Written by AbangNara | January 19th, 2012

2 kali penceraian penuh kontroversi tidak menghalang Roslin Hashim berkahwin untuk kali ketiga. Kata orang, kalau dah jodoh tak ke mana. Perkahwinan kali ketiga Roslin ini telah berlangsung pada hujung tahun 2011. Namun identiti si isteri dirahsiakan untuk menghormati keluarga isteri.

roslin hashim kahwin kali ketiga

Apa pun, Abang Nara doakan kebahagiaan dan kekekalan (ada ke perkataan nie) untuk rumah tangga Roslin Hashim dan isteri kali ini. Semoga penceraian yang pernah berlaku sebelum ini menjadi pengajaran dan telah mematangkan Roslin. Good luck and all the best.

60 responses to (TAHNIAH)Roslin Hashim Sudah Berkahwin Untuk Kali Ketiga

  1. no name says:

    harap-harap berkekalan la…..emmmmmmmm…

    0

    0
    • makcik k-pop says:

      nasihat buat roslin…kalau wife xsihat dan xleh beri ‘khidmat’nya so ko kena bertolak ansur…jgn pulak ko talakkan dia dgn alasan dia gagal memberi ‘layanan’…epik sungguh la kes 1st dulu…apepun tahniah n slmt pengantin baru…

      0

      0
      • USTAJAH QOMARIJANNAH (jiran mak tonggek) says:

        HELOOOOOO… SELIN HASHIM NI TAKDE LA KENDU (HENSEM) SANGAT TAPI CARA DIA MAIN BADMINTON SAMPAI TERHANGKAT-HANGKAT KETIAK TU YANG MEMBUATKAN SETAJAH REMBES KAT BODY DIA… SEKIAN

        0

        0
    • Yuni di sini says:

      Kau kena tau apa matlamat perkahwinan tu roslin. Insyallah baru perkahwinan tu berkekalan.

      0

      0
    • sufi anja says:

      emmmmmmmmmmm….lu pikir la sendiri layak ker roslin bergelar suami

      0

      0
  2. mat jambul says:

    kawin dgn raja azmi kot, jadi madu jalani. dulu kan skandal. haha

    0

    0
  3. jezz says:

    kawen jer keje ko… pastu cerai… memang manusia ade salah… tp cermin diri ko jgk… jgn nk ”berscandal” lg…. kesian kat kaum hawa… muda2 da janda sbb ko…

    0

    0
  4. muiz says:

    kahwin lagi…laku jugak dia nih, walaupun…..mmmmmmmmmmmmm….siapa pula jadi isteri dia kali ni? harap2 kekal lah ye…

    0

    0
  5. jiran Nara.. says:

    Aku tk bekenan ngok mamat sangat poyoooooooooooooooooooooooo ni….kje Kawin Cerai je,dahlah jongos tk hnsm lamsung knapelah ade je pompuan yg nak c” poyoooo ni…entahlah,dunia dunia..

    0

    0
    • yang nak tahu says:

      ade ker perkataan jongos? pelikla kenapa akhir akhir ni orang suka guna perkataan jongos? bukan perkataan yang betul dia jongang ker??????? jongos? pelik betul… :) hermmmmm sape tahu tolong jawap yer.

      0

      0
      • Jiran Nara says:

        Kau ni…Jongang gan Jongos tu sama je…itu pun kau pelik….

        0

        0
      • Sitty says:

        aku tulun jawab k…..sebab kalu panggil jongang nampak kasar dan tak sopan – kita kan orang malaysia yang “sangat berbudi bahasa dan bersopan-santun”. soooo kalu guna jongos nampak la sangat kesantunan dalam menghina dan mencaci. boleh pikir da?

        0

        0
  6. jiran nara says:

    kita tunggu dan lihat,smoga dia berkekalan hinga cetcetcetcetcet,,,lau tk MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM…

    0

    0
  7. bunga says:

    pnh nampak dia ngn sorg girl ni kat mjlis kwen…nmpk dorg mcm couple….mb dat girl kot… Cun jgk :-)

    0

    0
  8. ilovehepi says:

    hurm..hrp kali ni kekal la..jgn la dipermainkan lagi ikatan perkahwinan yg suci tu.kawen then cerai…plh la psgn btul2 yg kene dgn kita n iman kita sblm ..kalo rasa ragu2 blk pd Allah,istikharah…sbb yg malu akn blk pd dr sndr…

    0

    0
  9. Aku.ler says:

    Yg ke 3 terpaksa hide identity untuk langkah berjaga2….hehehe…Nway…semoga yg ni yg terakhir n berkekalan….Amin

    0

    0
  10. […] 2 kali penceraian penuh kontroversi tidak menghalang Roslin Hashim berkahwin untuk kali ketiga. Kata orang, kalau dah jodoh tak ke mana. Perkahwinan kali ketiga Roslin ini telah berlangsung pada hujung tahun 2011. Namun identiti si isteri dirahsiakan untuk menghormati keluarga … Continue reading → […]

    0

    0
  11. ok la tu abg roslin….arap2 kali ni lame la yr…hehehe

    0

    0
  12. Yva says:

    Sok lusa cerai tawla identiti wife die 2..

    0

    0
  13. kiah perkasam says:

    YANG PALING AKU HERAN….ADA JUGAK PEREMPUAN NAK JANTAN MACAM NI..TAK TAKUT DPT TALAK FREE KE..LELAKI TAKDER PENDIRIAN & JONGANG MCM ROSLIN NI PUN ADA PREMPUAN NAK…DAH MCM RUPA PERKASAM KIAH JEK…AGAKNYA HIDUP ROSLIN NI NAK KUMPUL SIJIL CERAI BUAT KOLEKSI AGAKNYA..LEPAS CERAI SAMA LA JANDA KO PULUHAN RIBU…CARA TU JE LA KO SARA HIDUP KAN :P

    0

    0
    • Pak Uda says:

      Bodoh betul laaa ko ni kiah. Ko ingat dia nak ke nak jadi jongang? Cukuplah marahkan dia sbb buat rekod kawen paling singkat. Ni siap nak kutuk fizikal dia plak. Bukannya dia mintak nak jadi jongang or pegi ke klinik buat plastic surgery utk jongangkan gigi dia tu. Itu semua kuasa Allah. Allah dah jadikan dia mcm tu. Mengutuk dia samalah seperti mengutuk ciptaan Allah.

      0

      0
    • jambuBatu says:

      Ala…dengan status duda tu…dia dpt la bantuan BR1M…rm 500 hatus tu….hihihihhiikkkk…

      0

      0
    • gameslover says:

      tahnye..tah ape2 tah ko ni kiah nk ngtutuk org…ko tu da ckup perfect ke..xtau la ko ni laki ke pmpuan ke…cermin dlu muke tu bru nk ngutuk org..ingt la..kite sume ni ciptaan Allah..ko kutuk die,mknenye ko kutuk ciptaan Allah…

      0

      0
  14. lapikk.. says:

    gambar pompuan tu ada kat mediamalaya…tgk kjb sana pastu komen kat cni..

    0

    0
    • zura says:

      canteq gak :)

      0

      0
    • jane says:

      dah tengok kat media malaya….cun gak nampak moden dari yg dua dulu cam kampong sket…..ubah selera kot roslin….

      0

      0
      • scorpio11 says:

        pelik sungguh….mcm mana lah pompuan 2 masih nak kawin ngan c beruk ni… xder baca surat khabar ke dia…… x takut kene kikis ngan jantan beruk ni ker….

        0

        0
  15. kasut putih says:

    Semoga berkekalan. Jadilah diri sendiri.

    0

    0
  16. ahkak puaka says:

    bukanla nk kata tolak takdir tuhan, tp lau aku jd ppuan yg dia nk kawin tu, aku pk beribu2 lemon kali. takut pisang die b’buah 3x. roslin ni dh mcm org sewel aku tgk..
    kes saman dr janda 1st x setle lg dh kawin baru. erkk!

    0

    0
  17. triple j says:

    harap2 3rd time is the charm. kurang2kan lah jumpa dgn raja azmi wpun dia hanya “kakak angkat”mu…

    0

    0
  18. mak jemah says:

    nara,asal bukak blog ko ni asyik2 kuar muke pompuan kertu tu??
    mak tertekan ouhhh >.<

    0

    0
  19. Meera Alisha kaif says:

    hahahahahahaha roslin ni mmg muka xmalu…..tp buat malu org kelate jew….

    0

    0
  20. a.karim b. abdul says:

    tahniah..smoge bkekalan hingga akhir hayat

    0

    0
  21. mail lambung says:

    semoga berkekalan ke akhir hayat..mcm dh lama tk nmpak dia main badminton..semoga smash dia masih lagi setajam giginya..

    0

    0
  22. jenab jer says:

    aduuuhhh…ater kes belom selesai dah nak kawen lagi…cer bawak bertenang ckit….mcm laku beno….macam main mak2 pun ada…senang beno kawen cerai!

    0

    0
  23. emel says:

    tuje la keje ko..kawen 2,3 ari, cerai.. galmer sebab tu je..main x semenggah pon..apa lagi rupa..klu mcm muka hero malaya boleh ko nk jd player..tp besepah je org muka hensem baik perangai nya.nk cari yg perfect sgt ko kawen je ngn raja azmi tuh..geram aku tgk jantan x sedar diri nih!

    0

    0
  24. emel says:

    tuje la keje ko..kawen 2,3 ari, cerai.. galmer sebab tu je..main x semenggah pon..apa lagi rupa..klu mcm muka hero malaya boleh la ko nk jd player..tp besepah je org muka hensem baik perangai nya.nk cari yg perfect sgt ko kawen je ngn raja azmi tuh..geram aku tgk jantan x sedar diri nih!

    0

    0
  25. emel says:

    typo *glamer*

    0

    0
  26. zbm says:

    bkn takat RH je yg kawin lg, dgr2 khabar angin peguam dia pun RR tambah wife baru….harap2 hanya sekadar gossip je….

    0

    0
  27. nokia cikai says:

    pesanan ikhlas tuk raja azmi pasni jgn kacau umh tgga org k!! jgn nk ajak jumpe2 kat hotel,cite hal dlm kelambu org lg..roslin pn same,jge bibi tu baik2,ade masaalah bwak bebincang bkn mgadu domba kat raja azmi tu…
    btw aku xske tgok muke roslin sbb muke die same gn muke jiran aku kt kampung yg duk usha mak aku je…siap bagi surat cinta bgai walhal bini die besfren mak aku..mak aku pn bkn hot umo dh nk 60thn pn..siap tulis yg besar SI BURUK RUPA….mmg pn..muke cam roslin ni tp muke tue la…

    0

    0
  28. nokia cikai says:

    **typo bini not bibi..huk2

    0

    0
  29. nokia cikai says:

    **typo bini not bibi.huk2

    0

    0
  30. tok kadi dah penat dah woii.. says:

    eh,dah tgk kat media malaya.muka dah pompuan tu cam marsha milan londoh.ingatkan marsha td..

    0

    0
  31. Akus says:

    kesian sungguh sape yg dpt si jong ni..dahlh perangai buruk..gelojoh..meluat aku tgk!!

    0

    0
  32. lona says:

    tula keje nye.. lebih femes disebabkan kontroversi je.. kesian dato’ lee chong wei.. ini adik beradik tarak boleh harap..hampeh! main badminton tak seberapa , kerek bukan main.. dato lee chong wei yang pakai vellfire tu sikit punya ramah, suke bertgur sapa walaupun tak kenal, siap bagi badminton free, sombong..yang penting tak loghat omputih..len 2 beradik ni.. sombong abih.. cara bercakap dah mcm title dato2..ni popular lagi,, tp bab kawin baru.. memalukan bangsa melayu jek..

    0

    0
  33. marimar says:

    see bini baru pun xnak nama disiarkan coz klu jadi apa2 xmo malu mcam sbelum ni… xsemenggah jew main tpi kontroversi murahan jew banyak.. APTB.. -,-

    0

    0
  34. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    hai roslin roslin kawin lagi kau…nanti belom sempat buat anak dh ceraiiiii !!!! anyway minah jambu tk minat sangat lah ngan dia ni gigi dia panjang2…..

    0

    0
  35. mr anti-cerai says:

    dlm paper kata kawen kt utara semenanjung….siam la tu….nape sampe ke sana??? xde duit??? or terbabas??? or senang nak cerai???

    0

    0
  36. Cik Nad says:

    harap-harap, tahulah dia tanggungjawab menjadi suami..

    ke tyme kursus dia ni tido…(?)

    0

    0
  37. menyampah says:

    menyampah ngan mamat nie

    0

    0
  38. ALLICE says:

    hope your married go,well.responbility sgt penting bila dah jadi suami,ok

    0

    0
  39. nora donna says:

    Congrats to abe roslin…bru 3hari lepas nmpak dia dengan wife baru dia..cantik sgt gurl tu,muka macam marsha af3.rasanya gurl tu nama kat fb ayu adriana rosli..sebab kat profile pix gurl tu dgn abe roslin..

    0

    0
  40. lepat says:

    Memang cari nahas ni…

    0

    0
  41. Bungkus Je.. says:

    Roslin..Ko tu takde la hensem mana pun…Jgn la nak kawen cerai kawen cerai mcm tuko baju…..kalau rs xsesuai jgn la ko pegi kawen ngan minah tu….ni br kawen bp hari dah nak cerai…sape yg bermasalah skang….mesti la ko btol tak??….2x cerai kot….1st marriage mungkin perempuan salah..tp bila 2nd marriage ko gagal…for sure semua tu dtg dr ko……hope 3rd marriage ni jgn la gagal lagi…kalo tak mmg smthng wrong la ko..!

    0

    0