir, dah sebati.

ZUBIR: Putri Mardiana yang dikenali menerusi filem Santau, baru saja keluar MIG, khabarnya ada masalah dalaman.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

165 responses to Saerah Kini Berniaga Cupcake Di Gerai Tepi Sungai – Zubir BiPop

  1. berniaga kan 90% sumber rezeki….x kisahlah berniaga apa pun janji halal…salute saerah.

    0

    0
    • kucingemok says:

      betul…. jual cupcake tu x bedosa…. jual cerita yang mejatuhkan orang kat sotkaba agak2 apa hukumnya ek?

      1

      0
      • cinta says:

        tepat skali kucingemuk..dpt 10 org lg mcm zubir…naye

        0

        0
        • Permata says:

          Kurang2 dia jual cupcakes untuk usaha majukan diri dia. Daripada tak usaha pastu dok mintak duit orang lain, nak buat apa?

          0

          0
        • rezeki di tangan tuhan says:

          lebih elok berniaga dari menulis gosip.zubir mmg suka budget best

          0

          0
        • saya says:

          yg ko dtg baca gosip ni x pulak menyaport(support) keje zubir 2..xde pembaca mcm kita xde la cerita2 gosip2 ni..nk tunjuk baik xyh la msk blog gosip..apada..ko support blog gosip maka berkembangla gosip2 ni.ckp x pk

          0

          0
        • Manjalara says:

          Support ngan baca mana sama bahalol…ko tau kee kitaorang masuk dlm blog ni nk baca gosip2 murahan. dh sah2 laa gosip ni dr zubir, Abg Nara copy paste jek. kalau nk support zubir tu…pi beli sorat kabar bi pop tiap ari ahad sbb bila ko beli bru laa gaji si zubir tu tambah naik tiap tahun. Kau tu pk dulu sblum nk kondem org, x yah nk gud2 plak

          0

          0
        • red_marshall says:

          tgk ayt cam bgos….mcm xlyn gosip2 ni….yg ko msuk cni jgk asl? nmpk sgt ko pn tgk gosip2 ni kn……….

          0

          0
        • AdindaEvans says:

          eh lar,,, abes ko pon sm gak bkak blog gosip nie.. klu x bkak cmn ko ley komen kt cnie??? pas2 rajin lak ko nak mengomen kat cnie.. aku yg rajin bkak blog gosip pon nie 1st time komen… blah lar ko .. ko pon xbtol nk tego org..hampeh!

          0

          0
        • red_marshall says:

          aku benci gila ngan zubir…..muka cam taik…mulut cam longkang…..lau bley sume aib orang dia nk bgtaw…hampeh….

          0

          0
        • mas says:

          mcm bgs sgt zubir nie..xpyh nak hina org,,apa hak dia nak kutuk2 org meniaga.. apa igt org meniaga kat pasar mlam tue semua terdesak ka?

          0

          0
      • apa2 ajer says:

        Aku pun sokong ko kucinggemok… apahal pulak berniaga boleh cemarkan nama baik siti nurhaliza..?? Bodo betul statement zubir nie kan… nampak sangat otak si zubir ni memang bongok..!!!!! Aku mmg benci kat dia nie.. suka nk menjatuhkan dan mengaibkan org lain.. macam diri dia tu bagus sangat.. ptuiihhh..!!!!

        0

        0
      • noname says:

        betul kucinggemok!!!menceritakan keaiban org lg byk dosa…!saerah mencari rezeki halal….

        0

        0
    • Kurus says:

      jangan tk tahu..
      zubir sekarang dah bergelar pelakon
      jom kte ramai2 menonton filem sulung lakonan zubir, 3.2.1 cinta..
      mantap habis sudah tentu lakonan beliau nanti.. jom jom

      0

      0
      • pengkritik_AF says:

        sure zubir menang award pelakon terbaik sebab dia pandai kritik orang punya lakonan je.. mesti dia gempak berlakon.. kalau dia berlakon kayu je, jom kita booooo sama dia

        0

        0
      • nyah says:

        wei! nyah! filem 3,2,1 cinta heroinnya yg mcm Bapok! heronya pulak farid kamil…kena sggt ada zubir sekali
        eeee…nk muntah! tak kuasa nk tengok filem mcm tu..

        0

        0
    • ape2 jela says:

      jubir jubior yg menganggap tulisan tgn dia yg berpuaka tue rezeki yg halal disisi Allah..halal ke jubior?jubir jubior bkn saje sebati dgn gosip malahan jgk mengumpat n mjaga tepi kain org..iaitu ditegah kuat dlm agama..jubior2x..

      0

      0
    • eyla says:

      zubir ne mmg slalu cari pasal…buat cite gempak2…kalo ye pun dia wartawan itu bkn lesen nk menjaja kisah org…martabat atau maruah org bkn tletak pd berapa byk rezeki dia cari…menyampah dn zubir ne….tulisan dia smua hampeh…mkn rezeki burukkn org len tu halal sgt ke?? tobatlah kutuk org zubir

      0

      0
    • ummi adam says:

      betul tu. Patut kita bg semangat kat dia selepas dia buat silap.

      0

      0
    • !S!WCRTESTTEXTAREA000003!E!

      0

      0
  2. cik omei says:

    poyos betul!! lantak la life masing2..
    nak berniaga ke apa ke..org tue da tgjwb hsbnd dia bukan kakak dia..sush sng pun hasil sendiri halal ag..nyibuk betul la jaga hal org..dia tak mkn korg tlg ke??

    0

    0
    • nunu says:

      ek ele .. meniaga pon salah ke ..!! yg kaya dan ternama kakak dia .Ini la org melayu .. mcm mana nak maju .. klau asyik mengutuk bangsa sendiri .. Klau tengok bangsa lain .. sanggup pergi dari meja ke meja mengusung cd cetak rompak .. laku pulak tu .. !!

      0

      0
    • Panda says:

      Bengap lah zubir nih. Simplisity tu jual kat watson bukan MLM boleh nak amik jual2 kat gerai ke ape. Biarlah dia nak meniaga. At least dia dah start. Lama2 kalo pandai dia uruskan duit, ne tau nanti ada rezeki boleh buka butik cupcake lak ke, jadi chef macam cakeboss lak ke, bodo zubir nie. Ego tak bertempat.

      0

      0
  3. aku says:

    wat eva….

    0

    0
  4. lolz says:

    Hek eleh..owg meniage pun salah ke…lorat je si zubir nie….

    0

    0
  5. HAIH says:

    DAH ADA BABY KE ? CEPATNYA ?

    0

    0
    • hahahahah says:

      2 la…sthu aku dorg ni bru khwn 7 buln…ptt la dlu de org ckp die hamil 4 buln bru nikh n no wonder la nikh ambk pic paras dade kt ats..

      0

      0
      • lulu says:

        yg penting depa dah kawin dan sudah bertanggung jawab ke atas perbuatan mereka .Tak payah la nak ungkit2 lagi ..
        Tahu tak ..sikap yg menghina spt ini la yg menyebabkan bayi2 di buang ..

        0

        0
  6. haiqal says:

    Biasalah artis,kalau buat kerja tak glamer,ada je yang kena kutuk itu ini

    0

    0
  7. fino says:

    anak dia brape bulan umur?
    tak tau pon dia pregnant
    x de kuar gamba besalen ke?

    0

    0
  8. dark angel says:

    zubir neh tak abis2 nak ngata org! makanla duit hasil titik peluh atas hasil penulisan mengaibkan org..esok2 kene busung baru taw!!

    0

    0
  9. kaki _ g0ssip says:

    ok la tu saerah. b’dikari. nti xde la org nk mengata ekau tumpang kemewahan akak ekau. ye dak!

    aku salute saerah. tp part yg dh ade ank tu, btui ka tu ank ….. dia?

    0

    0
  10. Jena jen says:

    Saerah xde masadpn dlm dunia hiburan. Pakej x de. Ok la niaga ikut kemampuan . Buat besar2 nti rugi besar. Gud luck saerah

    0

    0
    • jena jenab jendul says:

      haa’aah sama mcm jenab la.. dh la huduh, katik, gemuk.. mana ade pakej nak jadik artis. baik duduk dlm bn ni mengutuk org lagi bagus. almaklumlah org huduh xde life.. ahahah

      0

      0
  11. xkesah says:

    xkesah la jual kuih ke apam ke kain ker,yg penting rezeki tuh halal..rezeki menyanyi 2 pon bknnye halal pon..

    0

    0
  12. ilhamny says:

    kesian.. dalam adik beradik kita, kalau seorang berjaya, x semestinya semua akan berjaya, seorang pandai, tak semestinya semua akan pandai.. untung nasib seseorang tak sama.. biarkanlah dia, nak berniaga cupcake pun, saya tak nampak sebarang yang salah atau jijik pun walaupun dia adik orang yang terkemuka.. manusia nih tak pernah senang dengan hal orang lain..

    0

    0
  13. miss_hujan says:

    weekend ni..haku nk pi skodeng kt benteng..ada dop saerah..b4 ni pegi x perasan plak ada gerai jual cup cakes..

    0

    0
  14. pinky says:

    alhamdulillah…..dah 2 rezeki dia…mudah2han berjaya dari kecil ke besar..
    tahniah saerah….

    0

    0
  15. kusyen says:

    ape2 ntah lantak la dier nk berniaga ape pon,aku plik bila zubir asyil sebut suara nakal la ,bisikan “mesra” di telinga la yg nympai kn gosip kt dier,btol ke x org yg nyampai,bkn ko yg kepochi korek?or ntah2 suare2 tuh adelha bisikan SYAITANNN.. haa tula berkawan lgi ngn SYAITANNNN
    ~~~KUI KUI KUI~~~

    0

    0
  16. Datin Wannabe says:

    Zubir shud stop writing!Enuff said.Penulisan mentaliti joyah kepoh.Patut puji usaha Saerah tu,ni rendahkan morale orang tu.Ceh!Kalau kebuluran family Saerah tu,nanti dia cari bahan kutukan lain lak…

    0

    0
  17. misz_89 says:

    ok la 2 brdikari dh tanggungjwab dy dgn husbnd cri nafkah xkn nk bgantung kt kak dy… anak 2 xksah la lahir mcmna pon jnji xda buang merata jaga la elok2 amanah 2

    0

    0
  18. tutti frutti says:

    xbaek zubir cakap kat saerah mcmtue.biar lah dia jual cupcakes.halal per,daripada jadi penyanyi.kan haram.nie lah manusia.org meniaga nk kutuk n kondem.akak dia jd penyanyi tue lah sbnrnye yang Allah murka.biar manusia pandang hina.jangan Allah murka hidup kita nie.

    so, renung2kan dan selamat beramal

    0

    0
  19. hai0 says:

    pe masalahnye jual cupcake, halal pe pekerjaan tu. drpd bawak aib org sana sini cm zubir tu. huh!

    0

    0
  20. cinnamon says:

    ok lah tu..jual cup cake..bukan nya mencuri cup cake punn..tak semestinya berjual kat gerai jual barang sengget dua terus kena cop sengkek kot…aku yang gaji beribu riban ni pun teringin nak berjual kat gerai tepi jalan..nak juga tau rasa peniaga bawah payung tu..mesti syok dapat duit cash hari hari…

    0

    0
    • noly says:

      betul tu… i pun gaji more than 5k.. bukan nak berlagak.. tp kkdg rasa macam best nak berniaga. ada tanya hubby bole ker i berniaga di pasar? dia kata asal u can cope, apa salahnya… so yang penting halal…

      0

      0
  21. sosok says:

    aikkk..dulu saerah ade bukak salon kan?? yang pkai duit tok T 2..dh bungkus ke???

    0

    0
    • seliper jepun says:

      betul, dh banyak siti tolong dia…bukak salon rambut la, bukak cafe la…semua bankrup maybe x reti rolling modal kot…

      0

      0
  22. kim k says:

    eleh zubir ni…dulu sebok2 cite menjatuhkan maruah f.s,skrg ni org still terima f.s and dia nk cr mangsa br la tu..menyampah…

    woi zubir..kalau ko mengata sesuatu yg xbtul tu namanya fitnah tp klu ko menjaja perkara yg betul tu namanya mengaibkan org….

    ko tgk r…esk2 smua org dpt tgk aib ko tau…

    meh kira ramai BOOOOOOO kat si zubir ni…. kalau bab memburukkan artis,bagi smua kat dia..mcm la bagus sgt!

    0

    0
  23. puteri lou ann ann says:

    jumaat ni balik kuantan..nk gi la gerai saerah..huhuhu..best ape jual cup cakes, cake yg comel…kompem ramai beli..chaiyokkk adik tok Ti…

    0

    0
  24. Berniaga cupcake oo..kerja yg. baik..jgn. pandang rendah berniaga digerai..kadang2 untung masuk banyak…tambah pula buat sendiri..pada saerah jangan hirau cemuhan org. Dah ada anak control perangai dulu tu.Tutup buku lama buka buku baru.

    0

    0
  25. Cili says:

    c zubir tu mgta saerah pi pusat hiburan padahal dia pun sama juga(tpt dia terjumpa saerah gan suami dia tu),mjual cupcakes tu jauh lebih mulia dari menulis gosip n ceta2 yang mburukkan orang.mana lagi fitnah yang egkau tabur lagi.

    0

    0
  26. kak melah says:

    bodolah ko zubir…biarlah dia nak meniaga. penulisan ko macam budak2 nak amik upsr!

    0

    0
  27. bese jer says:

    en.zubir,dalam islam tu pon x kata berniaga tu haram.(niaga yg *tut-tut* tu mmg ler haram). jadi x perlu laa nk kuar story cenggini,dia mintak duit ko pon x…keje awak yg tulis gosip/fitnah tu halal sgt ke hingga mengaibkan org???

    0

    0
  28. salsamambo says:

    salam semua ……

    sy pn bersetuju dgn pendapat2 u ols yg mengatakan si zubir ni kapoochhi. dia ni slalu nk buzy body klu mn2 artis yg ada cita x best dn memalukan lg lah dia highlight habis2an…… sy sndiri org Ktn. cita psl saerah ni rasanya kt org tau. apapun yg x brp best nya ialah cita psl kakak dia aka Dato’ CT Nurhaliza. mengikut sumber2 yg blh d percayai si kakak saerah ni x nk ada hubungan yg mesra sgt dgn adik dia lg. dia blh ckp masing2 ada kehidupan sndiri …. so masing2 buat hal masing2. d fhmkan dato’ ct ni benggang giler dgn saerah. so pd saerah sy doakan awak slamat dunia akhirat. moga d permudahkan segala urusan dn d murahkan rezeki. x salah pun saerah nk berniaga cup cake. mcm lah artis2 lain x penah berniaga? ada yg meniaga kek lapislah, biskut raya lah, segala mcm kerepek, meniaga warung ….. si zubir ni x bising plak. x msk plak story dlm ruangan kolum dia. nk buat mcm mn saerah ni adik kpd diva tersohor no.1 mlysia. tu yg s zubir ni hot2 kan story. sy x “bias” pd saerah. dn segala kekhilafan dia lakukan dapat memberi pengajaran berguna sebenarnya untuk dia menjadi manusia yg lebih matang. teruskan berniaga saerah. x salah pun. kdg2 manusia yg komplain itu ini menunjukkan yg dia ni insan serba boleh kat muka bumi ni. so pd zubir dont judge the story behind the cup cakes. life has to move on. dn berpijak pd bumi yg nyata. jgn jd hipokrit. Unrest of spirit is a mark of life; one problem after another presents itself and in the solving of them we can find our greatest pleasure. gd luck pd saerah n family.

    0

    0
    • mak bedah says:

      betulla kot ct xnak ada pape sgt ngn saerah…sbb aritu saerah kawin ct xdtg..xkan adik kawin xdtg..alasan keje..adik lelaki dia kawin dtg lak…mesti saerah ada wat pape yg sakitkan ati kakak die…saerah kan sosial skit..kakak die poyo2 pun xde g club…mybe kakak die biar die cari haluan sndiri biar die tau pahit maung cri duit sendiri…since bakat saerah xde dlm seni biarla die try cupcake..doa2 jela die berjaya..jgn pandang sinis lak kakak jutawan adik bka gerai..rezeki masing2…ne tau 2 3 thn lagi buka kedai lak…franchise ker..duit hasil rezeki halal…xkan nk hidup dgn menulis kisah gosip org smpi mati kot….

      0

      0
  29. jabun says:

    aku dh lama nk kasi fuckkkkkKK kat jubir@ jubur

    jubir bontot besor

    WTK ko zubir hina sggt ke jual cupcake?

    ha.ha.ha byk lah ko punya bisikan!

    0

    0
  30. saya says:

    jual cupcake leh kaya la….sy jual kapkek!

    0

    0
  31. ciwawa cung says:

    banyak untung apa jual cup cake nie.. skrg nie org byk buat majlis order cupcake jerk. saya punya anak punya beday pun guna cupcake…

    0

    0
  32. mak jemah femes ok says:

    ehhh…!! selere ape ngko ni..???

    ehhh…!! xtau ke? peniaga gerai ni..jutawan senyap tau tak….??

    sila jgn pandng rendah ok………..

    0

    0
  33. aza says:

    wakakakakakakakakakakakakakaka mmg betolll ponnnn…si saerah ni kawen dgn abg kawan baik sy..anak pon besooooo dah ahahahaha..kt fb kwn sy sllu tgk gmbr saerah n ipar2 beria buat cup cake.. mmg la betol x salah meniaga tu mmg halal n x salah tp SEBAGAI ADIK KPD PENYANYI NO 1 MALAYSIA YANG PUNYA PRODUK SDIRI SIMPLYCT. KAYO RAYA JUTAWAN BLA BLA BLAAAAA…x ke memalukan kes saerah ni.muahahahahaha gelak setannn..malu bebbbb adik dato ct tuuuuuuu klau adik artis2 suam2 kuku yg income ciput xpela nk jual nasi lomak tepi jalan ponnn……muahahahaha maluuuuuuuuuuuuuuuuu

    0

    0
    • cik omei says:

      memalukan???
      hmm..mmg takde otak org yg pkir nie..
      kat cc Allah swt samer jek..yg DIA tgk amalan kte. da ke t Allah swt membezakn “o kau jual penyanyi tekenal duk sblh di atas.. kau niaga cikai2 jek duk dibawah..” org macam kamu nie mmg takkan maju..so sad..

      0

      0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      ape yg kau merepek ni aza !!!! memalu kn? memalu kn ape? dia kongkek kt tepi jalan ke???? saerah ni kn jual cupcake n rezeki halal kn 1 ape yg nk di malu kan !!!! walau pn dia ada kakak yg bernama siti penyanyi no 1 malysia tk salah pe kalau dia nk berniaga ! yg kaya raya jutawan tu siti kakak dia ! dn bukan nye saerah ! tkan selama2 nye nak tompang hasil kakak je ! siti pn ada tanggong jawab dia sndiri dn saerah pn ada tanggong jawab….masing2 ada tanggong jawab masing2 pe !! jadi masing2 harus berdikari sendiri lah !! walau pn income nye sedikit tapi yg penting hati senang !!! dulu minah jambu pn antar nasi lemak kt kedai tau ! tkde ape2 pn……minah jambu tk malu pnnnnnnnnnnnnnnn !!! yg penting duitttttttttttttttttttttttttttttt

      0

      0
    • lalala says:

      serious bodo si aza ni

      0

      0
    • BUSSS says:

      oii……dye kayo ke ade dye kasih korang dye miskin pun ader mintak kat korang….

      0

      0
  34. tauke tudung says:

    assalamualaikum…

    zubir zubir…..bwk mengucap, meniaga apa pun asalkan halal tak salah disisi agama. orang meniaga karipap pun silap2 income lagi tinggi dari gaji kau jadi reporter gosip wey! setakat makan gaji, kau tak payah la nak perli perli orang meniaga. aku pun meniaga kecil2 lan, jual tudung je, tp income aku jauh lagi besar dari gaji senior engineer lu ada paham ka ZUBIR?

    0

    0
  35. sw33tdarling says:

    APAKAH HINA MENJUAL CUPCAKE?? apa takde kelas ker kalau jual cupcake tu? jatuh dlm TERDESAK ke those yg jual cupcake? apa raaaaa! nak cari rezeki halal pun jadi kes!

    0

    0
  36. kepochi says:

    alahaiii zubir….dengan bangganya gtau 1 malaysia gosip dah sebati dengan dirinya…
    aduhaiii….dia tak tau ke gosip itu=mengumpat=berdosa???
    bangganya dia bagitau dia suka buat dosa….ish ishhhh

    0

    0
  37. Cullen says:

    ape ke bongok la..klu dia jual diri td ye la baru kecoh..ni cr rezeki halal pn d kecohkn 1 dunia..klu sekalipn pn kakak dia kaya tu kakak dia..bukan dia..adush..bongok²!

    0

    0
  38. babycomel says:

    keje zubir jauh lebih hina dari keje jual cup cakes rm4 tu

    0

    0
  39. jay ai says:

    okla berniaga…tak kisah la tepi jalan sekalipunnn… berrdikari…..kalau menumpang kaya kakak dia ponnnn ko kutuk jugak zubir oiiii…

    0

    0
  40. no name says:

    memang betui dia pon, aku penah nampak kat esplanade kontan….xjadik hal pon niaga tepi sungai…….zubir tu memang, jatuhkan maruah orang je kijernya….

    0

    0
  41. natrah says:

    berniaga x salah.. yg salahnye mulut reporter tu.. asal terok beno gayenyer.. tu cara diw mencari rezeki halal.. bukan dgn cara menjaja hal org lain.. xkisahlah kakak die sape2 pun.. tu maknenyer mungkin die nk cari rezeki sendiri.. utk family die .. serabut la die org nih

    0

    0
  42. tak minat saerah says:

    serius x minat ct n saerah.tp aku respek kat saerah atas apa yg dia lakukan(jual cupcake).xda salah xda dosa pun..respek saerah!!!

    0

    0
  43. makcukupgigi says:

    As Salam ..

    just nak tnya . kalau org tu dah preknen b4 nikah , dalam islam sepatutnya dia kena tunggu bby tu lahir dulu . then 3 kali suci .. pastu baru kawin kan .. kalau dia kawin waktu tengah preknen .. so , pkhwinan tu tak sah …* betul kan saya kalau saya silap …

    lepas tu , yang kaya nye kakak dia . bukan dia . biarlah dia meniaga . carik harta dia sendiri . sekurang2nya dia buat kerja halal . egt tulis then mengutuk org tu , bagus sangat ke encik zubir ? entah apa2 .

    0

    0
    • narinanai says:

      Haiyaaa…kamu jgn pandai2 tukar hukum laaa. Dia bukannya diceraikan sewaktu pregnant. Dia pregnant anak luar nikah, dan dia kahwin ngan lelaki yg pregnantkan dia, itu SAH ye. Dan tak perlu nikah semula.

      Hukum yg kamu cakap tu, kalau perempuan tu diceraikan sewaktu mengandung. Ye, itu memang kena tunggu lepas beranak, baru boleh kahwin lain.

      Kalo tak yakin jugak, pegi ke laman web JAKIM, bahagian persoalan. Kat situ boleh dpt jawapan lebih padat.

      0

      0
  44. makcukupgigi says:

    As Salam ..

    just nak tnya . kalau org tu dah preknen b4 nikah , dalam islam sepatutnya dia kena tunggu bby tu lahir dulu . then 3 kali suci .. pastu baru kawin kan .. kalau dia kawin waktu tengah preknen .. so , pkhwinan tu tak sah …* betul kan saya kalau saya silap …
    .

    0

    0
    • yume says:

      ini yang saya tahu pemahaman saya dari prmbacaan.

      -perkahwinan tu sah sekiranya lelaki yang dikahwini itu adalah lelaki yang mmbuatkan dia pregnant

      -skiranya lelaki itu bukan lelaki yang melakukan zina dengannya, perkahwinan itu juga sah tetapi mereka tidak dibenarkan melakukan persetubuhan

      wallahu A’alam.

      0

      0
  45. zubir aperaaa says:

    lantak die la nk jual cupcake kt mane pun,bkn ye die wat kj sia2 pun…..aperaaa zubir2x…

    0

    0
  46. Rooney says:

    Oh my goodness, orang melayu memang suka jaga tepi kain orang.

    0

    0
  47. shuiga says:

    ..gosip dah jadi sebahagian dari kehidupan…semoga kita semua bertaubat dengan kenyataan itu termasuk zubir..gosip membuka buruk bagai orang, aib kisah hitam orang, menghina perilaku orang baik atau tidak…semoga zubir mendapat hidayah jika sudah menjadi sebati dengan kehidupan..rezeki itu halalkah? rujuk lah pakar ugama wahai zubir..mana satu yang halal berniaga kek cawan atau berniaga kisah burk baik orang itu..@ mengata orang @ membuat orang timbul fitnah terhadap seseorang…fikirkanlah wahai zubir..taraf mana yang lebih rendah???

    0

    0
  48. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    bila manusia cari rezeki yg halal menjual capcake orang kate tk ada class !!! jadi tk salah lah kalau ada yg jadi sundal ! berkeja jadi GRO ! mungkin keje sebegini yg paling muliaaaaaaaaaaa !!! jadi sape2 yg berkeje sebagai GRO tu terus kan berkeje yeeeeeeeeeeee jngan pikir orang2 di sekeliling……bila pikir2 balek buat baik pn orang akan tetap menghina so terus knnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    0

    0
  49. lempeng says:

    yang besar yang hebat, semua mula dari kecik, dari susah payah! derrrrrr. sampai bila nak tumpang orang?

    0

    0
  50. enth pe2.... says:

    bguslh jual cupcakes…watper nk malu, bukn mknn tue haram pun….lgpun, cupcakes kn skrunk tgj nek…org yg ckp cmnie org yg xtau niaga, otak buh kt lutut….even kecik, tp blh puaskn hti pelnggn ape slhnye….inilah senario wartawan mlysia….mentg2 sume artis takut ngan die, nk nek minyak…..tloglh zubir wat crite perpaedah skit…jgn keje nk ktuk….ko pun bukn perfect sgt….ko malu ke klu mak ko jual nasi lemak???….asal halal bro…piirraahhhh

    0

    0
  51. nabeel (kerja smbil niage gak) says:

    ya ALLAH..ape la nk jd dgn zubir nih..mcm dh xde cite len nk tulis…sengal btol…RASULLULLAH pon berniage tau dulu…niage kn sumber tbesar rezeki…aku sure si zubir tu x tau psl ni…yg die tau nk jd FIRESTONE soh org benci mmbenci n ngumpt mngumpt jek..HAMPEh! lgpon zmn skang ni mmg rmai org ske niage tmsok le aku wlpon scre smpingan…dpt wet ari2 tu x yh nk dok arap gaji ckop buln jek…

    0

    0
  52. abg zubir says:

    Kenapa ko marah sgt aku haaa?ada aku kisah ko kata aku kepoci ka apa ka.yg pasti aku gelemer,aku tulis kat paper seluruh dunia baca. ada aku kisah

    0

    0
    • elis says:

      satu dunia mana yg baca? dunia atuk hang? ko ingat ko tulis utk mag pasaran us ke hape (amik ayat gambit)??? bebalpiang ko ni gendut!

      0

      0
  53. Akak.. says:

    Alhamdullah….semoga Allah berkati hidup Saerah dan suami..pedulikan org yang suka cerita kisah org tu..duit dia belum tentu halal untuk keluar..anda berniaga kuih..dah tentu…disukai Allah.

    0

    0
  54. abg zubir says:

    ayooo sedap ya mengata abg zubir kat sini.siap ko nara aku tulis kat paper aku nanti.

    0

    0
  55. who cares says:

    jual cupcake tu terdesak ke???? aku rasa ko yg terdesak zubir..terdesak nak cari berita2 hot..sampai org jual cupcake rm4 ko nak kecoh 1 msia

    0

    0
  56. sukahati says:

    rezeki halal x elok di pertikai, nasib dia jual cupcake, kalau jual body. Jodoh, pertemuan, hidup, mati, rezeki mewah @ tidak semua tu ketentuan ilahi, kita siapa nak pertikaikan. Biar lah kakak die bill gates skali pon, kalau dah rezeki die jual cupcake je sapa kita nak pertikai kerja ilahi. Rase2 ramai lagi artis yang meniaga, kdang2 tu bulan puasa lebih ramai artis meniaga kt pasar ramadhan tu. Tak de siapa plak nak pertikai. siap support lg suh pegi gerai singgah. Jangan smpai suatu hari nanti tuhan tu tarik balik rezeki awak tu tau la. jangan takbur. Suatu hari yang maha pencipta jatuh laknat pada anda. masa itulah minta simpati.

    0

    0
  57. nurul says:

    aku niaga cupcakes. so? kaya tauuu. saerah, buat la blog. leh tgk2 sikit cupcake awak.

    0

    0
  58. anonimus says:

    NAbi S.A.W. pernah memberitahu…kalau x nampak dgn mata sendiri..jgn cakap. Baginda berkata Celaka!Celaka!Celaka! sebanyak 3 kali. dan org Islam yg berkata saudara sendiri seperti memakan daging saudaranya. Mamat Zubir ni selalu menulis ada suara2, ada mulut2, yg berkata sekian-sekian. Kalau x nampak sendiri, jgn tulis. Kalau ada sumber, nyatakan nama penuh! Bayangkan rezeki tulisan dia diberi makan kepada keluarga sendiri…..lu pikir la sendiri!!

    0

    0
  59. mera says:

    ape kesah org meniaga…meniagakan sunnah nabi..yg menyanyi tuh yang xelok..suara tu aurat…tp berniaga tuh halal..jual suara xtentu lagi halal ke haram..g pasti, meniaga cupcake tuh halal…

    0

    0
  60. cekelet says:

    kat benteng ni sempena jualan mpk..kene pergi ni nak rase sedap ke??leh promote..skali saerah ni kaya jual cupcake…kan kan…si zubir ni lg xde kemaluan jaja cerita org eiii da r x ensem

    0

    0
  61. Dato' Sheikh Keh Kepala says:

    ntahnyerrr…kesian kat ko zubir..xde org sokong, sume mngata ko balik. malunyerr… kalu aku jd zubir, aku nyorok kat dlm lubang taik…

    0

    0
  62. mieza says:

    mcm kenal jer laki dia ni

    0

    0
  63. yume says:

    kalau saerah jadi pelacur nak tambah pendapatan aku kesahlah gak.. ini dia berniaga cupcakes kot… halal! apa entah masalah wartawan mulut caboi ni?! siti nurhaliza nak malu apa? adik dia buat kerja halal.. kalau cupcakes tu laku tak ke kaya juga ke?!! itu namanya saerah tak nak numpang duit kakaknya… kalau nak jaga nama baik siti tu dengan tak buat kerja2 macam orang biasa buat, alamatnya saerah ngan lakinya tak dapatlah berdikari sebagai pasangan suami isteri. nak asek kena jaga nama baik siti je.

    0

    0
  64. nina79 says:

    Zubir ni x serik2 ke rumah dia, keta dia pernah kena simbah cat merah sbg amarannnn???? dia ni mmg x pernah serikkkk…dasar 2 alam dia nih…

    0

    0
  65. angelina jole says:

    Kebodohan penulisan melayu,yg sering menjatuhkan melayu janji dia kaya.kepincangan penulis2 yg hya menjatuhkan org melayu,meniaga tu satu rezeki halal.patutnya dsokong,3perkara yg membawa kpada api neraka..mengutuk mengaibkan..memfitnah!zubir oo zubir APE PON TAKBOLEH ko jela betol!hakkktuiiii

    0

    0
  66. rash says:

    sebab saerah tu adik CT tu yg dia kepoh sngt. klu saerah tu adik kak limah ke, kak senah ke haramnye nak ambik tahu….betul x?

    0

    0
  67. aper pown xbley says:

    2 la wartawan ,biler x puas hati jew kutuk,x ikut kehendak korg jew kutuk,xkan nak sembah kaki korang baru nak puji,xkan nak bagi maruah kat korg baru nak nak tulis baik.korg xsedar ke korg ni tutup rezki org???klu la aku jumper si zubir ni jual paper,akan ku kahak kan ajer si zubir ni…ko rase ko glamour ker??glamour taik hanjing ko..

    0

    0
  68. mulut capoi says:

    HAI TAK CUKUP DUIT KE ZUBIRRRR…..BILA PULAK KO BERLLAKON…ADA PACKAGE KE…PUNGGUNG LEBAR.. JADI BAPUK LEH LE…KEHKEHKEHHHHH. AMBIK KO!.

    0

    0
  69. komputer riba says:

    cik zubir dah mengugut BN laaa~

    MasyaAllah.. orang berniaga cupcakes dikata memalukan.. yang die bergossip/mangaibkan orang tu ape ye?

    Berusaha untuk kehidupan sendiri itu lebih baek drpd dia meminta-minta kn?

    macam2 manusia di akhir zaman..

    0

    0
  70. mulut capoi says:

    yele…kalau ngan artis2 glam tersondol2 nk. tumpang tui..cium kentut pun sanggup…teringat cerita musang berjanggut.Jadi kuda puun kuudalaah!.

    0

    0
  71. neza says:

    zubir jual apa ar???????

    ‘Nak buat macam mana, gosip dah jadi sebahagian kehidupan Zubir, dah sebati’.

    fikir2kan lah manusia serupa ini dimanakah tempat nya di sisi tuhan… mudah2an dosa nya di ampun kan…

    cayok saerah….

    0

    0
  72. bukan nama sebenar says:

    ok la tu tak menyusahkan org.. dari dok meminta2 kat org… ade tulang 4 kerat nak carik rezeki halal

    0

    0
  73. juri tetap says:

    ala..si BN ni pun pe kurangnya…selalu wat GOSIP..so, jgn la cakap org len..ko pun sm BN, kuat gosip. jgn la ckp si zubir je..

    0

    0
  74. calm says:

    teruk betul si zubir ni..biar la die adik sape pon…cube x payah nk provok org dgn citer cmni boleh x? …at least die jual cupcake,x mcm zubir jual citer…dose lg ad…cet puih!!

    0

    0
  75. what the? says:

    sori!

    1. siti kahwin dengan dato’ K ?

    2. saerah kahwin waktu mengandung ?

    3. saedah nak bercerai ?

    what the?

    ps: berniaga kek cawan memang bagus! i like!

    0

    0
  76. reza says:

    Jumpa pun d tpt hiburan. nak cakap org lain buruk pegi tpt hiburan, tapi diri sendiri berkunjung d tpt hiburan yg d kata kan buruk kelakuan utk org lain, so apa kurangnya diri sendiri….wartawan yg menjual gossip mcm ni ….kira halal ke hasil pendapatan? kan elok lagi menjual kek cawan yg comel…apa2 pun semua org tak sempurna walau zahirnya sempurna…

    0

    0
  77. Cullen says:

    1st time sumur hidup aku, aku dgr org jual cup cake sbb terdesak..hahaha..betul² BANGGANG~ klu dia jual badan dia tadi mmg patut la kau kecoh²..ni la jadinye kalau manusia da terlebih pandai..kau citerkan pada sume pendapatan laki dia x menentu sebab keje jual kete..ni aku nk bgtau kau zubir, sekalipun dia jual kereta & sekalipun pendapatan dia tak menentu sekurang²nya dia mencari rezeki secara halal..bukan seperti kau..mencari rezeki dengan cara mencanang cerita orang lain..klu yg kau canang tu citer bagus² x pe..ni x..benda yg bagsu macam ni kau buat nampak buruk..adush²..jgn mencipta aib aib org..terkene batang hidung sendiri nanti padan muka..mmg dia adik penyanyi no 1 d malaysia tapi dia setakat adik je..yg kaya kakak dia..yg mewah kakak dia..yg no 1 dia..bukan kakak dia..apa jadi kesalahan ke seorang adik kepada penyanyi no 1 malaysida jual cup cake tepi sungai?HINA sungguh ke kerja tu?zubir²..d akhirat kelak, bukan yg no 1 yg d persoalkan..bukan SIMPLY SITI yg d persoalkan..ingat sikit..ish~ BAWAK² LAH BERTAUBAT!

    0

    0
  78. joyah says:

    simply siti bukan laku pon.. ;p

    0

    0
    • jas says:

      aku xnnya nak kutuk but produk Simply Siti lagi mahal dr yg diimport cam Maybelline, Loreal..sepatutnya buatan m’sia lagi le murah huhuhu

      0

      0
  79. narinanai says:

    Berniaga secara terus mcm ni lagi bagus daripada multi level marketing. Tak perlu cari downline, tak perlu menipu orang suruh jd downline, tak perlu byr yuran, tak perlu beli barang mahal tak logik giler.

    0

    0
  80. zubiriah says:

    saya tau saya pun kuat baca gosip..sbb tu sy slalu bukak beautifulnara…hehehe
    tp part nie mmg tak patut kot, zubir nie…sbb meniaga cupcake ok lar tu..bukan die jual tubuh badan pun…tak tau lar zubir nie fikir dari sudut mana….

    0

    0
  81. ahmad says:

    teruk betul segelintir wartawan sampai boleh kata mencari rezeki halal tu menjatuhkan orang lain…Rasulullah pun berniaga tepi jalan jugak… biar miskin harta tapi jangan miskin jiwa, biar fakir dengan Allah tapi jangan fakir dengan diri sendiri… miskin itu adalah syiar dan lambang bagi orang2 yang bertaqwa… Nabi Isa AS paling suka apabila Baginda dipanggil hai si miskin… Abu Ja’far meriwayatkan dengan sanadnya dari Abu Said Alkhudri r.a. berkata: “Hai manusia, jangan sampai kesukaran itu mendorong kamu untuk mencari rezeki dari yang haram sebab aku telah mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda: “Ya Allah, matikan aku sebagai orang fakir miskin, dan jangan dimatikan aku kaya, dan kumpulkan aku dimashsyar dalam rombongan orang-orang miskin pada hari qiamat, maka sesungguhnya yang amat rugi ialah orang yang miskin di dunia dan tersiksa di akhirat”.

    0

    0
  82. Chantek says:

    Alhamdulillah… tak kesahlah janji duit yg masuk tu datangnya dr sumber yang halal..

    0

    0
  83. prof kacak says:

    kecohla lu zubir, tade kerja ke ko?

    0

    0
  84. kpt says:

    f**k you zubir!!!!
    u gonna burn in hell.. yehh.. hell awaits..
    orang jual makanan halal pun kau kutuk..
    kau cari makan haram menulis kutuk sindir orang…

    0

    0
  85. kpt says:

    f**k you zubir..
    orang cari makan berniaga kuih halal pun kau kutuk sindir..
    kau lagi celaka punya manusia, cari makan menulis bagi sakit hati orang, you gonna burn in hell.. f**k you zubir..

    0

    0
  86. iyekan aje says:

    orang berniaga cuppies pun nak kata mcam tu.at least tu rezeki halal wahai encik zubir…

    0

    0
  87. abanguda says:

    Bagus sangat laa dia berniaga,jangan peduli ape org kata Saerah…susah senang kita yg tau,asalkan apa yg dibuat tu rezeki yg halal,tak mengganggu org lain dan disenangi dek suami,go on…moga2 mike berjaya dalam perniagaan tu,insyaAllah

    0

    0
  88. x_x says:

    kecoh r zubir ni,, biarla saerah nk bniaga ape pun..asalkan halal.. dr dia mencurik.. drpd ko duk sibuk jaja cter buruk org jek.. lg dosa.. akai ada ka

    0

    0
  89. AKU BDK BAEK says:

    ni la wartawan…bab cakap benda x bek no 1..hati busuk betol!!!org beniage cup cake pon ko nk kecoh.die otak buz…bijak.dat y la saerah 2 ada alternatif 2k niage..bkn cm ko!!!!pooodaaaahhh/…..

    0

    0
  90. tahniah saerah..

    0

    0
  91. elis says:

    zubir adalah wartawan plg tak beretika, tak bertamadun dan plg low class!. Takde otak, tak sekolah, muka pun huduh. cukup pakej! aku ingat lagi ko, masa ko interview sorg artis pompuan, kuar kat melodi ke terjah ke, ko tanya die. “Kau x angkat telefon abg ni, ade 2 je reason kat abg, sama ada ko dah mati, xpun ko x hormat abg, so yang mana satu”. wtf sial?? kau siapa nak org hormat kau? helo setakat wartawan cabuk mcm kau,mmg patut kene pijak je muka kau. tempat ko kat lubang jamban je ok. buduh. no wonder org dtg rumah ko gi simbah cat and stuff. sbb kau manusia hina zubir oii… lagi satu, jgn laa ko nak kejar2 artis sampai kuar tv bagai, huduh sgt aku tgk ko berlari dgn perut gendut ko tu. ko bajet ko hot?

    0

    0
  92. myra says:

    zubir?sape zubir?bapok mane?haha

    0

    0
  93. reza says:

    bertaubat la zubir…..buat la kerja wartawan yg tidak disumpah org. cari yg boleh memberi semangat ke apa2 je la yg baik je. kalau org lain baca pun tak la berdosa sama. buat je apa yg kau fikir baik saerah….yg penting x susahkan org lain….

    0

    0
  94. bangga dgn rakyat Malaysia. masih ramai lg yg bertamadun. zubir je yg dtg dr zaman mane ntah. xbertamadun langsung. xpe saerah. masih ramai yg menyokong usaha anda. teruskan mencari rezeki halal. jgn dilayan org yg xbertamadun n cetek ilmu mcm zubir n yg sewaktu dgnnya.

    0

    0
  95. izz says:

    kesian la kat siti saerah ni…jgn la si zubir tu ckp cm tu …tak baik tau…..seblm kita mnilai org mari lah kita mnilai diri sndiri…muhasabah diri sndiri….

    0

    0
  96. noor says:

    Zubir badak tu tak dak akal ka. Kerana nak jaga status Siti, adik beradik dia tak payah kerja. Abis, Siti nak bagi dia orang makan ka?

    0

    0
  97. sentap says:

    kita bakor je si zubir nie…….mulut cam longkang….

    0

    0
  98. aku benci skandal says:

    biar lah dia nak cari sumber rezeki dia cara macam mana pun janji halal cuma yg tak sedap dgr tu tak kan Siti Nurhaliza tak bantu Saerah bukak bistro ke…

    0

    0
  99. ZUBIR KO MEMANG BAnGSAT..REZEKI ORG PUN Nk kecoh!!agak2 kalau org pancung rezeki org ko hangin tak..??rezeki dia..ko yg komplen lebih..dh2 la zubir..bertaubat la zubir..Serius..kata akhir aku..zubir ko BANGSAT!!!!

    0

    0
  100. bangiperdana says:

    aku memang meluat dgn Zubir nie…tak habis -habis dgn auta dia. Yang ko sibuk2 orang nak niaga …tu pasal ape…ingat gaji ko tu dah besar sangat sampai tengok orang macam tu. Biarlah Saerah dgn husband dia nak niaga…berdikari sendiri…ape kena mengena nak jaga nama kakak ke ape…
    Zubir …ko ingat keje ko ni bagus sangat ke…

    0

    0
  101. bangiperdana says:

    Zubir..ingat kerna mulut badan binasa… ko ingat ko ni jadi wartawan dah kira bagus sangat ke…kalau setakat gaji 5 atau 6 ribu jangan ingat dah banyak dan rasa sombong bro….

    0

    0
  102. Sassy Balak says:

    Alhamdulillah, rupanya ramai juga warga Malaysia yang dah menyampah dengan gosip² murahan dan picisan. Dulu pernah keluar di Melodi, wartawan² akhbar mempersoalkan kewibawaan blogger untuk menyalurkan berita. Tak belajar etika jurnalisme kata mereka.

    Hatta, etika mana satu yang saudara Zubir gunakan dalam artikel kak Saerah?

    0

    0
  103. luvlylime says:

    OMG!!!1st of si saerah pun satu hal dah tau mcm2 bnd brk dia lalui sejak 2 menjak nie still tak insaf2 lg ddk rmh ler kak oiii jgk ank lg bgs…si ZUBIR nie kan bongok btl dah sah dlm islam mengalakan kite meniaga dengan sumber n cara yg halal tak kire besar kecik…lg pun ape yg saerah or saida wat tak ade kena mengena dgn CT walaupun dia org adk beradk coz memasing dah cukup tua untuk fkr n urus hdp memasing + isteri org plk tue…bkn tanggungjwb CT lg…ZUBIR nie mmg dah tak elok rupa tak apa lg tp jgn buruk perangai pakej hati busuk!

    0

    0
  104. ko bodo says:

    jual cup cake tak kesah……
    yang dah ada anak pon sebok nak p pusat hiburan lagi aper….
    pegi mampos sama artis n wartawan la….

    0

    0
  105. itupun nak kecoh says:

    aduhai… psl jual cupcake pun nk kecoh si zubir ni.. biarla dia nk jual apa pun jnji halal. drpd si zubir jual citer org yg ntah apa2 untk dptkn sesuap nasi… skurgnya2 dia x mnumpang kepopularitian kakak dia. x mcm lu zubir. cari cerita artis utk lu cari rezeki.lu lau xder artis, xder cerita artis lu blh jual cerita ka?

    0

    0
  106. evaMANdes knonnyer says:

    korangg ni pon emosii xkne tempatt~~~~~~~~~ xde plk zubir ktuk dye jual kapkek~~dye cme ckp sal warung je.. yg korg bjele2 pn pe jaadahh nyer…klo nk sapot sgt g je la bli kapkek tu….

    0

    0
  107. tasya says:

    kit2 suara nakal… biarlah dia buat keja halal pun nk kutuk2.. siti nurhaliza tu kakak dia.. nsib org ni x sama…zubirr oiiiii!!!!!!

    0

    0
  108. no name says:

    jom pembuat cupcake, kita pakat ramai2 anti zubir!!

    0

    0
  109. JAH says:

    aku nak ambik cili kat belakang rumah mak aku tu nak cili2 mulut si zubir tu……halalkah rezeki kau zubir rezeki menghina dan mengfitnah buruk baik orang…??

    0

    0
  110. zu-beer says:

    ZUBIR..let me tell u sumtig..d cupcakes business is a million better than any faggot writing business..

    0

    0
  111. Only CT (In The World) says:

    Saerah sebelum ni saya x penah minat awak…..tp lepas kuar cite ni terus saya kagum dgn awak…….saerah, kamu memang bagus x malu langsung mencari rezeki halal walaupun berstatus artis dan adik Siti Nurhaliza……langsung x meminta-minta duit Siti…..rasanya kalo saya jadi awak x mampu nk wat spt awak….x sanggup berhadapan dgn kata2 menganjing dan perli dari org ramai…..

    Siti, jenguk2 lah keadaan adik sendiri. Memanglah die x meminta2 bantuan tp dah menjadi tanggungjawab keluarga sendiri harus mengambil berat darah daging sendiri. Jenguklan Saerah di Kuantan, tanya khabar dan bantulah kalo Siti melihat kekurangan mereka.
    Dahlah Siti x dtg pernikahan mereka, sekarang kuar cite kesusahan Saerah nanti apa pandangan masyarakat pada Siti. (Takkan nk ckp Siti ada show kot sampai clash x bole lawat adik)

    X de guna kalo Siti derma dan bantu beribu2 org susah di luar kalo darah daging Siti sendiri terabai….Arwah bapa Siti jika masih hidup pasti x mahu perkara sebegini terjadi……

    0

    0
  112. juice says:

    semalam juice ke midtown..haah mmg betul dia jual kek tp bukan cupcake..cuma kek gulung dan muffin…dia berniaga ngan sepupu dia..nampak saerah cam happy jek…x sombong..senyum selalu…xpelah kalau siti buang dia pun sekurangnya saerah ada anak..siti ada ape…datuk tua melangut kat rumah adala…

    0

    0
  113. AMBOI juice sampai cam tu….cian tok k..mungkin tok ti dah bantu saerah dulu dah…bukak saloon tapi lingkup..mungkin dia nk. tengok adiknya berdikari pulak.kalau bagi manja tak bolih maju…saerah kenalah ingat jasa2 tok ti.Rasanya tok ti tak malu adik dia niaga digerai. dia pun pernah tolong mak dia jual kueh dulu…keluarga dia orang dah biasa niaga x kisahhhh bukan buat kerja haram punnnnn.

    0

    0
  114. zass says:

    biar la dier jual cup-cake abg zubir. sekurang-kurangnyer rezeki tu halal. itu la sebaik-baik jalan kalo betul keadaan dier terdesak sekarang ni, memang betul dier adik dato’ siti, takan bile dier ‘terdesak’ dier kena mintak tolong dato’ siti pulak. sekurang-kurangnyer dier berusaha untuk merubah kehidupan dier. rasanyer dier tak burukkan nama dato’ siti pun, mungkin juga dato’ siti berbangga dengan ape yang adik dier buat sekarang ni. Rezeki orang kite tak tahu. mungkin hari ni die jual cup-cake tepi sungai, esok lusa dier bukak kedai cup-cake ke, kilang cup-cake ke sape tahu, mungkin jugak dier lebih ternama dari dato’ siti satu hari nanti, kite semuer tahu ker??. Allah tu tak pernah tido, selagi kite bersyukur dan berusaha, Allah sentiasa memberi jalan & rezeki untuk kita.

    0

    0
  115. Nie says:

    Harap Saerah dan suaminya tidak berkecil hati dengan kata-kata Zubir. Ia sekadar nasihat dan pandangan peribadi. Tapi, dalam pada bercuti itu, sempat pula bergosip. Nak buat macam mana, gosip dah jadi sebahagian kehidupan Zubir, dah sebati…..ZUBIR…ZUBIR….seronok yea ko keje dlm bidang hiburan ni…ermmm sampai ko tulis gosip da jadi sebahagian dlm hidup ko…EN ZUBIR ko da nmpk dia jual cupcakes ke kek gulung ke…apa2 je la dia nak jual x payah ko nak babitkan ct…sape ko nak judge saerah..ko abg dia ke…bapak dia?ZUBIR ko pandang org cam la saerah tu jual benda2 x elok…ko kn ingt nasib ko pun lom tentu laie..Allah SWT nak tarik apa yg ko ada tu sekelip mata je…nasib anak2 ko pun lom tentu laie…ZUBIR aku nasihatkan ko baik berhenti la jadik wartawan sbb hari2 ko kumpul dosa…org nak tambah pahala tp ko plak carik dosa..aku kesian kt ko dan semua wartawan2 hiburan yg carik rezki ngn cara mengaibkan org…sayang sgt ZUBIR ko ni org islam tp hanya pada nama…Harap ZUBIR dan ISTERI tidak berkecil hati dengan kata-kata NIE. Ia sekadar nasihat dan pandangan peribadi.(petikan dr ayat ko ZUBIR)

    0

    0
  116. Safina says:

    Salam, Buat saudara zubir. Tidak salah untuk Saerah itu beralih bidang. Mencari rezeki. Tidak melibatkan duit saudara, tidak menggunakan tenaga saudara, Zubir. Kita berdoakan yang terbaik. Mungkin En Zubir boleh menolongnya mencari rezeki. Mungkin skrg secara tidak langsung. En Zubir telah menolong mempublisitikan “gerai” cupcakes saerah diakhbar. Hidup kita turun naik. Begitu juga dgn En Zubir, hari ini makan gaji, mampu untuk menulis, mampu untuk berkata2, mampu untuk melihat… esok lusa tidak tahu lagi… Allah maha Berkuasa.

    0

    0
  117. sha says:

    zubir ni aku mmg nyampah…biar la si saerah ni nk jual cupcake pn, ada dia mtk modal dri ko ke huhuhuhu….dlm islam sndiri da ckp, perniagaan tu sumber rezeki tau x..lg bgus si saerah tu jual cupcakes drpada ko duk xabes2 cari gosip, pstu gosip tah pape2 lak tu..blah la ko zubir!!!

    0

    0
  118. Yok yok o je.. says:

    sarankan zubir cari je la kerja lain…x la mengundang dosa…

    0

    0
    • ethan says:

      tu satu hal bro…1 lagi aku takut duit hasil jualan cite2 gosip dia ni yang bawak dia gi Mekah sok…mintak simpang wei…

      0

      0
  119. secret says:

    jahat gila mulut zubir. kalau aku. mmg dah sakit hati gle dah ni. apa motif zubir ni.
    lantak dia lah.

    1- jaga nama baik kakak? BAGI SECRET, JAGA NAMA BAIK SUAMI LAGI PENTING DOWH. TAKKAN SAMPAI MATI NAK MAKAN HASIL DARI NAMA KAKAK???

    AKU RESPECT SUAMI SAERAH. SEBAB DIA TAHU NAK DIDIK ISTERI DIA. MACAMANA NAK HIDOP DALAM DUNIA SEBENAR DALAM ERTI KATA ‘BERMARUAH’. BUKAN MACAM KONTEKS MARUAH ZUBIR YE. ZUBIR TU. AISH… …

    aku mmg tak berapa sangat ngan keluarga siti tu. over expose. yg artis nye sorang. tp satu family dia nak kasi kecoh 1 malaysia.
    pepehal. aku mmg respect ar kt suami saerah. DIA TAHU MACAMMANA NAK BENTUK ISTERI DIA.

    bab karoke., kau tak pernah karoke ker?

    normal la wey. saerah ada idop sendiri. jage nama baik kakak?? kakak jage nama baik adik2 ker?

    assalamualaikum.

    terima kasih kat suami saerah. sbab keluarkan saerah dari cara idop ‘MENJAGA NAMA KAKAK’. KONFEM DIA TERKONGKONG SEBELUM NI. SIKIT2 KAKAK. bosan. tak de life langsong.

    pepehal sairah dan suami cari rezeki halal bukannya HINA ORANG MACAM ZUBIR. kesian zubir. nanti kat padang mahsyar tak tau lah rupa zubir tu macamana. NAUZUBILLAH.

    0

    0
  120. SEO Tools says:

    I uncovered your blog on the search engines a moment ago and really love it.. i saved as a favorite it and will come back to study more tomorrow.

    0

    0
  121. watever says:

    ZUBIR???Biasa laaaa..salah sorang wartawan mulot cam longkang…esok lusa berbalik kt lam keluarga sndiri..nk cari gosip pon xpayah la smpai nk menghina org..hanjing tolll

    0

    0
    • along says:

      weh longkang ok lagi…ni dh tahap leachate pond dekat tempat pembuangan sampah dh ni….ya Allah ko terbitkanlah hidayah dalam hati zubir ni supaya dia bertaubat…amin…

      0

      0
  122. bagus saerah cari rezeki halal…. dan berdikari

    mesti sedap cupcake saerah nie… kene beli nie…

    0

    0
  123. This is really helpful, You’re a very skilled blogger. I have became a member of your rss and look forward to searching for even more of your great posts. Also, I’ve shared your internet site within my social networking sites!

    0

    0
  124. nadia says:

    sedap tau cup cake siti saerah jual..pisang + coklat…sy dah g dah jalan2 kt benteng..huhu..xpela dia meniaga pun.ape salahnye..kan kan kan

    0

    0