Written by Bella | February 23rd, 2017

Gara-gara memuat naik video dipeluk dan dicium oleh adik lelakinya, pelakon Ruhainies menjadi mangsa kritikan dan cemuhan netizen yang menyalah anggap kemesraan mereka adik – beradik. Lebih dasyat lagi, ada yang mengeluarkan kenyataan sumbang mahram dan pelbagai lagi tuduhan yang tidak masuk akal.

Menurut Ruhainies di portal Harian Metro, beliau dan adik lelaki bongsunya itu memang rapat dan netizen seharusnya tidak melemparkan pelbagai kata-kata negatif kepada mereka.

Bagi saya video yang dimuat naik itu tak ada apa yang salah. Semua yang mengenali saya tahu saya memang rapat dengan keluarga. Namun, apabila ada yang berpandangan negatif, bagi saya ia memang tak patut. Apatah lagi hingga mengeluarkan kenyataan yang tak sepatutnya seperti sumbang mahram. Kalau betul tak sukakan saya, lebih baik diam. Video itu tak ada kena mengena dengan mana-mana pihak pun.

Meskipun dicemuh, Ruhainies sama sekali tidak menyesal memuat naik video berkenaan di akaun Instagramnya. Pada masa yang sama, Ruhainies mengucapkan terima kasih kepada mereka yang membela beliau dan memberi maklum balas yang positif.

Mungkin disebabkan saya selebriti, perkara ini dipandang serius. Pada masa sama saya bersyukur apabila lebih ramai peminat yang membela dan memberi maklum balas positif. Niat saya baik dan tak terfikir pun video itu mendatangkan pertikaian banyak pihak.

Sabar lah Ruhainies, biasalah, pasti akan ada sahaja pihak yang akan mencari kesalahan kita dalam melakukan sesuatu. Mereka yang mengkritik itu kadang-kadang terlampau juga imaginasinya.

Sumber Berita : Harian Metro

39 responses to Ruhainies Dikritik Netizen Kerana Terlalu Rapat Dan Mesra Dengan Adik Lelakinya

  1. Anonymous says:

    Cantik.. suka tengok ruhainies ni.. berlakon memang out.. tapi sekarang better dari cerita yang dia berlakon dua watak dengan fattah amin tu..

    1

    12
  2. nok gebuzzz says:

    tapi menyampah….gedik semacam…..ni baru ngan adik,kalau dah belaki semadang jer la pos gambor ala2 sweet n romantik…
    sory la kpd fans dia ni…mmg x minat…

    22

    6
  3. Cassandra Eve says:

    Nothing Wrong to be warm & loving as they are siblings … Its nice to see family with close bonding :)

    10

    4
  4. hakak cun says:

    wehhh nara..sudah2 lee promote kfc twister ko tu.. aku nk bc gosip..semak lahhhh

    27

    0
  5. Anonymous says:

    Sejujurnya aku memang tak minat dgn Ruhainies ni sebab bagi aku dia gedik, playgirl and sangat nampak mata duitan.

    Tapi kalau setakat dengan adik lelaki……netizen tak payah la nak kecoh2 sangat. Hal suami isteri bercumbu depan public pun bising, adik beradik pun nak bising ke?

    Memang netizen2 ni nak sangat kecam benda2 yang halal ke ha?

    23

    0
  6. jjay says:

    Masa budak2 boleh la buat bgtu. Dah baligh adk ruhainies nti. mula la dia terasa gersang buat kkak nya mcm tu…kikiki

    2

    14
  7. anon says:

    memang lah tak salah sbb adik-beradik, tapi bila dah terbit nafsu serakah, hang nak cakap apa lagi dah nanti???

    10

    10
    • Anonymous says:

      Umur aku 21, akak aku 25. Aku still peluk cium dengan akak aku everytime nak balik kampus, and bila balik rumah. Memang rapat dengan akak aku dari kecik, tak pernah sekali pun terbit nafsu serakah, bodoh.

      Kalau kau ingat peluk cium dengan kakak sendiri boleh timbulkan nafsu serakah, memang kau ada masalah mentaliti melayu bodoh. Bukannya bogel depan mata nak timbulkan nafsu, bodoh.

      41

      0
    • Anonymous says:

      Nafsu serakah akan terbit bila otak letak kat kepala lutut & bila iman dah terbang. Dah tu adik beradik beradik dia, salah ke? Mindset melayu yg rendah memang gitu… fikir pasal seks memanjang

      19

      0
      • m says:

        yep! i still kiss pipi abang n abah. apa ade hal? otak kotor memasing! yg komen kotor2 tu mmg ‘itu’ ajelah kt fikiran smpai hubungan antara adik beradik, mak ayah anak pun boleh pikir gitu. gila

        11

        0
    • Nad says:

      Tipikal meleis. Ko nafsu serakah ke dgn adik beradik sendiri? Tobat plis…gi amik wudhu solat 2 rakaat.

      1

      0
  8. Anonymous says:

    SEDAP DIA NI….JILAT SDP NI

    1

    6
  9. Liavera says:

    Rasanya tak slh..adik bradik mmg lah mesra,tapi brwspada lah k?pose mcm tu letak kat iG mmg awk ada niatlah n kalau taknak netizen ckp buruk sebaiknya smpan dlm memory pun ckup da dik..adk awk da bsar pun,bkn bdk2 lg awk pun bkn remaja lg..pndai fkirlah ek? First i nmpk statement ne kat blog ohbulan tp i lebi suka join komen kt blog abg nara ne.. So ambl yg keruh buang yg jerni lh k? I pn syg adk i jg tp x smpan mcm tu,mmglh i bkn artis tu bezanya kita,tp samanya kita sma2 ppuan dn mnusia..u sgt2 comel.

    4

    1
  10. Ruh anis says:

    Memang tak salah takat kiss2 pipi tu. Tapi pegi shopping siap dukung bagai macam ngade sikit. Aku x kuasa nak jeles pun, aku ade adik lelaki, tapi aku sendiri geli nak semesra cenggitu. Hehe. Baik manje dgn laki sendiri kan. Takdela, nak pakai singlet or short kat rumah ade sedare laki pun segan weyh, ayah aku dari kecik dah didik kena ade rase malu tu even adik beradik.

    8

    1
    • Anonymous says:

      Lain family lain cara. Cara didikan bapak kau mcm mana sekali pun, kalau kau geli dengan adik lelaki kau sendiri, maknanya kau bukanlah akak yang penyayang

      7

      5
  11. Anonymous says:

    saya pun nak jadik adek awak ruhainies,boleh nyum..nyum.

    2

    1
  12. udang rimau says:

    Jadahnye kau org fikiran? Aku peluk bapak aku smpi skrg..tiap kali nk balik kerumah aku semula, sape2 di rumah semua aku peluk.. Abg sulung pun peluk semua adik2 masa dia dtg lawat 5ime hostel dulu. Cium pipi cium dahi. except abg adik ipar skrgg sbb diorg belum betul2 biasa dgn didikan tatacara family kami.

    1

    0
  13. rusa lima says:

    Dr fadhilah kamsah, ustaz kazim pun peluk cium semua ank dia..biar lah kasih sayang diorg sesama. Korangvtu jeles sbb antara adik beradik asyik gaduh maki hamun je. Silap sikit mencarut. Muka sopan. Siap pisau parang terbang bagai. JELES! Korang yg kurang kasih sayang.

    4

    0
  14. Anonymous says:

    Aisehman, bende begini pun nak kecoh
    Bagus la adik-beradik sayang sama sendiri.
    Daripade bergaduh sampai x mengaku darah daging tu lagi teruk

    2

    0
  15. Nazeeya says:

    Mohon teliti dulu, apa yang boleh untok dipaparkan dulu, tengok dari berbagai aspek terutama ugama, betul dia adek (perlu ingat dia lelaki dah baligh) serupa juga dengan suami (halal dalam Islam) adalah tidak manis dipaparkan kepada orang ramai dengan keadaan “agak mesra” agar tidak menimbulkan fitnah. Wallahua’lam.

    1

    2
  16. c buntat says:

    adik manja lh ni ye…alolo…cian dia..tp kena ingat tau ppuan yg xberapa nak laku ni..aurat tu bkn limit pd bukan muhrim je tau..adik beradik pn ada auratnya yg kita bnyk xendahkan..astaghfirullahalazim……

    2

    0
  17. sepaun says:

    lumrah manusia yg kehidupannya akan terasa kosong/kurang kalau x mencari kesalahan org lain.. muhasabahkanlah diri & keluarga sendiri terlebih dahulu.. bg putih, suci, bersih hati yg suda busuk, hitam, kotor tu :)
    #akureladikecam

    2

    0
  18. lili says:

    tapi kannn..aku sorg je ke yg naik bulu roma tgk video tu??..adik cium kakak mcm pasangan kekasih

    3

    0
  19. 000 says:

    gambar cium kat situ pun jadi issue? Msian ni berpenyakit laa..abang2 aku cium aku kat dahi selalu je..abah aku pun..perkara biasa yg kami sekeluarga buat..kami peluk cium tanpa nafsu apa pun, sbb kami family..bukan cium kat mulut atau tempat2 lain..agak2lahh..

    0

    0
  20. soulputih says:

    hmm.dia ni tak abih2 kalau hal die mesti tak brpe sedap dengar . masuk industri sbg pelakon tp takde plak nak garap skill belakon . sama mcm kayu juga.tak berbakat mana pun.
    kontroversi murahan tak payah lah.

    0

    0
  21. noname says:

    kesian, yang halal dipeluk / disentuh pon jadi masalah dgn ustaz ustazah jadian..

    0

    0
  22. Juju says:

    Dahlah tak cantik…bodoh pulak. Dah tau mengundang hencapan tapi upload.

    0

    0
  23. Suasuwei says:

    Tapi adik dia ni cium agak semacam…. Trylah tengok malas aku nak ulas.

    0

    0
  24. Aku Bosan says:

    Sebenarnye wpn adik beradik..lelaki tetap lelaki. Dia juga punya nafsu.
    Sama mcm kau salam tangan dan laga pipi….peluk bagai, lelaki tetap terasa bentuk tubuh dan dada besar kecik bulat nipis kau!! Mmg la dia x meraba kakak dia punye, tp itu boleh jadi penyebab dia meraba awek atau pompuan lain. Even bapak kita sendiri pon, sbg anak perempuan tetap kena jaga kehormatan dan aurat depan bapak. ok aku paham aklau org kata, abg kandung dia cium dahi bagai…tp aku nk tanya, ada x kau upload gambar/video yg abang kandung kau buat tu tunjuk2 kt media sosial.. Takde kan??? itulah beza dgn ruhainies ni. Org lain pn ada adik/abang yg salam tangan, cium dahi, tapi ada ke yg sampai berdukung kt dalam pasaraya…?????? Yg cium mcm org bangang pastu upload plk tunjuk bg satu mesia tengok…tindakan yg mintak dikecam…so janganla salahkn netizen. Bila diri sendiri yg bukak peluang org utk kutuk, mmg kutukan la yg kau dapat !!

    Lelaki tetap lelaki ye.

    Btw, aku rasa tindakan ruhainies yg tunjukkan keramahan kemesraan dan keramasan dgn adik lelaki kesayangan dia ni hanya publisiti murahan jelah. Nmpk mcm kau sangap sgt dgn lelaki ruhainies oiii… geli tau x! Kakak dia elok je takde pon publisiti murahan atau kontroversi..ruhainies ni je gedik lbh.

    1

    1

Leave a Comment

Optional