Written by Bella | July 3rd, 2015

Pelakon Ryzal Jaafar dan Adrea Abdullah telah dituduh meminum arak sewaktu bersosial bersama rakan mereka.  Berita tersebut jelas mendapat perhatian ramai kerana umum sedia maklum bahawa air arak diharamkan bagi orang Muslim.Pelbagai kritikan yang diterima oleh mereka berdua selepas gosip tersebut tersebar.

Walaubagaimanapun, menerusi muat naik terbaru Adrea di akaun Instagram miliknya, beliau telah menjelaskan situasi serta perkara sebenar mengenai kontroversi yang melanda dirinya dan Ryzal.

Bulan2 puasa org buat dosa free memfitnah. Demi Allah, Adrea & @ryzal_jaafar, tak minum arak ye. Harap Maklum. Ni gambar wrap party karaoke film CE1, 6 tahun lepas ni. Diorang serve chill juice Dari Buffett redbox Lah. Ish ish ish.suka hati je nak buat cerita. Seriously? Some Malays really got no life & nothing to do but spread rumours. Even when I was in Bali, Singapore, Pattaya, Melbourne, Gold Coast, I didn’t touch alcohol. Whatever. People who knows me would know the truth. Suke suki guna gambar ni buat cerite. Dosa sesama manusia Allah tak ampun tau. Kene datang jumpe kami minta maaf sebab buat fitnah. #justsaying #whatever #nolife #kenapamalayuygsukagossip #buatfitnahsesukahati #Allahknows #tambahdosa #manusiatakdelife

Biasalah memang ramai orang yang suka membuat andaian masing-masing tanpa usul periksa. Lepas tu nanti macam-macamlah diorang komen kan? Namun, artis memang tidak dapat lari daripada kontroversi, ada sahaja pihak yang akan memerhati setiap kesalahan yang mereka lakukan.

Sumber Berita: Instagram Adrea Abdullah

35 responses to Ryzal Jaafar & Adrea Abdullah Dituduh Minum Arak

  1. azfar says:

    so 6 thun lepas dia minum la… puasa nie x…..

    0

    0
  2. mak kuntum says:

    adrea ni bukan geng baik stephanie liah ke…memang seksi maut pun si adrea ni

    0

    0
  3. aazfar says:

    so 6thn lepas dia minumla… puasa nie x minum….

    0

    0
  4. mak kuntum says:

    adrea ni bukan geng baik stephanie liah ke…memang seksi maut pun si adrea ni..si ryzal plak setahu aku memang suka berparty2 ni..

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    0

    0
  5. miss h says:

    Sebab tu, dari apa yang saya dengar ustza2 cakap, kita yang buat something yang boleh mengundang orang untuk bercakap@bergosip sehingga jatuh fitnah, kita sendiri pun berdosa. Even tak minum, suasana tempat tu, gelas, warna air semuanya boleh buat orang timbulkan spekulasi. Maaflah, sebab saya memang tak pernah pi tempat2 macam tu so memang tak tau pasal juice2 tu semua. Lain kali jangan buat lagi, senang ja..

    0

    0
  6. miss h says:

    Sebab tu, dari apa yang saya dengar ustaz2 cakap, kita yang buat something yang boleh mengundang orang untuk bercakap@bergosip sehingga jatuh fitnah, kita sendiri pun berdosa. Even tak minum, suasana tempat tu, gelas, warna air semuanya boleh buat orang timbulkan spekulasi. Maaflah, sebab saya memang tak pernah pi tempat2 macam tu so memang tak tau pasal juice2 tu semua. Lain kali jangan buat lagi, senang ja..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kaki seks..

    0

    0
  8. Hamba Allah says:

    Alah ARTIS..sebut ARTIS teringat dosa-dosa. Alim konon, yg menteri Islam dok minum arak (terutamanya di l/negara) kamu tutup mulut. Mana Hj Hadi ada komen VVIP UMNO telan arak? Mungkin bagi Hj Hadi, orang yg minum arak ni nak bersahabat dgn dia. Org lain yg dok kacau daun tu JEBON LAHANAT! Tahniah macai UMNO! Takziah PR! Ini semua “Anwar punya pasal” !

    0

    0
  9. sisisis says:

    Pelik…bila jadi mcm ni tau plak yg fitnah tu dosa.. yg lain2 tu (dedah aurat n etc) buat dunno je ke mcm mane…??

    0

    0
  10. minah jambu gi bazar ngan nenek says:

    Kampong betol huh !

    0

    0
  11. szi inn says:

    Boleh contct 0172791723..gadis ini mahu cari jodoh dlm mse terdekat

    0

    0
  12. hantu says:

    moral. kalau nak minum air kaler macam alcohol tu x payah la upload kat social media. tak pun pandai2 la crop. sekarang ni zaman fitnah.

    btw, sape minah2 ni?

    0

    0
  13. Charmain says:

    Can the knowledge of mathematics help a gambler to win. This is a competitive
    advantage for sports betting businesses because the options that it gives are more than what anybody
    expects. Learn to be aware of your intuition, and you will get better over time.

    0

    0
  14. zabedah zabit says:

    tu air F&N..apple zapper.. hahahaha

    entahlah..kalau depa minum..hrap tobat lah lps ni

    0

    0
  15. Abon says:

    Haish bulan puasa pon boleh tahan comment2 kt sini or mostly orang2 yg comment semuanya mcm x puasa je?tak pepasal je pahala puasa kurang sbb tk dpt nak tahan nafsu maki.kalau nk comment beringat la skit yg hari ni aku puasa so eloknya aku ckp benda2 elok2 je.lagi susah dari puasa ke?selamat berpuasa semua dan kunci mulut anda.

    0

    0
  16. Sherry says:

    Saya pernah ke karaoke baru baru ni celebrate birthday.memang dorang serve sparkling juice mcm ni.botol ala ala champagne.hahaha

    0

    0
  17. aku says:

    nk menipu agak2 lerrrrr

    0

    0
  18. Hajar Raebah says:

    ADREA tu Grrrrrrrr!!!!
    Bergetah jah Oiii..
    Abg Maeh ni nengok gambo ni aje sampai terbeliak mata dia!!
    Siap kau , mlm ni tidur pat Serambi tu !

    0

    0