Written by AbangNara | October 4th, 2010

rita aidil

Kesian sungguh apabila bergelar seorang selebriti. Sudahlah semua tingkah laku diperhatikan orang, ada pulak yang dengki dengan kebahagiaan yang dikecapi. Rumah tangga Rita Rudaini dan Aidil yang sebenarnya ok cuba diporak perandakan oleh pihak ketiga. Mungkin ada yang jeles dengan kebahagiaan mereka berdua?

Kata Rita:-

[note]Saya mempersoalkan di sini apakah motif mereka berbuat demikian? Apakah tujuan mereka ingin menghancurkan kebahagiaan kami. Saya masih sayangkan Aidil dan rumah tangga kami.[/note]

Mungkin ada chikaro-chikaro di luar sana yang tak berpuasa hati Aidil menjadi milik Rita. Maklumlah Aidil tue hensem orangnya. Mungkin chikaro tersebut satu ketika dahulu adalah awek Aidil tapi bila Rita datang terus Aidil tinggalkan dia. Itu yang sekarang nie dia cuba untuk menghancurkan rumah tangga Rita dan Aidil.

Buat Rita dan Aidil, semoga tabah menghadapi cabaran hidup berumah tangga. Kalau nak buat apa-apa keputusan, fikirkanlah anak yang tersayang. All the best. Sumber dari Mstar.

130 responses to Rumah Tangga Rita Rudaini Masih Mantap Seperti Dulu

  1. lalalalala says:

    abestu yg kate rita ckp aidil tak balik umah n tak braye besame tu kire gosip jela ek?

    0
    0
    • lalalalala says:

      maksud aku…aku bace kat sumber lainla..bukan rita ckp kt aku…fitnah kang..astagfirullahalazim

      0
      0
    • gilo says:

      ayu raudah buat cite…

      0
      0
      • Joe Jambul says:

        Pengajaran disebalik cerita mereka : Berkahwinlah kita semua dengan mendapat restu dari kedua-dua orang tua. Baik dari sebelah kita, mahupun sebelah mertua. Itu yang lebih baik kerana ia menjamin kebahagiaan yang berpanjangan. InsyaAllah jika diizinNya..

        0
        0
        • Kasih says:

          siapa yg xnk kawin dgn restu org tua?? kalo dh begitu suratannya, hnya Allah sj yg Maha Mengetahui…

          samada org tua suka atau idak, bl perkara tu dh menghalalkan sesuatu yg haram dlm islam, baik lah direstukan agar anak menantu dpt keberkatan hdp berumah tngga…

          0
          0
        • F-O P says:

          “Ridhollah fii ridhol waalidayyn”.. Restu ibubapa harus diambilkira dlm nak berumahtangga kerana ia ada sgt berperanan dlm menjamin masa depan yg baik kpd pasangan tersebut kerana redha Allah terletak kpd redha ibubapa..

          Jd biasalah bila ibu bapa akan kecil hati & kecewa bilamana mereka dibelakangkan demi kerana cinta.. FYI, boleh dikatakan majoriti perkahwinan tanpa restu ibubapa akhirnya menemui kegagalan & musnah separuh jalan.. Puncanya? Anda fikirlah sendiri…

          BTW, perkara tu telah dihuraikan oleh seorg penceramah dlm TV3 or TV9 dlm rancangan agama awal tahun 2010 ni kalau tak silap saya…bab perlunya restu ibubapa dlm perkahwinan jika inginkan perkahwinan tu lebih diberkati.. Wallaahu’alam.

          0
          0
        • SWEET says:

          Jikalau nak restu dari mak bapak
          Kenalah bersabar
          Pujuk sepujuk2 pada org tua kita
          Kenapa x sabar2 nak kahwin
          tu namanya DAH GATAL & MENGENYAM
          Nak berlaki cepat
          Terus je LARI KAHWIN
          CONTENG ARANG DI MUKA MAK BAPAK KITA

          0
          0
        • pascual says:

          mak ayah dia tu yg sempit sgt pemikirannya.anak dah kawen tu dahla.xpyhla nk musuh2 atau marah.xfikir ke tentang kebahagiaan cucu n ank dia.agaknya parents dia suka tgk org bercerai kot.busuk hati btul.bl dia buat bnda haram nak marah.jadi apa salahnya dia kwen pn?prkara yg lepas tu jgn la di fkirkan lg.redha jela.da tu takdir n jodoh dia.

          0
          0
        • kejam says:

          betul2 PASCAL’ aku sokong Ko..Bende yang dah halal kenapa nak diruntuhkan pula masjid yang lagi suci di mata Allah SWT..memang HATI BUSUK punye kerabat Radzak..Xsedar DIRI..Deorang Jugfe kawin Lari kalu korang semua nak Tau..ahli keluarge nye pon ngaku..nak salahkan care anak nye pulak..dah keturunan jenis kawin lari..Redha jelah kan..aku pelik la deorang ni..suluh n cermin diri sendiri tu dulu..baru ley mengata Orang ..

          0
          0
        • mummy_iman says:

          sapa ko maksudkan kawen lagi jugak tu KEJAM?.. wah makin menarik jer

          0
          0
        • kejam says:

          Mak pak Aidil Lah..Deorang Juge Kawin Lari Dulu..Same je..Kalu bapak xbUat..nape anak xde darah berani buat Macam mak Pak die..Aku Tau pon dari ahli keluarga die..Tapi SECRET…MEDIA2..cepat G terJah..Apelagi..Keluarge derang Tu hipokrit je Baik..

          Orang Kampung ULU nak jadi glamouR..dengan care main kan media lah..hehehe..aku gtau ape yang aku tau..

          Lain2 bia Media G terjah Lah..JE JENG ..

          0
          0
        • pascual says:

          parents dia ingat anak dia tu bgs sgt ke?dia fkir ank dia baik n terlalu bgs smpai rita tak layak utk ank dia.pdhal anak prangai mcm apa..apa salahnya kalo si rita tu kahwin dgn anak dia.ssb status rita janda or faktor umur ke?parents dia ni maybe kampungan yg bermulut jahat kot.

          0
          0
  2. […] Panas, Rumah Tangga Rita Rudaini Masih Mantap Seperti Dulu Submitted by selebriti on October 4, 2010 […]

    0
    0
  3. AIsha says:

    doakan aje yg terbaik tuk diorang, abis citer.. pada keluarga mentua, cukup2 lah cerita pasal rumah tangga dorang kat media, anak awak jugak tu, bukan org lain pon..

    yg pasti aku dh menyampah ngan citer ayu pasal kes tunang dia, tunang je lah dik oii, moga bahagia ….tak payah keluar statment macam2..letih nk baca

    0
    0
    • mummy_iman says:

      tu lah.. balik2 citer ayu raudhah nk tunang, tp x der pulak dgr pihak lelaki hantar rombongan lagi.. kecoh jer lebih

      0
      0
      • sharp shooter says:

        aku ingat aku sorang jer muak dgn citer ayu raudhah..lain mcm aje dia gembar-gemburkan kesah dia yg konon disayangi mentua. patut arr..

        0
        0
      • kejam says:

        Ayu Raudah Plak Gatai lebih..yang lai xde plak heboh2 sangat pon..Over gedik ..Kalu Xjd minang baru Ternganga semua yang ade kat dia..HahahaH..die nak rase pucuk Mude juge lah yer??

        macam xde laki lain plak…keluarga Zaquan Tu berlakon je suke kalu nak Tauu..xperasan lagi ke??

        BukaK mata Luas-Luas..deorang Tu family Xbetol..JAHAT TAU TAK..DENGKI kat Orang..

        0
        0
  4. go..go..go rita.!!
    walaupun bukan menantu piihan..

    0
    0
  5. cikedi says:

    rasanya kalo x silap…cerita kata family mertua n rita x baik tu pun..rasanya dr org ketiga tu gak yg buat cerita..sbb komen mak mertua rita smlm…kata mereka mmg tak ada masalah..ibu mertua dia pun terkejut bila tengok berita tu….wallahualam…

    0
    0
    • is says:

      Cik Yah kat kampung tu tak tau apaper la pasal ni..die pon xsempat nak tgk paper

      0
      0
    • lady79 says:

      yg senang nyer…aidil, mak dier, bapa dier, & rita jer dok semeja..bincangkan hal ni…setel kan masalah..face to face, jgn ade org lain..sbb kta x tahu ape ade dlm hati org lain ni..yg mmg saje reka cerita nk runtuhkan r/tangga dorang..sbb skrg ni..da bercampur aduk citer dr sumber yg ntah mane dtg nyer mengeruhkan keaadaan family matter ni.

      0
      0
  6. elya says:

    USTAZ CKP KLUARGA TAK BOLEH IKUT CMPUR URUSAN RMHTANGGA ANAK2 KCUALI MINTA NASIHAT DN BKNNYE MRUNTUHKN RMHTANGGA DIORG.. SUAMI MEMAINKN PERANAN PNTING DLM MENDAMAIKN ISTERI NGN KLUARGA DN BKNNYE IKUT KTA KLUARGA. HATI ISTERI KNA JGAG JUGAK..

    0
    0
    • is says:

      TAHNYER..AIDIL BODOH!! BUTA HATI…BUTA PERUT..SAME macam mak pak diA..

      Time bercinta dulu ..tatang rita macam minyak xmo tumpahH..

      BIla dah selalu kena hasut dgn ahli keluarge Nyer..kena nasi kangkang Mak die..sme Kne turut laH !!

      Betapa Jahat MAk Aidil tu..Nasi kangkang Pon die buat kat anak die..Heihh

      Manusia Jenis Ape lah Yer..ORg awam Nampaklah die pegi jumpe BomOH..

      Alahai Orang Negorii..Apadah jadi dengan Xde Iman Ni..Dah Tua-tua xsedar diri

      0
      0
      • Tudung ekspress says:

        APAHAL LAK KAU TETIBA CAKAP ORANG NEGORI NI. KAU INGAT SUMA ORANG NEGORI NI SUKA BUTA KERJA KHURAFAT? DH MENGHINA NAMA NYA NI!! AKU ORG N9 X PERNAH TERLINTAS KERJA KHURAFAT NI. TAU HALAL HARAM

        0
        0
  7. sebuah perkahwinan tu sememangnye perlukan restu ayah bonda.Insyaallah akan bahagia.Apa yg berlaku pada rita tu perlu dijadikan iktibar…jgn belakangkan keluarga tgk apa jadi..kan dah mcm2 hal..yg paling sedih 1 malaysia tau apa yg jadi..hal rumahtangge kalo boleh settle dlm family dulu la xyah diwar2kan..ni mcm meludah ke langit la…rita u kene terima hakikat husband u tu muda lg mybe xtau nk handle masalah camne…bwk bincang bukan melalak kt media…ibu bapa ni mcm mane pun xsuke anak menantu insyaallah kalo kene gaya memujuknye akan sejuk gak…rita jgn ego la ..xdak ruginye kita beralah…

    0
    0
    • yg dok canang kat media setahu belacan
      keluarga blah mentua nya saja..
      rasanya rita tak pernah membalas apa2
      statment yg dikeluarkan…

      *bukan menyokong sesiapa sekadar
      memberitahu*

      0
      0
      • budi says:

        betul tu ..aku setuju dgn ko belacan..

        0
        0
        • Kasih says:

          sapa yg kawin xnk restu dr ibubapa?? smua ank2 harap kan tu.. tp kalo dh tertulis jodohnya begitu, terima lah gan lapang dada…

          seingat kasih, rita xder plak membalas pape kenyataan fmly mertua dia.. setakat ni yg asik bertempek di media adalah komen2 dr fmly mertua..

          pttnya, sbg keluarga mertua bersyukurlah sbb rita dan aidil xwat maksiat hngga melahirkan anak dan dibuang merata.. mereka berdua membina mesjid demi meramaikan lg umat nabi… doakanlah yg terbaik wat ank menantu…

          dan xprlulah nk bndingkan rita dan ayu raudah.. sbb sbg menantu mereka ada kelbhan dan kekurngan msng2… redha dan restuilah kebhgiaan yg mereka cari agar aman rmh tngga mereka ni, Amin…

          0
          0
        • mummy_iman says:

          betul.. betul.. betul.. bak kata ipin.. kekeke

          0
          0
        • SWEET says:

          KIRA OK LA TU
          JANDA TUA LARI KAHWIN
          DGN ANAK IKAN DIA
          KAT SIAM SONGKLA

          0
          0
        • cha-y.. says:

          saya sokong…..cuba korang baca statement mereka kat fb zaquan,apa yg dia org tulis kat gambar raya 2010 mereka tu….siap lagi ngutuk rita…& yg lebih sedih,rayyan yg x tau apa2 tu pun kena tempias….bacalah,jgn x baca….

          0
          0
      • SWEET says:

        YG AKU TAU RITA YG SELALU
        BUAT STATEMENT KAT MEDIA
        KUTUK MAK BAPAK MENTUA DIA

        MAK BAPAK MENTUA RITA
        HANYA MARAH2 MELALUI SMS
        KEPADA RITA JE
        BUKAN MELALUI MEDIA

        HANYA RITA
        YG WAR2KAN MELALUI MEDIA

        0
        0
        • SWEET says:

          BERALAH DGN MAK BAPA MENTUA
          X BOLEH KE
          TU KAN MAK BAPAK LAKI AWAK JUGA
          MELUAT AKU TENGOK RITA RHUDANI NIH

          0
          0
        • sour says:

          celah mana yg rita duk ckp psl mak bapak mertua dia? setahu aku…bile bace bab rita ni…mesti komen drpd mak bapak mertua die…baru last week je rita ckp kat media…maybe sbb die dah tak blh nak tanggung lg kot..so…gak2 ar..

          0
          0
        • mummy_iman says:

          aku pun sama lah SOUR.. balik2 baca kt paper semua komen dr famili aidil.. tang rita nyer komen aku baru jer terbaca sekali dlm BH last week.. lain tarak.. kot dia baca paper bahasa lain kot..

          0
          0
        • henAyam says:

          Kao memang X SWEET.. Kitorang Pon xsetuju n suke dengan Ko! Agaknye ko Bace Paper Afrika Kot..Ko OUT OF DATE ! KItorang sme kat m’sia je tau ape yag terkini n sensasi..
          Celah mane plak rita yang dok Kutuk Mak pak Mertua die?? Kalu kau ade bukti..Tunjuk lahh..

          Rita selamani Just bagi feedback je dari statement melampao keluarge mertua die..kalu ko nak Tau..deorang Tu buat-buat baik jek dengan media..supaya ade liputan terkini deorang..nak deorang sensasi Jugak..nak lawan ngan rita lah konon..

          Tu kalo anak die xglamour..deorang pon dok kat reban ayam je kat KUlim n N9 sane..Jenis Kolot..centu lah..xley terima kelainan skit dalam life..deorang kawin lari kan.. jadi anak mesti lah ade yang terikut..Same je korangG..HUH

          0
          0
        • Kasih says:

          sweet, ko ni kalo nk bg statement cr lah yg btl nyer akta… manader rita dok bg komen kt media sblm ni.. yg ada hnya fmly mertua dia jer…

          bkn nk sblhkan sapa2.. lgpun mmg sumer org tau sapa yg lg byk bg komen dlm media..

          0
          0
        • sharp shooter says:

          sweet poyo giler..satu ari nnt ko jadik janda tue br padan muke! si rita tu janda tue ker ape at least dia stil mantap n cun lg..entah2 lg sweet dari ko yg ntah2 perasan jer sweet..

          rita mmg patut beralah..tp kalo mak pak mertua yg ttp dgn ksombongan dan lagak mereka, berdiam adalah lbih baik dr bergado..diorang ni mcm melaga2kan rita dan ayu dgn mebezakan k/syg pd mereka..diorang takkan nak pekena ayu mcm diorang wat rita sbb takot sorang lg kembar kawin kat siam. masuk msia world book of records kang!

          0
          0
        • nur says:

          da nama pun rita ni artis.. wlau sorok mcmner pun, bila media dah sibuk terkjar2, trpksa gak bgtau prkra yg sbenar kt media… klau dia x bgtau, x kuar paper.. korg pun dah tntu x tau pape psal hbungan diorg… n kita sume pun msti x dpt nk komen2 kt sni kan.. papepon jgn la slah kan rita sje…
          pndg la dri sdut fmily mertua dia plak..

          yg psal gmbr kt fb zaquan tu,mmg x ptut la.. ape la nk jadi ngan manusia zaman skrg ni… come on guys, dont judge a book by its cover!!! smpikan ank yg x tau pape pun terkne tempias.. mmg x patut.. x de ati perut ke manusia2 ni.. !!

          0
          0
  8. damia says:

    aku stuju ngan alsha….doakan terbaik, moga pjg jodoh. Pd kuarga mentua, kakak ipar, sedara-mara..jgn nk tumpang glamor sekaki dok tokok tmbah citer hal rumahtangga dorang…patutnye sume kna mainkan pranan utk berbaik2. Pada AYU RAUDAH ..dlu aku minat dgn lakonan dia, tpi bila bab nk btunang ni heboh 1 Malaysia..sbb dia jek yg dok bg statment kat sokaba…aku naik meluat plak….bru nk BERTUNANG je kottt…

    0
    0
    • poyos says:

      nasib ler ko rita….dapat keluarga mak mertua GILA GLEMER……..perasan bagus……hehe

      0
      0
    • nur says:

      btul tu damia… ayu raudhah ni yg wat aku sesak skrg ni.. canang stu malaysia psal nk tunang ngan zaquan.. mcm la dia sorg je yg nk bertunang.. belambak lg la org yg lebih bgus dri dia.. aku pun naik meluat ngan dia… bkn meluat pe, cume bgge dri sgt la dia tu… nk tunang, tunang je la… nk msuk paper wat statement pun skali ckupla.. ni nk ulang bende yg sme puluh2 kali..

      0
      0
  9. lalila says:

    rita ckp kt aku diorg bahagia sgt…x da prob pn..ok je..aidil pn ckp cm2..tgk diorg hepi sgt..aku suka sgt.aku kwn ngn rita n aidil dah lame la..

    0
    0
    • nur says:

      ye ke ko kwn ngan rita da lame…??
      sbnrnyer mmg diorg ni heppy klau tnpa fmily mertuanyer tu…
      mertuanyer yg wat msalah jd bertimbun2… klau nk ikutkan, mmg diorg ni x de pape prob.. hbungan diorg ni ok je… mmg psgn yg IDEAL..

      0
      0
  10. budi says:

    semoga rumahtangga Rita kekal hingga akhir hayat..

    0
    0
  11. trojen says:

    siapa org ketiga tu .. pandai2 bawak mulut .. hehehe ..

    0
    0
  12. TOK WAN says:

    Mmm… lagi banyak cakap, lagi banyak buat silap. Islam dah mengingatkan kalau nak bersuami carilah yang beriman dan tua sikit daripada isteri – sekurang-kurangnya 10 tahun. Tapi kalau dah jodoh, tak upaya lah. Hadapi ja lah dengan redha.

    Lain kali cari jejaka macam umor Tok Wan, yang terlebih sudah memenuhi syarat di atas.

    0
    0
    • ke says:

      hoho yerla tu, siti khadijah n nabi muhammad bahagia jer…

      0
      0
      • tumpang lalu says:

        CALON SUAMI YANG 10THUN LBH TUA??? mak oiiiiiiiiiiiiiiiii………… bia btl? mcm xpena dgr je tok wan?? cek takot t cek yg xkawen2 dok tunggu calon suami yg plg kurang 10thun lg tua dr cek… hehehe

        0
        0
        • TOK WAN says:

          Ke,

          Nabi Muhammad dan Siti Khadijah insan terpilih dan istimewa, susah orang biasa macam kita ni de dak jadi macam tu.

          0
          0
        • TOK WAN says:

          Tumpang lalu … (sopan gitu)

          Tu sebagai panduan je. Sebabnya umur yang 10 tahun atau lebih daripada isteri, sudah dianggap matang dan berpengalaman dalam membuat keputusan dan menagani urusan kehidupan. Tapi kalau dah tak dapek, nak buek camno. Semuanya ketentuan Allah jua. Kita hanya berusaha mencari yang baik dan terbaik.

          0
          0
        • SWEET says:

          NABI MUHAMMAD
          KAHWIN SITI KHADILAH
          SECARA TERBAIK DI SISI ALLAH.

          BUKANNYA CAM RITA & AIDIL
          LARI KAHWIN DI SIAM SONGKLA
          MEMBELAKANGKAN RESTU
          MAK BAPAK AIDIL

          0
          0
        • nur says:

          wahai sweet, kembalilah ke pgkal jln… jgn la asyik mengata sesuka rasa… kite disini blum tntu tau lg ttg kedudukan sbnar msalah diorg… yg ko nk skit ati sgt ngan rita ni apesal, hah?? kawin kt siam ke malaysia ke london ke, sme je.. asalkn mengikut undg2 n peraturan islam. x slah kan… nth2 ko tu kawin kat india, lg truk… lgpun rita ngan aidil dah cuba dah mntk kbenaran utk berkhwin, da mertua dia tu kuno sgt…
          x nk restu… sape sruh… nk tggu bidadari kayangan kot bru nk bg restu… hishhh… nk yg perfect aje…
          bersyukur je la dpt mnantu yg baik n sggup mengalah utk mertua… rita tu sggup mengalah ngan mertua dia semata2 x nk hbungan diorg jd bertmbh truk..

          0
          0
      • kejam says:

        sebelom derang kawin..derang g minte restu ape..tapi pemikiran kolot derang yang xbleh nak restukan..

        Jadi utk mengelak kan perkara yg haram..deorang teruskan kawin utk mendapat kerehaan allah swt.. mmglah deorang salah..

        tpi deorang balik sujud kaki mak pak die pe lepas tu..deorang masik kuno sampai sekarang..Kotau ape

        0
        0
        • sharp shooter says:

          SWEET says:
          September 30, 2010 at 3:17 pm
          Bang Nara pernah janji
          x kuar lagi cerita pasal Fasha & Jejai
          Tetapi Bang Nara masih lagi kuarkan cerita
          Kasi provot bagi org kutuk & hina mereka berdua
          (kat entry norman & memey pun ada gak ayat gedik ni)

          Fasha takleh kutuk..jejai takleh hina..
          tp rita ko hina abis2an..
          ko benci janda kawin kat siam..tp ko suke perampas laki org kan? ko suke yg lg plastik dr rita kan?
          nmpk sg

          0
          0
        • den says:

          nampak sangat SWEET tu basi n busuk hati..die xbtolnyer org..cakap putar belit..hati busuk dok hina org

          0
          0
  13. semut says:

    bukan nak mintak..tapi kalu tgk masalah diaorg ni..nmpak macam tak lama.

    Rita kena la beralah jgk..bagi peluang. awak menantu, pandai2 la ambik hati keluarga mentua. ni sama2 keras kepala…tak dapek den nak tolong….kalau sayang kan suami..sayang kan keluarga suami jgk..baru la berkat.

    ingat..anak awak lelaki. esok2 dia kawen, menantu akan buat lagi teruk camnih…camno?

    0
    0
    • cikedi says:

      oppss..ooppsss..huhuhhuu…Rita n family mertua x ada masalah apa2 pun….ini semua cerita dr ORG KETIGA yg di maksudkan Rita….Ibu mertua Rita pun mengaku yg mereka tidak mempunyai apa2 masalah..skang ni katanya…org ketiga tu yg nak porak perandakan umahtangga Rita n family mertua nya….Ibu Mertua Rita juga terkejut dgn cerita tu..sbb dia kata dia tak ada apa2 masalah pun dngn Rita..baik2 aja…skang ni gosip dlm sokaba keee….internet ke kata Rita n family ada problem tu di buat oleh org ketiga tersebut..siapakah org ituuuuu??? jeng jeng jeng…bg tau je lah Rita org itu….kalo benar la si polan membuat onar..nak gak tau…

      0
      0
    • SWEET says:

      YE BETUL semut
      AKU KUNCI KATA2 INI

      0
      0
      • denn9 says:

        Mak mertua Aidil memamg Kuat Pura-Pura..Kalu suruh die berlakon.. Die mesti dapat Anugerah Pelakon wanita Terbaik..

        Die Kalu Xsakit Pon Die Boleh Pura2 sakit..Nak Mintak Anak-anak Balik rumah tgk die..Padahal sihat walafiat..Jiran Aku tgl dkat2 rumah die semua dah TAu
        perangai sati keluarga TU..

        Hati Bangkai semua..Hipokrit Betul..!
        Jadi Kita Jangan terpedaya..Rita Jadi mangsa kejahatan deorang Tu..Salah Pilih La Rita Oi..Kao Pilih Mertua Jahat…anak Plak Sengal

        0
        0
    • cha-y.. says:

      kalau dgn mentua masalah memang boleh settle…..tapi kalau dgn ipar2 perempuan…..????naya jugak…..susah noo kalau ipar kita ramai dr kalangan pompuan ni…….terutama kalau yg jenis suka masuk campur hal kita…

      0
      0
  14. sabrina says:

    kcian rita.. bnykkn brsbar, mybe esok luse baik lh tu

    0
    0
    • Clipkertas says:

      tabah kn hati Rita,,, semua Ujian tu ade hikmahnyer…
      wlu mcm mane pun keadaannya… smpai bile pihak k-3 tu nak bukak mulut melemparkn fitnah2 yg tak brasas tu akan diam jgk satu ari nnti….

      bykkn la brdoa moga ditabahkn hati dan kuatkn semangat..

      0
      0
      • ke says:

        org kalo dah dengki biasanya sampai bila2 xkan puashati slagi xtengok org sengsara, jawabnya kena tunggu si dengki tu mati la atau ditimpa kehinaan yg nyata…

        0
        0
        • SWEET says:

          ITULAH SEBAB PERKAHWINAN
          MEMBELAKANGI RESTU MAK BAPAK
          BURUK AKIBATNYA

          KENALAH TANGGUNG SENDIRI
          X DAPAT ORG LAIN NAK TOLONG
          TOLONG DOAKAN JE YG BOLEH

          0
          0
        • denn9 says:

          Kao SWEET..Asyik backing keluarge Radzak jek..KO Ni kerabat Jahat Juge la yer? Patutlah melebey..Kite DOAKAN JE Keluarga RADZAK SALLEH insaf atas perbuatan mereka..KAlu masih Xinsaf..Kite Pohon Allah Swt. Bagi Petunjuk supaya mereka insaf ats keJahatan deorang..Amin Ya Rabbal alamin

          0
          0
        • mia says:

          tak habis2 le ngan tak restu tak restu ko ni.
          abis da mintak restu, apsal tak bagi?
          orang nk wat mende baik, tak nak restu ape kehal?

          0
          0
  15. Reena says:

    Sabaq no Rita..dia ni walaupun nampak garang/agresif, tapi takde plak dia berbalas kenyataan kat media dengan kuarga mertua dia. Baguslah..jgn dilayan pasal nanti org leh twist ceta. Biasalah, kalau takde yg menambah, tak meriah. Moralnya, kena lah cekal dlm mengharungi dugaan hidup berumahtangga.

    0
    0
    • miss ina says:

      cian rita ni.aku bkn minat die tp aku x suke dgr org cube pisahkan dorg ni.wlaupun aku minat aidil tp dh jodoh die dorg so fmili,peminat,x awek, x pkwe kna terima.mgkn dh trsurat cara dorg menikah dgn mcm 2…maafkan la dorg.

      0
      0
  16. miss ina says:

    mkn ini bhgian y rita dpt tp pape pun dorg tetap suami isteri so famili xpyh la msuk cmpur lg.cube selesaikan bnda baik n jgn tmbah bara lg.aidil plak ko jgn jd dayus nk ikut telunjuk fmli @ bini.p.k mane y baik bru bt kptsan.masa dpan anak y pnting.

    0
    0
  17. apa aku kesah says:

    harap Rita byk2 bersabar IGNORANCE IS BLISS…jgn peduli apa orang nak cakap…yang penting you and your family HAPPY…lama2 dah penat dia orang diam..

    suka you dari dulu sampai sekarang….stay maintain and vogue ! ..

    0
    0
  18. abell says:

    BORING CITER AYU RAUDAH DAN ROZITA…SORANG SIBUK NAK BERTUNANG, SORANG SIBUK NAK BERHENTI…. apa2 pun ni semua kisah kehidupan….. wallahualam……….

    0
    0
    • lalalalala says:

      tak suke rozita che wan…amik gambo pakai baju seksi dgn pandangan mata menggoda..ape tujuannya?kalo anak dara lagi takpe..ni da jadi mak pada anak2 bujang..hohoho…i lagi suke liza abdullah

      0
      0
  19. ezz says:

    Kesian sgt kt Rita…mcm2 dugaan yg dia lalui…dr kes dia kawin kt Thailand tu familiy mentua dia tak habis2 mengeluarkan kenyataan kat paper….tp dia lupe ke anak dia tu lelaki…anak dia tu yg melafazkn nikah.
    Mmg la restu orang tua tu penting tp…boleh ke kite melawan Qada & Qadar? Npe? Smakin bnyk pasangan skrg bercerai-berai mmg tak dpt restu ke mule2 dulu???
    Sbgi org tua kite doakn kebahagiaan anak2…Rita bknnye p’puan murahan ke atau yg lagi teruk…tutttt….terime la dia seadanye.. Npe? Ayu Raudhah tu confirm ke baik sgt??? Mulia? Suci?? Rita dulu dikahwini dgn title JANDA yelah org tau la janda mcm mane kn…tp yg title GADIS…confirm ke dia masih gadis????

    0
    0
  20. ezz says:

    Lg pun anak2 mentua Rita tu hnya pemain bola sepak lepasan SPM je!!!! popular psl wajah je itu pn Allah yg bagi…ramai lg player yg lg hebat dr 2 org bdk tu tp biase la reporter kt M’sia ni…dorg tgok muke bkn bakat.
    Dah la tu…..family mentua Rita….cukup2 la tu. Semoga Allah mengadili perkara ni seadil-adilnye.
    Kepada Rita bnykkn berdoa & mohon kekuatan serta petunjuk dr Nya….klu trpaksa brpisah pun Redha je… Insyaallah Allah akan memberi yang lebih baik selepas itu..Amin.

    0
    0
  21. miss annur says:

    AYU RAUDAH la yg buat onar tu… Rita dah buat kenyataan hari ni kat Berita Harian.. baca kat sini
    http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Sudahmelampau/Article

    0
    0
  22. eyda says:

    minat ngan rita dari dulu smpi la nie…berbykkan bersabaq…berdoalah moga suatu hari nanti keluarga mertua terima dengan seikhlas hati….sentiasa merendah diri n try pikat hati mertua…insyaallah lama2 ok lah 2…

    0
    0
  23. poyos says:

    sapa kat sini dapat mak mentua mulut mcm longkang angkat tangan??

    0
    0
    • otayzzz says:

      sorry to say… biar pon nasib kamu dpt mak mertua yg fussy.. u shouldn’t say ‘mak metua mulut longkang’… nk anak die.. tapi buat mak die kite ckp bukan2… Itu Tuhan nk uji kite… Mak Mertua kite hormat mcm mak sendiri.. lebih2 lagi perempuan…. rujuk pada ajaran Islam balik…. Bagi wanita.. lepas berkahwin… 1. Suami… 2. Keluarga Suami… 3. Keluarga Kite…. 4. baru diri kite…. Kalo di takdirkn kite dpt mak mertua yg fussy or sebagainya… redha and ckp alhamdulillah sbb Tuhan beri kite ujian…. makne ALLAH syg kite…. nk tgk kemampuan kite terima ujian die…….

      0
      0
  24. susah gak bile kawin xdpt restu kedua2 belah pihak ni….

    0
    0
  25. alin says:

    tapi masalah nye aku x pnah lak bc sttmnt dr kuarga mertua dia yg mmburukkan rita..yg aku slalu bc rita je kuar sttmnt…ehmm ke aku miss sttmnt family mrtua dia 2..yg aku slalu bc n smpai mlas nk bc..c ayu raudhah asik la muji2 bypriend dia 2..kt nk tunang n x tunang gak..bbuih mlot dia..aku x gak bc sttmnt dr kuarga llaki nk anta rmbongan..tahlah..expose le sgt nk tunang..

    0
    0
    • mummy_iman says:

      kt mana ALIN baca statement rita pasal keluarga aidil?.. nk gak tahu sbb sy baru sekali baca last week.. lain nyer lebih kepada statement dr family aidil… tu lah menyampah gaks dgn ayu raudhah tu.. setiap minggu ada jer story ckp nk tunang.. rombongan lelalki x dak pun pg jumpa mak ayah dia.. jgn di buat kawen lari sekali lagi dh lah

      0
      0
      • alin says:

        sbelum2 ni kat paper je sy bc…dr start diorg kwen,ngandung n dpt ank…rs nye pnah kn tegur ngan wartawan brita minggu..suh rita stop ckap hub.dia n mertua x baik lg…

        0
        0
  26. SWEET says:

    AKU MINAT RITA NI DULU2
    BILA DIA KAHWIN LARI KAHWIN KAT SIAM
    DGN ANAK IKAN DIA
    TERUS AKU HILANG MINAT

    DERHAKA PADA MAK BAPAK MENTUA

    CUBA KALAU MAK BAPAK RITA X RESTU
    PASTU DERHAKA TERHADAP
    MAK BAPAK RITA SENDIRI
    AMACAM
    APA RASA MAK BAPAK RITA

    SEMUA PAKAT HANTAR
    ROMBONGAN KAHWIN LARI KAT SONGKLA
    KETEPI KAN MAK BAPAK AIDIL
    ADA ADIL KE TU
    JADI ANAK DERHANA

    0
    0
    • SWEET says:

      ANAK DERHAKA

      0
      0
      • akuorangbiasa says:

        sapa kita nk menghukum mereka sebagai anak derhaka??

        0
        0
        • mummy_iman says:

          yup.. kita sbg org luar doakanlah yg terbaik.. jangan nanti kata2 kita berbalik pada diri sendiri.. mintak di jauhkan

          0
          0
        • SWEET says:

          SENDIRI BUAT
          SENDIRI TANGGUNG

          0
          0
        • strawbery_ijau says:

          SWEET ni dok menghentam si Rita ni apa pasal…dia taw ker cerite sbnar sal rita n family dua2 belah pihak..tak taw jgn men ckp kang xpasal kene sue..suke2 jer ckp ank ikan..
          siuman ke aper..baca dgn dgr boleh..percaya 100% jgn..tak semua benda yg keluar kat media betul..kdg2 masa interview artis ckp lain..nt kuar paper lak len..tuh yg kadang2 jdk misunderstanding..lastly,..dua2 pihak jdk gaduh..ape2 pn dua2 pihak kene bersemuka..face to face..media bkn tempat melepaskan geram..

          0
          0
        • SWEET says:

          ko baca la murai

          0
          0
        • SWEET says:

          Baca BERITA HARIAN semalam
          Statement panjang
          dari Rita Rudhani

          0
          0
        • Loli says:

          Kalau baca paper sume org pun boleh… Xkan tak tahu kerja wartawan… Kalau kau org terdekat dgn dia baru aku caye cerita kau… Stakat baca kat media jgn la tuduh melulu… Huhu… Mintak jauhkan jdi kat aku benda2 camni…

          0
          0
        • Shi says:

          Op Op..Aku Orang Lame kwn dgn Rita..Apehal SWEET nak Marah-marah pasal statement dr Rita sejak hari2 semalam??

          ada masalah ke?

          “Perhatian semua Kalian-kalian di site ini, cerita yang keluarg dari mulut rita itu semuanye benar belaka..Masa Parents Aidil G culik anak die kat rumah ..aku ade di Set dengan Rita Masa Tu..Kesian Rita Jadi Xtentu arah masa anak nye di ambik tanpa pengetahuan..memang Kurang Ajar betul derang Tu..Krew-krew semua siap tenangkan rita mase tu..Kejam betul..

          Kalu deorang ade niat baik..kenape xpegi jenguk budak tu dirumah dengan cara elok? deorang pon Takut nak pegi rumah Rita sebab deorang tau deorang bersalah..

          ORANG YG SALAH SEBENARNYE LEBIH TAKUT…PAHAM SWEET !

          U kalu bace article macam tu mmg boleh judge ikut hati U..Kitorang sakSi kejadian..Ape U mao Cakap??

          HaaA !!!

          P/S: Cerita Rita Semua Benar BelaKa

          0
          0
        • sharp shooter says:

          aku wonder ko ni dah kawin ker lum sweet..ckp besar smcm..kalo lum kawin aku hrp ko x dpt anak ikan sbg jodoh..kalo dah kawin aku hrp ko x jadik janda tue one day..dan aku hrp ko dpt mertua yg merestui ko..cinte kdg2 membuatkan manusia bute..jgn smpai ko tpaksa gi ker siam utk idup dgn kekasih ati.

          ko nak rita buat maksiat dan bekepit mcm idola ko ker? elok lar diorang bernikah tau!!

          0
          0
  27. iman says:

    Ketentuan Tuhan.Tu yg dinamakan jodoh.Jgn la cuba merobohkan masjid yg tlh dibina.kesian nasib anak.memang la perkahwinan x direstu,tapi cuba la belajar menerima apa yg dah tersurat.rita n aidil dah kahwin secara sah, dah ada anak pulak tu.berdosa besar merosakkan rumahtangga org lain.lain la kalau mereka 2 tu berzina.cukup la kalau rasa sayang kat menantu tu tak ada,tp jgn la sampai membenci.kpd org lain,tolong la jgn mengapi2kan org tua.org tua ni egonye tinggi,maunya org dok api2kan…rita pula,kita tau awak dah byk bersabar n kekadang hilang juga sbrnya,kita paham tu.nasihat kita,banyakkan berdoa pd allah,insyalah kita harap perkhawinan awak kekal bahagia.kita x la minat awak,tp sayang kalau mahligai yg dibina runtuh macam tu je…

    0
    0
  28. ayu says:

    ayu raudah please la, awak tu belum lagi masuk family tu.selok belok berumahtangga pun awak blm tau.untung nasib diri awak belum pasti…awak pun lebih kurang sama je status ngan si rita tu,sama2 cantik,sama2 pelakon,sama2 dr utara,sama2 lebih berusia dr pasangan masing2.bezanya status rita sblm bekahwin,janda.awak pula masih anak dara.tapi awak kena sedar….awakpun dikelilingi oleh golongan mak janda.fikirkanlah….

    0
    0
  29. otayzzz says:

    pokok pangkal… kalo keluarga marah rita pon… x salah… die yg mulakan…. mak bapak mane x terkilan…. anak bawak lari dek ppuan tua kawen kat siam…. siap ade hantaran…. anak die baru umo 19 tahun mase tuh… x knal mane dunia nih… pastu rita and aidil sendiri tipu parent aidil sampai setahun lebih…. xbagitau dah kawen… tau2 bile dah mengandung baru bagitau semua org…. pk la.. perent mane x marah…. parent x jauh hati…. x terkilan…. pastu bile mengadung… rita nk espect parent aidil terus sejuk hati terima die macam tade pape yg berlaku…. oh… cik rita… xde hati perot ke… x de perasaan ke…. mak bapak suami masih terkejut dgn perkahwinan pastu tetibe nk belai.. nk layan bakal ibu yg akan melahirkan cucu dieorg…..
    Oh rita rudaini…. awak pon perempuan dan skrg ade anak and lelaki plak…. ape prasaan rita kalo anak lelaki tuh esok buat bende yg sama pada awak sama macam rita and aidil buat pada parent aidil….. dah buat hal.. pastu terus menerus terima mcm tade pape yg berlaku…. dari cara rita berckp dlm paper pon.. rita mcm kerek gile dgn keluarga suami…. dah tahu perent aidil masih marah rita… biar la anak rita tu jadi tali penghubung untuk mengeratkan siratulrahim antara rita n parent aidil…. ade btol ke… suami bawak anak jumpe parent di katekan menculik (w/pn parent x baik dgn mak nye…)? ape pon itu cucu dieorg… cucu afdhal plak tuh…. kat situ nampak rita yg byk ragam…. jgn ikut hati sgt rita…. ingat.. syurga seorg anak lelaki dibawah tapak kaki ibu,, bukan kaki isteri… nanti rita byk sgt ragam dgn family aidil.. xnak ngaku salah and x sanggup mengalah dgn keluarga aidil sbb sendiri punca masalah… sendiri yg menyesal nanti….
    Rita x rase bersalah langsung ke.. sejak kehadiran rita yg buat salah dlm family tuh… family tuh porak peranda…. pk2 kan la….. peace no war !!!!

    0
    0
    • saye says:

      ape kate kalau macam ni : family aidil redha jer.. tapaya nak tacink2 da.. just timer je rita..n anak2.. btul jugak anak tu kan penghubung..
      dua2 taleyh jadi api.. sorang kena jadi air kalau sorang jadi api.. ni masalahnye tataw sape nak jadi api sape nk jadi air.. kalau dua2 leh jadi air kan bagus..
      yang pasti kalau masalah keluarga macam ni kan lebih baik setel sesame deme je.. kite pun tataw sejauh mane sebenarnye situasi ni kan.. just doakan yang tebaek je lah.. :)

      0
      0
    • SWEET says:

      ADA BETUL JUGA
      STATEMENT otayzzz

      0
      0
      • otayzzz says:

        Semestinya,,,, rita kene jadi air…. sebab….
        satu… die punca segala masalah…. punca keluarga aidil bergelora….. kedua… rita tu menantu…. rita kene hormatkan mak aidil seperti mane rita hormatkn mak die sendiri…. rujuk balik kepada ajaran islam…. apabila seorg wanita menjadi seorg isteri… berikut adalah keutamaannya… 1. suami… 2. Keluarga Mertua… 3.Keluarga isteri… 4 Diri nye sendiri….. Kalo kite patut pada turutan tersebut.. jaminan syurga utk para isteri….

        0
        0
  30. r1 says:

    ye la tu.maafkan lah.memangla marah anak bujang kita dibawak kawin lari,tapi benda dah jadi.dah sah dah…tak payah belai si rita tu pun tak ape,tapi jgn pula nk pecahbelahkan rumahtangga diorang.nk biar diorg cerai berai.nasib si ank kecik tu.zaman skrg ni budak2 kita dah banyak yg rosak,punca kebykan dr keluarga pecah belah…pikirla.tolong la.aku kesian kat budak kecik ni.lg pun diorg suami isteri sah,jgn la kita galakkan benda maksiat…kalau dh cerai berai ni,kalau x kuat iman mcm2 boleh jd.tlg la elakkan….mmg la ank tu penghubung kasih syg tp knp dibawa pegi tanpa maklumkan pd maknye dulu.mmg la x salah,x dosa.tp adab budi bicara,..budak tu kan kecik lg…tak pun ajak la maknye sekali.kalaupun maknye x nak pegi(masalah diorg)bawakla pujuk pelan2.tarik rambut dlm tepung mestilah kena slow2.kerak nasi lama2 akan lembut juga…redholah..org boleh menilai anda semua.org dibelakang andapun mungkin boleh membenci anda

    0
    0
    • alin says:

      yup…..aku stuju..cmni la jgn d sbbkan kes diorg kawen lari ke kawen oversea ke..bnda da lpas..aku ksian tgk ank dia..pening kpala bdak 2..maaf b maafan la..xyah la kuar cite kat media massa lg..

      0
      0
  31. zet says:

    hahahaha,,korang smue nie gosip je lbih..
    aku tapik ngan rita and aidil,sbb dieowg khwn x kecoh
    lg st,,sape ckap restu org tua menjmin mse dpn,,,tak semesti yer,,,,tp aku cye r………..ada bnar yer kt2 owg t
    ua ada bnar,,,,,,tp klaw dah cinta nk kate apa,,,,???
    aku BENCI AYU ………………harap kn muke je lbh,,,aku sokong korang,,,,,,,,,,asal r pihak llaki x dgar cite pn sal
    pkhwnn mreke

    0
    0
  32. pipit says:

    lawak jer rita bawak aidil kawen lari….pehhhh!

    0
    0
    • mys abby says:

      ntahnyer..spt aidil tidak b’salah ape2..haha…t’paksa dibawa lari oleh rita..hehe…ape la korang nih…fikir la dlu..
      pape pun aidil nmpk lebih matang drpd kembarnye….

      0
      0
      • kelicap says:

        akakakaka…. aidil dibawak lari??? nmpkla aidil ni seorg yg lemah…
        tp ye ke aidil dibawak lari?? akakakaka… mcm la rita tu kuat sgt nk bwk dia lari… mcm si aidil ni innocent je kan??? akakakakakaka

        0
        0
  33. farra says:

    ayu bodoh!!!!!!!!!!!!! bakal janda!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0