Written by Bella | March 10th, 2016

Setiap tahun, Rozita Che Wan pasti akan menyambut hari jadinya dengan meriah sekali bukan? tetapi tahun ini buat pertama kalinya beliau meraikan ulangtahun kelahirannya di Mekah ketika menunaikan ibadah umrah bersama keluarganya.

Che Ta memberitahu beliau hanya menerima hadiah daripada anak-anaknya tanpa kehadiran suami tercinta di sisi dan menyambutnya secara sederhana bersama.

Tiada sambutan apa pun pada kali ini. Dua anak bujang saya, Ammar Effendy dan Aniq Ezra, hanya memberikan hadiah.

Ammar menghadiahkan saya seutas jam tangan, manakala Aniq pula beri set barang kemas.

Pelakon dah ahli perniagaan itu, mendoakan yang baik-baik saja untuk diri dan keluarga bersempena ulangtahun hari lahirnya.

Tidak apa Che Ta, nanti jika sudah pulang ke Malaysia boleh lah sambut dengan Zain pula ya? Apa yang penting sekarang adalah fokus untuk melakukan ibadah dengan sebanyak mungkin ketika berada di tanah suci Mekah.

Sumber Berita : BH ONLINE

60 responses to Rozita Che Wan Sambut Hari Jadi Di Mekah

  1. aku says:

    fuhh..anak masih sekolah pun da bagi mak set barang kemas …untunglahhh

    0

    0
    • Khamis says:

      anak dia da abis sekolah u’alls.. da ade business perfume sendiri dah…

      0

      0
      • aku says:

        owh..aniq pun da abes sekolah ke? huhu..ok..eh..kira dia lepas spm la ek..xheboh pun result spm dpt brp..x mcm ammar aritu…opss

        0

        0
      • Anonymous says:

        dalam ig orang komen anak dia belajar kat yayasan saad..ammar @ aniq???bukan aniq spm last year ke???patutnya result baru kuar kan???

        0

        0
        • sakit mata says:

          ammar dan aniq memang belajar kat kolej yayasan saad (KYS), tapi aniq masa f4 dah keluar dari KYS ada masalah katanya dan pindah sklh mana entah…last year ambik spm kat sklh baru ler…duk tertanya gak camne resultnya..

          0

          0
      • melati says:

        Perfume semua amik kat Indon….kalau dia ader kilang sendiri?…mesti dh Show off…..itu hakikat nya…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Semua org pun bole ada perfume cap sendiri skrg. Apa nak heran. Kak bedah jual pisang goreng pun bole keluarkan perfume sendiri. Adehhh lawak lawak. Jual la apa pun selagi bole dijual.

          0

          0
        • Shay says:

          Yang herannya org yg berpusu pusu berebut nak beli perfume diorang ni. Entah dari mana asal usul bahan tu, cara buat, r&d etc. Yg orang pentingkan nama retis kat atas botol tu! Aiyooo cer pikir guna otak sikit.

          0

          0
    • Anonymous says:

      mak dia bagi dorang duit pastu ckap anak dia belikan hadiah..macm kau tak tahu je..rcw kata dia tak sambut apa2 kat mekah..bukan apa..takut kat tanah suci benda2 merepek sambutan harijadi bagai. nanti takut kena laknat..tu yg tk sambut tu..balik KL jagn terperanjat pulak..book hotel mewah..thema hawaii..jemput 1000 orang..kek 10 tingkat..hah ambik kau!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Mana pernah dia jemput sampai ribu ribu org. Selalu tak sampai seratus pun. Setakat adik beradik dan kenalan rapat. Baik buat kat rumah je camtu. Eh tapi kalau rumah dia banglo dah lama dia tayang buat party kat rumah dia kan. Huhuhu

        0

        0
  2. aku says:

    Pehhhhh gaya cakap tu mcm anak bagi sehelai tudung…byk duit anak dia ye,,,,

    0

    0
  3. Anonymous says:

    ala korang ni..ntah2 barang kemas silver yang rm50 je..taste budak2 bagi hadiah paham2 jela

    0

    0
    • KEK COKLAT says:

      anak dia si ammar tu bagi jam hublot kau.
      anak dia si aniq tu bagi swarovski.

      ko ingat che ta layan barang murah2 rm50 kate kau?

      0

      0
      • Anonymous says:

        ok la..alhamdulilah..rezki che ta..untongg che ta muda2 anak dah besar panjang

        0

        0
      • Sos Cili says:

        Jam tangan Hublot mcm che ta pakai tu kalau tgk kat website dlm 30,000 euro, kalau dlm RM dlm 150,000!! Giler ahhh anak baru kerja jual perfume bole kasi hadiah camtu. Tapi kalau kat China bnyk yg gred AAA murah murah. Opppsss.

        0

        0
  4. Aku says:

    Lawa handbag.

    0

    0
  5. Dorsett Pink says:

    keredhaan Allah bukan terletak pada sambutan hari jadi tapi pada amal ibadat nya.. Rasulullah saw tak pernah sambut hari jadi pun, tapi tetap menjadi Kekasih Allah No.1 & confirm masuk syurga Firdaus… Orang yang sambut hari jadi walau di Mekah sekalipun confirm masuk syurga ke?

    0

    0
  6. Nek Ta says:

    Cuma dia je artis yg bgtau kt semua org hadiah apa dia dapat & hadiah apa dia bg kat anak2 dia. Tkpelah. Kita tengok jela ae seminggu lps dia balik mcm mana. Sedangkan masih kt sana pun sempat me-riak

    0

    0
    • lolololo says:

      da orang tanye che ta, die pun jawab laaa… 2 dipanggil me-riak????

      0

      0
      • KEK COKLAT says:

        org tak tanye pun, mmg che ta yang tayang hadiah mahal dia kat instagram. tayang tu bukan dipanggil me-riak ke?

        oh lupa. setengah org cakap tak dosa pun tayang harta benda kan.

        0

        0
        • lolololo says:

          kalau anak ko bagi adiah ko xtayang ke kak kat facebook or insta..anak baru masok sekolah pun nak kecoh nhkan plak anak sendiri bagi adiah…bnde nh normal laaa xyah nak ckp che ta sorg je….

          0

          0
        • KEK COKLAT says:

          eh hello..lololololo..sory sikit aku bukan jenis upload harta benda dlm ig ke fb ok. tak kira la beli sendiri or sapa bagi. buat malu je menayang semua benda mcm aku sorang je ade. lain la sesetengah org tu, dapat kereta mahal sikit upload, dapat handbag branded sikit upload, dapat kasut branded upload. semua benda nak di uploadnye. annoying gila. tolong la humble sikit. kat malaysia ni mmg payah nak jumpa melayu yg merendah diri.

          0

          0
        • Wanie says:

          Setuju dgn Kek Coklat ni. Biasanya org yang betul2 kaya harta dan jiwa susah nak ada sifat menunjuk-nunjuk ni. Yang orang baru nak kenal erti ‘kaya’ atau yg buat buat kaya ni yg selalu lebih sudu dari kuah. Kesian tgk org org mcm ni. Bukan setakat retis, spesis ni ada di mana mana saja baik kat ofis gomen, swasta, students, sedara mara dan jugak jiran tetangga.

          0

          0
  7. suka tgk baju che ta says:

    bkenanla dgn baju yg che ta pakai dlm gambar tu, design elegant.

    0

    0
  8. joyah rongak says:

    Anak nombor 2 dia dapat berapa ye SPM? Tak war-warkan pun

    0

    0
  9. haha says:

    aq xnk tahu dia sambut birthday dkt mana. yang cuma aku nk tahu. ANAK DIA SPM DAPAT BERAPA A??? X POST DEKAT INSTAGRAM KE SLIP SPM?

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku rasa spm anak dia fail pasal tu sonyap je..kalau tak siang2 dia dah bagitau orang hadiah banglo atau emas berketus ketul..

      0

      0
    • anonymous says:

      haha.JANGAN KO SIBUK ANAK ORANG…ANAK KO TU OK KE ..KALAU KAU ADA ANAK LA…

      0

      0
  10. Anonymous says:

    agak2 la korang ni pun..SPM baru kuar this week kan..che ta pegi umrah sebelum SPM kuar kan..haishh

    0

    0
  11. taurus11 says:

    dia orang ni pegi umrah untuk amal ibadat or makan angin yer….takde gaya buat amal ibadat pun….

    0

    0
  12. melati says:

    Che Ta ..selalu show off..gi obersi….tapi tk pernah tgk dia show dia punya Tiket..ekonomi ker Business Class ker…? biasa selalu org2 yg show off ni mereka akan tunjuk semua ..Tiket ker , Hotel ker…bukan dengki cuma ruangan ni dah dinamakan Gossip …so aku Gossip lah….hihihi…kalau naik Ekonomi gi Obersi , pekerja Asing dtg Malaysia pun mampu…,, yg penting saya akan Hina Neelofa yg konon jutawan RM50 juta tu sampai bila2….pungkok hg Neelofa RM50 juta konon….porahhhhhhh…hahahahahahaaahh..hari2 saya ketawa kan Neelofa sampai guling2 setiap kali balik umah….kakakakakaaahh

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dia pi langkawi hari tu pun naik ekonomi je. Kan dia ada tunjuk video aisyah kat dlm flight tu. Org mcm che ta ni kalau naik bisnes or first class mmg dah lama segala bucu sudut kerusi, meja, tingkap, makanan bisnes/first class tu dia dah upload kat IG.

      0

      0
    • Anonymous says:

      bila ada org ketawa kn kau depan hari jgn kau sentap ye dik nun. karma kan ada. cepat ngn lambat je. peaceee

      0

      0
  13. luna lamaya says:

    insaflah che tah! engko dmekah prgi beribadah kah nak showoff?? nak showoff pegi kota london! org prgi mekah mngerjakn ibadah.. klu aku jd engko, aku bsyukur tau!!! tak smua org mmpu prgi kkota suci!! bahalol

    0

    0
    • Pesal says:

      luna lamaya…..oooo lunaaaaa..mak ko panggil tu, pi balik tlg jaga adik…ko dah kenapa haaa, insaf la luna dia dah sampai mekah…awk tu masi lagi kat sini, dok tercongok melopong layan gosippp…

      0

      0
  14. Lorat says:

    The thing is,, perlu ker anak2 dia tu bergaya ala tok sheikh? Gaya jer lebih, but look more like tok sick. Just once I wish to see them dress up normal, tanpa kepoyooan.

    0

    0
  15. wzhae says:

    mekah ni bumi paling suci atas muka bumi ni…apa salahnya kalau dalam masa kat sana tumpukan betul2 kepada ibadat..jadi hamba Allah yg sebenar2nya di depannya…lupakan baju glamour dan handbag berjenama seketika…emmmmm

    0

    0
    • acah2best says:

      whaze..mana ko tau dia tak buat ibadat? sukakan sibuk kerja malaikat dan urusan Allah dan hambaNYA….ko tu tak abis masuk blog artis mengutuk…layan je tak boleh ke atau mengucap syukur atas rezeki Allah pada hambaNYA..

      0

      0
  16. Donno says:

    Woahh bapak kaya wuii anak dye

    0

    0
  17. jemah laser says:

    haih? pegi umrah pun hangkut professional photographer ke? tak riak, tak show off sekali sekala…tak buleh ka che ta?

    0

    0
  18. loyalmalaysian says:

    dia ni mmg show off la…satu ari Allah rampas balik semua baru tau…

    0

    0
  19. awesome says:

    MENTALITY POMPUAN MELAYU…RATA2 KOMEN NEGATIVE SBB TEBALNYA RASA HASAD DENGKI DALAM HATI…SIBUK MENGATA MENGUMPAT ORANG CUBALA CERMIN PERIBADI MASING2…

    90% YANG MENGUTUK MENGHINA NI SELALUNYA TAK LAWA DAN TAKDE APA YANG NAK DIBANGGAKAN TU YANG DENGKI ….POMPUAN MELAYU YANG PEDENGKI, SUKA MEMBAHANKAN ORANG, MENGUTUK, MENGATA, MENGUMPAT, YANG SUKA JAGA TEPI KAIN ORANG, RATA2NYA TAK CANTIK DAN MENARIK…INI FAKTA BUKAN AUTA!…BERKATA BENAR WALAU PAHIT

    0

    0
    • hihihihihiii says:

      hihi..
      dlm x sedar ko yg “termengumpat”
      gigih siap caps lock…kikiki

      0

      0
    • Anonymous says:

      90% yg mengutuk selalunya tak lawa? Dari mana dapat statistik ni? Sesuka hati je letak data nak bagi nampak cerdik padahal…! Pftttt…

      0

      0
      • awesome says:

        ..marah nampak…betul la tew…pandai pulak marah konon sesuka ati letak data…yang korang komen2 kutuk2 che ta tu sah ke apa korang cakap tu betul? ko dah semuka dan tengok yang dia tu tak fokus ibadat dia? dah confirm korang tau niat dia nak menunjuk nunjuk …dan macam2 lagi yang korang komen buruk2

        0

        0
      • Anonymous says:

        Masalahnya i takde pun komen pasal ibadat che ta atau apa yg dia buat. Lantak dia la. Tapi i nak terkomen bila nampak ‘data 90%’ u tu. Mana dapat? Just curious je. Jangan marah ye. Tanya baik baik ni. Hehehe

        0

        0
    • anon says:

      Awful……ko ni adek dia or ahli keluarga dia ke, yg sentap tu. Org bkn dengki dgn rupa dia, FYI, aku pun mmg lawa……tapi org menyampah dgn perangai menunjuk2 dia. Org gih mekah buat apa???? Nak wat ibadat kan??? So buat lah amal ibadah, takyah sibok nak kecoh bagi tau semua org, dah lah berposing sakan. Makcik ni lupa ke dia ada kat mekah…..tak habis2 nak menunjuk..

      0

      0
  20. anon says:

    Nenek ni gih mekah pun sebok upload gambar, bergaya sakan. Niat tu biar betol, kalau tak membazir je… Buatlah ibadah dgn tenang, takyah kecoh2 nak bagi tau org…..Tak habis2 nak tarek perhatian.
    Org2 yg komen ni bknnya ape, meluat dgn sifat riak & menunjuk2 dia je….

    0

    0
    • Maria says:

      Tu la pasal. Org pi tanah suci bawak beg silang travel ejen bagi je walaupun kat rumah berlambak henbeg. Ni siap silih berganti beg Chanel. Jubah pun glamer. Silap tempat la che ta oiii. Nak bergaya camtu pegi Dubai ok la. Kat tanah suci biar bersederhana sajalah. Yg tak bole blah tu siap angkut photografer tu. What forrr???

      0

      0
  21. N says:

    Kepada orang yg tak pernah pergi Mekah tapi hanya tau mengutuk; kat sana lebih dari che ta melambak-lambak. bukan diaorg nak menunjuk2 tapi memang dah mampu. yg takde duit tu tak payahlah berebut2 menambahkan dosa, malu kat Allah (itu pun kalo tau malulah).

    0

    0
    • Y says:

      Kalau org yg tak menunjuk nunjuk tu jgn la kata org tu tak mampu atau takde duit. Fikir la secara waras sikit. One example Mizz Nina. Dari segi pakaian dan personaliti sgt sederhana. I tak rasa dia bwk chanel or hermes kalau ke tanah suci. So itu makna dia takde duit ke?? Goshhh. Sebab tu la zaman skrg ni org yg betul2 kaya lebih tak menunjuk nunjuk compared dgn org yg tak seberapa. Duduk setakat medium-cost apartment tapi koleksi beg hermes sampai berpuluh! Maharajalawak betul.

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku pun belum ada rezki pegi sana tapi suka dengar orang2 tua balik haji berciter..kalau orang indon pegi haji mekapnya lagi tebal dari che ta..dalam masjidil haram selamber dek jek baring2 atas riba suami sampai security sana xlarat nak layan..kena halau datang lagi dan buat lagi

      0

      0
  22. Hamba Allah says:

    Bukan Cik Ta je yg nmpk mcm show off, orang skrg pun..bila beli brg jenama, mkn di restoran, hadiah harijadi, ucapan terima kasih kt suami@isteri pun nk upload di FB/twitter, lain le tujuan korang tu nk share location kedai or bisness. Cuba korang check balik FB@twitter korang..rasa2nya ada tak gitu???

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Che Ta balik nanti surprise bday party dah menunggu!

    0

    0