Written by Bella | January 13th, 2016

Rozita Che Wan boleh dikatakan selalu juga bercuti ke luar negara terutama sekali ke London dan juga Paris.

Terpikat dengan bandar London itu sendiri, membuatkan Che Ta berminat untuk membuat pelaburan hartanah di luar negara dan sedang merencana untuk membeli sebuah pangsapuri di London. Wow!

Che Ta mengidamkan sebuah pangsapuri tiga bilik di lokasi yang agak menarik iaitu Knightsbridge. Ia boleh dijadikan sebagai rumah untuk mereka sekeluarga menetap ketika bercuti di sana ataupun ia akan disewakan.

Setakat ini saya masih meninjau beberapa pangsapuri yang bersesuaian dengan bajet. Kalau boleh saya tidak mahu pemilihan dilakukan secara tergesa-gesa kerana banyak aspek perlu diambil kira termasuk potensi jangka panjang.

Perancangan ini sudah lama difikirkan iaitu sejak setahun lalu memandangkan kami sekeluarga suka bercuti di sana. Daripada membayar sewa tinggi, lebih baik mencari aset yang boleh dimiliki dan disewakan.

Kalau hendak membuat pelaburan hartanah di luar negara memang agak lumayan juga pulangan dia, tetapi modalnya juga agak besar. Namun, usahawan berjaya macam Che Ta memang tiada masalah bab mengeluarkan jumlah duit yang banyak ye dak? Kalau shopping duit habis begitu sahaja, kalau melabur adalah juga hasilnya..Heh..

Sumber Berita: Berita Harian

70 responses to Rozita Che Wan Mahu Beli Pangsapuri Di London?

  1. jujur says:

    aku bukanlah nk ckp apa. cuma anak sulung che ta perasan hensem. walhal……….

    0

    0
    • Anonymous says:

      hakikatnya muka desa jugak.
      lulz.
      tak kisah lah nk shoping duit mak ko sbb dah mak kan?
      tp nak tgk one day bdk ni berjaya atas usaha sendiri,bukak la any bisnes ke ape ke,
      belanje mak uols pulak ye.
      barulah org wow.

      0

      0
      • Anonymous says:

        Bagus lah, Malaysia pun makin byk jenayah. Barang makin mahal…

        0

        0
        • Iryati says:

          Saya doakan saya dpt rezeki macam che ta. saya student saya dah jejak kaki ke bali, bangkok, tokyo dan singapore. saya pun nk tengok dunia mcm che ta. doakan saya. amin.

          0

          0
        • Cuit Sikit says:

          Korang ni budak2 pun nk menghina. Pehal…kaki buli ni waktu kt sekolah. Sedih perangai org yg konon islam tapi teruk drp kafir!

          0

          0
        • kaki kutuk rupa paras ni - Looser says:

          Mr bean bkn tak handsome tapi dia buat muka bodoh. Tak handsome dgn buat muka poya dan toya. Takkanlh tak boleh bezakn. Muka bodoh Mr Bean pun … dia well edctd. Yg kutuk2 tu agak2nya tahap Mr Bean tak..?. Jutawan hartwn ? Istri drop dead gorgeous? Mcm Mr Bean tu. Looser lah korang yg kutuk2 sbb Rupa Paras seseorg tu Allah ciptakan. Hati korang yg kaki kutuk rupa org lain ni … mmg hati buruk mcm tanduk 2. Mmg kaki buli org.

          0

          0
      • puding roti says:

        pakai warna terang2 pergi London…. sangat lah kampung. London tu kan macam bandar classy, pakai lah warna biru, hitam, putih atau warna2 lembut . Nak pakai warna terang boleh… tapi bukan style macam Che Ta tu. Style macam Che Ta tu orang London panggil ” attention seeker” .

        0

        0
    • chetaktaulah says:

      nasib lah korang ni anak che ta dan bapak muda zain..
      kalau tidak…. alalalahhhh…
      mcmmana nak cakap eh…!
      tak sampai ati lah….

      0

      0
      • shafawati md zain says:

        Bapak diaorang pilot…bapak ko .. ?! Penternak lembu….

        0

        0
        • Anonymous says:

          pnternak lembu pun ada yg miluonnaire. jgn main hembus je

          0

          0
        • shit...u says:

          Hot debate: What do you think?
          This is my thoughts…..
          hackcare kalau BAPAK DIAORANG PILOT KE PI….LOT
          aku tak kaitkan bapak diorang ….
          lebih2 lagik BAPAK ENGKAU…!!!!
          if u wanna kiss their ASS… or carry their “BALLS”
          mind u…. DOT GET MY FATHER INVOLVE….!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Otak ko yg macam lembu….

          0

          0
    • che ba says:

      Dear Haters,

      Please la! jangan kutuk anak sulong Che Ta. Dia baru saja berpesan… ” Ternyata kalian jelez dengan badan nya yang sasa”

      Just saying….

      (jujur aku menyampah gak time tulis comment ni)

      0

      0
      • Butthurt Much?! says:

        Jelas sebab mampu ke zoo air keroh melaka je. Tu pun join rombongan Che Kiah…huhuhu

        0

        0
        • Anonymous says:

          Jelez?…u must b out of yr mind.. aku dah gi the whole of france,UK, Switzerland & banyak lagi lah…. yg gi zoo tu kau…ko gi jumpa member ko kat sana…hahaha

          0

          0
    • minah jambu terlajak habis says:

      helo datok syukri terlajak laris…ape pulak u kasi nama terlajak gol ?? nanti bola tu asek terlajakkk aje tk masok gol…! ada nama lain tk selain nama terlajak gol untok pasukan slengor yg u nak taja tu ? lov u dato syukrii hehe eemmuah hahaha…

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku tak heran sngt paaal anak chetah..hensem ke tak hensem ke..aku tak kisah..yg aku kisah mak dia..mandang nak up je..kalau kt instigram..gambar semuanya sama.gitu gitu gitu..posing sama je..jelak…

      0

      0
  2. jaja says:

    1. anak sulung che ta pls jgn perasan hensem. stok Mr.BEAN aje ko
    2. diam la che ta. maya karin tu senyap2 aje dah siap beli rumah kat oversea, baru org dapat hidu

    0

    0
    • Anonymous says:

      Part yg stok Mr. Bean tu memang win punya komenlah…hahaha..betul sesangat

      0

      0
      • Kesian Korang says:

        Korang cantik sgt ke? Dah la x cantik hati busuk. Setakat kutuk je lah yg mampu dlm ni.

        0

        0
        • Anonymous says:

          at least kita tak repeated 24 jam posing the same thing macm chektah kt instigram…same posing over and over again..muak dan jelak aku…anak beranak posing sama..terlajak glamour kata orang..bagi aku chetag ni…tak macm orng lain…artis lain santai..relax..iklas..tapi dia ni evrtg must be perfect..aku rasa even kalau duduk kat jambam pun anak beranak teran ada style…hakikatnya kekampungan jugak…

          0

          0
    • yuna says:

      waaa maya karin beli rumah oversea kat mana?

      0

      0
  3. Hurts.... says:

    oppsss….tambah lagik satu
    Label…..
    “Orang Kaya Bodoh”….????

    0

    0
    • Anonymous says:

      lagi teruk keluarga shaheizy sam, itu keluarga penipu, pembohong dari anak, emak dan bakal menantu, tak tau PC untuk apa boleh pula ada emak bapa dengan baju nikah ada… agak2 lah hipokrit, nanti sepanjang berkawin menipu dan membohong saja

      0

      0
      • Anonymous says:

        dulu zizie ezete kwin bong moktar pun satu kluarga tutup mulut..last2 kena saman kwn senyap2 .ni keturunan kluarga suka simpan rahsia.hakikatnya semua orng dah nampk terang2..

        0

        0
  4. Anonymous says:

    HENSEM JER AKU TGK

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    si kecik tu bukan main lagi….gerammm nengok!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    si kecik tu bukan main lagi…..gerammm nengok!!

    0

    0
    • nok gebuzzz says:

      aku tadi saja jer letak komen x letak nama…tapi automatic kuar nama anonymous pulak…

      0

      0
  7. Lara says:

    Dari dulu duk pong pang pong pang nak buka restoran la, nak itu la nak ini la… semua orang pun nak. sembang kencang la mereka ni.

    0

    0
  8. ayahanda ultraman kulup says:

    eeehhhhhhhhhh sedapnya korang ngata aku xhensem.
    mmg aku xhensem pn.
    tp ko tu hensem sgt ko? sedap mulut ko.
    ish ish ish.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    y ni mmg btl2 orang melayu kaya bodoh….ntah ape bisnes y dia buat ntah…..asik nk show off je 24 jam….level ko che ta x sme taraf dgn dato’ V n dato’ S………xyah nk bajet2 cam ko tu kaya berair….

    0

    0
  10. anonimos says:

    maap, tapi anak dia ni tak sambung study ke? ke kerja? mcm duk goyang kaki je.

    0

    0
  11. ChanteQ says:

    Welldone CheTa
    Pedulikan apa org ckp..

    0

    0
  12. fromlondon says:

    alaaa,pangsapuri je pun . Beli lah banglo ke . PANGSAPURI JE PUN .kata banyak duit .apa anak dia cakap “whoever said money can’t buy happines simply didn’t know where to shop”.
    puihhh

    0

    0
  13. Anonymous says:

    fashion apa che ta ni…. sakit mata aku nengok. org sana pakai biasa2 je.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    duit ekau..buatlh apo ekau suko.. eden ni mana mampu haa..kojo makan gaji jo.. alhamdulillah cukup makan jo.. nk buek bisnes xdok modal dan kemahiran pulok.. syukur den kojo totap dlm gomen, gred tinggi..lua negaro ni poie pn klu ad conference or meeting jo. sompeklah den meraso g europe, london, china, korea, german, australia kalu ad conference tu. Dapek tido hotel 4 bintang n amik kosompatan jalan2 ckit. xpayah den kuakn duit nk g london cam ekau keno la pulak boli hartanah bagai.. ni bezanyo rezeki org. ekau kayo bisnes bru dapat jalan. Eden kayo ilmu, dapek je jalan jugok. teroulang pado diri masing2 yo..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Tlg la merendah diri skit che Ta. Tuhan boleh ubah sekelip mata je.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    aritu kate nk beli kat paris ….

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Apalah yg jaki n dengki kt anak2 che ta. Rezeki diaorang la. Korang dgn budak2 pun nk carik gadoh ka?!

    0

    0
  18. Siti says:

    Wowow! Good …awesome. Pedulikan haters hati busok. Layak beli rumah tepi lombong tinggal je…

    0

    0
  19. Kak Vida says:

    Suka tengok melayu2 berjaya. Melayu sangkak…duduk pun ceruk2 kubur jer!

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Datuk aliff syukri nk sponsor team slgor. Stadium cat hijau lepas tu nama terlajak goal..

    lps ni che ta boleh sponsor team kedah pulok..stadium cat merah, n wajib bau wangi pastu nama “precious and the gorgeous vavavoommm team kedah..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Hahaha MR BEAN!!!

    0

    0
  22. liana says:

    knp iklan ni buatkan entry tak blh baca, mcm mana cara nak baca minta tlg sesiapa bantu ajarkan..

    0

    0
  23. misschanelno5 says:

    Dah alang alang selalu pergi london and paris…kenapa beli pangsapuri jer..kenapa tak beli castle terus…melambak castle kat paris for sale..paling murah USD 1M

    0

    0
  24. Mak Becok says:

    Yg. asyik dengki sgt. kat usahawan/artis berjaya mcm. Che ta ni apasal?! Biaqlah dia bahagia dgn. keluarga dia -asalkan Che Ta klau boleh (tapi ini antara dia dgn. Allah SWT) tak lupa juga menderma pd. yg. miskin no, contohnya Aman Palestin. Sebulan kasi hanya $100 dah dapat bagi makan rakyat miskin Palestin.

    Tapi aku harap Che Ta teguqlah nak yg. lelaki tu – pi buat simbol “Devil’s Horn” apasal; itu adalah lambang pengikut Syaitan!

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Nk baca pun susahz
    Nk comment pun susah.
    Iklan belambak sangat .
    Goodbye BEAUTIFULNARA!!!

    0

    0
  26. Meluat says:

    Next..
    Kami tak berminat nak tau cerita pasangan yang tak de sumbangan ke atas Industry Perfileman negara ni..
    Asyik expose kekayaan diri jer.. nampk sgt baru kaya.. SAKAI.. org kaya sejak dari dalam perut tak kan show off mcm ni..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    che tah sajak beli castle behantu je..

    0

    0
  28. Syatila penipu says:

    Che ta kononnya ingt gayanya kt london up to date… mmg kmpung sgt, pkai bju wrna terang kt sana… org london tgk msti dia akn pelik, sama jg klu pkai bju corak bnga2… sbb neg.mrk sejuk, so mrk simple, trutama bju yg kt dlm, jacket diorg biasa wrna htm, coklat…

    0

    0
    • joe says:

      tau xpe , lg 1 cara dia bergambar .. giler poyo siot .. klau ko perasan la kt ig dia … hampir sume gambar dia pandang tepi .. mcm xde gaya lain ..

      0

      0
  29. citer psl nekTa bc tajuk isi xder says:

    si aishah je sedap mata memandang yg lain x lawa mn..nekta ni pun da nampak cam 50 jer…sikit hb nara pun x selera nak update psi nek ta ni…nara xder idea nak menulis…up psi nek ta padahal xder citer benda…tp risau gak kat anak dia yg diover exposed pedophile dahlah ramai…

    0

    0
  30. Melati says:

    Cadangan Che Ta nk hadiah kan X5 B.M.W. untuk anak dia tk kesampaian lg..ni ader cadangan nk beli hartanah plak … Nanti Mat Jenin celik Cek Ta ni baru padan muka .. Hahaha menggong punya Che Ta .

    0

    0
  31. mak jemah says:

    Btudung tp lebih seksi dr artis2 yg x btudung

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Sembang kasik orang bimbang che ta ni

    0

    0
  33. QuPerasan says:

    Banyak duit…taknak taja pasukan bola ke? kah kah kah.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Mat salleh & negro dtg cni pakai bju kurung ke??<<yess.. ade minah n mat salleh wear baju melayu..kat sini..kat London gak klu ada celebrate kwn2 malay..negro blum jumpa lagi..dorg suka n enjoy n Japanese n Korean girl pun prnah pkai tudong

    0

    0
  35. tiap 5 artikel nara mesti up Nekta says:

    artikel nara dpt byk hitz masyuk kalau wat citer propa nekTa tiap2 satu artikel just gebang apa dia nak beli..

    0

    0
  36. Sangka baik says:

    Wow! Baru je baca… Slow la saya ni.

    Eh takpe la dia nak beli. Ada rezki.

    Anak2 dia masih dependants ex-hubby dia, jadi diorang memang layak dapat subload tiket. 10% je bayar airfare tu. Ini jadinya tak mahal sangat la gi London tu. Dia bayar untuk dia dgn Zain je. Hotel pun rasanya mungkin ex dia yang book kan. Sama, discount hebat bagi cockpit crew.

    0

    0