Written by AbangNara | March 9th, 2016

Mati-mati Abang Nara ingatkan kes antara Rozana Misbun dan Awie telah selesai selepas Awie membuat permohonan maaf dan membayar RM10,000 sebagai kompaun kepada bekas isterinya itu. Rupa-rupanya ia belum berakhir lagi. Rozana Misbun sedang dalam proses untuk menghantar saman malu dan menuntut ganti rugi kecederaan kekal pada hidungnya terhadap Awie tidak lama lagi.

awie dan rozana

Secara jujur, tindakan Rozana Misbun ini boleh diterima akal kerana bukan calang-calang kecederaan yang menimpa dirinya. Iyerlah sampai patah hidung. Kata Rozana:-

Saya tahu ramai yang kecewa dengan keputusan saya menerima permohonan maaf Awie malah ada yang kurang senang dengan kompaun RM10,000 itu. Sebenarnya jumlah itu adalah denda maksimum yang diperuntukkan bawah Seksyen 325 Kanun Keseksaan.

Bagaimanapun saya mahu tekankan di sini bahawa saya dalam proses perbincangan dengan peguam untuk meneruskan kes sivil yang berkaitan dalam usaha untuk menuntut ganti rugi begi kecederaan kekal yang saya alami ketika ini di mana hidung saya patah akibat dipukul.

rozana misbun

Semoga perbicaraan saman malu dan tuntutan kecederaan ini tidak berlanjutan terlalu lama sekaligus mengganggu fokus Rozana Misbun membesarkan anak-anaknya. Kalau boleh selesai luar mahkamah lagilah bagus. Lagi cepat selesai, lagi senang semuanya. Sama-sama kita doakan. Sumber Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

35 responses to Rozana Misbun Akan Saman Malu Awie & Minta Ganti Rugi Kecederaan Kekal Pada Hidung

  1. Anonymous says:

    kenape..hidung dah penyek ke..igtkan dah abes..rupanya berdendam

    0

    0
  2. lea says:

    x habis2 lg ke makcik ni???

    0

    0
    • Anonymous says:

      biar lah dia itu hak nya….. saman malu lagi belum di buat memukul isteri depan orangramai….. baru saman cedera kekal….. ingkar perintah mahkamah…. patut lah awie kurus fikirkan duit bakal terbang…… sebagai lelaki awie tak patut buat depan orangramai…. salahnya juga kurang bagi duit…… sangup menipu isteri dapat isteri pula penipu juga….. lepas tu ceraiberai… cakap mengaibkan antara satu sama lain jadikan contoh kepada lelaki curang dan penipu, jangan jadi macam awie…. lepas tu berselindung di balik kepura2an

      0

      0
  3. Anonymous says:

    10 k je mna ckup nk buat idung pelsuu.. Nk beli hbag pun x lepas..huhuu..

    0

    0
  4. ace says:

    selagi x dpt ape yg dia nak..x abis lg le jwb nye..bosann

    0

    0
  5. miss kepoh says:

    gila punya perempuan…xabes2

    0

    0
  6. melati says:

    hahahaha…nk buat modal 10K maner cukup !..nk meniaga tudung lew tuuu buat modal…silap2 RM10 K…lawyer jer dapat….kalau kes kalah, pikir kan lah Cik Rozana oiiii.

    0

    0
  7. holla says:

    ishhh x baik korang nie.. kite xde tmpt dia kite x tau.. dia nak pertahankan hak dia biar je la.. kite pun ade adik beradik pmpuan jgk..

    0

    0
  8. AKU says:

    mula la tu…meroyan hahaha

    0

    0
  9. nik says:

    dasar pmpuan mata duitan

    0

    0
  10. Anonymous says:

    yang untungnya lawyer..hakim tutup kes dia ikut anak guam nak saman balik pun dia ikut..tolak kiri kanan pun dia xrugi..bertambah keuntungan dia..padahalnya kenapa masa mula2 nak capai kata putus tuk awie minta maaf & bayar 10k tu lawyer rozana ni tak pertahankan hak rozana tuk teruskan perbicaraan

    0

    0
    • hahaha says:

      Pandai..betul cakap awak tu. saya peguam pencen dah, tapi kalau saya peguam Rozana memang saya akan pujuk saman sivil pulak. Business is business

      0

      0
  11. annoyma says:

    Si Nara memandai suh selesai luar mahkamah demi anak2 konon….dia ingat kes ni ringan ker …kalo dah dasar lelaki camtu le…kesian kat awie kot. Biar la rozana nk saman…bukan mintak duit kita pun. Cuba kalo hidung kita yg patah dipukul suami…..boleh maaf ke??

    0

    0
  12. wanita says:

    Perempuan bukan tempat punching beg ok. Mmg hilang respect tp lelaki yg cederakan isteri dia mcm ni. Kita x perlu artis xde hati perut mcm awie. Byk lg artis suara lg sedap lalalalala

    0

    0
  13. Lorat says:

    Macam tamak jer perempuan ni, kalau betul nak stand for your right, kenapa before bersetuju untuk selesai kan kes luar mahkamah? and now nak buka kes baru pulak, something sangat. Dari kesian jadi meluat pulak.

    0

    0
  14. semut api says:

    lelaki yang baek untuk perempuan yang baek.memg sama taraf j dua ekor nie…lantaklaaa.nak kata kesian rozana kna pukul pon x..nk kecian kat awie lglaa x…x membantu ekonomi negra…NEXT

    0

    0
  15. wakdoyok says:

    nape aku rasa gambar bawah tu macam bibik2 yg kne dera oleh majikan ekk
    #jangankecamsaya

    0

    0
  16. Yang kondem2 rozana, aku doakan korang pun kena pukul sampai patah hidung. Tengok masa tu apa korang rasa..

    0

    0
    • anon says:

      Buat ape nak doakan org kene pukul pulak. Bkn semua org kaki pisau cukur mcm si rozana ni. Bini pertama dia tak pernah kene pukul pun. Sb rozana ni tak baik lah yg kene pukul tu. Bknnya awie gila saje2 nak pukul bini. Something is wrong somewhere….

      0

      0
      • Anonymous says:

        Awie is stupid..violence cannot solve any problem…now jawab lah kene saman….padan muka…

        0

        0
  17. aku la says:

    korang ni bodoh ke apa..dah terang2 la awie belasah pompuan ni sbb dia habiskn duit yang awie bg suruh simpan..kalau aku pon marah..aku pon pompuan..tapi aku rasional..nak salahkn awie kenapa pulak..terang2 pompuan tu yang salah kan..kata nak selesai cara baik konon..10k x ckup ke..dulu duit yang xde kt bank tu berapa ratus K..bodoh gila la komen2 kt sini..memang la awie tu salah belasah bini dia..tp duit yang hilang tu bukan sikit la badigol..saman malu palahotak dia..xcukup2 duit awie dia nak kebas..bodoh punya pompuan..buat malu je..nampak sangat gila duit

    0

    0
  18. MYMS says:

    KENAPA EK… AKU RASA BLOG BEAUTIFULNARA NIE DAH MAKIN HAMBAR AND X MENARIK UPDATE CITE PUN DAH LAMBAT… X MCM DULU … ABG NARA DAH BOSAN KE TULIS BLOG..HAHAHHAHA….

    0

    0
  19. Nara says:

    Pukimak betina ni

    0

    0
  20. Luge says:

    Ooo ramainya peminat Awie!! Go Go Rozana Fight for Womens Rights.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Nick aku la. jangan mandai2 nak org lain pikir cam kita..
    cam dia tu malaikat pulak….

    0

    0
  22. anon says:

    Awie tumbok hidung dia sb dia marah rozana berhabis duit buat hidung palsu. Padan muka, gatal sngt rampas awie dari first wife dia. Haa…skrg baru tau. Tapi something is wrong dgn rozana ni, bini dulu takde pulak kene pukul. Agaknya arni dulu baik.

    0

    0
  23. serene says:

    Minah ni terlalu mengejar glamer, tengok gambar first siap berjaket kulit lagi. Sanggup curi duit sb nak bergaya…..mestilah laki dia marah sb dlm diam duit habis. Duit yg disimpan utk anak2 & masa depan, habis dikerjakan oleh minah ni…

    0

    0
  24. kiah says:

    napa pulak klu org berjaket, glamer aku pung ada blambak jaket kt wordrobes tuh, aku bukn artis ke per sja suka2 ..klu pun nape awie tak tegur ni ko tgk gambar first tu awie siap senyum bangga..aku balikn kata2 ko haha

    0

    0
  25. dina says:

    good for you rozana.
    dont let the bastard get away.
    else the same thing will happen to other women.
    fight for your right please.

    0

    0
  26. Yekeni says:

    Ermmmm what did some of you said in the previous post?? Settle secara baik? Demi kebajikan anak2? Now nak file saman lagi..

    Sebenarnya jumlah itu adalah denda maksimum yang diperuntukkan bawah Seksyen 325 Kanun Keseksaan. – Max 10k? Wow! Ciputnya… Kalau patah tangan tak boleh kerja setahun? Pun 10k?

    Kena sekali pukul ke, 100 kali pukul ke, kalau dah sekali letak tangan dgn perempuan, jantan apa tu?

    Kalau sekali pukul, terus innalillah? Kalau sekadar sepak kerana emosi, masih boleh terima. Kalau bertubi2 lanyak sampai jadi gitu muka kawan tu, boleh ke terima?

    Ni bukan pasal minat ke tak minat. I minat wings dari zaman remaja sampai sekarang. Ini soal jantan bantai bini. Kalau ni kes orang biasa dan bukan artis, tentunya ramai sokong si isteri.

    Bila nak saman aje, mulalah ramai kata mata duitan. Eh, mak bapak penat besarkan anak dari kecik sampai besar, tak pernah lanyak muka anak. Abis tu, laki lanyak? Suka2 lanyak anak orang? 10k is ciput to awie lah. Mcm bagi 20sen suruh main jauh2.

    Tapi takpe, dah tau kan max is 10k. Nanti bila ada anak perempuan kena lanyak patah tangan ke kaki ke, at least korang tau berapa korang akan dapat. Ye tak? Maybe that amount is too big and rare for you. That’s why you kata cukup.

    Malaysia takde women’s charter, Women’s rights ke? Patutlah…. Sebab women2 sendiri yg condemn sesama sendiri…

    Please lah….

    0

    0
    • Chi says:

      Ok salah awie pukul perempuan. Dua2 pihak stuju dengan bayaran denda. Kalau nak go on dengan saman malu pun xkisah cuma kes rozana pecah amanah bila nak dihukum?

      0

      0
  27. cik jah says:

    saman malu tu macam kelakar.. sebab klu bukan sebab dia yg spread the news. org tak akan tau.. nak buktikan kes dalam saman malu bukan senang… tapi klu nak saman utk kecederaan kekal tu, rasional sikit..tapi tu pun nak kena pembuktian..

    0

    0
  28. mel says:

    Saman malu konon,,malu sebab hidung penyek sdh ka?…dapat duit pergi buat pmbedahan plastik kt hidung ? then muka? sudah2 la dgn game naik turun mahkamah wei..nie geng Rita nie,,mcm2 saman ade,,jgn2 saman suami x pernah beli seluar dalam untuk wife pun ada…ahahaha

    0

    0