Written by Bella | June 2nd, 2015

Baru-baru ini, Rozita Che Wan telah dikecam hebat oleh pengikut beliau di  Instagram apabila beliau memuat naik foto seakan memakai seluar pendek ketika bercuti di London bersama keluarganya. Rata-rata pengikutnya menyifatkan Che Ta tidak menjaga senstiviti sebagai seorang wanita yang sudah bertudung dan memakai sesuatu pakaian yang boleh menimbulkan fitnah.

Walaubagaimanapun, Che Ta dalam satu kenyataan kepada Berita Harian berkata isu tersebut sama sekali tidak menjejaskan mood bercuti beliau. Buat Che Ta, mereka yang menghina beliau dan memberikan respon negatif adalah seorang yang tidak berfikir dengan panjang dan menuduh beliau berseluar pendek kerana sebagai seorang wanita bertudung beliau tidak akan membuat perkara sebegitu.

Orang buta sahaja yang tak boleh bezakan seluar dengan peha. Kalau orang yang berakal tengok gambar ini mereka takkan komen yang saya tak pakai seluar atau memakai seluar pendek kerana secara jelas saya bertudung. Saya bukannya gila untuk buat seperti itu. Saya tahu batas bertudung. Hanya orang yang selalu fikir negatif sahaja akan pantas membuat kesimpulan yang negatif semata-mata.

Yang kutuk itu hanya seorang dua dan selebihnya banyak memberi komen mempertahankan saya. Jadi biarlah apa orang nak cakap, saya cool sahaja.

Jika sekali lihat foto tersebut tidak dapat dinafikan ia tampak seakan Rozita Che Wan memakai seluar ataupun skirt pendek.  Sebenarnya untuk elak supaya tidak dikritik maka jagalah penampilan kita. Kadang-kadang kita mungkin hendak berfesyen tetapi pastikan ia kena pada tempat.

Sumber Berita: Berita Harian

 

73 responses to Rozita Che Wan Komen Isu Foto “Berseluar Pendek”

  1. blur says:

    aku tak nak komen pasal color seluar , aku just pelik ja tak panas ke pakai long boots dgn trench coat time summer, long boots and trech coat is only for fall/autumn. summer kena pakai something breathable, just tengok kat Zara or Mango, baju yg dijual depends on the season, spring to summer-ish takde jual trench coat dgn long boots

    0

    0
    • jiran sebelah says:

      orang bangang je berpakain sampai timbul fitnah.
      just show off your hair back.
      there is no differences in between

      0

      0
      • jinggo says:

        Alaa.. Sekali tgk pun dah boleh beza seluar or kulit paha.. Kan licin jer tu surface dia mesti la seluar.. Klau kulit paha mesti dh nmpak selulit mengerutu sbb Che ta kan dah lanjut usia..hahaha.. Jgn mare..p

        0

        0
        • Momo says:

          bukan masalah kulit ke seluar, skrg ni issue berpakaian dgn cara mengundang fitnah je

          0

          0
        • Anonymous says:

          bila bertudubg hanya sekadar fesyen..bila tegur..lantak i la..tau ler duit ko, erm artis2..masih belum sempurna bak kata malique

          0

          0
        • delima sari says:

          kesian che ta .. semua benda dia buat salah.. jd janda salah, dah kawin pun salah, kawin ngan laki muda salah, berlakon salah, buat bisnes salah, beranak salah. tnjuk gmbr anak salah, letak susu dlm botol salah, beli keta salah, pegi melancong salah, tak pkai tudung salah, pkai tudung salah. semua salah.. tp yg bagusnye che ta tetap positif sbb tu awek muda..

          0

          0
        • amoi says:

          kata che ta ” Saya bukannya gila untuk buat seperti itu. Saya tahu batas bertudung. Hanya orang yang selalu fikir negatif sahaja akan pantas membuat kesimpulan yang negatif semata-mata.”

          masalahnya kalau ko x gila, ko akan pakai pakaian yg elok berbanding dlm gmbr tu..helo makcik, kejadah ko bertudung tp pakai suar bogel??hiskkk..sendiri cari masalah..pehtu tuduh org lain pk negatif…kalau ko berakal, cuba pk cara utk elak org mengutuk cara ko berpakaian…adoiiii!

          0

          0
        • Pembetulan says:

          masih ramai diluar2 sana x kira retis atau orang biasa, masih kurang paham adat berhijab serta pemakaian. tudung harus tutup leher dan dada, labuh hingga cecah hujung bahu, baju mestilah longgar begitu juga kain. kalau boleh berjubah bukan jeans, legging atau seluar ketat dan tidak nampakkan susuk badan/figure yg boleh menggiurkan lelaki. harap kita menjaga imej islam, hijab dan diri kita supaya tidak tersasar dan teralpa.

          0

          0
    • minah jambu terlajak habis says:

      memang betol ck ta pakai seluarr tkde orang pon yg cakap ck ta tk pakai seluarrr tapi ck ta dengan cara sengaja nk buat kontolbesi pasal pakaiannn..bukan Nye orang2 nk cakap ape2 pasal ck taa ..cara pemakaian ck ta tu tk macm wanita muslimah yg betol2 nk berhijab atau pon nk tutop auratt..kalau belom bersedia nk tutop aurat ha bukak aje tudong tu free hair aje la macm biasa kalau orang cakap2 pon puas hati paham ! jangan jadi pompan muslimah yg GOBLOK kasi orang cakap2 nk buat happe ! memang betol peduli ape yg orang2 nk cakapkn ..ape yg orang tk puas hati cara ck ta pakai macm berseluar pendek tu macm ck ta sengaja nk suroh orang 1malaysia cakap2 pasal seluar ni..macm HARAM JAD kan !!

      0

      0
      • nona says:

        errr….takde siapa nak komen pasal betapa buruknya zain pakai seluar ketat? haha..

        0

        0
        • Pembetulan says:

          kenapa tundung bonggol unta diharamkan? sebab tudung sebegitu masih lagi menampakkan sanggul atau tocang wanita- yg menyerupai hewan atau binatang. begitu juga dengan seluar jeans, kain yang ketat dan baju yang ketat. semua itu boleh membuatkan kita hilang pahala menutup aurat dengan sempurna kerana shape/ susuk masih kelihatan pada mata orang yg memandang. sila ambil perhatian dan saling menegur.

          0

          0
    • Simple says:

      Dengar kata minah ni sombong. Kalau nk bgambar dgn dia.. Dia tak kan nak nye. Ramai dah aku dgr org komplen. Dia baik dgn wartawan dan rakan artis jer kot. Betul ke??

      0

      0
    • kangkong belacan says:

      summer kat england bukan cam summer kat mediterranean encik blur. some days panas some days angin kuat but most days hujan. walaupun nampak cam panas tap sebenarnya sejuk. bulan june patutnya dah panas tp aku stil pakai boots kadang2 sbb angin mencucuk2. kalau aku yg dah dok sini lama pun rasa gitu, org yg dtg skali skala cuti lagi la senang rasa sejuk.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    cek tah tak peduli org nak ckp apa.che tah cool aje.che tah kan kaya.bercuti ktt malaysia tak main. europe tpmt che tah.dlm sebulan 3, 4 kali becuti.org banyk duitlah kan..tapi ingat che tah..kalau org menegur terimalah.perbaiki diri bukannya melawan balik…duit boleh di cari.adat tata tertib kesopanan ketulusan hati dan merendah diri itu yg susah nk cari.tak ramai org punyai sifat begitu.

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      betol tu minah jambu sokong kau kalau nk jadi pompan muslimah tu jadi lah muslimah yg betol2 tutop aurat ..tu la orang trend tutop aurat dia pon trend nk tutop aurat jugak…tk salah la kalau minah jambu cakap pompan bertudong ni buat perkara semua Nye yg merepek2 punye huh !!

      0

      0
  3. aku says:

    LANTAK KO LA

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Jgn terlalu riak dalam berbicara. kelak memakan diri. terima teguran, perbaiki..

    0

    0
  5. min says:

    che tah org malaysia JAKUN. Berlagak over. pakai mengalahkan org local.tak kira musim ..kesian..biarlah kasi dia chance..asal dia happy.nak buat mcm mana.memang jakun..mat saleh tgk pun geleng kelapa…hah, pas tu gi panjat tembok konon posing begambor.
    eloklah tu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ehhh,jangannn ckp camtu,nt ade pulak yg emo backup cktah,berpakaian cam tu utk peminat tgk..hakktuihhh!!

      0

      0
  6. anon says:

    Whether seluar ke tak, tapi sendat and kaler pun sama mcm kulit, so ape tujuan nenek ta pakai mcm tu?????????????? sengaja cari publisiti murahan ke… Takleh pakai pakaian yg melambangkan pakaian org muslim sejati ke. Ni sebok nak pakai mcm mat saleh. Dah tua2 baik gih dalami islam je drp duk kejar glamer…….menyampah betol nenek tua ni..

    0

    0
    • Pakai sari says:

      Dah pakai “seluar panjang skin colour “kenapa nak pakai “seluar hitam kontot” tu pulak ekkk? X susah ke kalo nak terkencing?

      0

      0
  7. entah lerr says:

    di saat ramadan hampir menjelang, aku makin terbayang derita gaza palestine, makin dihantui islam rohingya..makin pedih saudara ku di manik urai-kelantan yg masih berkhemah. meraka bermatian menjaga nama baik dan tatasusila islam..perpakaian menutup aurat walaupun dlm kepayahan. tetap mintak telekung, sejadah dan al-quran..tp ada saudara kita yg sewenang2nya mencemar imej islam. che ta kalau x suka kami sikit pun kami x kisah. kami cuma kesahkan kamu mencemar agama kami. kamu bawa imej islam yg agung tapi kamu persendakannya di mata mereka yg zalim di luar sana…
    kamu tidak terasakah bagaimana mereka mentertawakan kita??..kamu sama seperti membadutkan islam…maaf dr saya.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Mmg tgh summer in London. Maybe those so called artists dah terbawa trench coat and long boats kot. Tu yg kena pakai sebab berat ja luggage bawa semua tu if tak pakai. Buay malu mat2 salleh kat sana. Those so called artists think that org2 Melayu Malaysia yg lain tak.pernah sampai London. Tak pernah tahu weather kat London. Tu yg depa pakai, to look ‘good’ in blogs and insta maybe? Let them be
    .. the more we are paying attention to them, the more we are giving them free publicity. Mmg hamba Allah tu said dia tak bodoh utk pakai short skirt sebab dia pakai tudung..but does she knows that org yg menjaga aurat mmg tak akan pakai ketat2.. pakai perlu dilonggarkan bukan sekadar dibalut. This sort of dressing is so misleading as this doesn’t represent the muslim way of dressing.

    0

    0
  9. bedah says:

    Suka hati dia la… Duit dia… Seluar dia…anak dia laki dia… Yg mengata x reti tgk… Xkan pakai tdg xnk pakai seluar.. Sbb cikta retis… Semua npk salah????

    0

    0
  10. Anonymous says:

    dia ni mmg jenis tak blh org tegur…
    susah mintak maaf
    dan fikir dia ja betol…dr dulu lg…
    sikap tak ambik pot kata2 org tu bagus…tp kena jugak ambik pot bila soal agama….
    terang2 haram… haram tetap haram la che tah

    0

    0
    • Anonymous says:

      Nak minta maaf Kat sape? Kat ko ke? Klau dia dh minta ampun Kat Allah KO tahu ke?

      0

      0
      • roti says:

        e’ehh…ko che ta ke..panas bebeno

        0

        0
      • Anonymous says:

        klu dia dh mintak ampun kat Allah…xdenye dia nk kluaq statement sombong mcm x bersalah gini…
        come on la…..

        0

        0
      • mak jemah says:

        kalau die minta maaf pada Allah..die xkn buat lg..ingt ape mintak maaf dgn Allah mcm mintak maaf dgn ko ke..che ta ni mmg jenis xboleh kene tegur…die rase die hebat..dia boleh riak, takbur..tp dia lupe ni dunia..

        0

        0
  11. oh me says:

    kesian org cetek akal ni, kannn dia pakai seluar cokolat, apa masalahnya. bila dlm gbr dah edit2 of course lah kaler lari sikit but still pakai seluar. tanya diri sendiri yg sebenarnya uols jeles. tetttt

    0

    0
    • bedah says:

      Ye la… Org yg mengutuk mengata… Cam x pernah edit gambar jeww…

      0

      0
    • mak jemah says:

      baik ko bukak balik buku agama skolah ko ape maksud aurat…hope boleh simpan bodoh ko skit

      0

      0
  12. Sukati says:

    Ala..SUKA HATI dia la nak pakai apa. Korang yang bising2 tu lagi la berdosa. Pergi sembahyang 5 kali

    0

    0
  13. sape2 saje says:

    sebab org berakal la bile tgk gmbr awk tu che ta org tegur….kate tahu batas bertudung..then sepatutnye awk tau la pemakaian awk tu boleh menimbulkan salah faham & fitnah..xde org kate baju awk tu salah ke betul..cume cara pemakaian x mengikut sunnah..awk dh berhijab tu mmg bagus,tp biarla baju dgn seluar pun berhijab juge…awk seorg yg dikenali ramai..segala perilaku akan jadi bualan org..jgn la smpi org kate bertudung & bertutup tp sebnrnye telanjang…sy rasa banyak je fashion yg trendy & mengikut sunnah..terpulang pd kita nak pilih…maaf ye klu terase…

    0

    0
  14. sotong hitam says:

    Nilah akibat org cetek ilmu….kepada mereka yg berhijab, jgn setakat berhijab utk menjaga aurat kite, tapi jagalah penampilan dan kelakuan kite agar menjadi muslimah yg disegani.. bukan jeles, tapi setakat menegur….kepada mereka yg berhijab (bukan setakat artis, tapi pade semue muslimah), aurat bukan setakat menutup rambut dari pandangan org yg bukan muhrim, tapi menampak kan bentuk tubuh kite pun adalah salah. sudah cantik bertudung, kenakanlah pakaian yg sempurna, jgn terlalu ketat dan menunjukkan bentuk badan.

    0

    0
  15. akubuta says:

    saya tergolong di dalam golongan yang buta itu.

    sekian, ok bye.

    0

    0
  16. munah says:

    Laki dia yang tanggung dosa
    korang yang rasa bahang api nerako?
    Biarkan zain terjun ke nerako dan jadi bahan bakar untuk isteri dia…..

    0

    0
    • hmm says:

      memang laki dia yang menanggung dosa tapi tugas kita yang sesama Islam patut saling tegur menegur jugak. che ta pun janganlah cepat sentap sangat sebab at the 1st place awak yang pakai pakaian yang boleh menimbulkan fitnah

      0

      0
  17. janjiNya benar says:

    Sedih…dia bukan saja membiarkan org memfitnah dirinya sendiri tetapi yg lagi utama caranya berpakaian menimbulkan kan fitnah pd hukum & agama islam. Dia faham maksud AURAT @ tidak? Umur umat Muhammad tak pjg so dihujung usia ni lebih baik masa terluang yg ada pergi kelas2 agama agar tidak terus dlm kejahilan. Banyakkan baca tafsir & kaji alquran drp sibuk bercuti & shopping memanjang. Perlakuan & cara kita menjawab kata2 org ln boleh menggambarkn kejahilan diri sendiri.

    0

    0
  18. dotdot says:

    che ta..
    dhrp x lg kelyarkan statement “sy tau batas pakaian bertudung”..dgn apa yg che ta pakai sekarag, wpon btudung ttap menmpkkan bntk bdn,dada melalui event yg che ta hadir…jika che ta tau bts n aurt wanita islm..mesti che ta x pakai sebegini…sesungguhnya apabila seseorg itu tlah bertaubat nasuha serta meninggalkn sgala ksalahn yg pernh dlakukan dhulu, mka jgn wjudkn dosa yg danggp “sedikit ini”..xde mksud perubahan secra berperingkat jikan kita tlh bertaubat nasuha..ttpi memperbaiki diri serta melengkap ilmu ke arah yg lbih baik..wallahualam…

    0

    0
  19. KEMBANG SEMANGKOK says:

    Ape benden lah korg nie..sbb dia artis mcm2 dikutuk padahal kat luar lagi byk yg pkai tudung tapi telanjang..bkn masalah dia x leh nak dengar atau x leh terima teguran..masalahnya korg yg mengata mcm lah dia tu bogel..sekali tgk pn tau dia pkai seluar..knp msti kecoh dosa pahala org takut ntt kita dulu yg kena bakar dgn api neraka sbb asyik mengata org diri sendiri puasa penuh ke?,,sembahyang cukup ke?..artis pn manusia jugak ada salah dan silap. che ta dah berusaha untuk berhijab itu pun sudah satu perkara yg baik..manusia berubah berperingkat biar lah dia perbaiki diri dia. kita pn masing2 perbaik diri sendiri jgn asyik nmpk salah org je.

    0

    0
    • salwa says:

      kutuk artis, artis tak boleh nak marah.. klau kutuk org kat luar tu mmg kena la.. sbb tu yg jenis sakit mental ni asyik melepak je kt IG artis tunggu jer benda nak buat bhan.. dgn cara tu jer boleh lepas gian nak ngutuk org.. dalam IG jer la boleh merasa jd ustazah pun in reality tak tahu la cmne mulia dan murni nyer hidup tukang kutuk td.

      0

      0
  20. melati says:

    lantak ko lah Che Ta ko tak pakai suar pun Urat hijau ko tak boleh di sembunyi…heran saya berselewra Saiidin yer…hehe

    0

    0
  21. #noorlatipah#gst#brim280515#1mdb# says:

    dalam ati zain..lantak u la nk pakai apa pn..janji aku dpt p jenjelan free..yeayyyy…u yang kene jwb ngan peminat. aku tukang dukung anak, tukang bwk bagasi, tukang pegang monopod utk selpie…yeayyyy….yesssss..

    0

    0
  22. iyeke says:

    “Jika sekali lihat foto tersebut tidak dapat dinafikan ia tampak seakan Rozita Che Wan memakai seluar ataupun skirt pendek. Sebenarnya untuk elak supaya tidak dikritik maka jagalah penampilan kita. Kadang-kadang kita mungkin hendak berfesyen tetapi pastikan ia kena pada tempat.”

    ITU LAST PARAGRAPH ABG NARA…MEH NAK TANYA SIKIT, ABG NARA HANG MEME TAK SUKA NGAN RCW KAN? KALAU HANG SUKA HANG TAKKAN KUAR STATEMENT MACAM TU..DAH SAH2 RCW PEGI BERCUTI KOT..DAH TENTULAH DIA BERFESYEN KENE DENGAN TEMPATNYA..DIA BUKAN G SHOPPING MALL KE PAKAI LAGU TU..NARA NARA…

    TAPI AKU SETUJU 200% .. CONFIRM YANG PIKIR -VE JE YANG AKAN PIKIR ITU SELUAR PENDEK ATAU TAK BERSELUAR..KALAU PUN RCW PIKIR TAKDE WPAPARAZI MALAYSIA KAT SANA, TAKKAN DIA TAK PIKIR MARUAH LAKI DIA ATAU ADIK BERADIK DIA YANG ADA MASA DIA PI BERCUTI SEKALI NUN…

    HAIISSHHHH KORANG2 YANG NEGATIP TU CUKUP2 LAHHH…
    HANG DOK SEDAP MENGATA..
    DIA DOK SERAP PAHALA…………..

    0

    0
    • momo says:

      Mesti ko x penah keluar rumah pun kan? Maybe jgk ko bukan islam sbb tu ko x psham

      0

      0
      • seluaq ketat says:

        aku paham apa yang iyeke cakap tu..dia cuba nak cakap pasal NARA cakap ‘berfesyen pastikan kene pada tempatnye’ yg cheta tu berfesyen betul la kene pada tempatnye..kalau dia fesyen camtu kat sini kang korang lagi dasat kan mengutuk…

        aku rasa camni la..memang betul cheta tu tak menutup aurat ikut syarak..tapi at least dia dah selangkah kearah itu kan…so biar le dia slowly berubah..

        cuba korang bayangkan retis2 yang belum terpikir pun nak tutup sikit pun kepala depa??

        salamiah hassan
        rosnah mat aris
        zahida rafik
        raja azura

        bla bla bla

        ok bye

        0

        0
  23. Anonymous says:

    Che ta tu x de otak.nk pakai tudung tapi x reti nk pakai tudung.buka jer la tudung tu kalu x tau cara2 pakai tudung mcmna..tau nk blagak jer..sapa x marah pakai tudung tapi pakai baju seluar sendat2 bgus x yah pakai tudung.memalukan mertabat wanita yg pkai tudung jer..

    0

    0
  24. mimi says:

    kalau sluar hitam pun tpi nmpak bentuk kaki tu pun kira xbetul ni kan pulak skin color… lagi la xbetul….hmm… hidup ni jangan lah… boleh …..

    0

    0
  25. Crmin dlu says:

    Org buta lg..dia yg pki seakan2 sluar warna kulit..nk mrah org pulokk.pki lh wrna lain..org buta pn blh bezakn!!!

    0

    0
  26. Bobby says:

    LAKI DIA DAYUS KBYE

    0

    0
  27. Che Tet says:

    Only bitches wear above-the-knee boots.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    hahahahah time summer pkai mcm ni…Gigih okayyyyyyyyy

    0

    0
  29. hanya nak komen says:

    untuk kita-kita org malaysia yg faham jawapan cik ta memg taw seluar sama mcm kaler kulit .. tapi pemerhati luar dan yg bukn beragama islam yg tidak tahu lgsug bahasa malaysia .. apa diaorg fikir hanya tengok gambar & taksiran erti islam itu di mana ??

    0

    0
  30. rodohhhh rodokk says:

    mana bleh bukak tudung..abih la nampak leher kedut seribu and berketak2 dia tu…ion pun tak jadi aper daahh..huarghhh3

    0

    0
  31. pelangi says:

    DIA YANG PAKAI KO YANG PANAS

    0

    0
  32. cucue says:

    gigih brkot berbut musim panas d london .. hehehe

    0

    0
  33. disgusted says:

    artis tua dan sendu…..just cheap publicity stunts to get attention….attention seeker….don’t waste your time to read about her….no brain.

    0

    0
  34. ?? says:

    Che ta jngn bikin panaslah…thulah tngah brcuti nak pakai lawa2..tapi…kita kna ingat..kita ni org islam mna boleh pkai pkaian mcm tu…..x blajar ke psal agama islam ni….jngnlah smpai org yg bkn islam ni…pkir yg bkn2 psal islam…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Kita kene paham..dia tu tua dah..pakaian mesti la seusia dgn usbenyee..huhuhu

    0

    0
  36. Proud to be a Malaysian and muslim says:

    Saya pun orang Malaysian living in New York. Cuaca New York gan London pun lebih kurang sama. In fact, kekadang, New York lagi sejuk Dari london during winter. Sekarang still spring. Takder la sejuk pun. Setakat 60-70 degrees tu takder sejuk Maner pun. Locals semua wear light clothing. Paling sejuk pun pakai cardigan or light jacket. Mat saleh semua dah campak coats, beanie, gloves and boots Kat dalam closet bawah basement. Kalau in laws mat saleh saya tengok gambar Che ta ni mesti diaorang gelak. Locals pakai coats and boots when it’s 30-50’s degrees la. Tu la artis melayu yang jakun macam dia ni kerek tak Bertempat. Anyway, since selalu lepak Kat London, kenapa tak pindah Terus? Oh lupa Kalau pindah karang takder la orang nak sponsor Che ta sekeluarga lagi. Terpaksa la hidup macam commoner lain.

    0

    0
    • boymerah says:

      Well said.
      So kampung kan? Baru celik nak buek camna. Anyway enough about this old aunty. Boring lah.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Setuju dengan komen … tapi emmm … motif beritahu ada in laws mat saleh? ;-)

      0

      0
  37. think positif says:

    memang lah boleh beza ramai orang pun tak bodoh tapi kan lebih baik elak fitnah dalam gambar tu dah terang terang macam tak pakai seluar. kan lebih baik tak payah pakai walau pun tahu pakai seluar

    0

    0
  38. wAwA says:

    Kalau boleh pilih warna2 slain dari warna skin color taw Che Ta. Untuk elak fitnah cakap-cakap orang…

    0

    0
  39. ann says:

    tolak tudung, pakaian sama macam pelacur tengah cari pelanggan…banyak kat moscow…konfius tengok muslimah begini…

    0

    0
  40. tolong lah jangan malukan orang bertudung..
    nak bertudung buat cara nak menutup aurat..
    bukan nak bertudung sbb nak jual tudung..
    tak leh ke pakai elok2 sikit..

    0

    0
  41. sayangnya says:

    sayangnya,

    sayangnya aii xdpt dengar azab org dlm kubur. kalau dpt dengar, pompuan ni pakat xkeluar rumahlah pasal pompuan ni byk jd punca. tu psl arab jahiliyah pandang pompuan ni x ubah mcm anjing. psl pompuan xley pegi perang / menyusahkan.

    pompuan jugak yg akan heret bapak, laki, adik beradik laki, anak lelaki time die kene campak dlm neraka.

    tq abangku yg telah memberi aku sedas pelempang kerana pergi kedai xpakai tudung 17 tahun dahulu. insyaallah, sygnya xkn heret abg andai kata sygnya xbernasib baik waktu dihisab nanti.

    sesungguhnya pelempang abang adalah bukti kasih sayang abang pd adik.

    0

    0
  42. mojo says:

    Che ta patut pakai tudung dengan seluar dalam je.baru sama taraf lady gaga.sebelum kedut2 dikulit muncul.muda tak selamanya.

    0

    0
  43. tokishika says:

    jd org buta senang terus tak boleh nampak bogel ke apa…sebab mata tak buta la org bercakap…kalau rasa nak cakap org buta better otak tu kasi audit dulu…kalau dah rasa taknak timbul kontroversi jaga la adat berpakaian…bila org cakap pakai seluar pendek nk melenting tapi diri sendiri yang sukarela pakai seluar skin colour bagi timbul kontroversi…masa gambar kt paris pun cakap org buta tak tahu beza sekarang pun guna klise yg sama???memang dia sorang je kot yg celik kt malaysia nih..

    0

    0
  44. ziezess says:

    oooouuuupppppsss???!!! TERLEBIH SUDA……!!!

    0

    0