Written by Bella | March 4th, 2016

Sebelum ini kami ada menyiarkan beberapa foto Rozita Che Wan mengenakan purdah untuk menunaikan umrah.

Ramai yang puji bahawa Che Ta tampak lebih manis tetapi ada juga beberapa pengguna Instagram mengkritik jenis purdah yang dipakai oleh beliau.

Beberapa pihak beranggapan, purdah tersebut agak jarang dan Che Ta sekadar ingin berfesyen dan tiada gunanya untuk berjubah tetapi masih mampu menarik perhatian ramai.

Erm, boleh tahan juga komen-komen yang dilemparkan kepada Che Ta, mungkin ada juga silap Che Ta tetapi janganlah terlalu menghukum. Doakan sahaja beliau berubah secara perlahan-lahan.

31 responses to Rozita Che Wan Dikritik Pakai Purdah Dan Jubah Kerana Fesyen

  1. Anonymous says:

    Hakikatnya mmg pun.. G umrah nk berfesyen bgai.. Org mcm dia xde keyakinan klu klua x bmakeup.. Pdahal org phm kot dia nk g umrah bkn holiday dan dia cantik pun tnpa makeup..

    0

    0
    • Anonymous says:

      org g umrah aku xnak kata ape, kutuk ke hina..dia nak g buat ibadah tu, jadi tetamu Allah.
      sekelip mata Allah boleh buat dia jadi lagi baek dr yg mengutuk dan mengata.
      kita sapalah nk judge.
      yg kutuk2 tu ntah2 belum lagi pernah dipanggil jadi tetamu Allah.doa2 jelah klu betul dia salah, harap dgn g umrah, dia berubah jadi lgi baek..lagi baek..lagi baekkk

      0

      0
    • minah jambu terlajak habis says:

      soal pesen berpurdah itu tolak tepi yg penting ck ta gi umrah dngan niat dia yg suci …hanye Allah yg mengetahui segala nyee..

      0

      0
  2. MERAH JINGGA says:

    ada jerawat sebijik kot..nak cover

    0

    0
  3. Shhhh says:

    Xperlu terlalu menghukum.dia pkai make up pn kt airport je.maybe smp sna dia clean in ke mn kita tau kan.don’t judge a book by its cover.smg che ta mendapat umrah yg mabrur.Amin…

    0

    0
    • Shhh says:

      kenapa nick name ko ngan aku sama..walaupun terlebih h….biarlah dia nk g umrah..kita yg bercakap ni tk berpeluang nak g lagi..huhu

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        bukan tk berpeluang nk gi umrah…nk gi takot dosa banyakk…

        0

        0
  4. bibik mama says:

    harap siNajibor & bik Mama dapat hidayah dan berubah jadi baik setelah balik umrah (bagi balik semua jota2 kepada rakyat, pas tu stepdown as PeeEmm) dan kucup hajarulaswad, kaabah, solat dalam hijir ismail semua. Bukan semua orang berpeluang dpt kucup Hajarulaswar, kaabah, solat dlm hijir ismail sambil ada bodyguard tau. Kalu sama gak perangai tak tahu lah. Lebih baik bg org2 yang miskin tu pegi. lagi besa pahala.

    0

    0
  5. melati says:

    Dah tahu Che Ta ni mereng…lantok lah dia……, Che Ta bogel pun ader ker org nk nengok nya, cuma pelakon Sekolah jew yg lalu…..eeeeeeeeeee

    0

    0
  6. Hurts.... says:

    Che Ta… sengaja pakai mcm nie..
    Dia dah prepare apa org nak comment…
    so pd dia… lantak korang lah…
    Dia suka buat “Stir…Attentions Seeker”…!!!
    So….. Kita buat dek aje…
    tengok selepas ni.. fesyen apa pulak di nak cipta..!!!

    0

    0
  7. kesian che ta says:

    ala… yang mengata tu semua hati busuk.. kt mekah, pompuan arab kt sana pun ramai yang melawa, pakai jubah ngelip ngelap, batu berlian penuh.. apa salahnya kalau melawa nak pegi ke tanah suci.. takkan nak pakai jubah buruk koyak rabak kot.. hai la manusia..

    0

    0
    • Anonymous says:

      komen kau ni buat aku teringat kawan aku beria2 iron telekung nak semayang..bila tanya katanya nak jumpa Allah takkan tak boleh nak lawa2..tapi berpada2 la..macam komen posh_chester tu takut nanti ajnabi lagi tertarik dengan purdah renda2 tu..dahla orang2 arab laki ni memang tak boleh tengok pompuan lawa

      0

      0
    • Lara says:

      Tau tak dalam Islam lebih menganjurkan kesederhanaan.

      0

      0
    • puding roti says:

      Mekah tu kan bandar raya…. perempuan Arab yg berlawa tu pergi jalan2 dalam bandar nak shopping ke apa . Mereka bukan dalam haji/umrah or bukan jejak kaki kat tempat suci pun macam kaabah tu . Kat Mekah tu macam2 ada tempat shopping, hotel & etc .

      0

      0
  8. melati says:

    Nanti aku pikiaq ..wahai yg bernama Che Ta…patut ker aku humban ko ke Neraka atau pun ke Sungai……

    0

    0
    • fidda says:

      kau siapa yang nak tentukan di mana dia patut di tempat kan ? suci sangat kah kau ? syurga itu pasti kah untuk kau ?

      0

      0
  9. melati says:

    Nanti aku pikiaq ..wahai yg penama kesian Che Ta…patut ker aku humban ko ke Neraka atau pun ke Sungai……

    0

    0
    • kesian che ta says:

      tolong humban aku ke mekah.. aku nk g buat umrah lagi.. rindu woi kt mekah..

      0

      0
  10. Lorat says:

    But then again we can see besarnya kekuasaan Allah kan, He sayang all his creatures, and give all the nikmats to us.. dalam cara berlainan. Macam Che Ta ni selalu murah rezeki dapat apa yang dia nak, tapi hati macam tak tenteram (she is obviously insecure). while some of us, walau tak dapat apa yang kita nak, still ok aman tenteram.

    0

    0
    • anonymous says:

      Lorat ….kalau ko tu aman tenteram xde je ada rasa dengki dan buruk sangka kat che ta…kalau ko jenis aman tenteram….xde je nak komen yang negative…nickname pun pilih lorat….

      0

      0
      • Lorat says:

        Hahaha aku tak cakap aku, aku kata some of us.. ok la aku salah so let me rephrase, “mereka lain yang kurang kemampuan, tapi hidup tenang aman damai”.
        Aku ni mmg lorat, dengki tak habis.

        0

        0
  11. Nek ta says:

    Aku malas nk komen panjang. Sebab mostly kt sini si nek ta yg komen. Plastik. Nek ta artis yg paling tak boleh dipercayai. Kita tengok lps dia balik umrah nanti ok? Hmmmmm

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Berpurdah seperti di main mainkan… tolong la kak rozita. Kalau nak berpurdah pakai betul betul kalau masih xnk pakai jangan pakai saja…

    0

    0
  13. KuMohonPadaNya says:

    Semoga Allah bukakan pintu hati che ta untuk memakai pakaian yg menutup aurat mengikut landasan islam yang sebenar2nya bila balik dari umrah nanti. Dan dibuka kan juga pintu hati mereka sekeluarga untuk mendalami ilmu agama dengan lebih banyak lagi serta beramal dengannya. Ameen. Ameen. Ameen ya rabbal alameen.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    makin lama aku tengok orang2 yg komen bajet bajet alim ni sebenarnya jealous, dengki and busuk hati dengan kelebihan orang lain. konon nak nasihat tapi tu sebenarnya coverina je.

    korang pikir..dengan guna ayat2 alim ni korang dibenarkan mengata orang ke? lagi dosa besar ko dapat dari orang yg ko kutuk tu..

    get a life la woi…kurang2 che ta ada duit nak buat itu ini.

    korang apa ada? mengutuk je tau…loser!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    kann….sibuk apa nak nasihat orang lain??….jaga diri dengan iman korang sendiri lah!

    sibuk pulak kira dosa pahala orang lain…..nak nasihat orang tu pi private message or cakap je direct kat orang tu…

    benci pulak aku dengan orang yg bajet2 alim ni…dosa sendiri mengata orang tak pikir pulak…

    0

    0
  16. anon says:

    Nenek kebayan ni mmg suka cari publisiti murahan…. Buatlah amal ibadah dgn ikhlas, takyah sebok nak upload and jadi attention seeker.

    0

    0
  17. aku says:

    tak tahu nk taip ape huhu

    0

    0