Written by AbangNara | March 26th, 2012

Ada berita yang kurang gembira untuk kita semua selepas kekenyangan makan tengah hari. Rumah Mawi di Bangi telah dimasuki perompak kira-kira jam 4 pagi tadi dan kerugian hampir RM10,000 dilaporkan. Yang penting, Mawi dan keluarga berada di dalam keadaan selamat.

mawi dirompak

Mengikut info yang ditonton menerusi TV3 sebentar tadi, Mawi khabarnya telah diikat oleh perompak. Mawi baru sahaja pulang daripada jelajah ABPBH di Johor Bahru sekitar jam 2 pagi sebelum rumahnya dimasuki perompak 2 jam selepas itu. Ketika kejadian, Mawi, ibu mertuanya, Ekin dan anaknya, Cahaya Malaika turut berada di rumah.

Marilah sama-sama kita doakan agar Mawi dan keluarga bersabar atas dugaan ini. Semoga kesihatan Mawi dan keluarga tidak terjejas atas kejadian ini. Amin.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

139 responses to Rumah Mawi Dirompak, Rugi RM10,000

  1. sha says:

    mesti cemas. da la ada baby

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 1
  2. linda says:

    sabar banyak2 ye mawi dan keluarga..mgkin ade hikmah di sbalik kjadian ini.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 0
    • anti_rompak says:

      apsal kejadian merompak rumah asyik berlaku kat bangi jer.. member aku rumah ka bangi pun kena rompak, jiran dia pun kena rompak, kereta kena curi

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  3. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Semoga tabah dengan dugaan yang melanda…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  4. PASAR SENDUK says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 38
  5. Kipas Susah Mati Neelofa says:

    World……………!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      takziah mawi.. sighh aku terkenang kat baby je bila jadi hal2 mcm ni..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
  6. dia says:

    kesiannya. harap bersabar tempuhi dugaan. alhamdulillah semua selamat, tiada kemalangan jiwa

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  7. helo says:

    betul.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Jaja says:

    nape la manusia zaman skrg ni nak hidup senang atas susah org lain???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  9. akulerr says:

    dugaan sume 2..harap dapat bersabar..yg penting semua selamat.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  10. pingu says:

    Sape punya kije la nih? Semalam umah jiran kena pecah masuk jugak.. polis, tolong tingkatkan kawalan. kurangkan saman2 kereta muto tp tlg kawal kwsan yg tgi samun2..bukan saman2 sje. Sekian…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 2
  11. darsuci says:

    byk lg duit mawi rupanya…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 5
  12. RIMAS says:

    amboi simpan duit/emas byk2 kat umah wat hape?? hm.. jdkan iktibar… ni sure gadgets kot smp 10K rugi..isk isk isk…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 14
      • Anonymous says:

        ko ni membusukkan nama anonymous je, susah payah aku mengglemerkan nama ni.. nape yg ko tetibe nak marah beliau, cuba ko ckp bg terang, ni tetibe jeeeeee

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
    • GIGIHANGUS says:

      care kau becakap serupe budak xcukup umur becakap..
      berkhemah la sikit bro..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
      • what the? says:

        berkhemah ye gigi .. :P
        beso gak uma mawi aku nengok, baguih mawi ada bisnes,
        gila kena ikat, fobia aku kalo camtu ..
        sian si cahaya ..

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  13. Miss Poco says:

    Semoga tabah menghadapi dugaan… dan penyamun-penyamun tu semuanya dpt diberkas…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  14. zila says:

    kelakar lah pulak bca komen ‘darsuci says’..patutnya simpati…he..he..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 4
  15. Mimo says:

    Duit tak banyak, maybe tv led dah rm5k , iphone rm2k, blackberry lg rm1200 a few barang kemas ikin punya tm1k Dan rm100 dlm purse. Tu yang buleh jadi rm10k kerugian, tak semestinya duit rm10k simpan kat rumah, gila apa baik letak dalam bank selamat. Apada

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 2
  16. ejam says:

    takziah, semoga si perompak tersebut segera ditangkap dan dihukum.
    sabar yer mawi dan keluarga atas ujian ini.
    minta dijauhkan dari keluargaku juga dugaan sebegini.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
  17. anding says:

    Xpe..anggap ni semua kifarah drp Allah…
    penarikan harta utk diganti dgn keselamatan diri…
    ade hikmah di sebalik kejadian…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • follow u says:

      a,ah btol 2.aku pnh dgr kdg2 bile allah trik sbhgn hrta drp kite tu sbgai gnti kpd musibah2 yg lbih buruk yg mgkin akn berlaku pde kite.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  18. chentalove says:

    biar kn je duit tu..yg pnting fmily smua ok…
    ksian mawi…smoga prompak itu cpat2 ditngkap…mkon bnyk kes rumah artis ni dirompak..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  19. rose says:

    Takziah mawi.. Jgn la nk meghina sgt la pengomen BN.. Xyh nk mghukum 0rg kalau diri pun x sempurne..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  20. akid says:

    kesian mawi.. xpelah. yang pnting, family selamat. rasenye dgn taraf mawi skang ni, agak mudah kalau nak upah pakguard..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  21. wintergurl says:

    bahaya juga . semoga penjenayah tu cepat cepat kena tangkap

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  22. mixgirl says:

    takziah utk mawi skluarga…anggap ini smua ada rahmad…allah nk bg rezeki yg lain….aminnnn…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  23. Triple_j says:

    kalau buat hukum hudud kan bagus. gila nak merompak kalau kena hukuman potong tangan. tak berbaloi. apakelas setakat penjara je?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • pizza says:

      Tu sebab kt Mekah, peniaga relek jer tinggalkan laci duit x berkunci time nak gi solat. Sapa berani curik? Mampuih hilang tangan! Hidup HUDUD!

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  24. Cik Norfa says:

    Takziah buat Mawi sekeluarga. Smoga tabah menghadapi dugaan.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
    • fewiiittttt says:

      sedara mara adibah sedang menyerang blog gosip abang nara dgn wajah2 cun mereka

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        haha..lawanya sedara dibah nih….fewweeeeeeeetttt……..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Viva La Vida Locca says:

        ape la korang ni,jgn la hentam pic pompuan je,yg laki pon patut dihentam.baru fair and laveli..kah3

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  25. syira says:

    salam….

    takziah buat mawi sekeluarga..perompak tak kenal rumah…tapi kalau ada hukum yang lebih keras…rasanya gejala merompak ni lebih mudah untuk di atasi. mungkin hudud perlu dilaksanakan atas nama malaysia sebuah negara islam.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • pizza says:

      Non-Muslim yang paham dgn intipati Hudud ni, mereka takkan menentang sbb mereka tahu Hudud berkuatkuasa utk org Islam. Yang jadi problem besar kt sini, org Islam sendiri menolak Hudud. Kata ketinggalan zaman lah, x sesuai utk masyarakat berbilang kaum lah. Nak tunggu sampai macam mana langsung baru nak praktikkan Hudud ni? Org yang menentang Hudud ni, aku percaya dia belum ‘kena’ lagi. Kalau sekali kena ‘pangggg’, diduga dgn musibah yang dasyat, mesti waktu tu menuntut hukuman yang setimpal kepada penjenayah. Pasti puas hati kalau si peragut kena potong tangan, atau perogol bersiri anak gadis anda direjam dgn batu sampai mati. Kan????

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  26. meeradriana says:

    rasanya sblm ni pun dah kena rompak jugak rumah dia..hmmee..
    perompak yg sama kot..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      senyap la ko.benci aku!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Hahahahaha….!!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • joe labu says:

      lorr org nk komen pun xbg……pelik

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • korang bayar ke internet dia sampai tak bagi komen tu?

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        sbb die manusia bangang. ko xkenal ke sape die? pegi cari kat post siti saerah.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        meeradriana tu ahli sihir.. dia buleh sihirkan Memey & Siti Nurhaliza supaya tak buleh ngandung…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
      • joe labu says:

        to anon…..aku xknl pun dia hehehe.dia nk kate ape tue hak dia….samelh cam ko nk ckp ape itu hak ko….mulut sndri tggung dosa.dia ahli shir ker ape ke aku xtau la……tp aku just rujuk komen dia yg ats tue

        “rasanya sblm ni pun dah kena rompak jugak rumah dia..hmmee..
        perompak yg sama kot..huhuhu”

        ….ape salahnye ngan komen dia nie?xnmpk ape2 pun yg pelik pun smpai ko soh dia diam……abg nara lntik ko jadi pengawas bn eh hehe

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Laa… ko ni joe labu, kitorang gurau-gurau jer la dengan meeradriana tu.. memang dah lama dah… setiap kali kalau jumpa komen dia, kitorang akan acah dia mcm tu sebab nak tengok respon dia…
        Okay, apa kata kau masuk entry MEMEY SUHAIZA MAHUKAN CAHAYA MATA SENDIRI dan SITI SAERAH SELAMAT LAHIRKAN BAYI LELAKI.
        Ko tengok sendiri la puaka tak puaka mulut meeradriana nih… siap dia bagi link facebook dia lagi suh kitorang add dia. Kalau kau teringin nak add dia, gi cari link facebook dia kat entry ANAK ROZITA CHE WAN DITEMUI..

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • joe labu says:

        yeker..aku nmpak bukn dia sorang jer mulut puake…..ramai jer mlut puake lam bn nie ngeh ngeh ngeh…..so ape der hal heheheee

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        haa’aah la ko ni, suka betul terjah x bg salam.. selamba je dia kata org mandul, yg dia ade plak anak kembar sungguh riak bunyinyaa.. nyampah btul aku ngan minah ni..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • pemerhati says:

        fuyyooo siap hafal lagi tajuk entry sebelum ni. kalau lah ada anugerah pembaca dan pengomen setia blog mesti si SARCASTIC ANON dgn kipas neelofa ni menang. wakakakakakakakaka

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. say says:

    takziah utk mawi sekeluarga…

    tp heran juga…camner leh kena rompak!!…rasanya area rmh dia (bangi golf resort) tu gated and guarded 24 jam…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  28. Anonymouse says:

    Apa hal ni???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. […] Ada berita yang kurang gembira untuk kita semua selepas kekenyangan makan tengah hari. Rumah Mawi di Bangi telah dimasuki perompak kira-kira jam 4 pagi tadi dan kerugian hampir RM10,000 dilaporkan. Yang penting, Mawi dan keluarga berada di dalam keadaan selamat. … Continue reading → […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  30. JEJARI KONTOT says:

    MUKA SENDUK “EKIN”

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  31. noname says:

    mawi ni kaya lagi ker … rasanya dia nih dah suam2 jer ..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  32. asdf says:

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Datok minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eeeeeeeeeeeeeeee kt mlaysia ni rasa minah jambu stay macm dh tk selamat lagi je ….kalau stay kt negeri sendiri dh tk selamat nk stay kt mana pulak !! perompak banyak ! pencolek banyak ! minah jambu takot kalau minah jambu tengah tido ada orang masok rumah rogol minah jambu !!!!!! dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh trmengandong anak haram camane !!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
    • pizza says:

      Sbb tu Minah jambu kena sokong Hudud dijalankan di Malaysia. Takde org Islam yang berani nak sesenang nak rogol orang kalau hukumannya kena rejam sampai mati kt tgh2 bandar tu.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

        betol jugak kate2 kau yg penoh puitis ni pizza….tapi rejam sampai mati di depan orang ramai tu tk mencukupi lah pizza minah jambu rasa macm tk puas gitew…..ape kate kite saran kn kontol perogol di ikat pas tu tarek depan orang ramai ….ape kate kau pizza? kau setuju tak?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. kakak neelofa says:

    alhamdullilah smua slmt….duit boleh Di cari mawi, nyawa kalau melayang xberganti…..semoga perampok dpt Di tembak dgn sgera…..tp mmg ahkak pelik, guarded & gated tp still kena jugak….jeng….jeng…jeng….bangi golf resort, sila check employee anda yer…..takot keje org dlm Nie….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. alcatraz77 says:

    semoga tabah dan bersabar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. ribut says:

    perompak masuk ikut tingkap dapur yang tak bergril….alahai nape tak pasang grill mawi oiii…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. yannie says:

    b.b.bangi memang dah jadi sasaran perompak n penyamun skrg ni..
    kwsn umah aku kat seksyen 4, ade je kes kecurian..sampai ade satu ari tu seb baek aku rase berat ati nak nganto kawan g keje kul 5.30 pagi. tau2 kul 7 pagi jiran sblh bgtau umah dia kena pecah masuk waktu tu..kalo le aku jadi nganto, mau aku jadi mangsa jugak sbb pecuri masuk ikut pintu depan…dlm tempoh sebulan je, row umah aku dah 2 kecurian, blom kire yg lepas2.. penyangak ni dah aim dah umah mane dorg nak belasah dulu..tawakkal dan berdoa je umah aku jgn jd mangsa sbb sebelah menyebelah dah kena ='(

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  38. holaaaa says:

    Mawi pndi silat dulu dlm af kan?..nape tk kuarkan kepandaian silat tu?..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  39. christina says:

    sbr jak laa mawi oiii . . Nsb baik fmily x kna apa2 . . Thanks God . . Skrg , kes kecuriaan bnyk , kes culik bnyk . . Tp itu d luar laa . . Dlm beautifuln ne kes mgumpat yg bnyk dgn kes x puas hati pun bnyk . . Spa terasa , sila dislike

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  40. nureisha says:

    Biar hilang 10 ribu ..jangan hilang anak.duit boleh cari .anak tiada gantinya.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  41. ila says:

    mjur selamat ahli keluarga.lepas nie kena lah pasang grill umah…tingkap cermin tu mmg senang di bukak..pagar pon kna dibaiki…xmudah dipanjay org….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. BUAT BERSABAR…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. hehehe says:

    tu lar nsb baik penyamun tu tak culik anak dia n mintak tebusan…kalo tak lagi tak keruan jdnya…penyamun nie kira baik gak lar setakat ikat kalo dgr cite kat berita sampai kn bunuh lg ke naya….tp setakat kehilangan 10k tu sikit lar tuk mawi yg duk umah besar gabak tu…coz kalo ikin nie jns ada brg kems 3 utas rantai pun dah lbh dr arga 10k…skrg nie sapa yg ada byk brg kems,duit dinar kn anta kat bank simpan dlm peti simpanan bank…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  44. baru ko tauuuu says:

    tu la dapat duit dari sumber tak berkat n halal dan selalu pekena org je, pas tu malas nak memberi zakat dan bersedekah sebab tu tuhan ambik balik harta mamat poyo ni. tu la lain kali jangan angkuh dan lupa diri mat jawa woiii. Phuiiiiii!!!! padan dgn muka ko….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 11
    • Anonymous says:

      dasat le ayat ko…..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      wahhhh ustats bn dh kuar, ko byr zakat ke?? tau x kat mana nk byr zakat?

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      mana kau tau dia tak bayar zakat? Tak semestinya kena rompak tu kifarah.. Ko ni wali ke buleh pandang tembus?

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      jngn sesedap mulut je nk fitnah org… kot ye ko x suke mawi jngn la smpai menfitnah… berdosa besar tau menfitnah tu.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • pizza says:

      Aku rasakan, sebelum ko mati, harus umah ko kena samun dulu sbg kafarah apa yang ko dah kata kt Mawi ni. Nabi dah bagi warning pasal perkara ni. Ko tunggu je la yerrr….

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  45. diana extunang mawi says:

    hah rasa kau ekin. dulu ko curi tunang aku skrg perompak curi harta ko. padan muka ko………

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      wei ape kebenda ko merepek… yg lepas..lepas la wei… x abis2 mengungkit.. sekarang Ina pon da bahagia ngan Suhaimi gtu juga ngan Ikin dan Mawi. ko x rse ke kuasa Allah besar.. sebab Allah temukan ina dengan suhaimi dan mawi dengan ikin. kalau jadi Ina dengan Mawi tu blom tentu diorang bhgia..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        lelaki lebih mudah lupa daratan sikit dari pompuan…dulu susah hurung sana sini ngn tunang…bila senang sikit habis sume terebang…takdir ni ada dua…satu takdir betul2 yg ALLAH tentukan tuk kite…satu lagi takdir yg kite pilih sendiri atau kite buat sendiri…so pk2 la…org yg sentiasa bersama kite saat susah insyaALLAH die akan sentiasa ada ngn kite saat kite senang…dan kemudian nye susah kembali…jika perjalanan hidup die mcm 2 la…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  46. lupa nama says:

    1) Aik? Takkan RM10K saja, rumah banglo punya besar !!!!!!!!!!
    2) Misti masa kena ikat tu dalam kepala dok ingat bestnya isok cerita aku masuk muka depan paper, melodi, galaksi. Maklumlah dah
    suam-suam kuku

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
    • Anonymous says:

      nnt sok ko dlm kubur, mesti terpikir, eh teruknya aku mengata mawi dulu, abis la aku kene palu satgi ni.. lantak..tak tauuuu…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • ZIOS says:

        HARAM JADAH NYER INDON… BAGI MUKA LAGI KAT INDON… SAPA2 YANG NAMPAK INDON KAT MANA-MANA TU RAMAI-RAMAI PAKAT PIJAK… SPESIS MANUSIA HUTAN NI TAK BOLEH DIBERI MUKA….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        masalahny aku perlukan jgk indon utk jd maid aku wei.. mana de org melayu nk jd maid..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. ANTI INDON says:

    diminta JASA BAIK PIHAK BEKUASA…halau balik semua indon ni dari malaysia… malaysia bukan tempat manusia hutan… halau dia balik idup dalam hutan sana…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  48. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    rumah kalau tkde safety macm ni lah jadi nyeeeeeee…..rumah besar safety tk ada…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  49. PERBANYAKKAN BERSABAR..MUDAH-MUDAHAN DIBERKATI…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. chanteqqq says:

    asal ader Anonymous mesti ader Kipas Susah Mati Neelofa.. apekah mereka org yg same atau pun mereka memang di jodohkan bersama atau pun mereke bff.. hahahaha hooyeaaa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0