Written by AbangNara | June 25th, 2013

Ternyata keputusan Rozita Che Wan untuk bertanding di dalam MasterChef Selebriti 2 adalah satu keputusan yang tepat. Ini kerana banyak peminat jatuh cinta dengan sikap yang ditunjukkan oleh Che Ta sepanjang di dalam program tersebut. Memang bukan seperti yang disangka.

che ta masterchef

Jadi apabila diumumkan penyingkiran Rozita Che Wan daripada MasterChef Selebriti 2 semalam, banyak peminat yang melahirkan kekecewaan mereka. Rupa-rupanya ramai yang mahu melihat Che Ta bertarung di pusingan akhir. Sayangnya rezeki tidak berpihak kepada bakal isteri Zain Saidin ini. Sedih pun ada jugak kan?

che ta masterchef

Pusingan akhir akan menyaksikan Celina dan Syura bertarung untuk menentukan gelaran juara. Dengar-dengar cerita, keputusan sudah pun bocor dan pemenangnya ialah Syura. Nak tahu betul atau tidak, sama-samalah kita nantikan. Beberapa keping lagi gambar comel Rozita Che Wan memakai apron dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Hyundai Santa Fe 2013 telah dilancarkan di Malaysia


che ta masterchef
che ta masterchef
che ta masterchef
che ta masterchef
che ta masterchef
che ta masterchef
che ta masterchef
che ta masterchef

110 responses to Rozita Che Wan Tersingkir Daripada MasterChef Selebriti 2

  1. miss ynwa says:

    1ST…..ke tak??

    0

    0
    • ayam jepun says:

      MUKA TEGANG BAK CANDY CRUSH !!!! TAPI TANGAN ,,,, MENGGLEBER ! TAK BOTOX SEKALI KEW ???? LUPA LAH TU !!!! OPPSSSSS

      0

      0
      • dik non says:

        skati lah die nak botox la ape, ko sibuk wtpe??yg penting die pandai masak,dr ko yg tau cari cacat cela org. najis

        0

        0
        • mama jelita says:

          tak best langsung che ta terkeluar. che ta mcm original jer pandai masak, yg lain tu macam rupa org masak sekali sekala je pun… nasib lah..

          0

          0
        • realitinya.. says:

          off topic jap…

          Name anak farid kamil AHMAD ARIQ HANANIA FARID KAMIL..huhu
          xcaya tnggu la nnti..

          nara x update psl diana da bersalin? mak DD yg sahkan kat membe VIP dia..ohh lupa FK pnah sound kat nara ek jgn buat kontroversi psl diorg.
          ini bukan kontroversi, ini realiti.

          0

          0
        • realitinya... says:

          off topic jap…

          Name anak farid kamil AHMAD ARIQ HANANIA FARID KAMIL..huhu
          xcaya tnggu la nnti..

          nara x update psl diana da bersalin? mak DD yg sahkan kat membe VIP dia..ohh lupa FK pnah sound kat nara ek jgn buat kontroversi psl diorg.
          ini bukan kontroversi, ini realiti.

          0

          0
        • no name says:

          off topic jap…

          Name anak farid kamil AHMAD ARIQ HANANIA FARID KAMIL..huhu
          xcaya tnggu la nnti..

          nara x update psl diana da bersalin? mak DD yg sahkan kat membe VIP dia..ohh lupa FK pnah sound kat nara ek jgn buat kontroversi psl diorg.
          ini bukan kontroversi, ini realiti.

          0

          0
      • minah jambu tukar kaler merah biru says:

        biasa laaaa dh umor2 tkan sama macm tangan masa dia remaja2 dulu ishh kau niiiiiiiiiiiii minah jambu suka tengk muka rozita cute je ..lov u rozitaaaaaaaaaaaaaa…bagos la u kena singkir tkde u la nk pening2 kepala piker ape yg u nk masak seterus Nye tol tak zitaaaaaaaaaaaaa..

        0

        0
    • Anonymous says:

      suke tengok che ta dlm master chef selebriti. dari situ nampak bukan saje dia pentingkan kecantikan, tapi dia pandai masak dan pembersih org nye. i like… cume tu la..seksi je memanjang.

      0

      0
      • Syura Juara Masterchef Selebriti 2 says:

        Aku pun minat ngan Che’ Ta dalam masterchef selebriti 2 nie. Dia jenis tak mengata atau cakap belakang, dia pembersih dan fokus dalam tugasan.
        Cuma keseksian tu jer yang buatkan aku kadang2 rimas.
        P/s: Make up dia mesti mahalkan. Yelah, orang dalam panas2 masak kat luar berpeluh bagai, tapi dia chill jer. Merah2 sikit muka. Hehehe.

        0

        0
        • noname says:

          saya pun mula suka dgn che ta sejak masterchef… nampak dia sebenarnya baik dan pandai berkawan… Tidak menyakitkan mata dan hati… biasa- biasa saja… Pendek kata amat menyenangkan lah… Tahniah che’ Ta… walaupun awak tak menang dalam Mastechef.. tapi awak tetap menang dimata kami… syabas…

          0

          0
      • Joyah says:

        Che Ta nie OVER

        0

        0
      • hahaboy says:

        Lps ni byk la tawaran rancangan memasak utk Che Ta ni.

        0

        0
    • miss ynwa says:

      1st time 1st…yahoooo…tak sangke ianya indah!!…anyway che ta takziah untuk kekalahan ini dan tahniah anda rangkul begitu byk tajaan..ehem2

      0

      0
    • yuyus says:

      sape yer akan menang ???

      0

      0
    • kak timah says:

      KAN BETOL APE YG AKAK CAKAP DULU CHE TA SAMPAI TOP 3,NAIB JUARA CELINA N JUARA SYURA

      0

      0
    • Olga says:

      YG KORANG BISING2 CHE TA KELUAR KNPA???????KNPA XNAK UNDI BANYAK2??????????

      0

      0
      • Nurul says:

        olga ni duk zaman batu ke kayu mane ad undi2 m.chef ni dik non….jgn komen kl xtau sbb terserlah kejahilan ko

        0

        0
      • along says:

        woittttt.. masterchef kalau buat undian, memang haru dunia la.. nk undi berdasarkan hapa. ko blh rasa ka? sedeyyyyyyyy

        0

        0
      • pak gad tgh free says:

        hahahahaa!!!!

        0

        0
      • Olga says:

        BODOH LAH KORANG NI AKU SAJA TEST JE LAH CAKAP PASAL UNDIAN TU PON GELABAH NAK KUTUK AKU WAKAKAKAKA

        0

        0
      • Anonymous says:

        hahhahhhhahahahahahaaa…tetibe bc komen olga aku tergelak..
        ituuu le parahnye suke sgt gune undian..smpai terbawak2 dkt program xperlu gunakan undian luar…pjg noo lidah ko olga dpt rase msakan dorang..yoo2 orr je gune capital letter tapii syg statement memalukan diri..hikhikhik..

        0

        0
    • Anonymous says:

      che ta nmpk cantik bla make up x heavy sngt. klau dia make up tbl2 muka dia nmpk tua.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    tgn che ta cm dh tua laaa…

    0

    0
  3. dedaun says:

    keputusan dah bocor.. so mcm dah x berape best nak tengok…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Betul! kalau sebelum ni aku x berapa suka.. tapi sekarang aku mmg suka die..
    die mmg lain dr ape yg aku fikirkan.. so don’t judge book by its cover pengajarannya..
    teringat time die menangis waktu Michael Ang tersingkir tu.. Alahai.. comel nye..
    padan lah orang bg die cake babydoll waktu birthday die, sbb die mmg sweet!!

    0

    0
    • key Pop says:

      setuju..aku 1st² pun macam alahailah…”SEKSI BEBENO DIA NI” tapi bila fikir² balik kan… MANUSIA TIDAK LARI DARI MELAKUKAN KESILAPAN..dan sebagai manusia lainnya tanggungjawab kita utk mendoakan agar dia berubah ke arah kebaikkan.. start aku nengok masterchef ni la aku da tukar tanggapan aku terhadap che ta.. i have to admit that SHE IS BEAUTIFUL even umur da meningkat… cantek che ta… :)

      0

      0
  5. mak jemah says:

    yela..walopun mekap sekilo tempek kat muke ko nokss… mak jemah suka tgk cik ta dala masteceppp… dah le.. nnt masak tok laki ko jelah ek..

    0

    0
  6. peminat che ta says:

    ternyata che ta mmg pndai masak.. tibe2 minat plak kt die lpas tgk masterchef.. (:

    0

    0
    • Godek says:

      yup mmg btol…dulu2 mmg x mnat tgk coz che ta ska sgt menggedik..tp bla dh tgk che ta dlm masterchef..mmg npk originaliti che ta…jd mnat plak kt dia :)

      0

      0
  7. peah_jemah says:

    rozita ni , walaupun mekap tebal , tapi untung sape dapat die sebab pandai masak . memang jage perot suami betollah . suami x payah makan kat luar dah .

    dulu saya suke tengok die kat rancangan sebelum raye . die rajin join . mcm ketuk-ketuk ramadhan . best !

    0

    0
    • along says:

      tulah, che ta ni dh la cantik, pandai masak..cuma tulah seksi skit, kita doakan lah sama2, semoga dia berubah seperti adik beradik dia yg lain… hmm.. cuma kadang2 tu berharap sgt dia blh kahwin dgn lelaki yg lebih baik, yg boleh bimbing dia ke arah yg terbaik.. dpt rasakan keikhlasan dan kebaikan hatinya, we love u and we hope u always will be happy :(

      0

      0
  8. meow says:

    alaa termiss episod yang ni,, igt dia pi final,, boleh tahan jugak dia masak dlm masterchefMY ni

    0

    0
  9. mak embun says:

    mak embun suka sangat dengan personaliti cik ta,dulu tak minat sekarang dah mula minat..frust sangat sebab cik ta tak dapat masuk final.dah la pandai masak,kemas dan pembersih. sebab dah tau pemenang mak embun tak nak tengok final la.huhu

    0

    0
  10. me says:

    sangat sedih che ta tak masuk final tp mungkin bkn rezeki kan….sejak tgk masterchef bertambah minat ngan che ta…..semoga bertambah sukses lepas ni yer!!

    0

    0
  11. waty says:

    memang suka attitude Che Ta, dia memang baik dan pandai masak..

    0

    0
    • Anonymous says:

      So far tgk cikta xde burukkan sapa2.cite hal dia n masakan dia aja.. frust tgk dia kluar.syura ptt kluar. dia baking pon xreti hai..tp da rezki dia, redha sjo.

      0

      0
      • Anonymous says:

        I setuju ngn pndapat U yg Syura xptut msk final sbb tgk mmg die xtau baking pon, cume rezeki berpihak kpd die. Mcm Kencana dpt msk top 4 pon sbb luck. mmg btul Cik Ta patut msk final. kompom la 3chef tu terkilan sbb kasi markah CikTa rndah.. i dh ckp Cik Ta ibarat Cik Lah MsterChef 2..ingt lgi tagline Cik Lah “sape ckp org cantik xpndai msk”…

        0

        0
      • Anonymous says:

        setuju sgt!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        DH REZKI DIA MASOK FINAL . TERIME JE LH. TK PERLULH MENGATA. DIA. REZKI DTG DARI ALLAH. YEAH SYURA MASOK FINAL.

        0

        0
  12. ME says:

    suka tengok cik ta…sempoi.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    aku xtgk MCSM ni sbb ade c.ta la..tkut2 la ade adegan kegedikan die kn…drp mulut aku bunyi lbh baik aku xtgk..huhuu
    tapi ni nk taw jgk camne c.ta dlm MS tuh..haha..smpai rmai yg xminat brubah jd minat ni..
    so amazing la..
    wpun aku xtgk tp pilih syura la menag..bile eh MCSM pusingan akhir?

    0

    0
  14. Anuar says:

    Alahai… Dah tersingkir dah Rozita Che Wan… Lepas ni rindulah nak tengok wajah cun dalam masterChef…

    0

    0
  15. bulu mata pelesu says:

    Terminat pula ngn che ta ne since dia masuk masterchef. Even dia suka pokpek2 n masak mcm mak2 kat rmh tp suka dia pndai masak..

    0

    0
  16. didi says:

    alar, syura yang menang… buat kat mas…

    0

    0
  17. dudu says:

    alar, syura yg menang… buat kat mas…

    0

    0
  18. cik teratai says:

    Syura winner..syg la Astro x smpan hak exclusive..pastu gezet masa final nmpk terang2 Syura yg mng..da x suspen nk tgk.. :/ che’ta da keluaq lak tu..uwaaaaa :'(

    0

    0
  19. dudu says:

    sedih che ta kuar..
    syura yg x best tu yg menang…

    0

    0
    • Anonymous says:

      DIRI KO TU BEST TK. YG KO BISING BISING SYURA MENANG KENAPA, DH REZKI DIA MENANG. TERIMA JE LH. MCM KO TU BGUS SANGAT

      0

      0
  20. jintan says:

    nape aku nampak che ta yang gmbar no 3 tu macam anita sarawak?

    0

    0
  21. kuks says:

    juara msterchef syura..siti nordiana dah ckp dkt instagram

    0

    0
  22. Cikcumil says:

    che ta.. plg terbaik, suke sgt cz die pembersih n pandai masak….
    syura.. xsangka lak menang,xpandai sgt pun msak.. air muka pun keruh je :p

    0

    0
    • bungamekar says:

      syura menang sebab nasib..huhuhu
      masa semi final..menu dia bertepatan ngan konsep juri nak
      thats why dia boleh masuk final

      0

      0
      • piring astro says:

        YG PENTING BAYARAN CHE TA AG MAHAL DR SYURA ASTRO BAYAR….Menang x menang x kisah janji masyuk..zain kuar awal2 payment dia meletop dr chef JO….

        0

        0
        • Anonymous says:

          ooooo yeke…ko ke wt urusan payment ni eah piring astro??hebat la ko smpai byran chef jo pun ko taw..huhuuu
          lagi1 yg duk kate yg tu xpndai masak yg ni pndai korang dpt rese ke msakan dorang??aku xdpt rase..mane acii weii…jd aku xdpt la nk gtaw yg tu masak best yg ni best..yg ni pndai yg tu xpndai….xpelah..rezeki,tuah masing2..

          0

          0
  23. bungamelayu says:

    b4 ni biasa2 je ngn che ta ni…tp bile dia masuk MCSM sy minat sgt ngn sikap dia dlm pertandingan ni..dia xpernah nk kutuk org blkg2..pastu dgn loghat utagha dia…comel jer..pape sy respect che ta!!

    0

    0
  24. olga says:

    itu sume propa che ta..bodoh korang nie g caye pehal..

    0

    0
  25. cik munah says:

    memang patut syura dan celina menang .. good luck..

    0

    0
  26. hemoina says:

    che ta hang pandai hemoi na. suma oghang suka hang. siapa takde skill hemoi jangan ah jealous ye.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    pengajaran utk semua :: dont judge people dr segi luaran…..k,bye!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    tak adil, syura tu bukan pandai masak pun..jadi ketua pun tak boleh, asek tanya orang je..western pun tak pandai, che ta, pandai la juga

    0

    0
    • milo ais says:

      Syura tak layak menang. Celina patut menang! Semua jenis masakan dia pandai buat. Jadi leader pun ok. Kalau si syura tu jadi leader tak hape2. Tak confident pulak tu, western food tak pandai buat. Sepatutnya Celina menang!

      0

      0
      • Anonymous says:

        lahaaaiiiiii wt rugi ko duk prompramprompram xpuas ht…syura dh menang pun…kurang2nye syura pndai masak drp ko…ko bole wt wastern food???xleh kn..if ko bljar skalipun ko xkn perfect buat..ko confident sgt ke??tp mmg la aku tgk ko confident..confident giler bab kutuk org..dah rezeki masing2..ko taw xsape yg beri kite rezeki??

        0

        0
    • Lola says:

      Hello. Ko penah rase ke masakan Syura.
      Kalau dia masak tak pandai, takdela chef2 profesional tu bagi markah tggi 46 per 50 markah kat Syura.

      0

      0
      • sayang says:

        syura dpt ke final mungkin rasa masakan dia tu.. takkan chef 3 org tu bengap sgt yg tak sedap bg can smpai ke final..sure masakan dia sedap walaupun dia masak hentam je ke.. pertandingan masakan point markah yg lebih mesti bahagian rasa pastu baru bahagian kreatif.. pape pun rezeki dia.. Allah yg beri.. dan Allah pun tunjuk pd semua camner che ta tu.. baik kan dia..rileks je.. ;) top 3 mmg terbaik!

        0

        0
  29. cik munah says:

    yang penting chef dah suka dengan hidangan syura..
    kita nie dapat tengok jer, sedap ke tak kita tak tau..
    dlam tv tu crew banyk cute and hide, nmpak lar che ta tu bagus,
    tapi sebenarnya syura tu lagi baik dari dia..
    apa-apa pun aku suka syura..

    0

    0
  30. saya says:

    Mula2 aku tk minat che ta lama aku tgk masterchef nie jady minat kan dia
    Tk sangka…umur dah 40sen haha.. dah lah cantik pandai jaga badan pandai masak
    Pembersih cara dia masak sampai lap lantai skali…i reli jatuh cinta kat dia… nasib baikaku perempuan hahaha…tak pe che tak top 3 pun u tetap juara di ati ku….all the best to u…lurve u…

    0

    0
  31. Astrokkk says:

    Aku suka Che ta Kat MCSM2 ni.. Dah la pembersih… Masak pun cool je..
    Tapi yg aku tak puas ati pasal Astro.. Dah la aku byar bulan Astro Hd ni.. Last2 kantoi is Syura pemenang bagi MCSM2 ni. Tak suprise langsung…
    Aku nak tengok pun dah malas sbb dah tahu siapa pemenang..
    So ape guna aku byr Astro Hd ni?? baik aku tengok Kat internet..

    0

    0
  32. SH says:

    Umah tak de ASTRO Boy tapi minat Rozita Che Wan …apa org kutuk dia pun aku tak kesah sebab dia org Kedah..hampa semua jeles la tu..

    0

    0
  33. kawaie says:

    ye betul…che ta xpernah kutuk org dlm MCSM…sblm ni mmg xsuka dia tp bile tgk attitude dia dlm MCSM terus suka lak… mmg frust gile che ta x masuk final…target dia ngan celina masuk final…lg rs xbest bile syura yg menang…hampeh tul rsnye..

    0

    0
  34. ape-ape je says:

    Che Ta dlm MCS 2 kelakar,walaupun kuat melaram tp pndai masak…utk western food dia lebih kurang Syura gak,diorg lebih menonjol masakan tempatan..dgr2 gossip Syura menang maybe dah rezeki dia,lg pun dia rajin belajar & bertanya..Kalo ikutkan Syanie lg versatile..Celina plak creative..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    aku lak tk kesah sape2 pon menang…..tkde kena mengena pon ngan aku….haha

    0

    0
  36. blerghhh says:

    walaupun ramai kata syura akan menang, celina tetap juara di hati saya!!!

    0

    0
  37. mika says:

    kan ade publish dulu kata top 3, che ta, then celina, juara syura…seblom tayang lagi result da bocor..haaaa kan da betuiiiiiiiiii…ini semua dah diaturrrrrrrrrrrrrrr

    0

    0
    • Anonymous says:

      bukan di aturrr…dorang dh buat rakaman dulu..kita kt lua ni je blum tgkk.so,ade org bocorkan sape juara tu sbb la jd mcm di atur..tp xtaw la kan law mmg di atur..

      0

      0
  38. Azira says:

    Y che’ta kuar…suka sgt2 dgn die…=)

    0

    0
  39. BUNKFACE NO.1 says:

    pic no.2 cantik badan cik ta…tak kurus tak gemuk, patut lah zain tu asyik gilakan cik ta…dah lah pandai masak

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Subscribe je Skybox. 30 hinggit je sebulan sume chanel kat astro dpt tgk…….puas hati!

    0

    0
  41. minah letoop says:

    aku pon x paham la..patut che ta menang..syura memang x layak..huuu
    klu celina menang pon aku puas ati..tah pape tah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      dh rezki masuk final. rezki tu dtg DARI ALLAH, SYUKUR ALLHAMDULILLAH SYURA MASOK FINAL.

      0

      0
  42. wawa says:

    Celina tak bole menang sebab ketiak die selalu basah setiapkali cabaran luar.. Geli lah wei…kau tak pakai deodrant ke?

    0

    0
  43. Lady Red says:

    Tak de rezeki Cik Ta nak pegi final.. tak pe lah.. top 3 pun ok…

    0

    0
  44. mayang sari says:

    che ta juz nice… tp at least kita semua tahu perangai sebenar norish karman.. suka mengapi-apikan orang…

    0

    0
  45. kaki gosip says:

    Celina suka kalau bercakap asyik nak jatuh kn org je.bujet dia mcm bagus benar.ala sama je.dia xreti masakan melayu pun.masakan cina pun xberapa.so ok la syura menang.

    0

    0
  46. miss nurul says:

    oo sy dr dulu mmg minat che ta.suka lakonan dia dan wpun x penah jmpa dia face to face sy rs dia baik orgnye.x kisahkn hal org.cuma tkilan sbb bile isu seksi dia tu.tp sy puas hati dlm mster chf org nmpak kebaikn di sebenarnya.bermakna concious sy ttg che ta mmg tepat. peace che ta!!

    0

    0
  47. mak esah says:

    cik ta cantik & pandai memasak + x kutuk org.. gelak comel ajee.. tapi cik ta dijadikan “ayam tambatan” utk menaikan rating astro ke semifinal.. tak kisahlah bulu mata @ rambut palsu + bedak bagai lapisan bumi, itu hak masing nak mencatikan diri.. yg mengata kulit tangan dia bkedut itu tapi mak tengok biasa aje.. bermaksud dia rajin bukan mengharapkan bibi melakukan semua kerja!! tak pe cik ta kawin aje dgn chef adu hassan.. dah dua2 minat & pandai memasak.. padan ape..

    0

    0
  48. chefy says:

    x best cik ta keluar.. nie strategy astro nak naikan rating mereka.. nampak kekecewaan di wajah cik ta.. dia cantik, pandai masak & baik org nya.. tak ape lah cik ta, kawin aje dgn chef adu hassan.. sama cantik sama padan + pandai memasak.. dah kawin nanti buka restaurant baru & bagi nama “AduroZ Restaurant”…sepadan lah tu..

    0

    0
  49. wawa says:

    kak timah… kalo pkai deodrant konpem x basah ketiak tu..masalah nye celina ini public figure, masuk tv lagi, masak utk VIP, so jagalah sket penampilan.. kalo aku masak kat umah, mmg la ketiak basah… sape je nak tgok selain laki n anak2 aku.

    0

    0
  50. master says:

    diorang ni weekend x de aktiviti, pi amik course memasak dari chef2. Memang kita tengok gah la.. padahal dah pulun weekend tu belajar. Sama aje ngan Masterchef2 sebelum tu. Patutnya ASTRO buat macam Project Runway, u stay in one place, no books/manual allowed, create your own. Ni.. sampai bila la orang2 kita nak berkembang kreativiti.

    0

    0
  51. fans says:

    dulu tak suke sgt che ta..tp lps tgk mster chef da mula suke kt che ta.da la cantik, pandai masak.pembersih dan yang paling penting die jadi diri sendiri dalam rancangan ni.untung zain saidin..

    0

    0
  52. kantan says:

    aku suka cha ta ni dr dulu sbb dia ni kelako!!! dgn loghat utara tue.

    0

    0
  53. sheila says:

    Memang I suka tengok Che Ta dalam Masterchef… I nangis sebab Che Ta terkeluar waluapun Che Ta nampak macam happy + terkilan terkeluar…. Sebelum ni pun I suka tengok Che Ta berlakon.. nampak natural … Bila tengok Masterchef, lagi bartambah minat dengan Che Ta dengan penampilan yang kemas dan sikap yang baik…. Lepas ni I akan sokong Che Ta… You go girl!!!!

    0

    0