Written by AbangNara | July 7th, 2014

Selaku seorang kakak, pastinya hati Haliza Misbun sedih, pedih dan sakit apabila melihat gambar adiknya, Rozana Misbun yang merupakan isteri kepada Awie tersebar dalam keadaan yang amat teruk. Muka Rozana Misbun yang lebam memang membayangkan kesakitan yang teramat sangat ketika itu. Tidak diketahui siapa yang menyebarkan gambar itu, Haliza memaklumkan yang adiknya tidak mengingati siapakah yang merakamkan gambar tersebut.

haliza misbun

Kata Haliza Misbun menerusi portal Murai:-

Saya harap saya punya keberanian ke tahap itu! Apapun, adik saya, Rozana dalam kesakitan yang teramat disaat-saat gambar itu dirakamkan. Dia sendiri tidak mengingati siapa dan dari mana datangnya kamera telefo yang merakamkan gambar-gambar tersebut.

Saya cuma mampu berdoa agar adik saya, Rozana Misbun terus diberi kekuatan dalam menempuh ujian yang hebat ini. Meskipun dilempar dengan pelbagai tohmahan dan cacian yang tidak munasabah.

Selain daripada menanggung kesan kesakitan fizikal yang masih berbisa dan ditambah pula dengan kerinduan dan kesedihan yang teramat akibat berminggu-minggu tidak berjumpa dengan anak-anaknya iaitu Putra Ahmad Merrah, 7 tahun, Putra Ahmad Rezzki, 6 tahun dan Putri Qasseh Antasya, 4 tahun. Namun, dia (Rozana) masih cuba berfikiran positif

haliza misbun

Tak apalah. Sekarang ini kes ini akan dibicarakan ke mahkamah. Semoga mereka yang terbabit akan mendapat perbicaraan yang adil. Sama-samalah kita berdoa agar mereka yang bersalah akan mendapat hukuman yang setimpal. Di bulan baik ini, semoga Rozana banyak berdoa kerana sesungguhnya doa orang teraniaya itu makbul di sisiNya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

50 responses to Rozana Berada Dalam Kesakitan Yang Amat Ketika Gambar Dirakamkan – Haliza Misbun

  1. April says:

    oh my god …so pity

    0

    0
    • poyo says:

      yang hairannya, haliza da mngaku tu gambar adik dia, tp si awie xmngaku yg dia tumbuk bini dia, walaupun bini dia yg salah.. pelikkan nampk x permainan nya..

      0

      0
      • miss ynwa says:

        dua-dua salah….si bini pengikis, camne laki tak naik hantu gamaknyew
        si laki lak bodo sape suruh dulu bukak kelab malam ,kan tuhan da marah
        next nara!

        0

        0
        • aini says:

          tu la awie… dlu ade bini yg baik, gi gatal cari lain.. pastu yg salah sume kt xbini… skg ape sudah jd..??

          0

          0
        • Ana Penyapu says:

          Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai PAPARAZI. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini padatahun 1960.
          Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

          0

          0
        • Olga says:

          i tanak komen pape, cuma nak ckp Malaysia merupakan bumi yang bertuah yang kaya dengan kepelbagaian bio. Kepelbagaian bio merangkumi semua benda hidup serta ekosistem yang merupakan habitat bagi kehidupan ini. Kita semua adalah sebahagian dari jaringan kehidupan yang kompleks ini dan saling bergantung antara satu sama lain. Malaysia merupakan salah satu daripada 12 negara mega biodiversiti di dunia yang kaya dengan kepelbagaian spesis flora dan fauna.Terdapat lebih 15,000 jenis tumbuhan berbunga dijumpai di Malaysia iaitu hampir 10 peratus daripada jenis tumbuhan berbunga yang terdapat di dunia.

          0

          0
        • Mira says:

          Haaaaa!!!! Elok sgt la tu!!! Dua beradik tak bertudung!!!! Kakak bela adik!!! Kalau mcm ni sampai bila2 pon Bdk tu tak reti dan jadi manja!!! Bnda yang salah terang2 cuba jgk nak ditegakkan!!!

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          fuu sedap2 je fitnah..
          ada bukti ke? pi bukak puasa la weh..

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          tu muka kena tumbuk tu,
          bukti dah ada, tgkap jela weh..

          0

          0
        • Cik Minah says:

          Bini dia pengikis pun tu hak dia sebagai isteri. Suami tokleh pertikai mana duit pergi. Dia dah lahirkan anak utk kau, dah besarkan anak hasil dr benih kau, sediakan makanan utk kau, kemas rumah basuh baju segalanya utk kau jgn tanya mana duit p.

          0

          0
        • Kiah Kongo says:

          Duit panas mmg cam tu la wak…hidup x berkat…apa2 saja buat kena ujian dan musibah yg berat. hati x senang, jiwa x tenteram. dilepaskan amarah kepada yg lemah, syaitan menarik urat saraf ketika api kemaran naik ke kepala. otak ke longkang manakala tangan naik pelempang. itu semua contoh orang2 yg ingkar suruhan Nya dan petanda2 kecil agar segera berubah dan muhasabah ke landasan dan paksi Nya.

          Ingatlah wahai2 melayu2 dan sedara2 Islam di luar sana.

          0

          0
      • soro says:

        jatuh tangga kot kui3

        0

        0
        • P!nk Mummy says:

          Ni utk mereka yng jantina Lelaki Puaka suka WWF isteri, girlfriend, tunang, adik, kakak…mai sini saya hantar anak buah ponakan pukul balik sambil lunyai….including yng baru pukul anak sulong sampai mati…masaklah kat dalamm…k bai.

          0

          0
        • Chef Wan Jr says:

          Maaf to say, it is about time he is going to be on trial. Hopefully he is going to merengkok dlm penjara and let all mat2 rempits, kaki lalok, kaki bunuh, samseng2 dan pencuri2 dalam that Sg Buloh jail rogol him dan play with this ass him every night. He deserves it lah and too much sangat already. When we hear things like this my blood straight goes upstairs. I cant tahan already jantan berlagak ego like this I feel like kasi kick kuat2 sama zakar dia to let him suffer. Biar padan his face la you do like this to a woman you are worse than animal and you are very pariah worse than Lola except you tak kurung you punya wife sampai skinny kurus kering dalam bilik je.

          0

          0
      • Neelofa says:

        kesakitan yg amat,
        kesian gila dengar..adooi.

        0

        0
  2. along says:

    semoga tabah menghadapi ujian dari ALLAH..

    0

    0
  3. sayatahuhalsebenar says:

    sape suoh ko cari pasal rozana woiii …

    0

    0
  4. curiositi says:

    mana tau yg rozana tu cr pasal?

    0

    0
  5. WOOITT.. says:

    kepada para gadis..jika agak2 bakal suami tu panas baran cepat2 pi belajar muay thai, karate atau tae kwan do..sebelum dia angkat tangan ..belasah dia dulu

    0

    0
  6. rapunzel says:

    mana xsakit smpi bengkak cmtu muka… xkesa la pihak mana yg salah skalipon awie n bini die kene muhasabah diri..

    0

    0
  7. minah jambu 24jam mengadap compter says:

    dh sendiri salah ha rasa lah dia punye sakit ! dh tuhan nk tunjokan muka dia sampai bengkak2 ha terima aje lah ! lain kali jangan buat ngan laki macm tu !

    0

    0
  8. nok gebuzzz says:

    bodoh btol la si awie ni,dah elok2 nama dah ok ,karier dah ok ,pas tu buat hal…skrang amik la ko….apa mau bikin sekalang….BIKIN PANAS!!!

    0

    0
  9. abz says:

    po kato kito bwk Awie poie jumpo Luis Suarez jer…biau dio tahu sakit tak dikono gigit dgn si si Suarez…tak pun kito bwk poie jumpo Zuniga yg titik dongan palo lutut kek belakang bdn Neymar tuh …

    0

    0
    • aini says:

      setuju sngt2 la….

      0

      0
      • Orkid Indah ... says:

        Suker suker suker ….. cadangan @abz tu …. sempena bola sepak piala dunia ni … Cadangan bernas mengikut Perkembangan semasa … bijak bijak bijak … kesian neymar kan …

        Dua2 kene muhasabah diri di bulan Pose ni … Dua2 ada kesalahan … inilah akibatnya BILA KITA JAUH DARI ALLAH SWT … HILANG SEGALA KEBERKATAN HIDUP …. INI BARU DI DUNIA BELUM LAGI DI AKHIRAT … Abg Awie & Rozana klu blh jngn lah cerai berai …. sbb dua dua pun ada salah juga … ingt ank2 … kesian kat ank2 kecik2 lg … Wajib istri menjaga harta suami … hnya duit nafkah yg di beri kpd istri shj boleh istri sesuka hati belanja tp bukan harta yg di amanahkan oleh suami utk istri jaga …. lebih2 lg utk Tabungn Masa Depan Anak2 … sila ambil perhatian sesaper yg tak tau hukum tu Bab jaga harta suami … HUKUM GANYANG aka MENZALIMI ISTRI pun DOSE jugak yee… tahap melampau sbb duit, hilang pertimbangan kita sbg manusia … Abg Awie … duit boleh cari lg … DIDIKLAH DIRI SNDRI DAHULU KE JLN ALLAH SWT kemudian didik istri … ingatlah istri dah MELAHIRKAN ANAK MCM NAK TERCABUT NYAWA … jasa istri tu tak boleh nak bandingkan duit 250k tu …

        Cuba tnya diri sendiri … KENAPA ALLAH SWT BG UJIAN NI … ? Senang nak kata PASANGAN INI HENDAKLAH BALIK Kpd ALLAH SWT KEMBALI … JADIKAN AL QURAN & SUNNAH SBG PANDUAN MENCARI JLN PENYELESAIAN TERBAIK … Insya Allah … Wallahu a’lam …

        0

        0
  10. lilo says:

    Doesnt matter what caused the husband to act like this, but the matter is how can u have the heart to even put ur hands on ur wife & the mother of ur kids?! For me thats absurd! ALLAHUAKBAR.. I just hope u get justice for this Rozana.. Just to show the world that no matter how famous & wealthy ur husband are, the law is on our side..the victim’s side.. in shaa Allah..

    0

    0
  11. Mr. Right says:

    awie dalam keterangannya tak mengaku salah…tp untuk aku dah terang awie mmg bersalah… apapun kesalahannya takkan sampai pukoi bini mcm tu..suami sepatutnya pertahankan isteri…

    0

    0
  12. Just wondering says:

    Awie mengaku tidak bersalah…jadi mungkinkah orang lain yang memukul isterinya?

    0

    0
  13. Lily says:

    Tidak diketahui siapa yang asalnya menyebarkan gambar, tapi yang pasti Nara mash menyebarkan gambar kecederaan Rozana. Have some common sense and respect la Nara. If this happened to your loved one, I’m sure you wouldn’t want gossip blogs to spread the picture around.

    0

    0
  14. haha says:

    yang salah tetap akan kalah
    yang benar akan menang

    0

    0
  15. faridah r says:

    dari dulu sampai sekarang tak ubah2. siang malam mabuk…..

    0

    0
  16. sotong hitam says:

    mari kite tunggu sape yg salah!!!

    0

    0
  17. anon a says:

    Tipu lah kalau tak ingat sape yg amik gambar. Bukan pengsan pun. Bulan2 puasa ni takyah cakap bohong…Sakit yg teramat??? Hmm….nak beranak lagi sakit. Gambar2 tu mestilah keluarga bini dia yg sebarkan sb nak perkenakan awie, nak tunjuk yg awie bersalah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak kena jangan bising2.. yang kena ni kan pompuan. yg mungkin tak penah kena belasah sebelum ni.. masa tu dia mungkin makan painkiller ke yg buat dia dalam keadaan mamai2.. saya penah operate 2x.. mkn painkiller byk yg buat saya ngantuk dan mamai.. tak tau sapa salah but please have some respects to both parties.. dah dia cakap tak tau tu, tak tau la,,

      0

      0
    • anon says:

      tak kena jangan bising2.. yang kena ni kan pompuan. yg mungkin tak penah kena belasah sebelum ni.. masa tu dia mungkin makan painkiller ke yg buat dia dalam keadaan mamai2.. saya penah operate 2x.. mkn painkiller byk yg buat saya ngantuk dan mamai.. tak tau sapa salah but please have some respects to both parties.. dah dia cakap tak tau tu, tak tau la,,

      0

      0
    • minah says:

      beranak mmg sakit…tp ade yg senang bersalin…ckp jgn sembarangan..klo ye pn luarge die yg amek…bgusla..ade bukti..klo.adek beradikk aku yg kena pn xakan la aku nk biarkan..tgk je…komen tu gne akai ye…apela

      0

      0
    • jaynubb says:

      Ai pernah kena belasah dengan abang ai..sebab keluar dengan boifren abang polis..abang ai tak suker polis sebab dia menagih…muka ai lagi trruk darilada tu…sakitvtak terasa..marah dan sakit hati dan malu yang ai ingat sampai sekarang..sampai hospital pula ada mangsa kena bunuh..ai bersyukur sangat2 nasib ai tak lah teruk sampai mati…btw mak ai tak sampai hati nak buat laporan polis..tapi ai bagitahu boifren ai…abang ai kena tangkap dan masuk pusat.tapi hubungan kami tak panjang…ai kawan dengan abang jpam skang…ai berkenalan lepas minta tolong jolok sarang tebuan….skang ai bahagia….

      0

      0
    • kek dahnye says:

      ckp tu pakai otak la .. klu adik beradik aku kene pun aku buat mcm ni .. xkan nak tgk duk diam mcm org bodoh .. lain la ko yg asalnye mmg da bodoh

      0

      0
  18. Hantu Laut says:

    kalau bukan dia, siapa yang pukul bini dia, kenapa dia biarkan org lain belasah bini dia smapi jadi gitu, kalau gambar tu bukan bini dia kena si kakak mengaku si adik dlm kesakitan, suami mesti jaga bini sampai bini kena belasah pun suami tak tahu, cuba cik awie tolong komen, takkan awie tak tahu kenapa muka bini anda bergitu?

    0

    0
  19. Anonymous says:

    What u give u get back dear Rozana… last time inila yang Arni Nazira rasa bila u jadi org ketiga dlm rumahtangga depa…. now ur turn sayang… nak sangat jadi perosak rumah tangga org…bukan nak menambah sakit u cuma nak peringatkan tuk semua wanita2 yg suka sangat interframe rumah tangga org nih…anggaplah ini sepagai pengajaran… klu tak kena gaya dan ikutkan nafsu sangat inilah padahnya… nak tak nak redha jerla Rozana.. sama yg macam Arni buat dulu… klu u betul insyaallah kebenaran tu akan terserlah juga nanti.. sabar ehh..

    0

    0
  20. ann says:

    suami itu pembimbing..apabila dekat dengan agama..dia tahu bagaimana cara mengemudi rumah tangga.. bukan kekerasan dapat melembutkan hati isteri. perempuan dijadikan daripada tulang rusuk yg bengkok..jika ingin meluruskannya…perlu berhati-hati. Andai terlalu keras..tulangkan patah..andai terlalu lembut..tidak mengubah apa-apa.

    0

    0
  21. Fish Fairuz says:

    Wp bini ko pakai duit ko smpai sejuta pon, ko ttap x leh pukul dia!
    mmg ah bini ko pn ada salah jgak tp nabi x ajar umatnya mcderakan isteri.
    Yg sokong awie tu, korg senang lah ckp sbb x kena kat korg.. klau esok2 korg yg kna tumbuk ngn laki, baru korg tau..dok ungkit rozana gna duit awie je yg engko tau.
    Dlm islam x blh pukul isteri esp bhg muka!

    0

    0
  22. ija says:

    What u give u get back dear Rozanna…Inilah yg Arni hadap masa u interframe rumah tangga depa dulu… now ur turn sayang… nak tak nak redha jer ehh…bukan nak menambah sakit u…cuma nak menegur wanita2 kat luar yg suka sangat duk ganggu umah tangga org nih.. inilah bahana nyer kalau ikutkan hati dan nafsu…tak kira laki org ker atok org ker semua depa nak rembat…sekarang ni Allah bayar cash jer kat dunia ni… tak yah nak tunggu masuk lubang kubur…bila u aniayani kaum sejenis u… bukan mangsa u jer yg mendoakan kebahagian u mcm sekarang ni,malah semua org2 yang teraniaya dan nasib macam Arni tu pun turut mendoakan u… jadi inilah dia bukti cinta yang agung2kan dulu masa dok tergila2 dgn laki org…

    #soryyehbahasaipedassikitcumanakmemberisedikitkesedarankeranaakujugamangsaperbuatankaumsejeniskusendiri#

    0

    0
  23. […] Rozana Berada Dalam Kesakitan Yang Amat Ketika Gambar Dirakamkan – Haliza Misbun (43) […]

    0

    0
  24. […] Rozana Berada Dalam Kesakitan Yang Amat Ketika Gambar Dirakamkan – Haliza Misbun (44) […]

    0

    0
  25. […] Rozana Berada Dalam Kesakitan Yang Amat Ketika Gambar Dirakamkan – Haliza Misbun (45) […]

    0

    0
  26. […] Rozana Berada Dalam Kesakitan Yang Amat Ketika Gambar Dirakamkan – Haliza Misbun (46) […]

    0

    0
  27. nunchaku uk says:

    In Mortal Kombat: Deadly Alliance, Liu Kang was given the honor of being the first fighting game protagonist ever to
    be officially killed off, and the only of the Mortal Kombat characters experienced with death to show such
    scars, returning in later installments as a zombified
    version of himself. HBO’s web intro to the film, including an interview with the director, can be found here.
    Kai ended up being followed by Judy Martin, and also duo collected the very WWF Female’s Make Pros Great about
    champs Purple Velvet Mc – Intyre Desiree Petersen when Egypt
    throughout the September 1985, although this healthy’s lifespan being problematic.

    0

    0