Written by AbangNara | June 21st, 2010

kct 1 seratus ribu

Tercengang sekejap dibuatnya. Kalau dah namanya orang kaya, nombor plat kereta berharga RM100,000 pun sanggup dibeli. Mungkin ada nilai nostalgia untuk nombor plat KCT 1. Sebab itu Dato’ Siti Nurhaliza tanpa segan silu membida RM100,000 untuk plat kereta tersebut.

Tapi apa salahnya kan? Kalau dah mampu dan menggunakan duit sendiri, plat kereta RM1 juta pun kami tak kisah. Yang penting tak menyusahkan orang lain. Sebenarnya kami sedikit cemburu dengan Dato’ Siti Nurhaliza. Nampak seperti RM100,000 tue sangat sikit nilainya di mata beliau.

Kalau kamilah ada RM100,000 tak ada kerja nak beli plat kereta guna duit tue. Tapi seperti yang kami cakapkan sebelum nie, itu duit Dato’ Siti Nurhaliza. Duit banyak-banyak kalau tak guna pun apa pekdahnya kan? Yang penting dia happy dan dia dapat apa dia nak. Tak gitu?

Baca Yang Ini Pulak:-

131 responses to RM100,000 Untuk Nombor Plat Kereta KCT 1, Siti Nurhaliza Memang Kaya Raya

  1. farra says:

    kn best klu aku ley mntk die duet tu sket.hihi.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • gila la.. tp plat tu memang cantik.. KCT sangat simbolik utk datuk k dan tok ti :)

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
      • aReaL says:

        Kalau Buat Masjid Kat Kampung Aku Lagi Bagus…!!! Dapat Pahala Sikit… No Plat Tu Bukan Boleh Di Bawa Ke Shurga Pon… Betul Tak BangNara ??? Muahaha….

        (GAMBAR) Ada Apa Dengan Ketiak Maya Karin ?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
        • tony says:

          apa laa ko nih. siti byk gak buat amal. dia ok apa. byk gak tolong org. bg aku, dh duit terlebih, sukehati dia nk beli apa pun. cuma dia tu public figure, #1 kat m’sia ni so apa yg dia beli tu jd tumpuan.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
        • MAYSARAH says:

          mmg ada buat amal tpi skrg ni byk lg org yg memerlukan bantuan dpd beli plet keta baik sedeka dpt jga pahala cthnya aku..baik bg aku skit..aku tgh nazak ni!!!ha..ha…ha

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
      • aku says:

        sama je kalo ct mnderma sama nilai dgn dia beli plat no keta tu pun org still ckp ct nk menunjuk-nunjuk jgk… tp kn KCT = KeCuT je..hihi.. sapa yg KeCuT? dato’ K @ CT? ;)

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • yong says:

          dato’ k kot…..sbb x bole bg anak….tu yg belikan no plate….hua hua hua….nak tutup kekurangan!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • mkcik says:

      ye lah fara..klu dia bagi aku 30ribu dah bole aku buat dapur rumah aku yg dah buruk tu…hehehe ciannya kite….

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • g_gie says:

        ye la aku pun sma..aku mintak skit jak tak byk rm50.000..!!!ni ha sofa aku kat uma ni dah nak buruk raya ni nak jga melaram sakan….!!!hahaha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  2. azs says:

    org kaya….no matters la 100k tu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  3. Zaza Muhammad says:

    tahu duit sendri tp klu dah terlebey duit tu elok lah disalurkan kpd kebajikan, jgn le membazir.
    Si jutawan Warren Buffet, serba sederhana, rumah setingkat 3 bilik tido je etc tp skali wak charity tak main dah juta2 tp billion beb….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Roh says:

      Duit dia biarlah… hasil titikpeluh dia… dia pun dah beramal melalui yayasan nurjiwa nya tu…

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
      • Roh says:

        Janganlah nak pertikai pertikai sangat rezeki masing masing.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • tora says:

          klu camtu jgnla beli handbag2 kasut2 handphone2 kamera bagai. beli je yg pirate kt pasar mlm asal boleh. buatpe beli branded2 mahal2 baik je guna duit buat kebajikan

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • fasha here says:

          Dia punya suka la nak beli apa.. kenapa nak tentukan hasil titik peluh dia selama ini.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
        • futuremg says:

          mmg lar blh belanja ikut suka dia sbb duit dia punye pasal dn dia yg carik, tp kena ingt jgk, kanker dlm duit kita tuh ader rezeki org len, ahakz….better lar bersedekah menambah pahala, dak gituh?

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
        • Fact-oriented Person says:

          Nak cakap salah, tak cakap pun salah..ntahla. Harapnya isu plat keter mencecah RM100k ni tak btul..bukan ape, kalau btul tu nampak spt agak exorbitant & extravagant, walaupun duit tu diorang punya & ‘rezeki’ diorang. Ikut suka la nak spend ‘rezeki’ tu mcmana, tapi alangkah baiknya kalau jumlah sebanyak tu disalurkan kpd mereka2 yg memerlukan berbanding diberi kpd broker plat keter yg charged sebanyak tu semata2 kerana nak buat profit..

          Kena ingat bahawa semuanya yg ada di dunia ni, termasuk wang ringgit etc adalah milik Allah.. Tak semestinya apa yg kita usahakan & dpt hasilnya bermakna semua milik kita. Hayati lagu kump. Rabbani ‘Mana Milik Kita’..

          Sekadar pandangan peribadi..maklumla, utk orang biasa2 ni nak earn sebanyak tu pun taktau la bila boley dpt..apatah lg harga plat keter je dah mampu beli keter sebijik or buat bayar 50%++ beli rumah bagi orang kebanyakan mcm sy;-)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
        • Zaza Muhammad says:

          beli brg utk kegunaan mestilah berkualiti sbb kite memanfaatkannye, tp beli plat kete… utk tujuan apa? simbolik? aku lebey respek klu Siti beli aset atau rumah harga 100K cash sbb aset cam umah takan susut nilai….

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • cik lopes says:

      tahnye suka hati dia lah duit dia.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • tony says:

      tak baik laa ko nih. biar laa siti nk beli apa pun. dia pun selama ni byk beramal. tu laa kau! time dia buat amal, ko butakn mata. dah dia artis terkaya kat m’sia nih, no wonder laa dia nk beli plate 100k ke, apa ke. dah duit dia. sukehati dia laa.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
  4. dani says:

    biarlah.. dia berhak utk gunakan duit tuh utk beli apa yg dia nak. hasil titik peluh kerja dia siang mlm . tak perlu nak pertikai knp duit tu tak derma je kat org2 susah. mungkin dia dah agihkan/derma kat org2 susah/yatim piatu.. mane kita tahu kan..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
    • mrs/uck/ou says:

      betul tu dani..sokong…dia buat baik takkan dia nak canang2…kita tak tau dah brapa banyak yang dia bg sumbangan…biarlah dia enjoy dengan duit dia.kita ni jangan mandai nak cakap org tak buat sumbangan, diri kita sendiri pon waima singgit pon bwk bwk lah sedekah kat mesjid time semayang jumaat tuh…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • Roh says:

        Aku sokong dani nga mrs/luck/ou.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • oren84 says:

          betul2.. klu aku yg beli.. mst org xheboh sgt.. tp ni ct nurhaliza.. menda sekecik2 cerita sampai sebesaq2 cerita org nk kecoh.. tp best gak klu dpt no xclusive cmtuh.. alahai…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  5. ainurcahaya says:

    korang nih…dia kan ade yayasan utk buat kebajikan….yayasan nur jiwa x silap……biarlah dia beli dia mampu…….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  6. aku laa says:

    gasak die laa… kalau die beli plat 100k mesti die ade berlebih2 lg duit tu.. soal die nk sedekah.. kalu die bg diam2 bukan kite tau pon.. sibok nk soal org sedekah ke takk…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  7. are`in says:

    bg kt aku ckt pn xpa..duit x ckup nk kwin nihh hu3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  8. are`in says:

    plate tu brmkna bg dia..tu yg sggup bli..
    KCT..Khalid & Siti
    1..satu hati

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  9. coco says:

    Biar le. Dia mampu. Tapi kan, RM100,000.00 tu kan, kalu buat tolong biaya pembedahan jantung berlubang, leukimia, etc untuk yang tak mampu, dapat tampung berapa pembedahan yek?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • natts says:

      tulah tu, sama ngan aku pikir..masih ada yg memerlukan..ooiii! banyak tu 100K…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • futuremg says:

        bg mkn anak yatim, org krg upaya…hmmm, number plat tak glamer pon takper kan?

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Sy sependapat dlm hal ni, walaupun ada yg against pendapat2 spt sy & korang di atas. Taknak cakap banyak2 takut nanti ada yg rasa mcm kita nak mengajar cara2 utk spend duit plak.. Jelasnya sy adalah antara yg kurang bersetuju dlm isu ni memandangkan otak sy merasakan amaun utk bayar satu plat keter tu amat tak rasional..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • KK says:

          eleh..klu ko byk duit x mustahil la ko wat mcm tu jgk…. ntah2 die dabg kt kebajikan lebih dr harga plat 2..kite jer xtau…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Fact-oriented Person says:

          Jangan pikir gitu..setiap orang tak sama. Bg mereka yg mennghargai setiap sen rezeki dari-Nya, maybe lain cara perbelanjaannya. Bagi mereka2 yg nakkan keberkatan dlm perbelanjaan harta, maybe lain pula cara perbelanjaannya..

          Pemikiran ‘kalau kita di tempat dia pun akan buat perkara sama’ haruslah dibuang. Memang tak mustahil, tapi tak mustahil jugak kalau tak buat perkara sama, tak gitu?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  10. putry sarah adreena says:

    kaya kaya kaya….ni la namanya rezeki Allah…tp ada yg beliau blm dpt lag….anak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • Fact-oriented Person says:

      Duit bergunung-ganang pun takkan mampu beli kebebatan ciptaan Allah, iaitu anak..anugerah Allah yg tak ternilai.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  11. melayu hebat says:

    alaa…duit abang kt byk lagi dlm tabung gajah tu..tak cukup kita korek la…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • NORANITA says:

      masa tengah sayang ni…, plat 100 ribu boleh bida, jangan lepas ni dengar berita bercerai sudah.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Ane says:

        Kita doa baik2 je tuk org lain sbagaimana kita mau org mndoakan yg baik2 tuk kita.. Renung2kan & selamat beramal…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  12. Norulhuda says:

    mmg la rezeki dia melimpah ruah..tapi bkn dgn cara begini ct patut buat kat hartanya..jika mahu no. tu utk bermegah adalah ditegah dlm Islam…ramai lg yg memerlukan..cubalah buat perkara yg berfaedah sikit..buat yayasan kebajikan 2,3 lagi kew..kan lebih bagus!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ye la says:

      ko 2 ade ke yayasan??ngn yayasan nurjiwa yg die tbuh r die mnderma sbhgian hrta dia yg lain

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. ~daknakaltomey~ says:

    dia bkn da ada byk kete ke??? lg pun…bkn dia bwk pun kan kete.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. jane doe@2010 says:

    ialah tak tahu nak buang duit kat mana…belilah flat kereta yg mahal berbaloi…..kenapa tak derma duit yang banyak tu dengan program BersamaMu ,saya tengok byk sangat keluarga yang miskin minta derma dari orang ramai kenapa tak derma aje kan mereka kan dapat banyak pahala….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Okbeb says:

    biarlah dier nak beli ..dah tu duet dier sendiri….pahala mesti ditambah, kepentingan utk diri sendiri penting jugak…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  16. mrs/uck/ou says:

    biarlah dia. kalau kita pon tetiba dpt duit terpijak, eezeki lebih, dah beratur dah list dalam pala otak tu nak buat itu nak buat ini nak beli itu nak beli ini. tak der pon dalam list tu yang paling top, nak derma kat masjid atau mana2 surau separuh dari duit tu kan an an…dia dah banyak buat charity dah. How many and how much is not the issue, yg penting niat dia. kita???

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. x-not-x says:

    tak heran pon agaknya dato siti ngan rm100k tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. anne says:

    tp yg aku pelik kan org melayu pakai paper hebat2 tp bile kluar list millionaire cine gk yg byk…no 7 melayu tunggal dato syed bukhary gk..pelik gk aku…jutawan internet x listed lak..hurmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tora says:

      cina lain… tgk apek pakai suar pendek ngan slipar naik proton cabuk. rupa2nye taukeh emas beb. kita melayu lain.. slagi boleh nak perabih duit, sanggup gadai tanah harta pusaka semata nak naik mercedes, janji nampak hebat. kesimpulan, ramai melayu nampak kaya tp sbnr tak kaya pun. Biar papa asal bergaya!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. _someone_ says:

    oiiii ct oiiii…………
    reti-reti lah nak sedekah kat orang…
    banyak lagi badan kebajikan yang memerlukan bantuan
    drpd ko beli plat kereta hanya utk bg tau itu keta kau….
    menunjuk namenye tu…
    siap bg tau tv lg ape hal…?????
    ko mmg dh femes, x payah lah nk menunjuk-nunjuk kekayaan ko ngan suami rampasan ko tuh!
    Sile la….. beramal jariah.,….. keta dh banyak, utk simpan sorunk je ….
    sape yg vote ko? peminat kan? rakyat malaysia kan…???
    sile lah menyumbang kemane2 yg patut……
    org miskin kat malaysia ni banyakk lagi,.
    nk cri seringgit pun susah,
    ko dh senang, x reti nilai, tau nk MENUNJUK-NUNJUK je kerjanya…
    blah la…
    aku dh x pnah respect ko sejak ko rampas suami & runtuhkan rumah tangga orang…. kalo ko x kene, maybe anak ko yg akan kena,
    ayat ini ditujukan juga kepada semua mereka yg kaya-raya di Malaysia….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • Ryta says:

      Sabar weh….cool….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
    • cik lopes says:

      hahhaa. ko ni kenapa? ko tulis panjang lebar yg baca kami2. ct tak jeling pun

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • xsilap aku ct ade bg sumbangan kt badan2 amal…tp rasenye kalau die derma kat pihak masjid,mungkin pihak masjid xambik…yela pendapatan dr seorg perempuan yg menyanyi…pihak masjid lebih tahu menilai derma yg diberi walaupun berjumlah jutaan ringgit….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • KK says:

      ni ag sekor xtau citer..tau nk kutuk jer.. cth org yg x boleh tgk org laen senang.. tok ti da buat yayasan tau x..?? da bp byk die sumbang ko tau ker…? ko 2 baru dpt duit kutu da nk beli itu ini..ade ko igt nk bg sedekah ke hape??? apela punye pemikiran…

      ag satu da tentu2 dato K 2 kenal ct lepas kes mahkamah didaftar..cume perbicaraan yg lambat..mahkamah kt malaysia ni kan lmbat sikit tarikh bicara..
      tau nk kutuk2 jer… huh

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • mummy_anne says:

        Hari tu mas akutipan untuk Palestin CT derma 2K jer dari Yayasan Nur Jiwa. Cuba korang korek news paper.

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • SWEET says:

      RIAK

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. kay says:

    Hmmm…memangla tu duit dia,harta dia,hak dia nak guna duit tu beli apapun..
    Tapi lagi molek kalau benda ni tak perlu dihebohkan.Takut nanti ada unsur takabur,riak..boleh je kan nak beli diam-diam je..tak payah canang merata pelusuk..
    Bertambah molek lagi,kalau duit dah makin banyak,perbanyakkanla lagi amal jariah..
    Lelaki kaya dengan perempuan kaya lain..sebab hak suami adalah hak isteri..tapi hak isteri tu hak isteri punyalah..perempuan bila dah kaya lain sikit perangai..
    minggu ni aku badmud..komen pon nk komen serius je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. tyra says:

    blh dpt mitsuoka cute 1…kereta idamanku…hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. cikbedah says:

    nasib bukan CKT kan… klu tak mst org bayangkan Char Kuey Tiaw je bile jmpa CT… uhuhuhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. miss annur says:

    duit dah byk tu, amik la anak org2 miskin sbg anak angkat.. kesian dorang x cukup mkn.. ko tu dah la xde anak.. angelina jolie pun kaya, amik gak anak org miskin jd anak angkat.. ko bila lagi?…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Ramainye org yg bida….
    beratus ribu..!!
    huyo…!!
    lihat pembida disini..!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. luna says:

    tu le je cara nya nak spend duit juta2…nak sdekah msjid pun ragu dgn keberkatannya…fikir sendiri lah duit hasil nyanyian nie…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  26. observer says:

    mana bleh bli plat tanpa beli kereta baru..
    wahhhh.. harga plat + harga kereta=RM ??????

    Hobi ct kumpul kereta kot…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. korang sebok2 tu pahal…klakor le…dah duet dia…ade aku kesahh….ramai lg yg beli no.plat mahal2 xkecoh pun..tp sbb c.t yg beli mesti jd cite hangat…besa la paper nk lariskan jualan…so aku nasihatkn xsah la korang jeles sgt….beli buku azizi ali je kalo nk tau tips nk jd jutawan….lagi bagus !!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  28. zakzak says:

    hmm..ni beli plat mahal2 ni, duit saman yang tertunggak ribu riban tu dah bayar ke belum eeh?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. PASCUAL says:

    ct br nk mrasa jadi org kaya.biar la dia.dulu kn dia hdup ssh.jual kuih n etc.tula nk bls dendam bli barang mahal2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Fact-oriented Person says:

    Ntahla..semoga Allah merahmati & memberkati Datuk K & Dato’ CT ttg cara diorang membelanjakan harta..

    Yg penting satu je yg perlu kita ingat, iaitu soalan yg akan ditanya di akhirat kelak ttg DARI MANA HARTA2 ITU DIPEROLEH DAN KE MANA HARTA2 TU DIGUNAKAN & DIMANFAATKAN.. Semoga Dato’ CT & kita semua kat sini mampu menjawab soalan tu kelak..dgn baik;-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ayu says:

    xpyhla cbuk2 pasal org lain. wat hal msg2 suda…kite yg kat dunie ni pn blum tentu amal&jariah diterima Allah.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. zas says:

    letak diri sendiri di dalam situasi tu : kalau lah kita yg ingin membelanjakan hasil titik peluh sendiri, tetiba orang pertikaikan…suka tak? takyah lah sibuk nak tolong g tau CT apa nak wat ngan duet dia – itu unsur2 cemburu dan iri hati. rezeki dia, hak dia yg sepatutnya! kalau Allah tak redha, tak melimpah ruah sebegitu rezeki dia! renung2kan.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Ada btulnya komen anda tu.. Cuma tak semestinya org yg komen against dgn kehendak CT dlm isu ni dianggap sbg cemburu & iri hati..takde kaitan rasanya sbb CT bukannya musuh atau sape2 yg kita terasa nak ade hasad dengki. Yg komen ke arah tak setuju tu sebab diorang merasakan harga plat tu agak keterlaluan utk diberikan begitu saja demi sebuah no. plat keter & mengharapkan ianya disalurkan ke tempat yg lebih memerlukan..itu je.

      Tapi kena faham konsep redha Allah itu tidak bermaksud Allah akan melimpah-ruahkan rezeki seseorang hambanya..kerana Allah itu Maha Pemurah lagi Maha Kaya, rezeki diberikan pd yg Dia kehendaki sama ada kpd orang2 Islam, atau yg bukan Islam. Yg penting adalah keberkatan rezeki tu..harta yg berjuta2 tapi kalau tiada keberkatan pdnya adalah sia2.

      Carlos Slim, Bill Gates, Warren Buffet & beribu2 lagi non-Muslims yg kaya gila babas termasuk di Malaysia spt Robert Kwok, Ananda Krishnan dll, adakah rezeki mereka2 yg jauh lebih melimpah-ruah dari CT bermakna Allah redha akan mereka2 ni?

      Renung2kan balik..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        kite komen bkn cemburu, just bg suggestion.. even klu duit byk better wak investment ke (yg ikut undang2 dan halal? beli hartanah ke, beli aset ke, beli emas ke sbb mende2 tu leh tlg kite kemudian hari bile sesuatu berlaku kpd kite, sbb dugaan Allah ni xsape yg tahu, skali tarik rezeki, wallahualam, at least klu ade mende2 tu ble cover. plet kete? xde nilai beb!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. kay says:

    Fact-oriented person..aku SOKONG dengan ko..aku paham apa ko cuba sampaikan tu..
    Zas,ayat ko tu kurang tepatla..sapa kata “kalau Allah tak redha,tak melimpah ruah rezeki dia”?? maknanya 10 orang terkaya di dunia tu diredhai Allah la eiy?hah..ko renung-renungkan balikla ayat ko tu..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. semut says:

    rezeki yang lebih tu alangkah baik nya jika dibelanjakan kepada mereka yang lebih memerlukan. ada ramai orang yang tak cukup makan..tiada rumah..dan memerlukan bantuan perubatan..tapi kita membelanjakan dengan membeli plat no. kereta. Bak kata Tun Dr m, Melayu Mudah Lupa.

    Ini lah contoh kejayaan anak melayu yang kita banggakan. hmm..esok kalau bercerai..plat kereta tu lelong balik ..huhuhuu! (gurau jer!!)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. semut says:

    suka hati ko la tok ti…duit hang. anyway, enjoy la ya!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. AB says:

    ui…kayo2….jelesnyerrrrrr…………aku jg yg miskin… eh..tak…cukup2 mkn je…..syukur alhamdullilah…huhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. CT haters says:

    Show-off ler!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. scorpioncat says:

    tok ti ngan husband dah byk wat sedekah sbnrya, cuma diorang tak heboh, kang kalau cakap, org kate menunjuk plak.. aku mmg xbrape minat kat tok ti, tapi tau la serba sikit pasal dier.. jgn la kutuk sgt dier nak beli plat keter smp RM100k tu, duit dier… kiite ni klau mampu pun, kalo tak beli plat keter kiter tetap gak belanja beli benda len..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. org sp says:

    kami org sg petani, kami tau, Dato K dan Dato CT tak pernah lupa, dah belambak sedekah, zakah, kebajikan depa kat sini…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. koparat says:

    salam, cool geng,..sebenarnya RM100K utk plate number adalah murah. U all cuba check, berapa harga TAN1, TAY1,JJJ1 dan sebagainya,..yg terbaru di JPJ Penang PJS1 harga RM60ribu. Dah ramai org kaya beli number plet mahai, tak siapa bising, nape bila siti beli, ramai bising. Utk makluman, kami org sungai petani, kami tahu, dato k dan siti banyak keluarkan zakat, sedekah dan buat kebajikan di sini..jumlahnya beratus2 ribu..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Y says:

      ceh,kami org sg.petani tau siti sedekah brpe..aku nk tnye sketla,klu sedekah tue perlu ke hebohkan jumlahnye?cm xikhlas je gaye, SITI n Laki dia 2-2 sama bongkak n taksub dgn harta dunia!!!! N seingat aku siti pernah jnji nk bina MASJID,so nk tnye la fanatik dia nie dh siap ke belom?guna duit yg mana?menyanyi ke?aku nie xtau cita dia yg nie,hal yg beli handbeg,kasut,kereta 3-40 bijik tue aku taula sbb mesti tersiar n heboh kt dada akhbar,ooo…maybe kena tnye org sg.petani gak kot,sbb diorg kan tau hal kebajikkan siti iye x???!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • semut says:

        betul tu y..hehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          klu nk wak kebajikan, mmg elok tidak diwarwarkan… dediam je.. bkn suruh CT bgtau brape dia bg derma tp bg cadangan je kpd dia, klu ade duit lebey, salurkan kpd yg memerlukan drpd membazir membeli mende yg xde nilai…
          klu le aku ade duit sebyk tu, lama dah aku buat IVF klu dah lama sgt berusaha secara semulajadi nk dptkan ank tp tak berhasil so terpaksa lah cuba cara lain plak…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Y says:

        weh Gruesoe,ko la bangang!!! aku xjeles pun klu Melayu kaya sbb aku lg bangga tp klu kaya dlm masa yg sama cm siti tue wt pe?tue bodoh namanye,elehhh…ko sedap2 mulut kata aku mls,ko tue pun mls nak mampos,weh…org klu kaya xmenunjuk yg dia tue kaya sial!! dhla,aku rse ko nie pro SITI ntah ape ko dpt kt dia pun aku xtau,LG 1 YG AKU BENGANG NGN SI RUZY TUE SBB DIA CM HINA ORG MELAYU,KO TUE BUKAN MELAYU AGAKNYE,SO G BALIK KT NEGARA JAHANAM KO TUE,N PLG AKU PANTANG NK HINA MELAYU BERAGAMA ISLAM TUE MALAS!!! KO MMG BODOH GRUSOE,KO ADALAH MAKHLUK PLG SIAL KLU KO NK HINA ORG MELAYU SBB TANAH YG KO TUMPANG NIE PUN HAK MILIK ORG MELAYU!!!!!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • assobiah says:

          salam bro y,
          berapa bijik rumah kau ada? berapa ratus hektar tanah kau ada?
          Cuba kau tanya jiran2 dan kwn2 Cina kau,..mereka ada berapa rumah dan tanah kebun, ladamg mereka lagi banyak!!
          Jgn cakap besar, jgn mudah lupa, jgn dok khayal dibuai mimpi, nama saja Tanah Melayu, cuba tgk geran, Cina punya!!
          Last sekali kau kena halau! Mana lu mau pigi???

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • ruzy says:

      “TAY 1″ most expensive number plate in Malaysia over “TAN 1″
      Full story: New Straits Times

      KUALA TERENGGANU: Vehicle registration number plate ”TAY 1” issued by the Terengganu Road Transport Department created history when it was bought for RM220,000, the highest paid in Malaysia so far.

      apa yg heboh sgt ni? biooll betui u all. Kalau siti atau org Islam beli semua salah, tu number TAY1, harga sampai RM220000 (dua ratus dua puluh ribu)..nape tak bising, pegi cari pembeli dia, tanya pembeli tu, awak ada buat kebajikan? awak ada sedekah? derma? Kau org sembang jer kuat,..entah2 sepoloh sen pun tak pernah derma!!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        yg beli TAY 1 tu org cina, TAN 1 pun org cina gak beli sbb nama keluarga diaorg..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ruzy says:

          sebab tulah saya kata, ORG ISLAM PHD kuat!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • ruzy says:

          sikit2 suro org Kaya buat kebajikan kpd Org Miskin!! Sapa yg MIskin tu? org Islam! nape Miskin??
          -bila Miskin, minta org Kaya tolong,
          Bila Org Kaya nak guna duit sendiri utk Hajat hati dia, u all dengki!!
          Kalau mcm tu, eloklah semua org Islam jadi Miskin!! Nga nga mulut saja minta org suap!!
          -U all tak payah ngajar lah org kaya, dia org tahu apa yg dibuat,..aku pernah terserempak org kaya kat pej zakat, keluar zakat ratusan ribu! Kalau aku tak terserempak, fikiran aku pun mcm u all, asyik ingat org kaya tak buat kebajikan!!
          Bila Melayu/Islam mau maju wei??

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Y says:

          ruzy,cara ko bercakap cm org cetek ilmu kan?konon gaya cm org bijak pandai berbicara,meh aku nk basuh otak ko yg lembab nie,ko pernah dgr perkataan qada’ qadar x?dgn sini nie setau aku,seseuatu kejadian tue dh termaktub dlm erti kata lain mmg dh tertulis, yg ko kutuk2 org islam miskin tue pe hal?kkdg xsemua usaha yg seseorang tue lakukan akan di berikan ganjaran didunia nie tau x?ko ingt diorg tue nk ke jadi miskin?cuba ko tnye org2 miskin kt lua tue?cuba tnye diorg de usaha x?lg 1 ko nmpk org melayu islam miskin kan lebih dr kaum lain kn?ko tau sbbnye?sbb org melayu islam lebih ramai dr kaum lain kt malaysia nie,so ape yg buruk semua nmpk kt org melayu dulu la,aku xsuka betul statement ko nie,weh siti beli plat tue sukahati makbapak diala kan,tp masalhnye yg dia nk kecoh2 kenape?ko xperasan ke dia selalu sgt nk tunjukkan yg diri dia tue kaya sgt???menunjuk2 n takbur dgn harta dunia!!

          Aku benci bile ko mengutuk org melayu islam pulak tue,cm setan perangai ko nie,bkn Allah benci ke kita menunjuk2 nie nnt naik perasaan riak,bile riak jadi ape????eee….geramnye aku ngn ko nie,tuela org srh g belajo xnak,hebat sgt dgn dunia kan???

          aku plak nk tnye bile org melayu/islam nk maju klu ade segelintir manusia yg pemikiran cm ko nie,sbb mmg org kaya tue patut buat kebajikkan,xkn nk srh si fakir miskin wt kebajikkan???nk bagi derma kt ko plak??PLG PENTING KLU KAYA JGNLA TAKBUR SGT NNT ALLAH TARIK BALIK SEMUA,PUTIH2 KO SENDIRI AKAN BERADA KT TEMPAT ORG YG MEMINTA MINTA!!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gruesoe says:

          betul tu ruzy,..melayu memang kuat hasad dengki, terutama mcm si Y tu..komen mcm bangang..hehehe..padan kau kena sebijik!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • gruesoe says:

          melayu kalau malas mcm kau Y,mmg tak akan kaya..bahlol

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  41. Caldina says:

    mender la korang sibuk2 pasal dia ni….. dia dah la kaya.. korang dapat apa ? habuk pun takder….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Zaza Muhammad says:

    klu dia beli rumah cash lagi le aku respek dr beli plat kete. klu duit byk tu better le beli aset sesuatu yg ade nilai utk mase depan sbb dugaan Allah siapa yg tahu, skali rezeki ditarik, nauzubillah…berbelanja ble tp jgnlah membazir sbb membazirkan amalan syaitan… klu dia beli brg branded yg tahan lama lagi le bagus sbb brg tu ble dimanfaatkan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. amy_comel says:

    kan elok gi cuba jumper doktor pakar ker..berubat ker tuk dptkn zuriat..IVF kan ade..dh cube blm?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Tudung Cindai says:

      agaknye dia dah pergi cuma tak d hebohkan….kesian…kita doakan yang terbaik buat dia. apa pun kekayaan tak pernah benr2 membahagiakan seperti kehadiran seorang anak…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. pizza says:

    Duit dia, pd aku, suka ati dia la. Cuma…. pandai2 la jawab nanti kt dpn ALLAH Taala kenapa dia sanggup spent 100K utk sebuah plet keta. Alasan kena konkrit, kalau tidak… kena KABOOMMMM…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Zaza Muhammad says:

    lam paper ari ni ye kate bkn dia yg bidding, tp hubby dia utk kete hubby dia… dia kate lah…. dia xsanggup nk perabih smpi 100K utk plet kete…
    sekaye2 siti pun bile nk wak konsert dia tetap cari penaja, la ni dok cari penaja besar utk konsert dia akhir bulan… well org xnk invest kot bab2 entertaiment lebey2 maybe pulangan dia tak seberapa berbanding event2 sukan kena plak ade rumours psl konsert kat albert hall ari tu mengalami kerugian… well tatau le btul ke tak sbb rumours je tuh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. rock says:

    Allah bg rezeki ni suh beli no plate ke..Allah bg rezeki spya lbh amalnye..lbh kbjikannye..tidak disuruh membazir..no plate tu membazir..sjak bile tu duit CT.tu rezeki Allah bg je buat hdup..kalau ada ckp lantak dia duit dia mmg xbtul la..sdngkn nabi kita suh besederhana..xnk ikut ke..ke nk ikut cra yahudi jgk..xkan xblja membazir tu amlm syaitan..ckup ke amal ibdat nk tmpung dia duk nyanyi bkak aurat ngn satu yayasan dah..sadis..aku pun sadis duk baca aib org..bnyk duk bkak aib org dlm ni..halal ke rezeki bukak aib org..xkisah la dia artis ke x Allah ckp berdosa bkak aib orang ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. missmydirtylittlesecret says:

    saman dah bayar tok ti???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. ruzy says:

    “TAY 1? most expensive number plate in Malaysia over “TAN 1?
    Full story: New Straits Times

    KUALA TERENGGANU: Vehicle registration number plate ”TAY 1” issued by the Terengganu Road Transport Department created history when it was bought for RM220,000, the highest paid in Malaysia so far.

    apa yg heboh sgt ni? biooll betui u all. Kalau siti atau org Islam beli semua salah, tu number TAY1, harga sampai RM220000 (dua ratus dua puluh ribu)..nape tak bising, pegi cari pembeli dia, tanya pembeli tu, awak ada buat kebajikan? awak ada sedekah? derma? Kau org sembang jer kuat,..entah2 sepoloh sen pun tak pernah derma!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fact-oriented Person says:

      Jangan marah dulu…relaks pal, relaks. Sebenarnya isu ni telahpun dikritik & menjadi perbualan dlm forum lain..perkara yg dibincangkan dlm blog tu pun lebih kurang sama dgn komen2 kat sini.. Sila rujuk:

      http://myjazmanie.com/2010/kalau-plat-tay-1-harga-rm220000-berapa-pula-harga-plat-tah-1/

      Baca yg ni dulu..sama je komen2 orang2 kat situ yg rata2nya tak setuju & rasa membazir. Kalau isu ni diutarakan dlm BN pun nescaya akan dikritik jugak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Fact-oriented Person says:

        Orang yg beli plat TAY 1 tu tidak didedahkan. Kenapa? Karang kalau dedah akan jadi masalah pd yg membeli tu la..orang akan kritik, query, dll.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah cool says:

          Tuan, tak susah,..tuan cuma perlu buat carian di JPJ dgn bayaran rm10 / rm20,..dptlah nama owner TAY1

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fact-oriented Person says:

          Kalau gitu tolong buat carian on my behalf ye, mcm payah je..siap kena bayar RM10-20 utk tau nama owner TAY 1 tu. Sy tak banyak duit cam CT..;-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. welll says:

    tulis pnjg2 bukan siti bace pon.. yg bace hy sitikus bukan Ct nurhaliza hahahhahaha

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  50. basshunter says:

    lantak die la nk beli number plat bape juta rm sekali pon..duit die..ape la korang nk kepoh sgt ni..haihhhhhhh..mcm laa die guna duit korg..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Zaza Muhammad says:

    ALOR SETAR: Suami penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin sah menjadi pemilik nombor pendaftaran kenderaan KCT 1 selepas memenangi bidaan bagi nombor pendaftaran itu dengan nilai bidaan RM66,550, semalam.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pablo says:

      alahai ciput jer RM66,550!!! Ramai lagi org bid ratusan ribu! Apa lah komentar2 kt sini dok kecoh… Kau org yg tak kaya pun bernafsu besar,..handphone canggih, beg tgn branded, dan sebagainya..kata dulang paku serpih,.kata dato siti, kau org yg lebih. Sori. Peace no war!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  52. Wanida says:

    RM65 ribu tu kan bayar kat JPJ, jadik hasil kerajaan..pastu kerajaan kan guna utk pembangunan (buat jalan, sekolah, jambatan dll) kira sedekah gak la tu..indirectly..haha..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  53. waty says:

    kalau ada lebih duit tu..elok la salurkan ke jalan yg lebih bermakna…yg penting tuk kebaikan dr segi agama…bayangkan berapa perut yg boleh kenyang dan mendapat manfaat dr duit sebanyak itu…lagi elok amalkan hidup secara bersederhana xkira betapa kayanya kita…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. perisik says:

    Wow… KCT 1?? dulu Ferrari plate WKF 1… CT memang kaya:D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. emer says:

    syg giler pakai duit 2utk benda yg rugi…. kalau aku la aku bukan bli plat beli kereta terus senang skit

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. rubac says:

    DATO’ BAYARLAH DULU SAMAN POLIS SEBANYAK 61 KALI TU..BELAGAK..SAMAN POLIS X NAK BAYAR..BOLE PULAK JPJ X BLACKLISTKAN NAMA DATO K NI…PUNYALAH BANYAK SAMAN…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • natural's niece says:

      kan org2 mcm diorang ni, heran betul, dok berlagak beli itu ini, hadiah memacamla, melancong sana sini. tp bil elektrik xbayar, saman xbayar, loan xbayar pastu mula guna kabel utk clear kan menda2 tu semer, kita yg ikan bilis jugak kena kejar sampai waran tangkap, loan rm10,000 pun dok kejar nk blacklist. sian sian…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • HjH K says:

        haahahah memang kelakarr kannn… awal akhir pun ketahuan jugakk soal soal bil saman2 nie.. hehehe.. susah gak jadi artis gah ni! tu laaa..kalau ada duit beribu2 lemon tu.. setel lah dulu hutang piutang.. orang takkan cakap / gosip punya…
        p/s: seseorang yang dianggap rendah diri dan sederhana takkan guna duit bnyk tu just for licence plate.. dah nampak.. namanya manusia.. mmg ada keinginan.. so pikir dulu sebelum berkata-kata.. orang akan ingat sampai bila-bila

        salaaaaaaaammmmm

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. mys abby says:

    cam pelik la org2 kt m’sia nih..itu duit dia ngn laki dia..lgpon klu ct bli sorang pon mampu jer..ala korang klu minat satu benda pon korang mesti dapatkn gak kan.? sama jela ngn ct cuma kemampuan dia lebih..soal sedekah takyah la ckp,klu korang sedekah pon heboh semalaya ker..????

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  58. Scorpio says:

    Biar la Ct nk beli apa pun dah duit dia sendiri,kita x nmpk yg dia dah sedekah selama ni xkn la asyik nk sedekah je smpi apa yg dia nk pun x bole dpt dia pun manusia biasa cam kt gak ada keinginan,aku rs korg kalo dah kaya raya gile pun apa yg korg nk pun mesti korg beli gak kan?x nmpk lak Ct ni mcm nk menunjuk kekayaan dia cumanya Ct ni glamour gile setiap apa je yg dia bt media mesti nk ambil tau so dia bt apa pun termsk bt amal pun dah tentu lah semua org tau sbb media yg hebahkan.Tang anak tu x baik ckp kekurangan dia tu keje Tuhan jgn la msk campur Urusan DIa,ni sekadar pendapat aku,aku bkn peminat Ct tp suka cr Ct yg nmpk ikhlas x mcm artis lain glamour x seberapa over je lbh..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  59. Well, this was kind of boring but whatever.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Val Tonne says:

    Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. akakcomey says:

    Ada duit…beli aje apa saja yang kita suka SITI,janji kita gembira

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  62. ana says:

    Beginilah caranya org kaya guna duit.. Membazir ke tak??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. nazario says:

    lantak p lah ct nk wut pe.. itu duit die.. cb korang mcm ct.. mest korang mcm die jugak kan.. xtaw nk wut pe ngan duit,, cb korang bayang kan 1 jam show dpt 60k,, klu 2 jam 120k.. tup..tup.. sekejup bleh dpt 100k.. korang2 y mengate ct tu coz x sekaye mcm die.. sebab 2lah kate mcm2… mgkn ct ne dh smpn duit utk amal jariah. utk family.. utk diri sendiri.. huhuh..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  64. yu90 says:

    pape pn CT is the Best Singer..hope CT pbanyakkan bantuan kpd y memerlukan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  65. khoir says:

    “Ya Allah, hindarkanlah kami dari sifat dengki, tamak dan sombong…. Sesungguhnya Engkau Maha Pemurah lagi Maha Penyayang… ” marilah kita hindarkan rasa dengki dengan bermuhasabah diri untuk mencapai kejayaan kita sendiri. Wallahu A’lam…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0