Written by AbangNara | September 30th, 2009

siti nurhaliza

Mak aih. Terkejut beruk kami baca satu statistik pasal bayaran yang diterima oleh penyanyi Malaysia untuk 1 jam punya nyanyian. RM70 ribu tue beb. Dekat 5 tahun punya gaji dia boleh dapat dalam masa 1 jam je. Ish-ish. Sungguh tak adil dunia nie.

Eh terlupa plak nak cakap sapa penyanyi tue. Sudah tentulah Dato’ Siti Nurhaliza. Penyanyi nombor 1 Malaysia. Tapi bukan dia sorang je yang dapat bayaran mahal-mahal nie. Ramai lagi yang not bad jugaklah diorang dapat. Memang pasnie kalau dapat anak nak suruh dia menyanyi jerlah. Kaya tak hingat tue.

Jom kita ushar baper ribu ringgit penyanyi-penyanyi Malaysia nie dapat setiap kali nyanyi:-

Dato’ Siti Nurhaliza
* RM45,000 for a 30-minute show
* RM70,000 for a one-hour show

Dato’ Sheila Majid
* RM35,000 for a 30-minute show 
* RM55,000 for a one-hour show

Anuar Zain
* RM25,000 for a 30-minute show 
* RM55,000 for a one-hour show

JACLYN VICTOR
* RM18,000 for a 30-minute show 
* RM30,000 for a one-hour show

Patutlah ramai orang beria-ria nak masuk AF la, One In A Million la, LG Starz la. Memang kaya gila rupanya. Ada sapa tau bila audition untuk AF 8 nak start? Nak cuba nasib nie. Nak jadi kaya punya pasal. Hehehe

P.S: Penyanyi feveret kami Abang Jamal Abdillah rasa-rasa dapat berapa ribu ek? Mesti banyak gak kan?

nuffnang awards

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

162 responses to RM70 Ribu Untuk 1 Jam Menyanyi, Makcik Kayooo!!!

  1. kita says:

    aik aku yg dulu

    0
    0
  2. krazl says:

    berkat ka harta tu?

    0
    0
  3. ANneDeSilva says:

    memang betol kak nara..
    anne pon sbb ayah anne keje kat Hilton Hotel..
    so informer bgtau siti kalau nyanyi mang 70 ribu sejam,.,,,
    patotla duit dorg banyak kan…
    kita nk cari seribu dalam masa sebulan pon susah..
    duit sape smua tu kalau bkn duit kita jugak yg diperabiskan bayar dekat artis2 ni..

    0
    0
  4. ANneDeSilva says:

    berkat atau tak tu kerja tuhan..
    bkn kerja kita….
    hanya ALLAH yg tahu…
    untung kan dorg hdop senang lenang,….

    0
    0
  5. ANneDeSilva says:

    artis2…
    lebih pada wang tp dorg kurang pd benda lain…

    0
    0
  6. ammey says:

    rezeki diorang…..alhamdulilah

    0
    0
  7. violet says:

    pdnla aset berjuta2 kan….
    1 jam je 70 hebu..
    gaji aku berbulan2 br dpt…
    rezeki2

    0
    0
  8. violet says:

    70 ribu 1 mlm….
    law bermlm2 mak aih…
    kaya2…..

    0
    0
  9. Delimasaraa says:

    amikkkk ko……………….

    nyanyi sekali, tak payah kerja 2 tahun…uhuuuuu..

    kalah memana individu yang ada PHD…zaman sudah berubah….

    0
    0
  10. ammey says:

    korang…npa slow ja…
    bz sgt ke…

    0
    0
  11. missi says:

    even dia trm 70k pun… mayb bkn utk dia smata2… mayb dia nk byr upah pnari2 n musician yg lain..

    0
    0
  12. Penari Poco2 says:

    beringatlah pd yg tiada…mcm aku nie…
    nynyi sejam dpt 10 sen jerk…huhuhu…
    last2 ujan lak yg turun…saper x sedih…

    0
    0
  13. Penari Poco2 says:

    tok ti…
    kan daaa terlebay cukop duit tue tuk beli tudung tutup jambul…

    0
    0
  14. kira-kira says:

    selamat tgah hari……..
    salam…..
    :-)

    0
    0
  15. LaLuNa says:

    ehemmmm…!!!! agaknya ehem aku nih laku brapa sen?

    0
    0
  16. Rifa'i says:

    Salam selamat pagi…
    erghhhh apa cer pagi2 ni? Dato Siti ye,
    Kayeee tol la.
    Rezeki dah muka cun, suara sedap, duit banyak lak…
    Untung2.

    0
    0
  17. pingkypanthers says:

    wah kayo kayo….

    0
    0
  18. EclipsE says:

    aku kalo MENGAJI skali dapat 79 ribu….
    alhamdulillah…rezeki….
    suara emas yg aku ade neY untuk myedarkan org bkn mengalpakan… :-)

    0
    0
    • violet says:

      bgs nyer…
      ank sapa nih..
      leh jd menantu…..
      hihi

      0
      0
      • EclipsE says:

        I MEAN 79 RIBU TUE ADALAH PAHALA…
        YG KONPOM TUHAN JANJIKAN BG HAMBA2 YANG MENGINGATINYA…
        KEJARLAH HARTA AKHIRAT…
        HARTA DUNIA HANYALAH PINJAMAN SAHAJA…
        YG KAYA ADALAH ALLAH SWT…
        KITE MANUSIA XBOLEH CKP KAYA…
        JUZ SENANG JER…
        SEMOGA ORG2 KAYA KAT LUAR SANA BANTULAH KAUM YANG MISKIN MCM AKU NEY… :-)

        0
        0
  19. violet says:

    percayalah…

    test2…

    0
    0
  20. LaLuNa says:

    errr..korang apakah the best way yg kite leh tunjukkan yg kite suka kat org tu…ehemm…cer bg pendapat bernas korang sikit

    0
    0
  21. Dina Islamiah says:

    sekaya-kaya siti, satu perkara yang dia masih belum dapat…zuriat.

    0
    0
  22. yula says:

    rezeki masing2
    mcm tu jg ngan zuriat
    nk wat camne blom rezeki dia

    0
    0
  23. jue says:

    gile, bapak mahal…

    0
    0
  24. Penari Poco2 says:

    arini tenet ader slow skit…
    so, aku nak enjoy kat luar dl…

    0
    0
  25. LaLuNa says:

    berterus terang..malu la aku..dah la dok sebelah umah aku jek

    0
    0
  26. awekmas says:

    test test….

    0
    0
  27. LaLuNa says:

    aku pelangiiiiiiiii…berjaya pon aku download lagu nih…layan jap

    0
    0
  28. kira-kira says:

    nk mkn pe ehk lunch ???
    duit de 70 ribu ni….
    hehehehe

    0
    0
  29. nur_kasih says:

    berbaloi ker? byr mahal2x nak dgr diorg nyanyi sejam jer.. ?????ish ish dunia dunia

    0
    0
  30. violet says:

    laluna

    sama la ngn aku dl..lembap sgt nk ckp dye suka aku…n nk kapel ngn aku….last2 aku kasi msg kt dia cmni

    law awk anggap sy kwn awk miss call…
    law awk anggap sy musuh awk msg…
    law awk suka sy awk cl sy slps bc msg ni…

    dye kwa keta then dye cl aku dr luar keta..hahahahahha..masa tu kelakar gler..

    0
    0
  31. violet says:

    p page sblh….
    jeng3

    0
    0
  32. ctzen says:

    dia nih?
    alahaiii…please lah…
    kalau dalam sebulan tak kuar cite dia tak leh ker?
    bile le nak kotakan kata2 tu…
    tu ler…jgn sebarang cakap…
    sah2 orang kata awak hipokrit!
    orang dah terlebih kaya memang cam tu gamaknya..
    bersyukur dalam kealpaan…
    mati xtau bila weh.

    0
    0
  33. Jojio says:

    Kaye tuuuuu….

    0
    0
  34. ceisa says:

    huhuhu…
    bes bes bes..
    tapi bes di dunia je lar.. :P

    – hasiibharun.com

    0
    0
  35. Budu Masam says:

    Aku nak cakap teori ekonomi masa aku belajar kat form 6 dulu2 : – Sebab apa bayaran show untuk CT terlalu mahal (RM70 ribu satu jam) : pasal banyak sangat permintaan dari penganjur atau peminat, sebab itu harga show nya mahal giler, tak sepadan dengan gaji kita – setahun baru boleh sama banyak dengan jumlah tu. Jika kita semua tak mahu CT, tentu pendapatannya tak akan sebanyak itu…..betul tak?
    Lihatlah betapa bodohnya kita : Suka tengok orang lain senang2 kaya, kita habuknya pun kita sapu! Bengong !

    0
    0
  36. Budu Masam says:

    Tersilap lah aku pulak cerita pasal pendapatan CT!

    Sebenarnya begini :
    Kita nak dapat sebanyak tu (RM 70 ribu ), tunggu
    sampai 10 tahun pun belum tentu dapat sebanyak tu.
    Alright bro…

    0
    0
  37. CuNnnn says:

    PADAN LER CT X NAK BERHENTI NYANYI SEBAB DAPAT 1 JAM RM70 RIBU X GITU? TU LER SEBAB CT MASIH TERUS JUAL AURAT SUARA PEREMPUAN DIA SEBAB DIBAYAR CASH BANYAK woooooo.

    0
    0
  38. arja says:

    lantak ct laa berapa die dapat…itu usaha die…korang dok mengutuk,ngumpat satu pun tak dapat….yg buat gosip lagi laaa neraka tempat ko….termasuk pemilik blog ni

    0
    0
  39. Rezeki masing2,,, alhamdulillah. Bab berkat2 tuh, Allah punye keje, kite just usaha je…
    Just satu je nasihat aku. jgn obses sgt nk jadi artis atau penyanyi, klu ade peluang tuntut ilmu, teruskanlah, mana tahu korang akan dpt lebey dr itu, klu ilmu berguna dan implement ke jalan Allah, dunia akhirat hidup senang. Sbb rete2 dunia ni xble bwk ke alam seterusnya.. so bersyukurlah kite dgn apa yg ade… amin

    0
    0
  40. Nikita says:

    rezeki dari sumber yg diharamkan oleh ALLAH : mempamerkan suara mendedahkan aurat bertabarruj dan sebagainya adalah sah haram dan kalu haram tu confirm la tak berkat

    tak eprlu tegakkan benang yg basah

    korg nak minat or sokong ct sokong lah
    tp apa yg dia buat yg haram dan batil tetap kena diakui batil
    kalu tak korg sama2 la pi usung dosa ct ni ya

    0
    0