Written by AbangNara | December 4th, 2014

Pergolakan rumah tangga bekas kekasih seorang pelakon, Romie Razin Adilha Abd Jais, bakal menemui titik nokhtah pada Selasa depan.

Peguam yang mewakili Romie, 34, Rubiah Jaafar memohon penangguhan prosiding kerana terdapat beberapa perkara yang perlu diselesaikan sebelum permohonan cerai secara baik yang difailkan plaintif, Nur Liyana Abdul Manan diputuskan.
romie liyana manan “Ada beberapa perkara yang mahu dibincangkan dan diselesaikan secara muktamat,” katanya.

Hakim Syarie Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, Azmi Aziz membenarkan permohonan penangguhan prosiding itu.

Di luar mahkamah Rubiah memberitahu, antara perkara yang akan dibincangkan adalah hak penjagaan anak dan sebagainya.
romie liyana manan Nur Liyana yang diwakili peguamnya, Siti Noraira Mat Johar memfailkan penceraian secara baik pada 15 September lalu  mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.

Rumah tangga pasangan  ahli perniagaan itu menjadi tumpuan ramai selepas Romie, didakwa menjalinkan hubungan dengan pelakon muda, Hanez Suraya. Sumber Sinar Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to Rumah Tangga Romie & Liyana Manan Bakal Berakhir Selasa Depan

  1. Anonymous says:

    takziah.. moga liyana dpt pganti yg lg baik dri romiang ni.. pasni hamis sundal tu kua la dri tmpt smbunyi dgn mngatakn ” sudah tertulis jodo kami kuat sy redha mnerimanya “

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      takpe, tabah dan cekal je,,,lebih baik drp menaggung playboy loser muka jawa itu. takziah.

      0

      0
      • Olga says:

        malam ni mlm jumaat kak, saya kan doakan utk akak supaya akak tenang dgn dugaan hidup ini. peace upon you.

        0

        0
        • Datin Semah says:

          ini kena masuk kelas slim world slimming centre ni. kasi slim, padat dan sendat.

          0

          0
        • Cili Padi says:

          bulan depan tunggu la ‘comeback’ si hanes tu wei. lagi poyo la si sundal tu. nyampah.

          0

          0
        • Undi Rakyat says:

          saper sokong puan liyanan mana sila like.
          saper sokong hanez bitch suraya sila dislike.

          0

          0
        • zairin says:

          Sesungguhnya Takdir Allah merupakan Keputusan yg Terbaik dan Terindah buat HambaNya. Redha dan move on 4 better life. Lgpun dr bertelagah dn ank2 jd mangsa. Ini mungkin utk beri ruang, masa bg mrk mengambil masa utk berfikir dan bertenang. Ambillah masa dngn baik wlpn seketika dan Berbaik2lah slps ini demi ank2mu. Mrk tdk tahu apa2 dn mengerti apa yg terjd. Jagalah kestabilan emosi, mental dn spritual ank2 spya mrk membesar mnjd ank2 yg pembesarannya lbh teratur dlm khidupan. Buat liyana.. Ubati luka dihatimu dgn solat dn berdoa. Aameen.

          0

          0
        • Anonymous says:

          esk kuar berita, nora danish mohon liyana manan maafkan hanez meroyan dimeroyan crew…

          0

          0
        • Anonymous says:

          celakalah wanita perosak kebahagiaan orang lain itu. Semoga kebahagiaan yang didapati daripada titisan air mata orang lain akan dibalas dengan api neraka.

          0

          0
      • Anti PKR says:

        on the other news, darjah kebesaran dato seri anwar ibrahim ditarik balik dymm sultan selangor berkuatkuasa 3 nov..hahahahaha

        0

        0
        • cili pedas says:

          sesuai la muka dia.. lacurkan maruah bangsa utk DAP. jadi pengkhianat kata nak jdi pemimpin. tunjuklah cth yg baik pada anak muda. bukan ajak buat demo2 ..kacau bilau. bnyk lgi cara nak ajak anak muda join politik..sebab tu sultan dah tak percaya.

          0

          0
        • Anonymous says:

          bukan la, sultan selangor murkha ketika pemilihan menteri besar yg lalu. anwar kritik sultan tugas memelihara agama islam..bla bla bla.

          0

          0
        • Anonymous says:

          cili pedas=macai umno…

          0

          0
        • PEMBANTU RUMAH ROSMAH says:

          UOLLS NI YG KUTUK2 DSAI , DAH TERER SANGAT KE APA ????
          DIA TAK MINTA PON TITLE DATO SERI BAGAI NI !!!
          DAH DULU SULTAN YG NAK BG , DIA JUST TERIMAJE LA !!!
          EVEN CARA DSAI ADA SALAH NYA , BUKAN BERARTI UOLLS NI MACAI2 .BN UMNGOK , SUKA SUKI JE NGUTUK SAMPAI BLOG GOSIP RETIS SINI !!!
          UOLLS INGAT , NAJIB N THE GANG UMNGOK MACAI BN , NI DAH BETUL SANGAT KE ????
          ADEHHHH ,,,,

          0

          0
      • Abang Jailani says:

        Tahniah Liyana Manan kerana akan dapat lesen kemerdekaan besar…merdeka dari jantan yang pandai berpoya-poya di Thailand…
        Jangan bersedih….. Think positive….

        Word of wisdom from Ivana Trump when she went through her divorced : “Don’t get even, get EVERYTHING, baby!!”
        Ha! You pergi mahkamah…. Tuntut hak kamu… For everything you worth…every single sen…
        TAKZIAH buat Hanez Suraya dan Romiang….. Mereka tu masih leka kejar keseronokkan duniawi…..

        0

        0
        • stupid peeps says:

          Very true. Tapi bila perkara yang similar happened to rita rudaini, ramai jugak yg kutuk rita kerana menuntut. But in this case rata2 ramai sokong liyana. Inilah yg sepatutnya dilakukan utk mengajar jantan tak sedar diri, mata keranjang. Yg perampas pun harus diboikot sebagaimana yg terjadi kepada hanez. Dlm hal sebegini, aku tak pandang siapa org itu. Yg aku pandang adalah seorang isteri yg dianiayi!

          0

          0
        • zairin says:

          Itu barulah cerdik sbb kita dah tdk boleh buat apa2 dr berdendam baik ambik apa yg boleh. Ambil spt jengkaut. Lgpun klu kita brdendam , mentàl kita tdk boleh think straigt dn brfungsi dgn baik. Emosi sring trganggu dn spritual akan lemàh. Dendàm boleh makan diri. Lgpun jk kita ini muslim boleh mengakibatkn dosa. Nanti kita jd hambaNya yg tdk Redha. Lpskn diri dr dibelenggu masa silam dn lampau. Cipta kehidupan yg baru yg lbh tenang. Klu ada jodoh bàru. Doa2 bnyk2 dpt lelàki yg terbaik dan beriman. Just enjoy dan brsyukur bnyk2 apa yg Allah beri ketika ini & 4 bettr future

          0

          0
    • HANEZ BT KANGKANG TONGGEK says:

      HANEZ BITCH,,,
      KO DAH BOLEH TUTUP KILANG SHAMPOO KO YG BURUK TU !!!
      ABANG ROMI JULING BIN MAT BURIT IS BACK !!!!

      0

      0
    • kek kukus says:

      eh mana soalan matematik nih…adik tuntut semua tau bagi dia 2posen dah ler …

      0

      0
  2. ina says:

    takziah.. moga liyana dpt pganti yg lg baik dri romiang ni.. pasni hamis sundal tu kua la dri tmpt smbunyi dgn mngatakn ” sudah tertulis jodo kami kuat sy redha mnerimanya “

    0

    0
  3. melati says:

    b’cause..that bitch, HS.

    0

    0
  4. Baby AA says:

    setiap yg berlaku ada hikmah. mungkin reseki setakat ini saja….cari hikmah itu. :(

    0

    0
  5. semek says:

    ko retis ke nok

    0

    0
  6. tipah terlelap says:

    Jodoh pertemuan perpisahan….hidup mati….semua sudah tertulis…bertabahlah menghadapi liku-liku hidup Puan Liyana….masing-masing bersama jalan cerita yang berbeza…sabar banyak-banyak nah….

    0

    0
  7. nok gebuzzz says:

    sabar ye puan liyana…semoga awak tabah menghadapi dugaan Allah ni,mungkin ada hikmah disebalik kejadian dan semoga pintu rezeki awak dan anak2 sentiasa dilimpahkan olehNya

    0

    0
  8. Anon says:

    tak lama lagi keluar la cerita dri si bitch HS, “sy sudi menerima Romiang kembali sebab kesungguhan hatinya menambat hati sy” puii

    0

    0
  9. Saudagar Taugeh says:

    Kalau takde HS pun, si Romie ni boleh curang dan telah curang dengan perempuan lain juga. Biarlah HS dgn hidup dia, lagipun dalam perhubungan bertepuk sebelah tangan tak menjadi. Mesti si Romi dan HS ni sama naik.

    0

    0
  10. Isteri says:

    Sabar yer Pn. Liyana. Saya pernah lalui nya 5 tahun yg lepas. Sama kes seperti Puan. Amat sakit kerana bila senang suami lupa kan saat ketika susah. lagi sakit bila suami kantoi check in di Singapore. Saya xpernah lupa hingga ke hari ini. Bila dgr kes seperti ini saya akan sebak krn telah melaluinya… Akhirnya suami merayu kembali kepada saya setelah jatuh terduduk. Saya menerima kerana kemaafan itu adalah yg terbaik tp.. saya tidak pernah lupa. Suami hidup susah hingga sekarang. Mungkin kerana terlalu sakit dan marah ketika itu.. saya telah berdoa dan bersumpah jika kesenangan itu di beri utk dia melupakan saya, saya tidak mahu. Sekarang dia berusaha membahagiakan saya. Saya redha dgn penderitaan ini tp xsanggup pula melihat suami bersusah payah bekerja setiap hari dgn gaji yg tidak seberapa. Namun saya bersyukur dan redha… Semoga ada rezki untuk nya di masa hadapan. Itu doa saya hari ini.. Semoga Puan tabah mengharunginya. Aminnn

    0

    0
    • zairin utk @Isteri says:

      Aameen. Syahdunya cerita awk. Smoga Allah rahmati dan berkati dunia dan akhrah kpd awk dn suàmi krna mempertahankn rumahtanggamu. Tak dpt sy gambrkan hati dn kehidupan awk. InsyaAllah … Allah akn beri rezki dngn jalan yg tdk disangka2 skiranya kita benar2 bertaqwa. Aameen. Sebak hayi sy dngn cerita you. Bergenang airmata sy. Kita ini diminta Memperbanyakkn Istighfar skiranya hndak di Murahkn Rezki. Beritahulah suami you utk bnyk2 berIstighfar termsklah kita smua jk hendak minta doa dikabulkan. Mudah shj @isteri krna ksalahan terbesar bukan kpd awk shj tetapi kpd Allah swt krna mlakukn maksiat.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sedih n sebak Boca kisah puan

      0

      0
    • markonah says:

      orang lelaki ni..bila dah berduit…senang la nak curang sebab mase tu budak2 pompuan muda tergedik2 nak jadi kaya cepat mule la berminat…cube la lelaki tu takde ape2…xde sape nak aih….

      0

      0
  11. karamsinggahjap says:

    orang selalu kata kalau muka kita dgn suami/isteri kita seiras, jodoh kita dgn dia mesti kuat. muka si romie and liyana ni lebih kurang jer, sekali pandang nmpk seiras. tapi malangnya jodoh mereka setakat ini sahaja.

    kesian depa. takziah. semoga terus istiqamah dalam kehidupan (tiru ayat skema abg nara)
    semoga terus sukses dlm kehidupan yang mendatang.
    semoga dikurniakan jodoh yg lebih baik.

    0

    0
  12. tralala says:

    bosannya

    0

    0
  13. tralala says:

    bosannya ngan liyana ni

    0

    0
  14. Linzy Longkang says:

    pasni makin laju romiang nih asik2 ker Thailand bersuka ria

    0

    0
  15. aku says:

    lps cerai..romie papa kedana, hanez angkat kaki..

    0

    0
  16. nak ketawa ke tak yekkk says:

    name Romie naek sebab Hanez Suraya punya pasal…
    name Hanez Suraya merundum sebab Romie nye pasal…
    name Liyana naek sebab mereka berdua…hihihi
    Sabarlah Liyana…inshaallah ada ganjarannya nanti..
    setiap yang berlaku ade hikmahnya…

    0

    0
  17. What is so great abt this Romie??? Liyana, u tak rugi apa2. Dari sakit hati dgn perangai beruang ni, lebih baik blahhhh!!!! Think positive, Allah izinkan semua yg berlaku, sbb dia ingin beri jalan pada u, so that u have a good reason to leave him. Believe me, he knows all yr sufferings. Biarlah si beruang tu dgn pilihan dia. Si HS tu bukannya akan muda sepanjang masa, akan ketat sepanjang masa, sampai masa dia akan tua jugak, mcm mana byk cosmetic surgeries dia buat takkan dapat menandingi kekuasaan Allah. So I suggest daripada u hambakan diri pada org yg tak pernah menghargai u, lebih baik u concentrate pada amal ibadah. Allah sayang pada org yg dekat pada YA. Insyallah, Allah akan bagi u ganjaran yg setimpal. All the best Liyana, cari berkat di dunia dan di akhirat dan jaga anak2 u dan didik mereka dgn ikhlas dan baik, ok. Saya doakan awak.

    0

    0
  18. cikdayah says:

    bila suami/isteri da mule curang & ada org lain,mgkin ada hikmahnya utk dri kite sendiri.. percayalah Allah maha adil..

    0

    0
  19. romiang termiang says:

    aiii tak hbs2 romie…
    time susah dengan bini time senang nmpk yg lain…yg hanes pun tu masih virgin ke?

    0

    0
  20. bunga merah says:

    ambik iktibar..sbg isteri jagalah maruah suami…xsangka pmpuan ni ada hubungan ngn adik ipar aku huhh..igtkan suami die je yg buat hal..rupanye die pun 2×5 jgk..

    0

    0
  21. anon says:

    Baguslah, lbh baik berpisah drp duduk dgn jantan curang tak guna tu. Once a cheater always a cheater. Perangai manusia ni susah nak berubah. So berpisah adelah jalan terbaik drp hari2 duk makan hati ..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    ramainya sedara mara, org kpg dan jiran romie liyana kat sni.

    0

    0
  23. laramelara says:

    hanez dah standby nak ngappp hahahahhaa

    dia dah tempah baju pre-wedding. buat nose job maintenance bagai. haahahhaa

    0

    0