Written by AbangNara | April 24th, 2013

Beberapa hari yang lepas, Abang Nara pergi ke Subang Parade untuk membaiki telefon yang rosak. Sedang melilau mencari kedai, tiba-tiba Abang Nara ternampak sesuatu yang familiar. Ada Ronasutra rupanya di Subang Parade ini.

ronasutra

Kalau korang masih ingat, dulu Abang Nara pernah kongsikan artikel mengenai Ronasutra yang melantik Vanida Imran dan Lynda Roslan sebagai duta mereka.  Disebabkan teruja yang amat sangat, Abang Nara dengan pantas berlari-lari anak ke kedai Ronasutra ini.

ronasutraRupa-rupanya Ronasutra sedang mengadakan sesi makeup terhadap pelakon baru, Mimi Ernida, yang merupakan salah seorang pelakon drama Mukhlis yang akan ditayangkan tak lama lagi. Ronasutra merupakan penaja makeup untuk drama tersebut. Abang Nara terus memerhatikan kecekapan jurusolek, Mona Zuriati menata rias wajah Mimi Ernida menggunakan produk Ronasutra.

ronasutra

Selesai sahaja dimakeup, memang jelas terserlah kelainan di wajah Mimi . Ini kerana Ronasutra diperbuat 100% daripada bahan mineral semulajadi dan tidak mengandungi sebarang bahan kimia. Memang sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya buat mereka yang ada masalah kulit sensitive.

ronasutra

Inilah gambar sebelum dan selepas Mimi disolek. Menurut Mona, ini hasil solekan harian. Kalau untuk shooting drama memang kena apply lebih tebal untuk dapatkan wajah yang lebih flawless. Tapi yang paling bagus, walaupun pakai dengan tebal kulit tetap terasa ringan. Harap-harap lepas ni semakin banyaklah drama atau filem akan gunakan produk Ronasutra semasa shooting.

ronasutra

Abang Nara sempat bertanya kepada Mimi kenapa dia suka menggunakan Ronasutra. Katanya, kalau guna produk lain kena touch-up 2,3 kali dalam masa sejam. Tetapi dengan Ronasutra, itu semua tak perlu. Sekali touch up sahaja sudah cukup untuk shooting satu hari.

ronasutra

Abang Nara sempat ambil beberapa gambar produk Ronasutra untuk ditunjukkan kepada wife yang tercinta. Harganya tidaklah mahal sangat dan sangat berbaloi kerana boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Wife Abang Nara pun rasa teringin nak mencuba selepas Abang Nara terangkan kelebihan Ronasutra ini.

ronasutra

Kalau korang tak percaya kehebatan Ronasutra ini, sila tonton video testimonial oleh Mimi Ernida ini.

Dah teruja? Jangan lupa ke laman web www.ronasutra.com atau fanpage mereka yang kini sudah ada lebih 102,000 fans di https://www.facebook.com/Ronasutra.Official.Fan.Page untuk melihat produk-produk yang ditawarkan yang bersesuaian dengan jenis kulit anda. Abang Nara berani jamin korang akan berpuas hati dengan pembelian anda. Cubalah sekarang jugak!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

59 responses to Ronasutra Serlahkan Kecantikan Pelakon Drama Mukhlis

  1. kepohcie says:

    1st..ahak..

    0

    0
    • Olga says:

      ABG NARA NAMPAK HENSEM LAH GMBAR YG FIRST TU HEHEHE

      0

      0
      • missa says:

        Prihatin betul abg nara kepada isteri tercinta… siap tangkap gambar syorkan kat bini pakai… untung isteri abg nara…hehehe…

        0

        0
        • Jina says:

          Mahal…lebih baik aku pakai Bobbi Brown, MAC atau Loreal….lagi berbaloi-baloi.

          0

          0
        • Yg Mencuba says:

          bedak ni untuk photoshoot tak sesuai la bertompok2. not full coverage. pakai pergi shopping/ dating okay la. bagus sket je daripada Simplisiti. Itu lagi hampeh.

          0

          0
        • DALTON BIBIKTONA LAYOLA ALKHUNSA says:

          SESUAI UTK DRAMA….HANTU SUSU !

          0

          0
      • Mak Jemah Was Was says:

        Model dah cantik…..cuba amik muka Mak Jemah yg berkedut seribu macam langsir ni. 2 jam makep belum tentu elok…

        0

        0
        • Lalalalalalalala says:

          mak jemah kena seterika muka mak jemah, biar tegang.

          spray dgn air sikit sebelum tu. lepas tu tonyoh/tekap lama-lama seterika tu. biar berasap. kalau boleh seterika la tengkuk sekali, biar sekata.

          selamat mencuba ye mak…. :D

          0

          0
    • 18sx says:

      lubang besar…

      0

      0
  2. anun says:

    cuba abg nara yg try pakai plak.. mane tau abg nara bertukar jadi hensem..xde la sy asyik tertukar je abg nara ngan abg man belon tu..huhuhu
    **walau abg man belon x hensem n x lawak, die tetap ad aura tersendri… —-)@

    0

    0
  3. NARA BAPUK says:

    CANTIK LAGI SEBELUM MAKE UP.

    0

    0
  4. miss s says:

    biase jer..tpi jenama nie mmg ok

    0

    0
  5. Hi Semua!

    Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan sample percuma di roadshow kami di The Curve , Concourse Area, Mutiara Damansara dari 26/4/13 – 5/5/13.
    Dapatkan cepat! Sementara stok masih ada!

    0

    0
  6. SHA says:

    sebelum nampak muda, selepas nampak berusia. ronasutra dah try pakai…beli ramai2 ngan member tp semua pakat x bley pakai naik jerawat

    0

    0
    • hawaAin says:

      me too… dh pernah try… awal2 mmg cun… masuk 4-5 hari dh naik sebijik, 3bijik, 5bijik…berbijik2 jerawat…especially kat part pipi nak dkat2 dgn sideburns tu sbb part tu tutup dgn kain tudung..lagi cepat membiak jerawat….

      0

      0
      • ahaks says:

        korang makan belacan banyak….dalam muka ada ulat dan hama…hahahahahahaahaha orang kampung, maklumlah…

        0

        0
    • Pe dah says:

      itu darah haid la….tak sama darah kat lain2 anggota badan lain. bodo…biology mesti dapat F kau ni.

      0

      0
    • Anonymous says:

      kt darah haid tu lah buang benda2 kotor dlm badan, sebab tu kdang2 ada warna gelap, berbau..tu toksid lah tu…dia buang semua benda kotor

      0

      0
  7. Rita says:

    Banyak artis guna..nk try

    0

    0
  8. skyflowerz says:

    spe retis tu…?? x kenal pong.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    cantik juga tp agak mahal

    0

    0
  10. kak ton jugak comey says:

    opocot! tekejut bila tgk rambut mgerbang gitu

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Pernah pakai ni… taklah best mana harap mahal je. Pakai Max Factor.. harga lebih kurang tapi Max Factor punya result jauh lagi bagus. Pakai loose powder Avon Simply Pretty RM8.90… sama kualiti ngan Ronasutra ni. lagi jimat.

    0

    0
  12. ctkhadeeja says:

    Da pnh try tp mcm lmbtla dok blend2..sbb bdak ni bole wt blusher shading bagaila..bli kt roadshow jgk aritu..last2 simpn dlm almari je skrng..cari blik bdak miyami biru tu..hehe

    0

    0
  13. Minahchi says:

    Oi ramai sgt dok promote miyami? Nmpk sgt korang nie seme dealer cosway hahahaha. bedak ronasutra ni takde chemicals, miyami confirm la byk chemicals sbb dia bedak compact. patut compare la ronasutra dgn mineral makeup brand lain mcm bare minerals ke apa. baru la logik uols….kalau nak kulit tersumbat pakai la bedakk compact byk2!

    0

    0
  14. Amoi Comel says:

    Tak cantik pun tengok gegirl tu pakai produk ni…
    Still nampak muka dia bertompok2. Kalau bedak yg bagus, at least dapat hide kan those blemishes tu. Tak kan beli. No way no way

    0

    0
  15. Lynn says:

    Bedak Bobbi Brown and MAC ade mineral la…sbb tu mahal…

    0

    0
    • Sophie says:

      salah..sebab bedak Mac dan Bobbi B masuk lab…kaji selidik pakar. aku tahu la sebab aku mak andam terlampau.

      0

      0
    • Anonymous says:

      eh bodoh ke apa…kalau nak jual kat malaysia, mesti la ronasutra kena ada lab testing….bodoh nyer pondan…

      0

      0
  16. Anak malaya says:

    Bedak pixy buatan indon…buat apa nak support barangan indon?..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tapi bagus okeh. lagi bagus dr ronasutra
      bukan nk support, tp utk kepentingan kulit jugak.

      0

      0
  17. HUGA HUGA says:

    baik beli bedak miyami, best pun best

    0

    0
  18. Akak Guna says:

    mahal…betul Miyami lagi bagus….tak ade jerawat..murah pun murah.

    0

    0
  19. Pondan Sepi says:

    Miyami…foreber.

    0

    0
  20. Lurah says:

    Cuba tgk gmbr 1st yg tgh mackup tu nmpk apa? lurah dendam … tu nak kena tarik balk kasi tegang tu…. baru leh mackup org..hahahah

    0

    0
  21. Anonymous says:

    harga pasaran RM48…tak tahu la kalau da ada kaunter kat subang parade kot2 harga dah naik…

    0

    0
  22. pliz lh.. says:

    ramai dok kata pkai bedak MIYAMI kn …g lah beli skunk hrga RM 16.80 je..ngh sale tu kt COSWAY..

    0

    0
    • anon says:

      buat apa pakai bdk miyami…tu bedak murahan…tak tau apa dia letak dlm…tah tah nanti budak jadik kurap….

      0

      0
  23. makeup artis hot says:

    Nie banyak jer orang promote miyami dan kutuk produk lain…tah tah yang promote over tu dealer miyami dan cosway…macam tak logik je org nak banding makeup brand elok dan high class mcm rona dgn bedak murahan miyami…eh barang MLM macam miyami nie tak bagus la…hado ko nampak artis pakai miyami????? artis semua pakai rona…siap pakai masa drama dan filem lagi…kerlassssss…

    0

    0
  24. Anonymous says:

    mahal sbb tak pakai talkum yang boleh sumbat pori pori dan keluar jerawat…bahan ramuan dia imported…sbb tu la heiii

    0

    0
  25. Nellyaia says:

    Miyami bagus, tak payah nak tonyoh-tonyoh. apply selapis dah flawless. Rona bercapuk capuk. nak kena pakai kabuki brush tu lagi..leceh.

    0

    0
  26. Admin Ronasutera says:

    Hai,

    Tak suka belah lah hoi….menyemak je. Ingat korang cantik sangat ke? Komplain je lebih. Hentak dengan baldi baru tahu….

    0

    0
  27. Mak Bedah says:

    sorry akak pakai Lancome`…….korang mampu?

    0

    0