Written by AbangNara | February 24th, 2014

Perghhhhh~~~ Memang jiwang dan romantis tahap gaban kata-kata yang diluahkan oleh Rozita Che Wan bersempena dengan hari lahir suaminya, Zain Saidin. Memang confirm cair punya. Kata-kata yang ditulis menerusi akaun Instagramnya menzahirkan rasa bertuah dirinya mendapat seorang suami seperti Zain. Abang Nara pasti Zain Saidin terharu dan tersentuh dengan kata-kata cinta daripada isterinya ini.

zain saidin

Memasuki umur 30 tahun, Zain Saidin membuatkan Rozita Che Wan terasa seperti seorang remaja kembali selepas perkahwinan mereka. Tulis Che Ta:-

Whenever i think of how lucky i am to have a handsome,charming,loveable,cute and hot guy like you as my husband,i feel like a teenager again..could any girl ask for more? Im going to make sure that u have the widest and happiest birthday ever! Happy Birthday my love.

Di dalam sebuah gambar lain, Rozita Che Wan juga turut berjanji akan mencintai suaminya itu sehingga akhir hayatnya. Tulis Che Ta lagi:-

Happy Birthday sayang..im so proud being ur wife..will love u till i die.

zain saidin

Romantik kan? Abang Nara pun nak cuba jadi seromantis mereka apabila hari jadi wife yang tercinta kelak. Sikap romantik sebegini sememangnya harus dicontohi untuk memastikan perkahwinan yang dibina sentiasa hangat. Lagi beberapa gambar sekitar sambutan hari jadi Zain Saidin dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Pasangan ditemukan semula di ambang kematian


zain saidin
zain saidin
zain saidin
zain saidin

93 responses to Rozita Che Wan Luah Kata Romantis Sempena Hari Jadi Zain Saidin

  1. bilakakjemahmenulis says:

    krik krik krik krik

    0

    0
  2. markonah says:

    loya tekak aku. nak muntah weiiii

    0

    0
  3. syura says:

    boringnyeeeeee…cter lain pleaseeeee

    0

    0
  4. Anonymous says:

    oh puhlezzz

    0

    0
  5. miss cun says:

    memang la cinta sampai mati si zain baru masuk 30thn ,alahai muda lagi si zain nie,baru dapat memang la mcm tu ,lepas si zain nie boring besok dia kata la x sefahaman cari yg muda la pulak ….

    0

    0
  6. julia robot says:

    semoga aku mendapat pasangan romantik mcm dlm romantika astro tu.

    0

    0
  7. bintang says:

    remeja kembali perasaan betul la nenek kebayan nie ,lagi 5 thn 50 buang tebiat nak jadi remaja kembali,tu ha ank ko baru remaja perasan…

    0

    0
  8. saje je says:

    apasal muka che ta ni makin ditengok makin cam muka pondans ek?grrrrr…

    0

    0
  9. lulu says:

    ek???cam pondans ek??

    0

    0
  10. Kangkung Goreng Belacan says:

    nak muntah…k bai..

    0

    0
  11. awuwwww says:

    mak nyah lorong ???? :(

    0

    0
  12. zxdrctfgvbhjnk says:

    cantik che ta. semoga nanti mnutup aurat. lagi btambah cntik :)

    0

    0
  13. Fnasux says:

    Haha…best betul tengok orang-orang berbuat dosa ngumpat, mencemuh dan seangkatan dengannya di sini. Tambah pahala cik ta kiter..free punya..kesian korang tak percaya pada jodoh Allah…biarlah dah jodoh dia dapat laki muda…ko ada? Dapat laki tua atau sama umur pun, kalo mata asyik nak merenung anak dara sedangkan isteri kat tepi pun apa guna..laki tua skang bercita cita nak kawen pucuk muda..ada yang tak sedar diri dah masuk kubur pun masih gila bayang…semoga cik ta akan terbuka hati bertudung kelak..amiin..dan semoga rumah tangga semakin ke arah jalan yang diredhai…

    0

    0
  14. hamba Allah says:

    dari dok memburukkan org apa kata mendoakan kebahagiaan dan mendoakan mereka brubah .. :)

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Happy besday abg zain.
    I love you sayang

    0

    0
  16. ikan says:

    nyesal dahulu pendapatan zain..

    0

    0
  17. opahTA says:

    ayat nek ta–> “Whenever i think of how lucky i am to have a handsome,charming,loveable,cute and hot guy like you as my husband,i feel like a TEENAGER again..COULD ANY GIRL ASK FOR MORE?” (sesuai ke nek ta guna girl lg ea..?) ayat yg sepatutnya nek ta gunakan–> COULD ANY NENEK@GRANDMA@OPAH ASK FOR MORE?..(baru sheshuwaii)
    tolongla nek ta sedar2 la dri tu ckit..aiseymen..jgnla rasa muda sgt..SEDAR DIRI CKIT K..

    0

    0
  18. nekTA says:

    ayat nek ta–> “Whenever i think of how lucky i am to have a handsome,charming,loveable,cute and hot guy like you as my husband,i feel like a TEENAGER again..COULD ANY GIRL ASK FOR MORE?” (sesuai ke nek ta guna girl lg ea..?) ayat yg sepatutnya nek ta gunakan–> COULD ANY NENEK@GRANDMA@OPAH ASK FOR MORE?..(baru sheshuwaii)
    tolongla nek ta sedar2 la dri tu ckit..aiseymen..jgnla rasa muda sgt..SEDAR DIRI CKIT K..

    0

    0
  19. MILF says:

    apa lah masalah ppuan2 melayu kat sini. Patut nya kasi SOKONG bila ppuan kita berumur sikit dapat yg MUDO hamsem camni. Menyampah aku tengok si mamat2 aje yg sedap2 makan. Yg tua kerepot kaki viagra kawen lebnon virgin ok pulak. Kalo aku Che Tah memang habis Zain ni aku kerja kan siang malam. Korang tu young forever ke nanti?? Tau2 dah anak 2 perut boroi laki cari lain baru nak celek mata! Bangsa Melayu aje lah yg suka put down ppuan dia. PELIK!!

    0

    0
    • hurm ... says:

      yg mengutuk che Ta tu semua jelesss , diorg muda2 tapi dah mcm nenek rupe tua selekeh ,lagi teruk ce chck diri tu kt cermin !!!!! biar tua nmpk muda jgn muda nmpk tua !!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        pembetulan knp mesti jeles gn dy ap kelebihan dy ad..ttp aurat pun x nk jeles benda..biar selekeh dimata manusia jagn selekeh dimata allah swt.

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku sedih tgok bangsa melayu islam pakai mcm ni……

      0

      0
  20. aida says:

    aku x paham la dgn org2 yg komen lam ni.. ko duk kutuk org tu. org ni.. ape kau dapat? selagi dorang x susahkan ko, x payahhhhh lh ko nk susahkan diri susahkan hati nk mengutuk. tambah dosa je akak2 oi.. dlm hdup ni kita wat hal masing2 je ok? nk sentap kalau org kacau kau biar jgk

    0

    0
    • Anonymous says:

      ok boleh je wat hal masing2 tp nnt masing2 la golek diri ke kubur ye cik aida…
      tegur salahke.. pakaian dy xmlmbangkn dy wanita islam..

      0

      0
      • peedah says:

        elah…. bungkus kalo mulut longkang hati busuk -namanya IPOKERIT. Lepas tu sebuk nak suruh org pakai sama konon pasal agama lah. BS!! .Hahaha… takut laki/bf ko pandang kan. Ko pulak tak berani pakai walopon diam2 ada niat tu.Jeles tak habis2 .

        0

        0
  21. Zain Sardin says:

    Umo 30 dapat bini cantek femes dan kaya, bestnyerrrrrrr

    0

    0
    • special says:

      salute you Zain. Pandai appreciate ppuan lebeh experience…uhuuuuu. Love each other good. Jgan lah buat contoh mamat2 melayu yg rupa tarak perangai lagi taik dgn ppuan.!! Be special.

      0

      0
  22. mamot says:

    Dear Che Ta,
    Aku rasa lebih baik hang keep low profile ja lah marriage life hang. Hang nak cium ka, bersendu sendu ka, bersendat sendat ka, tak payah la nak show off sangat dalam social network. Mula rasa wahh sweet nak mampos hangpa dua ekoq ni, makin lama ada rasa meluatt jugak. Relax la Che Ta. Dah dapat pucuk muda syukoq, tutup aurat hang, jaga maruah suami. Dok post gambar meleding leding dalam social network, geli ahhhh! (Tua buat cara tua, pegi cari ilmu agama, dunia akhirat bahagia)

    0

    0
  23. cantiki sikit says:

    Doa kan la yang terbaik buat mereka berdua.
    tak perlu nak mengata ngata, semua manusia berhak menerima kebahagian dengan cara tersendiri :) kalau kamu mengata orang jangan menyesal kalau suatu hari terkena dengan diri sendiri balik. Dunia ni bulat , pusing macam mana pun kau takkan kemana.
    so sentiasa buat baiklah yer tutup mulut dari bercakap benda tak berfaedah , tak perlu nak kondem sana sini mcm kamu tu dah cukup baguzz

    0

    0
  24. POPCAKE says:

    SALAM, are you guys done criticizing these two? diorang kahwin salah, diorang tak kahwin lagi salah. i mean, does RozitaCheWan owe you guys a living? does she feed off your money? NO RIGHT?! can you malaysians seriously leave her alone. its her husband for goddamn sake. she has the every right to puji her husband. oh i forgot, you nincompoops are just plain jealous she is living life happily with people she cares the most. psheesh, seriously malaysians! wake up your idea!

    0

    0
  25. spek hitam says:

    Hepi birthday , zain.

    0

    0
  26. stacy says:

    che ta x pyh la nk pkai high heel sgt.. kesian zain npk pendek..

    0

    0
  27. vivi says:

    hpy bday abg zian syg.. love u so much.. so cute..

    0

    0
  28. itik kwn ayam says:

    feel like teenager again??
    hehe….

    0

    0
  29. lan tupai says:

    gbr ke 2 mcm gay je zain nk kena cium rmai laki..

    0

    0
  30. che ta geli says:

    agak seram dan geli geleman aku mendengarnya…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    imej zain skrg ala2 tersepit gitu…antara imej remaja ngn org tua…hehe

    0

    0
  32. Jabal Rahmah says:

    Lucky sebab handsome, cute, loveable? Aduyai… sedap jugaklah telinga ni kalau dengar lucky sebab “ante pemimpin dan pembimbing ana di dunia untuk akhirat…”

    0

    0
  33. Adam says:

    Risau pulak bila Che Ta mula “lebih”2 publisitikan sayangnya pada Zain walhal baru 2-3 bulan kahwin.

    Sebab sepanjang pengalaman tengok artis2 di Malaysia ni, bila dia orang publisitikan diri lebih2 kerapkali tetiba sebaliknya berlaku masa akan datang.

    Harap low profile kan jer dunia rumahtangga, macam Amy Mastura, Rosham Noor, Varnida Imran…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    che ta….ko klu tk mekap tebal ko mmg dh cantek laa che ta…tkyah laa tebal semacam…dh rupe bapok pun ade gak aku tgk…trust to yourself u still gojes without too much makeup!!!

    0

    0
  35. Kiah Perkasam says:

    Uweeekkkkkkkkkk nak muntah! Loya tekak! Sudah2 lah tu ROZITA CHE WAN oii.

    0

    0
  36. mimiyangdivine says:

    I am a cougar and I am married to a man about 10 years younger than me. Memang susah untuk society to accept such relationships because it is not the norm. cemuh kutuk gelak semua tu asam garam marriage kami and we have become so accustomed to it all. it used to hurt a lot but i am grateful that i have been blessed by a truly good husband and supportive in laws so the blow is lessened. society will never change but what we can do is change their mindsets.. we can show them we are not as terrible or desperate as people make us out to be. how do we help them change? easy…by not behaving in a manner that is expected of us..learn how to be classy..cease from shoving our happiness down people’s throats..most importantly pray to the Al MIghty for guidance..

    0

    0
  37. syuhada says:

    nak tengok la korang2 yg kutuk kaw2 ni..yg cakap lucah ni..dapat balasan yg serupa. tak korg kena, family korg kena. masa tu nak tarik balik kata mmg tlambat la kan… korang ni jenis nak kena batang idung sendiri baru boleh kawal mulut…

    0

    0
  38. mak jemssss says:

    udoh2 ler tu… mcm takde cite lain…
    asik2 cite dorg bedua ni aiii… dari sebelum kwen pstu kwen pstu nk anak pstu bla bla bla…
    muak noks…

    0

    0
  39. Mat K says:

    aku tak faham kenapa laki tu pun pose cium juga. konfius tetiba jadi perempuan ka?

    0

    0
  40. Ms. Oh My English! says:

    English Ke laut la…. ” I’m going to make sure that u have the widest and happiest birthday ever!” WIDEST birthday ever? What are you trying to say? Oh My English!

    0

    0
  41. feat aku says:

    tak lama je ni,lepas tu joint balik kelab janda artis Malaysia.Kawan-kawan baik semua dah menjanda kembali.

    0

    0
  42. themightydingdong says:

    tak sabo nak tengok anak pan asia chetazain ni

    0

    0
  43. Anonymous says:

    doakan lah dorg bahagia.. amin :)

    0

    0
  44. benci mamat poyo says:

    kejelesan yg melampau detected amongst yg komen2…kesian…simpan la rasa jeles tu..hhehehe…lucu lah u all ni….cover2 sikit la kalo dah tak tahan sgt rasa jeles tu…

    0

    0
  45. aku tetap aku says:

    nenek kebayan ni wat hal lagi lahhh…. tengok gambaq no 4 tu.. bontot zain macam puas main blakang je,, hewhewhew.. jgn marah peminat nenek kebayan dan anak2 nye…

    0

    0
  46. aku suka masterchief says:

    nengok perangai zain dalam master chief dulu pun dah nampak perangainya yang tak semengah,orang sibuk memasak,dia sibuk curi buah-buahan buat melantak,tak hormat chief plak tu,bila kena singkir,sibok menyalahkan chief padahal prangai sendiri yang teruk,dari situ pun bleh nampak,camane ler mau bertahan ngan mak janda tu.Dua-dua tiga suku,kejap je ler korang ni cam si Rita tu dulu ler jawabnya.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    doakan jew kebahagiaan mereka..kan dapat pahala tu,dari dok mengutuk jew..hmm

    0

    0
  48. kak bedah says:

    alahai…byk masa free kapel ni.yelah dua2 sendu.
    dlm kbykkan gamba nekta nmpk cm arbok.
    n nekta, laki ko dhle pendek, yg ko p pakai kasut 7 inch tu nape
    #kodahkenapa…haa kasi hashtag ala wak doyok skettt

    0

    0
    • ArrianaRose says:

      hahhaha…lama dh xdgr ayat “ko dh kenapa”
      7inch tue, tnggi melampai gak cik ta….xyah la pkai yg btumit, lagi nmpk sama tngggi ok kot….

      0

      0
  49. gbiru says:

    happy bestday zain
    comei pulok zain nie,
    moga cepat2 dpt baby
    :)

    0

    0
  50. Anonymous says:

    suh la zain tu wat style rambut lain..lebih moden dan younger..sejak dh jd laki org nie dah cm org tua dah dressing rambut tu..x stylo langsung..ruginya…

    0

    0
  51. ArrianaRose says:

    Jodoh Allah…smeoga bbahagai mcm tulisan che ta…xnak kutuk, cume mgingatkan xpyh la nak bskirt lg, fee hair..ttp la aurat mu….
    itukan wajib…lagi manis bile tgk suami isteri mcm nie….

    0

    0