Written by AbangNara | July 5th, 2010

ruhilla roslan, anak normala samsuddin

Pergh. Si mak (Normala Shamsuddin) memang dah cantik. Tengok-tengok anak dia, Ruhilla Roslan lagi super duper cantik punya. Memang dapat gen mak dia. Si Ruhilla nie baru berumur 17 tahun je. Sekarang nie masih belajar di Tunku Kursiah College (TKC). Kalau tak silap, bakal amik SPM tahun nie.

Kalau si Ruhilla nie lepas habis belajar nanti nak jadi artis confirm laku gila-gila punya. Muka dia ada ala-ala pelakon Indonesia. Unik sikit. Tapi yang penting kasik dapat result SPM yang elok dulu. Education first. Benda-benda berlakon atau entertaiment nie belakang kira.

Terima kasih kepada Forum Cari untuk gambar ini.

106 responses to Ruhilla Roslan, Anak Normala Samsuddin Yang Super Cantik

  1. pwincess says:

    harap2 berjaya la dalam SPM

  2. Geli Hati says:

    CANTIK

  3. natts says:

    mmg cantik! masa kecik lain tul.tak sangka bila dah anak dara ni.cun melecun lak..yg lelaki tu camne ek?

  4. vogue de vass says:

    cantik…tension nye bila bini mintak cerai ckp duit tk cukup la, kedekut la, cemburu butala tp sebenar nye dia dok angau kt org lain….ckp je la ko nk kt org lain tk pyh laki pening2 kepala kan senangg…kesian kt anak2 la kalo dpt bini cmni

  5. Wawa~* says:

    wah…. santgeknyer anak normala :D

  6. BlackBerry00 says:

    so beautiful….

  7. luth says:

    memang lawa

  8. Zaza Gabor says:

    Normala ada 2 anak kandung lelaki dan sorang anak angkat pempuan

  9. aries_april says:

    cun giler…
    mak pn msh meletup….

  10. aries_april says:

    mata…mcm rozita che wan ja…
    lentik.

    • Kak Yong says:

      Tapi rasenya mata Rohilla lebih ASLI! Harap-harap dapat jaga tata-susila ya Nak! Rupa yang cantik biarlah dihiasi dengan sifat dan sikap yang cantik.

  11. FTN says:

    mak aih..17 tahun cantek ini macam?
    beware Datin..ramai Dato dah tunggu tu..haha

  12. fifie says:

    cunnnnn!!!
    anak die yg laki tu ape cite ek?mesti ensen gak… :)

  13. open mind says:

    redupnya wajah dia .. sgt senng hati bila pndng .. ( erk .. jgn gi clubbing enjoy2 ya.. hbes manis tu nanti) ..

  14. sis says:

    kcik2 dlu x cntik sgt wah dah beso cntiknya kalah mak dia masa muda hrp pndailah jg diri n pnmpilan

  15. intanizani says:

    mmg nampak cantik kat sini
    tapi takde la super cantik
    melampau la tu
    hehe

    • aku je says:

      ntahnye..dah mekap mmg le cun..nak2 pose utk magazine..mmg le cantik..tapi xyah le over siap ckp ‘supercantik’. mcm mak dia dulu, siap dilabel perempuan melayu tercantik..hadoii xkoser

  16. ecah says:

    Chanteekknye..Mcm mak dier…Arap2 perangai p0n elok juge..10 bintang!!

  17. kak kiah says:

    eleh ..!! tunggul kayu kalau disolekkan pon cantik .. Nenek aku cakap perempuan kalau nak tengok mukanya cantik atau tidak bila baru bangun tidur ..

    • aku je says:

      haha betul kak kiah sy sokong tu.cuba letak gambo dia lepas bgn tido..kl sama cun mcm kat atas tu baru leh kata cantik kuikui

      • Adeq says:

        busuk hati punyer org.. ape ler… gambar bgun tido? seksi lak nanti… xkan nak tido pkai baju kurung.. lol.. nanti letak muka baru bgun tido, korang sakan kutuk pulak… kreatif sgt all the time ek, tak kering idea nak kutuk org… kalo u all x cantik, belajar2 la terima kekurangan… ahaks… org kata nak nampak berseri hati kena bersih yek…

        • megahertz says:

          sokong ngko, Adeq.. kita nmpk cantik, puji cantik lh kn.. nk jgk ckp yg negatif.. hape la busuk beno hati tu…!

  18. cik panadol says:

    dia fotostat betol2 la rupa mak dia….mmg cun!

  19. nana says:

    ~~manG saNtek>>>p da bUsar nty xYah lOr jadiK artiS….hUhuhu…edUcation firsT~~jadi larr dOc kew,,,enGineer kew,,,biar larr glam dam biDang profesionall……eKekek~~

    • peah says:

      setuju…klu bole x pyah la jadi artis….buat la bnde lain….belajar ke…bisnes ke…

      kalu aku jadi mak dia…aku x galakkan dia jadi artis…

  20. haza says:

    chantekk…
    mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan?
    thumbs up utk mormala yg telah melahirkan insan semanis itu…gagaga…
    pakej dia ni…chantek & bijak…harap2 boleh jadi ikon =)

  21. awekMAS says:

    cantik..dah make up lagi cantik..tapi aku lagi super duper cantik wakakaka..ala diorg dua beranak ni cuba ko tgk kalo x make up huh!apa macam tarak cantik kan..tp kalo dah buh 3x tebal bedak mau nya x cantik..nenek aku pun cantik hehehe..gurau je..lama x dgr kabar datin sri normala ni..bile le aku nak jadik datin?hahahaha

    • Mia says:

      dia ok lagi… org Kg Batu Anam.. kalo jumpe kat luar baru tau, cantik… dah Datin lgi mampu maintain body & muka… tpi aku tgok staff Mas lain tu ramai yg mekap tebal2 dah mcm pelakon opera.. bedak sgt tebal lain kaler ngan leher, mata sgt colorful… x caye tgok kat counter ticker ti.. aku ckp org lain ar.. ko jgn marah lak

  22. Zaid7 says:

    Dah belajar TKC ada harapan nak belajar lagi tinggi demi kerjaya yang baik untuk masa depan yang cemerlang.

    Tak payah lah jadi artis kalau dah pandai macam ni. Tak lepas SPM boleh la jadi artis.

    • Jelita says:

      dah masuk TKC mesti la student yer pandai … 1 of school yg terbaik di negara ni… ni nak habaq sini member yg ada cousin masuk school ni tepaksa menyamar anak org berada sbb dlm TKC ni ramai golongan yg elit, kalo bukan anak yg berpangkat lantak la situ tak di layan nye.. cikgu2 dia pun lebih kurang gak…. sama jer… sebab guru2 nye pun diantara anak org berada, kalo ko bukan anak dato ke tansri ke business ke..jangan la…susah….

  23. jmr says:

    wow..cantik gilerrrrr…tak berkelip aku nengok..tkc lg tu..bijok2…

  24. ADA says:

    perbetulakan ino..ruhila nih dah hbs spm..skrg gah wat f0undation kat uia pj kos dentist….junior aku nih

  25. sha says:

    anak dia bkn je cantik, humble jugak. :)

  26. ya ampun cantik betul ciptaan tuhan

  27. Janda PANAS says:

    woo…cun giler..aku nk la..huhuh..:D

  28. umie alif alyaa says:

    cumel nyer…good luck ya..

  29. kaka says:

    mke die mcm memey tp die cntik lagi…

  30. matjoe says:

    like mother like daughter

  31. Lil' Princess says:

    Apa gunanya ada mekap klu x disolek, dh mekap dicipta utk pompuan pakai, so x yah la bising2 ckp mmg la cantik klu solek, dh mmg mekap dicipta utk disolek…apela

  32. Khairi says:

    Lawa gila. tapi kurus sikitlah. kena suruh dia mkn byk sket.

  33. pizza says:

    Cantik, tapi sayang, aurat x tutup betul2. But frankly speaking, pada aku, mak dia lagi cun. Pesona asli wanita melayu.

    • tiz zaqiah says:

      mak dia pakai sosok. tu yang menawan lebey tue..nenek dia kan bomoh besar kat kampung, tak tau citer ker. astaghfirullah mulut aku ngata aje. tah betul tah tak. mintak mahap ye normala. tapi ruhila nie memang manis..

      • pizza says:

        Tiz, kalau dah tahu, tah betul ntah tak… jangan la mengata langsung. Ini dh kira fitnah. Dosa lebih dasyat dari membunuh. Ko fitnah dia baekkk punya, pas tu istighfar kunun. Buat main kalimah ALLAH yer?

  34. miey says:

    wey…….xsama cam memeh la.

  35. Zaza Muhammad says:

    cantiknya… semoga dia pandai2 lah manfaatkan kecantikannye dan jgn exploitasi kannye..

  36. Zaza Muhammad says:

    chup… bang nara (wpun akak ni lebey senior tetap panggil ko bang nara, trademark tuh heheh)… nk tnye sket.. Sharifah Shawati tu dah bergelar Datin? hubby dia dpt Datuk ke nikah baru… klu hubby ye dpt Datuk, tahniah le… sori ketinggalan zaman sket

  37. siti says:

    lawa, body cantik. wooo… kecik2 dulu nampak huduh dan hitam karat jer. besar ni dah cantik bersih… mak dia xcantik mcm dia…

  38. sdar says:

    she’s 18 btw and she got 10 a’s for spm(’09) plus she’s a JPA scholar. isn’t that perfect?.

  39. sdar says:

    she got 10 a’s for spm(’09) plus she’s a JPA scholar. isn’t that perfect?.

  40. Y says:

    cantik…tp xla super cantik,sbb bg aku nk nilai pompuan cantik ke x,cuba tgk muka diorg tnpa makeup,klu tnpa makeup muka still ttp sama,mmg aku akui cantik,sbg contoh terpaksa angelina jolie,cuba tgk muka dia tnpa makeup,sama jek…tp papehal bdk nie pun cantikla gak sbb ciptaan tuhan,sentiasa sempurna.

  41. adiknara says:

    lawanyer..agak2 saye leh dapat awek mcm ni x?

  42. nana says:

    kesian bapak dia….
    semua-semua mak dia dapat nama.
    ikut pandai & cantik cam keluarga bapak dia lah. Normalas tu apa ada ?

    • Jiji says:

      Dah nk wat cmne org kenal mak dia celebrity nk ckp bapak dia sape yg kenal…? Walau apapun sekurang2nya dia ibu yg lahir+besarkan anak dia.. Kau lak tau kutuk org jer.. Time susah xmo tolong, time senang nak dengki plak..!

  43. bazooka penaka says:

    mmg lawa..thumbs up!

  44. jimmy says:

    Memang lawa.. harap2 tak jadi artis, nanti rosak budak tu

  45. syasya says:

    Like mother, like daughter… cantik sangat!!! dari muka fasha yg entah ape2, cantik lg dia ni… gile glamour je… hehehehh!!

  46. missing says:

    facE dYe Look LikE Linda jasMiieenn daa…sO sWeet…

  47. lalalala says:

    eh anak dy ni ade muncul ke mag seventeen july punye ke? utk cover search? kalau tak silap la sbb ade sorang tu name dy ruhila gak. lawa pn lawa lebih kurang la. org yg sme ke ni?
    btw, anak dy lawa gileeeeeeeeeeee. mane xtumpahnye kuah kalau tak kat mangkuk. kan? eh silap. nasi. hahah

  48. ET says:

    nona da salah eja nama awek gua. grftff! wekz!

  49. abgsexy says:

    woow…mak & anak sama2 cantik….fuh aku mau pam dua2 skali ahahahhahahah

  50. amazing daughter….
    like mom like daughter…..

  51. anonymous says:

    anak die nie dah abes spm la..penah lepak2 kuar dengan my sis..mmg baek la kate adek i..n tgok kat fb die pon mmg chantek la die nie n dressing pon jnis sempoi2 gituh..mmg die kuar pon xde pakei makeup la..so natural look!~

  52. lulu says:

    lebih cantik dari mak die,, ,tapi jgn belagak diva mcm mak die suda ,,,berapa tahun dulu normala samsudin kalau blk kampung mak die ,tak tido kt rumah mak dia ,sanggup tido kt hotel …kecik ati org tua saper yg tahu ……..

  53. zool says:

    Mak cantik.. anak mesti cantik..
    ada no tepon dia tak??

  54. blowie says:

    bro, info ko salah. dia dah amik pun spm, hee. dia schoolmate aku ;)

  55. bob says:

    Adoi.. dah pakai cincin? dah tunang ke?

  56. queshah says:

    yeap dah tunang dah..dgn aku..heheha

  57. kech says:

    cantiknya..memang macam pelakon indonesia la kan..

  58. orang says:

    belum tunang la, jari manis kiri kalo tunang

  59. […] gambar Ruhilla Roslan, anak Datin Normala Samsuddin nie. Baru je semalam kami kongsikan gambar Ruhilla bersama emaknya dalam Nona, tup-tup terus penuh email kami ┬ádengan gambar dari Facebook Ruhilla. Kami suka melihat […]

  60. syak says:

    lawa gak dgn pencahayan yg baik

  61. maleykaariesya says:

    cantik…teramatlah cantik…..dr FASHA SANDHA………….. smga mnjdi seorg gadis yg cantik dari segi akhlknya juga………………yg pling pntg jga mruah dri n kluarga…

  62. ryo2x0 says:

    tkc tu..10a tu..
    18 lagi tu
    kena mengaku r
    kalah

    tp aku comel sikit kot dr dia haha
    (pertimbangan sendirian berhad)

  63. abang soleh says:

    pergh..
    umur kecik agi..
    tp badan pergh meliur beb…
    nak….nakla….bolehla…
    boleh ape?
    NAK MAINLA..
    Main aper????
    main…..
    mainnnn…

  64. NoorAfzan says:

    pergghhh.h.h……

  65. Reena says:

    Muka dah memang cantik..mekap sikit jer..lagi cantik..final touch dgn photoshop..cantekk..

  66. eryien says:

    sangat cantik okey!

  67. lady gaga says:

    u so cute.. like me..

  68. yana says:

    ada pulak lady_gaga cantek………….cute………………..
    cantek ……………cute buat-buat adalah!!!!!!!!!!!!!!!hu hu hu

  69. apa2 ajer says:

    Cun giler… di mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi…

  70. kuroyanagi says:

    NAK BUAT SEDIKIT PEMBETULAN KAT SINI ;

    RUHILA DAH 18 TAHUN NI, LAST YEAR DIA AMBIL SPM,
    KEPUTUSAN? ALHAMDULILLAH SEMUA GRED A :)
    SKRG NI RUHILA BERADA DI INTEC SHAH ALAM, MEMBUAT PERSEDIAAN UNTUK KE LUAR NEGARA :)