Written by AbangNara | February 26th, 2013

Akhirnya setelah lama berdiam diri mengenai hubungannya bersama Zain Saidin, Rozita Che Wan hari ini menerusi Harian Metro mengesahkan bakal bernikah dengan kekasihnya itu pada bulan Julai ini. Pastinya Zain Saidin sedang tersenyum lebar mendengar pengakuan daripada Rozita Che Wan ini.

rozita dan zain

Kalau selama ini hanya Zain yang tampil meluahkan perasaan cintanya terhadap Che Ta, kali ini Che Ta mengambil peluang untuk memuji keromantikan Zain. Kata Che Ta:-

Dia seorang yang romantik dan paling penting berani melamar saya. Sesiapa saja boleh meluahkan perasaan cinta tetapi tidak sepertinya yang berani mengambil langkah seterusnya. Hubungan kami selama ini memang tiada masalah. Kami sudah lama mengenali satu sama lain dan dia juga rapat dengan anak dan ibu saya.

zain dan rozita

Sementara itu Zain Saidin yang ditemui menyatakan rasa terkejutnya atas pengakuan Rozita Che Wan ini dan tidak menyangka mereka berdua akan bernikah seawal ini. Kata Zain:-

Memang sebelum ini saya tidak terfikir untuk berkahwin dalam jangka masa terdekat ini tetapi apa pun kami akan berbincang lebih lanjut mengenai tarikh yang sesuai. Memang bermaca perkara yang perlu dibuat dan dirancang untuk bekahwin. Sudah tentu majlis perkahwinan kami ini membabitkan ramai pihak dan kami perlu merancang sebaiknya.

Nampak gayanya perkahwinan Rozita dan Zain ini bakal menjadi salah satu wedding of the year. Pasti ramai yang tak sabar menunggu kehadiran bulan Julai. Apa pun, jutaan tahniah diucapkan buat Zain dan Rozita atas berita gembira ini. Selamat membuat persediaan untuk bergelar pengantin.

P.S: Kaum orang asli yang jauh di Amazon

Baca Yang Ini Pulak:-

90 responses to Rozita Che Wan Sahkan Bakal Nikah Zain Saidin Julai Ini

  1. che ti says:

    tahniah cik ta…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 3
    • CoklatMarsNyummy says:

      Wah..untung cek ta..akhirnya cek ta akan menamatkan zaman bujung..tahniah..impian berkahwin dgn laki muda tercapai..semoga berkekalan.zain kena membuat persiapan agar dpt memuaskan hati cek ta..cek ta kan high maintenance. cepat boring nanti.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 4
      • cici says:

        cik ta menamatkan zmn janda nkn zaman bujang

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 1
        • rozita chef wannnn bosannova says:

          ko ni lembab la nara..si zain ni dah kasi knyataan balas punnn..ko tak update ponnnnn..puuiikkkk

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 4
        • Olga says:

          sampai sekarang aku x rasa dorang ni bercinta!
          ini adalah statement COVERINA sheols nak mengaburi mata org ramai! padahal dia tgh kemaruk dgn lelaki orang!
          tengok lah nanti sampai hujung tahun ni dorang x kan kahwin!

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
      • rozita chef wannnn bosannova says:

        PROPAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • sunshine says:

        zain terkejut dan tak sangka akan nikah secepat ni..? aik, takkan x berbincang antara satu sama lain kot…. hurrmmm

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • Akus says:

      tahniah zain & cik ta..moga kekal hingga akhir hayat..inilh dinamakn jodoh..kemana pun prgi klu itu telh trsurat jodohnya maka ia tetap akan jadi miliknya..moga perncngn anda brjln lancar ;)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  2. tepong says:

    tahniah! untungla ko zain

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
    • Dato' KLMNOPQ says:

      aik.zain terkejut bernikah seawal tu pulak? takan la cek ta main tetap tarikh julai tanpa zain tahu?pape la.cek ta dah tak sabaq nak terkam zain ni..geram. semoga bahagia nahh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
    • ddd says:

      untung zain dapat betik masak ranum…umphhh!!! hahaha

      1Mac ni jom kita tengok primadona…cekta la host topik pun pasal cikta jugak..tetamu pun boyfren cikta..tajuk nye ‘pucuk muda’ pilihan cikta..kikiki

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  3. Dealova says:

    Untungla che ta dpt pucuk muda, mat saleh celup lak tu huhuhu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
    • shahz says:

      actually brp umur che ta ar? dlm paper tulis 42.. bukan 40 ke dis year??
      apepon tahniah in advance la.. x sangke secepat ni.. aritu zain kate disember..

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
    • amor says:

      mat salleh celop warna rambut karat.nanti keluar anak berharap dpt rambut karat mcm tu gamaknya..tasuka betul lelaki melayu nak warna rambut.bajet hot kot?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 7
      • ske aku laa says:

        rambut die bkarat sb kn die blakon oh my english…
        xslap aku tuk msim ke 2..aku ske je tgk die ngn che ta..
        ssuai sgtttttt…..;)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        DIA KAN BUKAN MELAYU TULEN.MANA PLAK LELAKI MELAYU

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  4. PUTERI HANG LI POO says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 27
  5. Anonymous says:

    .jadi biras lan pet2 ngan zaquan la ye.hohoho

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  6. lava says:

    GELI

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  7. Anonymous says:

    pelik gak sorang buat statement kahwin julai, sorang lagi tak tau nak kahwin that early? kalau dah rapat sampai pergi holiday together, takkan benda macam ni pun tak boleh nak bincang sesama before buat statement? tak faham…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      julai tu kan dh dkt benor dgn bln ramadan….haishhhh xkan kawen bulan pose kot

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. Glamer Gilerrr says:

    Tahniah la kalo btl2 jadi nikah julai ni…. Utk che ta, jgn plak pisang berbuah 2 kali, harap che ta dh pk masak2 utk menerima lamaran zain..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  9. waty says:

    Soalan yang sama gak..berapa jarak umur diaorang ni?

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  10. aptb says:

    ermmmm byk no peristiwe tjd 2013 ni….. smg aok me gmbire selamanyerrrr… slmt yekkk tqq

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  11. 123 says:

    40 tahun kot! kahkahkah

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  12. Anonymous says:

    bulan julai dah start puasa.. depa nak raya sama la tu

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • my boo says:

      Ha tu la…maybe nk amik keberkatan di bulan Ramdhan kot.hehe..sok kenduri kawin time buka pose la…lain dr yg lain..hihi

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  13. Sang Kerapu says:

    Cek Ta confident bagi tarikh tanpa bincang dgn zain. Sebab confident sesangat zain ikut ckp kan…kan….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  14. miss mong says:

    tahniah la cik ta..itu la namanya jodoh.rahsia Allah yg kita tk tau..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  15. budak gemuk says:

    che ta ni da nak menopos pon..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 5
  16. Sang Kerapu says:

    Confident bagi tau tarikh…sebab kompom yg sorang ni ikut ckp kan..kan..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  17. Suka suki says:

    Ai lebih suka membaca comment uols dr tajuk gosip d atas….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  18. sue says:

    TAHNIAH…:)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  19. Anonymous says:

    kalau cik ta lebih tua dari zain pn x apa sb cik ta ni memg cantik…kalau cik ta nk d samakan ngan gayatri cam langit ngan bumi…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • Akus says:

      zain & cik ta kira ok jgk dari perampuan tua x sedar diri tu(raja azmi) yg nk sngt kawin dgn budk mentah tu lgi teruk..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  20. Mat K says:

    tahniah zain & rozita. semoga hubungan anda berdua dirahmati Allah swt.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  21. lolita says:

    maksud si zain ni dia tau kawen bln july.. tak sangka la secepat tu dia nk kawen…. mcm aku la tau dpt bantuan BRIM.. tp tak sangka la dapat hari ni… hahahahahah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
  22. jejari kering says:

    sedap la mat salleh celup nyonyot tek che ta

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 9
  23. waty says:

    Dah semestinya janda hot mcm ni ramai orang jealous..mcm2 la orang nak kata, dah tak dapat Che Ta, kutuk la mcm2 tua la apa..biar lah dia dapat orang muda ke apa..dah taste dia mcm tu…jodoh sume Allah tentukan..tuah badan la..bab tua ke monopause ke..mcm la orang2 lain tak tua dan monopause..sebelum nak kata orang berbalik pada diri sendiri la..perfect sangat ke korang tu..mcm la bini korang tak akan monopause..entah2 bini korang pun dan perempuan2 dalam ni pun tak hot mcm Che Ta ni..kalau dah janda kena dapat lelaki tua and buruklah, mcm tu?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • laaaaaaaaaaaa says:

      amboii che waty..b’semangat sungguh ayatmu i2…ada kena kt batang idung kaa???

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • doktor sakit puan says:

      saudara nenek aku umur 60 thn tak monopause lagi…dia bergantung pd seseorang sebenarnya, selalunya perempuan monopause umur 50 lebih

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  24. pelangi razzaq says:

    belajar daripada kesilapan rakan2 artis lain. jgn over excited. kalau bukan rezeki kita, dalam mulut pun boleh keluar balik. dah gigit2 pun blh puutus.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  25. eda says:

    zain tu mak nya minah salleh, rambut dia mst
    karat original

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  26. rainbow says:

    tahniah che ta!! :)
    che ta sbelum ni tak berani nk mengaku sbb lelaki senang je nk ckp cinta, tp tak berani pn nk ajak kawen..nampaknye zain ni btul2 syg che ta..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  27. HHC says:

    Ok la tu, lau dh jodoh…kita doakan je kebahagian dia berdua sehingga ke akhir hayat……

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  28. awe says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 14
    • Sweet minah jambu merah birul says:

      awe ni mesti orang klantan kan …tengok nama aje dh boleh tau yg kau orang klantan….kenape kau butoh butoh kn ck ta ni ???? ape prblem kau yg sebenar nyeee ? betol2 kau yg kepala butoh siak !! kalau kau ni jantan memang kau ni butoh miskin !!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  29. joe says:

    syok la che ta dpt btg panjang camni..hew hew

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  30. wandi says:

    aku yg patut kawin dgn che ta….cilaka ko zain

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  31. awe pu3 says:

    Tapi aku tgk zain tue pun…ghairah mak….oiii…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  32. miss yang tak tau fasal hiburan says:

    kenapa lelaki tu nampak lebih muda dari yang perempuan, macam mak sedara ngn anak sedara je

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • ella says:

      Bukan nampak lebih muda tapi mmg lebih muda….apela

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Sweet minah jambu merah birul says:

      kau ni pesal bodoh sangat ni miss ! dh memang la si zain ni muda dari ck ta kau tk tau ke !!!! obit nye kau niiiiiiiiii !

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Anonymous says:

    Pelikla Pulak kata dh nk Kawin tapi pasangan tu sendiri tak berbincang pasal Tarikh seorg dh tetapkan julai tapi yg seorg lg kata tak sangka nk Kawin secepat itu…belum Kawin dh tak sependapat…nampak sgt Che ta yg pandai2 tetapkan perkawinan Tanpa perbincangan bersama…statement zain mcm dipaksa Kawin pula…tak sangka Kawin secepat itu????nmpak mcm budak main pondok2 pula…pelik betul Ada juga org nk Kawin tapi tak berbincang kan Tarikh nk Kawin…takan Che ta yg nk masuk meminang kot

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  34. wandi PCSB says:

    Che ta…nape ko tak pegang pada janji…aku dah beli FD nie…nak bwak ko jalan2…ko ingat murah ke…aku keje offshore lagi kaya dari zain jahanam tue…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    • killerferry says:

      memalukan ltak nama company..bodoh

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Anjeli Krang says:

      Cibai ko wandi..ko janji hari tue nak bagi aku rasa che ta dulu…sekarang nie habuk pun tarak….bau macam2 pun xde….kata nak share…tak caya dah pas nie….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Tim_moty says:

      Apa ini wandi…saya pun mau jugaaaaa…..sedap kalo……..sapo pun tak mau…tak kira tua ka muda…janji dada tu ada nampak kira2……kalau itu che ta tarak dapat…awe juga saya mau…janji ada geli2 boleh kuar..cit…cit..cit…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  35. awe pu3 says:

    Zain tue….tak kene lagi servis aku…kalau dah rasa tak ingat che ta dah…..awwww….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
    • Sweet minah jambu merah birul says:

      service ape? blow ke? boleh tahan kau ni eh…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Paritjan Krang says:

        Memey doh…aku rasa dah servis dio….mu lagi pandai sebab tau blow tue gapo….kawe ingat tak leh che ta..dapat ke mu pun ok gok…ke guane…merah jambu sungguh ke mu punyer…..stim dah nie…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  36. wandi PCSB says:

    Che ta….aku pegi keje pun naik helicopter….atau chopper org ganu panggil……mu ingat zain tue ade gapo…..harap ke pelir jer…natang beruk mu che ta….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
    • Sweet minah jambu merah birul says:

      benda macm tu lah yg tkde jual kt mana2 kedai kt dalam donia yg fana ni ! kalau ada bende idop tu di jual kt kedai2 emmmm tk laku lah jantan2 kt dlm donia niiii pahammmmmmm !

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  37. wandi PCSB says:

    Che ta walaupun aku menduakan ko dgn awe….tapi aku cuma baham jubor die jer…tak puas…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  38. cecibo says:

    bagus, lps 2-3 thn aku nk tgk apa yg terjadi, tah2 kuar lg ayat “sy dh x syg dia lg” versi 2.0 hahahahahah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • mulut celupar says:

      hahaahhah..tul tu.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • loli says:

      stuju dgn ko.bkn xboleh nikah laki mude.tp kna fkir 10x.skrg ni boleh la ckp.psl cik ta masih bergetah.tggu la nnt brape lm nnt.si zain tu mude tkt che ta xterlyn.jarak umo bkn sikit.bnyk.kalo takat 3,4 thn tu ok lg.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Sweet minah jambu merah birul says:

      tk sayang lagi sudahhhhhhhh yg penting ck ta dh dpat jamah kire2 dh komlit la kannnnnnnnnnnnn hehe jangan marah ye ck taaaaaaaaaa……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. cuzz zain says:

    damn…cuzz ak nk khwin RCW…..untungla…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Anonymous says:

    che ta tua x sedar diri..hahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  41. Anonymous says:

    Kalau timbang guna dacing, senget sebelah ni. Sorang untung, sorang rugi. hehehe….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Nak tambah ni, tp dacing dah tak relevan nak digunakan sekarang ni. Layak disimpan di muzium je dah berkarat dan timbangan tak accurate. Fakta.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  42. Mirai Suenaga says:

    Gambar nombor 2 tu menceritakan segalanya. hahahaha
    Tengok betul-betul!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  43. loli says:

    che ta be ready ok.si zain tu masih mude lg.tnaga masih kuat n mantap.takot che ta xterlayan.jgn hrp luaran je mantop.bl ats katil lmah.stahun dua ok.tp lps 5 thun

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Sweet minah jambu merah birul says:

      elehhhhhh lepas lima taon tu blakang cerite lah ! jangan2 si zain yg tk tahan ngan ck ta nanti..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      sanang-sanang sja menjudge..bah, biarlah dorg kahwin..doakan ja semoga sampai..dapat juga pahala…bukan asyik nak kutuk sja.do you think you are so perfect there?..pity u.., so pathetic..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. caca says:

    si tua yang bakal diceraikan oleh si muda….selepas selesai kes rr dan aidil…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  45. nd lala x suke sharnaz says:

    best la zain dpt gomoi kelangkang che ta,,che ta lak pas ni g mkn jamu mak dara byk2..coz zain tu muda lg..ari2 mau….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Sweet minah jambu merah birul says:

      elehhhhhhhhhhh tk payah nk minom jamu2 ni semuaaaaaaaaa yg penting service mesti bagos punye ….kalau minom jamu pon sevice macm kayu nk buat happe buang masa ajeeeeeeeeeeeee tol tk ck ta ??????? ck ta tk payah tutop lampu ok pasal si zain ni sedap mate memandang n dia mesti loving kan…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. Tina says:

    Apalah korang yg tukang komen ni banyak yg mengarut aje.Tahu nak mengata orang aje; Apa yg korang dapat dosa adalah. Doakan ajelah yg terbaik, kalau sudah jodoh diorang nak buat macam mana. Jodoh itu rahsia dari allah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0