Written by AbangNara | December 26th, 2014

Buat anda yang tidak tahu, Neelofa adalah seorang selebriti yang berasal dari Kelantan. Pastinya selaku orang Kelantan, Neelofa turut sama bersedih dengan bencana banjir yang sedang melanda negeri Cik Siti Wan Kembang itu. Tambah menyedihkan ialah apabila Neelofa berkongsi gambar rumah neneknya di Kelantan turut sama ditenggelami banjir. Tinggi juga paras air tue. Tak dapat bayangkan bagaimana jika diri sendiri berada di dalam situasi ini.
neelofa banjir

Tulis Neelofa menerusi akaun Instagramnya:-

this is my grandma’s house in Pasir Mas, and gambar ni diambil pagi tadi. Ya Allah Engkau sahaja yang Maha Mengetahui. We ask Allah to ease the pain and suffering of innocent Muslims everywhere,know that Allah is Most Wise, Just and has the power to do whatever He wills.

neelofa banjir

Semoga Neelofa dan keluarga tabah dengan dugaan ini. Semoga tak banyak barang berharga di rumah nenek Neelofa mengalami kerosakan. Apa pun yang penting adalah keselamatan diri sendiri. Sama-samalah kita doakan agar banjir yang sedang melanda negara kita cepat-cepat surut. Amin.

P.S: Proton pertingkat bantuan kepada bangsa manjir

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

98 responses to Rumah Nenek Neelofa Turut Ditenggelami Banjir

  1. melati says:

    Najib sibok main golf di USA

    0

    0
    • k bye says:

      sambutan tahun baru dibatalkan…

      0

      0
      • kikilala says:

        paras air macam tu ko kata tinggi bang nara? orang lain sampai tak nampak bumbung tu cmno.. apa pun semoga selamat semuanya.

        0

        0
        • Yahudi says:

          Najis maen golf semata2 utk business dgn US ? eleh aku rela jadi kuli barua King Bhumibol of Thailand utk sepanjang hidup aku , kalau dengan cara tu ja dia nnt bg kemerdekaan kat Pattani Yala and Narathiwat ! itu baru la pengorbanan yg betol !!

          0

          0
        • dislike says:

          Naib ‘terpaksa’ main golf dengan obama…..kalau paham, pahamlah..kalau tak paham takper……hal politik dunia.
          Rumah pok nik tenggelam dok? Ingat doa ulama yang dijanjikan syurga makbul..
          .orang kelantan buat muhasabah lah, kurang2kan pergi golok cari ayam, kurangkan ambil pill kuda, kurangkan langsung tengok porno ye….kurangkan sikit sombong tu….
          apae2 aku doa dan derma jugak kat korang…kita kan saudara seislam…walau bukan darah pantai timur.

          0

          0
        • Yahudi says:

          Politics ? Okey dulu janji “rakyat didahulukan” , skrg ? tinggal rakyat terkangkang kat pantai timur sana ? I nie bukan orang kelantan , I orang Penang okey ? tapi tak da la I nk stereotype suma org2 kat Pantai Timur . Habis tu kalau setengah ja dari diorng yg ckp mcm dah confirm syurga ? Org Melayu mmg camnie , bab Yahudi , bab Shiah , mcm2 diorng ckp , tapi penah ka pergi ke Iran ? Lebanon ? Pernah tgk diorng sembahyang tungging tebalik ? even sy tak setuju dgn ideology diorng , tapi takda la nk hina diorng , tapi rata2 yg dok meroyan ckp syiah bukan Islam tu , ntah2 Subuh pon tak solat , sama ja mcm Kristian , meroyan sana sini pasal agama Islam , tapi bible sendiri lagi terok , okey , nak dislike , silakan , love you all

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sapa peminat emma?emma masuk list uolss

          0

          0
        • Yahudi says:

          Nice , Emma Maembong , Zayn Malik yg bertattoo tu pon boleh sebarkan Islam , ini kan pula Patimah Maembong , go Patimah !!

          0

          0
      • cnfirm tk de smbut tahun baru punya lah ,,, – kedaionlinemy.com

        0

        0
      • nom says:

        Make up dia macam perempuan murahan yang jahat. Lari topik bye

        0

        0
    • Asni says:

      neelofa beauty with brain…exam straight A, kaya raya, cantik, ada bisnes sendiri, pandai speaking, berhijab.

      0

      0
      • Anonymous says:

        klau exam setakat straight A pn x guna jugak..klau x ad bljr lagi…aku lagi puji n bangga murid y pt3 tu klau dpt straight A..

        0

        0
        • not typical malay says:

          apepun kalau pandang orang lain negatif..maknanya ko lah yg negatif hati karat.

          0

          0
        • dia kan ada sambung study filem kat States. memang la dia straight A tapi xde plak dia bgtau dia dah malas nk sambung study.

          0

          0
        • Yahudi says:

          oh jadi semua kena sambung belajar la utk “dipuji” ? stgh org pandai dlm pelajaran jer taw ? dalam dunia , dlm berfikir , ZERO , contohnya menteri2 kt sini , ada Master suma tapi bila bg statement , mcm budak tak cukup akal !!
          anyway ilmu akhirat tu lebih penting okey .

          0

          0
        • orang tak puji la, Yahudi. orang nak buang negative thoughts. especially utk org yg macam kamu. semua benda tak kena pada kamu. sebab tu la orang malaysia ni masih minda kelas ketiga.

          0

          0
        • Yahudi says:

          dafuq , did you just wrote ? minda kelas ketiga ? Oh please , I rasa minda2 I and orang2 Melayu Penang lagi kelas “A” dari org2 negeri laen , Sharizat Jalil tak termasuk lah sbb dia tu org UMNO , and you’re talking about negative thoughts , oh yeah ? “kalau exam stakat straight As tk guna juga” , isnt that negative thinking ? skrg I boleh rumus kan , otak you , lebih teruk dari gelandangan kat Cambodia , and please , you penah pergi California ? Beverly Hills ? San Fernando Valley ? or even Bel Air ?? You taw tak brapa ramai Melayu Penang ada kat situ ? yg laennya org2 Brunei ? Whatever . Minda you masih tertutup , seperti cengkerang di dlm selut , k lah , bye

          0

          0
        • Yahudi, kalau kau baca point bukan nak puji tu, then kita barulah kita bercakap dalam konteks. ni yg kau masuk sampai ke menteri, ke Shahrizat. kalau kau ada benda diorang Sharizat, gi jumpa dia, tulis surat kat dia, bagitau kat Sinar Harian, guna nama sebenar, tak payah la nak sembunyi belakang nama Yahudi. there. kau ada masalah dgn Neelofa macam pembara Nara yg lain ke yg takde point nak benci Neelofa tapi bab peha, kepala lutut dan ketiak Fazura boleh tutup mata?

          0

          0
        • Yahudi says:

          adakah you keturunan cina ? mata boleh buka luas2 tak ? or otak you sesempit van sekolah ? you baca balek komen2 I , then you taw I sokong Neelofa or I anti Neelofa ,

          0

          0
        • cuba you baca balik and let get this straight: apa salahnya dgn Neelofa dapat straight A?

          0

          0
        • Yahudi says:

          kpd semua yg tak faham , komen2 sy ditujukan kpd Anonymous 4:02 pm 26th of December yg tk berbangga dgn Neelofa yg dpt straight A ketika zaman persekolahannya tapi berbangga dgn “non-Neelofa” yg dpt straight A . LOL !!

          0

          0
        • so apa masalah kalau Fazura tu cuma PMR je dan memegang title bohsia Pekan?

          0

          0
      • murukuya sateri says:

        Statement tak boleh belah…..sikit2 straight A.
        jiran aku budak mckk..masuk USM kena tangkap jual komputern laptop curi…brain damaged.

        0

        0
      • xtipu says:

        setakat straight A spm xmenjanjikan apa2..dengar kata paper mudah dekat sunwaycollege tu pun dia fail..oppsss!!!

        0

        0
      • Saffiyah says:

        Setuju tambah lagi ye Neelofa natural beauty, tak perasan, keturunan baik-baik, Islam, Melayu ,tak menumpang kekayaan orang. Dia bijak dan very enterprising.

        0

        0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      macm gini punye besar rumah nenek cakap di tengelami banjir ? maseh nampak lagi bumbong rumah nenek dia mana boleh bang nara cakap rumah nenek lofa di tengelami banjir ! lain lah kalau bumbong rumah nenek lofa dh tk nampak lagi tu baru boleh di katekn di tengelami banjir n tengelam teros….ape2 saje lah bang nara ni …

      0

      0
      • bawak beribadah la minah. banjir juga. tak kena kat ko bleh la cakap besar

        0

        0
        • minah jambu rambut kerinting says:

          helo kembong sape cakap besar ???????? memang betol pe ape yg minah jambu dh cakapkn ..rumah nenek lofa cantek aje tk tengelam banjir pon …kenape ada perkataan DI TENGELAMI kt situ ???????? lain kaili cakap la > rumah nenek lofa di masoki air banjirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!

          0

          0
      • murukuya sateri says:

        Betul..budak mrsm yang dapat biasiswa kerajaan pergi korea sambung belajar..balik kau jadi blogger….guna perkataan pun tak betoll..
        Rumah neklofa ni sekadar dinaiki air….bukan ditengelami air…

        0

        0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      minah jambu baru aje balek dari desaru johore dekat desaru cantek aje panas cuma tengahari hujan gerimis2 aje pastu panas…tkde pulak hujan lebat shukur alhamdulillah dapat lah minah jambu jalan2 kt tepi pantai…cuma bila pagi air laot pasang tk boleh turun gi pantai…desaru cantekkkk minah jambu stay kt lotus hepeninggg n berseh….mari lah datang kt desaru..

      0

      0
  2. minah jambu tk suka hipokrit says:

    cinte 200 ela memgarot ! Ai rumah nenek lofa tengelam pon nk cakap pat sini ???? bis rumah orang lain yg kena hanyut tu camana pulak bang nara ??????? eeeeeee mengarot betol bang nara ni lah !

    0

    0
    • kelas mengaji says:

      woiii jambu berulat!! suke ati abg nara lah letk umah nenek sape pon..asal ko jeles???hati busuk same cm jambu busuk..aku g jadi retis dulu lah bru abg nara nk cover cite ko..dasar manusie hmpir pupus!!!

      0

      0
      • minah jambu tk suka hipokrit says:

        Ai nk marah la pulak ! hahahahahahahahahahaiiiiiiiiiii ! mengarot !

        0

        0
        • Y says:

          Kelas mengaji … awk masuk kelas apa …. ?. Cantik sungguh bhs awk….
          Sy sj nak tnya jer pd awk … Awk ni baiklh sbb suka menimba ilmu shingga ke akhr hayat dan msh lg blajar. Alhamdulillah. Aameen agar awk diterangkn hati spy senang dn mudah utk bljar.

          Smoga awk mendpt ilmu yg bermanafaat bekalan dunia dan akhrt awk. Jngn salah cedok ilmu. Klu tak ada manafaat maknanya ilmu itu tdk ada keberkatan. Nanti cubalh2 masuk kelas akhlak atau tasawuf pula. Sronok

          0

          0
        • kelas mengaji says:

          minah jambu mn ulat!!sebok!!ko y ko syap..aku dah lebih taw lah semue tuh..ko tuh bute hati..x de ilmu diam!!bodoh!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          kelas mengaji ni sti kkurangan kasih sayang mak ayah dia..pasti!!!!

          0

          0
      • Anonymous says:

        letak nama “kelas mengaji” dah kelas mengaji ni sinonim dgn mengaji agama Islam kpd org melayu Islam. jika bahasa yg digunakan kasar dan kesat , mengutuk kpd orang lain jangan lah anda menggunakan nama agama, boleh menjatuhkan fitnah kepada agama Islam. orang Islam yg betul2 mengaji menjaga lidah. tolong guna nama lain, sekian

        0

        0
      • Anonymous says:

        ni blog minah jambu tak suka hipokrit punyer. semua dia sekor yg comments. korang-korang rilek one corner sua. kasi dia berbual sorang reply sorang hehehehehehe………………………..

        0

        0
    • AYA says:

      dah ni blog retissss, ko tuh minah sendu takdek orang nak borak pasal ko..bhahaha… sedih!!!

      0

      0
    • murukuya sateri says:

      Memang kaki bodek neklofa..nenek ctdk yangvberkerusi roda yang nak cuci darah..kena bawa dengan bot, narak tak buat berita pulak….
      ctdk>>>>>>>>>>>>>>>neklofa

      0

      0
    • AirAsia Hilang says:

      cinta 200 ela mmg klaka.!
      bygkan, bkn film komedi x ada adegan lwk tp nape leh wat org gelak?!
      hahaha!!

      0

      0
  3. hmmm says:

    cerita nenek neelofa pon nara sebuk nak masukkan dlm ni..aduyaiii

    0

    0
  4. kelas mengaji says:

    main golf nan obomo plak tuh..ape pon x bolek jib nih

    0

    0
    • nak makan nasi goreng says:

      main golf dengan obama bukan saje2…..tujuannya nak membodek obama dalam urusan bisnes dua hala.

      0

      0
      • dislike says:

        Nak business dengan cina la woiii..US bukan kuasa besar lagi.
        china dak take over…cubalah relate tindakan najib dengan apa yang terjadi sebelum ni….mh370 mh17…ni dah masuk hal keselamtan negara.
        tv3 pun dok ulang dokumentari mh370 hari ini…nak bagi hint.!
        tapi baguslah dia balik. Semoga tak sempat gadai apa2 kat hawaii!

        0

        0
  5. Anonymous says:

    bang nara…abis uma dia org y hanyut tu x ad plk cite…haaa..y kat manek urai tu y terperangkap..x ad pn cite..bila tengok negeri2 y d landa banjir…aduhaiii kesianya..simpati sgt2..bayangkan la klau uma dh hanyut n tinggl bumbung jer..hari ni johor pagi ujn lebat n nasib skg dh berhenti…sok x tahu lagi…harap2 johor x banjir la..

    0

    0
  6. anona says:

    besonyaaa umah nenek neelofa

    0

    0
  7. innocence says:

    DAH NAMA LAGI NI GOSSIP ARTIS. BANG NARA KASI STORY ARTIS JELA.. TAK GUNA

    0

    0
  8. wawa jenal says:

    asni..satu lg ko lupe mention..neelofa…beauty with no virgin..hahaha

    0

    0
  9. gigi emas says:

    Selalunye blia ada sebarang bencana, banyak ustaz2 mee segera akan kata ini adalah balasan daripada illahi kerana banyak sangat dosa. Jadi kat kelantan ni yang kononnye sungguh islamik di bawah pentabiran PAS banyak lah dosa gak nye…bukan gitu? Habis le kena laknati ….hahahahaha

    0

    0
    • Perwiri says:

      Ish2 ko ni…x takut Allah ke..Dlm keadaan cmni ko bleh gelakkan dan persendakan..

      0

      0
    • orthopaedic surgeon says:

      En gigi emas, kena bencana/musibah tak semestinya disebabkan dosa, mungkin juga ujian nak tingkatkan iman… kalau ko cakap asal musibah je sbb byk dosa, kalau mcm tu, para nabi semua tu ditimpa ujian2 yg besar tu ko nak kata apa pulak?? dah tentu la para nabi maksum

      0

      0
      • aku ustaz says:

        kalau kena kat orang…semua pasai diorang buat dosa….kalau kena kat batang hidung sendiri…ini cuma ujian nak kuat kan iman…..apa punya mentaliti pun aku dah tak paham….ni semua pasai banyak sangat ustaz mee segera yg tak seberapa pandai tapi nak tunjuk pandai….

        0

        0
    • anon says:

      gigi emas…ko kalo ak jumpe depan2 aku sepak muke ko…ko jgn perasan jumud sgt…bala ni bukan yg buat dosa je kne…akan kena pd yg alim pn kalo tuhan dah turunkan bala tu..tah2 ko tgh menaip sedap2 kate kat rakyat kelantan tetibe kne elektrik ke ape kan ke bala tu…eyy geram la ngan ko ni….

      0

      0
  10. gadis bandar... says:

    Ni rumah ker istana? Apasal besar sangat rumah…?

    0

    0
  11. Ram says:

    Sejuk mata memandang… Alhamdulillah.. Tak sangka Neelofa dpt hidayah sebegitu cepat sementelah masa nama dia tengah naik. Ajal itu tak kira tua muda.. Dan tak perlu tunggu nikah baru nak tutup aurat sbb kesian suami.. Kalau belum berumahtangga kesiankanlah ayah.. Suka dia punya mesej dlm gambar, doa untuk semua yg terlibat dgn musibah banjir ni. Mungkin kita tidak terlibat tetapi ada sanak saudara dan kawan2 kita yg di sana terlibat. Sama2 doakan.

    0

    0
  12. rumah ke tu?bapak beso

    0

    0
  13. nini says:

    Woww..rumah ke balairaya ni?

    0

    0
  14. anon says:

    Hmm….rumah nenek artis pun sibok nak masuk dlm blog ni. Dah tau majoriti kelantan banjir, teruk lagi adelah. Lain kali crite tak penting gini tak masuk blog ni. Wat semak je….

    0

    0
  15. Anonymous says:

    yang tua muda miskin kaya..semuanya sama, kalau musibah dah datang tak dapat nak elak
    …….innalillahi wa inna lillahi rojiun

    0

    0
  16. makdara says:

    Ermmm Besarnya rumah nenek Lopa..i sangka dia asal orang susah…

    0

    0
  17. Haiiiiii says:

    Emmmmmmmmmmmmmmm……….rumah besar tapi rupa mcm baru kne tinggaal…seramm kottttt

    0

    0
  18. Lalalllaaaa says:

    wooooo

    0

    0
  19. kuuuuu says:

    Nice..Very Nice

    0

    0
  20. oh nana says:

    korg ni pelik jerk..ak tgk lofa ni bese2 jerk..sume ciptaan Allah mmg cantik..ak pun cantik..hikhik

    0

    0
  21. kayutiga says:

    Aku x sabar nk tgk JOHOR banjirrr…baru ade akal dgn rakyat die yg bongkak tuuu..kahkahkah

    0

    0
    • Anonymous says:

      Busuknya Hati , Hitam Legamnya Hati , Kesumatnya Hati , Hati spt awklah Allah murka. Ketawa dah jd spt Syaitan. Hnya syaitan shj yg suka berkawan dgn org yg ketawa spt awk krna Hati Penuh Hasad Dengki. Wal iya zubillah min zalik.

      Semoga Ngri2 di Pantai Timur dan Barat tdk kira dimana di beri ketabahan dan di tinggikan darjat olehNya krna bersabar. Aameen ya rabbal alamin.
      Sesiapa yg berkemampuan hulurknlah bantuan kpd mrk yg memerlukan. Moga2 mrk yg brmurah hati diberikn kelapangan rezki di dunia dan akhrat. Aameen.

      0

      0
      • koya says:

        Ko ni mesti orang Johor..perasan bagus

        0

        0
        • Doakn kesejahteraan mngsa bnjir says:

          Ada jg hati org spt ini. Sy langsung tdk ada kaitan dgn Johor dr kturunan nenek moyang. Sy cukup susah hati sbb adk brkhwin org tganu dn tnggal disana. Atleast tumpuan blh diberi di ngri yg agk darurat ini. Yg org tak ada hati perut ni blh pula mendoakn ngra lain banjir. Ktawa spt jin. Mmg Johor sdh di landa bnjr. Skrng ni Slngor sdg beri bantuan ke pntai Timur. Klu awk kata org Johor bongkak tp sy brkwn dgn mrk tngk mrk baik2 shj, prangai awk pun bongkak malah pendendam. Awk jgt Johor tu ada org Johor jer, ngri lain pun ada student dn pkrja dr sluruh ngra trmsk sbh swk.

          0

          0
        • murukuya sateri says:

          Mmmm…tak insaf lagi la hangpaa semua ni..air dah lepaih bumbung dah….buang2 lah sifat kene tu.

          0

          0
        • FU Johor says:

          Berianye aku tgk minah ni bekap johor…biar lantak laaa die nk ckp ape pon…ko xsuke..ko xpyh komen..ni x..
          .ko pon sama meroyan..die ckp sikit je..ko yg lebih2..ko ni jenis betina kuat bebel…sumbat batang..baru tau diam

          0

          0
    • kira says:

      hidup johorrrr

      0

      0
  22. puteraduyong says:

    pray for all mangsa banjir 2014 …

    0

    0
  23. Habibah says:

    Org. Sibuk rsau pesawat Airasia hillang….
    Abg nara dok malas update plak !!!

    0

    0
  24. MLM says:

    Ini dinaiki air…bukan ditelenggami..

    0

    0
  25. mak jemmmsss says:

    semoga Allah lindungi semua mangsa-mangsa banjir…moh sama-sama kita bantu ape yg patut…
    p/s: cntik n besar rumah… banyaknye aircond..hehe.

    0

    0
  26. wawa jenal says:

    eh..cuba korang2 kt sini kutuk neelopak nie kaw2..mesti abg narak nie xapprove punye..banned komen korang..die kan peminat si lopak…kikiki

    0

    0
  27. ain says:

    gomo kelate gomo
    kasian neelofa

    0

    0
  28. wak Lu says:

    rakyat ramai betanya…di mana gerangan perginya ketua pembangkang keetika negeri2 pantai timur dilanda musibah termasuk ng Kelantan?…banjir terburuk dlm sejarah…PM Najib bergegas pulang memendekkan percutiannya demi meninjau nasib rakyat…tapi Anuwar entah ke mana…bagaikan lagu dendangan Taaufik Batisha berjudul..” Awak kat mana..awak kat mana?”…amat popular kini!

    0

    0
  29. Wan says:

    Wah, bagus adik Neelofa, Ameera. Bahasa Ingg.dia pun bagus. Tak macam ada orang tu. Berlagak aje lebih. Perasan aje lebih. Memang keluarga Neelofa orang keturunan baik-baik. moga Allah melindungi mu Neelofa dan keluarga mu.

    0

    0