Written by AbangNara | March 11th, 2013

Menarik sungguh artikel yang ditulis oleh Rudy Shamsuddin di dalam Metro Ahad semalam. Rasanya semua orang tahu yang Rozita Che Wan termasuk di dalam kategori “high maintenance” dan ini menimbulkan persoalan mampukah Zain Saidin menanggung perbelanjaan Che Ta selepas berkahwin kelak.

che ta

Rupa-rupanya Che Ta dan Zain telah pun berbincang mengenai hal ini. Menurut Zain, sikap bakal isterinya yang berbelanja besar demi status diri bukan satu masalah kerana Che Ta awal-awal telah menyatakan yang apa saja barang mewah yang dimahukan akan dibeli menggunakan duit sendiri.

che ta zain

Namun yang pastinya, Zain Saidin sekali sekala akan tetap mahu menghadiahkan barangan berjenama buat bakal isterinya apabila mereka berkahwin kelak. Baguslah macam itu. Ini dinamakan tolak ansur dan saling memahami. Bukan senang nak dapat perempuan yang mempunyai pemikiran sematang Rozita Che Wan ini.

rozita

Abang Nara turut ada terbaca ruangan Zubir di dalam BiPop minggu ini yang menyatakan berita perkahwinan antara Che Ta dan Zain ini hanya propa semata-mata dan dilakukan untuk publisiti murahan. Hmmmm. Daripada ayat-ayat yang Zubir tulis, nampak macam Zubir kecewa je Che Ta nak kahwin. Adakah Zubir selama ini ada menyimpan perasaan terhadap Che Ta? Jeng jeng jeng…

photolicious

P.S: Khas untuk pembaca BeautifulNara, dapatkan 10% diskaun sekiranya anda menempah The Photolicious sebagai jurugambar majlis perkahwinan anda. Mereka adalah jurugambar rasmi untuk majlis perkahwinan Apek dan Leuniey baru-baru ini. Untuk info lanjut, layari Facebook The Photolicious.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to Rozita Che Wan Faham Kemampuan Berbelanja Zain Saidin

  1. noknok says:

    memacam lah ..

    0

    0
    • red says:

      baguslah cik ta…bukan semua pompuan ‘high maintenance’ nie kaki kikis ya…lagipun, dlm perkahwinan sendiri galakkan isteri membantu suami kan…so, kalau dia teringin nak benda memahal sedangkan suami tak mampu, takde salahnya isteri pakai duit sendiri tanpa perlu membebankan suami…asalkan ikhlas..

      (semoga cik ta mendapat hidayah untuk menutup aurat…)

      0

      0
      • Kau Ado ??? says:

        Tak salah kawin betino tuo….rumah ado, kerete ado…masok rumah den basuh kaki ajo…. !!!!

        0

        0
        • ALAHOI KATANYA says:

          PLEASE LA CIK TA, ORANG LAIN SIBUK NAK KE MEKAH…KAU MASIH LAGI SIBUK NAK MENIKAH.

          0

          0
        • Please Grow Some Brains says:

          kalau kawin dengan niat dan mengikut sunah, pastinya isu ni tak timbul. nampak sangat perempuan ni hati masih lagi “berkeladak”. tengok la, dengan bunga ros letak celah telinga. geli la aku haihhhh. hidup penuh dengan duniawi dan kebendaan..amat merugikan.

          0

          0
        • Renungkan Lah says:

          biasalah kalau retis2 yg tak ada bakat, cerita peribadi dijual menjadi tajuk utama bukan bakat atau seni lakon nya.

          0

          0
        • jadi apa salahnya? ya, pembara nara bebal belako.

          0

          0
        • Bosannnnnnnnn !!!! says:

          kalu niat iklas nak kawin nak tutup maksiat..teruskan. ini tidak, cerita2 dilacurkan…kawinnya tidak !

          menyampah..

          0

          0
        • Kak Nelly says:

          kawin je lah, muak nak termuntoh baca kisah depa ni. layan gossip sampah diaorang, dapur akak tak berasap. berambus…….

          0

          0
        • presiden kelab anak ikan says:

          tahniah che ta..kerna berpuas hati dgn produk kami…lepas ni takder lah merembes sorang2..ye tak?? takat gelaran datin nak buat apa, yg penting che ta puas hati ngan servis ehem ehemmm, maklumlah ..pucuk muda katakan..

          0

          0
        • maggi kari slurrpppp says:

          alah…agenda utama cik ta kan nak anak kacukan, of course lah tak kisah soal duit

          0

          0
        • Zubir x Laku says:

          Jangan lupe Nara, Zubir antara wartawan paling byk buat masalah dan selalu punca artis berpecah-belah… Toksah layan sangat dia tu

          0

          0
        • siti hajar says:

          mujur lah che ta matang sesuai dgn usianya, sebab ada jugak org tua lanjut usia kt luar sana tp perangai kalah budak2 a.k.a tak matang, smoga bahagia che ta & zain, jgn layan zubir tu, dia jealous lettewww

          0

          0
        • Olga says:

          belum kahwin boleh lah ckp nak susah senang bersama..
          nanti dh setahun kahwin masa tu macam keluar… tengok aje ler..

          0

          0
        • Anak Ikan says:

          maybe si Zubir tu meroyan sebab Cik Ta pilih Zain, kelas Cik Ta pilih yg kacuk, kacuk pun kacuk lah..asalkan bukan hak org, tapi Cik Ta..si Zain tu muda lagi..larat ke Cik Ta nk buat round byk kali bila dah kawen nanti he3

          0

          0
        • biarlah dua beranak ni bahagia sekali sekala

          0

          0
      • nafies says:

        ape ape pun tahniah la cik ta. yer. zubir ni tak habis2. lepas satu, satu. ade je tak kena pasal artis. lantak la kan.. ke dulu si zubir ni ada hati dengan cikta? frust ke zubir? keje nak laga2kan orang pun die jugak.

        0

        0
      • Anonymous says:

        perkahwinan adalah perkongsian.bukan u punya i punya,i punya pun i punya… lingkup lama2

        0

        0
      • Kompang Bergerak says:

        Pung pang…pung pang… nak kawin lelaki muda canang satu Malaya. cerita dia ni makin lama makin basi. pergi la dekat2 diri kat surau dan sejadah. penat lah baca gossip murahan yg tak kemana ni. letihhhhhh….

        0

        0
      • Rozita Cari Wang says:

        Kalau che ta nak jantan kaya, dah lama che ta terima lamaran dato’2 duda kaya..ni che ta nak pucuk muda la..esh..kira pasal duit,che ta lagi hot stuff pada zain tu..job datang tak henti2.
        susah senang sama2..asalkan bahagia na che ta,tak kacau org pun.zubir tu tak insaf2 kan.slalu jadi batu api..kat akhirat nanti byk la nak kena hitung salah dgn manusia.

        0

        0
      • Jemah HD says:

        kaurang x paham naluri janda. payah nak dipuaskan…..cepat kering ! xoxo

        0

        0
      • Baby Mulut Pedas Sgt2 says:

        fuh..!! mati2 baby ingatkan kemampuan di ranjang xdi.. haha.. pe pom zain mantop.., baby suka..suka sgt2

        0

        0
    • Podahhhhhhhh says:

      perempuan tua tak yg sedar diri…

      0

      0
    • Jongos says:

      retis2 Malaysia ni…sibuk nak kawin, aurat tak pulak sibuk nak tutup! dunia..dunia

      0

      0
    • tapi tak mampu nak jaga anak yang sampai lari ke mana ntah. sibuk sangat cari laki.

      0

      0
  2. Jenab Jenuh Cari Laki says:

    First!!!!!!! Wowww body Zain mantap….

    0

    0
  3. tepong says:

    inilah bezanya pemikiran wanita matang dgn gadis remaja. btw zubir tu forever alone. jeles letewww haha

    0

    0
  4. haha says:

    org dah terdesak..ape nak heran sgt dengan wang..yg penting dapat sagat batang mat salleh demi melahirkan anak kacukan..kellass uolz!!

    0

    0
  5. Audrey Hepburn says:

    Zubir tu dari dulu dok canang cerita buruk pasal Che Ta. Sah nak balas dendam sebab pernah kena reject.

    0

    0
  6. kak cik says:

    zubri tu bengang sebb dulu dia sibuk scoop pasal che’ ta g London dgn VIP.last2 che’ ta nak kawin dgn zain. org mesti ckp zubir lak propa.mmg konpem ko propa zubir.

    0

    0
  7. cantkkah aku ? says:

    zubir tu memang suke hentam org je..

    0

    0
  8. kak cik says:

    zubir tu bengang sebb dulu dia sibuk scoop pasal che’ ta g London dgn VIP.last2 che’ ta nak kawin dgn zain. org mesti ckp zubir lak propa.mmg konpem ko propa zubir.

    0

    0
  9. miss mong says:

    tk pyh layan si zubir tu..

    0

    0
  10. cici says:

    ape2 je la…yg penting jgn benti berdoa supaya negara kite terus selamat dr ancaman puak jahanam kiram..go atm go pdrm…ni lah masanya utk bersatu..amin..

    0

    0
  11. bibah says:

    dah tau duit banyak tu simpan2 la che ta oii…kita ni tak selamanya sihat walafiat..

    nnti kang Allah tarik balik nikmat tu..hmm….

    0

    0
  12. Walimatul Urus says:

    Dear Che Ta, stop acting like you’re the hottest woman alive. YOU ARE NOT. NOT EVEN CLOSE.

    0

    0
  13. alicekhor10 says:

    Good luck with the marriage!
    :)

    0

    0
  14. ahkak puaka says:

    MAJLIS KAWIN SOK XYH BUAT BESAR2AN. BUAT SEDERHANA PUN DAH OK. SEBAB KEHIDUPAN LPS KAWIN LG PENTING & LG BYK PAKAI DUIT.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    aduhai…kawinnya lama lagi ujung tahon ni…tpi asyik cite pasal kawin jer….bosan plk aku…..

    0

    0
  16. aku pun hot jugak says:

    Aku pernah terserempak dgn che ta masa dia baru nak popular. Lawa gilerrrr. Tapi pakai sunglasses malam2 kat giant usj tu. Aku jam sikit bab tu. Tapi memang lawa gilerrr. Haha.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Laaaa, korang taken tak tau….. zain tu nak cover line Cik Ta kita…. Almaklum lah….cik ta tu kan HAK MILIK KEKAL Tun Daim……habih dah satu London depa beli…..

    0

    0
    • Tun Tin says:

      biar betik?? giler hot terowong che ta, dari yg tua smpai ke muda pun dia sapu.. pheewwwiitt!! agak2 che ta makan jamu apa? tak pun dia buat surgery kasi ketat tutt dia..

      0

      0
      • Sweet minah jambu merah biru says:

        elehhhhhh minah jambu tk heran lah kalau pompan nk kasi ketat normal pe !! kalau nk ambek hati laki pandai2 lahhh nk kasi ketat ke nk makan jamu ke nk jambu2 kan muka semua untok laki pe ! kalau pompan muka selekeh asek asek pakai baju tidorrrrrr batekkkkkk je laki tengok pon tk selera lah ! tu buat laki nk cari pompan loronggggggggggggg !

        0

        0
  18. miss gucci says:

    yup betul kata zubir…nie sume propa sbb che ta hak milik kekal tun daim…

    0

    0
  19. Mok CiQ says:

    abg naraaaa……

    nx story plzzzzzzzzzzzz !

    0

    0
  20. Kelpo says:

    hahahaha moga cheta bertudung n cover2 sket tetek 2 lpas kawen t.. ok??

    0

    0
  21. Kelpo says:

    kan2… moga2 cheta bertudung lpas ni n cover2 sket betik 2… da kawen t… jaga ati suami 2

    0

    0
  22. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    siap lah kau zain kena torture, kena QC dek si tua garik rozita cawan nih… bakal bini kau tuh pangkat nenek kau je pun…harap mekap 5 inci soap opera je cantik…kalau xmekap sure xhingin…

    headline 3 tahun mendatang… “KAMI DAH BERCERAI – ZAIN”

    0

    0
  23. helljay says:

    cik ta cik ta cik ta…….bahagianya

    0

    0
  24. Mat tajam says:

    alaa ok la tu kan..ingat sesenang nak pucuk muda..abis x reti2 kuar duit sendiri..service abg pun dah baik tu che ta

    0

    0
  25. Leo says:

    ye la.. aku pun ade terbaca b-pop.. ntah nape zubir tu macam tak puas hati je pengumuman bile che ta & zain nak kawen… cakap propa… orang tu merancang… jadi tak jadi tu semua kerja tuhan… haruih le tu kene reject dengan che ta, che ta nak wajah kacukan.. hahaa…

    0

    0
  26. kui kui says:

    betoi ka hang nak kawin ngan si zain ni cik ta oii..hang fefeeling demi moore ka?

    0

    0
  27. putih² melati says:

    kenyang la si zain…hehehehe

    0

    0
  28. nokia cap bulu kaki says:

    xpela, org nak kawin, doakan yg baik je la.

    single -, kena gosip bagai..(gosip ngn org ni, ngn org tu, x ngaku, kena kutuk)..

    nak kawin,-kena ngata jugak..(.dah tua, ada hati nak kawin,pi mekah la, simpan duit lagi bagus la, jaga anak lg bagus la bla bla bla)

    kawin ngn laki org-dah tentu2 kena ngata (ppuan ni dah xde laki lain ke? perampas la, xde perasaan la bla bla bla)

    kawin ngn duda – kalau duda kaya dah tentu kena ngata, nak2 duda tu tua nak meninggal dah (nak duit la tu, pengikis, pisau cukur, nak harta,laki tua pun berselera)

    kawin ngn bujang – kena ngata gak..mcm kat atas..

    udah2 le tu..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Klau ternmpk drama yg che ta blakon kat tv, aku tukar channel terus…tp ni kat blog plak..next gosip please….

    0

    0
  30. mak c kina says:

    aku setuju dgn nara psl zubir tu…aku bce pn skt hati…lantak dorg la nk khwn pn..soal ble tu lantak la..che ta de ckp,bkn dia yg ckp bln julai,tp wartawan yg buat spekulasi sndr..che ta pn ckp yg bln julai tu puasa,mcmne nk buat kndr?…adoi la zubir…aku xsuke si zubir tu,ske melagakan artis…suke bikin panas…ble artis xlayan, dia mula la ckp artis xnk bg kerjasame…lari dr wartawan,tp dia sndr yg buat artis nyampah kt dia,dia xsedar…

    *nk khwn pn org xsuke,mcmne?…dorg bujang,bkn rampas hak org lain…so doa kan je dorg tu bahagia..

    0

    0
  31. janda meriah says:

    ak x kesah pasal cik ta tu..
    ak kesah pasal zain tu..
    olololor.. sedapnya badan.. i sanggup jadi hamba melayan u
    siang malam.. huhu

    0

    0
  32. nuru says:

    si zubir tu ada penyakit hati kot…wartawan yang suka cari masalah.dulu anzalna dgn neelofa gaduh pun…dia juga….biarla che ta kawin dgn zain…at least x rampas hak orang…..doakan yang terbaik untuk che ta dan zain….

    0

    0
  33. nokia cap bulu kaki says:

    oo rashid sibir,esok2 kot2 si zubir ni umur pendek, bawak2 la ziarah jenazah dia masa nak kebumi tu..mana la tahu ada idea boleh buat episod istimewa tanah kubur..

    0

    0
  34. siputsedut says:

    Eloklah Che Ta nak kahwin..baguslah…kita doakan yg terbaik utk mereka. Jangan ler memandang rendah pd status janda dia tu..masing2 ada kebaikan nya..tak gitu? Hmm, pasal si zubir mulut longkang tu? jgn di layan sgt, tp betul gak kan, kenapa dia anti Che Ta sangat? zubir ni mmg suka memburuk2kan artis2..bukan rumah dia ke yg kena baling ayam mati dulu? Tak insaf2 ke zubir oiiiii….

    0

    0
  35. Anonymous says:

    My gaji & jawatan lbh besar dr husband tp husband x pna abai tggjwb bagi extra money utk sy & anak2 malah husband stiasa suka & myokong spya i lbh maju & i x pna nak demand2 minta beli itu ini dr husband sbb sy ble beli sdir kdg2 klu ada rezeki i belikan utk husband & kids. Ada ketika husband belikan jg barang2 yg i suka tp ikut kmampuan dia. Lelaki kena tgk jg jenis ppuan tu kalo xde kj nak high2 taste kena agak2la cari duit support. sekadar pgalaman sdri & i love my hubby.thanks

    0

    0
  36. waklu says:

    ala camtu je ke si zain bole bg? ishh diam2 je la cik ta ooii.. malukan diri sendiri plak citer benda2 camni! xsesuai dgn umur ko tu cik ta.. mcm bdk2 pi dok citer… cer blajar ngn era tu.. PR bagus

    0

    0