Written by AbangNara | November 7th, 2014

Sudahkah anda membaca teguran yang diberikan oleh Chef Wan kepada mereka yang mengutuk Che Ta? Teguran tersebut amat bagus dan telah membuatkan ramai yang terasa hati. Namun kalau anda juga terasa hati, maksudnya ada ‘something wrong somewhere’ pada diri anda. Mungkin sudah tiba masa untuk anda belajar bergembira dengan kebahagiaan orang lain. Tak gitu?

chef wan

Rozita Che Wan juga telah membaca kata-kata daripada Chef Wan itu dan melahirkan rasa terharu kerana chef terkenal tersebut tampil mempertahankan dirinya. Kata Che Ta menerusi Harian Metro:-

Saya rasa sangat suka dan terharu apabila ada juga (selebriti) yang senior sudi pertahankan saya daripada kutukan tidak berasas orang-orang di luar sana.

Kalau diikutkan saya bukanlah kenal baik atau rapat pun dengan Chef Wan tapi atas sikap kemanusiaan dan kematangan dia terpanggil untuk menyelar sikap biadap sebahagian ‘keyboard warriors’ ?? yang dianggapnya mempunyai hati yang busuk.

?Sebenarnya saya sangat seronok bila Chef Wan bertindak macam itu dan tak sangka bila seorang yang lebih senior memahami situasi yang saya lalui bila dihentam secara keterlaluan oleh golongan (keyboard warriors) itu

cheta

Abang Nara faham perasaan Che Ta. Kadangkala selaku selebriti, banyak benda yang ingin diluahkan namun tidak mampu dilakukan kerana mahu menjaga imej. Dengan adanya selebriti lain bersuara bagi pihak kita, sekurang-kurangnya apa yang terbuku di hati dapat dilepaskan. Apa pun, tak sabar rasanya nak tahu nama anak Che Ta yang akan diumumkan hari ini. Sama-samalah kita nantikan apakah nama pilihan untuk si puteri itu.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to Rozita Che Wan Terharu Chef Wan Pertahankan Dirinya

  1. Jenab says:

    i feel u aunty ta ..

    0

    0
    • Bedah says:

      Sesuai kena caroots dgn Chef Wan..
      Mana taknyer, yg gigih dok kutuk macam mulut jamban tak siap tu rata2 perempuan bertudung. Bedah sebagai wakil kaum wanita tudung ni tumpang malu senah….

      0

      0
      • Zubaidah says:

        x setuju dgn Chef Wan. wanita berhijab juga manusia bukan malaikat. at least yg berhijab tu dah tunaikan hukum WAJIB. sebelum ko nk sembur org, ko gi sembur anak ko dulu. ko cermin diri tu dulu. ibarat meludah jatuh ke muka sendiri.

        0

        0
        • Mak Jemah Tak Nak Undi Dia ABPH says:

          masyallah, takkan la kerana hanya wanita tudung komen pedas psl che ta ko suruh orang lain bertelanjang. mcm dah nyayuk pulak chef wan ni. kau tu dato, komen kau x mcm stadard dato pun. malu la sikit. yg kau pulak terover apasal? menopause?

          0

          0
        • Che Wan Bukan Idola Ku says:

          che wan jadilah mcm wardina- ketengahkan isu2 semasa utk kebaikan. ni tak, perempuan yg xde bakat, pakai seksi dan tak tutup aurat tu juger yg kau puja dan bersekongkol. iklas simpati ke atau.. nak glamer utk percalonan title chef selebriti paling popular abph next year? hmnnn…

          0

          0
        • Kak Lu says:

          biasalah retis pondan tak cukup hormone nok.
          padahal,,, dia tu yg s’benarnya teringin nk jd che ta, kan?

          0

          0
        • melati says:

          che ta memang x patut ditaja. so? apa korang nak cakap? it is my opinion. you can go to hell and kiss my bloody belancan big ass if you dont like it.

          0

          0
        • Anonymous says:

          mengumpat tu pun haram, jaga lidah tu pun wajib. mana bleh pilih salah satu kak bedah oii… berhijab wajib, jaga lidah wajib.. jgn la jd wanita bertudung yang memakan daging saudara sendiri pulak… bukan aku yg kata ye..

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah dtg si nama panjang dgn melati pondan adik olga pondan ni..

          0

          0
        • Saka says:

          chef wan…lelaki atau sebaliknya?
          (rasanya awie, hattan n sharnaaz takkan ambik pot kisah2 camni).

          0

          0
        • melati says:

          i have a monkey named “anonymous” behind my ass. serius, terharu mcm che ta.

          0

          0
        • Bosannya aku, itu je ko tau says:

          Blk2 point tu, point utama dia lain lah, lembab sgt ke korg ni susa sgt nk faham. Dek disbbkan terasa, itu psl tk boleh terima kenyataan hingga skg. Tk hbs2. Mmg ada jgk sprti yg chefwan maksudkan dlm bn ni.
          Ok2, Iya lah sila lah berbibir jamban dan berlidah taik, hrpnya slps ini sila lah terima yg bertudung join group mulut nakharomm.
          Perlu difahami, ada antara mereka terlalu memperjuangkan hak bersama bermulut jamban, walupun berimej baik mereka ada hak tau untuk berbibir taik. Perjuangan mereka adalah membuktikan tudung mereka tidak mampu mengubah bibir taik mereka. Oh cekalnya.
          Pd yg bertudung tp bkn kategori mereka, anda labelkan muka anda dgn satu label, terpaksa..Mengelakkan risiko kerna nila setitik rosak susu seperiuk.

          0

          0
        • Anonymous says:

          behind ur ass melati pond?? can i see ur ass? ur pondan ass i mean…

          0

          0
        • melati says:

          …you mad?
          hahahaha…ada mak kesah?
          ya, mak cik femes.

          0

          0
        • Anonymous says:

          no la pondan melati, mana boleh mad dgn uolls… can i see ur pondan ass pls… hahahah.. mak u tak kisah ke? kesah plak aku mak ko kesah ke x.. kahkahkahh

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku sebenarnya taste pada zain. kalaulah aku dapat…

          0

          0
        • One Direction says:

          kuli2 chef wan dah masuk pertahankan majikan mereka… :D

          0

          0
        • melati says:

          cacing2 chef wan keluar dari bontot nya kepanasan….tak tahan kena kritik. ;)

          0

          0
        • melati free hari ni cuti bersalin says:

          bukan chef wan…kak wan. tersilap.
          pembetulan. harap maklum. :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          oh ingat cacing bontot melati.. lega i… hurmmm…

          0

          0
        • Anonymous says:

          melati pondan, besalin ikut bontot ke? soalan serious… hurmmm

          0

          0
        • RM says:

          Its not about chef wan.
          pangkah aje org ht busuk.
          brckp tk ada limit nk dpt anugerah mulut siapa busuk.
          Anugerah Mulut Kesayangan Iblis.

          0

          0
        • melati says:

          pengomen x bernama…ibarat saka yg tak bertuan.
          kesian..roh2 berterbangan tanpa hala tuju gitu……

          0

          0
        • Anonymous says:

          ye ke melati? sib baik nama i anon… untung la, dah la pondan ada saka pulak tu… anak lahir ikut bontot melati tu pondan jugak ke? hurmmm…

          0

          0
        • puteri minah jambu merah biru says:

          ape sajeeeeee la korang2 ni semua ! kalau chef wan tu pondan tkan boleh tekeluar anak dia si chef riz ngan serina !! orang yg kawin pastu tkde anak tu baru di nama kan pondan paham !!

          0

          0
        • Yahudi says:

          bodoh la you nie Rozita Chef Wan , dia puji you pon sbb dia taste kat laki you , tu jer , bkn ada apa pon bongoksss

          0

          0
      • Anonymous says:

        cheta kini dipuja kerana melahirkan bayi comel…

        0

        0
      • Leha Menguap says:

        dah bosan dah cerita che ta beranak. nara cari bahan lain boleh tak?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Si melati pondan kata keta dier handbrake tarik pakai jari telunjuk, favourite past time berjudi di Resorts World Sentosa, Singapore & ada black Credit Card.Dia tak pandang Melayu S’pore & look down on them bab jubo dia pernah kena reject.Harta dier hasil banyak makan duit haram RWS & jual jubo pat S’pore.Tak gitu Melati pondan.Pondan spesies penipu lubang besar 

        0

        0
        • Melati says:

          aku menipu…Malaikat pun tersenyum bila selisih gan aku…bodo lah saya kalau saya dedah kan harta dan diri saya…menggong..manusia2 yg bising2 tapi tak berani tulis namer selalu nya dia malu kat masyarakat sebab mereka ni golongan berzina gan saudara kandung.

          0

          0
    • melati says:

      la chef wan ni, zain x bising kau pulak yg terover. bukan bini yg beranak pun. biasalah pondan tua terlebih sensitip. so ada mak kisah kena thumb down? next?

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko pondan muda sgt keww??? jeles letteww…

        0

        0
        • melati says:

          wow, my impact is so real. ramai yg x puas hati neh.
          so? ada kukesah? lalalalalala

          0

          0
        • Anonymous says:

          perasan la pondan. sorg je kot, xyah berimpact2 sgt la … puii.. kesah ada aku??? lalalalala

          0

          0
        • melati says:

          komen panas ku membuatkan cacing2 kepanasan keluar lubang mencari seteguk air…hehehehe

          0

          0
        • Anonymous says:

          cacing keluar dari pondan ass u ke melati.. tu la bnyk sgt sodomi… hahaha

          0

          0
        • melati says:

          Hi Che Wan….takde job ke hari ni?

          0

          0
        • Anonymous says:

          mana che wan? mana che wan??? che two ade tak? hurmmm…

          cacing dah ok melati. i risau.. :(

          0

          0
        • melati says:

          pengomen tak bernama, ibarat panda china di zoo negara. keseorangan!
          kesian ko kan? hahahahaha

          0

          0
        • Anonymous says:

          panda pulak, kejap saka, kejap lembu.. mana satu ni pondan.. ckp pun tak betul.. bnyk sgt kene sodomi ni… hurmmmm…

          0

          0
        • Anonymous says:

          oh i c melati ni pondan rupa rupanya patutlah mulut cam jubo banyak sangat main jubo banyak sangat menyondol.tukarlah nama antik kau jadi laris sikit jual jubo nama pun cam jubo….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Pang pong pang pong melati pondan kasi comments pat sini.hutang aku bila ko nak bayar? Dah kalah judi pat RWS, S’pore hutang bertepek tak nak settle.pegi jual jubo pondan.

          0

          0
    • wawa says:

      tak susah untuk nak faham ayat pedas chef wan.
      “Jika mcm tu perangai kita baik la sahaja telanjang tak usah bertudung!”.

      disebabkan IQ rakyat malaysia ni tinggi sangat, jangan pulak ada yang betul betul telanjang. bila ditanya kenapa telanjang “sebab i selalu sangat mengata orang so chef wan cakap lagi baik telanjang”.

      tudung tu wajib, mulut tangan hati semua pun wajib jaga. macam mana nak jaga imej agama kalau tak jaga peribadi sendiri. takkan nak dijadikan alasan pakai tudung sebagai green light untuk buat taik.

      “hey i at least i pakai tudung, walaupun i mengumpat i masih i tetap tutup kepala i, hati nextime i tutup”

      tak ke tak selari?

      0

      0
  2. ina says:

    ok next.. boring la 1 artis citenya berjeler2 bmmggu2…asyik benda sama jerr..

    0

    0
    • hepi2 says:

      betul juga.
      i like u punya baby cikta dan i pun sokong apa che wan kata tetapi boleh tak sudah2kanlah gosip cikta, bagi je la dia berehat.
      Keluarkan gosip lain. Boring juga kalau balik2 artis yg sama.

      0

      0
  3. cekodok pisang says:

    nextttttttttt! please so bored this stories! ah please no more che ta. bukan kau sorang je yg beranak. puih

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Saya belum pernah tengok lagi orang lepas bersalin melawa macam che ta. respect lah cara che ta jaga kecantikan (ikhlas bukan sindiran)

    0

    0
  5. nuha says:

    mmg patut pun chef wan sound gitu…yg pakat marah ni mesti yg suka mengata org gaks…terkena batang idung le tuuu….

    0

    0
  6. website says:

    Marvelous, what a web site it is! This website gives helpful facts to us, keep it up.

    0

    0
  7. N says:

    Ramai betul orang Islam mempertikaikan rezeki Allah kepada org Islam yg lain dlm blog hiburan malunyer kat org bukan Islam Astagfighurollahana’azim n Nauzubulliminzalik

    0

    0
  8. k bai says:

    chef wan dah nyayuk…cakap mcm orang xde ilmu.

    0

    0
  9. anonymous says:

    fap fap fap! … sedap juga che ta blowjob….

    0

    0
  10. Roti Kayap says:

    gossip recycle….next?

    0

    0
  11. itu saja says:

    one word: gay!

    0

    0
  12. Kak Liza says:

    chef mulot longkang. dari dulu x suka chef wan ni….kau ni lelaki ke …haper? meroyan tak sudah2. eeee…geli.

    0

    0
  13. Mana Hilangnya Kak Nita says:

    yeeea, hanya wujud seorang saja artis di malaysia ni kan…che ta.
    zzzzzz

    0

    0
  14. The Edge of Jamban says:

    che wan akan pupus 2020…hehhheeeheheh

    0

    0
  15. Zain says:

    eh eh, aku x sibuk, orang tua tu pula yg sibuk…..pelik kan????

    0

    0
  16. Anonymous says:

    che wan ni mesti taste kt zain kan??? hahahaha

    0

    0
  17. chef too says:

    Berani x kne tempat la chef wan ni…tegor la si serina tu suh pki tudung…rmbut tu wajib kne tutup dr pndangan bkn mahram..ko sbg bapak pon ttp ade share kak wan oi..eh silap tok wan..tgk pada pemikiran kau ni..mcm cetek jeilmu agama…kau antara bapak yg akan diheret oleh anak ke dlm neraka akibat gagal mndidik anak ikut perntah Allah…anak pempuan sekor xleh nk nasihat..suh org telanjang pulak…bile bapuk emosional mcm tu la jadinye…ape kau rase ayat ak ni..?

    0

    0
  18. melati says:

    Elok lah tu …Mulut longkang pertahankan org berlagak kaya yg BMW X6 tk muncul2 lg….hahahaha..

    0

    0
  19. mk says:

    Pakai tudung tapi mengata orang. Buruk perangai perempuan dan lelaki malaysia. Da la muka buruk . Miskin pula. Pandai pun tak. Kesian. Aku rasala dulu mak korang beranakkan korang tepi longkang. Yang beranak tu pulak pun tepi tong sampah. Almaklumla takde duit. Kesian. Jadi bila tengok che ta ditaja sakit hati la dia orang ni sangat. Mana malaysia nak maju dengan anak taik ni semua.

    0

    0
  20. anon says:

    Alaa….chef wan tu sengaja cari publisiti je….
    Jaga2 che ta, chef wan ni melilau duk intai zain tu…

    0

    0
  21. dreamer says:

    Takyah nak terharu2 sngt, jaga laki engkau tu, kan chef wan mengorat zain tu..

    0

    0
  22. Anon says:

    Banyaknye pahala free che ta and chef wan dapat…

    0

    0
  23. Stop cite about che tak says:

    Chef wan wish klu ex dia dlu blh brmakeup msa mneran.
    X lh kne cerai.che tak tu takut tgk rupa dia sndri klu
    x makeup.chef wan ske tgk pompuan cntik..
    Che tak msa msuk toilet pn mkup..pe cite?korang
    leh ikut ke??

    0

    0
  24. LUotakkatakKE? says:

    Melati yg ngko busuk hati sgt dgn che ta kenapa??..sbb muka ngko terok dr monyet kah??..atau memang keturunan saka berupa burok kah??..atau ngko jantan yg jadi pondan sbb kecewa cinta ditolak che ta kah???..atau ngko ni pompuan yg kena reject dgn zain kah??.kesian kat mak bapak ngko dpt baka mcn ngko..sesuai kecik dulu dibuang atau dicampak dlm sungai klang blkg CM

    0

    0
  25. dok diam2 says:

    senang je klu x nak org ngumpat tau keji..x pyh la pose gmbr kt intragram ke..fb ke..pe pe je la..kn..sume tepi kain pun nk cite dlm web..buat tuk personal n org tertentu dah la..ni satu dunia nk bgtau x sume org suka.x perlu nak menunjuk sesungguhnye berdiam itu lebih baik

    0

    0
  26. Aminah says:

    Comel betul anak che ta dan zain. Syukur Alhamdulillah. Ciptaan Allah yang maha hebat. Janganlah nak banding- bandingkan anak orang. Buat apa cari dosa wahai keyboard warrior. Yang penting che ta dah selamat bersalin dan dikurniakan seorang puteri yang cantik dan comel sempurna. Tahniah.

    0

    0