Written by AbangNara | August 17th, 2009

Rozita Che Wan memang cantik lebih-lebih lagi tang mata dia yang lentik tu. memang kami pon tau dia pakai bulu mata palsu, tapi taktau pulak bulu mata tu RM1 aja!!  Bagus lah Rozita Che Wan ni, tak perlu pakai mahal-mahal tapi boleh aje kelihatan cantik & menggoda.

Dia pon tak malu-malu nak mengaku yang bulu mata pakai buang tu hanya harga RM1 masa kena temuramah dalam Hot FM pagi ahad. Cuma kalau dia, RM1X30 hari = RM30 sebulan lah. Kalau kami, cuma RM1 untuk setahun sebab pakai time Hari Raya aje.

Lagi pengakuan yang dibuat oleh Rozita Che Wan ialah berat badan dia 50 kg. mak aih , ringannya, tu baru berat kepala ke perut kami tu. Tapi walaupun ringan gila, dia tetap makan nasi 2kali sehari. Wah memang menjadi idola idaman gadis Malaya. Bolehlah tiru macam Rozita Che Wan.

Cuma sampai sudah Rozita Che Wan tak ngaku pasal affair dia ngan Asrarudin. Bila kena  tanya, dia cover ngan gelak “Hehehehhehe” yang agak seram kalau dengar masa tengahmalam.

363 responses to Rozita Che Wan pakai bulu mata palsu RM1 aja

  1. hantupensil says:

    bulu mate palsu pun ade?

    • hantupensil says:

      ermmm…mantop gak…
      hehehe

    • pu3liya says:

      alaa tak yah la ol kisah kan ngan bulu mata palsu C Rozita nih.. yg penting gelak dia tu, u ol dgr tak kat hot fm.. tak bleh blaahhh u gelak dia cam tu.. muke jek lawoss dah gelak hampehh…

    • HOT ZOOM says:

      lawa RCW ni.Buat bini ok tak ek

    • Bungelicious says:

      kalau pakai rambut palsu..hukumnye haram tau…tp bulu mata palsu tak sure plak….ada sesaper yg arif???

      • Delimasaraa says:

        pakai bulu mata palsu hukumnya apa-apa jer….aku pun tak tau….hukumnya, cantiklah kot..

      • BumBLeBee says:

        eh…kalo x salah aku…hukum yg haram pakai rambut palsu jika rambut yg dibuat menggunakan rambut manusia yg betul….mcm rambut2 org yg gi gunting rmbut tu, collect buat rmbut palsu…then pakai. haaa itu mmg haram. Kalo rambut palsu yg dibuat dr bahan yg beser digunakan skarang…xde masalah.

        • delimajelita says:

          banyak la ko x de masalah…haram tetap haram …hukumnya sbb mendatangkan curiga org lain…pendek kata org konpius lah..ada potongan ayat al-quran ngan hadis aku dah lupa dah ayat tu..pandai2 ah ko cari..yg aku ingat haram tetap haram.

      • air_mineral says:

        Rasulullah s.a.w. menegaskan: “Allah melaknat wanita yang menyambung rambutnya dan meminta rambutnya disambung.” [Shahih al-Bukhari, no: 5934] Maksud menyambung rambut ialah mengambil rambut wanita lain untuk disambung ke rambut sendiri. Ia dilarang, sekalipun sekadar hajat atau permintaan untuk melakukannya.

        Selari dengan berkembangnya teknologi manusia, pada masa kini teknik menyambung rambut telah diganti dengan teknik memakai rambut palsu. Namun dari sudut hukum, ia tetap sama yakni ia dilarang. Juga berdasarkan kaedah qiyas (analogi), maka dilarang juga memakai bulu palsu sama ada di kening atau kelopak mata. Tidak dibezakan sama ada rambut palus atau bulu palsu itu adalah daripada makhluk lain atau buatan manusia, ia tetap dilarang.

        Namun para ilmuan Islam memberi pengecualian kepada larangan di atas, iaitu bagi mereka yang mengalami kecacatan, penyakit atau kemalangan yang menyebabkan kehilangan rambut, kening atau bulu mata. Bagi kes-kes terpencil ini, dibolehkan memakai rambut palsu serta kening atau bulu mata palsu

        So..faham-faham sendirilah..

    • hermosa5790 says:

      cantik mmg cantik tp satu je yg aku x paham dgn c rozita ni, awat make up tebal sgnt??? pastu gambar2 mesti mata kasik juling2. ke atau dia mmg juling??

    • Hassan Deekun says:

      ?????

  2. ANneDeSilva says:

    beli kat mana???
    kirim leh?

  3. ANneDeSilva says:

    murah sangat tu..
    anne beli RM7 taw…
    menyampah aku…hheheheheh

  4. damia zahra says:

    pic 1st…mekap tbl sgt ar..
    pic no 2..da x tgk bulu mata paslu da..tgk baju dier jer..
    merah sgt ar mak ngah…huhuhu
    neway…rozita neh mmg lawa pun…hokhokhok

  5. ANneDeSilva says:

    rozita ni gak maintain…
    cari anak2 ikan jewkk..
    baru kelasss gituu..

    • hantupensil says:

      ooo…carik anak ikan bleh lak yea…
      hehehe..

      • [email protected] says:

        musim cari player bola kot skrg ni…anak ikan pun anak ikan…janji meletop…

        • hantupensil says:

          btul2… hehehe…
          kalo mcm ni aku pun nak…
          kekekekeke

        • Penari Poco2 says:

          ko tu pocong nak berak…
          xyah ah cr anak ikan…hehehe…

        • [email protected] says:

          kg pun nak gak cari anak ikan…tapi anak ikan yg sembarangan…at least goldfish…

        • Penari Poco2 says:

          xpun…ikan kaloi…

  6. nUrUl'zzz says:

    Huhuhu..nurul pn nk 1.haha nurul asa dia kna bka 1 kdai juai blu mta plsu a pas niee,dpt permntaan yg mnggalakkan…huhu

    • ANneDeSilva says:

      mana dia beli singgit tu??
      anne beli mahal jewkk taw..
      benci..
      kirim kat dia leh x??
      ntah bulu sesapela dia pakai ekk…
      sebulan 30 pasang..
      mesti banyak koleksi bulu mata dalam bakul sampah dia..hahhaha

      • [email protected] says:

        blh jadi duta bulu mata plak….producer dgn supplier xle lah nak jual mahal skrg ni kat kita org..model dah bagi tau harga asal RM1 jer…

      • nUrUl'zzz says:

        2 la nurul xpnh jmpa g yg hrga 1rgt,mybe tuan kdai tgk rozita cun sgt 2 yg dia bg murahh..ksian kta…

  7. refesia says:

    kalau orang dah cantik dan vogue pakai yang murah pun nampak mahal……ada sesetengah atris cakap fuh semua barang beli kat overseas dengan harga yang mahal-mahal tapi nampak murah kecian kan……… berbeza dengan rozita apa yang dia gayakan tetap nampak klas………….

  8. [email protected] says:

    kg dah agak dah….page sebelah tetiba je sunyi sepi…korang dah pindah kat sini rupanya…

  9. nUrUl'zzz says:

    haha kmpg lmbt la…kmpg mai nek beca ka jln kaki nie???

    • [email protected] says:

      kg ari ni naik transport keta lembu jer….

  10. [email protected] says:

    kg prefer beli kat pasar malam..pasar raya..pasar besar..pasar tani…kg tak pernah la pakai bulu mata tu…kalo pakai mesti mantapkan…kui kui kui

    • nUrUl'zzz says:

      hahaha….lorhhh,ptut lmbat…huhu bli catu xpn mtk ja kt rozita yg dia da gna,elkkan pembaziran…hehe.

      • Penari Poco2 says:

        kalo nak ekonomi lg, takut nak kuar duit rm1, kita buat sendiri lg bagus…
        kita pakai berus gigi terpakai pastu pandai2 lar buat ikut kreativiti msg2…

  11. tOmEii says:

    askm n morng….no komenla….

    • nUrUl'zzz says:

      Huhuhu btl2 jgn komen,klu tslp komen nnt rmai yg xpuas ati,btl X???

    • [email protected] says:

      kom salam…morning gak…

      awat no komen tomeiii..ko majuk lagi eh…

      • tOmEii says:

        tgk page sblh hot je so mls nk komen beria2…huhu

        • [email protected] says:

          buat dek jelah tomeii…kalo ikut pe’el dorang tu..kita plak yg sakit hati…dorang tu bukan apa…jeles dgn komen2 yg korang bagi…dorang xde idea…n dorang pun takut kena kutuk..kui kui kui

        • Penari Poco2 says:

          aaa kan…elek je lar…be happy always…kan…

        • violet says:

          ye la kan..
          t komen org jeles..
          xper tomei..
          kite wat hal kite..
          huhu

    • violet says:

      wslm..
      ai tomei..

    • damia zahra says:

      alalalala tomeii…kuci kuci kuci…
      jgn mejuk…komen jer..
      its our freedom…
      freedom 2 speak our mind…
      its a blog…come on tomeii..
      emcakkk…
      bby aku ske men2 peek a boo tu…
      k ar kengkwn..nak cau jap..
      nk p amek anak aku kat tadika dlu…
      c u guys later…

  12. ANneDeSilva says:

    ishh gila ko tomeii..
    takmo komen…?
    aku dh dok hentam si wahedakkk tu tadi..
    saket ati aku…wahwahwahh…

  13. ANneDeSilva says:

    aku dh lpaskan mara kat sebelah..
    so malas nk citer lagi pasal waheedakk dgn si akal takrak tu….
    buang masa and mood jewkk..

  14. nUrUl'zzz says:

    hmmmm….bosan ja,mna yg len2 a????

  15. gosipgurlfea says:

    lawala Rozita ni tapi napa kekadang aku nampak dia ni Iras2 ct Nurhaliza tatau…………..~

  16. ANneDeSilva says:

    eclipse takde ke arini?

    • tOmEii says:

      nthla…kt page sblh pn die xde…..

      • ANneDeSilva says:

        dia cuti agaknya..

      • [email protected] says:

        I LUP U 2, 3, 4, 5

  17. [email protected] says:

    kg nak balik kg lah…rasa mcm bosan jerkk ari ni….tak tau la npe…kg hrp korang still maintain bagi komen.jgn dilayan mereka yg x puas ati tu…dasar pendengki…korang x salah pun bagi komen…maksud kg…kg percaya apa korang komen tu abis kat BN ni jer….kat mana lagi korang nak lepaskan perasaan korang kalo tak kat BN ni…xkan nak lepaskan kat reporter…kat melodi..kang bertambah panas…

    kepada mereka yg tak puas hati tu kepada pengkomen kat BN ni…korang jgn lah terlebih emo plak.korang kena lah paham..ni lah caranya dorang nak lepas tension dgn artis2 kat malaysia…korang blm dgr lagi komen2 org lain…dari pelusuk negara. ntah2 lagi dahsyat…tak bertapis2, straight to the forward dgn sumpah seranah and carut. ni kira dah baik la kat BN ayat2 masih tersurat dan tersirat…

    kg balik kg dulu ek…

    HOHOHO…. balik kg….

  18. LaLuNa says:

    eh singgit jek…biar betik…!! leh la belik kalo singgit jek try raya nnti.. singgit satu ke singgit sepasang..???

    errr tp ape2 pon die nih mmg lawa ler…tu jek!!!

  19. jerneh says:

    aku nak baju yg dia pakai tu la.. (gambar no 2)
    mcm best lak.. nampak merah jer kat tgh… hehe

  20. nUrUl'zzz says:

    Huhuhuhu…asal boring je ari nie…

  21. Akak Leen says:

    akak penah tgk al-kuliyyah dulu…dh lupa tajuk apa… tp yg thn 2008 klu x silap….ustaz tu ckp haram pakai bulu mata palsu…sbb menafikan ciptaan Tuhan… maksudnya nk ubah & x suka apa yg Allah s.w.t berikan pd kita… yg akak ingat sgt psl tu sbb apa…rasa bersalah sgt sbb masa kawen dulu pakai bulu mata palsu…huhuhu…tp masa tu x tau…

  22. nUrUl'zzz says:

    Huhuhu…camat,nurul xpnh pkai lg tp bqu cdng nk pkai qaya ni tp da kak ckp cm ni twus cancel niat 2…hehe…bgus2 kak dpt gk pahala sbb da sampaikan ilmu yg org xtaw….cayo3

  23. ummi says:

    Bila tgk rozita che’ wan ni….teringat zaman kegemilangan ummi dulu…walaupun ummi sebaya dgn rozita ni….bila kawin je..ummi ber”hijrah” la..taat kat suami n kesian kat suami….kang tak psl2 dpt lak dia share ummi…hex3…
    tapi dia mmg cantik…ummi suka bila dia senyum…oppss pompuan kalau kata cantik tu…mmg sah la cantikkkk…nak tgk dia kawin dgn sapa lak…jgn amik laki org sudah lerr…..

  24. iz says:

    wow.
    TERBAIK.
    lulz :D

  25. aries_april says:

    1st time nengok dia tk pkai blu mata palsu time dia lakon watak mak ngah rafique dlm drama brsiri diari ramadhan rafique..
    time tu, dia dok solat….:-)
    stil cun….

  26. Darkshed says:

    orang kg aku….

    • violet says:

      dkt x ngn uma..
      law dkt untung la eg..
      dpt tgk dye…
      xpnh nkpk tol2 lg dye nih..

    • [email protected] says:

      orang negara kg

  27. [email protected] says:

    hello…i’m back….camne ni..awat ari ni kg cam bosan jerkkkk…kg nak komen pasal bulu mata ni…bukan takat pakai bulu mata jer haram…cabut bulu kening pun haram gak…make up pun haram gak…pakai haruman pun haram gak..pakai gelang kaki yg blh menarik perhatian pun haram gak…buat rambut curly pun haram gak…pakai botox pun haram gak…kalo cukur bulu kaki haram tak eh???

    • violet says:

      aik td lek kg…
      jup nye..
      huhu..
      2 x psti la…
      sbb tkt slh sttmnt..
      huhu

      • [email protected] says:

        hehehehe..ko takut eh violet….kg tak kisah ler korang nak buat apa pun…korang dah besau panjang…

        • violet says:

          xtkt..
          mls nk lyn drg tu..
          bia la kan…
          sibuk je hal org..
          tp aku mmg xtw..
          lupe la..
          dh brthn tgl sek..

    • melati putih says:

      pakai gelang tangan emas yg ada loceng haram juga kh?? hati kita ikhlas,, bersih ,, jujur,, yg haram jd halal……

      • [email protected] says:

        kalo gelang tangan ada loceng tu kg tak sure sgt ler melati…yg kg tau gelang kaki ada loceng tu haram ler…tapi untuk kepastian blh tanya kat sesapa yg lebih tau.blh betulkan mana2 statement kg yg silap ni…

    • hantupensil says:

      eh td kate blik kg..
      huhuhuh

      • [email protected] says:

        kg dah dah blik kg tadi…balik kejap jer….rindu la korang kat BN ni…kalo kat BN ni bosan…balik ler kg balik…huhu…nak pose ni…mesti kat kg ada sembelih lembu…buat sup tulang then cicah dgn kicap…SUPERB!!!

      • violet says:

        dye dh kt kg la tu…
        xsbr nk kumen kt BN..
        huhu

    • tOmEii says:

      yeke wt rmbt curl harm kg….xtau pn
      kalu cbut bulu kening yela hram tp kalu dh bersuami xpe kn……

      • [email protected] says:

        ikut pemahamam kg…haram sbb merubah bentuk ciptaan Allah swt. maybe tomeii leh cek lagi untuk kepastian…

      • violet says:

        yg violet tw..
        mmg hrm..
        tp xkwen lg so xtw r..
        huhu…

        msti huby u tomei sporting kan..

        • [email protected] says:

          yelah tomeii…kg tak sure la ada beza ker sblm dgn pas kawin ni…

        • violet says:

          wah2..
          msing2 xckp xkwen lg..
          huhu…

        • tOmEii says:

          sllu jgk dgr org ckp hram bg org blum kawin tuk ckur kening tp kalu dh berkahwin xpe tp xtaula pulok pndpt org lain kn…huhu

        • mm.. says:

          maaf, menyampuk.. xkisah la dah kawin ke, belum kawin ke, warnakan rambut itu haram klu pewarna rambut tu mnyebabkan air tidak meresap ke dalam rambut… klu nak warnakan pakai inai xpe.. klu yg dah kawin, lepas bersama kne mandi junub kan? mandi tu tak sah klu air xdapat meresap dlm rambut, so ibadah yg dibuat selepas tu pun xsah gak.. ni yg aku dgr melalui ceramah.. cabut bulu kening pun sama… tapi kalau untuk perubatan (contoh nak operate ker), tu xpe..

  28. kuntilanak says:

    kunti pun nak cube laa pakai bulu mata palsu….

  29. nUrUl'zzz says:

    Yup…haram,jgn pkai taww…

  30. violet says:

    ish
    ne drg ni
    aku je kumen srg2
    emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  31. nUrUl'zzz says:

    cun lg dia klu x make up tbal tp mmg di akui rozita mmg cun siot….

    • [email protected] says:

      kg akui rozita ni mmg cun..suka tgk tanpa make up…100% natural beauty n look younger….

  32. [email protected] says:

    cian ko violet…hantu dah kuar kot…anak dara..mak dara yg lain ntah kemana…agaknya dorang tgh discuss nak mkn apa tgh ari kot….kan dah hampir lunch hour ni….

  33. ROZITA CHE WAN.com says:

    Terima Kasih kepada semua.

    Selamat Berpuasa.

  34. iz says:

    nmpk sgt bulu mata tak lawa smpi nak kene pkai bulu mata palsu.
    lulz :D

  35. puteriaquarius81 says:

    BORINGNYA.. HUHU
    mana lelain.. eclipse lgsg xnmpk.. lady where r u? shop lg ngn bos ker..

  36. matahari says:

    tak yah pki bulu mata palsu pun dia ni dah lawa. aku tak suka dia make up tebal2

  37. puteriaquarius81 says:

    skit mata tgk pic 1st.. tebal banget, purple plak tuh.. huhuhu

  38. violet says:

    test test…
    1..2.3..4….

  39. damia zahra says:

    lorrr..xder citer terbaru lg ker?..
    rozita neh klu mekap besa2 jer lagi lawa…
    nk kuwa japs geng…

  40. asparagus says:

    wat bini ni…mst x kuar umah… keh keh keh

    • Delimasaraa says:

      pastu masa ko nak cium dia, bulu mata dia tercucuk dalam lubang idung ko, tak ke naya…..baik yg origional jerk

  41. badboy says:

    tak kisah la rm singgit sehari pun..jnji ko lawa ek.n tak mintak duit org.sekarang ni perlu amalkan sikap jimat cermat..nak cantik tak semestinya pakai barang mahal..
    cantik2 cam ni tak teringin ker nak kawin..
    ramai yang menunggu..
    mungkin serik kot..

    • Delimasaraa says:

      tak ar, tak dek masa sebab semua masa kat rozita dok carik bulu mata

      @

      bulu mata panjang sgt terlindung kehenseman abag2 macho di luar sana…..

  42. pingkypanthers says:

    wah murahnya kat ane beli aku kat sini x jmpa pon yg rm1..
    paling2 koman pun rm3.90 tu kira yg pengabih murah la tu…

  43. hantupensil says:

    erkkk…kenyang…
    hehehehe…
    tmbah plak tgk rozita cik wan nih…
    hehehehe…

    • violet says:

      siot je ko…
      oit pic no 2 wat ko trrrrrrrrrrlbh kenyang nnt .huhuhu

      • pingkypanthers says:

        bior le dia nengok puas2 …
        pose nnti x dpt nk nengok..

      • hantupensil says:

        hahaha…
        memandai je ko violet…
        hahaha

        • violet says:

          eleh aku tw la
          aku kn perempuan..
          huhuhu

          aah eg.
          lupe lak.
          hantu g tgk puas2.
          nnt dh pose krg pahala

        • hantupensil says:

          ish2…
          tak2…kak nara yg letak gamba bukan2…
          aku ter tgk je…
          kekekeke

        • [email protected] says:

          dah nama hantu…perangai pun hantu…wekkkkkkkk

        • violet says:

          eleh nth2 kg pn same..
          huhuhu

          jgn mareeeeeeeeeeeee

        • hantupensil says:

          ooo…kg ko mengate aku ye…
          huhuuuh

      • libragirl says:

        hai violet…comel la u dlam gambar ni

  44. libragirl says:

    murah betul la bulu mata yang rozita beli entah kat mana tah di beli….bagi lah tau blh i pegi beli pastu i nak pakai mesti orang cakap i mcm rozita che two

  45. pingkypanthers says:

    violet mana gi pic. ko?

  46. [email protected] says:

    elloooo Kak Nara..xde cite terbaru, terkini dan sensasi ker?idak pun bagi tau kat mana blh beli baju raya murah..kasut murah…kuih2 yg sedap…

    paling koman pun xde idea ke nak arrange bukak pose dgn semua pengkomen BN ni…bila jumpa mesti riuh

    • libragirl says:

      klau nak beli baju raya, kasut raya, kuih raya g la kat jln tengku abdul rahman murah siot kat sana

      • [email protected] says:

        mmg ler murah…tapi x larat ler nak rempuh kelompok manusia beribu2 lemon kat sana..

        lg pun fobia kat area sana coz awal tahun ari tu hp kena pick pocket…

      • hantupensil says:

        bhaye pg jalan tar
        skarang musim H1N1..
        hehehe

    • tOmEii says:

      huhu tul3x…..
      bgs pny idea…..
      bsn je kn duk nengok n3 ni xbes lgsg…kui3x

      • violet says:

        tu kt kl..
        kt jb x tw ker..

        tomeiii..
        dh mkn ke..

        • Delimasaraa says:

          beli baju raya katt internet jer…terselamat dr H1N1

        • [email protected] says:

          beli kat internet takut xde size ler plak…mana la tau pendek or terlbih kat sana sini…

        • Delimasaraa says:

          betul jugak ek……meh kita pikirkan jalan lain

        • violet says:

          tkt tertipu je kak..
          2 yg nk g cr sendiri..

  47. [email protected] says:

    apa kata dah nak pose ni…sapa yg ada list kebaikan terawih pada setiap malam Ramadhan…try forward kat BN ni…at least xdele kita org asyik nak komen artis ni…

    • hantupensil says:

      suh kak nara yg buat…
      hehehehe

    • tOmEii says:

      kg tlgla forwd nti aq tlg bc yea…huhu

      • violet says:

        kg g la cr..
        nnt ltk cni…
        leh aku bc gak…

        • hantupensil says:

          xpe aku tlng letakan…

        • [email protected] says:

          tq hantu

        • Delimasaraa says:

          hantu ada segalanyer..mintak jer ngan dia..kalu aku kasi, nanti aku cas ko….

  48. hantupensil says:

    1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama
    Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

    2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua
    Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

    3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga
    Para malaikat di bawah ‘Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

    4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat
    Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

    5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima
    Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

    6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam
    Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.

    7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh
    Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

    8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan
    Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

    9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan
    Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.

    10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh
    Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.

    11. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas
    Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

    12. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduabelas
    Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.

    13. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas
    Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.

    14. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas
    Malaikat-Malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.

    15. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelimabelas
    Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

    16. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenambelas
    Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

    17. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuhbelas
    Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

    18. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas
    Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).

    19. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilanbelas
    Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

    20. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh
    Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.

    21. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh satu
    Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.

    22. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh dua
    Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.

    23. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga
    Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.

    24. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh empat
    Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

    25. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lima
    Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.

    26. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh enam
    Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

    27. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tujuh
    Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.

    28. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan
    Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.

    29. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh sembilan
    Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.

    30. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigapuluh
    Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.

    • [email protected] says:

      alhamdulillah…terima kasih bebanyak hantu..sah ko ni hantu jenis baik..

    • Delimasaraa says:

      mak aih….banyaknyer ko tulis..tp tenkiu utk ingtn semua

      • hantupensil says:

        aku copy paste jek…
        jgan bace je..
        solat teraweh jgn tinggal…

        • Zaza Muhammad says:

          tengkiu beb…paste ke taip ke tp tetap appreciate, menda elok patutle ingat sesama kite erk…
          just baru ni aku sedey sket ngan org kite bile jadikan alasan H1N1 x g masjid utk terawih… apa kes? Mcm le terawih tu wajib berjemaah, padahal bidaah.
          Lebih afdal kite wak sendri terawih kat umah, yg berjemaah tu utk dpt pahala berganda. so jgn le excuse. Klu takut sgt H1N1 tu, still ble terawih kat umah apa, klu nk pahala lebey, ajak le anak2 ke suami isteri jemaah sama, 2 org pun kire jemaah gak… rebutlah ‘sale’ pahala ni dibulan Ramadhan ni, jgn ingat sale raye kat shopping complex je….

      • [email protected] says:

        alah dia cut and paste jer tu…..hehehehe

    • violet says:

      tq eg hntu…
      baek gak ko eg…
      huhu

    • tOmEii says:

      waw bsgny hantu…thnk tuk info nie…
      selmt berpose yea…uhuhhu

    • jerneh says:

      kampung.. usaha yang baik…
      adalah lebih manis jika disertakan dari mana2 nas samada hadis atau alquran….. terima kasih..

  49. [email protected] says:

    ni kg tgh usaha cari ni…awat susah tul…

  50. Zaza Muhammad says:

    ehehe… pertama dan terakhir kali aku pakai bulu mata palsu masa sanding lu, tu pun contact lense x sempat tempah. apa leh wak, mata special sket, kena tempah xble beli yg biasa2, x sesuai. nasib baik x tersadung masa naik pelamin…takan nk pakai glasses wookk masa sanding huhuhu…
    Tp aku minat tol tgk Rozita ni… cantik. Nk gak lawa cam dia hehehe… dia seksi wpun pakai baju cukup kain ngan benang… dia pun x gedik lebey2…

  51. dah cam bulu mate unta aq tgk dia nih…..

  52. lanToK LeW says:

    cantik RCW nie…mmm…patot laa Datuk K suke kat dia…hehehehehe….jgn mare ye tok ti….

  53. hothotheat says:

    haih..
    drpd pki blu mate palsu bek paki y ori..
    ta hargai pemberian-Nya..
    pas 2 na kecoh2..
    lawa lau nature tape..
    nh make up je lbey..

  54. ricky says:

    selamat menyambut ramadhan al-mubarak

  55. MINI says:

    YEKE SI ROZITA NI PKAI BULU MATA PALSU RM1?? BACA MAGAZINE INTREND DIA KATA DIA BELI FAKE EYELASHES TU KAT M.A.C..RASE NYA ADA KE BARANG KAT M.A.C HARGA RM1??

  56. gaga says:

    bulu mata palsu,hati palsu,perangai palsu..itulah rcw..ok la tu..hanya mak esah yg jampi bulu matanya tu jer yg tau..

  57. dida says:

    mane ade bulu mate pelesu harga RM1 …. tipu